Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Petrance
Petra
| 27. 2. 2008 19:58
Ahoj Petrance,
držím palečky, abyste vše v pohodě zvládli a narodilo se Ti zdravé děťátko!!! Uvidíš, vše bude dobré, ale úplně s Tebou soucítím, mě to brzy čeká takyTak si pěkně užívej poslední dny co je miminko v bříšku!!!
pro Petrance
vendy
| 27. 2. 2008 19:37
Díky za povzbuzení

Také držím palce, aby Ti všechno dobře dopadlo a ať se ti narodí krásné zdravé dětáko a hlavně ať jste oba dva v pořádku ! Pak nám dej určitě zprávičku..až se miminko narodí..i když je jasné, že po porodu se všechno točí jen kolem miminka a na jiného nemají maminky čas ...
taky drzim palce
Petrance
| 27. 2. 2008 19:20
Vendy, taky moc a moc drzim palce tatinkovi a cele vasi rodine, je to obrovska psychozatez, hlavne pro vasi maminku...a mas pravdu, ze na zmenu neni pozde nikdy, to je pravda pravdouci!

Petro, diky za tip na mlynek. Ja jsem moc chtela tu domaci pekarnu, ale ted se mi udelal maly ekzem na ruce a rikam si, jestli to neni alergie na lepek, jedla jsem docela dost peciva, i kdyz zdraveho, ale stejne v tom lepek je. Tak jsem ted prestala jist chleba atd a jim jen ryzove a kuku chlebicky, tak snad to pomuze. Ale v te pekarne bych vlastne mohla pect i bezlepkovy chlebik . Cetla jsem o lepku, ze to je opravdu velke svinstvo a jak moc zamori organismus . kdyz jsem hledala info o porodech a detickach, nasla jsem moc zajimave stranky jedne alternativni maminky, mrknete na to, je tam hafo super informaci http://sweb.cz/…kova/index.html.
Jinak ja uz mam za 14 dni termin porodu, tak mi drzte palce, at vse probehne v poradku a vsichni jsme zdravi!

Ten clanek v MF dnes jsem taky cetla, docela je obdivuju, kdysi jsem videla v TV porad o podobnych lidech a moc se mi to libilo, bylo to inspirativni. Ted, jak jsem doma na materske, vidim, jak jsou nektere veci jednodussi, kdyz clovek nelita do zamoreneho mesta a muze si doma v klidu uvarit a vypestovat cokoliv.
Díky
vendy
| 26. 2. 2008 13:07
Ahojky holky, všem moc děkuju za podporu..dodalo mi to energii, kterou teď opradu celá rodina moc potřebujeme...

Na Biostyl už se opravdu těším ...potřebuju se od těch starostí trošku odreagovat
Přílohu MF jsem také četla, bylo to zajímavé...hlavně ten článek o té mladé rodině, žijící zcela přírodním způsobem...ale nevím nevím jestli bych měla odvahu, jít do něčeho takového....

Ještě k tomu mému tatínkovi, snažíme se s tou nemocí bojovat všemi možnými způsoby a mám velkou radost, že mamka postupně zcela změnila jídelníček..hlavně tatínkovi..ale i sobě a bráchovi, začali se zajímat o bio a zdravou výživu celkově, pořídili si odšťavovač...prostě postupně mění styl života...někdo by možná řekl, že už je pozdě ,když je nemoc tady, ale já myslím, že na pozitivní změnu není nikdy pozdě ...a mám z toho opravdu radost
článek
cuketka
| 26. 2. 2008 12:47
Ahoj, poradíte mi kde se dá najít ta příloha o biu v MF Dnes na internetu? Hledám na stránkách MF Dnes, ale nemůžu to najít. Díky.
pro Vendy
Biopavla
| 26. 2. 2008 11:55
Ahoj Vendy,
musím říct, že jsem si myslela, že asi nemáš moc času sem zajít kvůli tatínkovi. A přiznávám, že tu je bez Tebe smutno, tak nějak to není ono , snad Tě to potěší.
Vím, že teď už je tatínek ve fázi chemo atd..., ale teď čtu velmi pěknou knížku, možná Ti ale nenapíšu nic nového, protože jí znáš. Je od Rudolfa Breuse a jmenuje se Rakovina, leukémie a jiné zdánlivě nevyléčitelné nemoci léčitelné přírodními prostředky. Je tam spoustu zajímavého čtení a možná by se dalo po všech těch nemocničních zásazích až se vrátí domů mu pomoci pitím zeleninových šťáv - o tom ta knížka je, ale nejen o tom.
Vůbec by mě nenapadlo tu knížku číst, protože nemám takové problémy, ale doporučila mi jí kamarádka, mimo pití šťáv je tam spousta rad a doporučení i na jiné "úplně obyčejné" věci.
Moc držím palce.
pro Vendy
Petra
| 26. 2. 2008 11:29
Vendy, držím palečky, ať je tatínkovi dobře a vše co nejlépe dopadne!!!

Biostyl - My snad neporušíme tradici a pojedeme až v létě na biofestival.Dalekou cestu do Prahy a chození bych už zvládala těžko. Každopádně kdo tam pojedete, dejte vědět jaké to tam bylo, jaké jsou novinky, co nového dobrého, příjemného jste pokoupili, ochutnali.
Zdravím bio-holky
anonym
| 26. 2. 2008 10:42
Vendy i já na tebe myslím. Také uvažuji, že bych se jela podívat na veletrh. Podle toho, jak si manžel troufne na cestování. Zatím se drží, ale zase to pro změnu začíná být špatné se psem. Měly jste tady nějakou delší pauzu, tak snad se dáte opět do psaní. mějte se dobře.
pro zuzu - biostyl
Candys
| 26. 2. 2008 10:18
Ahoj Zuzu, já se možná na ten biostyl taky vypravím. U mě ale záleží na počasí. Pokud bude krásně, tak asi neodolám a vyrazím pryč z města. Přílohu v MF dnes o biu jsem taky četla, sice jenom na internetu ale ta rodinka mě taky hodně zaujala. Sama bych asi teď takhle žít nemohla, ale když má člověk rodinu a děti, tak to musí být nádhera.
pro Vendy
Candys
| 26. 2. 2008 10:14
Ahoj Vendy, strašně moc ti držím palečky a přeju ať to dopadne co
nejlíp. Musí to být pro vás všechny opravdu těžké období, ale věřím, že
to zvládnete. Podle toho, co píšeš, tak máš úžasnou rodinu a vzájemně se na sebe můžete spolehnout. A to je asi to nejdůležitější. Drž se!
pro zuzu
sylvik
| 26. 2. 2008 10:09
tu přílohu o biu jsem četla.testoval petr vacek.ta mladá rodinka mě docela dostala i tím jak si šijou oblečení no a vůbec celkově tím jak žijí.taky jsem si všimla reklamy c&a že budou mít celou kolekci oblečení z biobavlny
pro vendy
sylvik
| 26. 2. 2008 10:05
Vendy to je mi líto,hlavně aby to tatínek všechno dobře zvládnul a měl dost sil.držím palečky
biostyl
zuzu
| 25. 2. 2008 20:46
ahoj Vendy, to je smutne co pises, drzim palce!..jinak k tve otazce o biostylu..ja se chystam, uz jsem sem psala jako prvni, ze se chysta...vstupenku take dostanu zdarma, jsme take clenky ligy..minochodem dosel ti k novemu roku ten kalendar..mam ho na zdi, je moc pekny ..biostyl byl loni uuuzzzaaassssnyyyy...byl spoji s esoterikou, tak tam byly cajiky a vsechny mozne ,,carodejnice,,...letos jsem cetla ze tam bude zase mnohem vic vystavovatelu, ale obavam se, ze i mnohem vice bionadsencu..coz nevim zda je dobre,budeme se mackat a cim vice ,,je to v mode,, tim vice zajemcu..tak se tam treba potkame..opravdu to lini stalo za to a letos bych si to nenechala utect..doufam, ze mne do toho neco neskoci, neprijde..
jinak holky, cetly jste v priloze MF DNES clanek ve Vikend priloze o BIU?? ja jsme cekala, ze to tu nekdo rozebere a nic?!? ..uajimave clanky a navic test a ochutnavka bia a nebia dvou hercu- Žádníkové a ted si na to jmeno toho druheho herce nevzpomenu, ale kazdopadne uspesnost ochutnavek skoro 85%, super ..byl tam take hezky clanek ktery zije na samote, sami si pestuji jidlo a proste jsou free..cetli jste to?
Vendy drz se!.
pro sylvik
vendy
| 25. 2. 2008 18:20
Bohužel tatínek na tom není dobře nádor je zhoubný..teď prodělává radioterapii a chemoterapii...dokud jsem o tom jen slyšela, tak jsem si nedovedla představit jaké to jsou hrůzy..prožíváme to s tatínkem celá rodina, psychicky ho hodně podporujeme..ale je to moc těžké a smutné období..
vendy
sylvik
| 25. 2. 2008 15:54
Ahoj vendy,chtěla jsem se zeptat jak je na tom tatínek
pro Vendy
Petra
| 25. 2. 2008 11:34
Ahoj Vendy,
obilí kupujeme v prodejně zdravé výživy nebo objednáváme z biosféry. Prodává se po 1kg či 0,5kg balení. U nás jde na odbyt špalda, žito, pšenice. Dá se ale umlet i rýže, jáhly,pohanka.
Biostyl 2008
vendy
| 25. 2. 2008 09:48
Holky chystáte se některá na Biostyl 2008 ? Já se tam letos chystám popvé..chtěla jsem už loni, ale nešlo to..tak snad mi to letos výjde. Jsem členkou Pro-bio ligy, tak dostanu jednu volnou vstupenku zdarma . Doufám, že nebudu zklamaná..když už budu vážit takou cestu ..........
pro Petru
vendy
| 25. 2. 2008 09:45
Také začínám o tom mlýnku na obilí vážně uvažovat...je to sice docela velká infestice..ale myslím, že se to určitě vyplatí . Peťko, kde nakupujete to obilí ?
mlýnek na obilí
Petra
| 20. 2. 2008 10:26
Ahoj Petrance,
pročítám si starší příspěvky a zjšťuji, že jsem ti zapomněla odpovědět ohledně toho mlýnku na obilí. Máme Fidibus Classic. Jsme moc spokojení, meleme hlavně špaldu, žito, pšenici na domácí chlebík
shitake
zuzu
| 13. 2. 2008 20:54
ahoj holky, vim, ze jsme to tu uz nekde probirali, ale presto se optam..jak pripravujete houbicky shitake? kupujete susene nebo chlazene..tady v pze mam moznost koupit obe, takze je to super, jenze mi trosku vadi, ze se nedaji treba jen tak pridat do salatu, treba jako zampiony, asi se musi tepelne upravit ze??
nutricni hodnoty
zuzu
| 13. 2. 2008 12:19
ja myslim, ze kcal se v tomto pripade bat nemusime..je tam ten jablecny most a kozi syrovatka,nic jineho..takze to naopak pomaha .
Kozí syrovátka
Ameli
| 13. 2. 2008 11:01
Včera jsem si ji koupila a dnes ráno zkusila první kelímek. Má se to pít ráno, v poledne a večer. Chutná to jako jablečný mošt, složení je totiž 60% bio kozí syrovátka a 40% bio jablečný mošt. I složením je to jako mošt, "kozina" nebo nějaké jiné chutě či pachutě z toho nejsou cítit. 1 kelímek má 100 ml, ale energetická hodnota tady uvedena není...
bílé pečivo
angelwoman
| 11. 2. 2008 19:21
Ahojky! Mám otázku-co patří všechno do bílého pečiva?? Jen obyčejné rohlíky a housky? A co klasický chleba? Mám v tom zmatek, díky za odpověď
Kozí syrovátka
Dasa
| 11. 2. 2008 13:23
Díky, Ameli za odkazy, už jsem se podívala.
Ještě mám jednu prosbu, tu kozí syrovátku jsem ještě neměla, kdo jste ji už měl, mohly byste se prosím podívat, kolik KJ je tam na 100g? A taky jak chutná?
Díky moc
odkazy
Ameli
| 11. 2. 2008 12:23
Tady davam ty Zuziny odkazy, uz by mely fungovat, bylo tam dvakrat http, tak proto to neslo...
http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…

http://kozimleko.cz/…apoj-sydora.html
Holky, děkuju
Dasa
| 10. 2. 2008 19:47
Holky, díky za odpovědi
Jinak Zuzu, já se snažím s přestávkama už fakt dlouho jíst zdravě, tak pět let určitě. No, ale někdy mám třeba měsíční výpadek, kdy do sebe házím kde co . A jím hodně zelenin,ovoce,vlákniny,chleba si peču celozrnný, prostě fakt zdravá výživa. Ale ten záchod prostě nefunguje Jinak ty odkazy mi nějak nešly otevřít, nevím,blbne nám počítač, tak je to možná tím. Jestli myslíš ty kozí výrobky z Ratibořic, tak to je kousek od nás ale já jednou ten kozí měla a moc mi nejede
Letoslava - neumím si to celý dopol na ovoci představit, já jsem pečivová, a to se snažím ke snídani, max k obědu, odpoledne už jen zeleninka a bílkoviny. Tak to by se mi tam ten můj chlebíček nevešel
Ameli - tak nějak to asi zkusím. Myslela jsem dopoledne třeba k pomeranči, že si udělám tak 200ml teplý vody a do toho 2 vrchovatý čajový lžičky. A uvidím, jestli budě nějaký efekt.
Díky holky a hezký večer
Syrovátka
Ameli
| 10. 2. 2008 19:34
Já piju syrovátku kvuli vyprazdňování každé ráno ještě nalačno. Na obalu od té mé je napsáno: 2 polévkové lžíce syrovátky rozmíchejte ve 200 ml teplé vody. Pro dokonalý efekt doporučujeme užívat ve třech pravidelných denních dávkách. Při redukční kůře lze syrovátkovým nápojem nahradit také jedno z hlavních jídel. Tak nevim jestli to pomuze...
Jinak rozmíchaná syrovátka má konzistenci jak mléko, ale je žlutá a chutná podobně jako sunar.
pro Dášu
Letoslava
| 10. 2. 2008 18:50
Ahoj Dášo, nemám pro tebe odpoveď na tu syrovátku, ohledně ní bych se spíš chtěla zeptat - chutná to jako mlíko, nebo tak nějak podobně?

Chtěla jsem ti jen poradit ohledně toho chození na záchod - já s tim měla problémy od dětství. Pozdějc když jsem začala jíst zdravějc, přestala jíst maso apod, se mi tohle ještě pořád neupravilo. Pak jsem dle knihy Fit pro život začala jíst po celé dopoledne jenom ovoce -čim víc tim líp- a problém byl vyřešen, chodila jsem/chodim pravidelně každej den ve 12:45 Zkus to, třeba na tebe bude tohle fungovat taky, pro hubnutí a zdraví je vyprazdňování moc důležitý. Držim palce!
syrovatka
zuzu
| 9. 2. 2008 20:11
hutny mlicko:-/..to jsi si asi poradne dala do nosu..ja kdyz si ji obcas dam, tak cca do pulitrove sklenicky 3 pol.lzice, nijak to neprehanim..na spatne traveni jak pises, doporucuji hodne ovoce zeleniny, vynechat sladke, mastne, maso a proste jist co nejmene chemickeho, ale naopak vice neupravene prirodni stravy...na vyprazdnovani jsou dobre svestky- susene a fiky..a jeste ti poradim, pokud to ale ve vasem meste sezenes-
http://http://kozimleko.cz/…apoj-sydora.html
sama se tam muzes presvedcit, precist, na co je to dobre..a neni to drahe cca 20kc..
vubec vtyto kozi vyrobky z Ratiboric preferuji...St. Pierre uz vubec nekupuju..:
http://http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…
Syrovátka Amálka
Dasa
| 9. 2. 2008 14:13
Zuzu, díky za odpověď na tu syrovátku. TeĎ mě napadlo ještě, zeptat se tady ostatních holek. Snažím se dát nějaký to kilčo dolů a mám problémy jít na záchod, což jsou dva důvody, kvůli kterým jsem si syrovátku koupila. Chutnala jsem ji a strašně mě chutná, takový hutný mlíčko Jen jsem koukala, že má 1630KJ na 100 g, což mi na hubnutí připadá docela dost Není tam ani napsáno, kolik se toho má denně vypít. Mohly byste mi poradit, jak si to ředíte a kdy ji pijete? Jestli třeba místo svačiny nebo k jídlu, aby to moc nezahýbalo denní příjmem? Děkuji a přeji hezký den

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
28. 10. 2025 18:22
15406
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40