Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

suri
veronikav
| 24. 4. 2008 13:13
Držím palečky Suri.... neboj, ty to zvládneš!!!
Jsi šikovná holka.... večer dej vědět...
Ahojda holčiny
Surina
| 24. 4. 2008 12:06
Tak já jedu na tu zkoušku, jsem z toho úplně nervózní, mám pocit, že nic neumím. Nevěnovala jsem tomu moc času... A navíc v té angličtině. Kurňa, já právě nemám žádný druhý pokus, leda bych si změnila letenku. V Ově dělám vždy vše napodruhé... Bože, to bude trapas, jak ze sebe nic nevykoktám. Díky za podporu a snad mi bude přát štěstí a já budu mít nějakou dobrou otázku... Verčo, taky hodně štěstí u toho zápočtu z ekonomie... Tak papa a já večer písnu jak jsem dopadla. Doufám, že nebude smutek
petrasan
veronikav
| 24. 4. 2008 11:27
No Petrasan tak to jsi šikovná s tím cvičením...
Já bych ráno taky chtěla cvičit... vždycky si říkám, že vstanu dřív a zacvičím si. Večer mi to přijde jako super nápad, ale ráno.... nevstanu... Já do práce vstávám v šest, tak to bych musela vstát min. o hodinu a půl dřív a to nedám ...

No ale jinak cvičení mám ráda... je fakt, že bez toho by to nešlo... i když člověk třeba nepotřebuje hubnout...
Já jsem tak nějak cvičila vždycky... v těch sedmnácti jsem si vypracovala každodenním cvičením super postavičku... pevnou i s vánočkou na břichu... ... ale to už je bohužel pryč.....
Ale teď jsem udělala tlustou čáru a opět hubnu...

Jinak s masem... já jím maso, ale nemusím ho mít denně... Vlastně jsem do teďka jedla dost málo maso a teď ho musím papkat víc... ale jím bílé maso, ryby a ještě libové hovězí... Vepřové nemám ráda...
Jinak jsi moc hodná že nám tu radíš.... jsou to přínosné informace....

S tím hrnce opravdu nevím.. nemám zkušenosti. Ale uvažovala jsem o tom parním... ale píšeš že tě moc nenadchl...
hubnutí nad 30 let
petrasan
| 24. 4. 2008 11:18
Jo holky roky jsou znát a to nemluvím o té 30. Jde to hůř a hůř, pak zjistíte, jaká to byla sranda ve 20, ale co jsem překročila 30 je to všechno znát bohužel ještě víc - vrásky, tuky, celulitida. Chce to jenom změnu režimu, návyků a bohužel neustále cvičit a udržovat se. S tím přísunem potravy je to taky tak, čím jsme starší , tím nám stačí méně. Krutá pravda a to nechci mentorovat. Asi líp by se k tomu vyjádřily ty ještě starší ročníky, jak to dělají, aby měly ještě stále jiskru a nebyly koule tuků.
gratulace atd.
petrasan
| 24. 4. 2008 11:09
Tak Suri a všichni ostatní, co se učíte, mnoho štěstí. Neklesejte, výhodou je , že se to dá všechno ještě opravit i když je to pruda.
Jandulo, bydleli jsme v centru Pod Skalkou, chodila jsem do školy do 5.května a pak na gympl U Balvanu.
A gratulace Vojtěchům opožděně a Jiřím, mám strýčka, tak dík, že jste mi to takto připomněly, protože vůbec nevnímám jaký je jméno v kalendáři.

Díky všem za reakce na foto, to jste mě překvapily, protože jsem si tam přišla spíš taková spařená - v tom vedru a vlhku... a bylo tam nádherně.
Musím se pochlubit, dneska jsem dostala obrovskou pochvalu od trenéra-cvičitele, chodím totiž ráno cvičit, musím být na sebe přísná , že prý jsem zase hubenější a je to čím dál lepší a je to navíc vidět Tak mám zase lepší náladu, vzhledem k tomu kolik tomu věnuju času a jaký je to přemáhání ráno vstávat, ale jinak mě to vždycky příjemně nakopne do celého dne. Taky jsem četla, že ráno tělo rychleji a lépe spaluje, tak to stojí za úvahu.
Andy, to je pěkná inspirace na snídani. Jím většinou tak nějak podobně. Jogurt si pravidelně zrovna nevyrábím, ale dá se rozmnožovat i z Hollandie bez přístroje. Musí to být ty jogurty s živou jog. kulturou.
O rozmanitosti u stravování jsem už psala, myslím, že to co pravděpodobně považujete většinou za rozmanité a normální, rozmanité vůbec není.
Mimochodem zas vás možná trochu popudím - nečetly jste o víkendu Lindovky? Byl tam rozhovor s lékařem ohledně neplodnosti. Jedna z věcí, která to mj. ovlivňuje je nadměrné množství tuků, které přijímáme. Takže se přestáváme dobře množit, protože máme příliš velký blahobyt. Jo ta civilizace, jen se poptejte v okolí a na vsi, co jedli a jak např. před válkou, pokud jsou ještě pamětníci. Pak bohužel nastává éra šílené velkovýroby v zemědělství a štědré užívání chemie. Nejsem proti masu, ale tak mimochodem maso nejedli každý den jako my. Sádlo, když se správně užívá, může mít také pozitivní přínos, nezpochybňuju to.
A pozor ještě stále nejsem vegetarián - nějaké maso občas jím a doma je do veganství taky nenutím, jen chci eliminovat, co je skutečně zbytečné a zatěžuje příliš organismus.
Tak se mějte a čekám, jestli se někdo nevyjádří třeba k tomu hrnci - praktické info.
niky
veronikav
| 24. 4. 2008 10:59
Jo a držím palečky při zkoušce...

Můj miláček zase dneska v práci dělá státní zkoušky na svařování... má praktické.. tak mu taky držím palečky...
jo jo
veronikav
| 24. 4. 2008 10:58
Verunko, vždyť jsi ..
Ale jinak s tebou souhlasím. Každým rokem to jde hůř. Kdybych teď jedla tak jako třeba v patnácti, tak mám snad stopadesát kilo .
Ale já jsem teď spokojená.. tou dietou a tím jídelníčkem od paní doktorky se mi teď po dlouhé době ta váha opravdu hne... sice týdně tak o půl kila, ale pro mě je to strašná výhra...
Já od těch osmnácti šla jen pomaličku nahoru až jsem se dopracovala sem...

Teď mě jen štve, že jsem k tomu odborníkovi nešla už dřív.. Pořád jsem myslela že to zvládnu sama, ale asi bych to bez toho dozoru nedala. Navíc jsem měla pocit, že tak jak se stravuju a cvičím zhubnu... ale omyl. Nastavený jídelníček je pro mě tak o polovinu menší než jsem normálně jedla...
váha
nika2411
| 24. 4. 2008 10:50
Mně se taky zdá, že dřív to šlo všecko tak nějak líp - myslím hubnutí. Každý rok navíc jde hrozně poznat. A to je mi teprve něco málo přes 20.Třeba dneska ráno jsem se ze zvědavosti zvážila a mám zas o kilo navíc - a to jsem v PO i v ÚT cvičila, dneska se taky chystám. A jím docela zdravě. Prostě mi to pořád skáče - nechápu proč. Menses už jsem taky měla. Už mě to nebaví, připadá mi to, že jsem pořád na mrtvém bodě. Já nemůžu hnout s těma bokama a zadkem - prsa a břicho nemám skoro žádné, ale ten spodek se mě drží zuby nehty - i když mám tak málo kilo. Už nevím co dělat - cvičení mi nezabírá. Připadá mi, že tělo už si zvyklo a nefunguje to na něj.
jídlo
veronikav
| 24. 4. 2008 10:43
No Niky, já jsem to měla podobně... já do šestnácti jedla taky všechno.. i nezdravé věci... a to jsem měla tak 50 kg... to bylo ....
Jandulka
nika2411
| 24. 4. 2008 10:27
Ahojky Jani!!! Ty jsi taková naše domácí hospodyňka.

Pořád u vás jen vrčí
čauky
nika2411
| 24. 4. 2008 10:23
Vojtíškovi k včerejšímu svátku a všem Jiříkům k dnešnímu svátečku přeju vše nej nej

Ohledně toho stravování souhlasím taky s Bobikem. Každý na to musí přijít sám, co mu vyhovuje. Já když byla malá, tak jsem jedla všechno - až do svých 16 (paštiky, párky, salámy, škvarky.......- no dneska to nechápu). Pak přišel zlom a už skoro 7 let se úspěšně držím na zdravé stravě. Jsem míň nemocná, je mi daleko líp a mám víc energie. Určitě bych svým dětem nedávala nějaké těžko stravitelné jídla, z kterých by je jen bolelo bříško.A taky bych chtěla, aby si do života odnesly určité zdravější návyky než třeba jejich vrstevníci. Ale určitě bych něchtěla být mamkou, která bude děti držet zkrátka a nic jim nedovolí - to by nebylo dětství, ale vojna.

Suri - neboj se, zítra to zvládneša pak hurá domů!!!
Já se taky před chviličkou přihlašovala na zkoušku. Už se to blíží a pomalinku začínám zjištovat, že je toho moc a nevím jak to zvládnu. Ach jo. Za pár hodinek píšu zápočtovou písemku z ekonomiky. Tak na mě myslete. Ještě hodím mini opáčko a můžeme jít na věc
Ono to zmizelo???
jandula76
| 24. 4. 2008 10:13
Holčinky já ještě ted nakukuju, jestli se mi to tady náhodou nějak nezpravilo,. a jo najednou tam slečny nejsou

Jsem to včera nějak nezvládla a oni se mi mršky pomnožily, že ani příspěvky vidět nebyly:(

Tímto děkuji tomu kdo to smázl:)
Asi adminům, že?

Díky

papapa Jana

p.s. jinak u nás dnes nááádherně, takže jede pračka o sto šest a maminka taky, peru, uklízím vařím prostě hospodynka na 1:))))))))

p.p.s. Domasovando, jsem si říkala kdepak jsi, tak hlavně, že jsi dorazila v pořádku, a dnes znovu, vid:)
Gratulace
Anny
| 24. 4. 2008 08:49
Take se jeste v rychlosti pripojuji a gratuluji vsem oslavencum.Ja znam nejmene pet Jiriku a zitra ma muj Marek svatek.At se vsem splni jejich pranicka a hlavne zdravicko,to je to nejdulezitejsi.

Surinko,napis jak jsi dopadla,drzim palecky
Preji krasny den a dobre ranko
Anny
| 24. 4. 2008 08:44
Ahoj devcatka.Vcera vecer jsem tu psala o pecivu,delala jsem v pekarne v kancelari a do vyroby jsem dost videla.Bohuzel mi na muj prispevek vlezly nejake hubene krasavice ,to nevadi,ale zarlim na ty jejich postavicky.

Musim pracovat,Tak mozna vecer papa a zitra urcite nahlasim vahu.
jinak
Rakkra
| 24. 4. 2008 08:34
mě ted čekají samé oslava...

Můj přítel je Jířa, jeho tatka taky a v pátek má Jířova mamka narozky a v sobotu jdem na tu bráchovu svatbu a můj tatka má svátek..noo a v neděli má svátek zase ten brácha, co se bude ženit....

To je síla, jak je to všechno nejedou...

Dnes je fakt krásně, že.....škoda sedět v práci...taky až přijedu dom, tak mi můj vymyslel práci...musím naleštit a pořádně vygruntovat autí na sobotu....

Tak zatim papa
běhání :-)
Rakkra
| 24. 4. 2008 08:30
teda holky docela mě to začíná bavit, včera jsme byli tepr podruhé, ale uběhly jsme to a kousek dál a i to tempo bylo mnohem lepší....Když si vzpomenu, jak jsem běhání nenááviděla...

Docela se těším v pátek na váhu, no jooo ale abych neměla víc, když ted nabírám tu svalovou hmotu .
Ahojte :-)
Rakkra
| 24. 4. 2008 08:19
dodatečně Vojtíšku a dnes všem Jiříkům přeji vše nej
váha
veronikav
| 24. 4. 2008 08:06
Ahoj ,
já zatím děti nemám, ale tak trochu se přikláním k názoru Bobika.... Taky se snažím vařit a jíst s přítelem zdravě, ale u dětí bych to asi nepřeháněla... Samozřejmě odsuzuju, když dítě nesní žádnou zeleninu, ovoce a cpe se třeba sladkým... to je podle mě špatné. Ale jinak bych byla pro pestrou stravu. A maso je podle mě pro vývoj dítěte důležité... Jak píše bobik, až vyroste, samo si vybere co je pro něj nejlepší...
Ale jinak nikomu nic nevymlouvám... každá máma asi sama ví co dítěti dá....

No jinak já se vážila už dneska, takže posílám váhu 77,8 kg . Zase trochu míň. Teda je vážení zítra? Teď se mi to popletlo...

Suri a Bobiku už se vám to blíží co? Návrat domů... určitě se už moc těšíte, co?

Soni byla bys tak hodná a taky mi poslala na mail ty fotečky viktorek? vincikova@nordex.cz.
Děkuji předem

Jinak Petrasan jsi , moc ti to na fotce sluší!
Jo a mimochodem Bobiku... postavička mňam mňam, tak nic neřeš!!! A to smekám.. protože máš dvě děti... . Jsi kočka!!!!Jinak vše nejlepší Jiříkům...
Andre taky ti to moc sluší... nevěřím, že máš problém s váhou... když tak pošli fotky kde jsi celá ať se vyvedeme z omylu stejně jako Bobika....

Tak se holčičky mějte... páááááááá
holky moje
domasovanda
| 24. 4. 2008 06:56
hlásím se až dneska,včera jsem měla malou výměnu názorů s mamkou a tak jsem uraženě odešla,proto jsem se Vám včera neozvala-přez den jsem byla vyřizovat SPZ na autí,pak jsem jela ještě do Brna pro lak na auto a když jsem tam dojela tak mi před nosem zavřeli,takže jsem projela autobudem 100,-jen tak abych nezapoměla jak se jezdí busem,takže dneska pojedu nanovo.

Jandulko:Dodatečně přeji Vojťulkovi vše nej nej nej nej nej horší,ať se mu velkým obloukem vyhne a ať ho rodiče vždy poslouchají !!!!!!

No a to samé přeji i Jíříkům od Bobíka jen teda to poslouchání rodiču jen malému Jiříkovi a velkému ať ho poslouchá manželka.
Holky prominte:((((
jandula76
| 24. 4. 2008 00:15
Ono se mi to nějak pomnožilo, ani z mého ani z jiných příspěvků moc nezbylo, bééééééé

To jsem nechtěla, odpustte, už si dám na slečny pozor, chtěly tam být všechny a koukejte co se mi s tím stalo:(

já jen chtěla popřát od Bobíka klukům:(((

Tak nic no:(

Zítra dopíšu a doplním zbytek, to jsem trubka, bééé

Komu jsem tam překryla příspěvky mocmocmocmoc se omlouvám:(((((

papapa Jana
ahojky:))
jandula76
| 23. 4. 2008 23:58
Ahojky všem, tak jsem konečně dorazila...)

vojtínek děkuje všem tetám za gratulace k svátku(tatínek je Petr ten má smůlu, Sonisku žádná krasavice nebudese musí spokojit se mnou, jdu hledat zlaté bikiny:)
Vojtínek dostal bagr a letadlo, takhle štastné dítko už jsem dlouho nevidělamuseli jsme je nosit všude s sebou i do postele i do města:( Jsem jak vánoční stromeček ověšená autíčky dítkem taškama, ufinky, ale asi jsem dost vypotila:)

Jééé Bobíku vy jste Jirkové, ju:)))
Tak já tu vydržím do půlnoci a budu první gratulant, ju:))HURÁ:))))

Jinak Surina, tak přeju rychlé myšlenky a štastnou ruku, zkouška bude v poho jsi chytrá holka:))

Nikky posíláme pofoukání příteli, at už se z toho dostane, fujtajbl ty chřipky:(

hezky se o něho starej, ju?

Petrasan: tak to mi honem pověz z který části JBC jsi? To bychom se mohli i znát, ne?
Ale podle fotky nic:( Nevím, nevím, nevím....
My bydleli na Šumavě, pak chvíli ve městě u lázní, pak jsem se přestěhovala do Tanvaldu:)
Tak jsem moc zvědavá jestli se poznáme:)
Jo a za svobodna jsem byla Horváthová:))))

tak se budu těšit na "seznámení" :))))

Holky jdu ještě kouknout na 4400, a pak dělat hají, a Sonisku mě tedy nikdo uspávat nemusí, lehnu a než hlava dopadne na polštář spím, tak to přeju i tobě, hají dadý už ale určitě děláš dlouho, když ráno tak brzo vstáváš, to by zabilo mě, celá já:))))

papappa kočičky a hezké sny:) DIETNÍ

Jana a spící Vojtulka:)
Surina
Kayla
| 23. 4. 2008 22:40
Ahoj, jen jsem ti chtela poprat hodne stesti na zitra.

Zlom vaz a dej pak vedet.
Victorky
Anny
| 23. 4. 2008 22:29
Surinko,budu ti zitra drzet palecky

Holky,i ja se pripojuji k nazoru,ze se nesmi nic prehanet a detickam se ma davat vse co je( v uvozovkach ),,zdrave".Urcite ne parecky a jine blafy,ale pecivo??To myslim nevadi.Nejakou dobu jsem pracovala v pekarne,tedy jen v kancelari,ale do vyroby jsem dost videla.Pravdou je,ze jestli si myslime o tom,ze tmave pecivo je dietnejsi a zdravejsi,tak jsme na omylu.Jsou tam tedy pridane seminka ,ale i to dobarvovani je pravdou.Treba u zitneho chleba,cim je tuzsi,tim je v nem vice zitne mouky a hladka je v nem take,ale mene.Zito totiz nemuze nikdy tak krasne nakynout.Ja sama mam doma pekarnicku a chlebiky si pecu.I kluky jsem naucila jist muj chleba a uz tolik bile pecivo nejedi.Ja ho nejim vubec.Uz jsem to asi psala,delam si i svoje jogurty.Mam jogurtovac,ale znama je dela v pohode v horkovzdusne troube.Moje snidane je nasledujici:3 lzise ovesnych vlocek s troskou musli a otruby(ja si delam takovy mix do sklenene dozy),to zaliju vrouci vodou a nez se prevleknu,pripravim si svacinu a zkulturnim v koupelne,tato kase je pripravena na muj jogurtik.Zkuste to,je to mirne nasladle a me to strasne chutna jo a hlavne je to rychla a zdrava snidane. Dobrou chut.

Jezisi,ja jsem se zase rozepsala.Dik za receptiky.Vlockovou polevku urcite udelam o vikendu a hrachovku delam,ale nezahustuju ji zadnou moukou.Pridavam nasekany porek.

Pujdu uz na kute,mejte se moc,moc krasne.
Ahoj holky
Surina
| 23. 4. 2008 22:00
Tak mně zítra držte palečky, mám tu zkoušku. Něco umím, ale kdoví jaké to bude...
Bobíku souhlasím s tebou. Taky jsem pro to, aby děti jedly úplně normálně. Tím myslím klidně chleba nebo rohlík s máslem, šunkou a jsem pro časté používání zeleninky a ovoce. A samo maso, nemyslím nějaký tučný bůček, ale prostě libové vepřové či hovězí a drůbež a ryby. Prostě normálně. Tak jak mě krmila mamka
Včera jsem zrovna četla nějaký článek o těch éčkách, bylo to na myslím na zena cz. Do normálního chleba se prý éčka vůbec přidávat nesmí a já na něm ani na rohlíkách nevidím vůbec nic špatného. Nemyslím pro sebe při dietě, ale pro děcka.
No já jsem vás chtěla jen pozdravit, popřát sladké sníky a jdu pokračovat v učení. Zítra večer už bude povšem, tak napíšu víc.
Petrasan moc ti to sluší, představovala jsem si tě úplně jinak
Tak páááá
ukamenovat?
petrasan
| 23. 4. 2008 21:52
Ale nikoliv , myslím, že jsem dost tolerantní, já to netlačím jen k veganství, jednou jsme se tu bavily o vitariánství - to už je skutečně radikální. Otázka je, co je normální... Rozmanitost ano ale jaká? Protože to, jak jí většina, rozmanitostí zdaleka nemůžeme nazvat. Nejsem proti masu, už jsem to psala vícekrát a naposledy dneska, beru bílkoviny, ale pro všechny není stejně stravitelné stejně jako luštěniny. Já maso k životu nepotřebuju a je mi bez něj fajn. Myslím, že mám i výsledky: nejsme vůbec nemocný, ač žijeme v Pze, Štěpán nemá žádný ekzemy, lupenky apod. ani alergie, nemocný je tak jednou za rok a to když lapil virozu a mezi děti chodí už od 1,5 roku. Prostě žádný zdravotní problémy, je to veselé a normálně se vyvíjející dítě bez jakýkoliv obtíží. Musím to zaťukat. Sladký si občas dáme, ale snažím se fakt o kvalitu. Jídlem zmůžeš skutečně moc.
ještě pečivo
petrasan
| 23. 4. 2008 21:39
Ono to bude hůře stravitelný logicky, rohlík je jak pěna či polystyren, ale k ničemu, tím jak stále vařím, tak se tím pečivem ani moc necpeme. Pak jsem se taky dozvěděla v souvislosti s hubnutím a trávením, že ráno by se pečivo rovněž nemělo konzumovat, ale obilniny - kaše, musli apod. , prostě v lehčích formách. Nebo se mají pít zakysaný věci či šťávy, ale ráno toto nestíhám vyrábět. Šťávy si většinou už kupuju hotový, ale je jasný , že doma vyrobený je doma vyrobený. Ani nemám dobrý odšťavňovač. Holky chtěla jsem se jen zeptat, zda-li nemáte zkušenosti s tzv. pomalým hrncem. Velmi mě to zaujalo poslední dobou a uvažuju o koupi, znám parní a na rýži, který je výborný. Parní mě moc nedostal, tak dál pokračuju na sítku normálně v hrnci.
bobik
SONISEK
| 23. 4. 2008 21:38

tak teda jooooo,když nás hubeňoury nechtějí,tak ať si trhnou.....
Zanetko
bobik
| 23. 4. 2008 21:36
Receptíky si samozřejmě můžeš upravovat dle své chuti , zlatíčko.
Já taky přidávám co máme rádi.
.

Jinak k té vaší diskusi o stravování dětiček. Snad mě neukamenujete a hlavně Petrsan, ale tohle co jsi tu psala už mě osobně připadá dosti přehnané. Abych dítěti nedala ani rohlík. Já jsem zase od odborníků slyšela , že děti by měli , když jsou malé jíst úplně normálně a to klidně i včetně bílého pečiva. Chce to samozřejmě hlavně rozmanitost. Ale jinak tam říkali přesně jako to psala Žanetka, že dětský organismus by to nedokázal dost dobře zpracovat - hlavně to celozrnné pečivo. A dělat z dítěte vegetariána nebo vegana nebo co ještě, s tím já nemohu souhlasit vůbec. Maso je pro organismus přísun bíkovin, které k životu potřebujeme. A až budou děti velké, tak pak ať si sami vyberou, co jim bude vyhovovat, ale jinak já jsem rozhodně pro pestrou vyváženou stravu.
Toť můj názor děvčata.
ahojky
Kayla
| 23. 4. 2008 21:35
Tak co Sonisku? Uz spinkas?Ja jsem ted teprve prisla domu a jsem opet utahana jako kote.

Zitra to bude v praci bez deti. Ucitele tady stavkuji, ale my (pomocny personal:)), musime jit do prace a delat v podstate jejich praci- papirovani. No ale docela se tesim, pekne nam ten tyden utika.

Mkrla jsem na Vasi diskuzi o vyzive deti a je moc zajimava, ja bych taky jednou chtela 'krmit' ty svoje zdrave.
S pritelovymi syny to je nic moc. Na tom starsim se mi libi, ze experimentuje a kdyz jsme sli treba naposledy na veceri, tak si dal musle. Coz mi prijde na desetilete dite docela slusne. Ale ten mladsi, chipsy, majoneza , sladkosti atd...snazim se primet pritele k tomu, abychom varili jakz takz ok, kdyz u nas jsou. No ale moc se nedari. Ja nejsem pro to, aby jedli jenom zdrave, ale kdyz si pak predstavim, co za vikend sporadali a je tam vsehovsudy jedno jablko a trosku zeleniny......no, tak doufam, ze to bude priste lepsi.

Jinak holky sorry, ze jsem jeste neposlala svoji fotku, ale fakt nemam. Zkusim projit pritelum PC, az u nej budu.Tak zatim ahoj.
Jinak Andre (jmenem si nejsem stopro jista, ale vim, ze jsi v Chicagu ) a Petrasan, slusi vam to
Jandulka
bobik
| 23. 4. 2008 21:28
Taky přeji Vojtíškům vše nejlepší k svátku

My budeme pro změnu slavit zítra Jiřího a taky hned dvakrát - velkého i malého.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
27. 6. 2025 13:15
14578
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
26. 6. 2025 20:54