Diskuze

Zpět na výpis diskuze

90 denní rozlišovací dieta

Diskuze

anonym
| 20. 10. 2012 11:34
Daisy, Kvetka, želám vám krásny a uspešný víkend. Mne sa darí dosť dobre. Včera sme boli s mužom upratovať hroby a dnes mám veľké upratovanie. Chcela som využiť, že je pekné počasie a ráno som vstala v pohode, bez bolesti, tak namiesto prechádzky som sa pustila s elánom do roboty. Starý mi dosť pomohol, tak že som už skoro hotová. Práčka ešte perie deky a po obede budem žehliť, ale to je všetko už malina. Aj okna máme nové, tak som mužovi hovorila, aké je to fajn, že sa nemusia rozšrobovavať. Vždy, blahorečím tomu, kto to vymyslel, aj automatickú práčku - koľko času ženám ušetrí. Má byť pekné počasie až do štvrtka, tak sa teším, že sa dostanem aj do hory, len aby tam zase neboli divé svine - mám z nich strach. Ráno beriem na lačno ľanový olej, mak, med a orechy. Pijem čaj s Ostropestreca a 3x denne užívam Želatínu Plus a ešte si dávam aj tu elektromagnetickú terapiu. Mala by som behať ako srnka. Niečo ubudlo aj z váhy 2 - 3 kg. Keď ma nebudú bolieť kosti a klby / dnes ma naozaj nič nebolí, hoci včera z cintorína som sa ledva dovliekla domov/, tak by bol svet hneď krajší a život dostáva inú perspektívu. Nech sa vám darí a šťastie nech z vaších tvári žiari.
..Magda
| 20. 10. 2012 20:22
TO topol: Miluš, pěkný večer . .jo kdyby ty vymoženosti byly k dostání, když jsme měly malé děti . Automatku první jsem si koupila v roce 1982, řekla jsem, že nebudu na tři děti prát v obyčejný pračce . Ale myčka, ta by se taky šikla ..

Jinak velké gratulace k váhovému úbytku, držím palce , vydrž, jsem pouze morální podpora, ale to je také dobré ne ?..

Jo budeš běhat jako srnka po těch preparátech na klouby, ale přeji ti to moc ..

Z Divokých sviní mám taky strach , a proto nechodím tam kde se vyskytují . Teda z kanců u nás, úplně jsi mě popletla s tím názvem . Nakonce budu psát trochu po slovensky ..

Popřeji dobrou noc a jestli jdeš zítra do hory na houby, tak přeji plný košík praváků . U nás nyní také rostou
anonym
| 12. 10. 2012 18:57
Dobrý večer, dievčence. Verím, že sa vám darí a ste zdravé. Ja som bola včera v hore a doniesla som iba bedle a pôvabnice. Dnes som bola na druhej strane a darilo sa lepšie. Mala som plný košík rýdzikov, boráky, brezáky. Jem striedmo a výsledky sa začínajú ukazovať. Znova som si objednala Želatínu plus, lebo ma znova bolia kĺby. Možno je to aj počasím. Kočičky, držte sa.
anonym
| 8. 10. 2012 15:30
Daisy, pod brezami sa im darí, želám dobrú hubačku. Ja ešte musím dočkať, možno na druhý týždeň. Ráno som chodila . Videla som na potoku veľkýýýý krdeľ kačíc. Boli tam asi aj tohoročné mladé a ten pohľad ma veľmi potešil.
..Magda
| 8. 10. 2012 22:01
TO topol: Ahojky, no to musí být pěkný pohled, rybník s kačenama ..Také to mam rada ..

Tak můj byl dnes na houbach a také už našel. My nešly, my si užily prochazku pěkně po poli,no pole už to není, ale pěkně se po něm prochazí s malou . Tak dobrou noc
anonym
| 7. 10. 2012 19:05
Dobrý večer. Daisy, aj u nás prší, ale mne to nevadí, lebo je to veľmi treba. Aj ryby v rieke majú problém . Ja som ráno chodila asi hodinu a pol, ale nie príliš rýchlo. Na obed som mala zeleninovú polievku a cesnakové osúchy, ešte teraz sa mi grgá od cesnaku. O 17 som si urobila krupicu s grankom, tak neviem či vydržím, aby som už nejedla. Zatiaľ sa nevážim. Kvetka, čo robí Tvoja ruka? Ešte to nie je v poriadku? Marodiš?
..Magda
| 7. 10. 2012 19:50
TO topol: U nás už bylo vypršeno, ale je veliká zima .Snad ještě bude hezky . Dostla jsem krásné houby křemeňáky , tak máme na omáčku, zítra se půjdem s holkama podívat taky mezi břízky ..

Tak dobrou noc
anonym
| 6. 10. 2012 17:40
Ahoj, holky. Naozaj je krásne a ja som si to aj patrične užila. Bola som bicyklom v hore. Popršané je, ale na tých stranách zatiaľ hríbov niet. Našla som iba 8ks Pôvabnice. Gaštany tento rok asi vôbec nebudem mať. Sú príliš malé, nevyplatí sa zbierať. Pojedia divé svinky. Videla som sovu, čo sa mi ešte nikdy nepodarilo. Keď som prišla, švagor mi dal asi vyše kila domáceho, ale sladkého hrozna - čierne, ružové aj biele. Zjedla som na posedenie asi pol kilo a o pol hodinu som už sedela na WC. Keby som ho mala viac, asi by to bolo dobre na chudnutie? Teraz som si upiekla kúsok tekvice a dve jablka so zázvorom - uvidím, ako to bude chutiť, + niekoľko orechov = pečené majú výbornú chuť. Majte sa krásne a skladajte básne.
..Magda
| 6. 10. 2012 19:01
TO topol: Miluš, takže byl hezký den,viď , u nás už začíná pršet, asi jim ta předpověď vyjde, škoda . Ale třeba ještě bude hezky , mohlo by být ..

Dobou noc .
anonym
| 5. 10. 2012 20:03
Daisy, u nás to voláme granadýr. Muž hovoril, že im to často robili na vojne, ale aj v školských jedálňach to robia. Ja to mám rada. Do tej opraženej cibulky dávam ešte trochu mletej papriky a ako prílohu kyslú uhorku, mňam. Podobne aj šunkafleky, iba že tam dávame údené mäso, alebo chudú / libovou/ slaninku.
..Magda
| 6. 10. 2012 10:04
TO topol: Pěknou sobotu, no jasně, grenadýr, tak tomu říká i moje máma :-\ ..

U nás je sluníčko, to bude pěkná procházka .. :-\ ..

Užij si krásný den .
anonym
| 5. 10. 2012 15:29
Daisy, opiš mi trochu čo je to "uhliřina". Niečo z hríbov? Vieš prečo sa ja teším, že som dôchodkyňa? Dôchodok mi už nikto nevezme, aj keby si štát musel požičať, tak dôchodok nám musí vyplatiť. Horšie to majú tí, čo sú po 50-ke. Kedysi sa hovorilo, že mládi v ***i a do důchodu daleko. To, ako sa mi bude dariť po zdravotnej stránke, hodne záleží aj odomňa. Ak sa opustím, ako som to urobila pár týždňov dozadu, tak môžem nadávať sebe, ak sa môj stav zhoršil. Bola som lenivá a pažravá. Keď som varila a piekla pre robotníkov, tak som to nemusela jesť, ale preto, že som si nevedela rozkázať, tak som pribrala a hlavne mi neurobil dobre zvýšený príjem sladkostí. Komu není rady, tomu není pomoci. Teraz sa len musím zatnúť a pracovať na sebe.
..Magda
| 5. 10. 2012 17:07
TO topol: Miluš, tak uhlířina . .

Vezmeš brambory a nějaké těstoviny , poměr asi 1:1 , ale můžeš mít něčeho více ..Dříve doporučovali fleky , ale ty nejsou dobré, moc se k sobě lepí, lepší je si udělat nějaké těstoviny . Nebo široké nudle , ty by mohly být dobré . někde by měl být recept najdu a dám ho sem :-\

Na cibulku osmaženou jen lehce do zlata si dej brambory , já raději oloupané a uvařené ve slané vodě . Pak přidej ty těstoviny , pokud chceš vědět opravdu co v nich je, tak si je udělej . Pak to v hrnci jen smícháš a buď dosolíš / což to je podle naší chutě / a trochu pepře / černé korenie / Já pepř miluju, takže dávám skorem všude ..

Pak přidej nějaký salátek, nebo zelí , mám ráda sladkokyselé ..

Můj právě dělá brambory ve slupce a pak postupuje jak jsem psala, ale ty brambory nemají zase až tak dobrou chuť ..

Také jsou dobré jako příloha jenom brambory na cibulce, dříve se jim říkalo lyonské brambory , pak jsem zjistila, že to jsou obyčejné brambory na cibulce . ..

Dnes jsem si udělala k obědu těstoviny jako salát , dala jsem do nich tuňáka z plechovky , trochu tatarky, půl okurky a malinko polila olejem :-\ ..

S důchodem máš pravdu .
..Magda
| 5. 10. 2012 17:10
TO topol: http://www.varimerecepty.cz/uhlirina, zde je recptík
anonym
| 5. 10. 2012 11:50
Milé moje holky. Kvetka, som rada, že si sa ozvala, chýbala si tu. Daisy, neviem bohvie, ako dobre variť. Po reštauráciach som veľa nechodila. Moja mama bola jednoduchá žena a mala nás štyri deti, bolo po vojne, stavali dom a prvé roky robil iba otec, robotník v továrni na nábytok. Peňazí nikdy nebolo dosť a tak sa ľudia museli snažiť, aby čo najlepšie zasýtili celú perepuť. Teraz si spomínam a vyťahujem z pamäti, čo sa dá, lebo veru ide čoraz horšia doba a obyčajní ľudia musia každé euro obrátiť v ruke dvakrát, kým niečo kúpia. Ja som tekvicu nejedávala, iba ako deti sme mali pečenú, ale to bol iný druh, ako sú teraz. Som veľmi rada, že som prekonala svoju zábranu a vyskúšala som to. Teraz si rôzne upravujem to, čo vidím v telke, alebo si prečítam a občas, len tak vyskúšam okamžitý nápad / pokus- omyl/ a buď sa mi to páči, alebo podľa chuti to zmením. Možno tak vznikajú recepty. Aj tak si myslím, že to najjednoduchšie je aj najzdravšie. Varilo sa z toho, čo sa doma urodilo. Dochovala sa hydina, husi, zajace, prasa a odpadom z nich sa hnojila pôda. Určite to bolo lepšie, ako to množstvo chémie, ktoré sa za roky do nás dostalo a následky si nesieme na sebe. Možno aj telo ľahšie trávi jednoduchšiu stravu. Vidím to na sebe, že ma menej nadúva, nepáli ma záha a p. nešváry. Včera som robila ťahanú štrudlu - makovú, strúhankovú a tvarohovú s jablkami. Dostala som padané krásne jablká. Je tam málo cesta a zdravé suroviny. Niečo som rozdala - švagor je František, tak som mu bola vinšovať, a ešte nám zostalo aj na dnes. Muž uvaril ráno šošovicu na kyselo a synovi na sladko s párkou. No, čo by sme chceli viac? Pre syna tam mám ešte mäsové Tortelíny - hotové z obchodu , sú chutné a boli lacné / krabica asi 12 korun, porcia pre jedného chlapa, alebo dve normálne porcie./ Stačí na vrch posypať syrom, prípadne kečupom. Núdza naučila Dalibora hústi ? Tak nejak sa u vás hovorí? V našej TV ide seriál, kde váš kuchár Jaro Žídek chodí po Slovensku a popri svojom varení varí aj so ženami, práve naše staré recepty a sám hovorí, že sú jednoduché a dobré. Prepáčte, že som sa tak rozpísala.
..Magda
| 5. 10. 2012 11:58
TO topol: Ahojky Miluš, nevadí, jsem ráda, že jsi trochu víc napsala . Ano slovenská kuchyně má hodně co nabídnout . Já se také snažím vařit podle mý mámy . Ta zase vaří podle svý . Ale nebráním se novým a hlavně jednoduchým receptům . Také jsem už párkrát zahlídla toho kuchaře na stv1 . Také se divím ,že restaurace neumí zaujmout hosty, aby se k nim rádi vraceli . Ale já chodím do restaurace jen když jsme někde na cestách . Doma si raději uvařím něco z domácích zásob . Vím co do toho dám . A je pravda, že bude hůř, už to do nás mlátěj 23 let a pořád se nemáme líp . Asi už ani mít nebudem . ..

Bohužel já jako důchodkyně - fuj to je hnusný slovo - se teda mít líp už nebudu . Hlavně , abychom byli zdraví a to je nyní moje priorita ..

Dnes jsem si udělala k obědu salát z těstovin s tuňákem a zeleninou . Můj šel na houby a ten si už večra uvařila uhlířinu, tu já nemám moc ráda, proto jsem si radši udělala ten salát, rychlé a jednoduché jídlo .

Tak dobrou chuť k obědu .
anonym
| 30. 9. 2012 16:15
Daisy, ak má človek čas, je dobre chodiť ráno. Ja som to robila cele dva roky. Tempo som si určila sama, podľa toho, ako som sa cítila a aj dlžku. Niekedy to bolo viac, inokedy menej. Je to nenáročné a telo sa dobre okysličí a naštartuje na celý deň. Na lačno sa aj ľahšie zbavuje tuku. Ja som poobede už moc nevládna, aby som cvičila. Dnes som bola doobeda ešte na bicykli na cintoríne a preto, že vykuklo slniečko, tak som zostala vonku až do 12 hodiny. Nakoniec som nerobila polievku, ale niečo podobné. Mrkvu, petržel a tekvicu som dala na cibulku trochu pripiecť, aby dostalo chuť. Potom som to zaliala vodou a pridala zeleninový bujon, rascu , korenie a papriku a prikryté podusila chvíľu. Keď to trochu zmäklo, odstavila som to a prikryté nechala ešte asi päť minut. Dalo by sa to prirovnať ku kotlikovému guľašu, ale vegatariánskemu. bude aj večera. V týždni som robila niečo podobné, ale som tam nastrúhala trošku muškatového orecha a rozmixovala som to. Bola z toho hustá , krémová polievka, aké sú teraz v móde. Snažím sa to obmieňať, aby sa mi nezunovalo. Obmedzila som trochu chleba. Cez leto som jedla mastný, alebo maslový s rajčinami a to bolo zle. Rajčiny mám veľmi rada a sú aj zdravé, len tá kombinácia s chlebom ?
..Magda
| 30. 9. 2012 17:46
TO topol: Tys mi normálně udělala chutě , to musí být moc dobré ..

Po ránu, po ránu potřebuju kafe , abych normálně existovala Procházka by nebyla špatná, ale abych po návratu nemusela vařit , aby bylo hotovo . Na kole to je perfektní pokud umíš, já nemám rovnováhu, tak na kole nejezdím ..

Dma mám rotoped, ale ten mě zase nebaví :-\

Rajčata s máslem na chlebíku to je velká mňamka . Ale já mám ráda i sádlo ..

Pěkný večer , pá .
anonym
| 1. 10. 2012 10:58
TO topol: Zdravím vás kočulíny,koukám teda čtu,jste obě v pořádku a to je príma,chuť na jídlo a do života ,to je důleité,zbytek se tak nějak sám vyvrbí
Mildo,tebe obdivuji,jak umíš uvařit z prdu kuličku Babička mého muže byla taky ze Slovenska,vypadala jako ta paní herečka Kurandová(hrála kdysi Babičku od B.Němcové,Dajsí ji bude znát).Holky to byla PANÍ KUCHAŘKA!!! Vařila na kamnech polévku i několik hodin(jen se táhla,nevařila)ta byla A taky dokázala ze všeho obyčejného uvařit tak chutná jídla,a nemusela mít ani k tomu maso.Asi to dnes už nikdo nedokáže tak uvařit,z obyčejné zeleniny,koření,brambor,luštěnin aj.Dodnes na ní moje holky vzpomínají,jak se tam u ní cpaly kynutými povidlovými knedlíky,posypané skořicí a polité máslem,jen škoda,že si nepsala recepty,ale ono by to už stejně nebylo takové,jako od ní,dnes je všechno vyhoněné éčkama a chemií,a vaří se na elektrice nebo plynu.
..Magda
| 1. 10. 2012 11:45
TO Květa: Ahojky Květo, ty se taky ukážeš , hubneš, léčíš se. Je ti už líp ? Ano myslím že Milka je dobrá , nebo spíše vynikající kuchařka , a protože začnem mít také hluboko, do peněženek, tak začnem také vařit jídla levná, ale na druhou stranu pracnější . Ovšem škubánky jsem ještě nikdy nedělala , knedlíky s povidly miluju, ale moje rodina ne e . Tak ty dělat nebudu , vnučka jak to vypadá bude mít také raději masitější jídla i když koprovka jí jede docela dost silně ..

Myslím že paní Kurandovou , známe všechny . Kdo by neznal její facku Burianovi v pohádce Sůl nad zlato
anonym
| 30. 9. 2012 08:14
Daisy, želám Ti pekný deň. Všetko sa nám v zime zíde, tak len zaváraj. Ja používam hrušky aj do parených buchiet, ako náplň. Dážď je veľmi treba, lebo ľudia už niekde nemajú vodu ani v studniach. Ja som prišla z prechádzky a teraz si dávam kávičku a lebedím si. Na obed si dám asi iba zeleninovú polievku, uvidím aku budem mať náladu a hlad.
..Magda
| 30. 9. 2012 08:45
TO topol: Pěknou neděli Miluš, tys byla už na procházce , páne jo. Tys jako můj muž , hned po ránu musí obejít celý naše městečko :-\ ..

Když nejde holce vyvenčit Dobíčka , tak jde sám na procházku, protože mu to schází..

To já ne, já jsem lenochod . Měla bych ale začít, v zimě paty z domova nevytáhnu, nemám ráda zimu , brr . .

K obědu uvidím , možná si dám také jen polévku, ale když mám i segedýn a ten jí přímo miluju ..

Za oknem svítí sluníčko, tak uvidíme jak bude po celý den..

Přeji krásnou neděli, hezky si jí užij
anonym
| 29. 9. 2012 17:11
Dobrý podvečer . Daisyk, teší má, že je už maličkej lepšie. U nás akosi začína chrípka. Ja sa zatiaľ držím, ale je to len týždeň. Dnes som si urobila dyňu Hokaido na sladko. Nakrájala som tam jablka, orechy, posypala škoricovým cukrom a medom, ktorý, keď skaramelizoval, dal tomu peknú farbu aj chuť. Kúpila som 6kg jablk, boli po 30 centov / 9 korún/. Máme u nás predajňu, kde je možné kúpiť ovocie dopestované u nás, tak budeme mať jablkové dni / každý 4-tý/ . Je to dobré, len sa bojím, aby sa mi nezhoršila dna. Tento týždeň som bola na dvoch pohreboch / nie z rodiny/ a to nie je veľmi povzbudivé, ale treba dať úctu priateľom. Vonku je tiež truchlivé počasie, tak som si sadla na chvíľu k počítaču. Holka zlatá, drž sa, hlavne, nech Ti slúži zdravie.
..Magda
| 29. 9. 2012 17:21
TO topol: Miluš ahojky, no to ti musím přát pevné zdravíčko, chřipka zase začíná ..

Mě donesli mladí hrušky určitě tak 10 kilo, zítra je asi začnu cpát do skleniček , dnes se mi už nic nechce dělat ..

Jojo nehubnu, nehubnu, no alespoń je vidět že jsem zdravá ..

U nás není zima, ale už je podzimní počasí, snad ještě bude někdy letos hezky , přeju hezký víkend . Bez deště .
anonym
| 26. 9. 2012 08:40
Dobrý deň. Daisy, máš vo všetkom pravdu, ale každý máme svoj život a my starší, musíme nechať mladých, aby si natlkli hubu, lebo inak nám neveria / aj syn mi raz povedal, že si to musí odskúšať na svojej koži/. My vidíme aj trochu dopredu, kam to speje a preto máme strach. Musím zaťať zuby a držať krok, iba vtedy sme dobré, keď nás potrebuju. Žiaľ aj ja som bola taká, že som šla aj hlavou proti múru. Mne sa zatiaľ darí aj s dodržovaním stravovania, snažím sa už trochu aj chodiť, mam viac času pre seba, čo aj patrične využívam. Dnes som bola zavčasu hore, tak už mám oprané a idem sa pustiť do veľkého upratovania, lebo svieti slniečko, tak to chcem využiť. Želám príjemný deň a veľa zdravíčka.
..Magda
| 26. 9. 2012 11:23
TO topol: Krasný den, za okny slunko, toje dobře, zítra už ma prý pršet ..

Naše mala už je taky v pořadku, ve čtvrtek jdem na kontrolu . Myslím, že zatím u nas funguje jen to zdravotnictví :-\ ..

Také chodím víc ven, určitě tak dvě hodinky denně , ale nehubnu , protože u holky se nejí, ale žere Ale dnes jsem si řekla dost, uvidím, co řeknu na to dost večer, ten je totiž kritický a to hodně ..

Tak přeji pohodový den, klídek a pohodičku
anonym
| 23. 9. 2012 09:49
Daisy, ďakujem za gratulaciu - odovzdám. Víkendy trávi zväčša u snúbenky. Ja mám oddychový deň, tie veľké práce / okno so stenou, komplet elektrina, stierky, malovka, dlážky, kúpeľňa/ sú už hotové. Kuchynskú linku , šporák a ostatné prísl. daju 1. 10. Potom zostanú už len dvere a nábytok, ale pri tom ja sa už nenarobím. Dedko chodí hlavne pre chlapca do školy, lebo aj mamina už musela nastúpiť robiť. Všetko mi to pripadalo, akoby sa staval nový dom. Ja by som to doma u seba už nezvládla, hlavne je to náročné na psychiku a peňaženku. Zadlžia sa na celý život a neviem si predstaviť, ak by prišla o zamestnanie...? Ja som dnes varila rajčinový pretlak . Rajčiny som dostala a mám veľmi rada samotný piť - ako džus. Jedla som strúhané jablká s brusnicami, hrozienkami, makom a orechami. Na obed si upečiem 4 jablká a na večeru mám v pláne strúhanú mrkvu. Samé vitamíny. Želám vám krásny deň a hlavne zdravie -
..Magda
| 23. 9. 2012 10:39
TO topol: Miluš, pěknou neděli, maš pravdu , nyní se mladí zadluží na celičký život a pak už žijí pořad ve stresu ..

Škoda, že nam komunisti neotevřeli hranice , myslím, že by to dopadlo jinak ..

Takhle si lidi namlouvali, že na zapadě se žije jinak, nějak líp. A není to až tak pravda. U nas byli dramaticky roky po valce . Vše mohlo dopadnout jinak, kdyby se uměli politici domluvit, aby si všichni vladli po svým . Penizky každýmu statu z daní co jim vydělali jejich občani a nemuseli být žadný hadky . Divala jsem se na Wikipedii , vy jste už měli železnice i nějaké ty tovarny . mohli jste si pěkně hospodařit ve federaci za vlastní a tak i češi . Mohl být klid . A jéje moje politika, už končím :-\
anonym
| 22. 9. 2012 15:17
Milé holky, želám vám všetko dobré a skoré uzdravenie. Kvetku asi čaká aj cvičenie. Aj u nás sa ochladilo a začali nám kúriť, ale už som tiež prechladla. Daisýk, určite bude veľa detí aj dospelých chorých, lebo z 3O° ísť zrazu tak dole sa musí niekde odraziť. 20. mal syn meniny, tak som piekla tortu s tvarohovou plnkou, jahodami a zaliala som jahodovým žele - tak som zjedla dva kusy. Včera som prala 4 pračky = uteráky a posteľne prádlo. Všetko to bolo zaprášené. Dnes som žehlila a ani som nevarila. Jem dnes ovocie - hrozno, jablka, hrušky , doporučujem na prečistenie. Na očnom ma nepotešili, zhoršilo sa mi videnie. Je to dôsledok zeleného zákalu, že sa zužuje aj zorné pole. V bežnom živote to zatiaľ moc nepociťujem. Holky , držte sa ! Hlavne nestrácať optimizmus.
..Magda
| 22. 9. 2012 19:26
TO topol: Milko a jéje, to je nepříjemné , ja mam taky problémy s očima, jestli nebudu mít na injekce do očí , tak se mi to nespraví, zatím beru jen vitamín omega s Luteinem , 12 mg , tak doufam že se mi to zastaví, a budou se oči zhoršovat pomalu . .

Synovi ke jmeninam vše nejlepší a ty odpočívej , papej taky vitaminky , snad ti pomúžou ..

Pracovala jsi hodně , tak si udělej neděli bez prace ..

Maš pravdu , hlavně žadné černé myšlenky , jen vesela mysl ..

POpřeji vam i dobrou noc a pěkné sny

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik