Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

:)
slunko
| 21. 7. 2008 20:56
Zdravím Viktorky :). Jooojoo, Petrasan už je hotová zdravovědkyně, je dobře, že tu máte tolik informací koncentrovaně, člověk si může vybrat směr, kterým se třeba dát. Je fajn, že je tu tolik podobně smýšlejících lidí, v tom je síla a posunuje to člověka dál. Ideálním příkladem je tabulka, neboť při pohledu do ni jsem fakt v duchu smekla pod těmi co mají nejen více než 10 kg, ale i méně. Prostě když vím, kolik úsilí stojí každé kilo, tak je potřeba se chválit, ale vytrvat :).
Já jsem byla minulý týden příšerným případem opaku . Od pátka se se mnou vezla nechutná žravá, ale holky ... taková žravá jako už dlouho ne. Pořád jsem neměla dost a nebyla schopná se donutit zapojit mozek před každým soustem. Kupodivu se to vůbec neprojevilo na váze, asi díky úplňku, který na mě působí spíš pozitivně. A to doslova díky... . Dneska už se zase držím ve starých kolejích, ovoce, zelenina, i běhat jsem byla, a ne pomalu, pěkně jsem si dala do těla a prodloužila trasu, jupí. Vytočili mě teda přiopilí mladíci, kteří řvali různý poznámky. Člověk si sice říká, že s flaškou v ruce je každý král a že bych je na kilometru rozdrtila, ale i tak to zamrzí. No nic.

Nikky, na fotkách Ti to moc sluší :).

Sonisku, musím opakovat už vyřčené, ale Tvůj dort pařez prostě nemá chybu. Hned jsem si z Tvého deníčku stáhla recept a při nejbližší příležitosti ho zkusím, je fakt světový a nápaditý. Trochu se bojím, abych to zvládla. Můžeš mi prosím vysvětlit, jak tam píšeš, že lžící dáváš vždycky světlé a tmavé těsto - to prostě lžící dáš třeba doprostřed formy žluté těsto, na vrh toho samoho místa hnědé, pak zase na to samé místo žluté atd.... nebo kladeš žluté těsto na celé dno formy, pak na to tmavé těsto, zase žluté.... . A ta forma na to musela být hodně velká že? A krájela jsi ten dortík na třetiny a plnila tím ovocem a krémem nebo se tenhle nedělí? Asi jsou to hloupé dotazy, ale nerada bych to zkazila - s dorty nemám moc dobré zkušenosti.

Děkuju a přeju Vám Viktorky krásné dny
znovu ahoj
eleanorita
| 21. 7. 2008 17:41
Příspěvek od Petrasan jsem si musela zkopírovat, protože než by jsme tohle sehnali na netu, strávili bychom tím věčnost. Moc díky, moc zajímavé.
Ta strava proti kvasinkám a podobně, zatím jsem neměla čas na to juknout. Ale makrobiotika mi zatím nic neříkala, nic jsem o tom nevěděla.
Já myslím, že existuje i nějaká kvasinková dieta, ale zřejmě to bude velmi podobné.

Holky mě asi trefí, dnes jsme vezli auto zase do servisu. Zatím nevíme kolik nás to bude stát, ale tisícovka to nebude. Pokud to bude zítra hotové tak na to auto kašleme a jedeme do bazaru, kde jsme ho koupili. To je jenom kasička na peníze a nic z toho nemáme.

A pro změnu mám zase napařenej přesčas, sluníčko nesvítí, venku je zima. No já mám zase náladu

Pa
váha
jannika
| 21. 7. 2008 15:53
ahojte holčiny,sme na dovolené,zkoušela sem se sem připojit,ale nešlo to váha 65a to budu ráda když to po dobu dovolené udržítmějte se papa
Hibiscus, Petrasan
nika2411
| 21. 7. 2008 13:53
Ahojky Vladi. Lapacho se vaří opravdu 5 minut. Do 1 litru se dají 2 čajové lžičky kúry, ty se těch 5 minut povaří a pak se čajík ještě 15 minut luhuje. Hlavně nepoužívej žádné hliníkové nádoby, sítka apod. Já čajík nabírám rukou a snažím se prostě ty 2 lžičky odhadnout. Musímkoupit nějaké umělohmotné sítko, protože doma máme jen kovové a přes něj to nechci pokoušet. Já vždycky počkám, až čajík "sedne" a normálně ho naliju do hrnku.

Čajík se má denně popíjet po doušcích. Pije se vždycky 6 týdnů a pak se vloží měsíční pauza. Žádné nežádoucí účinky nebyly zjištěny.

Zrovna ho popíjím . Už se těším až mi dojde ta houbička a já si budu dělat kefírky .Dnes mi psal ten pán, co mi ji má posílat a vypadalo to, že je taky odborník na zdravou výživu. Mimochodem mi na kvasinky a hromadu dalších věcí doporučil koloidní stříbro. Holky máte s ním některá zkušenosti? Já si o něm dneska pár článků přečetla a byla jsem nadšená. Posílám odkaz:http://marieblankytna.blog.cz/…na-strela-zdravi

Co si o něm myslí naše odbornice Petrasan??? Zajímal by mě tvůj názor.
ahoj
eleanorita
| 21. 7. 2008 12:46
do tabulky jsem váhu hlásila stejnou jako minulé dvě vážení.
petrasan
Hibiscus
| 21. 7. 2008 11:14
Teda Petrasan, smekám před tvými znalostmi!!!!!!!! Je vidět, že tu zdravou výživu bereš vážně. Musím zjistit jaké ty řasy mají u nás a něco vyzkoušet. Díky, že jsi mi napsala co je Robi maso, pro mně je to všechno ještě "španělská vesnice". Prosím tě ten čaj Lapacho se má opravdu vařit 5 minut, nebo jak ho připravuješ? Polévkovou lžíci na 1 litr? a je omezeno množství, nebo doba užívaní?
To jsem zase na tebe vychrlila otázek, že. Až budeš mít čas tak se ozvi. L.
Ibišek
Hibiscus
| 21. 7. 2008 11:07
Vladi, já ti jen můžu říct, že ibišky nesnáší, když mají nasazeny poupata, jakékoliv přemisťování, otáčení a dobře jim nedělá ani průvan. Zalívat jen tak, aby nedošlo k přelití vděčný ti bude za přihnojení. Teď jsou, ale už druhy dost odolné, proti těmto věcem, většinou to dělaly ty obyčejné. Teď si koupiš malou rostlinku a kvete na každé vrcholové větvičce. Po odkvětu pořádně seříznout ať se rozkošatí. Syn má rád bonsaje a co teď je v Kataru, tak se mu o ně starám já, mezi nimi je i ibišek - na jedné větvičce už má na květ. Tak uvidím jestli taky neupadne...

Vladi, Zákruto a Adel napište datum narození, ať mohu o tyto údaje doplnit tabulku.

Krásný den všem přeje Laďka
ahojte Viktorky
Rakkra
| 21. 7. 2008 11:07
tak moje váha do tabulky je 61kg. Mám z toho docela radost, protože jsem ted měla zvláštní výkyvy....Min. týden jsem jezdila do práce na kole...a dom to mám asi 17km pořád do kopce, takže makačka...i jidlo jsem zvládla juuu. Jen vydržet tak papa
váha
vladi
| 21. 7. 2008 08:59
Zdravím všechny Viktorky a hlásím váhu 75,8, stydím se, stydím. Příští týden jedeme na dovču, tentokrát žádný válení u moře, ale na kola, tak snad nejaký deko vypotím. Já teď každý den šlapu na rotopedu tak 35-40minut, ale prostě moc jím. Teď jsem zase o víkendu dělala takový dobrý řezíky s pudinkem a bebe sušenkami, pekla jsem po dlouhé době, takže jsem prostě neodolala. Já peču pouze vyjímečně, právě proto, aby mě to nelákalo a pak jsem jak utržená ze řetězu.
Se zájmem jsem si přečetla o problémech s močákem a záněty ledvin, koukám, že to má spousta děvčat. Syn se musel se svojí přítelkyní předčasně vrátit z dovolený , taky dostala opakovaně zánět ledvin, ještě je na kapačkách.
Hibiskus, nejsi náhodou odbornice přes ibišky? Já mám v práci krásný stromek, je to taková ta plnokvětá odrůda, má nádherný bohatý květy, loni mi nádherně kvetl, ale letos mi před rozkvetením vždycky poupě upadne a já netuším proč. Zalívám ho poctivě, vím, že snadno zvadne, listy vypadají dobře, tak nevím. Dívala jsem se na net, ale nic jsem se tam nedočetla.
Ahoj Viktorky
Hibiscus
| 21. 7. 2008 08:31
V rychlosti chci přivítat novou holčinu a popřát, ať s námi získá ten nejrásnější zadeček .

Vkládám 1. verzi tabulky, hodně kolonek je prázných - tak se tužte, važte a hlavně hlaste váhu!!!!!!!!!!!!!!!

Počet

JMÉNO

Věk

Datum narození

Výška

Vých.
váha

4.VII

18.VII

2týd.rozdíl

Rozdíl od vých.váhy

1

Aklunajka

17

11.9.1990

167

54,4

52,4

2

Lilimi

21

13.3.1987

173

98

89,9

88

-1,9

-10

3

Surina

22

15.1.1986

166

74,4

67,9

66,6

-1,3

-7,8

4

Lerky

22

4.1.1986

165

68

5

TCPETULA

22

10.12.1985

160

62

53,2

6

Rakkra

23

28.9.1984

158

62

61,5

7

Slunko

25

17.5.1983

171

65

62

62

0

-3

8

Nadicek

25

14.9.1982

164

59,2

59,2

9

veronika v

26

20.1.1982

169

82

75

73,9

-1,1

-8,1

10

Kayla

27

26.12.1980

177

67

62,5

11

Suzi

27

1.8.1980

164

69

66,3

12

Jannika

29

30.11.1978

162

71

65

13

Domasovanda

29

12.8.1978

170

85

66,5

65,5

-1

-19,5

14

Heladoma

31

26.8.1976

176

78

15

Jandula76

32

14.7.1976

182

116

105,5

99,5

-6

-16,5

16

Zanetka

32

4.7.1976

168

70

66

64

-2

-6

17

petrasan

34

1.2.1974

179

74

72,5

71,5

-1

-2,5

18

Anny

36
petrasan
nadicek1
| 21. 7. 2008 07:30
Pilates jsem ještě nezkoušela Vždycky jsem si říkala, že je to takové pomalé a vláčné, že mi to asi moc nepomůže. Nevím proč mám v sobě zakodované, že se u sportu musím uplně zničit, abych trochu zhubla Takže myslíš, že by mi to mohlo pomoci? Sestra má doma DVD právě s tímto cvičením, myslíš, že to zvladnu i sama doma nebo je spíš lepší si zajít někam do cvičení, abych věděla co a jak?

Jinak děvčátka máte tady někdo problém s tím, že chodíte, ať už kvůli práci nebo jen, že jste sovy , pozdě spát? A pak máte večer hrozné chuťe? Mám strach večer cokoliv pozřít, no a když už si něco dám, tak se většinou přejím nebo prostě nemůžu nějak vychytat kdy tak nejlépe večeřet, abych se v noci nešílela hlady a nebo, aby se mi to neukládalo ještě víc. Chodívám spát po půlnoci a stávám o sedmé.

Děkuji moc za rady a tipy, jak to zvládnout! Večerní jídlo je totiž asi můj největší problém.

Tak pěkný začátek týdne
hlaseni
zakruta
| 21. 7. 2008 06:45
Nazdarek, hlasim 95
A to se tak snazim, ale to je ono, zacala jsem bez jehlicky jist tak nejak "normalne"
Holky
petrasan
| 20. 7. 2008 22:29
mám podobné problémy s diskuzí, tudíž problém bude na serveru.
Vážila jsem se a mám 71,5 a to před menstruací,čemuž se celkem divím, úbytky budu mít malé, ale s tím počítám, rostou mi víc svaly - už jen ty stehna nahoře a jsem maximálně spokojená.
Peťulo, nechci tě zklamat, ale na urologické klinice jsem byla tehdy taky, v době mých extempore s močákem a ledvinami a celkem to bylo k ničemu. A to jsme měli v příbuzenstvu pradědečka super urologa (profesora), který byl skvělý operatér, učil na fakultě a byl skutečně věhlasný, chodila jsem k jednomu z jeho pokračovatelů se léčit. Byl sice fajn a krátkodobě mi pomohl, ale zásadně problém nevyřešil. Požírala jsem antibiotika, sice mi předepisoval jiné, než předchozí doktoři, ale byla to vždycky jen dočasná pomoc.
I tobě jsem chtěla říct, že bych se na tu makrobiotiku podívala, je tam samozřejmě i kapitola pro močový měchýř a ledviny. Taky bych byla opatrná s těmi mléčnými výrobky, i když píšeš, že ti nedělají dobře. Zatěžují zbytečně tělo a záněty tohoto druhu jen podporují. Něco jiného je kombucha.
Mlíko , , víceméně už není pro nás, přestože si taky semtam dám jogurt.
Ohledně čajů vám vřele doporučuju banchu kvůli vápníku, ale taky jako prevenci. Je to zelený čaj, ale nepijte to z pytlíku, chce si ji vařit klasicky.
Robi je směs rostlinných bílkovin - kukuřičné, rýžové, pšeničné klíčky a červená řepa + sůl a voda. Tofu je "sýr" ze soji.
Ještě existuje seitan, který je také z obilovin.
Řasy jsou pro začátek dobré nori, které se prodávají jako vločky a pak plátky na sushi. Nemají žádný zápach ani pachuť, ani nejsou nějak výrazné a silné narozdíl od dalších.
Hiziki mají snad nejvíc vápníku, jsou to takové provázky, ale oproti nori vyžadují vaření. Jinak lze řasy taky jen spařit a nabotnat a pak se z nich dá udělat např. salát. Dá se kombinovat s různými klíčky , okurkou, krásně křupou.
Existují další řasy: agar-agar, kombu, mekabu, wakame. A jsou ještě další.
Kombu se např. přidává k luštěninám při vaření, jelikož zkracuje délku varu a zlepšuje jejich stravitelnost.
Agar se dává do polev, aspiů na zahuštění.
Hiziki má nejvíce vápníku. Teď jsem si našla, že 100g sušených řas mají 1400 mg vápníku, přičemž stejné možství kravského mléka má jen 100 mg. Vaří se ovšem nejdéle.
Wakame se dává do polévek a vaří se, má hodně vit. B a vápníku. Polévkám se říká miso a jinak se na ně prodává pasta. Je to japonská klasika a je výborná a přitom ultra jednoduchá. Tak na 1,5l zhruba 2 vrchovaté lžíce misa(existuje více druhů), pak přidám řasu - wakame a třeba porek a 2 brambory a na závěr trochu neloupaného sezamu. Lze kápnout i trošku umeocta. Japonci to jedí taky pouze s řasou a sezamem.
Agar se mj. hodí do slakých jídel, na pečení.
Nori můžete přihodit do všech salátů, polévek, omáček.
A pak že se nedají nahradit živočišné bílkoviny...

Jinak jsme byli se Štěpou ve čt a pá na borůvkách v Jizerkách a krása, bylo tam modro. O víkendu jsme zajeli za kamarádkou na chalupu k Orlíku. Doporučuju návštěvu zámku včetně jízdy na lodi mezi Zvíkovem a Orlíkem. Ideální výlet pro děti. Zítra ho odvážím na chalupu k rodičům, takže budeme mít 14 neuvěřitelných dní volno. Ale nejspíš za ním pojedeme o víkendu, je divný, když tu není. Už jsem si však naplánovala kina, divadlo a nějaký sezení s kamarádkama.

Nadičku a co pilates , nezkoušela si?

Kdo jste nemocné, uzdravte se. Jandulo- dobrou rekonvalescenci. Chleba vypadá skvěle.

Sonisku - dortík jako vždy na jedničku. Když seš tak šikovná a zručná, neuvažovala si někdy o pečení nějakých "zdravých" dortů či koláčů?

Tak už vám dám pokoj. Dobrou
vážení
Kibic
| 20. 7. 2008 21:38
Ahoj Viktorky! Ladi, váhu nahlásím až zítra. Dneska odpoledne jsme se vrátili z malé dovolené, takže na váhu vlezu až zítra po ránu a všechno dočtu. Hezký začátek týdne
podivné
eleanorita
| 20. 7. 2008 18:13
teď taky koukám, kdepak je můj příspěvek, který jsem psala odpoledne..........................

No psala jsem tam, že vítám novou bojovnici . ............držím palečky ať s námi vydržíš a kila jdou dolů.

Niky tobě závidím ty chutě. Já tohle tekutý mléčný nemůžu ani cítit, žaludku se to opravdu nelíbí. Ale jogurty a sýry zvládám jíst.......

Na další si nevzpomínám, tak třeba později.
Ještě fotečka
nadicek1
| 20. 7. 2008 16:23
No tak asi tak nějak
oprava
nadicek1
| 20. 7. 2008 16:15
...z kola....ježiš, to je tak, když člověk pije vínečko a pak píše příspěvky
Sonisku
nadicek1
| 20. 7. 2008 16:11
Děkuji moc za krásné přivítání

Poprosila bych tedy milou zodpovědnou Hibiscus o přidání. Věk 25, ale v září mam narozeniny, takže 14.9. to bude 26 . Výška 164cm, včerejší váha 58,2. Nejvíc mě právě trápí ten zmiňovaný zadeček a nohy, kde se mi to všechno ukládá Zatímco ostatní docela ujde. Takže jsem si dala cíl, dostat se tak na 53kg, což vzhledem k výšce by bylo asi tak nějak ideální. V září mám státnice, bude to docela boj, mám teď ze stresíků hrozné chutě A právě proto jsem si řekla, že mi určitě moc pomůže dohled ostatních hubnoucích viktorek a taky to, že budu muset pravidelně hlásit váhu
Takže ještě jednou moc děkuji!!! A nemáte někdo zkušenosti s nějakým cvičením ušitým na míru přímo na dolní partie? Zkoušela jsem běhat, což se mě ještě i drží, ale spíš jsem se jen zpevnila než zmenšila. S kola mam dvakrát takove stehna A aerobic cvičím asi 5 let a nic. Tak třeba nějaké domácí cvičení?
Kuji

Nikiii jsem moc ráda, že jsem Ti udělala radost Tak hlavně, aby Ti to chutnalo a rychle pomohlo

Krásnou neděli všem!
nadicek
nika2411
| 20. 7. 2008 14:07
Jééé to jsi mi udělala takovou radost. Tak to se na tu houbičku těším ještě víc . A děkuju za pochvalu. Jo je to vydřené, ale stojí to za to. Aspoň to víc těší.

Holky mě tak bolí zubík - roste mi osmička. Celou noc jsem nespala. Včera taky ne. Je to jak za trest. Dere se to ven a mám půlku pusy opuchlé.Včera jsme grilovali a bylo to super. Dala jsem tak 2 pivka - dvanáctky , pak grilovanou makrelu, kuřecí křidýlka, zeleninku, tmavý toustový chlebík.................no prostě bomba. Mějte se hezky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sakriš, zase začalo pršet.............to je počasí, už mě to neba. Ten červenec je takový nepovedený .

TCPetula: já právě Peti kefíry, zákysy, podmáslí a jiné podobné věcičky přímo zbožňuju , takže si myslím, že s tím léčivým kefírem u mě nebude žádný problém. A pokud mě to zbaví všech těch mých neduhů, tak mi to bude chutnat dvojnásob.
váha
veronikav
| 20. 7. 2008 12:34
Ahoj holky,

já teď nějak vůbec nestíhám číst vaše příspěvky a už vůbec teda ne reagovat... No musím večer sednout k noťasu a vše pozpátku dočíst...
Jinak do tabulky hlásím váhu 73,9.. konečně se to hnulo....projevilo se to cvičení... minulý týden jsem si přidala a dala si fakt zabrat. A je to vidět... Takže budu pokračovat a kilečka půjdou dolů rychleji...

Tak zatím pááá
Sonísku
eleanorita
| 19. 7. 2008 22:15
to neděkuj, jsi prostě šilkula.

Nervy mám, protože ty lidi jsou prostě extrémně zlý, vedení taky. Volaj i teď v noci, no prostě je to tu na hlavu.
TCPETULA
SONISEK
| 19. 7. 2008 21:01
Ahooooj,co Ti tam provádí ,že máš nervíky .
Děkuji za pochvalu dortíku,mám s ním opravdu velký úspěch v receptech na internetu Nechci,aby to vypadalo,že se tu vychloubám,ale mě to opravdu moc těší.A hned bych Ti kousek poslala,jaký,že nemůžeš
Já to moc nemusím,ale po vnoučátkách jsem kousek dojedla
Měj se mooooc pěkně a ať Tě tam nezlobí,nebo na ně vlítnu...
houba
eleanorita
| 19. 7. 2008 20:57
koukla jsem na ten článek. Asi to taky může pomoci. Ale mě odradí už to, že to chutná jako kefír, a že se to rozdělává v mléce. Tohle já nemůžu ani pozřít, já bych u toho asi dost zhubla
Niky
eleanorita
| 19. 7. 2008 20:52
já v pátek od táty dostala okopírovej článek, myslím, z nějaké knihy a tam doporučují pít na záněty, kvasinky atd. fenyklový čaj. Prý dokáže vyčistit i plíce a podobně. Ale je to zase na dlouhodobé užívání.

Jinak Lapacho chválím taky, mám ho taky ráda.
dnes
eleanorita
| 19. 7. 2008 20:50
jsem si postěžovala miláčkovi, že už mi nejde ta váha dolů a on na to, že to chce pohyb, a hned v pondělí prý naběhneme do posilovny a prý mě takhle bude mučit. Já v tom cvičení na sebe potřebuju bič, protože já se k tomu sama už zase nedokopu.
Soni
eleanorita
| 19. 7. 2008 20:48
ten dort je naprosto úžasnej, jsi šikula. Hned bych si ho dala. Mám teď nervy v práci, tak bych si je potřebovala něčím obalit a ten dort by se k tomu náramně hodil........

dělám si srandu, vím, že dortík nemůžu
hezký večer
anonym
| 19. 7. 2008 20:31
předem se omlouvám, ráda si vás čtu a obdivuji vaše uspěchy a výdrž.Konečně jsem se do toho pustila taky asi jinak než vy ale zatím to funguje.Koupila jsem si knížku Rozlišovací dieta a držím se receptu. Je to na 90 dní tak snad to vydržím a hlavně pak udržím Soni tebe jsem se chtěla zeptat jakým zpusobem jsi dělala ty letokruhy na tom dortu.
nadicek1
SONISEK
| 19. 7. 2008 20:21
Tak Tě tu vítám mezi námi

jasně,že se můžeš přidat.
Vážení je každých 14dní v pátek,teď zrovna bylo,tak Tě tam určitě Hibiscus přidá.Jen musíš zadat,věk,váhu,výšku a datum narození,vždy si tu popřejeme a když budeš moci vložit svojí fotečku celé postavy,tak to bude úplně
Přeji Ti hodně zdaru při hubnutí a klidně se ptej jak na to,určitě se vždy někdo najde,kdo Ti z nás poradí
jeste ten dortik
nadicek1
| 19. 7. 2008 19:57
je naprosto dokonaly , jsem neodolala a sla jsem si vzit puding takove chute
Niky :)
nadicek1
| 19. 7. 2008 19:55
Nikusko, ta houba co sis objednala je moc fajn. Jeste kdyz jsem bydlela s rodici, tak jsme si ji delali asi neco malo pres 3 roky, predtim jsem mela problemy se zazivanim a tak, pak se mi to naprosto spravilo Maminka mela vysoky cholesterol a taky se ji upravil a segra zase vecne marodila prave s tema kvasinkama a mela klidek, takze ti to urcite pomuze! Ale chce to fakt delat kazdy den a chut...opravdu trochu jako kefit, mozna trosku trpky, ale das se to Jinak clovicku ty mas miry jako modelka jsi sikulka.

Holky mohly byste me prosim pripsat na vas seznam? Mám 58, 2 kg, ale jsem taky mala a asi mam hodne tezke kosti no a pres zadecek mam tak asi 100cm, zatimco prsa mam malinke, takze bych moc rada alespon tak 5kg shodila, snazim se sportovat, ale porad ten zadek..jak ja rikam schokopo :))) nejde dolu, zatimco pres prsa mam 89cm a pres brisko tak 68cm. Tak kdybych se k vam mohla devcatka pridat, tak bych byla moc rada. Dekuji moooooooooooc. Takze kazde pondeli je vazeni? Jinak preji vsem hodne uspechu pri shazovani a stesticka k svatbe a pri uzdravovani z operace a tak :) hlavne krasne a pohodove leto a jeste jednou dekuji!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
20. 6. 2025 19:05
14550
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
jirinaova
20. 6. 2025 15:30