Diskuze

Zpět na výpis diskuze

90 denní rozlišovací dieta

Diskuze

anonym
| 2. 9. 2012 12:26
Kočičky, želám vám krásny deň. Syn je už druhý deň na školení, tak som si našla čas sem nazrieť a veľmi sa teším, že sa vám darí. Hlavne, že ste veselé a zaneprázdnené. Najmä Kvetke závidím tie korčule., musí to byť krásne, mať tak rýchle " kopýtka", aj keď sú potom unavené. Je dobré mať tak naplno vyplnený deň, nie je čas myslieť na somariny a trápiť sa vecami, ktoré sa už i tak nedajú zmeniť. Muž ráno uvaril tekvicovú polievku a ja , preto, že mi zostal načatý pohár jablčného kompótu, tak aby sa nepokazil, urobila som buchty - parené, ale trochu pripečené v hrnci. Boli výborné s orechovou posýpkou a starý si ich dal s Grankom. Už druhý deň tu poprcháva, tak si chvílu aj cez deň poležím. Obom vám prajem hlavne zdravie, radosť a optimizmus do ďalších dní.
anonym
| 2. 9. 2012 13:04
TO topol: Ahojky Milí,jsem ráda,že vše zvládáš a ani si nestýskáš,že by si byla unavená,je vidět,že máš kondičku,jinak by tě zákonitě musel bolet celý člověk.A nebo i bolí ale nestěžuješ si.Tady taky není žádné výstavní počásko,je zamračeno,ale zase nejsou takové vedra a člověk není tak utahaný a umordovaný.Tak buchtičky,jo? Ty bych si dala hnedlinko a nejlépe celý kýbl Ne,žádné takové,jak se znám,opravdu by nezůstalo jen ujedné! Nedávno mi dávala kamarádka v práci ochutnat moc dobrý koláč s tvarohem a povidly,ježíši,to byla dobrota,řekla jsem si o recept a měla cuky ji upéct,ale pak bych se s ní naládovala a to nééé,a než jen jeden kousek,to raději žádný!!!To těsto byloale tak dobré,takové mokré,né jako suchý piškot,ten nemusím.No,raději nebudu provokovat sebe ani tebe.Tak se měj a opatruj se a těším se,že zas napíšeš.Pááá K
anonym
| 1. 9. 2012 14:40
Ahojky děvčata,dlouho jsem tu nebyla,jsem to ale ostuda.Milí,užívej si to, a nemyslím tu lopotu,tý lidičky okolo sebe,pokud ti to nevadí,je to rozptýlení od stereotypu,občas to chce nějaké vzrůšo.
Dajsíku,a co ty?Nějak si se taky ztratila,ono asi pokaždé není nálada se vykrndávat,viď,třeba i čas a nebo není co povídat,copak dělá vnučinka,zaměstná babičku na plný úvazek,že jo?Já mám v pondělí taky hlídací,holky jedou na kontrolu na gyndu,ta se s malou nějak zabavíme,je ještě malá(8měsíců),tak když nebude pršet,tak vyrazíme na prochajdu.Jídlo zatím teď taky moc neřeším,váhu se snažít držet,za týden jedeme na dovču na chalupu,tak mámnakoupené masko na grilování,nějaké rybky,zeleninu.Pohyb snad taky nějaký bude,alespoň prochajdy,jezdíme teď sholkou na kolečkových bruslích,tak ob den,to mě baví,tak na hodinku,pak už jsem utahaná a bolí mě z těch bot kopýtka.Tak uvidím,po té dovče,až se vše uklidní a zajede do starých kolejí,tak se budu zas snažit se do toho víc obout.
Tak kočulky,napísala jsem toho kopec,posílám vám oběma hubara a pozdrávek Pááá
anonym
| 31. 8. 2012 19:03
Holky, srdečne vás zdravím. Ja mám obmedzený prístup k počítaču, lebo syn si ho nosí so sebou a večer o 2O - 21 hodine už spím. Varím a pečiem asi pre 8 ľudí, medzitým niečo zavarím. Dosť som dostala od známych a rodiny. Beriem všetko, čo sa dá zužitkovať. Bude ešte väčšia drahota, tak škrečkujem. Robila som strúhane jablká / padavky/ vo vlastnej šťave - budú hotové v zime na koláč. Váhu teraz nesledujem, ale asi som pribrala, lebo sú mi tesné nohavice. Budem to riešiť možno od októbra, keď sa dá všetko do starých koľají. Na prechádzky nechodím - som plne k dispozícií pre toho malého a jeho mamu. Sme, ako rodina, možno aj lepšie. Želám vám zdravie, šťastie, radosť zo života, nech sa vám darí.
anonym
| 1. 9. 2012 10:05
TO topol: Ahojky Miluš, páne jo z práce do práce, ale hlavně, že jsi spokojená a o tom to je ..

Ano bude drahota , jenže to tu už všechno bylo, vepřové maso za 140 kč . Drůbeží za 60 kč . Jenže dříve byly alespoń nižší náklady na bydlení ..

Uvidíme .. u nás to jde nahoru nějak už dlouho, jsem zvědavá do kdy . Ale hlavně abychom byly zdravé , tím je naštvem nejvíce / myslím pány nahoře /
Nebudem utrácet za léky a zrovna nám budou muset posílat důchody Mám v plánu se dožít ve zdraví 100 let ..

Také zatím neřeším váhu a měla bych, je tu podzim a za chvíli Vánoce, ale co určitě nepřiberu . :-\ ..

Měj se krásně Miluško a užij si podzim ve zdraví
anonym
| 19. 8. 2012 11:33
Ahoj, Daisy. Ja si teraz doobeda, kým sa varil obed, čítam - Na cestě do sousední dimenze. Ešte mám doporučené - Léčení, zázrak v nás a Tajemství sebeléčení a uzdravení. Pekné myšlienky som našla aj na - Ľubica Sopociova: Dúha duše, ktorá opisuje svoju cestu za poznaním. Je to pre mňa hodne inšpirujúce, na zamyslenie, napr. O odpúšťaní, atď. Občas nezaškodí trochu filozofie a pomáha to aj lepšie chápať seba samého a prijať sa takého, aký sme. Nevracať sa do minulosti a uvažovať čo by bolo, keby , ale žiť v pritomnosti a brať každý deň, ako dar a snažiť sa ho nepremárniť, ale vyťažiť z neho pre seba čo najviac. Nech sa Ti deň vydarí a prinesie Ti radosť a potešenie.
..Magda
| 20. 8. 2012 09:43
TO topol: Pěkný nový týden . ..

Čteš hezké knihy , já ale raději historické , sci-fi, i romány , detektivky . .

Jinak v takových knihách většinou jenom hledám, když se něco děje , ale o odpouštění to nečtu . Nečtu takové knihy, protože musíme odpouštět i bez knih . Ovšem jsou mezi námi lidé, kteří odpustit neumí a pořád o tom mluví . Mám to v blízké rodině a mám s tím veliké problémy..

A i když nejsem věřící, tak vím, že prostě odpustit se musí a kdo to neumí, tak mívá veliké problémy a ještě větší mívá jeho rodina , aby se s tím srovnala . Nemluvě o tom, že když o tom člověk pořád mluví, jak mu kdysi v minulosti někdo ublížil a nepřipustí si ani náznak myšlenky , že třeba si to i trochu zavinil sám , tak je to hrozně deprimující , pro rodinu . .

Ale už jsem se v tom trochu zamotala a raději nebudu pokračovat . Raději se budu usmívat i když k úsměvu nějak nemám žádný důvod . Ale prý to pomáhá, tak nevím . .

U nás svítí sluníčko, je to moc příjemné .
anonym
| 18. 8. 2012 17:11
Ahoj, holky. Aj pracujeme, ale bola som aj maškrtiť. Švagriná má meniny, tak som jej namiesto kytice kúpila papriku a rajčiny , aby si zavarila lečo. Mala dobrú jahodovú tortičku, so želatínou, ktorá je dobrá na klby, tak som zjedla dosť veľkú porciu. Mám chvíľu kľud, tak som si aj zdriemla. Bola som na stránkach: Clemensa Kubyho. Priateľka mi doporučila, že má veľmi dobré knihy. Pozrela som, ale niet času sa viac do toho zahlbiť. Možno neskôr. Veľa zdravia, nech sa vám darí.
..Magda
| 19. 8. 2012 10:22
foto TO topol: Pěknou neděli přeji , želatinové dorty jsou vynikající , zdravé i moc chutné . Podívala jsem se na tvýho spisovatele . Já naštěstí už mám páteř v relativním pořádku, doufám, že to tak i zůstane . :-\ Dnes k obědu peču kuřecí nohy a i krkovičku , to aby zbylo i na zítřek . Dnešek je u nás kránej, sluníčko svítí , v okolí jsou samé pouti a slavnosti , tak si to pěkně užiju . Ukážu vám fotečku z Německa , byli jsme nakoupit a při té příležitosti jsme šli i knim do lesa na procházku :-\ ..

V lesích mají hodně lavičky pro znavené poutníky , každou z nich jsem s prckem využila .
anonym
| 17. 8. 2012 09:54
Krásný deň, holky. Kvetka mne sa zatiaľ darí. Možno aj vďaka tomu, že pomáhame mamine "našho vnuka". Prerába byt a preto, že bývame blízko, tak sme veľa vecí doniesli k nám. Musia búrať umakartové jadro, prestavať novú linku a vymeniť ešte aj okno a stenu na detskej izbe. To bol rozum - stavať činžiaky, kde bola balkónová stena z dreva.? Teraz, keď sa menia okna a zatepluje sa, tak sa to musí všetko vymeniť. Odstavená voda, plyn, elektrika / aj vedenie, je všetko staré a skratové/, nemožnosť používania WC, preto bývajú u nás. Máme trochu adrenalínu a hlavne pohyb. Zjem niečo úchytkom: ovocie, zemiaky, kyslé mlieko, jogurty, chlieb s rajčinou. Kveti, to je naozaj blbé, že si tak dopadla, ale aj ja som pribrala vtedy, keď som začala jesť na spôsob " Ste to, čo jete". Asi je najlepšie držať sa toho, čo už máme odskúšané, lebo aj telo nereaguje každe rovnako. Daisy vďaka, trochu sme si užili a odreagovali sa. Nech sa vám darí.
..Magda
| 17. 8. 2012 17:58
TO topol: Ahojky Miluš, páne jo, ti musej makat jako barevní, ale pak to budou mít moc pěkné . Takže je u vás veselo viď, tak ať se jim práce daří a jde pěkně od ruky, pěkný víkend přeji,
doktorka.kveta
| 16. 8. 2012 10:29
Ahojky kočulíny,jak je vy tady vůbec nekomunikujete Jak se vám daří?Mě celkem fajn,neustále bojuji,jako Xena taky tak macatá,ale né tak pohyblivá Milko,jak se ti daří hubnutí?Já teď musím(to si myslím jen pro sebe)zhubnout ty blbý kila,co jsem nabrala za pomoci výživové poradkyně Za necelý měsíc jsem nabrala 2kg,jsem z toho byla smutná,zklamáná,naštvaná.Tolik jsem si od toho slibovala,že mi pomůže a poradí,jak mám jíst,co a kolik,a takhle to dopadlo.Tak teď držím 14dní mléčnou dietu Rajka Dolečka,několikrát jsem ji už držela,a po ní i zhubla,dnes mám 4.den,bříško už nekručí,zvyká si,ono je to rozdíl,co jsem jedla za výživky(jak množství tak i druh)a ať si holka jedna študovaná říká,co chce,zase si hold budu muset pomoci sama.Jéé,jsem se zas rozkecala,tak zatím páá K
anonym
| 12. 8. 2012 07:37
Dobrý deň. Daisy, ja som si na týchto stránkach prečítala, aká je tekvica zdravá a aj veľmi chutná Je síce drahá, ale tento rok, ju nemusím kupovať. Mala som ju zasadenú aj na balkone vo veľkom kvetináči - kvetov bolo veľa, ale plody neboli, tak som ju vytrhala. Dnes sa ukazuje slnečný deň, tak sa pôjdem trochu prejsť. Želám Ti pekný deň aj Kvetke, ak sa tu objaví.
..Magda
| 12. 8. 2012 09:17
TO topol: Tobě také krásný den Miluš, u nás také sluníčko, ale asi teplo moc veliké nebude . Včera jsme byli v lese a houby nějak přestaly růst , je nějaké sucho . Ale určitě ještě porostou . Pěknou neděli a hezky si užij procházku
anonym
| 11. 8. 2012 18:52
Daisyk a Kvetka, ja som dnes piekla zemiaky a tekvičku Hokaido, ktorú som ani nešúpala. Nakrájala som to na rovnako veľko kúsky, aby sa to robilo približne rovnako dlho a len som poliala olivovým olejom, posolila a trochu provensalského korenia. Celkom na konci som dala trochu nadrobno posekaného zázvora. Jedla som to s čalamádou, ale bolo to tak dobré, že by sa to mohlo podávať aj ako príloha k mäsu, napr. pečené kura. Chvíľu som bola pozrieť na námestí speváčky / aj z klubu dôchodcov sú dobré/ a tance detí. Máme v meste viac tanečných klubov, ktorý chodia aj na súťaže. Tak trochu som im závidela tie ich ohybné telíčka. Tie veru nepriberú - pri takom pohybe. Nech sa darí.
..Magda
| 11. 8. 2012 19:55
TO topol**: **Milko, hihi však jsme také byly děvčátka jako lusk, pěkně ohebné , jen si to připomeń Hokaido ? Tu dýni jsem ještě nedělala , ale někde v telce jsem viděla takovu přípravu a moc si jí pochvalovali , možná někdy až jí dostanu, nebo si jí koupím, tak možná někdy vyzkouším , pěkný večer
anonym
| 11. 8. 2012 09:50
Hoci je vonku zamračené, ja vám želám krásny deň. Schudla som ďalšie kilo. Bola som s mužom a rodinou Samka / čo ho občas opatrujeme/ na ich dome. Kúpala som sa, spálila si pokožku / som bledula , ktorá nezhnedne, ale sa spáli a ošúpe, preto som sa už 14 rokov ani nevyzliekla do plaviek, až teraz, lebo mali bazén a malému bolo smutno/. Nabrali sme popadané jablká / robila som výživu/, obrali slivky a hrušky, ktoré som zavarila - ešte dobre, že sme na tu robotu dvaja, dva dni som mala čo robiť, ale stálo to zato. Pohrabali sme záhradu a preto, že sme si už odvykli od roboty, večer sme boli celý dolámaní a ešte aj nasledujúce dni - ale bolo to fajn. Tento víkend sú u nás hody = výročie vysviacky kostola . Už od včera prebieha bohatý kultúrný program, stánky, kolotoče, až do neskorého nedeľného večera, ohňostroj. Bývame v strede mesta, tak to máme pod nosom. Prajem vám veľa zdravia a šťastia.
..Magda
| 11. 8. 2012 10:05
TO topol: Pěknou sobotěnku i tobě Miluš, páne jo, ale bylo to fajn viď , přeji ti úbytek na váze, já mám zase o jedno kilko víc .. Jsi opálená, určitě jsi byla ráda ne ? Já se také letos opálila bůhví po kolika letech . V jižních Čechách je ostřejší slunko než u nás v severních . Ale loupala jsem se celý měsíc ..

Užijte si pěkný den i u nás je pod mrakem . :-\ U nás bude příští týden Osecká pouť , ta bývá také moc krásná, je tam velikánský klášter , od cisterciátů . Teda jestli jsem to napsala dobře nevím , ale je moc krásný . Hledala jsem fotku z loňska a nemůžu najít, bůhví kam jsem si je uložila . ..

Tak někdy jindy, užij si váš krásný den .
..Magda
| 6. 8. 2012 10:03
Krásné pondělí děvčátka . U nás je pod mrakem, šla bych na houby , ale mám nějaké povinnosti , tak z toho nic nebude , vy si užívejte dle svých možností ..

Momentálně nehubnu , momentálně se krmím jak německej zájezd .Doufám, že vy jste úspěšnější ..

Přeji hezký den .
anonym
| 5. 8. 2012 16:06
Dobrý deň, vám prajem. Ráno som varila slivkový džem a upiekla slivkový kolač na vrchu posypaný zomletým makom. Zjedla som na obed 4 ks, vypila zeleninový vývar. Trochu som pochodila, pospala. Na ránom bola búrka, tak som sa moc nevyspala. Nemám rada hromy a blesky. Pozaťahovala som žaluzie, ale tak hrmelo až sa triasol dom, alebo som to bola ja? Možno oboje. Dnes ráno som mala o kilo menej .? Uvidím, či to vydrží, alebo je to náhoda. Prajem vám slnko v duši.
anonym
| 3. 8. 2012 19:49
Kvetka, na dôchodku je ozaj dobre, až na to, že občas chýbajú korunky. Ja pri zaváraní používam iba kryštálový cukor, ale ak by sme stále mysleli na to, čo zjeme, tak by sme nemali ani dýchať, lebo vzduch už nie je 100% čistý ani v Tatrách. Želám Ti hodne síl, aby si to v tej horúčave všetko ustála bez újmy na zdraví. Aj Daisy želám hlavne zdravíčko.
doktorka.kveta
| 3. 8. 2012 19:16
Ahojky kočulky,obě vás mooocinky zdravím.Docela vám to volno závidím,nějak se mi teď nedaří vše stihat.My pracující baby bysme měly dostávat nějaké volno od zaměstavatele,jak můžu doma něco dělat víc,když jsem v práci,nebo přijdu nebo se chystám,když jsem v práci navíc,tak mi stojí práce doma Jinak u nás je po houbách,moc jsme si jich neužili,přitom počasí ideální,teplo,mokro,ani tu radost nám ta příroda nedopřeje.Milí,jenzavařuj o stošest,dokud je co,ale...zdali pak si tam taky přidáváš Ečka,to víš,aby si pak v zimě nebyla v šoku ze zdravého Tak se opatrujte,váha zlobí-mrcha jedna bekaná,snažím se jí alespoň držet,hubnout mi teď vůbec nejde,nevím,čím to je
..Magda
| 3. 8. 2012 20:03
TO doktorka.kveta**: **Květo, my jsme s Milkou také chodily do práce a musely vše stíhat . Myslím, že po 40 letech v zaměstnání , a celý život v úkolu , to už je nějaký nárok, nebo že by ne ? :-\ Nic ve zlém, to pouze upřesńuji . pěkný víkend přeji
doktorka.kveta
| 4. 8. 2012 11:01
TO daisy: Ahojky Dajsíku a Mildíku To víš,že si ten důchod zasloužíte,zrovna třeba vy dvě!I když jsou i tací,kteří se celý život moc nepřetrhli,užívají si v důchodě,peněz mají dostatek,berou mladým práci a ze všeho nejvíc si stále na něco stěžují.Znám taky takového pofidéra,je mu 54,prochlastal se do invalidního důchodu,moc toho v životě nenamakal,většinou chodil po doktorech,nebo marodil.Teď má důchod 2krát tak velký,než jeho maminka,která odmalička dělala v zemědělství u zvířat.Ale oproti jemu,je zdravá,čiperná a stále plná optimismu.A jí to přeji,že má alespoň to zdravíčko,je moc hodná,nenáročná a ze svého malého důchodu ještě ušetří,aby měl synek na přilepšenou,jeho důchod mu totiž nestačí,že se hajzlík nestydí,a to u ní bydlí zadara,ani jí nic nepomůže,tak asi tak,kdo makal,ať si to ve zdraví užije,bez starostí,co kolik stojí,nebo bude stát.Kočulky zatím páááčko
..Magda
| 4. 8. 2012 13:15
TO doktorka.kveta: Ahojky, máš pravdu Květo , ale co s tím naděláme nic . je to tak, užívej si víkendu , pá
doktorka.kveta
| 4. 8. 2012 17:16
TO daisy: díky ráno až příjdu z práce,tak si to užiji,ale ještě nevím,jak,tak pááá a opatruj se a třeba i opaluj se
..Magda
| 5. 8. 2012 09:29
TO doktorka.kveta: Pěknou neděli, určitě odpočíváš , tak si to dopřej, odpočinek je důležitý . Jak hubneš ? Tady se nějak líp píše a i čte než na dámě . :-\ Škoda, přitáhni holky sem
anonym
| 2. 8. 2012 18:13
Daisy, chodím podľa možnosti. Na bicykli mi vyhovujú Tribečské - sú bližšie a idem kedy chcem a keď sa nedarí sadnem a idem dolu kopcom až do dediny. Na druhú stranu musím ísť autobusom a prispôsobiť sa, alebo v lepšom prípade, keď ma syn vezme do auta / aj s bicyklom/ a domov idem potom tiež dolu kopcom, ale 17 km. Pokiaľ je dobré počasie a nie je príliš horúco, je to všetko v rámci turistiky OK. Ešte aj dnes som robila z padaných jablk výživu aj lečo, čo mi suseda doniesla rajčiny. Som, ako škrečok, čo robí zásoby na zimu. Kvetka, kde si? Pracuješ?
..Magda
| 3. 8. 2012 12:55
TO topol: Miluš, ahojky , jasně něco domu doneseš aještě si protáhneš tělíčko . V dnešní době se musí zavařovat, kdybych já měla možnosti, také zavařuju . Vše bude zase dražší jako vždy posledních 22 let . Takže si zvykáme :-\ My měli k obědu paprikáš a knedlíky z kynutého těsta . tak zatím pá
anonym
| 2. 8. 2012 13:42
Krásny, slnečný deň. Daisýk, naozaj je hubačka vášeň, droga. Zabudneš na bolesť aj všetky nepríjemnosti a zvlášť, keď sa darí a je menej ľudí = kľud. Mesto Topoľčany leží v údolí medzi pohorím Tribeč / asi 5 km/ a na druhej strane pohorie Považský Inovec / 17km/. Okrajom mesta preteká rieka Nitra a vlieva sa do nej riečka CHotina, ktorá pramení v Inoveckých vrchoch. Je síce len menšia, ale sú na nej postavené tri priehrady = zásobarne pitnej vody. Mesto má len okolo 50 000 obyvateľov. Včera a dnes som doma. Na obed som robila z padaných jablk Almášpite a hríbové rizoto , ku ktorému mám prílohu včerajšiu čalamádu. Prajem zdravíčko a slnko v duši.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53