Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

čauky
nika2411
| 24. 4. 2008 23:01
Ahojenky holky moje, tak zápočtovka dopadla snad dobře. Z pěti příkladů bych měla mít snad 4, možná všechny. Bylo ale málo času. Já ale psala jak drak, ruka mi už modrala . Zítra není vážení, že ne? Já si to teďka jaksi nemůžu vybavit. Před chvilkou jsem docvičila s Vaškem a je mi božsky. On má takový medový hlásek . No, já původně měla dneska v plánu běhání, ale dojeli jsme pozdě ze školy a měli jsme hlad. A během s plným žaludkem se nemá, takže z toho nakonec sešlo.
Zítra jedu domů - tak jsem si akorát dobalila těch svých pár švestek. Na víkend plánuju učení mučení - holky mně se tááák, ale tááák nechce. Kdyby se mi aspoň z půlky tak chtělo, jak se mi nechce, to by se děly věci . Nechcete se to naučit za mě?
Jo Suri gratuluju!!! Jsi jednička. Tak a máš veget. Ten pocit po zdárně splněné zkoušce miluju - je to k nezaplacení.
dobrou noc:)
jandula76
| 24. 4. 2008 22:48
Ahojyk holčinky:))

Any?, já si ted nemůžu vzpomenout jakou máš přezdívku.))
Máš super čuper kluka, tý jo jablečný řezy, fakt šikulka:))))
A vůbec jsem ti chtěla napsat že jsi mi moc sympatická a jsem ráda, že jsi se přidala:)
Moc ráda si čtu tvé příspěvky

A ted ta mladinká, uf zase nevím jak máš nick, ale taky něják na A? Nezoufej chybama se člověk učí, a ty si dáš poradit, tak je to všechno OK: To víš my už jsme dietama a životem protřelý dámy, tak už jsme ledasco vyzkoušely, a na ledasco máme už udělaný názor:) ale jsi milé stvořeníčko, bude se ti mezi námi líbit:)

Surino gratulace obrovská, tak hurá vid? Za pár už jsi doma, už se těším na tvůj úbyteček:))

Nikky tak jak? Nenapínej:)) Určitě taky dobrý vid?

Jdu už taky pomalu spinkat, zdravím Bobíka,a Petrasan potvrzuji závislost je to děsivá:)Ale příjemná

papapa Jana
Ahoj holky
Anny
| 24. 4. 2008 22:30
Tak vám musím dát za pravdu v tom,co děti od mala naučíte papat,to pak také jedí.Marek je tedy dost rohlíkovej,ale i ten můj chlebík si rád dá.Strašně rád má jablíčka,ty jsem mu jako malému strouhala,později krájela a dnes už si je krájí sám.Neni línej a večer si klidně nakrájí okurku,mrkev a rajče na talíř a zobe to u televize.Jsem strašně ráda.On hodně sportuje a má opravdu pěknou postavu(o víkendu pošlu fotečku)Jinak se musím pochlubit,že jsem ho už naučila trochu vařit.Asi před 14 dny jsme s mužičkem přijeli z nákupu večer domu a Marek nám oznámil,že upekl buchtu.Našel si recept na internetu a hned mi hlásil,že tam dal málo cukru (vždy mu říkám,že dávám méně cukru,než je psáno v receptu).Tak si představte,že upekl jablečné řezy.Opravdu se mu povedly.Šikulka po mamince .

Surinko,gratuluji a věřím,že i Nika to má úspěšně za sebou.

Jo a tukožroucká polévka?Vůbec to nikdo nezkoušejte.Mám špatnou zkušenost.Zhubla jsem po ní během 2 měsíců 10 kg a pěkně jsem si nabourala metabolismus.Dokonce jsem to pak 2 měsíce nedostala,už jsem myslela,že jsem těhotná.Já jsem jí jedla dlouho a dostala jsem se až do stádia,že jsem moc nepotřebovala jíst.Kdybych v tom pokračovala,nevím jak bych dopadla.Je to už dlouho a naštěstí to dobře dopadlo.Prostě už NIKDY VÍCE

Děvčátka,jdu spinkat.Dnes bylo tak nádherně,že jsem šla pěšky z práce i na tu vakupresuru,tak mám našlapáno asi 10km.Papa a zítra jsem tu i s váhou
bobik
SONISEK
| 24. 4. 2008 22:04
Jiříkům vše nej....

pááááááá
Váha dodatečně 66,7kg
bibinka
| 24. 4. 2008 22:00
Ahoj holky vůbec Vás nestíhám číst mám poměrně dost starostí dělám tu autoškolu do toho jedna dcera leží s těžkou angínou asi půjde znovu řezat. Tvoří se jí hnis nad mandlemi.A druhá dcera leží v nemocnici zítra jde na laparoskopickou operaci je jí skoro 18 let a má pořád bolesti břicha,ale doktoři tvrdí že je zdravá ach to zdravotnictví.Tak doufám že to bude vše v pořádku a nic jí nezjistí.No už jsem se moc rozpovídala hlásím ještě jednou tu váhu za minule je to 66,7 kg.Tak se mějte zatím všechny moc moc hezky
Surina
SONISEK
| 24. 4. 2008 22:00
To víš,že na Tebe myslím,zlatíčko.A moooooc gratuluji....

A tady máš odemne za zkoušku

papa
Aklunajka
SONISEK
| 24. 4. 2008 21:28
To víš,že mááááš a jsi taky našeeee
:-)
Aklunajka
| 24. 4. 2008 21:23
Já jsem happy protože tu mám kamarádky konečně kamarádky
díky
petrasan
| 24. 4. 2008 21:22
Žanetko, za podporu, myslím, žes mě plně pochopila, co jsem tím vším chtěla říct. Jsi taková moje zpřízněná duše, začalo mi to být jasný.
Jinak tou chválou tu už rudnu. Ale abyste si nemyslely, já taky občas dostanu chuť na nějakou tu prasárničku typu smažák s hranolky, ale pak si uvědomím, jak to trávím a jak mi potom asi bude a celkem mám jasno. Sladký je horší.
droga
petrasan
| 24. 4. 2008 21:19
Holky, to vegetění tady se začíná pro mě stávat drogou a to to začalo tak nevinně, čas od času jsem se mrkla do diskuzí, ale jak jsem jednou začala reagovat, ale nedalo mi to. Pokec je tu výýýborný, jen nestačím už reagovat na všechno. Tak asi nejdřív recepty, ale jdu ještě zpacifikovat syna, protože zírá na Krtečka, to asi není nejlepší příklad, ale my jsme taková noční rodinka.
Jinak ráno chodím nejradši na jogu, ale i posilování -říkají tomu kruhový trenink. Když mám čas tak dopoledne, protože chodívám i o víkendech a pátek mám volný tak spinning, ten mi skvěle vyčistí hlavu a hlavně to mám už návykové. Cvičím už 3.rok, ale se spinningem jsem začala až vloni, přišlo mi to nejdřív dost úchylný Joga je úplně optimální, protože to není šílený skákání, ale pot z vás přitom teče taky, pokud se aktivují lymfatické žlázy a mám po tom příjemně prohřáté a protažené tělo. Dnes bych chtěla už být znovu na mateřské , abych mohla chodit každý den, je to návyk
Aklunajka
SONISEK
| 24. 4. 2008 21:11
Jejda,já jsem to nemyslela ve špatném,to mě mrzí,že jsi si to tak přebrala,opravdu.Časem nás určitě poznáš,že to tu s nikým nemyslíme ve špatném
Zkouška
Surina
| 24. 4. 2008 21:02
Jééééé Sonisku ty na mě myslíš? Já jsem dojela až kolem sedmé, měla jsem ještě vyřizování ve městě a pak jsem byla tak zmožená, že jsem zalehla k filmu. Tak zkoušku mám. Sice ještě nevím známku, prý mi řeknou zítra, ale věděla jsem skoro všechno na co se mě ptali, jen u jedné otázečky jsem váhala. Tak si myslím že tak dvojku, bych mohla mít. Spadl mi kámen ze srdce. Tak dobrou, já jdu dokoukat film a pak beztarostně pochrupkovat
Pardoon
Aklunajka
| 24. 4. 2008 20:38
Já jsem se jenom zeptala To víš jsem ještě mladá, zkusit bych chtěla hned všechno a ani nevím, jak bych si tím mohla ublížit...
Já jsem taky psala že nechcu zhubnout moc, jenom zpevnit, dneska jsem třeba byla běhat
Tak už se na mě nezlobte, já budu hodná
Surina
SONISEK
| 24. 4. 2008 20:29
Haloooooo,Suri,kde jsi?????Ty nám děláš nervíky ,chceme vědět jak jsi dopadlaaaaa.Doufejme,že papa
Andre14
SONISEK
| 24. 4. 2008 20:25
Tak jsem se Ti snažila znovu odeslat fotečky a po odeslání mi přišla zpráva,že to nelze doručit.Nevím jestli nedošel žádný mejl nebo zase jen nějaký,tak dej vědět, ale už nevím co s tím.
Aklunajka
SONISEK
| 24. 4. 2008 20:17
Tak já Ti musím říct*NE* zkoušet.Kdysi to byl velký hit v dietách.Také jsem to zkoušela,ale už 2-3 den jsem se na to nemohla ani podívat.Nemluvě o tom,že nechápu proč hledáš nějaké diety.Pokud si vyhledáš stránky,kde odborníci radí o hubnutí,každý tam diety *ZAVRHUJE A NEDOPORUČUJE*!!!Jo-jo efekt zaručený.A souhlasím s Hybiscus,když Ti psala,že se svojí váhou nemáš zapotřebí nijak razantně hubnout,ale spíše spevňovat,už si přesně nepamatuji doslova,co tam psala.Mě osobně hned,když jsem čerla Tvoje údaje překvapilo,proč chceš hubnout.Určitě se nemýlím,když napíšu,že my jsme zde jasným příkladem,že se dá hubnout bez diet.A až se podíváš na novou tabulku,uvidíš,jak nám to všem jde.A u některých obvzlášť.Jíme,nehladovíme a hubneme.
polívečka
Aklunajka
| 24. 4. 2008 19:35
Holky, našla jsem si na netu odkaz (myslím že byla aji tady) a docela mě zaujal a jsem tak napůl rozhodnutá to vyzkoušet... Jenom jsem se chtěla zeptat jestli jste to některá nezkusily?
http://www.rust-osobnosti.cz/…ska-polevka.html

Díky moc
Mungo
domasovanda
| 24. 4. 2008 19:24
Holky dneska jsem si koupila Mungo,myslím,že už jste tady o tom některá psala,ale přiznám se nevěnovala jsem tomu pozornost,tak se ptám znova,jak si je připravujete?Sestřenice mi říkala,že někde četla,že se to nechává naklíčit a jedí se jen ty klíčky,tak mě prosím poraďte,já už se na ně moc těším až ho ochutnám!
aklunajko
Kayla
| 24. 4. 2008 17:05
prokleta urcite nejsi .

Holky, vy jste se zase rozepsaly. Ja dnes prisla domu driv (stavkuji tu ucitele , jak jsem psala), a hned jsem pustila PC.
Holky ja se dnes v praci rozbrecela, pred reditelkou. No hned jsem se radsi zdekovala z jejiho dohledu. Ale ja jsem byla tak nastvana. Mely jsme dnes pracovat na pocitaci..V jednom programu nejsem zbehla, moje nadrizena ukoly zadala, ja si s tim nevela moc rady a ona jen poznamenala, ze se mi tedy hodi ten trenink pozdeji (jina kolegyne vysvetlova jak program pouzivat v 13.30 hodin). Takze od deviti do jedne jsem s tim bojovala a s pomoci par ochotnych lidi jsem to zvladla.
Pak jsem sla na ten trenink. Vse ok. Jeste neco jsem se priucila.Potom jsem tedy nadrizene ukazala produkt sve celodenni prace (ja dokonce nesla ani na obed jako ostatni) a ano, ze tohle je spatne...tohle taky. Zacala si stezovat, ze ten trenink jsme mely mit rano. Ale ze ona nepomohla a odkracela, v tom ona asi problem nevidi. No a do toho prisla ta reditelka..zbytek uz znate.
Ted jsem doma a ok, ale vazne me to dnes dostalo. Chybami jsem se toho dnes spoustu naucila.

Jinak dotaz-Petrasan-na jake cviceni chodis po ranu?
A holky souhlasim, ze na sobe vidim pribyvajici leta. No a bezne jidlo (knedle, gulas atd. )jsem jedla do cca 15 let. Pak jsem si jednou (uplnou nahodou) vsimla, ze jsem pribrala a zacala jsem zdraveji. Jinak v puberte jsem byla take vegetarian (no asi 5 let), ale myslim, ze jsem to vzala za spatny konec, neb chripek jsem se nezbavila. Myslim, ze jsem ten jidelnicek nemela vyvazeny (maso jsem nenahrazovala, proste jen vyradila).Dnes jim ryby (snazim se 2-3 tydne) a obcas kure (to je ruzne, nekdy 2x tydne....jindy 1x za dva mesice).

Vse nej k svatkum, Jirkum a Vojtechum, ja se priznam,ze ve svatcich vubec nemam prehled,nejak jsem sitady odvykla.

Zatim ahoj, ja sem pozdeji jeste skocim.
PIF PAF:-)
Aklunajka
| 24. 4. 2008 16:23
Jsem prokletá nebo copak? Celý den to tady běží jako na kolotoči, jeden příspěvek za druhým, objevím se já - a - ticho po pěšině
Je u vás taky tak pěkné počasí dnes?? zatím zdravím
doplněk
Aklunajka
| 24. 4. 2008 15:41
A přeju všem aby zítřejší hubnutí dopadlo co nejlíp
:-)
Aklunajka
| 24. 4. 2008 15:40
Teda děvčata, já koukám Jenom co se dostanu ze školy, trvá mi 20 minut než přelouskám všechny vaše příspěvky a to čtu od malička docela dost
I když jsem ještě kuře, tak poslední dobou také přemýšlím o tom, jak budu vychovávat svoje malé Já jsem sice vyrostla na rohlíkách a párcích a zabíjačkovém, a teda nemyslím si, že by mi to nějak uškodilo, ale moje děti budou vychovávané určitě líp denně bych jim ten jeden rohlík nebo krajíček chleba chtěla dopřát, ale na svačinky jim určitě budu dávat hoodně ovoce a zeleninky, hlavně když budeme mít zahrádku a tam bude všechno čerstvé, ale častěji pečivo určitě nechcu...
Jenom pro zajímavost moje jídlo ještě tak v listopadu - snídaně většinou 5:00 - rohlík
svačina - 10:00 - rohlík
svačina - 12:00 - rohlík
oběd - 16:00 - to co bylo (a máma vaří dobře)
večeře - 19:00 - rohlík
A to bylo denně a ještě k tomu obsahoval máslo + salám
No doteď mi to leze krkem a jak se cítím krásně když svačinkám jablíčka nebo ředkvičky
zdravá výživa
veronikav
| 24. 4. 2008 15:13
Žanetko, hezky jsi to napsala
Já to mám podobně jako ty. akorát mám doma zatím jen chlapa... děti teprve přijdou...
Teď teda přísně držím tu předepsanou dietu, ale až skončím na své váze vysněné (snad se tam někdy dostanu), tak si taky občas dám to co mám ráda a je to nezdravé... ale taky se snažím přecházet na zdravé jídlo..a recepty... ono je to fakt třeba a petrasan je super, že to tak zvládá a předá něco z toho i nám.

Třeba přítel miluje většinu nezdravých věcí jako smažák s hranolkama, gulášek, svíčkovou - takovou tu klasiku... ale teď když já takové věci vůbec nemůžu, tak si kolikrát dá večeři se mnou... a nevadí mu to. Jinak mu vařím zvlášť... je chudý tak si to může dovolit. Ale taky třeba pracuje celé dny a nemá možnost se v práci stravovat. Takže mu chystám jídlo na celý den a teplé má až večer. A to mu krabičkuju ovoce a zeleninu, jinak by ani neměl kdy to jíst... A on tak sám od sebe si rajče třeba nevezme... ale když u televize krájím třeba mrkvičku, tak to si dá a moc rád....

Jo jo, já jsem taky pro zdravé jídlo, libové masíčko.... ale určitě někdy ujedu... A děti budu taky vézt ke zdravému jídlu, ale když budou mít chuť občas na ten páreček, tak jim ho dám asi....
Jandula
Zanetka
| 24. 4. 2008 14:49
Jani prosím tě už nestraš nějakou tou sněhovou nadílkou... já už nechci!!!!!!!!! ... taky už mám vše schované a nevytáhnu a nevytáhnu i kdyby trakaře padaly.
I my tu máme sluníčko, tak po dlouhé době půjdu s malou ven.. už ji ustoupila i ta rýma.... tak se mějte krásně berušky a sluníčkově...pááááá
musím
Zanetka
| 24. 4. 2008 14:43
se zase trošku rozepsat a zastat se petrasan... mimochodem psala jsi, že se chystáš na miminko... snad jsi to byla ty... tak ať Vám to výjde... a bohužel o hrnci nic nevím.

nemyslím si ani v nejmenším, že petrasan v něčem přehání... vždyť píše, že svému synovi dáva flákotu, jen vybírá kvalitu .. dítě potřebuje maso, ten názor zastávám i já ... a naopak si myslím, že je dobře, že ho od malička učí zdravým návykům a až bude dospělý sám si přece určí cestu, kterou půjde... jestli bude jíst párky, bůček nebo pokračovat v tom co ho naučila máma...
já jsem taky taková máma jako vy ostatní... má starší dcera jí skoro všechno...(nedovoluji ji ty uzeniny a chipsy a sladké limonády) ... ale jinak má ráda svíčkovou, segeďák ... takže když svému chlapovi vařím normálně, dostává to i ona... ale zase se snažím jiné dny o víc zeleninky.
A pokud se jedná o pestrosti stravy... tak si myslím, že ta její je mnohem pestřejší než ta naše ... nezlobte se na můj názor... ale já osobně znám strašně málo zdravých receptů ... třeba ty ryby... dyť umím jen smažené, pak dělám na másle a v létě třeba ugriluji makrelu... toť vše... akorát teď při dietce jsem začala zapékat si rybu v troubě... neumím ty ryby vůbec dělat rozmanitě.... co se týče mého jídelníčku, už mi připadá, že
často jím stejně ... a proto ráda čerpám vámi osvědčené receptíky... vím, že jich je strašná spousta ... a taky si myslím, že kdyby v jednom obchodě byly pouze zdravé potraviny, myslím všechny, tak by to byl určitě pořádnej supermarket a určitě hooodně rozmanitý se spoustou možností úpravy ...
... dyť já už taky pořád nevím co vařit dokola, pokaždé se ptám svého miláčka, co mu mám uvařit, že už fakt nevím... a je to jenom proto, že jsem zvyklá na určitou klasiku pořád dokola... a tak to chci oživit ... třeba vůbec nepoužívám pohanku, jáhly, kuskus a chci to zařadit do jídelníčku(sice u něj neuspěju), ale snad to bude chutnat holkám ... proto ji moc děkuji za všechny příspěvky ... každá si z toho můžeme něco vzít, co se nám zrovna líbí .. já ji fandím a myslím, že to dělá dobře...
... ze mě taky vegetariánka nikdy nebude, protože si občas chci dát ty nezdravé věci.. a až se mi podaří má vysněná váha... chci si ji dál udržet a jíst zdravě budu také... ale občas si dám třeba ten segeďák a svíčkovou a na vánoce smaženého kapra s bramborovým salátem (vím, že můžu upravit dietněji a zdravěji bez smažení a majonézy, ale nechci, chci tu tradiční klasiku) a svým dětem taky .. ale ne aby takhle jedly celý rok... takže žádná vojna, jak to tu někdo psal.
A ještě k tomu pečivu, tak koukám, že mnoho z vás si dělá chlebíček... snad se k tomu taky dopracuju, mám uložený recept od bobíka... ale je fakt, že v dnešním světě uhoněném na to vše není čas a proto je jednoduché dát dítěti rohlík, vím že na něm není nic zlého, ale ani dobrého ... jsme prostě jen tou dobou zhýčkaní...kdybych zůstala doma a nepracovala, určitě bych měla hodně času na přípravu všeho sama si ... ale až se dostanu do toho kolotoče ... budu to jídlo určitě flákat... tak jen se snažím se vše naučit, abych to tak nějak měla v sobě zažité....
do dneška vzpomínám jak babička dělala všechno svoje.. i tvaroh... ten neměl chybu, milovala jsem její nudle s tvarohem na slano... dělám to i teď holkám... moc to máme rády, ale není to to co bývalo, ani ten tvaroh... a to je skoro se vším... tak jsem si zas trošku vylila srdíčko.

Takže nejsem vůbec proti vám holky, protože jsem jedla, jím a budu jíst to co vy... prostě to tak máme naučené od svých předků ... a petrasan zas učí své děti ještě zdravěji a já ji v tom fandím, já tak dobrá nikdy nebudu... jo a taky mi moje dětská doktork řekla (je odborník na dětský diabetes a obezitu), když jsem se ji ptala na výživu (tehdy malá nechtěla vůbec žádné ovoce a zeleninu).. Vaše dítě bude jíst to co ji naučíte... bude ji to tak připadat správné a bude na to zvyklá ... když ji naučíte jíst zeleninu bude ji jíst.. když salámy bude je jíst. ... toť konečně vše ... vím, že jste šikulky a že dáváte dětem zdravé věci a sami je papkáte a na to ostatní jsme prostě zvyklé.
Jandulko
domasovanda
| 24. 4. 2008 14:22
Tak dneska máme stejný program,já taky peru-uf už to nemám kam věšet,ještě že je venku tak pěkně,že to bude raz dva suché,tak to se sejdeme asi i u žehlení------a to mě fakt nebere-bléblébléblé.Jinak jsem dneska byla jen se sestřenicí tady kousek od nás nakoupit,do Brna pro barvu jsem nejela,vyslala jsem tam dědy,jede okolo tak ať se tam staví,néééé ,já aspoň ušetřím jedna stojí 300,-a děda chtěl 3 ,tak mám tisícovku ušetřenou.chichichichichichichi
Suri
domasovanda
| 24. 4. 2008 14:18
Držím palečky ať to zvládneš,já Ti věřím a myslím,že to zvládneš levou zadní !!!!
jojojo...
jandula76
| 24. 4. 2008 13:55
ano já jsem největší hospodynka na světě:)))
Ale udělalo se hezky, tak jsem vyprala zimní věci, takže zase tři pračka, doufám že to ode mne nebyla troufalost:(
Aby mi ještě nenapadlo:)))

Holky už určitě děláte zkoušky, tak držím palečky, už je mám úplně modré:(

Vojtulka děkuje za všechny gratulace:))))

A k tomu hubnutí po 30- děsný, ve 20 jsem zhubla 20kg ani jsem nevěděla jak a ted?????? Ach jo:)))

Ale jak říká Žanetka, pozitivně se chválím, myslím a jednám:) Takže to bude v poho:)

papapapa Jana a Vojtulka
Suri
Zanetka
| 24. 4. 2008 13:47
držím palečky a myslím na tebe...a Niko tobě taky...a všem děvčátka co vás teď čekají zkoušky...přeji hodně štěstí
ahojky
Zanetka
| 24. 4. 2008 13:32
přeji dodatečně Vojtíškovi a taky Jiříkům k svátku.

Berušky poslouchala jsem rádio a říkali tam o plnění našich snů... tak Vám jen chci něco tlumočit....
Když máte nějaký sen, jděte si za ním... a pravidla?
1. Když chceš něco změnit, změň to.
2. Když věříš, že to zvládneš, zvládneš to.
3. Když si myslíš, že to nezvládneš, máš pravdu.
4. Když něco chceš, tak pro to něco udělej.
5. Když nechceš, hledáš si výmluvy.
víc si nepamatuju.....
A taky, že člověk se bojí nahlas se pochválit, aby si nepřipadal před ostatníma egoisticky...

Takže berušky moje.... chvalme se klidně nahlas, jaké jsme šikulky, když něco chceme, žádné vymlouvání na všechno možné.... my zdravě hubnout chceme, my to dokážeme!!!!

Já když jsem to slyšela, tak mě to docela nabudilo a hned jsem šla cvičit na orbitrek ... páč musím si to přiznat... jsem lenivá cvičit a pokaždé hledám jen samé výmluvy... asi si tyto větičky budu muset napsat a dát na ledničku...
takže holky, vy co jste polevily jako já... hurááááá zase za naším snem ... tak snad jsem Vám dodala trošičku síly jet dál... ... a nejenom za snem o hezčí postavě, ale taky za všemi našimi sny....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
26. 6. 2025 16:42
14575
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
26. 6. 2025 20:54