Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Od ledna hubnu! Pojďte do toho taky - spolu to zvládnem! ;o)

Diskuze

:=)
ilona
| 23. 4. 2008 08:33
Ahoj holky! Tak vítám nově příchozí Aklunajku!!Tady je dnes zase hnusné počasí.A ty větry to je děs.Clověku se nechce nic dělat.Ach jo kdy už to skončí. Tak ste se tu rozepsaly o zdravé stravě u dětí.Já musím souhlasit s Bobíkem,že taky razím zlatou střední cestu.Mám holčičku 2.5roku a taky jí ten páreček občas dopřeju.Kupuju sice ty dětské,ale asi v tom moc rozdíl nebude.Sladké limče jí nedávám bud vařím čajíky s medíkem,nebo jupí sirup bez konzervantů a barviv.Tak se ted stravuje jako já,tak mám dobry pocit.Mému taky kupuju věci co chce. Ale já sem ten člověk,že bez masa ani ránu.Den to vydržím a druhy den mám už na to hroznou chut!Zatím pa pa.
Nová Victorka
Hibiscus
| 23. 4. 2008 07:21
Vítám tě mezi námi, zapíšu tě do tabulky a v pátek nahlasíš váhu, já si myslím, že při tvé výšce rozhodně nemáš nadváhu, ale je divně, že jsi v tak krátké době tolik přibyla. Nedržela jsi předtím nějakou přísnou dieta, aby ses dostala na těch 48 a pak jestli jsi se nevrátila k normální stravě - mám namysli typický jo jo efekt. Ještě nám napiš jak je to u tebe se sportovními aktivitami. Myslím, že by ti více prospělo zpevnit tělíčko a samozřemě u toho jíst zdravě a hodně pít. Víkendy si myslí jsou u nás všech krizovější, déle spíme, pořád něco dobrého na očích, občas návštěvy, oslavy, proto jsme se dohodly na vážení v pátek. Já jsem schopná po 14 denní dovolené mít automaticky o 3-4 kg více. Toho se už hrozím. Přes týdem nusím vstávat ve 4:15 a přes víkendy a o dovolené jsem šťastná, když se můžu vyspat aspoň do 8. A již to mi stačí, že kilíčka letí nahoru. Jinač ti moc držím palce ať máš postavu svých snů, tak jak si to přejeme i my. Laďka
Stravování
Hibiscus
| 23. 4. 2008 07:02
Vidím, že se tady rozjela diskuze stravování dětí. Já jsem taky z vesnice a naštěstí od mala jsem byla krmena spíše domácí produkcí. Rodiče nikdy neřešili co je a co není zdravé a vyrůstala jsem na bůčku, škvarkách a podobných dobrotách, domácím mléku, tvarohu atd. Měla jsem to štěstí, že jsem byla zdravá (když pominu operaci srdce, když mi bylo 2,5 roku) a váhu jsem do 17 let měla 49 kg. Možná jako holka z vesnice jsem měla více pohybu v lese jsem byla denně se psem, ale taky jsem musela pracovat na poli. Angíny mně začaly znepříjemňovat život až jsem začala ve 20 jezdit do Ostravy - znečištění bylo tady kdysi hrozné (ne že by to bylo teď kdoví co), ale asi po roku jsem se aklimatizovala a byla v pohodě. Zdravě žít jsem začala až později kolem 30, ale jsem masová, vegetariána ze mně bohužel nikdo neudělá.
Jen jsem se chtěla Žanetky zeptat, jestli by tady nepřihrála nějaké zdravé receptíky, inspirace není nikdy dost. Dík Laďka
Co se mi to stalo?
bobik
| 23. 4. 2008 00:06
jsem si to omylem odeslala předčasně????

NO chtěla jsem říci, že jsem před mateřskou dělala v reklamní agentůře a moc dobře vím, jak se z celebrit dělají na hlavních stránkách kočky bez vrásek a kazů.

S tím stravování u dětí s vámi souhlasím, ale já tedy razím zlatou střední cestu. Hranolky , párky a podobné věci si moje děti občas dopřejí, ale je to opravdu velmi zřídka. Jen tady je to poměrně horší, protože ke každému jídlu tu mají hranolky jako přílohu. Bohužel. Ale zase někde venku jíme tak jednou za 14 dní a možná ani to ne, tak snad na to ti moje drobečkové neumřou .

Zdravím nově příchozí . Ať ti to hubnutí jde jako po másle.
ahoj holky
Kayla
| 22. 4. 2008 23:04
Tak jsem po tydnu nicnedelani (no spis jenom nechozeni do prace) zapojena do pracovniho procesu. A nezvladam unavu. Az se sama sobe musim smat, protoze i na ceste do prace skoro usinam.

Co se tyka zdrave vyzivy u deti, souhlas ( a nejen u nich ). Ja dodnes ukazuji prstem na mou mamku, ktera nas v jidle neomezovala. Ja se v 15 vzeprela a zacala jist lepe, muj bracha se ze sparu zatim nevymanil. No a pote, co jsem ho pred mesicem videla, asi se nevymani. Na druhe strane to ma on asi tezsi, porad s nasima zije a poctiva ceska kuchyne mu jede.. To muj jediny muj problem jsou ty sladkosti. Ale drzim se (Bobiku, jsi motivace).

Tak jsem se tak trochu rozepsala o nicem.

Jo psal mi pritel, ze o tom vikendu nakonec bude pracovat jen dopoledne. Tak jsem rada . Jinak za nim dnes dorazil jeho nej kamos, tak se mi ani neozyva. Jo jo, hosi vyrazili do hospody.
To zas bude v alejich ....no vsak konec znate.

Jo, jinak s tim mazanim z tabulky, Myslim, ze Surina je v obraze. A kdepak je Rendulina? Nebo jsem te prehledla?

Dobrou noc vsem.
Ahojky:))
jandula76
| 22. 4. 2008 22:52
Jsem tu v celé své kráse..:)))
Dopisuju fofrem meily apod, zdravím všechny nováčky vítejte mezi nás a hurá na to:)))))))))))))

Dnes u nás hnus humus počasí, děsný už mě to nebaví, ještě do toho začne sněžit a jsem ko:((

Zanetko, ale já si vůbec nemyslím, že jsi nějaký radikál, známá začla dávat chlapečka do jesliček, budou mu 2 roky a on z toho jejich jídla zvrací jak amina, tak¨že mu vaří a oni to ohřívají, taky když jsem viděla ty blafy, tak mě omývali:((
Jsem zvědavá jak my půjdeme příští rok do školky, když skoro nic nesmí(je alergik) to tam budu asi furt(nadávat) a vysvětlovat apod, abych taky neskončila s mícháním doma a posíláním v kastrůlku:(
A o známých mi ani nemluv, prý a proč nemůže díte(tenkrát roční) buřta z grilu? Bůček jí tak chutnal, to ona jí normálně tu pizzu, jéé ona nesnídá bere si čokoládu ze šuplíku, jééé nám tyhle brambůrky tááák chutnají, a co my na tom taky vyrostli, tak jenom některé z argumentů:(((
Mě vždycky bere čert, nejradši bych to dítko vzala a odvezla si ho domů, ale nemůžu udělat vůbec nic, jen to našemu drobkovi zakázat.., pak si to ovšem vyslechnu, ale on je naštěstí dobrej, a sám od sebe to nechce, občas si dáme šunku, to jo, ale třeba párek bych mu nedala ani kdyby umíral hlady, párek v rohlíku , hranolky prostě tohle svinstvo néééééé, taky když jdeme městem je to hrozný, ono to sotva sedí v kočárku a už to má párek..., tak jsem ráda, že jsme na stejné vlně a pěkně jsem si ponadávala:)

Petrasan: chichi, já mam zkušenost akorát českou, a je fakt že je to děs, kor u nás na malém městě, pokud chci BIO musím do LBC- 30km, pokud chci do zdravé výživy musím do JBC-15km, tak si vždy nasyslím zásoby a pak to musím vydržet:))))))
Aspon tu máme LIDL, tam mají dobrou zeleninku:))))

Holky musím jít zalehnout jsem nějaká KO, tak všem učícím přeji zapálený mozek, všem marodícím(nikky příteli) at se zbaví bacilů, a všem nám ostatním hubnoucím at nám to hubne "skoro" samo:))))

papapapa Jana
Popleta
Anny
| 22. 4. 2008 22:39
Já jsem to věděla,že jsem vás popletla,ale to nevadí,obě máte super postavy.Jak ty Niko2411,tak i Bobik.Akorát Bobík je stejně velká jako já.Já se holky polepším,časem si vás zapamatuju.

Papa a dobrou.
Ahojky holčičky
Anny
| 22. 4. 2008 22:29
Sonysku,já jsem měla dnes také nějak horší náladu.To asi dělá to počasí.Jeden den je krásně (tedy alespoň neprší,protože krásně je u mě i teplíčko) a druhý den je to opět hnus.

Všechny články jsem si dnes přečetla,ale nějak nestíhám dočíst to,co jsem od ledna zameškala.

Holky,já si vás všechny ještě nepamatuju ,proto píšu všem.Se zdravou výživou úplně souhlasím.Mám štěstí,že rodiče bydlí na vsi a tak mám spoustu věcí od nich (např.králíka,taťka je myslivec,tak i divočinu,domácí vajíčka,spoustu ovoce a zeleniny a bratranec má i kravičky a jiné zvířátka).Také nerada vidím,když se dětičky cpou párkama a pijí třeba colu.Já sama bych se coly nenapila.Vím co je tam za svinstva,ale je pravda,že dnes je hodně málo potravin bez těch,jak tu píšeme,hnusů a svinstvech.

Verunko (snad jsem to trefila),jsi kus.Já mít už tvojí váhu a postavu,tak si pískám.Míru mám ,jsme stejně vysoké,tak snad i té váhy docílím.Jo a závidím ti to teplíčko.Nemám ráda zimu.

Holky,vy co se pořád šprtáte,obdivuji vás.Teda mě by se asi už šrotit nechtělo.Neříkám,něco se přiučit,poučit a vlastně i naučit,to člověk stejně dělá po celý život,ale toho není tolik najednou.Držím palečky,ať to všechno krásně zvládnete.

Také vítám nové členky,i když se mezi ně řadím i já.Jsem tu teprve 11 den,ale je mi s vámi krásně .Dnes jsem se opět zapotila na rotopedu.I když se mi večer nechce,tak si na vás vždy vzpomenu a řeknu si,musíš!!!!!!!Přeci musím s vámi trošku přikrmit to prasátko,ne???

Já už zase nevím,co jsem chtěla ještě napsat.No nic,stejně už jsem toho zase napsala dost.Tak se mějte krásně,nemocným hodně sil do uzdravování,školačkám ať to leze do hlaviček a všem H U B N U T Í Z D A R.
Zanetka
SONISEK
| 22. 4. 2008 21:49
Ahojííík,já jsem to tu dnes jen přečetla,ale nevím,co se děje,nemám nějak náladu psát,tak mi to prosím promiňte,ale zítra vše napravím,juuuu
vítám
Zanetka
| 22. 4. 2008 21:32
novou dušičku a ať je ti tady s náma hezky ... a moc nehubni... pod 50 bych nešla ani kdyby mi za to dávali majlant ... tobě určitě bude stačit jen trošičku zhubnout, aby ses cítila líp, jak říkáš a raději si tělíčko zpevňovat a udržovat.

Ahoj Soni, koukám, že jsi tady, tak tady pro tebe a pro ostatní taky .
Ještě tu můžu být chviličku, tak jen jsem ještě chtěla dodat, že jsem loni byla na dovči s kámoškou a ta svému 1,5 letému synovi
každé ráno dávala párek, protože on ho chtěl... já na to neříkala nic, ikdyž se mi to teda vůbec nelíbilo ... ale ona sama mi říkala, protože zná můj názor, že on nic jiného nechce, tak je prej ráda, že aspoň něco jí ... já ji jen řekla, že to je její věc, že si ho tak naučila... malý říká pořád jen ...pajek, pajek.... a tak ho jí pořád.
ahojky berušky
Zanetka
| 22. 4. 2008 21:15
jsem tu jen na skok... hibiscus psala o té školce, kde rodiče svým dětem nosí jídlo na celý den... že si to nedokážete představit... já teda ano...
...možná vám budu připadat, že jsem praštěná a že to přeháním, ale já za to nemůžu .
...nejím žádné salámy ani párky, uzené atd... a jestli ano tak za rok je toho celkem asi 30dkg šunky .... prostě to nemusím a vím co je to za hnus... nezlobte se na mě děvčátka, ta co vám ten hnus chutná .... je to jen můj názor ...a nedávám to ani svým dětem ... vůbec ... teda Terča si občas dá v létě na zahradě opečeý párek, ale doma ji nic nedám ... a k té školce ... já jsem musela jít do práce, přesně když bylo Terince rok... šla do jeslí a to byl kámen úrazu ... když jsem viděla jídelníček, tak mě brali mdloby ... třikrát týdně pomazánka ze salámu... na oběd vepřo knedlo zelo ... no já jsem tam na ně vlítla, jestli si myslí, že je normální krmit roční děti takovými těžkými jídly a ještě k tomu uzeniny, které by neměly do tří let v jídelníčku dítěte co dělat ... řekli mi, že oni nevaří, že to rozvážejí jídla ze školky... a jestli se mi to nelíbí, že si to dítě můžu nechat doma a vařit mu ... tak já jen tiše trpěla a jídelníček jsem raději už nečetla ... já osobně bych si dala tu práci a každý den to jídlo pro své dítě do školky přichystala... jenže tady se na mě dívali jak na tvora z vesmíru ...a tak jsem se to snažila vždy aspoň já dodržovat poctivě doma ... babičky a ostatní měli nakázáno co ji nemají dávat a byla jsem ráda, že aspoň ony mě pochopily ... jenže už nikdo jiný ... pořád jen slyším od kamarádek, že to přeháním a že v dnešní době by nemohli jíst už nic a bla bla bla... já jsem jim jen řekla, že nechci, aby mé děti třeba i v dospělosti trpěli za to, že jsem jim už odmala ničila tělo a že já jim taky neříkám co má a nemá dávat svým dětem....
když jsme byli na návštěvě, Terezka si vždy automaticky sundávala salám z chlebíčku(zvykla si, a taky to nejí), říkali ji... ty jsi ale chudák, mamka ti nic nedopřeje ... já jen řekla, ale dopřeju, třeba to, že její bříško nedostane do sebe ten šmejd... prostě nepochopení všude ... teď když někam jdeme tak už ji nachystají chlebíček se sýrem ... jenže teď mě to zas bude vše čekat s tou mladší ach jooo.... ve školce zas bude dostávat salám ... a já zase budu tiše trpět ... určitě si říkáte, že to přeháním, ale prostě nic zdravého v tom není, ba dokonce ty konzervanty, stabilizátory, baviva a vše možné aby to vypadalo tak jak to vypadá o některých z nich se píše, že jsou příčinou různých alergií a můžou taky podporovat rakovinotvorné bujení ..... já vím, že se to vše strká do všeho možného, a tak se snažím vždycky vybírat to menší zlo ... a ať si každý říká co chce ...nejsem fanatik... jen nechci si jednou vyčítat, že jsem svým dětem dávala jedy.

Bohužel to svinstvo kupuju skoro denně, protože ten můj chlap to prostě chce, tak když mu koupím párky, tak mu vždy řeknu, tady máš ty svoje konzervanty, ve kterých je jen 5% masa a zbytek sama mouka a hnusy ... nebo se ho vždycky ptám, který hnus mu mám koupit na snídani ... už si na mě zvykl ... jen ho vždy varuju ať si mě nepřeje, jestli to bude dávat malé ... že on sám ať si klidně huntuje svůj žaludek, ale ji to dělat nebude ...jinak že ho udám za ohrožování zdraví vlastní dcery ale to už samozřejmě ve srandě .... tak se na mě nezlobte berušky, že jsem se tady zas tak vypovídala a nemějte mi to za zlé ... já nehodlám nikomu nic vnucovat, každý ať si dělá se svým tělem co chce, já si budu dělat taky.
To měla být krátká odpověď na to, jak hibiscus psala o nošení jídla dětem do školky ... tak se mi to trošku protáhlo nooo ...páááá slunéčka moje sedmitečná
Takže něco o mě
Aklunajka
| 22. 4. 2008 20:50
Takže je mi zatím 17, narodila jsem se (takový zajímavý datum od určité doby) 11.9.1990
DLouho jsem se neměřila, ale bude to myslím 167 cm... No a ta váha je po víkendu 54,4... Když si vezmu že před vánocema jsem měla 50 a předtím v září 48 tak je mi z toho nanic...
Nechcu bejt anorektička, jenom se chcu cítit líp

A díky moc že jste mě vzali, tak vřelé uvítání jsem dlouho neslyšela
Aklunajka
SONISEK
| 22. 4. 2008 20:30
Ahojííík,to víš,že se můžeš přidat.A jak jsem koukala,jsi pěkné mláďátko(nemyšleno ve špatném) sama poznáš časem náš humor .A určitě to s námi zvládneš.Všechny jsme se shodly,že bez této diskuze,by jsme to těžko zvládly.Tak musíš nahlásit věk,výšku,váhu a nyní jsme zadávaly i datum narození,aby jsme si popřály k narozkám,jsme tu totiž jedna Velká rodina a tímto dnem patříš mezi nás.Pokud budeš mít fotečku,přidej.Jednou za 14 dní se vážíme a váhu nahlásíme a Hibiscus nám to dá do tabulky,tak tento pátek se vážíme.papa
Andre14
SONISEK
| 22. 4. 2008 20:21

tolik let jsi už fuuuč???Tak to jsi mě hooodně překvapila.Jinak jsem Ti poslala ty fotečky,ale jak jsem zjistila,máš asi plnou schránku,tak Ti to vše určitě nedošlo,možná žádné.Měla jsi dostat 4 mejly...Tak mi prosím dej vědět jak na tom jsi a já Ti je pak pošlu znovu.papa
Jupsik:-)
Aklunajka
| 22. 4. 2008 19:57
Tak po dnesku jsem se teda taky rohodla k vám přidat, pokud mě teda vezmete...
Už tak měsíc se pokouším zhubnout, zatím mám tak 1,5 kg dole
Jenže můj problém je v tom, že přez týden se mi to kilčo dolů podaří dát, to si myslím, že je tak optimální, ale přez víkend, co jsem s přítelem - ne že bych moc jedla nebo se neovládala - prostě to mám zase zpátky a v pondělí zase začínám na té stejné váze... A to už mě jaksík nebaví

Vezmete mě?? Myslím, že by mi to psaní a uvědomění si co všechno do sebe nacpu a v čem dělám o víkendu chybu docela mohlo pomoct, jinak už fakt nevím...
jen tak....
nika2411
| 22. 4. 2008 19:19
Tolik odpadlíků??? To snad ne, holky nevzdávejte se!!! Spolu to zvládnem. Já se teď tak dobře napapkala - cottage a semínkový dalamánek. To je moje: oříšky a různé semínka - dýňové, slunečnicové...po tom bych se utloukla. Vím, že to není zrovna nejdietnější, ale pár jich denně neuškodí.
Před chvilkou jsem donutila mojého sníst aspoň trošku polívky, jinak celý den nic nejedl - nemá vůbec hlad.....nevím co to řádí za potvoru. Nějaká chřipajzňa.Snad se mi brzo uzdraví - můj smíšek

Jéé Blanch, jsem ráda, že jsi opět mezi náma. Jo holt škola, to je makačka. Někdy taky nestíhám. A nejhorší je, že čím jsem starší, tím se vůbec nemůžu donutit učit - prostě mi to do té hlavy neleze. Už tolikrát jsem si říkala, jak se budu poctivě učit z hodiny na hodinu, ale ten vysokoškolský režim.....hmm, takže jaksi ne - prostě se nedonutím. Možná kdybych bydlela sama - tak bych na sebe byla tvrdší, i se cvičením, ale já už bych asi neměnila - s mojím mi to vyhovuje. Ale stejně se úplně nejvíc těším na to, až budem mít svůj baráček, hromadu dětí a budeme se hezky o sobe vzájemně starat
Tabulka
Surina
| 22. 4. 2008 17:46
Tak já myslím že kulicka00 a Mona to vzdaly, ale mám takový dojem, že stefani psala, že se k nám chce znovu přidat po té operaci s kolenem. A ozdinka sem tam taky píše myslím, ale nejsu si jistá. A Bibinka teda nevím, možná to vzdala
poraďte
Hibiscus
| 22. 4. 2008 17:37
Holky, připravuji tabulku a níže jmenované, již delší dobu nenapsaly váhu, myslíte, že s námi ještě pokračují? Jestli to některá čtete tak se ozvěte jestli vás mám s tabulky smazat.

Bibinka

Stefani

kulicka00

ozdinka

Mona
Ahojky
Didi
| 22. 4. 2008 16:51
Teda Bobíku jsi opravdu kočka,tak takhle vypadat já nebudu,zase jsem nějaká rozhozená z váhy a o cvičení ani nemluvím,protože jsem necvičila asi dva týdny a nemůžu se dokopat no včera na půl hoďky orbitrek,ale to je vše ještě to mám dostat tak v pátek na váze to bude darda.Opravdu nevím jak se dokopat vám ty kila krásně klesají a já jsem jak na houpačce jednou dole pak nahoře,ale nahoře častěji opravdu nevím kudy kam pěkně jsem to obulela,ale nepomohla jsem si.TAK OD ZAČÁTKU A POŘÁDNĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!JDU DO TOHO DRŽTE MĚ PALEČKY.Ahojky
Ahojky
heladoma
| 22. 4. 2008 15:04
Neboj niko já jsem pořád s Vámi, ale času je málo tak stíhám pouze číst, teď mám Lukáška na klíně tak to je supr psaní. Teď jsem přelouskala asi deset stránek, tak nevím na co nejdříve reagovat.

píšete tu o vztazích s partnerem, no to je opravdu na dlouhé povídání. Já jsem z manželem 11 let, a pár krizí jsme už také zažili. Jak už tu někdo psal jsme z manželem stejné povahy takže někdy to stojí opravdu za to, jsme takové dvě palice dubové.

Soni neboj už jsem se dala zase na zeleninku a na cvičení už také došlo, ale jestli budu v pátek za hvězdu to fakt nevím.

Lilie co tě to proboha schvátilo honem to vylež.

Bobíku v plavečkách jsi kočka

Vítám nové příchozí Anny a Andre dofám že to píšu dobře

Tak jsem si myslela, že budu mít konečně klid na psaní, ale už mě zase vyhánějí od počítače, to snad není možné. Tak se mějte hezky ahojky
foto
petrasan
| 22. 4. 2008 14:58
Foto přihodím, ale musím doma, tady mám jen pracovní věci.
Bobíku, jinak fotky hrozně zkreslují, tak proto asi s nimi nejsi pořád spokojená. Modelky, které na fotkách vypadají jakože normálně, jsou ve skutečnosti většinou vychrtlé, řekla bych anorektické. A jsou nám dávány za vzory. Bože ...... to jsou přece blbosti a tím se nenecháme zmanipulovat.
Amerika
petrasan
| 22. 4. 2008 14:50
Čau Andre,
hle my o US a už tu máme další. Tak to zhodnoť... Je fakt, že se vždycky bavíme o velkých městech, kde život vypadá jinak než třeba na jihu. Ale hrozně rádi celá rodina vaříme a experimentujeme a předáváme si zkušenosti a vozíme různé suroviny a ve Státech se najde prakticky vše. Většina jí ty "prasárny" a je tam nadmíru obezních, ale ono to začíná i zde. Bavili jsme se na toto téma s jedním známým výživářem, který pracuje v projekt laicky řečeno na prevenci proti obezitě u dětí a když mi říkal statistická čísla pro české děti, otřáslo to se mnou. Protože jsme byla nějaký čas v Itálii a Francii, můžu to srovnat i s těmito státy. V Itálii bylo taky dost vypasených dětí, ale tam je to jasné - pasta, pizza, sladkosti a je zaděláno a pak jí velmi pozdě. Francie je na tom líp, přecejen jí hodně zeleniny, závisí samozřejmě na regionu, ale už jsem tu asi psala o jejich Biomarketech a trzích. Tam se rozjíždělo bio už v roce 99, tehdy jsem na to zírala, že mám takové možnosti výběru. Tolik zeleniny jako tam a v Itálii jsem od té doby v obchodech nevídala. U nás je to stále v začátcích a asi to především není ani v kultuře a gastronomii. Podobné to bude i ve Španělsku a Portugalsku a asi i Řecku - prostě Středomoří, mají výhodu, co se týče potravin. Ale člověk se nesmí zrovna inspirovat těstovinami, koláči apod. a pak sladkostmi. Jo ale Francie to bylo to nejlepší, co se týče chutného a zdravého jídla, co jsem zažila. A nevnímejte mě jako žádného frankofila a snoba. Občas vzpomínám na okamžiky, kdy jsme byli např. v Provenci a jedli tam v úplně obyčejné hospodě-bistru a bylo to lepší prostě špičkové oproti nejlepším francouzským restauracím, které jsou v Pze a tváří se, nebudu ani jmenovat. A to nemluvím o atmosféře toho podniku. Něco podobného jsem pravda zažila i v Itálii. Ale tam je to skutečně kaloričtější. Jojo tak mě chytla nějaká nostalgická. Nejlepší jídlo ve svém životě jsem však jedla v Thajsku - nejchutnější, nejrafinovanější a přitom jednoduché , samá zelenina. A jaký zkušenosti máte ,viktorky, vy? Co takhle doma vaříte a co jste poznaly kde zajímavého?
skleroza
Andre14
| 22. 4. 2008 14:35
Dyt ja sem nenapsala toho maila..
Sonisku, takze mai je: andrus14@seznam.cz
Diky moc.
Ahoj devcatka!
Andre14
| 22. 4. 2008 14:22
Moc vsem dekuju za komplimenty, ale tak slavne to se mnou neni. Ten oblicej na te fotce je sice muj, ale ty kilca, co tam nejsou videt mi sebrali vsechno sebevedomi..
Jinak sem Vam chtela rict, ze vidim, ze sem tu nasla skvelou partu, ktera se ma rada . Jsem tu teprve chvilku, ale kdyz si ctu vase psanicka, tak se mi lepsi nalada a je mi hezky. Musim si je precist vsechna od zacatku a taky napisu neco vic o sobe, at me trochu poznate. Dneska Vam o sobe prozradim, ze pochazim z Moravy, ale uz 10 let ziju v Chicago. Letos v prosinci se chystame s brachou domu, takze to je dalsi duvod, proc musim zhubnout. Nechci vypodat jako vzducholod made in USA.
Vcera v praci (delam v restauraci, ale to uz sem asi psala) ste mi moc pomohli v prvnim dni diety. Sefova v kuchyni zkousela novy recept na koblihy (ktere mam moc rada), takze vsude v kuchyni byly plechy z krasnyma zlatyma koblihama. Ale odolala sem a nevzala si ani jednu. Predstavila sem si, jak na tom plechu lezite Vy a hrozite mi patecnim vazenim . A vubec.. sem se vcerejskem spokojena. Dokonce sem se po 12 hodnach prace dokopala jit do fitka. Cvicit sem nesla, protoze me od rana bolel nart (byl nejaky napuchly), ale sla sem na 40 min na bazen. Lepsi neco, nez nic. Takze sem prisla domu o pulnoci. Moje pracovni doba je vetsinou od 10-21h. Docela zabiracka.
Docela mam strach se vracet po tolika letech. Ale bracha taky jede dom. Zacalo se nam styskat. A tady uz to taky neni, co to byvalo.
SONISKU, prosim Te posli mi ten Vas seznam na maila, at se s Vami seznamim bliz. Dekuju Ti. Tak devcata mejte se krasne a ja zitra zase pisnu. Pa
mateřídouška
petrasan
| 22. 4. 2008 14:08
Suri, stačí si na mezi nasbírat mateřídoušku až pokvete, usušit ji a pak si ušít malý polštářek z nějakého 100%přírodního materiálu, aby byl prodyšný. Do toho polštářku tu mateřídoušku dáš, naplníš ho, zašiješ a je hotovo. Pak si ho dáš ještě třeba do polštáře, na kterém spíš či rovnou pod hlavu. Stačil by i plátěnný pytlík.
K Americe - určitě ,obecně je to zoufalý, samý polotovar, ale na druhou stanu tam nakoupíš různé speciality všech možných kuchyní, které tu ani nejsou k dostání. Ale musíš se vydat do specializovaných obchodů či menšinových čtvrtí. Samozřejmě je tam i bio a různé věci tohoto ražení, ale jsou na to zvláštní obchody a je to pochopitelně dražší, ale to platí pro Evropu taky. Kvalitnější potraviny musíš hledat a taky za ně zaplatit. Máme tetu, která tam žije, tudíž nám vozí neustále nějaké specialitky. Vím , co tam je třeba všechno v rámci asijských kuchyní-Thajsko, Japonsko, Indie apod. Samozřejmě nelze zapomenout ani na Araby a Židy, rozmanitost je to nádherná, jasně že jinak to bude vypadat někde v zapadákově a jiný je NY, SF,LA apod. Jako všude musíš se na to soustředit a vybírat. S Američany jsem taky bydlela 2 roky a viděla, čím se živí, ovšem nebyl to žádný reprezentativní vzorek, protože to byli samí studenti kolem 20 let, ale musím říct, že nebyli obezní, ale naopak většinou dost namakaní. My jinak říkáme, že jsou nařvaní, asi chápete , jak to myslím. Ale pizza byla prakticky základ jejich jídelníčku.
Jejda
Blanch
| 22. 4. 2008 14:01
Jejda, ono se to odeslalo třikrát
AHOJKY
Blanch
| 22. 4. 2008 13:53
Ahojky holky, tak jsem se k Vám konečně zase dostala, ale nestihla jsem skoro nic přečíst , mám teď strašného učení a ještě chodím na pohovory, uf uf, ani s tím cvičením to není nijak valné , ale slibuju, že to zítra napravím a budu muset i s jídlem! A jak Vy se máte?
AHOJKY
Blanch
Ahojky holky, tak jsem se k Vám konečně zase dostala, ale nestihla jsem skoro nic přečíst , mám teď strašného učení a ještě chodím na pohovory, uf uf, ani s tím cvičením to není nijak valné , ale slibuju, že to zítra napravím a budu muset i s jídlem! A jak Vy se máte?
AHOJKY
Blanch
Přeji krásný sluníčkový den
Surina
| 22. 4. 2008 12:16
Jako je u nás
Dnes jsem vstala nezvykle brzy, v devět. Byla jsem ještě na poslední čajík s kámošema a pak jen zamávat autobusu. Kupodivu jsem se nerozbulela, asi proto, že tak krásně svítí to sluníčko a úplně vybízí k úsměvu. A Verčo máš pravdu, vzpomínky mi nikdo nevezme, tak nebudu smutnit a doufat, že se zase brzy uvidíme...
Teď jsem volala se strejdou a říkal že v Hradci Kr. prší. Fůůůůj.
Hibiskus tak to je sranda, vlastní jídlo na celý den... Nedokážu si představit, jak to v praxi probíhá... Za prvé ti rodiče s tím mají práci a pak i ti vychovatelé, ne?

Já jsem se musím pochválit. Jsem na sebe pyšná, protože normálně bych spala do dvanácti a dnes jsem už stihla vyprat a ještě jsem napsala poslední úkol do školy.
Teď pojedu do města a odevzdat mou práci, tak mi držte palce, ať mi to nehodí na hlavu. Není to nic extra
Holky, kde jste? Pište pište, ať mi ten čas tady rychleji utíká...5,5 dne Páááá

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
15. 12. 2025 10:42
15749
kacenkaj
11. 12. 2025 12:24
280
Anna Vodičková