Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

no druhá ještě
domasovanda
| 26. 4. 2008 15:25
lepší a ta kérka ,já chci taky,ale nedokážu se odhodlat mám strach,že se mě to bude špatně hojit,mě se totiž všechno staršně dlouho a blbě hojí,to je nějaký čínský znak viď?Ty já můžu!Prvně jsem chtěla ostnatý drát,ale teď jsem už asi rok zamilovaná do čínských znaků
Andrea 14
domasovanda
| 26. 4. 2008 15:22
jsi a neměj černé myšlenky,že je tě kus,ale říkej si já jsem kus,protože Ti to fakt sekne,a nic si z toho nedělej mě je taky kus,ale hlavní je,že s tím něco děláme,nééé.

A k těm chlapům já jsem taky nezadaná a už 4 roky s malou sama,takže se přidávám do klubu osamělích-i když kdo ví třeba se to brzy změní,tak papa čekám návštěvu tak jdu něco nachystat
a jeste jedna fotecka
Andre14
| 26. 4. 2008 15:18
Tato totka byla focena v utery, ale ja sem ji predelavala. Nelibily se mi puvodni barvy a ja moc rada s fotkama experimentuju.
Vaha
Andre14
| 26. 4. 2008 15:14
Ahoj slunicka sedmitecna!!
Tak bohuzel prvni tyden nic moc. Vaha je 79,5. I kdyz sem se snazila, tak s vahou nikdy pred "rudym obdobim" ani nehnu.
Sonisku, tyhle fotky mi dosly:BLANSH, BOBIK, DOMASOVANDA, HELADOMA, HIBISCUS, ILONA, JANDULA, JANNINKA, KAJSAV, KIBIC, LILIMI, LUCIPAJDA, LUCISHA, MAKYKY, MERCI, MULLIK, OZDINKA, RAKKA, NIKA A NIKA2411 (u tech dvou poslednich-nevim, jestli se jedna o jednu holcinu, nebo o dve)
Prosim Te Sonisku, posly mi jeste ten zbytek, at Vas mam holky komplet.
Jinak preju Bibincinu ditku rychle uzdraveni po operaci,

Domasovande tise zavidim ty mensi velikosti.

Surince rychly navrat domu a chtela byc neco podotknout. Suri, nejsi sama nezadana. Ja sem taty bez chlapa. Uz asi 3 roky. Ja mam na chlapi strasnou smulu...
A Niko, ten Tvuj byvalek vypada dost dobre... Vzpominky na prvni lasku ma asi kazdy. Nekdo vzpomina s laskou, nekdo se smutkem, nekdo se vstekem. Myslim, ze je dobre, ze mas na neho mile vzpominky...

Tak slunicka, preju Vam krasny vikend a vsem gratuluju k ubytku.
A tem, co ubytky nemely tento tyden moc slavne, tak jako ja, preju pevne nervy v dalsim hubnoucim procesu.

Jinak prikladam fotku, kde je me trochu vic videt, abyste videly ze je mne opravdu hodne. Prolezla sem cely PC, ale uplne cela na fotce, zem se nenasla. Fotka je z Halloweena a sem na ni z Charlie Chaplinem
Suri a Bobíku
domasovanda
| 26. 4. 2008 15:04
přeji Vám šťastnou cestu a překrásný návrat domů,uvítací výbor na letišti bohužel nebude,neboť to všechny asi nestihneme,ale nebojte uvítáme Vás jakse patří tady na Viktorce
Petrasan
Hibiscus
| 26. 4. 2008 14:53
Díky za pochvalu, určitě je to s námi staršími těžší, připadá nám, že už je to zbytečné, vždyť už jsme ve věku, kdy budeme babičky atd. Já jsem dříve taky cvičila jen doma a teda na rotopedu, ale každou chvíli jsem si hledala výmluvu, teď jsem moc najedená, teď musím něco udělat, teď mi přišla návštěva a teď už jsem unavená a snad mám nárok si sednout k televizi. Tak jsem si říkala, že začnu chodit cvičit, v Ostravě jako ve velkém městě mně niko nezná a tak mi může být jedno co si o mně myslí. Kupodivu tam nechodí jen štíhlounké mladé kočky, ale je tam i hodně starších a silnějších, tak jsem se necítila trapně. Cvičitelka je fajn a dokáže povzbudit. Spinink jsem zkoušela, ale moc mně nebral, navíc jsem měla potíž to udýchat. Myslím, že ani pro tvou mamku, by to nebylo to pravé, navíc když je vysoká frekvence tepů tak se spaljí cukry a ne tuky. Bylo by super, kdyby mamka měla kamarádku se kterou by chodila cvičit, ve dvou se to určitě lépe táhne.
ahoj holky
Kayla
| 26. 4. 2008 14:32
Tady je dneska taky krasne.
Prave jsem se vratila domu a jdu uklizet
Petrasan diky za ty recepty, urcite vyzkousim, nebo alespon variantu. Vsechny ingredience jsem v CR videla,ale tady ne.

Niko, nevim proc ty prvni lasky cloveka tak drzi. Ale jak tak posloucham ostatni, tak ..drzi.
Ja sama jsem svou prvni opravdovou lasku prozila az v 23 letech, trvala jen par mesicu. Sliboval, ze s obcas uvidime oba jsme breceli, ze uz si nikdy nikoho nenajdem. ze on si myslel ze ja jsem ta prava a ja si myslela ze on je ten pravy. No tragikomedie. Jenze.
On mel po mesici novou, nastehovanou u sebe. A bylo po vsem. A to me zranilo jeste vic. Ze jako co jsem pro nej znamenala?? Priznam se, ze jsem probulela, anebo spis prorvala jeden cely rok. Kamaradky uz u me mely strach Pak bolest slabla a slabla a ja se zarekla, ze radeji budu sama. Dostala jsem se opet nahoru a kdyz jsem vubec necekala, ze nekoho potkam, tak jsem potkala sveho nynejsiho pritele. No i dnes po tech trech letech si na svou prvni lasku vzpomenu a spis jen v dobrem a preju mu vse nej, protoze on je fajn kluk, ale ..ne pro me. Nekdy ale zacnu myslet na to spatne a brecim a brecim, a pak se vybrecim a vse je ok (to ale neni casto tak parkrat za rok), proste se citim ukrivdena a tak..nejhorsi a zaroven nejlepsi je to, ze jsem se z teho zkusenostia zbavila naivity o vztazich...Ja do te doby verila na to, ze proste potkam chlapa a budu s nim naporad. Ted navic chodim s rozvedenym ..a to me poucilo taky. Vazim si toho co mam a asi jsem vic ochotna kompromisum, protoze bez toho to nejde. Tak jsem ti tu napsala roman.

Jinak Bobikovi i Surine preji stastny let (nejsem si jista jestli jsem vam nahodou neprala uz vcera ). A Surino, vim, ze to bude znit blbe, al;e ono to prijde. Ja se taky nacekala...a prisel

Zatim ahoj...ted me uplne presla chut do toho uklidu
Niko
Surina
| 26. 4. 2008 13:58
Tak já jsem teď dorazila z procházky, je tam fakt překrásně. Úplně mě to nabilo energií. Mám ještě opravit jednu práci, myslela jsem že to nechám na doma, ale vrhnu se na to teď, když vidím, že nejsem sama kdo se bude učit
Já mám na doma spousty plánů. Květen bude sice zkouškové, mám 5 zkoušek, ale mezitím chci stihnout ještě moc věcí. Hned v úterý má ostravská majáles. Tam se uvidím se všema kámošema - to bude akce. Ve středu hlídáme Máj. Dělá se to u vás taky holky? Nebo máte pálení čarodějnic? Pak čtvrtek je svátek a v naší vesnici většinou pořádáme nějaký turistický výlet. Letos jdeme na Morávku. No a pak jeden víkend na chatu na Vysočinu, jeden víkend přijede babička a další víkend kamarádi z tátova rodného města. Takže samá grilpárty. To bude pokušení. Ale já jsem se rozhodla, že všem nástrahám odolám a do léta budu štíhlá kočka .
V červnu chci nastoupit někam na brigádu a pak v červenci to Rumunsko jak už jsem psala, pak ještě Slovensko, Ukrajina a možná ještě i to Norsko, ale hlavně se chystám lenošit u vody, jezdit na kole, dělat na zahrádce, nějaké hrady, zámky - prostě luxusní léto v ČR ... A jaké plány máte vy? Někdo už tu psal, že jede na Lipno - Žanetka myslím a do Londýna co? Já bych jela i někam k moři, byla jsem jednou, když mi bylo sedmnáct, tak v Bulharsku a bylo to super...Ale na to už mi asi nezbudou penízky...
Niko a k těm chlapům. Já jsem se svým prvním přítelem byla taky tři roky. Pak jsem se z toho dlouho nemohla vzpamatovat, ale odjela jsem pryč a neviděla jsem ho asi půl roku, seznámila jsem se s někým jiným a bylo po lásce . Před čtrnácti dny se ženil, v květnu čekají miminko. Sem tam zajdeme na pivko i s tou jeho. No min léto jsem zažila takovou krásnou letní lásku s Mexičanem a od té doby žádný chlap na obzoru. Třeba se to brzy změní. Už mi je aj někdy smutno bez chlapa vy jste tady všecky zadané...
Netrap se, že se neozval ten bývalý, to víš, jestli přijel ze Skotska, tak je teď třeba zaneprázdněný a ozve se později... A stejnak, ty máš doma luxusního přítele a moc vám to spolu sluší
....
nika2411
| 26. 4. 2008 13:20
Ach jo holky, jsem asi blbá....., je mi z toho nanic. Proč nedokážu ani po třech letech na něj zapomenout?
fotka
nika2411
| 26. 4. 2008 13:19
Tady vám posílám fotku bývalého, ať pochopíte proč mi ten čertík ve mně nedá pokoj.......je to ten černovlasý
fotka
nika2411
| 26. 4. 2008 13:19
Tady vám posílám fotku bývalého, ať pochopíte proč mi ten čertík ve mně nedá pokoj.......je to ten černovlasý
Suri
nika2411
| 26. 4. 2008 13:13
Já se od rána holky učím. Večer jsem se nemohla donutit jít spát, tak jsem hupsla do pelíšku až kolem jedné ráno . Vstávala jsem o půl 9, takže celkem brzo - na to že nemusím. Celé odpoledne se učím a venku je tak krásně. Dodělala jsem jeden předmět a teď se musím vrhnout na druhý - jsou to kopce učení a mě to tak nebaví. Radši bych šla někam ven a kochala se sluníčkem a zkrátka vším tím venku - je to nádhera, jak všechno kvete, že? Všechno je takové veselejší, já mám jaro stejně nejradši. Stejně ale dneska vyrazím na procházku, nebo bych se tu musela zbláznit. Mamča před chvilkou odjela na odpolední, tak jdu pověsit prádlo a hupky dupky na to učení. Ať mi to rychle uběhne a já můžu ven.

Včera mi mamka říkala, že se vrátil můj bývalý přítel ze Skotska. Myslela jsem, že mi třeba písne a někam vyrazíme , ale on se k ničemu nemá. Docela mě to mrzí. Holky já se vám k něčemu přiznám, ale psst: já ho mám tak napůl ještě pořád moc ráda. Víte, byla to moje první vážná známost, která trvala skoro 3 roky a hodně jsme spolu prožili. Rozchod mě moc mrzel a to hlavně proto, že jsem to ukončila já - blbá puberťačka, asi to bylo unáhlené a neopodstatněné. Ale teď už je to stejně jedno. Mám druhého přítele ( je to jeho spolužák , já jsem ale koza rohatá, že?) se kterým mám 3 roky za sebou. Někdy se mi ale opravdu zasteskne. Na jedné stránce si říkám, že jsem blbá a ať toho nechám a neuvažuju nad takovýma věcma ( to mi říká rozum ) a na druhé stránce ( ten čertík ve mně) mi zase pořád dokola vrací ty společné vzpomínky a zážitky. Nejhorší je, že vím proč se mi tohle děje a kde jsem udělala chybu: skočila jsem ze skoro neukončeného vztahu hned do nového a to jsem neměla dělat. Srdíčko si nestačilo odpočinout a mozek si nestačil uvědomit, co vlastně chce.......
Já ani nevím proč vám to tu povídám.........třeba máte některá podobné zkušenosti.

Bobikovi i Surince přeju šťastnou cestu domů a všem ostatním krásně prožitý sluníčkový víkend.Tak papa, já jdu na to prádlo
ahoj kocky
Rendulina
| 26. 4. 2008 13:05
chtela jsem jenom v rychlosti poprat Bobikovi a Surince stastnou cestu, at vam ten let rychle ubehne a dorazite v poradku domu

vitam nove prichozi. jinak rano jsem mela frmol takze se zvazim zitra a hned nahlasim co a jak

jooooo a taky Sonisku muzes mi prosim taky poslat ty fotecky? rendulina@seznam.cz dekuju moc. tak ja se na vas zase juknu vecer, padim do knihovny psat seminarku. papapa renda
Suri
nika2411
| 26. 4. 2008 13:02
Neboj Suri, my tě chápem. Po takové době se zase podívat domů, to je opravdu velká událost. Já bych se taky hrooozně těšila. Přece jenom si v cizím prostředí, s "cizíma" lidma - prostě je to místo, kde nejsi doma, kam až tak úplně nepatříš. Ale zase si z něj vezeš hromadu krásných vzpomínek, které, jak už jsem jednou psala, ti nikdo nevezme. A co plánuješ pak, až se vrátíš??? A jak jsi tam byla vlastně dlouho?
Ahoj devčátka
Surina
| 26. 4. 2008 11:43
Díky za gratulace ke zkoušce. Tak já už su zbalená a teď nevím co mám dělat, asi půjdu na procházku. Pere tam slunko, nádherné počasí celý týden. Večer jdu na večeři s učiteli do nějaké luxusní restaurace, tak chci vyzkoušet nějakou specialitku, třeba nějakou rybu nebo mořské plody. Už ať je zítra večer, to už vyjíždím na letiště... Teď se ten čas povleče... Bobiku, přeju šťastnou cestu.
Holky já se ani nemůžu zapojit do diskuse na témata která tu probíráte, mám v hlavě jen to, že jedu domů Mějte krásný víkend a gratuluju k úbytkům. Papa
CAUKY DEVCATKA
romca
| 26. 4. 2008 09:18
VŠEM KRÁSNÉ RANKO.DĚVČÁTKA MAM TAKOVOU RADOST ,VLEZLA JSEM NA VÁHU A MÁM 68KG.TAK MAM 11KG.DOLE ,TO JE SUPER.VLEZLA JSEM DO STARYCH KALHOT A KONEČNĚ JSEM JE DOPLA.JSOU MI FEST ALE NA TO ZE JSEM JE DŘÍV NATAHLA JEN DOPUL STEHEN JE TO SUPER.MÁM SUPER RECEPTY OD KAMARADKY,MUŽETE TOHO SNÍST KOLIK CHCETE A NEPŘIBERETE.TŘABA KULAJDU:MLÉKO ODSTŘEDENÉ,STERIL.KOPR,BRAMBORY NA KOSTKY,VAŘENE VAJÍČKO BEZ ŽLOUDKU.OCET CUKR,SUL A ZAHUSTIT HL.MOUKOU ŽITNOU.MAM TU I ZELENIN.POL.,OVOC.KNEDLIKY,PALAČINKY...ATD.JINAK JSEM NEVĚTELA ŽE MARMELADA NEMA TOLIK TUKU JAKO ČERSTVE OVOCE,A ŽE I KOŘENÍ MA TUKY JAKO KARI,MAJORANKA A JINE,DOBRY CO!ZATÍM PA A JAK BUDU MOC TAK VAM NAPÍŠI NĚCO JINEHO.TRABA RECEPT NA KNEDLE .JINAK JE DOBRY SI HLIDAT KOLIK MA CO TUKU V PROCENTECH A NE V GRAMECH JE TO PASTICKA OD VYROBCU A ABY TO MĚLA CO NEJVÍC KJ.ZATÍ PA
krásné sobotní ranko přeji
Zanetka
| 26. 4. 2008 07:02
všem Viktorkám
já jsem zase ranní ptáče, od 5 vzhůru a už tady louskám Vaše příspěvky.

bobik- polévka výborná, Terezce moc chutnala, to jsem ráda, ale malá ji plivala kolem sebe ostošest... to je takový lump... a tatínek.. ten prej žádné moje pokusy jíst nebude a dal si jen ten vuřtguláš .

Nika jak tě tak čtu s těma hormonama ...tak jen doufám beruško naše, že nebudeš mít někdy v budoucnu problém s početím... ale snad ne ... když si někdy nebudeš s něčím jistá, tak zkus navštívit i nějakého jiného gynekologa ... já sama byla překvapena, jak se ti lékaři navzájem liší v názorech ... co jeden považuje za dobré, druhý za špatné... tím neříkám, že máš špatného lékaře, to nééé... jen když budeš mít někdy v budoucnu pochybnosti...
jeden příklad... známá z rodiny ...chodila k jednomu lékaři, který ji začal dávat léky na výrůstky v děloze (nevím odborné názvy) .. po roce prý žádné zlepšení... bylo ji to divné a nelíbilo se ji, že se cpe lékama.. zašla k jinému a ten ji řekl, proboha ženská co jste to brala, vždyť těma lékama jste si to jen vykrmila... musela jít na operaci, vzali ji celou dělohu ... no síla to naše zdravotnictví... moje kámoška zas chodila ke stejnému lékaři jako já a nemohla dlouho otěhotnět, nijak ji nepomohl, tak šla k jinému ten ji právě dal ty hormony .. a za pár týdnů byla těhotná ... no je to různé, já jsem s ním zatím spokojená, asi proto, že žádné problémy kromě občasných kvasinkových zánětu nemám ... ale vím, že až si něčím nebudu jistá, tak se na to zkusím přeptat i jinde ... doufám, že jsem nikoho nepostrašila.

petrasan... moooc děkuji za receptíky, líbí se mi všechny... no jen koukám jak péro z gauče na ty suroviny ... postupně je budu zkoušet... jen nevím co je to teriyaky... teď ani nevím, jestli jsem to napsala správně .... ale moc se mi to líbí... budu zkoušet .... to zas bude doma řečí ... lilek a cuketu miluji ... jen zas opět můj problém, neumím tolik ty jídla pestře připravovat... já lilek nejčastěji jen zapékám ... cuketu vlastně taky... ale ta mi chutná i syrová.

domasovanda... tak to je krásné... taková změna velikostí... ... to ty kalhoty co jsis posledně kupovala a posílala tady fotečky už ti jsou zase velké né?? ... už se těším až nám zase pošleš fotečky nově koupených menších já jsem zase ráda, že si v obchodě můžu vybírat z velikostí M, to už jsem dlooooouho nemohla , ale ještě jsem si nic nekoupila, teď na mě nezbylo ... byly velké výdaje a ještě jsme platili dovču ... nakonec jsem holky v té naší rodné zemi našla penzion u Lipna, tak se těším, že konečně taky poprvé v životě uvidím jižní Čechy nebo Jižní čechy?... já nevím, jsem ostuda v pravopise, občas mi to ulítne i to moje i y .... tak příští měsíc taky budou nové kalhoty a taky už máme koupené letenky do Lodýna... dostala jsem od svého miláčka za shozených 10 kileček... teda ještě je zdaleka nemám, tak se do léta musím snažit ať si ten Londýn zasloužím ale my jsme si to koupili navzájem... on teď dělá maturu... takže to bude mít ode mne taky jako dárek.... a taky máme společnš narozky v červenci... takže dáreček už máme, ale 10 kilo ještě není a maturita ještě taky né ... už aby to měl za sebou, protože je nervózní, občas protivný a líný se učit... tak mu třeba, měl se učit dřív a ne po třicítce dodělávat školu....
pro novou dušičku... ptak.. jevím přesně ten nick .... nevím jak dlouho kojíš, ale moc ych to s běháním nepřeháněla, spíš jak píše bobik, ten orbitrek, nebo třeba kalanetiku, pilates... prostě se víc šetřit ... a taky zdravě, pravidelně papkat... my tady nedržíme žádné diety, jen hubneme zdravě a hoooodně pijeme .... a výsledky jsou krásné ... jestli se chceš k nám přidat, tak tě vítám a držím palečky ... když si nebudeš vědět s něčím rady... je nás tady hodně, určitě ti taky pár dobrých rad poskytneme...

sonisek... co ta tvoje rýma zlobivá...už od tebe utekla?
mějte se sluníčkově berušky moje.....pááááá
Sonisku
bobik
| 26. 4. 2008 04:37
Velmi ti děkuji za přání hezkého letu a hlavně za pomoc v případě nouze .
Dnes jsme se celý den váleli u vody, abychom si to ještě užili a ještě zítra se skočíme doopálit a v neděli po poledni sedneme na ten úžasný stroj a 12 hodin si pro změnu neprotáhneme faldíky. To zase budou otlačené zadečky a kolínka.

Petrsan okopčila jsem si recept na ten lilek. Vypadá to moc dobře. Už jsem ho párkrát zkoušela , ale nebylo to nic moc. Jeden recept už mám taky od Dášky, tak ať už jsme doma a můžu to vyzkoušet.

Jináč jsem dneska dosti hřešila a to hlavně na zmrzlině a cvičit se dneska taky nechystám. Budu tomu říkat pováhový odpočinkový den .

Ptak (nevim jestli to piši dobře, tak mi když tak promiň) já mám taky problémy s koleny a jedinou pořádnou cvičící pomůckou , na které netrpím je orbitrek nebo eliptical. Obojí je totéž. A opravdu mohu podle sebe potvrdit, že stačí každý den půl hodinky a výsledek je úžasný. Jen to chce vydržet. Ale to ti tady potvrdí všechny Viktorky.
A taky úprava jídelníčku.
Petrasan
nika2411
| 25. 4. 2008 23:42
Jo zkoušela jsem i alternativní medicínu - detoxikaci podle doktora Jonáše. Myslím, že mi to hodně pomohlo. Já tam původně šla taky kvůli močáku ( záněty u mě byly na denním pořádku)- to zabralo. Pak jsem chvilku brala i kúru proti kvasinkové infekci, ale ta tu potvoru nevymítila úplně, takže s ní ještě sem tam bojuju. Ale musím uznat, že už to není tak strašné jak dřív.
aha, Niko,
petrasan
| 25. 4. 2008 22:38
tak to je podstatně složitější, tudíž už se nedivím ničemu a zkoušela si i nějakého homeopata? Mám s tím celkem dobré zkušenosti, měla jsem dost problémy s močákem a ledvinami a taky se začaly ozývat játra a kamarádka u ní léčí všechno-alergie, žlučník, žaludek,je celá rozhašená a to ještě brala hormony, protože nemohla počít, přináší to výsledky. Takže jedině holistická medicína a to neříkám, jdi k šarlatánovi, ale lékaři.
operace
bibinka
| 25. 4. 2008 22:33
Ahoj holky,úplně jste my zlepšily náladu když mě tak podporujete.Dcera je už po operaci vypadala strašně má strašné bolesti cpou do ní injekce a čípky od bolesti,ještě jsem s doktorem nemluvila tak ani nevím jestli jí něco zjistily.Po telefonu my to neřekli prej se to nesmí a když tam přijedete tak je tam na záskok jinej doktor to máme zdravotnictví.Tak doufám že se zítra něco dozvím jsem jak natrní.Nikomu to nepřeji.Nejraději bych tam byla za ni.Tak ještě jednou děkuji za podporu všema blahopřeji k úbytkům
Ptak
petrasan
| 25. 4. 2008 22:33
nic si z toho nedělej, takových ,co měly problémy po dětech, je tu víc a snažíme se společně, když kojíš , měla bys na sebe dávat raději pozor a nepřehánět to, běh asi taky není to nejideálnější, kde žiješ, máš kam chodit cvičit? Raději bych se na tvém místě poradila s nějakým odborníkem, jak začít, co a v jaké intezitě cvičit a co jíst. Určitě východisko se najde, jen to nevzdávej a nenech se odradit dalšími maminami, které rezignovaly.

Bobíku nezanevřu, ale věda to není, taky mám ještě další zájmy, které jsou před jídlem. Chce to spíš osvojit si návyky, ale nebudu tu jen mentorovat , už si přijdu blbě.

Vše studentkám velikou gratulaci, je to fajn pocit po dobře udělané zkoušce.

Žanetko, dnes jsme jedli kupodivu kuře (prsíčka) s Teriyaki a v Shoyu s rýží a takové placky, ale dělám to jako koláč - celer, pohanková lámanka, nori, vejce, pepř,umeocet, voda, olivový olej a navrch strouhám trochu sýra, takto to zapeču v troubě bez tuku, protože to dělám na pečicím papíře.
Přihazuju tedy recept - velmi mi to chutná, neb je to díky celeru velmi aromatické
nastrouhaný celer najemno
nori- řasy
pohanková lámanka
voda
kapka oliv oleje
2 vejce
trošku umeocta
pepř
česnek
možno přihodit nadrobno nasekaný tymián či libeček

Lámanku přeleju trochou vodu a chvíli nechám, aby změkla, pak přidám nastrouhaný syrový celer, vejce, nori, koření a smíchám, vytvořím těsto
Těsto rozložím do pečicí nádoby na papír, posypu sýrem a peču v troubě až do doby, kdy se vše zapeče a změkne. Nedokážu říct přesné míry a časy, hodně improvizuju a pokaždé je to trochu jiné, jen do těsta dejte dost lámanky, aby se vám spojilo , ale zase to nepřehánějte s vodou, aby to nebylo příliš řídké.
Salát
bílá ředkev, 2 okurky, mungo-klíčky,umeocet, oliv. olej
nastrouhejte na plátky a smíchejte a dochuťte umeoctem a oliv . olejem
Azuki (fazole) polévka
Azuki fazole, voda, tymián, meduňka, oregano, petržel-kořen, cuketa či mrkev záleží na vás, umeocet, jablečný ocet, sojová omáčka shoyu
Namočíte fazole a uvaříte, část oddělíte a necháte a část rozmixujete, můžete přihodit kostku zeleninového vývaru-petržel či bazalka-tymián. Nakrájíte petržel, mrkev, cuketu, co preferujete a přihodíte a povaříte, přidáte bylinky dle chuti, není nutné tam dávat vše co píšu, ale tymián je fajn , šel by i bobkový list, meduňka má speciální chuť. Dochutíte trochou shoyu, jabl. octem a umeoctem. Ten používám hodně, protože nemusíte solit a pak má speciální a vynikající chuť, je ze švestiček umeboshi, které jsou v Japonsku pochoutkou a navíc jsou léčivé. Vše se dá najít a objednat v obchodech, co jsem již psala www.biosfera.cz,www.bioobchod.cz

Pak jsme tento týden jedli taky lilkovou pomazánku, taky se tomu říká kaviár, milovala jsem to ve Francii. Ale trochu jsem to přetvořila

Lilek, umeoceot, sůl, voda, jogurtová majonéza nebo sojanéza, česnek, koření - bouquet garni (provensálské)
měla by tam být petržel a tymián
Lilek nakrájíte na kostičkya posolíte, dáte na papír či utěrku, aby pustil vodu, pečete na chvíli v troubě na sucho, následně rozmixujete s rozdrceným česnekem a bylinkami, přilijte trochu vody, aby se to dobře mixovalo a přidejte tu jog. majonezu či sojanezu a kapku oliv . oleje. Variant je mnoho, dala by se použít i horčice, ale nějaká dobrá francouzského typu, ale nepřehánět to.
Tak jsem se vyšťavila a zase příště.
díky
nika2411
| 25. 4. 2008 22:27
Holčičky moje, děkuju vám za gratulace! Jenže já žádnou zkoušku za sebou ještě jaksi nemám, to byla jen obyčejná zápočtová písemka - vstupenka k blížící se zkoušce . První zkoušku mám až 19.5. - z marketingu. Ale dělalo mi to dobře, jak jste mi všecky blahopřály .

Petrasan: no já taky už přes rok neberu antikoncepci, a zatím se to daří i bez ní, páč ještě nechovám . Já beru estrogeny a gestageny, protože mi skoro rok nedošly měsíčky. Ta HA mi udělala v těle pěknou paseku. Docela mám ale strach, že jak ty hormony přestanu brát, že to samo přirozeně nedojde.
Rendulinko,
petrasan
| 25. 4. 2008 21:52
díky, myslela jsem si to, že nejlepší to bude na maso, fascinuje mě,alespoň podle toho , co jsem četla, že ty potraviny tam dáš a bez veškerých tuků a bez sahnutí dovnitř za pár hodin máš uvařený jídlo. Přes noc to je ideál. Našla jsem je pod několika značkami, ale nejvíc se mi objevoval Bionaire. Tak půjdu do toho, to by mi mohlo ušetřit čas.
Niko
petrasan
| 25. 4. 2008 21:46
je to i docela možný, s antikoncepcí jsem měla taky po delší době celkem problémy a to nemluvím o začátku, než jsem přišla na prášky , které mi udělaly totální paseku, šíííleně jsem ztloustla, předpokládám, že dnes je to o něco šetrnější a je větší výběr. Nicméně začala jsem mít i jiné obtíže a tudíž se na HA vyprdla a definitivně ji vysadila v r. 2002. Když jsem začala po tom pátrat a radit se i s jinými doktory, kteří jsou alternativnějšího ražení, dozvěděla jsem se, že ani jaterní testy, které ti obvykle dělají, nejsou průkazné a tudíž nedostačující, nevypovídají o reálném stavu tvých jater. Ale nechci tě děsit, natož být moc věděcká... chraň bůh, funguju však skvěle bez antikoncepce a s partnerem jsme to zvládli, opět jde o zvyk a i chlap by měl na sebe vzít nějakou zodpovědnost.

Pochopil to a prášky už nevyžaduje. Ale všemu předcházela dlooouhá diskuze.
o hubnutí a dietě
ptak
| 25. 4. 2008 21:44
Ahoj, dnes jsem objevila stránky Victorie, jsem z toho zatím trošku vedle, moc se zatím neorientuju. Četla jsem Vaše příspěvky a rozhodla jsem se, že Vám napíšu. Měřím 163cm a vážím asi 73,5kg, takže žádná sláva. Rozhodla jsem se běhat, musím podotknout, že jsem na MD a kojím. Běhala jsem asi týden, ráno a večer asi po 10min. Po týdnu mě hrozně rozbolela kolena, že jsem musela na týden vynechat a ani pak se to nezlepšilo. Musela jsem navštívit lékaře a ten mi řekl, že jsem to přehnala, že mám natažené úpony. Takže teď se léčím a těším se až zase budu moc vyběhnout. Nejsem žádný sportovec, jen se snažím abych trošku vypadala. Za ten týden běhání jsem schodila 1,2kg. Mám ale obavy, že co neběhám, tak je mám zpátky. Budu moc ráda, když se někdo zvete. Ahoj
Ahoj Hibiscusko
petrasan
| 25. 4. 2008 21:37
to se nedá než obdivovat, že jsi to ještě nevzdala, máme o tom takové diskuze s mámou.
Ale ta je pravda starší a má přechod za sebou a tloustne, tak ji přesvědčuju, že musí hlavně cvičit a když už byla nalomená na spinning tak začala mít problémy s kyčlemi a taky kolenem. Přitom dřív byla docela sportovní, ale teď bohužel mi přijde , že trochu rezignovala, to bych s ní musela žít a mít nad ní ten pověstný bič. Jediné , co rodiče zachraňuje, je pes, pořídili jsme jim poměrně velkého, který potřebuje pohyb, ale nejvíc s ní chodí táta. Chodí fakt denně a pořádné štreky, vím, že u toho i relaxuje, je poměrně cholerik, často chodí do lesa, který ho zřejmě dobře uklidňuje. Ale máma je jedna velká rezignace, pořídili jsme jí rotoped, navíc si ho i přála, ale stojí tam opuštěn asi nemá cenu jí pořizovat něco dalšího, protože by to stejně nepoužívala. Naštěstí se stravují poměrně zdravě, jinak by z ní asi byla koule. Takže obdiv pro tebe a ten povzdech , neměl vyznět tak negativně, osobně si taky myslím, že vše se dá změnit, jen čím jsme starší , tím více práce nám to asi dá. Každopádně ani po dětech nemusíme být trosky, bohužel některé matky rezignují příliš brzo, vídám to v bazéně, kam chodíme se Štěpánem a někdy si říkám proč a to ty matky sedí s dětmi doma a nemají ani žádné zvláštní zájmy. No nic kdo chce kam...
všem
Hibiscus
| 25. 4. 2008 19:38
Holky zdravím všechny, studujícím moc gratuluji k super výsledkům, ostatním k úbytkům na váze, je pište ať se tabulka plní!!!!!!!!!!

Krásný večer a zítra ahoj.
Kibic
Hibiscus
| 25. 4. 2008 19:33
Ahoj, přece ti nenapíšu na začátek škaredou 6 ale 5 , v tabulce máš u mne 59,9 tak jako já! Máš sice o dva cm více a moje výchozí váha byla o kilčo více, ale jsme na tom tak celkem na stejno. To je pro mne motivace, máš sice o 5 let méně, ale to není tak moc. Můžem spolu závodit jak dopadnem dále..... Končně mám spolubojovnici na přibližně stené lajně. Jestli to se mnou bereš budu ráda. pá Laďka
bibinka
SONISEK
| 25. 4. 2008 19:29
Držím palečky ať vše dobře dopadne.Drž se a hlavně písni....

Mého zeťáčka také teď čeká operace plotýnky a to mu je teprve 26let.Doufejme,že to dobře dopadne.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
26. 6. 2025 16:42
14575
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
..Magda
26. 6. 2025 20:54