Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Kapesní biolexikon
vendy
| 18. 4. 2008 07:55
Holky, už jste některá měla v ruce ten nový "Kapesní biolexikon" ? Já jsem na něj zatím nikde nenarazila, ale ukázky z knížky na internetu vypadají docela zajímavě .

http://www.ifp-publishing.cz/…index-knihy.html
jo a...
vagabonde
| 17. 4. 2008 01:03
... ještě jsem našla novinku - českou verzi: LadyCup. Jelikož se nemusí dovážet, padla by volba asi právě na něj. Zdá se, že jsou to dost podobné výrobky, viz http://www.menstruacnipoharek.cz/…102/Default.aspx
menstruační pohárek / pratelné vložky
vagabonde
| 17. 4. 2008 00:01
Zdravím všechny,

jelikož se tu řešily vložky, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost či reference ohledně menstruačního kalíšku nebo pratelných vložek. Kdo nezná, tak viz zde:

kalíšky: http://www.slunecnizena.cz/index.php?…
http://www.poharek.cz/
vložky
http://www.slunecnizena.cz/index.php?…

Máte někdo zkušenost?
porodnice
petrasan
| 15. 4. 2008 11:38
Petro, to máš pravdu, byly to děsné fujtajbly. Zvlášť když ještě uvážíš, že na začátku máš i trochu "zpřeházená" střeva a nemůžeš... Je třeba se na to připravit a přimět rodinu, aby ti nosili "zdravé" věci hlavně ovoce a zeleninu a taky sledovat, aby se ti dítě po něčem neosypalo.
Zatím mnoho zdaru a ať to dobře dopadne
dort
zuzu
| 14. 4. 2008 22:18
Jablečný dort "Vitarián"

mandle nebo jiné ořechy
datle
mletou skořici
jablka (červená, sladší)
banány
citronovou šťávu
strouhaný ***

Nejprve potřebujeme vytvořit oříškový základ (na jeden středně velký
dort potřebujeme cca 400g mandlí a 150g datlí bez pecek): mandle/ořechy
namočíme do vody na několik hodin. Potom je scedíme a rozdrtíme v
mixéru spolu s datlemi. Výsledkem by mělo být hutné
homogenní těsto. Přidáme trošku skořice. Z tohoto těsta vytvoříme
korpus - vtlačíme ho do formy na dort přičemž je třeba, aby měl korpus
vyšší okraje (aby měl tvar mísy).

Jabléčná náplň:
Oloupaná jablka nastrouháme najemno, nebo rozemelem. Rozmícháme s vyzrálými banány v poměru asi 3
: 1. Do této směsi přidáme strouhaný *** a citronovou šťávu podle
chuti (můžeme přidat namletý zlatý len, který potom náplň ztuží). Touto
náplní pak vyplníme korpus po okraje a vrch dortu ještě posypeme
***em. Necháme uležet.
Dort
Spes
| 14. 4. 2008 18:35
Ahoj:) Nemáte prosím někdo recept na zdravý dort - celozrnný, klidně i
veganský, pokud možno vyzkoušený. O víkendu máme oslavu, už to celkem
spěchá

Díky moc za odpověď!
pro petrasan
Petra
| 14. 4. 2008 13:52
Ahojky.

Jojo, těch věcí na děti je strašně moc, ale nepodléhám tomu. Sice stavíme, ale zatím máme malý byt, tak to ani nepřeháním, abychom se vůbec vešli. Kyblíček na mytí jsem si také pořídila místo vaničky, líbí se mi, že je i skladný a jednou se dá využít na různé věci.

Termín mám 4.května, ale myslím, že budu rodit dřív. Navíc mám potíže s tlakem, tak nevím, jestli nebudu muset do porodnice dřív. Už jsem tam s ním byla asi týden a stačilo mně to. To jídlo....Člověk nechápe, že takovou stravu dávají nemocným lidem a v porodnici kojícím maminkám. Manžel mi alespoň nosil ovoce, zeleninu, celozrnné pečivo, ...abych pořád dokola nemusela jíst chleba s margarinem a podobné blbosti. Ovšem obědy jsem jedla co byly, za poslední roky jsem neměla tolik knedlíků co tam za ten týden či deset dní.

Přeji hezké slunné odpoledne!!
odpověď pro Petru-péče o tělo
petrasan
| 14. 4. 2008 12:36
Promiň spletla jsem se a napsala ti to opět do péče o tělo - přírodní kosmetika
Do přírody a se psem můžeš chodit právě s babyvakem, šátkem či později klokankou či krosničkou - vše se nám osvědčilo, neměli jsme tedy klokanku, ale v krosničce jsem syna nosila později, teď už je bohužel moc těžký , takže musí chodit po svých. Máme ještě golfáče, ale vytahuju je jen příležitostně, když jdeme někam na dlouhou dobu a hrozí, že by se mu chtělo spát apod. Nosím ho jinak tzv. "na koni" to je občas síla. Ale ten kočárek ve městě je očistec.
Oproti tomu si nepořizuj příliš mnoho "zbytečných věcí". Všichni se ti snaží nakukat , že všechno budeš potřebovat, opak je pravdou. Výborný byl tedy ještě kyblík na mytí a polohovací sedačka, kde můžeš mít dítě, když něco děláš, postavíš ho prostě vedle sebe a jsi s ním stále v kontaktu. Nepotřebovali jsme ani ohrádku, ani cestovní postýlku.
Ty sedačky a výrobky jsou skvělé od Babyborn, existuje k tomu i hrazdička. Ta se taky osvědčila, spousty dalších hraček je opět zbytečná věc.
V kosmetice ti stačí olejíček, krém na zadeček a mycí emulze a konec, samozřejmě tamponky z buničiny (z lékárny) na občasné vyčištění uší a nosu a vlhké ubrousky. Mám ráda ty z DM opět jejich značku. Ostatní, co jsem viděla, jsou příšerně parfémované - a pak samozřejmě eko. A kdy máš termín?
Hadek
petrasan
| 14. 4. 2008 10:49
Pavlo, to je fajn a dík za příspěvek, ale zkusila jsem něco od Atoku a Hadka používám teď stále. Atok býval firma p. Hadka, tudíž výrobky vyvíjel zejména on , zásadní jsou receptury, které Atok přebral (okopíroval???), věřím , že přecejen p. Hadek na tom pracuje stále a zkouší a vyvíjí dál a Atok si jde svoji cestou. Věřím celkem p. Hadkovi, protože má jistě letitou zkušenost a byl hlavní postavou i Atoku, konfliktní osoba může být, ono je to na jednu stranu těžké si "uchránit" a obhájit svoji práci, když víš, že neustále někdo číhá, aby ti něco okopíroval, inspiroval se, znám to trochu z jiného oboru, pak se můžeš jevit jako konfliktní osoba, jelikož musíš být stále ve střehu a pak společníci- u nás se říká spolek je čert. Hadkovým výrobkům věřím, neb vidím účinky a nedivím se, že si každý z výše jmenovaných pánů založit svoji firmu, každý má svou vizi. Zatím jsem nenarazila ani na skutečně 100% přírodní kosmetiku , myslím, že by to byla jedině ta, kterou si vyrobím doma sama a bohužel na to prozatím nemám dost času, přestože si pěstuju na zahradě spoustu bylin. Jinak bych se ráda přihlásila na nějaký aromaterapeutický kurz či seminář i třeba k Hadkovi, abych ho poznala. Kamarádka absolvovala ale jinde a naučila se dělat si vlastní krém. Možná že tudy je nejlepší cesta.
Jinak se nedivím, že si p.Hadek ponechal stejné názvy výrobků, když je taky sám vymyslel a namíchal.
To je dobré
anonym
| 14. 4. 2008 09:13
Asi nemůžeme věřit nikomu, všechno je byznys, boj o peníze a moc. Tak díky Biopavlo za vysvětlení.Mějte se tady dobře.
pro Marianu
Biopavla
| 14. 4. 2008 07:58
Mariano, to jsem nenapsala já, to je jen zkopírované z jiné diskuze, kterou jsem náhodou četla. Já právě pro ty neshody a házení špíny tam a zpět nepoužívám ani jedno.
Tak nějak mi pak přijde, že v těch výrobcích je ta jejich "válečná" negativní energie. A Protože čtu složení a zajímám se co je co, tak vím, že 100% čisté nejsou žádné.
Např. koncovka eth, která se tam dá najít je :
PEG..., koncovka -eth a číslo, také Polyglycol, Polysorbate, Copolyol
Obvykle syntetické polyethylenglykoly – PEG deriváty, které změkčují pokožku a činí ji tak propustnější pro další škodlivé látky ve výrobku. PEG deriváty bývají často znečištěny dioxiny a ethylen oxidem, které jsou rakovinotvorné a poškozují dědičné geny.
Ale tím opravdu nechci nic naznačit ani nikoho odrazovat, od koupi. Dlouho už ty výrobky nepoužívám vím např., že pan Hadek má v katalogu psané jen hlavní obsahové složky - proč tam nemá všechno, když je to přírodní kosmetika...? A paní Skopalová totéž. Snad celé složení je přímo na výrobcích, protože to je povinnost to uvádět, ale vážně nevím. Já než si něco koupím, tak si prostuduju složení (vygůgluju si složky, které se mi nezdají), protože nejlepší přehled si člověk udělá sám, když nakoukne pod pláštík hlouběji a nenechá se ukolébat...
Atok
anonym
| 13. 4. 2008 15:07
Zdravím vás všechny. Jsem ráda, co tady napsala Biopavka.Nechtěla jsem tuhle informaci tady psát, protože většinou to pak vyvolává i hádky. Každý se musí rozhodnout sám. Je pravda, co Biopavka napsala. Pan Hádek firmu prodal, odjel a teď se vrátil a kope kolem sebe. Vždyť ty výrobky Atok, jsou vlastně původní Hádek. Je to už starý pán a spíše bych nevěřila jeho nynějším výrobkům, protože původní zůstaly Atoku. A určitě již nemá takový tým, jaký měl původně. Já nedělám žádnou reklamu, nakupuji pouze pro sebe a tohle všechno vím, když mě vloni navštívili jako jednoho z výherců.Mějte se dobře a vyzkoušejte Zubní olej - ten nemá chybu.
pro Biopavlu
vendy
| 13. 4. 2008 13:03
Tak to je opravdu těžké...obyčejný člověk do vnitřních záležitostí firmy nevidí a je odkázaný na ty informace, které se k němu donesou...a to kolikrát nemusí být vůbec pravdivé... Já jsem s firmou Atok spokojená, výrobky mi vyhovují...objednávka je vyřízená vždycky velmi rychle. Teď si zkusím objednat u pana Hadka a pak se rozhodnu, která z firem mi vyhovuje více .
ATOK x Hadek
Biopavla
| 12. 4. 2008 15:28
Ahoj děvčata zkopírovala jsem z jiné diskuze zcela náhodou:
Nedá mi to, ale musím reagovat. Musím se teda zastat naopak firmy Atok. Pan Hadek z ní před časem odešel a od té doby dští síru a kope kolem sebe jen on a to docela nevybíravým způsobem. Nevím, proč by po jeho odchodu najednou měla firma Atok přestat být kvalitní a nemít srovnání s produkty nové firmy Karel Hadek. Naopak, vše zůstalo při starém, vyjma několika změn názvu, kterými firma musela projít. Předpokládám, že výrobky těchto dvou firem budou stejně kvalitní, protože na každém z nich pracují lidé, kteří dlouhá léta pracovali spolu. O tom, že se chce Hadek vyrovnat Atoku svědčí i to, že svým preparátům ponechal téměř shodné názvy a velmi podobnou grafiku i balení výrobků. To mi přijde velmi nefér.

Měla jsem před měsícem možnost paní Skopalovou poznat osobně a je to člověk velmi náročný nejen k sobě, ale i k ostatním. Nesnese kolem sebe žádnou nekvalitu, co se týče výrobků, služeb i lidí. Služba pro zákazníka je pro ni to nejdůležitější.

Naopak, podle mého soudu a podle názorů lidí, kteří jej znali, je pan Hadek velmi konfliktní osoba. Vždyť kdysi dávno firmu Hadek rozjížděl se svým příbuzným p. Šedivým - i tuto dobu pamatuju, je to už více než 13?? let, co používám jejich výrobky. S tím se rozhádal a pan Šedivý má dnes úspěšnou firmu Nobilis Tilia. Poté pamatuju Hadkovy velké rozbroje s pány Haraštou a Míčou (Salus), s těmi si nemohli přijít na jméno. No a teď odešel z Atoku a na paní Skopalovou kydá hnůj. Fuj. Asi závidí její úspěch, protože Atok velmi rychle expanduje po Evropě.

Toť můj názor. Chodím do firmy Atok nakupovat osobně, jsou tam stále milí a ochotní lidé, jejich výrobky jsou stále výborné kvality a jako firma se vyvíjejí neustále dopředu. Já Atok za nic jiného měnit nebudu.
petrasan
Petra
| 12. 4. 2008 10:31
Tak koukám, že jsi o praní psala už v rubrice Přírodní kosmetika. Díky.
babyvak
Petra
| 12. 4. 2008 09:54
Nakonec jsem vybrala babyvak, je to určitě o zvyku, ale trochu jsem se bála toho, abych ten šátek správně uvázala - tady tj. už připraveno. Kamarádka která už má mimčo mi také doporučila babyvak, má i šátek, ale prý ji také babyvak přišel lepší. Bydlím na malém městě, takže s kočárkem není problém, ale já zase řeším, jak budu venčit pejska, když manžel nebude doma. A taky abychom s mimčem mohli chodit do přírody, to s kočárkem dost dobře nejde

Plíny budu používat klasické látkové, budu je prát v ecoveru a když někam půjdeme (doktor,..)tak ekologické. Jaké plíny jsi používala ty? A pokud jsi používala látkové v čem jsi je prala? Vlhčené ubrousky mám také nakoupené ekologické, do porodnice mají být a doma si říkám, že budu mimčo utírat vlhkou plínou. Budu je používat jen když někam půjdeme.

Vložky Natracare nepoužívám, ale věřím, že musí být super. Dám na tebe a ještě si je objednám.
Jinak moooc děkuji za rady, ráda se přiučím
babyvak či šátek
petrasan
| 11. 4. 2008 14:41
Petro, podívala jsem se trochu zpět a viděla, že řešíš babyvak či šátek. Jak sis vybrala? Šátek je určitě výborná věc, když chceš mít volné ruce, ale nevýhodu to má trochu v létě - potíš se a mimko též. Pořídila jsem si i babyvak a osvědčil se mi, když jsem chtěla být max. mobilní a "větrat" bylo to fajn. Bydlíme v Pze, takže stálé cestování s kočárkem byl zpočátku opruz. Kup si ho, pokud nemáš, z druhé ruky , asi budeš znát www.mimibazar.cz, měla jsem jinak Red castle, myslím, že takhle se ta značka jmenuje, je to francouzské a nebylo to zrovna nejlevnější, ale věci mají kvalitní. Nechala jsem si ho a půjčuju ho dál kamarádkám s dětmi, všechny ho používaly. A co plíny, už máš vybráno? Jestli ti můžu ještě radit, pořiď si po porodu vložky od Natracare, pokud už je náhodou nepoužíváš. Ocenila jsem je, když jsem měla problémy s mykozou a od té doby je používám stále, jsou jedním slovem skvělé, nezapaříš se, jsou prodyšné narozdíl od těch "igelitových" a v přírodě se navíc rozloží. Vůbec by mě zajímalo ostatní , jestli s nimi máte podobné zkušenosti, vyzkoušela jsem i jejich tampony. Problém je jedině ta cena, protože jakmile si na ně zvyknete, nebudete už chtít jiné.

Nemáte jinak někdo nějaký zajímavý recept na pohanku a pohankovou lámanku? Dík
kosmetika
Petra
| 11. 4. 2008 14:34
Děkuji za tipy. Až dojdou zásoby, ráda kosmetiku od pana Hádka vyzkouším. Olej na prsa jsem si už objednala od Weledy. Také jsem četla, že kosmetika od Lavery není tak čistá. Moc nám s manželem vyhovuje jejich měsíčkový vyrovnávací krém a teď jsem se zamilovala do jejich růžové řady - mám olej do koupele a tělový olej. Nádherně voní. A to jsem dřív vůni růže neměla ráda, přišla mi těžká, ale znala jsem jen tu vůni chemickou z běžných kosmetických výrobků.
Hauschka
petrasan
| 11. 4. 2008 14:20
Ahoj Petry,
Hauschka je skvělý bezesporu, taky jsem od něj něco používala, jenže ve srovnání s Hadkem je podstatně dražší a kvalita, myslím, bude stejná. Ale výrobky a účinky budou velmi podobné. Určitě v těhotenství člověk ocení tyhle věci, taky jsem se mazala preventivně proti striím a taky prsa, je to důležitý, aby ti kůže zůstala elastická a nepopraskala, protože prsa udělají obrovský skok, ještě hned po porodu, na to se připrav. Když se občas dívám na fotky z tý doby, tak se mi nechce věřit, kde jsem vzala ty "melouny", protože normálně prakticky prsa nemám. Musíš si je i masírovat, k tomu najdeš vhodnou bylinku mezi esenciálními olejíčky, můžeš si i něco namíchat dle rady p. Hadka. Funguje dobře i jako poradna. Jinak já jsem si oblíbila regenerační obličejové oleje a teď má KH v nabídce nově regenerační obličejová séra, která si určitě také objednám, jeden olejíček mi vydržel asi 4 měsíce a to se s ním mažu denně. I krém jsem měla asi 3 měsíce a to jsem to na sebe plácala ve velkém. Strašně krásně mi totiž voněl.Jinak mně přijde moc fajn růžová řada. Taky už jsem měla nějaké klasické rostlinné oleje k mazání i konzumování. A samozřejmě sprchové oleje, jenže jsou trošku dražší, měla jsem např. šalvějový (proti pocení) a Cellu-Therap, taky žádnou celulitidu nemám. Tedy tu jsem eliminovala i lymfou. Pak používáme ty dětské věci. Jinak osobně na Laveru jsem zanevřela - není tak "čistá" jako Hauschka či Hadek. Od Salusu používáme konopný balzám s Karité. Tak přestanu opěvovat Hadka, je třeba to zkusit a najít si "svoje" přípravky. Vypadám jako jeho obchodní zástupce, ale nic z toho skutečně nemám.
Hádek
Candys
| 11. 4. 2008 10:18
Právě sem se chystala objednat si od Atoku a na vaše doporučení sem objednala taky Hádka. Ceny mi přišly o něco vyšší, ale pak sem zjistila, že Hádek je má na netu včetně DPH a Atok bez. Takže to vyjde nastejno Objednala sem si regenerační krém, hydrofilní olej, masku, pleťovou vodu a vlasové tonikum. Tak už se těším, až mi to dorazí a všechno vyzkouším
pro petrasan
Petra
| 11. 4. 2008 09:14
Také děkuji za informace a odkaz. Také jsem objednávala z Atoku, když to vím, tak příště objednám u pana Hádka. Skutečně výrobky jsou podobné, tak kdo by řekl, že to je tak.
Petrance mě před Vánoci doporučila kosmetiku Dr. Hauschky, ta je také úžasná. Manžel mi k Vánocům z ní objednal a teď i k narozeninám nějaké výrobky. Je fakt super. Strašně dobře mi dělá jejich pleťové tonikum speciál, používám pod krém ráno a večer a mám pleť krásně hlaďounkou. Každý se diví jak mi to těhotenství prospívá, že mám nádhernou pleť. Také nedám dopustit na jejich tělové oleje, po striích nemám ani památky. Samozdřejmě je kombinuji s ostatními - právě od Atoku, Salusu, Lavery.
pro petrasan
vendy
| 10. 4. 2008 14:41
Moc ti děkuju za informace ...jsem fakt moc ráda, že jsem si to ujasnila. Stránky pana Hádka jsem si už pročetla...je to smutné, že i firma se dá ukrást . Jen mě mrzí, že jsem si u Atoku zrovna udělala objednávku...příště si už objednám určitě u pana Hádka . Takže ještě jednou dík a měj se krásně
Karel Hadek
petrasan
| 10. 4. 2008 14:14
Vendy,
mrkni na jeho stránky, jinak došlo k tomu, že mu jeho bývalá manželka prakticky "ukradla" firmu ATOK - to je její momentálně, vzali mu receptury, ale nedělají to stejně, taky jsem si nejdřív koupila jednou ATOK v domnění , že je to Hadek, ale naštěstí jen jednu věc. ATOK samozřejmě chce vypadat jako Hadek - podobnost obalu a tak, ale pozor fakt to není Hadek. Rozdíl bude v účinnosti, vyjadřuje se k tomu i sám p. Hadek na netu a v časopise Aromaterapie, něco do toho pravděpodobně nepřidávají jako on, někde to šidí atd. Hadek už má těch věcí i podstatně víc. Na obalu musí být napsáno Karel Hadek, uvidíš to i na netu. Jinak fakt nevím, že by Hadka někde prodávali, ATOK ano, ale Hadka si objednávám jen na netu, při 1.objednávce jinak dostaneš i slevu 10%. Posílají jinak tištěný katalog a časopis.
Na vlasy jinak používám mycí olej a pak Lupisan, protože jsem na jaře začala mít problémy. Olej je skvělý, Lupisan čekám na účinek. Ale mám vyzkoušenou dětskou kosmetiku, obličejové oleje-úžasné, krémy, klasické oleje - levandulový, skořicový, krém na ruce, čistící odličovací olej - vynikající, pleťovou vodu. Preferuju přípravky z růží - je to balzám A mám fakt čistou a vyhlazenou pleť, má to účinky i na drobné vrásky.
pro petrasan
vendy
| 10. 4. 2008 13:43
Teda, teď jsi mě úplně zmátla já jsem žila v domění, že firma Atok, je firmou pana Hádka..a vůbec jsem netušila, že kosmetika je dvojí !!! Děkuji za ten odkaz....od Atoku kupuji mimo jiné hlavně vlasovou kosmetiku..a ta vypadá velmi podobě (to se týká sortimentu a názvu) jako kosmetika pana Hádka....v čem je tedy ten rozdíl ???
dětská kosmetika
petrasan
| 10. 4. 2008 13:02
Petro,
teď jsem si všimla , že jsi těhotná, v porodnici mi nic nenutili, začínala jsem také Weledou,ale objevila jsem už i daleko lepší věci pro děti i pro sebe. Mám jinak 3letého syna.Atopický ekzém jsme vyléčili konopím, mají celou řadu kosmetiky pro děti, která je skutečně výborná, teď používáme od Salusu (myslím) konopí s karité a je to vynikající balzám. Ale jako špičku a nedostižnou kosmetiku vidím věci od Karla Hadka, ale pozor nezaměňovat s Atokem, ukradli mu nějaké receptury, ale není to Hadek. Bohužel Hadek asi bude jen na netu www.karelhadek.eu, jinak moc nevím, že by to někde někdo prodával. Má nepřekonatelné věci pro děti i dospělé, včetně esenciálních olejů, např. i kapek do nosu apod. "Vyhodila" jsem veškerou kosmetiku a používám už jen věci od něj a konopí. Krásně mám po jeho přípravcích čistou pleť a i vrásky se mi vyhladily. Vypadá to jako neuvěřitelná věc, ale proměnu vidím skutečně na sobě. Už mám jeho věci tak půl roku a používáme je už celá rodina. Jinak má věci vhodné i pro těhotné, mycí olej na intimní místa, kterým jsem si vyléčila mykozu, tímto přípravkem jsem u něj také začínala. Pošlou ti i katalog se vším , co vyrábí a pak mají poradnu, kde se můžeš ptát na různé rostlinky a pomoc a jak co používat. Předesílám vše je přírodní a žádné konzervanty, krémy jsou trochu náročnější, protože je musíš skladovat v lednici a nesahat do nich přímo prsty, ale zvykneš si a výsledek je neuvěřitelný. Vypadám možná jako "jejich agent", ale ještě jsem neviděla něco podobně účinného a skvělého přitom za fajn ceny v provnání s veškerou "účinnou" kosmetikou i z lékáren a to jsem zkusila leccos. Jinak mě na to přivedla známá fyzioterapeutka a pak kamarádka, která se zabývá aromaterapií a masíruje.
pro Petrance
Petra
| 9. 4. 2008 08:39
Ahoj Petrance ,
doufám, že se Vám s Honzíčkem daří co nejlépe a už jste si na sebě pěkně zvykli a také na vše to nové. Nás to brzy čeká - za necelý měsíc už budeme tři

Dala jsem na Tvou radu a koupila jsem si tu Arnicu. Na balení není psané dávkování, paní lékárnice mi sice řekla, jak to mám brát, ale chtěla bych se zeptat i Tebe, jak jsi to užívala. Začala jsi to jíst už před porodem? Mycí olej mám již delší dobu a jsem s ním spokojená, tak jsem také počítala s tím, že si jej vezmu.

A co v porodnici? Nutili Ti na malého jejich kosmetiku nebo jsi mohla používat svou? Mám sbalený olejíček a krém od Weledy.

Užívejte sluníčka a mějte se mooc krásně!!!
Děkuji za rady
Ahoj
Candys
| 3. 4. 2008 15:39
Ahoj holky, tak sem se po pár dnech vrátila z lyžování v Alpách a vidím, kolik tady přibylo příspěvků a že budu mít co dohánět Biostyl sem propásla tak děkuju za všechny informace.

Zuzu, připojuju se ke gratulaci k výhře. Bude to určitě úžasné Jo a díky za tipy na nákup ovoce a zeleniny u uhelného trhul - určitě tam brzo zajdu.

Vendy, sem ráda, že se ti v Karavanseráji líbilo. Je to moje oblíbené místo a chodím tam docela často. Dieta Harémových dívek je mňamka. Taky mi moc chutná jejich hummus s piniovýma semínkama. Jak restaurace tak čajovna je moc fajn, hraje tam příjemná hudba, výborně vaří, z nápojů doporučuju vyzkoušet ledové čajíky. Hodně často je tam promítání fotek z cizích zemí, různé tématické večery a další akce (většinou zdarma), každý čtvrtek večer břišní tanečnice, mají tam k zapůjčení průvodce, takže tam načerpáš spoustu informací na cesty.

Mariana - pokusím se dát článeček o kávě z džezvy do deníčku, šíleně ho v poslední době zanedbávám, ale pokusím se to napravit.
Japan
petrasan
| 3. 4. 2008 13:27
Japonsko vůbec není tak klidná země, jak možná působí, naopak Tokyo je neuvěřitelné šílenství, oproti tomu mám pocit, že tady plyne vše pohodověji a máme tu takový "klid". Jinak je to taková země paradoxů, venkov ano vypadá jinak. Zenové zahrady a kláštery, parky jsou sice nádherné, ale Japonci žijí už úplně jinak, myslím, že to mají podstatně tvrdší než my. Je to vůbec kompletně jiná mentalita. Taky nejsou tak nároční jako my na prostor a jsou úžasně otužilí. Čisto tam jinak je úžasné, ovšem "plundrují" zase zbytek Asie. Miluju spoustu věcí spojených s Japonskem a "tradiční kulturou", ale na druhou stranu jsou v Asii mnohem krásnější místa a pohodovější. Kamarádka teď byla v Barmě a líčila to díky jejich izolaci jako opravdový ráj, poznala jsem Thajsko a věřím tomu, bude to podobné, jenže tam nejsou ještě davy turistů. Thajci jsou strašně milí a fajn lidi a umí úžasné věci-ajurvedu, masáže apod. , no a jejich kuchyně je nepřekonatelná. Japonskou mám velmi ráda, byla jsem i na nějakých kurzem, ale thajskou vidím jako vytříbenější a rafinovanější na spektrum chutí.
bio
zuzu
| 3. 4. 2008 12:56
OK diky..tak to ja ho kupovat nebudu, bych ho nevyuzila..osahat ho moc nemohu, nebot je v tom obchode primo v obale jak je dovezen z japonska..aby to kazdy neomakaval, je to takovy pekny papirovy japonsky sacek..
s tou TZ o biovyrobku jsem cetla uz vcera, na biospotrebitele.cz chodim pomerne casto, hodne to obnovuji ty stranky a pisi aktuality..
ja mam znameho ktery je z jizni Koreje, ukazoval fota apod, no nadhera, Japonsko bych taky dala! vubec tu asijskou ,,klidnou, cajovou kulturu,, ale stacila by mi i zamilovana Francie (jih, Provance)..ted ale mam vyhrany zajezd do Slovinska, tak to musi stacit ..hezky ,,destivy,,den.
kartacek
Petrance
| 3. 4. 2008 10:13
Zuzu, ten kartacek je opravdu dost tvrdy, jakoby rejzak, takze se hodi na odrhnuti svrchni slupky, ale neni jako houba, ze by se tim dobre omyla jablka atd...to myslim, ze by nefungovalo.
Ale treba bys ho pouzila...v obchode si ho "osahej" a uvidis. Ale co vim, jak je opravdu myslen na to, ze misto skrabky oskrabe jemnou slupku mrkve, brambor atd...takze cisti drasanim, coz u paprik, jablek ...neni zadouci.

Ale stejne to maji ti Japonci s jidlem vychytany, moc rada bych se do Japanu nekdy mrkla, do zenovych zahrad a hlavne do cajoven a sushi baru a tech krasnych cistych domu! No, treba se to nekdy vyplni . Kam vy byste se mrkly, kdybyste si mohly vybrat a neresit finance a cas?

Holky, nasla jsem tiskovou zpravu z Biostylu o biopotravine roku 2008

http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
28. 10. 2025 15:20
15404
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3