Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Meridia

Diskuze

Meridia 15mg (1 - 2 měsíce)
Vunrida
| 3. 10. 2009 13:26
Dobrý den,

potřebovala bych sehnat prášky Meridia 15mg na 1 - 2 měsíce. Zda je tu někdo, kdo by mi je mohl sehnat, byla bych moc ráda.
Předem mnohokrát děkuji.
Ivculík
Kobliha
| 3. 10. 2009 12:52
Ahoj Ivculíku ..............tak ti moc přeji ty odhozený kilečka a už jsi mě pěkně dohnala...............hodně dalších úspěchů v odhazování a zatím pa pa Koblík
Iva
Kobliha
| 3. 10. 2009 12:49
Ahojky Ivko ,já jsem žádný problém neměla a ani jsem nic podobného neslyšela.........možná o nic nejde a prostě se tak nějak déle čistíš,už se mi to také stalo,ale v době kdy jsem meridii nebrala..................no samozřejmě,kdyby tě to víc zlobilo,tak to raději nadhoď u MUDr............zatím pa pa Koblík
Veverča
Kobliha
| 3. 10. 2009 12:42
Ahojky Verčo,díky za optání a už je to v pořádku.Bacila jsem zneškodnila a je mi dobře .Venku je nádherně,ikdyž v podzimní náladě,ale aspoň,že neprší..........tak ti přeju hezky strávený den...........pa pa Koblík
veverka
Mirka72
| 3. 10. 2009 11:15
Ahojky Veveruško! Tady byly ráno 2 stupně. Ale ted svítí sluníčko a i hřejepůjdu pověsit prádlo ven a vyhodit vyvětrat peřiny,aby se nám večír pěkně chrupalo tak papa jdu dělat oběd. Rodina si žádá na 1 opečený škubánky a na 2 bramborák. Já něco lehčího asi zeleninu s tavenákem, včera jsem snědla víc vlašských ořechů a asi jsem si překyselila žaludek Tak papa Mirka
Ivculík
Mirka72
| 3. 10. 2009 11:09
Teda ty jedeš jak ŠINKANZEN na trase Ósaka - Tokio 16 kilo Ohromná gratulace tak to mě doženeš za chvilku tak se opatruj a zkus taky hodit fotku jak teď vypadášjak si se změnila tak papa Mirka
koblížek
veverka123
| 3. 10. 2009 11:02
Koblížku,co dělají bacily? Už si je zničila?Doufám,že ano.Vypadá to,že už máme po hezkém počasí,ráno tu bylo na nule,ale přes den to snad bude lepší.Tak papa a hezký víkend bez bacilů
evík
veverka123
| 3. 10. 2009 10:58
ahoj Evíku,co se týče těch pomalých sacharidů,knokobrot mezi ně taky patří,vybírej si ty kvalitnější s vyšším obsahem vlákniny,jinak všechno celozrnné pečivo,těstoviny,rýže.Snídaně je dobrá doplnit i ovocem,kvůli vitaminum.
Já když jsem začínala s meridií jsem měla 70kg,ale už před rokem jsem začala cvičit a během té doby jsem zhubla o 6kg,takže to bylo 76kg.Jsem docela malá 163cm.S nadváhou jsem měla problémy celý život,nikdy jsem nebyla taková ta štíhlá holka.No a s přibývajícím věkem jsem si uvědomila,že by to mohlo přinášet různé zdravotní problémy jako je vysoky tlak,cholesterol atd.Můj táta zemřel docela mladej na infarkt,takže to byl také jeden s impulsů,začít něco dělat.
Je mi 48 let,takže jsem tu mezi vámi asi nejstarší,ale pohybuji se dost mezi mladýni lidmi,takže ducha mám mladého Ten sport mi hodně nastartoval a když jsem k tomu přidala vhodný jídelníček,výsledky jsou dobré.Mám jednu dceru,už dospělou,je jí 26 let,bydlí se svým přítelem a přijíždějí vždy na víkend,tak mám oproti tobě daleko víc času na sport,i když mám docela časově náročné zaměstnání.Bydlíme sami s přítelem a on mě docela hodně ve všem podporuje.Jí se mnou zdravě,nevyžaduje žádná jiná jídla,jezdíme spolu na kole a chodíme do posilovny.Jinak smekám klobouk,čtyři děti musí být docela velká honička.Jak je máš staré?To pak člověk hledá volno na sport podstatně hůř,viď.Ale třeba můžu doporučit stepper,nezabere moc místa,dá se na něm cvičit u televize a je to docela dobrej pohyb.Taky procházky s dětmi,když půjdeš svižnějším tempem nějaké 4km,má to také svůj efekt.No a občas to přehoď na manžela a jdi si zasportovat.Doufám,že tě podporuje v tom tvém snažení,každej chlap chce přece mít doma pohlednou ženskou. To jsem se ale nějak rozepsala.Jo ještě jsem ti chtěla napsat,že ta moje známá gynekoložka,co mi napsala meridii mi slíbila,že mi pošle k nějaké své známé na změření tuku a svalové hmoty,tak jsem docela zvědavá,jak na tom jsem.Svalová hmota mi určitě přibyla,to je už vidět,ještě potřebuji zamakat na břiše,to je moje nejproblémovější partie.,ale v cm jsem přes břicho zhubla o 10cm,ztoho má hodně velkou radost Tak ti přeji,ať se ti daří a ať nám ta kilča a cenťáky ubývají
pety
veverka123
| 3. 10. 2009 10:26
ahoj Pety,vítám tě mezi námi,tak já beru meridii sedmý týden,úbytek váhy 7,5kg.Vedlejší účinky jsem neměla žádné,jen pocit sucha v ústech,což mi naučilo pořádně dodržovat pitný režim,takže nyní piji kolem 3l tekutiny,většinou ovocný nebo zelený čaj a vodu s citronem.Změnila jsem radikálně jídelníček,jím možná v objemu víc než dřív,ale v menších pravidelných intervalech a zdravé skladbě.Přidala jsem ještě nějaké sportování navíc a jsem moc spokojená.Jaký cíl máš ve váze?Držím palce a ozvi se,jak ti to jde a jak se cítíš.
Iva
veverka123
| 3. 10. 2009 10:14
ahoj Ivuš,se změnou menstruace při braní meridky nemám žádnou zkušenost,mám ji 4-5 dnů jako normálně a taky jako normálně mám chuť na sladké v tomto období,tak to řeším kouskem kvalitní hořké čokolády nebo ovocem.Ale klidně by to mohlo být radikální změnou jídelníčku.Jinak jsem ti chtěla říct,že pokud jdeš spát třeba o půlnoci nebo nějak později,klidně se ještě dej kolem osmé večer něco k jídlu.Tuhle radu jsem taky dostala od své doktorky,že prý pak tělo hladoví.Když jdeš spát dřív,tak je v klidovém režimu a je to něco jiného.Je dobře,že se ti daří a přeji mnoho dalších shozených kg.
všechny....
Iva79
| 3. 10. 2009 08:49
Holky,
chtěla jsem se zeptat těch, co jedí Meridku už delší dobu, zda nezaregistrovaly nějakou změnu v průběhu menzes vždycky jsem to měla 5dní a konec a teď se mi to nějak courá a už to budu mít týden, tak jsem si říkala, zda na to nepůsobí Meridka nebo i ta změna jídleníčku co myslíte?
Díky a papa
Eviiik
Iva79
| 3. 10. 2009 08:47
Ahoj Evi
tak snad jsi se OK vyspala, když jsi šla na tebe tak brzo spát
O Diastabilu jsem už četla, mám ho i doma, zatím jsem ho moc nepotřebovala, ale pro jistotu je v záloze snad takhle funguje
Jinak s tím jídlem to máme podobně, taky strašně ráda jím a cokoliv, sladký je moje vášeň ale sladký je hrob, člověk fakt nad tím musí přemýšlet a omezit to s Meridkou to zatím jde. Ráno jsem vstávala s parádním kručením v břiše, naposledy jsem jedla v 17,45h.a šla spát o půlnoci, tak to bylo znát. Naštěstí mě včera večer děti dost zaměstnaly, tak nebyly chutě Ráno o půl kg míň, paráda to večerní jezení je peklo

Jinak teď ráno jsem si dala tmavej chleba s fazolovou paštičkou (kupuje je ve zdravý výživě a temkrát mi je doporučila diabetoložka a mně chutnají), k tomu rajče a kafčo . Ke sváče cornflakes s mlíkem-to já děsně ráda, k obědu kuře,zelenina a do toho tavený sýr-jak tady doporučuje Mirka, odpol.grep a k večeři krabí tyčinky s jogurtem-jako pomazánka s tm.rohlíkem a okurkový salát vyhovuje mi si takhle ten jídelníček si připravit a vím na co se můžu těšit
tak se měj hezky, držím palce a těším se na další info
papa I.
Iva79
Eviik
| 2. 10. 2009 22:45
Ahoj Ivko
Tak mám 6. den za sebou a musím říct, že Meridka je zázrak !!! Pravda, do jídla se skutečně nutit nemusím , ale jinak zvládám dietní režim bez problémů.

Odpoledne jsem měla ve tři jablko, ve čtyři 2 dcl kefíru, v šest večeři: knackebrot, Cottage, ředkvičky. V devět večer jsem dojedla cottage, co mi zbyl v kelímku od véči a k tomu ještě rajče. Zítra se móóóc těším na oběd - dám si u číňanů kuřečí PHO - už teď se mi sbíhají sliny !!!
Moje máti tvrdí, že je děsně zvědavá, jak zhubnu, protože prý nezná nikoho, kdo by jedl s takovou chutí téměř cokoliv, dokonce i omáčku ze závodky . - hould ráda papám, noooo

Četla jsi to povídání od Ivculíka o Diastabilu ? To je super, ne ?
Protože jsem včera ponocovala, dnes jdu chrnět dřív, jsem K.O. a to jsem měla navečer čaj s guaranou na podporu energie (vyčetla jsem tady v diskusi - prý to na někoho fakt funguje. Tak nevím, jestli ta moje obr únava přeprala i guaranu ?)
Pa pa a zase napiš co papkáš, ať mám inspiraci
Evík
ivculik
Eviik
| 2. 10. 2009 21:38
Teda Ivíku - to byl výklad

Díky! Díky! Díky! Díky! Díky! Díky!
Napsala jsi moc cenné informace. Diastabil je totiž právě pro mě!!! Já bych mohla být klidně vegetarián, ale sladkého se vzdávám děsně težko.
Nemít Meridku, tak na něj hned od zítra najedu !!! Určitě si ho ale koupím a až bude nejhůř, podpořím tu žlutomodrou spasitelku mé postavy !!!
Já mám takovou radost !!! - to by bylo, aby nebylo a já tentokrát fakticky nezhubla .

Hubnutí 3x ZDAR ! ZDAR ! ZDAR !
A pa pa
Eviik
ivculik
| 2. 10. 2009 20:55
Ahoj Evčo, kdepak sladkost...
To mi doporučila doktorka, když mi předepisovala Meridii. Ona sama Diastabil bere a co se týká chutí je v pohodě. Když máš nezvladatelné chutě na něco sladkého, kolísá ti cukr a tahle tabletka ti ho vrátí do normálu, aniž by si snědla kilo čokolády. Je to volně prodejný doplněk, vhodný i pro diabetiky. A stojí pár korun.
Diastabil - volně prodejný, dvě tablety denně, v letáku je psáno dlouhodobě a pravidelně, ale doktorka mi poradila, že stačí brát jen když budu mít nějakou krizovku, hodně zapít !!!
Jinak ona sama ho prý také bere, (je hodně na sladké )jeden si vezme ráno a druhý večer. Od té doby prý ledničce - hlavně večer odolává...

Příbalový leták: Vyrobeno z ekologicky čistých surovin. Nahrazuje úbytek zásob chromu v lidském těle způsobený fyzickým a psychickým stresem, únavou, nemocí či stárnutím.Přispívá k ochraně proti civilizačním chorobám jako například artheroskleróze.
Unikátní výrobek i pro diabetiky, který se používá při zvýšeném obsahu cukru v krvi a moči. Dále při zvýšeném obsahu cholesterolu doprovázeném zvýšenou glykemií, při poruše glukózové tolerance, při vysokém krevním tlaku a při stresových stavech. Tento potravinový doplněk poskytuje zdravému i nemocnému organismu esenciální prvek trojmocný chrom. Seženeš v každé lékarně, stojí asi 70kč.Pa.Iv
fififi
Eviik
| 2. 10. 2009 20:06
Ahoj
tohle bych určitě konzultovala s lékařem .
Není nic důležitějšího, než zdravé miminko
pa Evík
ivculik
Eviik
| 2. 10. 2009 20:04
Téééda Ivčo, kloboboul dolů

Tvoje váhové úbytky jsou jak podle učebnice - přesně tak to má být, chceme-li, aby se nám kilča už nevrátila
S tím jídlem jsme na tom myslím podobně, i já jím poměrně dost, jen jsem změnila skladbu jídla a hlavně - sladké !!! - to byl můj největší problém. Jsem doma na mateřské, oběd jsem si dřív neuvařila a když přišel hlad, tak jsem se krmila chleby, sušenkami, čokoládičkami a přiznám se, že i instntními polévkami .
Ivčo a co je to ten Diastabil ? Asi nějaká DIA sladkost, ne ?
pa pa a ještě jednou - gratuluji - tvé výsledky jsou ohromující a musíš se teď cítit opravdu skvěle
fififi
ivculik
| 2. 10. 2009 15:52
Ahojky fififi, patrala jsem po netu, ale nic nenašla...
Z mého laického pohledu, to není ale problém....
Když žena, která bere Meridku otěhotní, je to problém hlavně proto, že Meridka z těla bere i důležité vitamíny a tuky pro zdravý vývoj plodu... Ale to vadí prý jen v počátcích, protože silně obezní (200 a více kg...) jí mohou dostat i v polovině těhotenství právě pro udržení...
U toho chlapa si myslím, že to nic neovlivní, vliv na kvalitu spermatu to podle mého nemá, v letáčku by to určitě psali.... Ale přesto doporučuji, třeba jen telefonicky, kontaktovat Dr., který to manželovi napsal a přeptat se.
Myslím, že správnou odpověď Vám dá jen odborník. Papa. Iv.
Eviik
ivculik
| 2. 10. 2009 15:44
Ahojky Evčo,
Ono to zase tak rychlé není, první týdny to bylo okolo 1,5 kila týdně, pak kilo týdně a teď je to mezi 1/2 a 1 kg za týden... I když je pravda, že váha se jen jednou zastavila, jinak jde pořád po krůčcích dolů...
No, počáteční váha byla otřesná 110kg...
Ani teď ještě nejsem spokojená, ale to víš, že je to o 100% lepší... Teď mám 94 při výšce 169cm.
Jinak jediný sport ( náročnější pohyb) je 5-7x týdně rotoped a to 40 minut, většinou před bednou... :)
Co se týče jídla, moc se neomezuji, jím tak, jak bych už chtěla jíst pořád. Samozřejmě nejím sladkosti, omáčky, smažené, tučné a taky né čehokoliv kvanta. Můj největší problém bylo právě to sladké... :( Když mám čas od času krizi, vezmu si Diastabil a jsem v pohodě. :) Papa.Iv.
hubnutí
pety1
| 2. 10. 2009 15:10
Ahoj...Dnes jsem se tady zaregistrovala a také dnešním dnem jsem začala brát meridiji a chtěla bych znát zkušenosti od některých z vás.Jaké máte výsledky , jak dlouho tyto prášky berete a jak jste spokojené.Děkuji za rady.
O hubnutí a dietě
fififi
| 2. 10. 2009 14:10
Zdravim, mela bych dotaz, manzel zacal brat Meridii.V letacku je uvedeno, ze by se v dobe uzivani nemelo otehotnet. Ale neni tam uvedeno nic, co se tyce uzivani muzem ...... Radi bychom miminko a nevim, jestli to ma i nejaky vliv, kdyz to bere manzel.
Kobliha
Eviik
| 2. 10. 2009 13:35
Ahoj Koblí .
Tak ať už toho lumpa zkolíš úplně !

S tím jídlem to mám podobně, také jsem hlavně změnila skladbu jídelníčku .

Když jsem pročítala diskusi zpět, moc mě zaujal příběh Sydonie - děsně jsem jí držela palce a ten její deníček - to byla nádhera . Jenže pak se mi tam najednou ztratila a já vůbec nevím, jak dopadla ...
Vydržela a zhubla?

Boji proti všem bacilům ZDAR !!! - NAZDAR !!!
ivculik
Eviik
| 2. 10. 2009 13:21
Týýýý brďo - ty frčíš !!!!! Gratuluji

Skoro mi to připadá nějak moc - na kolika jsi začínala kilech?
Co pohyb a jak papkáš ? - pochlub se, ať máme od koho opisovat

Hubnutí zdar
Iva79
Eviik
| 2. 10. 2009 13:17
Ahoj Ivko ,
jukla jsem na diskusi a když jsem viděla, že nikde nikdo, tak jsem to zase vypnula. Kdybych věděla, že už jsi tu ...
Dnes jsem to jídlo po ránu měla nějak trošku jinak...
V 7,30 jsem měla bílý jogurt, kukuřičné lupínky a 2 sušené švestky, v 9,30 zelený čaj a 5 suš. švestek (ty já prostě miluju), v 11 mandarinku a ve 12,30 krůtí masíčko, dušenou zeleninku, rajčátko a 1+1/2 knackebrotu (ten proto, že mě na Merilince upozornili, že nesmím jíst úplně bez příloh - jinak by mi stačilo maso a zelenina - to jsou přece taky sacharidy, ne ?). Momentálně jsem pěkně nacpaná
Pak dám kolem třetí asi jablko a večer zřejmě cottage, knackebrot a ředkvičky. ještě uvidím, hodně se řídím momentální chutí. Když bych jedla něco jiného, než na co mám chuť, asi by mě to neuspokojilo a mlsala bych dál.
Jednou jsem četla o dietě založené právě na momentální chuti. A prý si má člověk vybírat podle chuti, rozmyslet si to v hlavě, ne v\bírat očima u otevřené lednice . Tělo si prý řekne, co zrovna potřebuje.
A když máš chuť na sladký a snažíš se to zahnat ovocem, pak třeba ještě něčím jiným, tak vlastně pořád mlsáš, protože se nedostavil pocit uspokojení tvé chutě a ve finále přijmeš daleko víc kalorii, než kdybys slupla kousek čokolády. Tak nějak by to prý mělo fungovat

Jinak co se vážení týče, samozřejmě skáču na váhu denně, ikdyž jsem plánovala vážit se jednou týdně

Dnes chroupu šestý den a váha ukazuje -1,5 kg
(Podotýkám, že ale opravdu jím poměrně hodně, změnila jsem jen skladbu jídla. Takže je vlastně s podivem, že vůbec hubnu )
Myslím, že hubneš ukázkově - není kam pospíchat, jenom tak se nám kilča zase nevrátí

pa pa
všechny....
Iva79
| 2. 10. 2009 13:12
Ahojky,
teď jsem od kámošky dostala typ na stránky www.zijzdrave.cz a www.obezita.cz
Jsou tam prý i ukázky různých jídelníčků apod. Ještě jsem tam nejukla, ale dělím se s vámi o čerstvou informaci

Třeba tam něco zajímavého objevíme
Evík
Kobliha
| 2. 10. 2009 13:01
Ahojky Evíku ,tak bacil dostává pěknnou nakládačku,takže skóre je už 3:1 a myslím,že to má chlapec sečtený .........Mončík si myslím není naštvanej a asi spíše nemá čas,ona se jistě ozve..................no a co se týče tvé snídaně,to se teda ptáš té pravé,takhle do detailu jsem se o kalorie nikdy moc nezajímala a ani u sebe to moc neřeším,prostě jím míň,hlavně tmavé pečivo a vypustila jsem takové věci jako knedlíky,smetanové omáčky a pod.,..............to jsem ti teda pomohla co? ale mezi těma šikulkama co sem píšou,ti to někdo jistě přesně zodpoví............tak jdu něco dělat,aby ze mě nebyla líná kůže ................měj se hezky a pá pá Koblík
Mirka72
ivculik
| 2. 10. 2009 12:20
Ahojky Míro, tak jsem dneska hupla na váhu a mám další kilíčko dole.
Ještě mám Meridku na dva týdny a pak půjdu žebrat k Mudr. o další... :)
Meridku beru 3 a půl měsíce a mám dole celkem 16kg.
Papa. Iv.
Eviiik
Iva79
| 2. 10. 2009 12:18
Tak koukám, že než jsem to odeslala, přestala jsi svítit Nevadí, vlezu sem někdy večer až mi děcka dovolí
papa
Eviiiik
Iva79
| 2. 10. 2009 12:16
Ahoj Evíku
tak jak se máš a jak to jde? Už jsi se vážila? Nebo ky to máš v plánu a co dnes papkáš?
Já měla ráno tmavej chleba s lučinou a rajče, pak pomeranč a před chvílá jsem slupla zeleninový rizoto s kuřecím masem-dost dobrý, mňam! K véče asi cottage, rohlík a zeleninku!
I když jsem měla v plánu vážit se až v neděli, hupsla jsem na váhu už dnes a za 17dní 3kgdole, už mi tam hupslo i 84,ale ještě se to vrátilo váha zaváhala
Musím mazat, tak se mějte tady moc fajn a hubnutí zdar Iva
Kobliha
Eviik
| 2. 10. 2009 03:03
Ahoj Koblí,
tak co bacil ? Už jsi ho přeprala ?

A co ta Monča ? Trošku jsme se do ní pustily, že hladoví a už se neobjevila, snad jsem se jí nedotkla .?

Co si myslíš o té mojí snídani (viz . můj dotaz z rána ?)

Dík

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
15. 6. 2025 20:05
14509
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
milica