Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Spřízněné duše

Diskuze

křížaly
anonym
| 18. 3. 2006 18:18
já mám na křížaly tento recept - Oloupané jablka a hrušky /šlupky sušíme zvlášť/ bez jádřinců nejprve povaříme do poloměkka v mírně oslazené vodě s kyselinou citronovou / na 1 l vody půl lžičky/ Pak se ovoce nakrájí na stejně silná kolečka a navlékají na niť. Před chvíli jsem se vrátila z nákupu, v obchodě hráli Mozarta, venku se smítvalo už v 5hodin, hustě sněžilo, všude plno lidí, regály poloprázdné a dcera se mě zeptala "mami jseš si jistá, že nebudou teď vánoce?".
sobota
lenka
| 18. 3. 2006 14:41
S tou hezko nedělí jsi mě úplně vylekala, protože jsem si řekla, že ten víkend nějak rychle utekl ...ještě štěstí, že máme kalendář a že jsem si ověřila, že je fakt sobota S tím čaje rooibos nemám žádné zkušenosti,mě vždycky hned odradí, že se to jmenuje tak nějak zvláštně, není nad jednoduchost- třeba meduňkový čaj, zelený čaj apod., kde člověk hned ví, co pije
Kámošky z internetu
anonym
| 18. 3. 2006 13:02
Ahoj holky, všechny vás zdravím a přeji hezkou neděli.Vidím, že se pěkně rozrůstáme- to je dobře.Dopoledne jsem neměla čas přijít pokecat, byla jsem nakoupit a vařila jsem.Chtěla jsem se zeptat máte někdo zkušenosti s čajem ROOIBOS?
křížaly
lenka
| 18. 3. 2006 12:20
To jsi mě překvapila, že se to ovoce vaří....já jsem myslela ,že se jenom pokrájí na křížalky a dá usušit....přeci uvařením se zniční hodně vitaminů a rozvaří se to, ne?
Potvůrka
anonym
| 18. 3. 2006 10:51
omlovám se, nějak se to seklo
To se někdo má
anonym
| 18. 3. 2006 10:49
To ti teda opravdu závidím. Já jsem sice ted skoro pořád sama doma a mám dost času na vše, ale bylo by moc pěkné, kdyby to jednou udělal někdo jiný. Navíc mi ted zůstal na krku 8 měsíční rozmazlený puberťák, který vyžaduje pořád pozornost.
To se někdo má
anonym
| 18. 3. 2006 10:49
To ti teda opravdu závidím. Já jsem sice ted skoro pořád sama doma a mám dost času na vše, ale bylo by moc pěkné, kdyby to jednou udělal někdo jiný. Navíc mi ted zůstal na krku 8 měsíční rozmazlený puberťák, který vyžaduje pořád pozornost.
To se někdo má
anonym
| 18. 3. 2006 10:48
To se někdo má
anonym
| 18. 3. 2006 10:48
čaje
anonym
| 18. 3. 2006 10:10
Ahojky holky.Už se zase hlásim na pokec, dnes jsem si to vyměnila se starší dcerou,sedí u počítače celou sob. a ned. a já na neschopence s bolavímy zády abych makala tak nám hezky uvaří,uklidí atd.taky jsem dostala dobry čaj hannasaky na spalování tuku ,tak ho budu popíjet a plkat a nic nedělat doufám že to chvíli vydrží.
šlupky z jablek
anonym
| 18. 3. 2006 10:06
Ty šlupky /i když sušičku mám/ suším na tácech - ne kovových na sluníčku, často obracím, nezpracovávají se jako křížaly, jenom čerstvé suší.
křížaly
anonym
| 18. 3. 2006 10:03
Já mám jablk. čaj ráda hodně silný, tak si dávám šlupek hodně, těžko říci kolik, sama uvidíš, jak ti to vyhovuje. Usušené šlupky skladňuji ve sklenici, v dobře uzavřené - např. zavařeninové ti vydrží i několik roků. Křížaly - po uvaření ovoce, vychladnutí a nakrájení na stejně silné plátky je můžeš větší jehlou navléci na režnou nit a zavěsit na sluníčko.
jablka
lenka
| 18. 3. 2006 09:32
No to je fakt dobrý nápad- myslím ten čaj ze slupek...a v jakém poměru ho děláš? Kolik slupek a kolik vody? Já si chci letos taky udělat na zimu zásoby křížal z jablek,ale nevím, jak to mám sušit, sušičku nemám a v troubě bych to dělala asi hodně dlouho, protože těch jablek bude hodně....mylíš, že to můžu normálně pokrájet a nechat to uschnout na chatě na rozloženém papíru? A ty slupky že bych taky tak nechala uschnout?
čaje
anonym
| 18. 3. 2006 09:21
Já třeba černý čaj nemůžu pít, začne mi po něm strašně bušit srdce, také mám ráda bylinkové čaje, nejraději s meduňkou, šípkový a jablečný, který si dělám ze sušených šlupek z vlastních jablek /tam aspoň vím, že jsou bez chemie/. Jinak mám velkou sbírku čajových směsí z celého světa, dobrý je také čínský oloong, který podporuje trávení a spalování tuků.
káva a čaj
lenka
| 18. 3. 2006 09:08
Já už jsem taky dávno vzhůru Já zajímavé, že jsem kávu pila, vždycky půl na půl s mlíkem, ale pak mi zničehonic přestala chutnat, takže jsem jí už strašn dlouho neměla. Přišlo mi t divné, tak občas když si někdo kávu dá, tak si trochu upiju, jestli už se mi ta chuť nevrátila, ale pořád nic, zajímavé. Piju dost čaje, přes léto si sbírám bylinky adělám zásoby na zimu- černý bez, petrklíč, kopřiva, sedmikráska, apod., no a taky mi chutná ten zelený čaj. Jo ,taky jsem si kdysi dávala u MC Donadla ledovou kávu- je t normální káva, do které se ale natočí zmrzlina- jak se to pomalu rouzpouštělo a promíchávalo se, tak to bylo moc dobré- jenže to už mi taky nechutná.
Dobré ráno všem dobrým dušičkám
anonym
| 18. 3. 2006 08:40
Už jsem sice dlouho vzůru - jsem ranní ptáče, tak trochu z donucení, ale nevadí, den je aspoň delší - ale nechtěla jsem vás budit haha. Mám jeden typ pro všechny, které mají rády kávu. Až si uvaříte své kafíčko, hoďte do něj jeden větší kousek marshmallows /to jsou pěnové bombóny, k dostání snad v každém obchodě/ a nechte rozpustit, udělá se vám krásné kapučíno.
problém fuč
lenka
| 17. 3. 2006 17:40
Tak vidíš, já jsem říkala, že to vyřešíme a je to vyřešené raz dva- když teda říkáš, že je ti už líp a co třeba nějaký klub maminek ve městě, nemáte nějaký? Abys měla víc zábavy, když je manžel pořád v práci. Ale internet je taky výborná zábava,nejenom že si tu člověk hezky popovídá, ale já jsem se tu dozvěděla tolik nových informací, co jsem předtím nevěděla, hodně věcí mi pomohlo.
spřízněné duše
anonym
| 17. 3. 2006 17:31
Já se taky ráda odreaguji na kole, ale momentálně jezdím jen na rotopedu, cítím se pak uvolněně a občas si taky zajdu na bazén a do sauny, ale to jen, když mi manžel pohlídá malou. Cítím se opuštěná, protože jsem na mateřské a manžel je od rána do večera v práci a já tu nemám nikoho, s kým bych si mohla jen tak pokecat, tak jsem napsala sem, tak to je můj problém :), hned se cítím líp :)
zdravím
lenka
| 17. 3. 2006 17:23
Taky zdravím novou členku našich spřízněných duší ...a od čeho se tu odreagováváš? Máš nějaký konkrétní problém? Sem s ním, vyřešíme
je mi líp
lenka
| 17. 3. 2006 17:21
Holky, začněte taky cvičit...moc semi do toho nechtělo,ale pak ten pocit po cvičení- cítila jsem se vážně dobře. Dala jsem si potom sprchu, zelený čaj a cítila jsem se jako nový člověk ...večer jdu ještě do sauny, beru si tam přírodní kartáč na tělo a když půjdu spařená do sprchy, vykartáčuju si pokožku, abych ji zbavila těch odumřelých částeček...pak by byla ještě ideální nějaká masáž, ale to nechám až na jindy...fakt se dneska cítím tak nějak v pohodě. Budu se snažit vpašovat si do života co nejvíce příjemných věcí, aby bylo pořád se na co těšit.
spřízněné duše
anonym
| 17. 3. 2006 17:06
Ano,našla,já si zrovna četla tvůj
přízpěvek,tak to je legrační.:)Souhlasím,že je někdy dobré si jen tak
poklábosit a nechat se odreagovat od všedních starostí každodenního
života.
spřízněné dzše
lenka
| 17. 3. 2006 17:01
Teda zrovna jsem ti odepisovala v rubrice Hledám kamarády a že si píšeme s holkama ve Spřízněných dušich a ty už sis nás našla sama Tak vítej
opuštěné hnízdo
lenka
| 17. 3. 2006 16:59
To bude syndrom opuštěného hnízda.....ale říkej si, že mohla jít studovat třeba do Austrálie a to bys ji viděla jednou rok, jestli vůbec. Smutek je zlá věc, ale ještě že jsou ty mobilní telefony, když to na tebe přijde, stačí zavolat.....nebo se z něj můžeme vykecat s internetovýma kámoškama a hned je veseleji
Zdravím všecky
anonym
| 17. 3. 2006 16:59
Ahojky,tak jsem se rozhodla tady taky přizpět.Nekouřím,nepiju,mám ráda
vše sladké,myslím si,že ani nezáleží na tom,jestli je někdo tlustý,nebo
hubený,ale na tom,jaký je "uvnitř,jaké je jeho já".Přeji všem dobrou
náladu a krásný zbytek dne a úsměv na tváři.
víkend
anonym
| 17. 3. 2006 14:41
Jsem hodně opatrná, vím, co to je horečka svalů, tak to pomalu stupňuji. Mě přijede také dcera na víkend, je v praze prvním rokem a mě je dost smutno.
Poslední
anonym
| 17. 3. 2006 13:39
A já jsem tu, jako poslední. Zdravím všechny a přeji hezký den.Teď jsem právě přišla z procházky, byla jsem s pejskem v parku. Za chvilku mně přijede dcera ze školy- jezdí na víkendy domů a tak už se tak často k počítači nedostanu.Jak se daří jinak, co rotoped?
zdravím všechny dušičky
anonym
| 17. 3. 2006 10:28
Také tak u vás pořád sněží a sněží? Místo velikonoc budeme ještě slavit další vánoce. Já toho teď v nejbližších 3 dnech budu mít hodně, ale vždycky, když půjdu kolem, tak se na vás mrknu. Kiki, je dobře začínat den s pozitivy, to už je poloviční cesta k vydařenému dni.
první
lenka
| 17. 3. 2006 09:09
Dneska jsem tu prvnííí, hurááá Ale zase mizím, jdu pokračovat v tom svém zdravém životním styl a jdu cvičit.
dobrou noc
anonym
| 16. 3. 2006 20:36
Já se svámi také loučím, musím dovařit večeři a můj seriál také za chvíli začíná kriminálka LV. A kdybyste chtěly nějaký recept na cokoli, tak si řekněte, mám asi tu největší sbírku na světě.
Domluveno
anonym
| 16. 3. 2006 19:57
Takže sraz tady. Já také chodím i do jiných témat, dnes jsem jich navštívila až, až. Dnes už budu končit jdu se dívat na televizi- můj oblíbený seriál:Rodinná pouta.Tak zítra.....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
9. 6. 2025 08:10
14476
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Alka...
8. 6. 2025 07:39