Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Dělená strava-SPLK

Diskuze

Zdeni
Strepi
| 13. 9. 2010 12:36
tady je ten seitan, nebo jak se to píše. http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?… Raději jsem se byla juknout hned a hned jsem si uložila od... no to jsem hlavinka prázdná no prostě tu dobrou a mlsnou nutelu
Zdraví a hlásím se zase zpět...
Strepi
| 13. 9. 2010 12:31
Víkend byl suprový, i když sse nás z diskuze moc nesešlo. Nevadí, určo se příští rok zadaří S baštěním to bylo v pohodičce, ta jse si užívala masíčka a zeleninkay na všechny mlžné způsoby. I když jsme tam od pátku více méně jen seděli a kecali, tak jsem se vrátila o půl kilča lehčí Jinak dnes jsem si udělala k obědu jen rychlovku. na pánvi jsemm si orestovala šunku a na to šoupla vajíčko a na druhé jsem si k tomu udělala pěkný kopec restované zeleniny - cibule, mrkev, kousek celeru, kapie, cuketa, česnek. Vynikačka, velká mňamka. Jen mi toho polovinu zbaštil manžel
O tom vyplaveném masíčku jsem to tady ještě tak na rychlo četla a podle toho jak je to v popisu rozepsáno, tak by to snad nemusela být taková potíž si ho doma udělat. Budu se muset večer na to znovu mrknout a uložit si odkaz. Pak už bych to třeba nedohledala
seitan
ZHalskova
| 12. 9. 2010 21:38
díky za stgránky na seitan, chtěla bych to zkusit a nemohla jsem to najít. Tak jsem moc zvědavá. Byla jsem ve zdravé výživě a měli tam robi maso, ale já to tam vidím tak zabalené a mi se to protiví, takže když si to udělám sama tak snad mě to uspokojí. Jsem moc zvědavá a dám vám vědět.
ahoj holky,
ZHalskova
| 12. 9. 2010 21:06
udělala jsem si pomazánku z avokáda a je výtečná. do rozmačkané dužiny dám citron, sůl, to je základ a dala jsem na kostičky tofu, nakládanou kukuřici a česnek. Byla výtečná, pecku musíte nechat v pomazánce, jinak zhnědneč.
delime - delime
fatmo
| 11. 9. 2010 17:20
Daisy, neviem co je Lutenice - tuto pomazanku robievam uz xy rokov a vcera som si pri vymyslani co na opeceny toast vsimla, ze splna podmienky delenej stravy. Nemam rada hotove vyrobky z obchodov, tak sa snazim vymyslat, skusat :)

Petrulinka aaa, tebe patri ta vdaka ;)

Dievcata, prajem vam nadherny vikend a ak by ste niektora mala chutne recepty s pouzitim BROKOLICE, poslite mi ich prosiiim.
Jeden receptík
petrulinka
| 11. 9. 2010 13:27
nedávno jsem dělala pro rodinku řízek s bramborovým salátem a jelikož jsem na toto jídlo dostala taky chuť, tak jsem si to upravila podle dělenky. Řízek jsem obalila jen ve vejcích a potom v ***u. Místo brambor jsem si uvařila cuketu nakrájenou na kostičky, přidala klasicky mrkev, celer, okurky, cibuli, nebo další suroviny, které dáváte, třeba vajíčko, osolila, opepřila, přidala bílý jogurt a zakysanou smetanu. Nechala jsem to vychladit a byla to úžasná mňamka.
Ahoj dělenky!
petrulinka
| 11. 9. 2010 11:39
tak jsem se na vás opět přišla podívat. Fatmo, jsem ráda, že ti návod na výrobu masa z mouky přišel vhod. Masíčko je opravdu výborné a dá se upravit na jakýkoliv způsob. Jinak i když držím trošku jinou dělenku, tak mě taky baví vymýšlet recepty, tady člověk zjistí, jak velkou má fantazii. Daisy, z toho si nic nedělej, taky občas zhřeším, hlavně si to člověk nesmí vyčítat. Prostě jedeš dál. Jinak holky nevím, jestli jste se už dívaly na recepty, na které jsem vám tady nechávala odkaz. Jsou tam různá jídla ze sójového masa, robi masa, tím pádem se dá to sojové maso nahradit i tím masem z mouky, taky tam je spousta výborných pomazánek, salátů, pečiva apod. A pokud mi třeba nevyhovuje složení podle dělenky, tak si to prostě přizpůsobím. Tak zkuste tam mrknout: http://www.varimezdrave.cz/


Zatím ahojky a držte se!!!
Krásnou sobotu ,dělenkám
anonym
| 11. 9. 2010 11:11
holky u nás je krásně
No k obědu chtějí zase lečo a budu dělat bramborový guláš tak oboje mohu , jen vynechám uzeninu . Lečo dělám jen na mleté červené paprice , bez vajec , máma je ze Slovenska , taková maďarská Slovenka , tak u nás se jí taková jídla , někdy ale muž chce typické české , tak to tak obměńuji , ale většinou se snažím vařit vše v jednom a pak odebírám Ale pořád mám ještě výkyvy , například včera jsem dostala chuť na ruskou zmrzlinu a přitom jsem měla kytičky , no jsem jen slabá povaha , nezvládla jsem to ,ale chutnalo tak mějte krásný víkend , je Fatmo tvá bramborová pomazánka není to něco jako Lutenice ?? No vida to se hodí na chlebík a chci si dnes upéct pšeničný chléb , mám tu celozrnnou mouku , ať jí využiju
delime - delime
fatmo
| 10. 9. 2010 22:38
Tak este rychlovecka Chilli con carne so sojovym maskom (granulat): oprazite cibulku, trosku cesnaku, papriku nakrajanu na rezance (trosku poduste),pridate konzervu nakrajanych paradajok, mrazenu kukuricu, ochutite ml.c.korenim, chilli mletymi paprickami, solou, troska oregana, pridate vopred namoceny sojovy granulat (do misky dam suseny cesnak, ml.c.korenie, trosicka soli, suchy granulat a zalejem vriacou vodou, necham 10 minut odpocivat), potom pridam velku farebnu fazulu z konzervy, zamiesam, necham prevriet a je to. Kompletna priprava je hotova za maximalne 30 minut aj s pripravou, takze toto je moja oblubena rychlovecka ;)
Snad vam bude chutit...
delime - delime
fatmo
| 10. 9. 2010 22:25
Daisy, co sa tyka jahnacieho maska, kludne pouzi na ake si zvyknuta a dakujem za povzbudenie k receptom :)
Som len na zaciatku spoznavania delenej stravy a presne pred tyzdnom som netusila o co ide :)) A dnes? Dnes ma bavi....dokonca ma bavi vymyslat recepty a po siestom dni sa citim lepsie.

Ospravedlnujem sa ze som zabudla nick, ale kto sem dal navod na vyrobu ,,maska z muky,,- velka vdaka ti, kedze u nas nic ine ako sojovy granulat nezozeniem a ja okrem mleteho jahnata (raz za dva-tri tyzdne) ine maso nejem.

Posielam vam tip na pomazanku: asi dva velke zemiaky v supke uvarene po usupani a vychladnuti nastruhajte na struhadle, pridajte jemnucko nakrajanu cibulku, trolilinku cesnaku, mletu cervenu papriku, trosku palivej ml.papriky, ml.c.korenie, sol, trosku tomatovej pasty natural (alebo ak mate domaci kecup, ten je prima) a zamiesajte.....po cca hodinke sa chute spoja.

Do papania :)

*Ked budem mat viac casu, tak budem davat recepty priamo do blogu (len teraz nestiham) a bola by som rada, ak mi napisete ci chutilo ;)
večeře :-)
rosnicka
| 10. 9. 2010 18:17
Ahojky, no já bych si taky dala kap.polévku, mňam tam musela být dobrááá.
Já tedy měla ty šišky s malinami, glukopurem a rostl.máslem,mňammuž se oblizoval až za ušima, protože k tomu ještě dostalk zakysanou smetanu
a na věčeri bude rohlík s marmeládou nebo s tou nugetou....na tyhle kytičkové dny nemám moc představivost co jíst, jinak na další kyt.mám nachystené soj. masíčko a rýži, takže bude ryzoto se zeleninkou, už se na to těšííím.
Když tak přemýšlím...tak by se dal udělat bramborový guláš, pro nás bez párku a pro ty naše muže osmahnout na pánvičce zvlášť a pak dát na talíř....ale záleží zda jsi měla ke kytkám zeleninu nebéo ovoce já měla ovoce, a tak gulášek nebude
Hezký pátek , děvčata
anonym
| 10. 9. 2010 12:26
dnes napíšu co jsem měla k jídlu ,když tak vydržím i kritiku
Tak snídaně ,černá káva - turek + 1 krajíček slunečnicový chlebík krájený a na to jsem si dala lžičku ječmenového sladu , je to husté a sladké jako med , jen ta chuť , než jsem si na ní zvykla .
K obědu jsem udělala zahuštěnou kapustovou polévku s chlebem opět slunečnicový .
A hele už zase přemýšlím o večeři jen zatím nic mne nenapadlo , no je času dost Ta polévka byla moc dobrá a byla pro všechny a všem moc chutnala , tak jsem byla ráda Vůbec musím docela vymýšlet , protože bydlíme s manželem a bydlí s námi i syn 32 let ,tak to musí právě jíst všichno když se mi nechce vymýšlet pro ně něco jiného
Teda holky :-)
Strepi
| 9. 9. 2010 20:43
tady jede diskuze jako drak Jsem tady jen na skok se s váma všema rozloučit a slibuji, že se budu sakra snažit na tom našem diskuzním srazu držet a nemlsat nic okolo . Mějte se všechny fajn a užijte si báječný víkendík. V neděli večer jsem tady jako na koni...
to byla rychlost :-)
rosnicka
| 9. 9. 2010 18:23
Holky děkujííííí!
jste opravdu zlaté, škoda, že nemám kyti již dnes, hned bych si dala, koupila jsem maliny v konzervě bez cukru, a tak se na to moc těšííím.
Vajahit koupím a vyzkouším, ráda pěcu
Ještě
petrulinka
| 9. 9. 2010 18:13
doplním, že krabička vajahitu nahradí 20 vajec. Složení: kukuřičná mouka, sušená syrovátka, sojová mouka, sojový lecitin, přírodní barvivo světlice barvířská. Používám ho i k pečení. Však vyzkoušej a uvidíš. http://www.countrylife.cz/…ajahit-200-g-asp
rosničko
petrulinka
| 9. 9. 2010 18:09
já používám místo vajec "vajahit". Koupila jsem ho u nás ve zdravé výživě a ta krabička stojí okolo 35 - 40 Kč.
petrulinko
anonym
| 9. 9. 2010 18:02
díky za odpověď , rosničko Kořínková doporučuje bramborové těsto z prášku se sušenými vejci , mám to napsané v knize od ní , tak ano můžeš
bramborové těsto
rosnicka
| 9. 9. 2010 17:54
Holky, dělala jste některá v kytičkový den bramborové těsto?Chtěla bych si zítra na oběd udělat škubánky(šišky) s malinama
ale nevím jak jej udělat, když mám doma jen obyčejné mouky...a jak nahradit vejce??
Díky za rady....
Daisy
petrulinka
| 9. 9. 2010 16:03
a vůbec nejsi hrozná, já taky pořád myslím na jídlo. Jím 4 5x denně co 3 hodiny a v mezičase pořád přemýšlím, co si dobrého udělám. A pokud byste tady některá měla zájem, tak jsem narazila na stránky, kde byste mohly najít spoustu receptů pro vaši dělenou stravu, hlavně ze sójového masa. Zabývám se totiž hodně zdravou stravou, a tak mi tyto stránky přišly hodně vhod. Takže pokud by někdo chtěl: http://www.varimezdrave.cz/…epty/sojove-maso


Doufám, že nevadí, když mezi vás občas zajdu, i když dělím trošku jinak. Ráda si vás tady čtu.
Daisy
petrulinka
| 9. 9. 2010 15:58
to je ale dělenka podle Ursuly Summ, tak aby vás to tady nepopletlo. Podle těchto stránek jedu já.
Holky
anonym
| 9. 9. 2010 15:54
další web na dělenku , ten chlebík mne docela zaujal, ten provensálský , asi ho vyzkouším jen si uložím recept Dělenou stravou ke shozeným kilům a dobrému zažívání - Recepty
fatmo
anonym
| 9. 9. 2010 15:47
máš prima recepty, ale jehněčí u nás neseženu , bydlím na malém městečku , ale jen dávej , ráda si je pročtu a na zahuštění masíčka , je prý dobrý tvaroh , místo housky atd. Zkus ale přiměřeně - samozřejmě
Daisy
fatmo
| 9. 9. 2010 14:58
dakujem, to susene sojove mlieko skusim pozriet v lekarni... Ja som uz hladala aj medzi susenymi mlieckami pre babatka . Ale ta lekaren ma vazne nenapadla... Dakujem za tip.

Este pridam moj oblubeny salat z cervenej repy. Je aromaticky, vyzivny a snad aj vam zachuti:
Cervenu repu (kupujem uz uvarenu) nakrajat na drobnucko a taktiez cibulu, kysle uhorky (zavarane bez cukru), trosku drveneho kminu, ml.c.korenia, trosku soli, prilejem trosku stavy z uhoriek a necham odlezat v chladnicke asi hodinku. Po hodinke sa zmiesaju chute a hotovo.

S chutou do papania :)
delime - delime
fatmo
| 9. 9. 2010 14:50
Dievcata, strukoviny su aj po uvareni kvetinky?


Chcela by som dnes uvarit Chilli con carne a nie som si ista tymi strukovinami (fazula z konzervy, kukurica...)

Pridavam recept na Zmatenu fasirku, ktora vznikla mojou roztrzitostou :)
Mlete jahnacie masko zmiesat s ml.c.korenim, roztlacenym cesnakom, cibulkou nakrajanou na velmi drobnucko, sol, majoranka, uvarena karotka nakrajana tiez na co najmensie kusky a cast aj vidlickou roztlacena, vajicko, troska mlieka. Dat do pekaciku, upiect a papkat so zeleninovym salatom.

Povodne som chcela robit iny recept, ale kedze som bola nejaka roztrzita, klepla som do maska tri cele vajicka a uz sa mi nechcelo vymyslat cim hmotu spojit a docielit hustu konzistenciu vhodnu na tvarovanie masovych guliek. Tak som pridala karotku a poviem vam, odteraz patri tento recept medzi moje oblubene.
petrulniko
anonym
| 9. 9. 2010 14:00
díky za povzbuzení , na večeři si dnes udělám opečená slunečnicový chléb v topinkovači a trošinku leča , dám na chlebík Už zase se těším ,já jsem hrozná , já se pořád těším na jídlo
Daisy
petrulinka
| 9. 9. 2010 13:50
neboj, určitě to zvládneš. Mně se podařilo od dubna shodit 10 kg. Dnes jsem si dělala na oběd celozrnné lasagně se špenátem, cuketou a houbama. Teprve je budu jíst, tak doufám, že mi budou chutnat.
Dobrý den
anonym
| 9. 9. 2010 12:51
dělitelky , tak sojové mlék od Zajíce jsem si kupovala i v lékárně , tam to Fatmo zkus , možná to tam koupíš .
Seitam jsem nezkoušela , ale tofu , robi a ještě jedno už jsem zapomněla název musí se to okořenit stejně jak masko . Ale dnes jsem dělala omáčku na těstoviny a měla jsem tam mleté masíčko hovězí ,a holky to bylo tak dobré , že jsem prostě neodolala .
Petrulinko s tou Ursulou jsem posledně tako zkoušela a zhubla jsem ta 4 kg a nejdou nahoru a je lepší , že dáváš smetanu jako neutrál , mám od ní knihu s recepty , nyní zkouším tuhle Kořínkovou, potřebuji do listopadu zhubnout 4 kg ,ovšem pokud to budu držet jako dnes , tak nevím ,nevím
Ahoj
petrulinka
| 9. 9. 2010 10:29
jdu vás tady všechny pozdravit, často vás pročítám, jak zvládáte dělení. Já sice nedržím dělenku od Kořínkové, ale podle Ursuly Summ, přijde mi lépe kombinovatelná. Nemám se s kým podělit o úspěchy, tak si vás tady vždycky pročtu a je to hned lepší. Zkoušely jste už některá "maso" SEITAN? Je moc dobré a nedávno mi dala jedna známá odkaz domácí výrobu seitanu, tak jsem vyzkoušela a bylo to opravdu dobré. Tak kdyby jste měly některá zájem, tak vám sem dávám odkaz: http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?…


Jednu část jsem si dělala normálně jako řízek a druhou část jsem si udělala se zeleninou. Tak se holky držte!!!
koření
rosnicka
| 9. 9. 2010 10:02
AHojky Strepi,
já to kořením jak obyčejné maso. Většinou dělám na oběd/večeři ve velké panvičce maso pro muže a malinké pro mě sojové, a kořením to stejně...a kolikrát, když si jde muž přidat, tak si naloží v dobré víře z malé pánvičky a pochvaluje si jak je to vše dobré...a když mu řeknu, že jí sojové maso, tak na mne hledííí a pak řekne, že mu to chutná stejně...t jsem sice ráda, ale já pak nám na další den nebo na véču

dneska mám zvířátka
Sojové výrobky
ZHalskova
| 9. 9. 2010 08:57
Ty sojové výrobky ochucujete normálně kořením jako by to bylo maso? ten granulát znám, to jsem celkem jedla, ale sojové maso jsem dost nedala, prostě mi to nikdy nechutnalo. Ale viděla jsem ve zdravé výživě nějaké maso robi zabalené v celofánu, to taky nevím jestli je jedlé nebo ne, mi se to trochu protiví takové věci. ale nejzajímavější je, že čím déle držím kořínkovou, tak mi normální maso přestává docela chutnat. Trošku tomu přestávám rozumět. Ale bez něj se zase neobejdu.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
17. 8. 2025 08:52
14889
Markta Zahlkov
12. 8. 2025 10:10
47
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Hanka
15. 8. 2025 16:35
73738
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198