Diskuze

Zpět na výpis diskuze

90 denní rozlišovací dieta

Diskuze

topol
| 26. 2. 2012 12:17
Krásny, slnečný deň. Bola som na cintoríne - v rámci prechádzky. Teraz si dusím zeleninu. Kvetka, mala som mať cestovinový deň, ale včera večer som zjedla balíček sucharov, tak som si dala vitamínový. Ráno som mala jablkové piré aj na desiatu. Obed bude zeleninový myš -maš ,alebo čo dom dal / mrkva, petržel, cesnak, červená repa, kyslá kapusta/ skoro by mi to pripomínalo boršč. Váha sa zatiaľ drží.
doktorka.kveta
| 26. 2. 2012 12:29
TO topol: Ahoj Mili,hele ty baštíš jako králíček durasel Samá zeleninka,to je dobře!No nevím jak to myslíš,že se tě váha drží,ale mě se drží zuby nechty a nejde dolů ani o prdík No ale musím myslet pozitivně,lepší,než aby šla nahoru
doktorka.kveta
| 26. 2. 2012 11:18
Dobré skoro poledne,jak se dnes daří vám všem?Mě asi nijak,jestli to je počasím,nebo nějaké skvrny nahoře,jsem bez nálady Dnes mám ovocný den k snídani jsem tyčákem rozmixovala jablko,pomeranč,banán a kousek ananasu.Vzikla z toho hustá kaše přidala jsem trochu vody a bylo toho 1.l.Takže měla z toho celá rodina vitamínovou pecku.K obědu se mi rozpékají jablka plněná dia borůvkovou marmoškou a posypané ořechy a skořicí,tu já miluji.A co se kuchtí u vás?páá K
doktorka.kveta
| 25. 2. 2012 19:18
Čusíky,děvy lepé,už jsem z práce doma a jsem ráda,že to mám odbyté,áž nato,že zítra jdu na noc .Ale pak bude volno a půjdu až ve středu na den.Tak bych prosila,jestli byste nějak nemohly zařídit aby v pondělí a úterý bylo pěkné počasí,alespoň jako dnes vítr by mi tolik nevadil,narazím čepici Takže jestli máte nahoře nějakou protekci,chtěla bych objednat lepší počasí Koukám,co jste baštily k obídku,já měla špagety se zeleninou,hodně lesních houbiček a k tomu nakrájená rajčátka.Jsem docela napjatá,už se mi blíží den vážení ,29.mám vodoucha a hned druhý den se chci zvážit.Už teď jsem napnutá jak struna Zatím
topol
| 25. 2. 2012 08:21
Dobré a krásne, slnečné ráno. Dnes ma slniečko zobudilo a ja som pracovitá , ako včielka Mája. Preriem, upratujem, ešte by som chcela umyť okná. Aj to prispieva k chudnutiu? Už pár dní mám 79 kg / asi som 2 kg schudla, ale ešte to nie je také isté. Daisý, Preseľany sú ešte bližšie / druhá dedina od nás./. Vidíš, kde siahajú Tvoje korene. Ja som vždy hovorila, že naše rodiny sú tak poprepájané, že rozdelenie bola blbosť. Rovnako to je aj v bývalej Juhoslávii. Zabíjali sa ani presne nevedeli prečo, hoci tiež bolo veľa zmiešaných manželstiev. Čo potom deti, ktoré majú také korene? Svet /ľudia/ sú nepoučiteľní. Ja budem dnes jesť zeleninové rizoto. Rada by som sa dostala aj von, len fúka dosť silný vietor, tak uvidím.
..Magda
| 25. 2. 2012 11:20
TO topol: krásnou sobotěnku , jsem přišla popřát . No kořeny mám spíše z Nových Zámků, tam se moje maminka narodila , ale máme všude vazby , mě sahají od Maďarska , Slovensko , Ukrajinu, ..Ale cítím se Češkou i když na ty státy nedám dopustit . Nejvíce mi je nejbližší samozřejmě Slovensko . No rozdělení chtěli hlavně páni, potřebovali více koryt . Jeden stát jedno koryto . Po rozdělení dva státy , 2x více koryt . S tím my nic nenaděláme . ..Jinak k obědu bramborový guláš a našla jsem i pár sušených hub , takže ibramboračka . Vařím málem v kotlích a stejně nezbyde . ..
Přeji krásný den, hezky si ho užijte , já půjdu k mamince na návštěvu , určitě dojede i vnučka s rodinou ,
topol
| 24. 2. 2012 22:00
Daisy, máš pravdu, Hrušovany nie sú od nás ďaleko. Aj Kvetka aj Ty máte krásne rodinky a ste už aj babičkami, čo ja ešte nie som. Kvetka, na tých rozprávkach vyrastali naše deti. Kvetka, na jednej strane môžeš byť rada, že si ešte mladá, ale je fakt, že predlženie odchodu do dôchodku je nespravodlivé. Ženy budú ešte viac vyčerpané a dôchodok si ani neužijú. Ja som mala veľké šťastie, že som odišla do predčasného dôchodku a už som viackrát povedala, že mi tak dobre nebolo, ako mi je teraz. Dôchodok mám síce tak na hranici životného minima, ale sme ešte dvaja, tak to ide. Pomáhame držať nad vodou syna, ale idem, kde a kedy chcem, robím, alebo nerobím, čo a kedy chcem. Každý mesiac si idem pre peniaze. Je v tom určitá sloboda, ktorú žena - matka nepozná, kým má zodpovednosť za rodinu. Preto aj hlásame , aby sme sa konečne venovali sami sebe a rozmaznávali sa, lebo si to každá z nás po toľkých rokoch zaslúžime. Kvetka, Ty buď múdrejšia, keď sleduješ naše výlevy a zašanuj sa skôr. než by si prestala mať chuť na rôzne pekné veci, pekný účes, divadlo, alebo iné kultúrne podujatie, alebo dovolenku. Žena by sa asi mala mať záujem, vždy páčiť svojmu okoliu - manželovi, deťom, ale najmä vnukom a vnučkam, aby sa za nás nehanbili pred kamarátmi a najmä sama sebe. Keď sme boli mladé a pekné, nech sme teraz aspoň pekné.
doktorka.kveta
| 24. 2. 2012 18:45
Ahojky ,holky jak je,zase skoro jeden den pryč,je to hrůza,jak to utíká!!Tak já jsem z východních čech,nedaleko Jičína.No,znáte Manku,Cipíska,Rumcajse ne ?I když do zahraničí se asi nedostali.Schválně,Milko,říká ti to něco?Je mi 50,3dcery,3vnučky,no a včera jsem se dozvěděla,že na cestě je další vnouče.No,ani bych se nedivila,kdyby to byla holčina.Ale toto já neřeším,to je mi celkem šuma-fuk.Hlavně aby byly v pořádku a zdraví.Jinak vy si děvčata obě asi užíváte důchodu,já jsem pracující u ČD.A jestli se něco nesemele,ještě hoodně dlouho budu.Taky bych chtěla být doma,ká bych chodila podzim,zima do práce,jaro léto bych si užívala doma,teda já bych asi doma jem přespávala,užívala bych si počasí a přírody.Bydlím v bytovce.máme klua psíka jorkšíra Rambo,i ten miluje ***t v přírodě,a společnýmí silami pak sbíráme klíšťata,lopuchy a jiné.
..Magda
| 24. 2. 2012 21:51
TO doktorka.kveta@seznam.cz: Jsi Květo mladá holka, závidím vnoučátka, ale jsem š´tastná aspoň s jednou , dobrou noc . ..Jo Moje teta na Slovensku bydela přesně v Presalanech . No budu se muset zeptat přesně mámy
topol
| 24. 2. 2012 15:00
Ahoj, holky. Daisy, pekný pohľad. Môžeš napísať odkiaľ si, aj Kvetka? Ja som z Topoľčan - / môj Nick je skratkou /- asi 120km od Bratislavy, smerom na Prievidzu. Naše mesto má asi 35 000 obyv. Po jednej strane je Tribečské pohorie a z druhej strany Považský Inovec. Mestom preteká rieka Nitra a malý potok CHocina. V blízkosti máme v horách 3 priehrady. Veľmi rada chodím na huby a aj len tak do hory / zbieram odpad po tiež hríbaroch/. Mám veľmi rada kvety, ale pestujem iba muškáty a mám jeden pekný bonsaj / z Tučnolista/ má asi 30 rokov. Pre alergie si musím dávať pozor. Mám 63 r. jedného syna 32 r. a jedného manžela 76r. Žijem v 12-posch. činžaku, na 4. posch. v strede mesta. Naše mesto patrí medzi pútnické mestá. Ak sa u vás dá chytať TV DOMA, v pracovné dni ráno okolo 7 hod, je relácia Dr. Oz. Je to veľmi dobrá vzdelávacia relácia a v každej hovoria aj o chudnutí. Stojí za to pozerať. Daisy, ak som správne pochopila, tak už si naštartovala cestu k chudnutiu?
..Magda
| 24. 2. 2012 16:50
TO topol: Topoľčany , myslím, že odtamd nějak je moje teta , ale myslím, že je z Hrušovan, je to blízko, nebo daleko nevím . Je to už 27 let co jsem u ní byla s dětma a mužem na dovolené, ona jedzívala častěji k mojí mamince, jsou sestry . Jinak bydlím v nechvalně známém Dubí , ale pozor, prý tu už šlapky nejsou . ..Celý život jsem pracovala v českém porcelánu, tam se vyrábí cibulák , pořád podnik funguje, což je výborné, občas potřebují výpomoc,tak jdu třeba lepit ouška na šálky a nebo něco točit , jsem totiž zvyklá na ruční výrobu . Jinak je mi , bylo zrovna tento měsíc už 60 let, ale nějak mi to nepřipadá :-\ ..Manžela mám pořád prvního - s ním mám tři děti, dva syny starší a nejmladší je dcerka, od ní mám také jedinou vnučku, té bylo 14 měsíců ..

Ještě nehubnu, hihi zrovna dnes , se to zase nehodí, v pekárně se dělá bochánek, k obědu byl karbanátek, normálně jsem neodolala, ale pořád si to píšu i časy kdy jsem jedla, nechci jíst dříve než po třech hodinách . Tohle také prý pomáhá, myslím ,že to psala Edita Sipeke , už je bohužel po smrti . Možná jsem její jméno zkomolila . :-\
topol
| 24. 2. 2012 09:25
Dobrý deň dievčence. U nás je teplo, ktoré ma vylákalo trochu von, ale sa mi ťažko dýchalo, tak som pri počítači. Daisy, plány máš priam ideálne, najmä tie lázne. Keď tam už budeš, nezbudni na masáže, tie Ti naštartujú celý organizmus a nabudia Ťa. Myslím, že ani tak veľmi nezáleží, aký druh diéty držíme. Dôležité je začať a hlavne pohyb a veľa ovocia a zeleniny, namiesto sladkosti. Možno, keď dcéra uvidí, ako mamka skrásnela a zmenila veľkosť oblečenia, tiež sa pridá - príklady priťahujú. Kvetka ja mám dne bielkoviny. Raňajky boli banán, desiata jablčková výživa, čo mi zostala zo včera. Obed bude tvaroh, zeleninový vývar a namiesto chleba mám maličké sucháre. Tie si pridám do polievky -je to mňamka. Olovrant mám v pláne nastrúhať si mrkvičku a večera Cottage. Prajem vám príjemný deň.
..Magda
| 24. 2. 2012 10:49
foto TO topol: Dobrý den, no co já si dopřála rohlík se lžičkou ramy a kávu se sušenou smetanou . Jenže já začala svačinou, dlouho jsem spala , jsem sova, takže večer bdím co to jde a ráno si přispím. Co jsem v důchodu ideální :-\ , K obědu ? Uvidím, včera jsem si udělala dušenou mrkev a byla vynikající . Chlapům chci udělat karboše , uvidím co si dám já , ale včera jsem si začala psát co dám do pusy za celý den . Ještě bych měla přidat pohyb , ale ven mě nic neláká i když příroda je u nás pěkná . Už aby bylo to jaro :-\ Takhle u nás bylo , je to pár dnů. To je náš kostel Panny Marie :-\
doktorka.kveta
| 24. 2. 2012 13:31
TO topol: Ahojky děvčata,zdravím vás obě,víc nás tu bohužel není,což je velká škoda.Já nevím,občas se někdo pbjeví a za chvíli je pryč Jinak dnes jsem byla opět na školení ale teď už bude pokoj až do června.Takže k snídani byla jen káva s 1sacharinem a odtuč.mlékem.Včera večer jsem si uvařila čočku a když jsem přijela tak jsem k ní přidala uvařené fazole,uvařenou zeleninu trošku rajč.protlaku a majoránku,suchou osmaženou cibulku s česnekem.Chvíli to povařila no prostě z toho vznikla velmi hustá a vydatná polévka.K tomu krajíček chleba taky česnekového.Snědla jsem pěknou porci,bylo to dobré a zbylo ještě na večeři.Takže z toho Milko poznáš,že jsem měla luštěninový den.Na zítra mám připravené špagety,asi podusím na cibulce lesní houby okmínuji,očesnekuji a vezmu si k tomu asi rajčátka.No musím to uklohnit dnes,zítra jdu do práce 6-18hod.Nwjhorší,že když je takovéhle ošklivé počasí,tak já musím teplé jídlo,protože je mi stále zima.Tak zatím páá K Jo a po obědě jsem u telky loupala pomelo ještě tu mám zralý ananas na snídaně popř.svačinky.
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 14:36
No a tak nechce jít s maminou do toho a začít se jinou stravou.Nezapomeň,že se říká,že ve dvou se to lépe táhne :-\ No ale já mám taky tu nejmladší dceru,taky by jí neuškodilo nějaké kilčo odhodit,ale nemá výdrž. Přitom vidí,jak vypadám,jak by mohla jednou vypadat,když se nebude krotit.Chvíli to drží se mnou,dokud byla doma,ale teď nastoupila zase do školy a začala to flákat s jídlem a je líná si večer připravit na druhý den sebou do krabiček jídlo.Raději si něco koupí. Málo jí,pak ponocuje a u toho pije enerpití a šustí pytlíkama.Nedá si říct,hold je dospělá,má svou hlavu.Ale hlavně je líná si něco chystat
..Magda
| 23. 2. 2012 17:13
TO doktorka.kveta@seznam.cz: tak tak, jsou dospělé, mají svou hlavu , jen se bojím, aby z toho nebyla jednou nemocná ,
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 17:29
TO daisy: Je s nimi kolikrát horší pořízení,než když byly malé to jim to táta nebo máma nakázali a ony musely poslechnout.Dnes jsou dospělé ,vše vědí nejlíp,poradit si nedají,a stejně nakonec zjistí,že jsme měli my starší pravdu aspoň většinou!Asi si na to musejí přijít samy.No jo ale když to jsou naše holky i když už jsou velký kozy viď?Páá K
..Magda
| 23. 2. 2012 19:59
TO doktorka.kveta@seznam.cz: máš pravdu Květo, ale já se na ní nezlobím, stejně to ví taky , dobrou noc :.smutny::
topol
| 23. 2. 2012 09:40
Dobrý deň, Kvetka. Už dlho sa neozvala Daisy. Chodí asi po oslavách a maškrtí. Prvý marec sa blíži, vtedy chcela začať s chudnutím? Daisy, čo je s Tebou? Nie si chorá, keď ja všade chrípka? Kvetka, ja som od dnes už tiež naskočila späť. Dnes mám vitamínový deň. Včera som maškrtila, tak si chcem dať trochu očistu a potom začnem bielkovinami. Ja som vyskúšala rybu v múke, do ktorej som pridala koreniny a červenú papriku + sezam. Viac bolo sezamu. Vytvorí to takú chrumkavú kôročku a pečiem to na pravom másle. K tomu som si na cibulke udusila koreňovú zeleninu + fazuľkové struky. Všetko na tom másle, čo som piekla rybu.
..Magda
| 23. 2. 2012 10:44
TO topol: hezký den všem. Ne ještě nedržím nic ,ale už jsem připravená psychicky . Jinak nějak nastíhám , diskuzi u nás na děvčatech, FB, vnučku, maminku soutěže . Nemám toho málo . Už mám připravený i jídelníček, jen se do toho pustit . Mám staré číslo Pulsu a tam je jídlečníček s kj , prvních 14 dnů ,je to o 4500 kj a po 14 dnech se to zvedá na 5500kj . Těším se že přidám pohyb . Jen to počasí už aby bylo lepší . Chci zahájit i s očistnými čaji . Holka mi darovala k narozeninám poukázku do lázní tady u nás , sice jen 1000 kč, ale když budu dobře hospodařit, tak vydrží na dýl ..

Tak plány jsem prozradila , jen je prý lepší začít při nějakém to měsíci, musím ještě vysondovat , v jaké fázi je měsíc, to já nevím, protože tak často to zase nesleduji , na meteostanici mám měsíc plný , zeptám se holek , tam jsou holky chytrý a hned mi hodí odpovědi , tak se udržujte , obě vás zdravím Květo ty jsi fakt dr? Jak píšeš v nicku ? Jsi odvážná že dáš nick spojený s adresou tak veřejně . ..A protože chodíš do práce, tak ti posílám hodně energie - samozřejmě pozitivní
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 11:53
TO daisy: Ahojky,tak seš koukám zcela přichystaná a to je dobře .S tím počasím máš pravdu,zatím žádná sláva Alespň,že už nejsou ty mrazy.Tady napadl sníh,druhý den do toho napršelo,stojí tu špivavá voda avšude bláto a špína,fůůůj Ne Daisy,nejsem doktorka ani lékařka,to mi dal muž.A máš to, a přeber si to.Páá K
..Magda
| 23. 2. 2012 13:05
TO doktorka.kveta@seznam.cz: nebudu přebírat nejsem popolucha jinak nyní je prý nejvhodnější doba k dietě, včera začalo 40 dnů půstu před Velikonocemi . Hned jsem si ještě udělala mrkev ke guláši , a mám to i s jedním bramborem, dohromady neuvěřitelně dobré :-\ Ráno jsem měla 79.60
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 13:09
TO daisy: No,furt je lepší tolik,než mít jako já 92.Věz,že jsou tací,co jsou na tom mnohem hůř!
..Magda
| 23. 2. 2012 13:59
TO doktorka.kveta@seznam.cz: vím, vím, třeba moje dcera a celé dětství byla vyzáblá , jíst nechtěla a teď holka krev a mlíko, jenže má nyní všeho až moc na všechny strany
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 11:43
TO topol: Ahoj,to je dobrý recept a teď ho tu mám uložený až budu dělat příště rybku,tak si na to vzpomenu.Hlavně opatrně,je to krátká doba od operace!Nic pálivého,nebo hodně kyselého to by tě to tam mohlo bolet.Nezapomeň,že tam je teď odkrytá slinivka a to je prý o hodně větší bolest než žlučník! Musíš teď opatrně zkoušet,co ti bude vyhovovat.Zeleninku hodně rozkousej,ať tě to v pupíku netlačí.Ale ty jsi velká holka viď?
topol
| 21. 2. 2012 20:06
Kvetka, myslím, že najviac mi chýba pohyb. Dnes som bola u obv. lekárky a vonku bolo krásne , slnečno a ani príliš zima, priam to volalo po prechádzke, ale ešte som odolala. Je tu teraz hodne chrípky.
doktorka.kveta
| 21. 2. 2012 20:32
TO topol: Musíš na sebe dávat pozor a šetřit se. ,pohybu si ještě užiješ až až.Já už jsem taky natěšená až bude jaro takové to silné vše oschne a já vyrazím se psem do lesa sbírat klíšťata
doktorka.kveta
| 23. 2. 2012 07:50
TO doktorka.kveta@seznam.cz: Dobré ranko,všem,co chtějí hubnout.!!Jak je dnes?Včera jsem měla ovocný den,takže dnes bílkoviny to je moje oblíbená skupina.Rybku už mám vytaženou z mrazáku k tomu si uvařím zeleninu a možná i zelný salát s červ.řepou,asi bez chlebíka,raději si dám víc zeleniny jo a ještě pak vývar ze uvař.zeleniny nazávěr na spláchnutí.Večer asi zeleninový salát a do něj zbytek rybky nebo kousek šunky a nebo sýr.No to je ještě daleko,uvidím,na co bude chuť.Zatím páá a pište,co vy!!K
topol
| 21. 2. 2012 14:39
Kvetka, nepísala som váhu, lebo som dosť opuchnutá. Keď som prišla z nemocnice mala som 79 kg, ale tam som nejedla a aj pitie bolo obmedzené. Uvidím niekedy v marci - to by už mohlo byť ustálené. Teraz si z toho veľkú hlavu nerobím, lebo viem, že jem malé porcie, ale nemám žiaden pohyb, ani na rotopéde. Nerobím žiadne prudšie pohyby., ale Tebe držím palčeky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
16. 6. 2025 15:11
14514
Ondrej Prikryl
7. 6. 2025 17:18
3518
cudlik
16. 6. 2025 15:53