Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

kuskus
petrasan
| 14. 7. 2008 13:23
Jak už jsem vícekrát psala nejjednodušší a nejtypičtější úprava kuskusu je tzv. taboule s rajčetem, mátou, rozinkami, oliv. olejem a případně např. tuňákem, fetou či balkánem + dochutit kayenským pepřem a umeoctem či malinovým octem. Je to naprosto jednoduché a chuťově... Důležitá tam je ta máta. Takhle si ho připravují arabové a mají recht.
Nebo se dá jíst jen s olivovým olejem jako příloha k různým masům. Stačí ho zalít horkou vodou či ho připravit nad párou, pak je takový sypký a ne tak blátivý.
Slunko
petrasan
| 14. 7. 2008 13:15
konečně vzrušující příspěvek kromě Suri a Laďky (bohužel negativně), to ten tvůj je pravý opak. To musí být skvělý... Mně se často zdávalo (teď už méně), že lítám, prostě se jen tak lehce vznáším vzduchem. Někdy bych ráda zkusila výskok padákem a to plachtění , jak líčíš, ale s partnerem to asi nebude, má totiž docela šílený závratě, takže nemůže chodit ani do divadla na balkon. K těmdle věcem bych potřebovala nějakýho podnikavýho dobrodruha. Čím dál víc mi to chybí a pouhou jízdou na sjezdovkách jednou ročně v Alpách či na kole si to asi nevynahradím.
Tak jsem se rozhodla , že si alespoň okořením život "výletem" do Alp mezi třítisícovky s mým otcem, ještě to musím naplánovat, ale místo už jsem si našla. Asi si po letech zase potřebuju trochu sahnout na dno obrazně řečeno a prověřit svou fyzickou kondici. Tím nemíním, že chci riskovat a dělat nějaký nepředloženosti v horách, na to už jsem moc stará. Ale spíš plánuju nějaký tůry s pořádným převýšením tak na 8-10 hodin, což byla kdysi naše obvyklá míra. Možná k tomu vezmu i partnera, ale ten má ty problémy se závratí.
Dřív jsme s tátou pravidelně každý rok takhle chodili po horách a tak mě taky nadchlo psaní i foto od Suriny. Jela bych hned někam mít na to tu správnou partu. Ale co si v mém okolí všichni pořizují děti, je to čím dál větší problém. I na ty lyže jezdíme už jen s přítelem. Naštěstí se to začíná líbit i prckovi, ale ten je na samém začátku.
Jandulo, vše nejlepší a hlavně se brzy uzdrav, ať je ti hej.
Slunko a co se takhle jednou setkat, když jsme tak blízko sebe. Tento víkend zrovna opět jedeme na chalupu, odvážím tam sviště k rodičům.
Kuks a okolí Dvora Králové vám, , vskutku doporučuju.

Surino taky Krokonoše - ty znám přecejen nejlíp vedle Jizerek. Z jaké strany bys je chtěla poznat? Tůry jsou tam fajn ať z Harrachova, Rokytnice, Pece, Jánských Lázní.
Šumavu bohužel tak moc neznám, ale chystám se tam teď s prckem na týden na kolo. Pořídila jsem si sedačku a jsem zvědavá , jak to spolu zvládneme, protože můj svištík má už "pouhých" 18 kg. Tudíž to bude takový trénink na Alpy. Jedeme do Sušice a odtud budeme podnikat výlety.
Taky teď trénuju na spinningu jako blázen. Chodím aspoň 3krát týdně a je to znát. Slušně mi však narostly i stehna, ale aspoň jsou to svaly a ne tuk.
Hibiscus
domasovanda
| 14. 7. 2008 13:13
jjo termín byl dříve,však jsem Ti to psala v prvním příspěvku.Michalova
rodina to bere dobře ,mamka s taťkem jsou sice rozvedeni,ale bydlí 6km
od sebe a vidí se každý den,on k nim jezdí pravidelně na kafé,na obřadě
budeme mít jen svědky a Michalovu mamku s její kammarádkou(ta bude stát
na mé straně jako moje mamka(když tam naši nebudou)jo a ještě od
svědkyně manžel,ten nám to bude natáčet,pak jdeme na oběd a večer
budeme rožnit prasátko a grilovat kuřata u nich doma,bude tam asi 60
lidí,kamarádi a známi+zbytek rodiny,oslavím tím zrovna i tu mojí
30(9-10srpna jí budu slavit doma) a týden na to zároveň se svatbou
tam.Doufám,že vše dopadne dobře a doufám,že si těch šatiček užiji,když
už jsem za ně dala 7 tisíc.
kuskus
jannika
| 14. 7. 2008 13:04
tak sem si ho holky udělala hned v pátek večer,sám o sobě je dobrý,já do něj dala zeleninku,vajíčko na tvrdo,bílý jogurt,sůl,pepř a koření do salátů a na konec-blbec jeden sem tam dala oregáno,místo bazalky,bléééééé to byla druhý den pachutsem to musela vyhodit,brrr ještě ted se mi z toho ježí chlupy.

Surinko-vážně Ti to je teda proměna a moc Ti to sluší,máš nožky jako laňka

Teda to je hnusný počasí,jako na podzim!!!To je teda létosnad se to počasí umoudří
jandulce
jannika
| 14. 7. 2008 12:58
i já se připojuji s přáníčkem všeho nej nej hlavně zdravíčko,štěstíško a pohodičku
žlučník
vladi
| 14. 7. 2008 12:44
Ahoj Jandulko, já ti taky gratuluji k narozkám a přeju rychlou rekonvalescenci. Já byla před 2 roky a snášela jsem to docela dobře, o to horší byly ty koliky a žlučníkový záchvat před tím. Teď už to bude jen lepší, uvidíš. Dietu jsem žádnou přísnou nedržela, jen jsem samozřejmě nejedla žádný uzeniny a smažená jídla atd, ale to ty určitě nejíš. Jogurtu bych se nebála, ale asi je to třeba vyzkoušet. Já byla doma po příjezdu z nemocnice 14 dní a šla jsem do práce, ale pravda je, že sedím v kanclu. Tak zatím hezky odpočívej a nepřepínej se a ať se tví mužský o tebe hezky starají a rozmazlují tě.
Suri v Rumunsku jsem byla ještě na VŠ , bylo to úžasný byli jsme v Brašově(byla tam nějaká družební univerzita) a vyjížděli jsme odtud do hor doteď na to vzpomínám.
Jandulko
Hibiscus
| 14. 7. 2008 12:06
I já ti chci popřát vše nejlepší k tvým narozeninám, hlavně to zdravíčko, lásku, přátelství a krásnou štíhlou postavičku.

Domasovando mně se zdálo, že jsi předtím psala nějaký termín v prvním týdnu srpna, já se taky vdávala v srpnu - je to dobře, že jste se rozhodli a jdete do toho, kolik budete mít lidí? A jak to bere rodina tvého ženicha? Doufám, že lépe než tvoje, takže od zítřka za měsíc už budeš vdaná paní......
Jo a ještě
Surina
| 14. 7. 2008 10:22
Holky, jak jsem jela vlakem do Brna na tu dovolenou, tak normálně české dráhy mají nějakou akci. Lidi do 26 let mohou jezdit na poloviční jízdné. Nevím do kdy, myslím, že do konce srpna. Je to super. Určitě to budu hodně využívat. Místo 188 kč jsem platila jen 94. To se vyplatí co ? Tak jen kdybyste některá z mladších ročníků někam jela, ať o tom víte.
Přeji hezký den
Surina
| 14. 7. 2008 10:18
Holčiny, děkuji za pochvaly.
Hibiscus, to je hrůza s tím tvým synovcem. Takový mladý klučina.
Domašovando, máš pravdu. Svatbu neruš. Však maminka si zvykne a určitě za nějakou dobu bude ráda, že jsi šťastná. Doufám, že se to urovná.
Já se s mojim taťkou nebavila skoro tři roky kvůli mému prvnímu příteli, s kterým jsem už i bydlela (neměl ho rád). Teď je sice vše v pořádku, protože jsem se s ním rozešla, ale nevím nevím jak by to dopadlo, kdybych s ním zůstala. Je to smutné, když jsou tvoji nejbližší proti tobě. Už to nikdy nechci zažít. Mimochodem, tomu mému bývalému se narodilo před týdnem miminko, Dominik.
Petrasan - ohledně dovolených v Česku: já si koupila mapu kempy české republiky a prostě někam pojedu. Beztak je všude hezky. Mám v plánu jižní Moravu. Tam jsou prý taky hezké stezky pro cyklisty a taky Lednice, Vranov na Dyjí atd. No a taky bych se ráda podívala na Šumavu a do Krkonoš - ještě jsem tam nikdy nebyla.
Jandulko - přeji všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí, rodinnou pohodu a ať se ti v životě vyplní vše co si přeješ.
Jak jsem vypozorovala, vážení je asi tento pátek co? Já hupsala, na váhu již dnes, mám o 0,4 kg víc než před dovolenou, ale asi to budou svaly Protože se cítím fakt skvěle. Kalhoty plandají, zadeček hlaďounký...
Jo a ještě jsem se tady dočetla, že se Lilimi bude stěhovat. Tak to je paráda. Konečně budeš mít klid od přítelovy sestry. Budete ve svojem. To je fakt super.
Tak mějte hezký den. Papa Viktorky
Hibiskus
domasovanda
| 14. 7. 2008 08:27
termín máme 15.8.2008 v 11:00 na radnici v Uničově,mělo to být
2.8.2008,ale zrušili jsme to kvůli mamce ale rozhodla jsme se,že
už mi nikdo do mého života mluvit nebude,takže jsme objednali tenhle
termín a ten je konečný ať už to dopadne jak chce tady u nás doma
Jandulko
domasovanda
| 14. 7. 2008 08:24
vše nej nej nej nej k dnešním narozeninám,hlavně
zdraví,štěstí,lásku a ať Ti v životě vše vychází tak jak si
přeješ.Pořádně to oslav tento den je jenom Tvůj.
krásný nový týden
Hibiscus
| 14. 7. 2008 07:39
Ahoj všem!
Surinko jsi kočka, moc ti to sluší a fyzičku teda musíš mít, jak zvládneš kopce s 20 kg zátěží. Moc tě obdivuji

Domasovando, kdy jsi říkala, že máš termín svatby? Nějak v srpnu?

Ohledně té zpropadené nemoci, jsem si taky hodně přečetla na internetu a vyhlídky jsou neradostné...jen doufám, že třeba za pár let vědci přijdou na nějaký nový lék, který bude těmto lidem pomáhat. Někdy je mi smutno, když si představím co peněz jde na zbrojení a podobné nesmysly, místo toho, aby se daly do vědeckého výzkumu chorob jako je tato nebo AIDS, rakovina a pod.

No nic obraťme raději list. Já byla teď v Otrokovicích u rodičů snachy a moc jsme si to užili, jsou moc fajn, jen večer přišla šílená bouřka. Dieta šla opět stranou a tak jsem dneska se strachem vlezla na váhu, no naštěstí zůstala pod 60, na 59,5. Strašně ráda bych se do pátku dostala pod 59. To se budu muset moc snažit.

Tak zatím pá jdu makat.Laďka
:)
slunko
| 14. 7. 2008 06:57
Zdravím Vás všechny . Musím reagovat na Suri, u které je vidět, jak na sobě maká. Hlavně nepolevit a za pár měsíců z Tebe bude ještě větší kočka, držím palce, protože vím, co to chce za výdrž, odhodlání a soustředění . Mě se tento týden také hodně dařilo. Třikrát jsem byla běhat, jednou delší posilování, v sobotu asi 40 km většina v hodně vrstevnatém terénu, pak ještě jste šli rybařit - vláčet, kdy jsme doslova za lijáku se brodili roklí a řekou, ušli tak asi kilometr a vrátili se až v osm večer. Ale co hlavně!!! V neděli jsem letěla paraglide v tandemu!!!! Bylo to úžasný a ještě teď z toho žiji . S přítelem už delší dobu zvažujeme, že si uděláme kurz a budeme lítat, protože k tomu máme ideální podmínky - kopec, ze kterého se skáče máme 6 km od chaloupky, takže proč to nevyužít a ještě pro tak nádhernou aktivitu!! Holky, to je taková nádhera, člověk je proti přírodě děsně malinkej, ale tam nahoře člověk získá úplně nový pohled na svět, a hlavně, je součástí větru, jako pták, součástí jsoucna ... ještě teď mi z toho bouchá srdíčko.

Ohledně tématu dovolených ve vlastech českých a moravských - Prachovské skály schvaluju, je to nádherný kus země, často jsme tam jezdívali. Já musím určitě doporučit náš kraj - ZOO Dvůr Králové, Kuks, Zvičina (ten kopec, ze kterého se skáče paraglide), Nopovacko se spoustou překrásných míst a krásnou přírodou. Pro lidi, kteří rádi aktivně využijí dovolenou, bez nějakých přepychových aktivit by si přišli na své. Na kolo jsou tam krásně značené trasy. Ještě jsem je ani neprojela a to jsem tam vyrostla. To tak na okraj :).

K roztroušené skleroze. Jeden můj projekt je realizován v ústavu pro lidi postižené touto chorobou a musím řici, že mám vždy ztažený žaludek i srdce. Jsou to teda lidé v jedné z posledních fází této nemoci, takže na vozíčku, většina má opěru i pro hlavu, pohybová soustava je prostě už nefunkční. Původně jsem to psát nechtěla, ale jak říkám, k tomuto stavu se člověk dostane až asi za hooodně dlouhou dobu, nechci nějak znepokojovat, jen píši zkušenost. Doufám, že u synovce ten postup nemoci bude co nejpomalejší. Drž se!

Jdu pracovat holky. přeji Vám překrásný den
Surino
petrasan
| 14. 7. 2008 00:12
vypadáš supr, tak se drž.
Můj drahý byl teď taky v Rumunsku na týden, jel pouze s kluky na vodu a do českých vesnic a líčil to jako ráj - návrat do 19.st., kde jsou ještě všichni čistí a skromní a znají jen tvrdou fyzickou práci.
Jinak ,, začíná se to tu hemžit banalitami, není prakticky na co reagovat .

Tak bychom přecejen měly oprášit téma dovolené a to zejména v česko-moravských vlastech..., kde jste kdo byl na zajímavých místech.

Všimla jsem si jen Prachovských skal - nádhera, máme je blízko chalupy, vemte si sebou i kolo.

Celozrnné zrno je totální nesmysl, jen se nad tím zamyslete... zrno je totiž celé, protože když se rozemele , je z něj mouka, lámanka apod.

Kdo tuhle blbost vymyslel... zemědělec by zoufal

Ono vůbec označení celozrnné cereálie je na pováženou.

Roztroušená skleroza je děs, moje učitelka na malování, ke které jsem chodila jako dítě, ji má a její vyhlídky nejsou zrovna nejlepší, stal se z ní invalida odkázaný na péči svých příbuzných. Takže je mi upřímně, Laďko líto tvého synovce?, je to smutný, protože je navíc tak mladý.

Jandulo, uzdravuj se a relaxuj.

Dobrou noc
Surinko
domasovanda
| 13. 7. 2008 22:29
mocmocmoc gratuluji,jsi holka šikovná a moc Ti to sluší.Já Ti
děkuji za pochvalu,jsem ráda,že se líbí,myslím,že jsme si vybrala dobře
i když někdo má třeba opačný názor ,ale já si z toho nic nedělám je to
můj den a já si ho prožiji tak jak chci já.Pošlu pak fotečky,doufám,že
bude pěkně a nebude pršet
Sonisku
Surina
| 13. 7. 2008 21:31
Děkuji za pochvalu
Tak já jdu do sprchy a spinkat. Jeli jsme přes noc a já su utahaná jako kotě. Tak dobrou noc
Pro srovnání
Surina
| 13. 7. 2008 21:29
To jsem taky já. Jen před třemi měsíci a osmi kily.
ahoj
eleanorita
| 13. 7. 2008 21:29
Suri taky tě vítám zase mezi námi. Fotečky mi na tomhle pomalém netu nejdou zobrazit, tak se kuknu zítra. Věřím ti, že to bylo bezva.

Dnes se mi vrátil můj z té chlapské jízdy, tak jsem ráda. Hned mě vzal do Chomutova. Konečně jsme tam koupili nové kufry na dovču. Tak už jen ty plavky a aspoň tři kila dolů a jedem na letiště

Mějte hezký večer, a uspěšný pracovní týden..................
Surina
SONISEK
| 13. 7. 2008 21:25
Teda Suri,ty jsi fakt nepoznala bych Tě,to je krásná proměna..... super
Tak a ještě jednu
Surina
| 13. 7. 2008 21:13
To byl sen. 10 dní bez kosmetiky a mobilu jen s prima partou a přírodou.
Ahoj devčátka
Surina
| 13. 7. 2008 21:06
Tak mě tady zase máte. Přijela jsem dnes z té dovolené z Rumunska. Bylo božsky. teď si zase budu muset zvykat na realitu. No pošlu vám svoju fotečku, jak teď vypadám. Jsem ráda, že jsem vše zvládla (myslím jako lozit po těch horách s 20 kily na zádech). Určitě mi v tom pomohlo, že jsem zhubla.
Holky, já ty nové příspěvky jen prolítla. Vítám Jandulku a přeji brzké doléčení a ať je vše ok.
Domašovanda je kočka ve svatebních šatičkách.
Víc jsem asi nestihla....
Nevím, jak často tady teď budu chodit. Mám toho hodně.
Zítra ale každopádně nahlásím váhu a pak budu hlásit každý vážící pátek dokuď neshodím ještě šest kilíček.
Mějte se moc prímově a užívejte léta. A kdo máte rádi hory, tak to Rumunsko vřele doporučuji. Byla to nádhera!!!
Jandulka
nika2411
| 12. 7. 2008 22:55
Ahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooojky holko naše!!!!!! Konečně jsi tu s náma. Myslela jsem na tebe. Hlavně že je ti už krapet líp. Teď pěkně odpočívej a ať se jednou taky stará chlap. Aspoň si tě pak bude víc vážit a bude vidět, co my ženské všecko musíme stíhat
TCPETULA
adel
| 12. 7. 2008 21:39
Peníze Aukru poukazuješ zvlášť, protože je dostáváš přímo na svůj účet nebo zasíláš na dobírku. Pošlou ti fakturu. Opravdu to není složité , taky jsem se ze začátku bála, ale mají to dobře udělané, všude tě to navede.Adel
aukro
eleanorita
| 12. 7. 2008 20:48
hezky jsi nám to tu Niky popsala. Já to tak i pochopila z toho jejich návodu. Akorát mě zarazilo ty poplatky, je mi jasný, že z toho něco musí mít, ale to jak jim to zaplatim jsem nepochopila, oni si to strhnou z té utžené částky co na věci vydělám, nebo to budu muset posílat zvlášť?
To je fajn,
adel
| 12. 7. 2008 20:45
že už jsi doma . Určitě to můžu říct za všechny, že jsi nám chyběla! Šetři se a odpočívej, jak si tělíčko řekne. Vím z vlastní zkušenosti, že bude hrozně těžké nezvednout Vojtulu, jak jsi denodenně zvyklá, ale hlídej si to, kýla za to nestojí. Ale každý den bude lepší a lepší.
S jogurtem nevím, své žlučníkové kamínky si pěstuju, ale dělá mi dobře třeba acidofilní mléko. V nemocnici dávali spíše žervé a šlehaný tvaroh.
AHOOOOOOJ
eleanorita
| 12. 7. 2008 20:44
Jandulko - vítám tě zase mezi námi. To jsem ráda, že jsi zpět. Na ty stavy co popisuješ taky vpomínám. Já byla na operaci v lednu, ale s vaječníkama. Doktor mi řekl, že budu mít jednu jizvu, prý jen centimetrovou. No probudila jsem se ze čtyřma, a do centimetru měli daleko, udělali mi je větší, ale zase sem mě operoval moooc pěknej mladej doktor . Doma jsem pak ležela jako lazar víc jak měsíc. Přeju ti ať tě bolístky rychle přebolí a můžeš zase běhat .

Niky právě se taky potýkám s nějakejma potvorama, musím si zavádět takový veliký globule, ale nějak to nepomáhá. Ten svůj spodek bych ráda někde reklamovala a pořídila si novej. Zdá se mi, že jako ženská jsem k ničemu. Můj chlap to naštěstí zatím chápe, ale nevím jak to bude dál. ***uální život už je dávno za bodem mrazu. Tento týden bych měla jít k doktorovi zase, ale nevím, už mi nepomáhá ani na tohle co mi předepsal. Takže ti taky neporadím, bohužel.
marod se hlásí.)))))))))))))
jandula76
| 12. 7. 2008 19:47
Ahojky všem viktorkám

Jsem tady....... , no takhle do smíchu mi ještě není, ale je to daleko lepší, mám to totiž za sebou jsem doma s miláčkama a nic mě (snad) už nemůže rozhodit.))))

Holky to bylo šílené, 3.7. jsem nad ránem začala zvracet, pak jsem dostala šílené bolesti, jelikož jsem nikdy neměla se žlučníkem čest, myslela jsem si že je to nějaká viroza, jenže pak se mi začalo špatně dýchat boleli mě záda, a strašlivě břicho, tak jsem v noci vzbudila dítko i manžela a vyrazili jsme směr pohotovost, tam na mě koukli, udělali krev a sono a rovnou si mě tam nechali, žlučníková kolika jak vyšitá, bohužel tam byl i veliký žlučníkový zánět tak mě museli nejprve týden léčit, aby viděli slinivku a mohli jít do mě:(

Nakonec se to po týdnu povedlo natolik sklidnit, že mě mohli operovat laparkou, a tak jsem tady 4dni po operaci, se zašitým pupíkem, a dalšími dvěma "dirkama" a těším se že mi bude lépe:)

Právě jsem na netu nastudovala žlučníkovou dietu, tak je to velmi zajímavé, čeká mě to nejméně dva měsíce, pak už prý mám zkoušet i jinou stravu, protože každému dělá zle něco jiného..:)

horší omezení je , že nesmím tahat nic těžkého, tzn. Vojta se odted bude muset postarat sám o sebe:(
Má 15kg, a jen ho doktor viděl tak mě důrazně varoval, že tohle opravdu ne, že bych se tam vesele mohla vrátit s kýlou:((((((
Manžel si vzal 14 dní dovolenou, tak snad se to do té doby dá alespon malinko dokupy a já už budu schopná, alespon uvařit:)
Ted jsem ještě jak praštěná, motá se mi hlava a jsem jak moucha, tak se snažím ležet mezitím tady trochu něco pošuchám a zase ležím, je to sranda jak mě to tělo neposlouchá, jsem jak martan

A holčinky, děkuju moc za podporu, nejvíce mě rozesmálo, já na kapačkách a Sonisek mi píše, má to jednu pozitivitu, aspon zhubneš, jojo, to jsem tedy zhubla, nechala jsem tam 6kg:))))
Tak aspon něco, jsem zvědavá jak to půjde i dále, zatím se moc neraduju, já dokážu ztloustnout i při dietě:)))

Nemůžu cvičit, béééé, vlastně můžu akorát tak vegetit a koukat, ale hlavně že jsem doma, ještě se budu válet do čtvrtka, to mi vyndají stehy a pak se prohlašuji za zdravou:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Tak díky že jste na mě mysleli, a díky za podporu:))

Díky Soniskovi, podpoře mojí největší

papapa Jana

p.s. nevíte někdo náhodou, jestli se může při žlučníkové dietě jogurt? nemůžu to nikde najít:(
aukro
nika2411
| 12. 7. 2008 09:47
Peti a Jani: aukro není žádná věda. Taky mi to chviličku trvalo než jsem zjistila co a jak, ale dneska je to pohoda. Já totiž ráda zažívám ty stavy, když s někým soupeřím o nějakou věc, která se mi líbí - to je adrenalin, kolikrát je to lepší než seskok padákem .
Přemýšlím čím začít. Nákup je jednoduchý a hlavně cenově výhodný. Hodně věcí se draží od koruny a když to vychytáte, tak můžete mít super značkovou a jinak drahou věc za pakatel. Stačí jen ve správný čas přihodit. Já se vždycky mrknu, kdy ta aukce, o kterou mám zájem končí, a těsně před tím - i několik vteřin před jejím koncem(doporučuju dobře si seřídit hodinky) přihodím ( ta kolonka na přihazování je nahoře vpravo). Pokud vyhraju, pak mi dojde e-mail z aukra o výhře. Stačí jen kontaktovat prodejce o výhře. Mnohdy se ozve první on. A domluvíme se na způsobu platby - dobírka, přes účet, složenkou. Já osobně preferuju bezhotovostní platby.Obvykle to chodí tak, že převedete peníze včetně poštovného (cca 35-65kč - podle váhy)na účet prodávajícího ( já jsem u české spořitelný, takže používám servis24). Jak se mu připíšou peníze, on posílá balíček. Až přijde balíček, obvykle uděluju komentář (jaký komentář udělím,záleží hlavně na tom v jakém stavu daná věc přijde, jestli na tu věc nečekám třeba měsíc než se někdo uráčí a pošle mi ji).
Taky je dobré, než se rozhodnete od někoho nakupovat, podívat se právě na to jaké má komentáře - jestli náhodou nepřevažujou ty negativní. V tom případě od takového nespolehlivého člověka ruky co nejdál.

Tak to byl nákup. V případě prodeje to taky není bůhvíjak složité. Hned jak najedete na úvodní stránku a přihlásíte se, kliknete na kolonku prodat. Tam už vás to povede krok za krokem. Nejdřív vyberete druh věci, kterou chcete prodat (kategorii) - oblečení, elektroniku, kosmetiku aj. Až vyberete, tak přistoupíte k popisu zboží - nadpis (třeba: super rifličky), pak zadáte velikost, jestli je zboží nové nebo použité a přidáte popis - tam např. doplníte míry riflí.

Pod popisem je kolonka s názvem obrázek. To znamená,že než se rozhodnete určitou věc prodat, musíte ji nafotit a vložit do počítače. Fotek můžete dát max. 8. První je zdarma, každá další za 0,3Kč. Fotka nesmí být větší jak 200kB - tzn. foťte na co nejnižší kvalitu.

Až vložíte obrázek, odškrtnete políčko miniatura - to je taky za drobný poplatek, ale kupující vidí zmenšeninu věci, kterou prodáváte - to zvyšuje šanci, že věc prodáte.

Pak musíte určit od jaké ceny se bude předmět dražit a jak dlouho má aukce trvat - já obvykle dávám 7 dní. A ohledně té ceny máte 2 možnosti. Buď dáte tzv. cenu kup teď - to znamená, že určíte přesnou částku, za kterou jste ochotni předmět prodat. Dejme tomu, že prodávám ty rifle, tak si řeknu, že chci za ně aspoň 300,-Kč. A vím, že když je někdo koupí, tak za ně dostanu 300,-kč + poštovné. Tak to je jedna možnosti. Anebo se můžu rozhodnout pro tu druhou variantu (určím počáteční cenu) - tzn. že určím např. že počáteční cena riflí je 50,-Kč. Tato varianta je taková rizikovější. Buď o ty rifle nebude moc velký zájem a někdo je vydraží za těch 50,-Kč ( za tu vyvolávací cenu) anebo se naopak budou líbit a bude o ně mít zájem víc lidí a vyšplhají se třeba až na 600,-Kč. To je o štěstí. Podmínkou je, že pokud se předmět vydraží, musíte ho prodat a ne z aukce třeba vycouvat ( i kdybyste např. dali vyvolávací cenu 1,-kč a někdo to vydražil, tak to musíte poslat - to je ta nevýhoda).Ale někdy se na té vyvolávací ceně dá pěkně vydělat. Já jednou vydražila úplně strašné šaty, které bych si nikdy na sebe nevzala (mamka je tenkrát kdesi splašila)snad za 800,-Kč.Já nevěřila, že by si je vůbec mohl někdo koupit, a ejhle. Lidi se předháněli jak šílení.

Doufám, že jsem vám do toho moc nezamotala
Až zvolíte cenu a délku trvání aukce, zvolíte způsob dopravy (tzn. pošta), způsob platby (platba na účet, dobírka) a náklady na dopravu ( obvykle dávám poštovné 50,-kč, aby se mi to aspoň trošku vyplatilo). Protože poštovné se pohybuje kolem 35,-kč + poplatky aukru, které odvádíte z každého prodeje (myslím 4%) +zabalení balíčku + bankovní poplatky.

No a to je vše Pak už jen kliknete na: vložit aukci a aukce jede. A vy můžete sledovat, jaký je o vaši věcičku zájem - kolik lidí si ji dalo do sledování, kolik lidí přihodilo apod.

Možná to vypadá složitě, ale věřte mi, že složité to není. Já to možná neumím jen vysvětlit. Pro mě je to úplně normální věc. Já jsem tam den co den a číslo účtu už vím z hlavy. Kdyby něco, tak se ptejte. Pokusím se vám to nějak vysvětlit
dobré ránko
nika2411
| 12. 7. 2008 09:02
Ahojky holky, tak jsem tu . Z diskotéky jsme dorazili už kolem půl 2, můj musel ráno do práce, tak jsme kolem 1 mazali domů. Já dala 3 pivka a vodku s džusem, docela jsem měla motáčka, protože už nejsem zvyklá pít. Ráno jsem vstávala s mojím, udělala mu snídani, uvařila čajík a kafíčko, posnídala s ním, vyprovodila ho a pak jsem se pustila do tvarohového dortu - pro ségru k zítřejším narozkám. Mamka objednala ořechový - ten čeká v mražáku, ale já že udělám ještě "light" verzi, ať si taky můžu dát do nosu . Já ty ořechové, čokoládové apod. dorty moc nemusím - připadá mi to strašně suché. A navíc moje problémy se zánětama a kvasinkovýma výtokama se tak zhoršily že to nebudu radši dráždit a dám si jen ten tvarohovo piškotový dortík s ovocem - mám ho stejně nejradši. Holky nevíte co by mi mohlo na ty záněty pomoct??? Já už jsem opravdu zoufalá. Můj ***uální život je na bodu mrazu - mě to strašně řeže, pálí - nedá se to vydržet. Už si připadám jak kdybych si před mojím vymýšlela. Doktorka mi před tím dala jakési čípky, ale ty mi to ještě zhoršily. Pak jsem si dělala výplachy, ale zlepšilo se to jen přechodně. Já už opravdu nevím co s tím.
aukro
eleanorita
| 11. 7. 2008 21:45
tak jsem si ten svůj účet konečně aktivovala, celou dobu mi to nefungovalo. Plavky mám vybraný, ale nemají mojí velikost . Další info o tom, že bych tam něco prodala je takovy podivný...........Niky prodala jsi tam někdy něco, zajímá mě jen postup. Mám doma nějaký nový věci, který jsem nikdy neměla na sobě, jsou mi obrovitý, tak jsem se toho chtěla zbavit.

Jinak jsem ještě chtěla říct, že nevím jestli to je tím mým stravováním nebo nemocí (která zatím není zjištěná jaká to je), ale téměř každý den mě hrozně bolí klouby, hlavně kolena, lokty a zápěstí. Četla jsem kdysi a matně si vzpomínám, že by to mohli způsobovat chlamydie. Nemáte někdo zkušenosti. Cítím se kolikrát jak babča. Ještě čekám na výsledky od doktora, jestli se teda něco zjistí. Nebo si mám koupit nějakou kloubní výživu, nebo nevím.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
21. 6. 2025 15:21
14555
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
Elsa
21. 6. 2025 18:13