Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Bioveletrh
Dasa
| 9. 2. 2008 14:10
Zuzu, to já byla loni na tom veletrhu některá z vás (bohužel už nevím kdo ) mi posílala vstupenky, tak mě to přišlo lacino Jinak letos bych se tam taky ráda podívala, uvidím, jestli to projde doma
bioveletrh
zuzu
| 9. 2. 2008 12:32
zdravim Vas bioholky, tak se nam to tu nejak moc nehybe..
musim Vas poinformovat, ze se zase chysta bioveletrh v Holesovicich v Pze, na Vystavisti..ja tam byla loni(myslim, ze i nektere z Vas) a bylo to super! bylo to spojene s ezoterikou, takze takova zajimavost navic..
http://http://www.biostyl.cz/main.php?…
myslim, ze tam bude letos s ,,rozsirovanim,, bia mnohem vice lidi, to bude mackanice, ale uz se moc tesim!
tak snad budete mit taky cas .
re: přečti diskuzi
soleilfleur
| 7. 2. 2008 15:42
ahoj, jo jo, s tou diskuzí už jsem na třicáté stránce, ale pořád mě toho čeká dost a dost
precti diskuzi
zuzu
| 6. 2. 2008 20:42
ahoj,
ja myslim, ze kdyz si prectes od zacatku tuto diskuzi, tak budes ,,nabusena,, informacemi, ja myslim, ze neni tema, ktere by jsme s bioholkama neprobraly ..jinak Te vitam v klubu.
začínám :-)
soleilfleur
| 6. 2. 2008 19:54
Ahojte holky !! Jsem tady nová a zaujala mě Vaše diskuze...Právě se taky snažím začít žít zdravěji a jíst hlavně bio výrobky. Chtěla jsem poprosit ty zkušenější z Vás, jestli by mi mohli trochu pomoct a třeba mi na mail poslat nějaké zkušenosti nebo postřehy abych se do toho rychleji dostala. Zatím studuji a bydlím rodiči, takže je to stravování trochu složitější, ale myslím, že už jsem je trochu přesvědčila. Předem moc děkuju. můj mail je soleil.fleur@seznam.cz
tofu
Letoslava
| 31. 1. 2008 22:27
vendy, dekuju za privitani. to je fajn ze znas pana Dvoraka osobne, to je mi to hned taky sympatictejsi :) jde mi hlavne o ty geneticky modifikace, protoze soja patri spolu treba s kukurici k nejvic pestovanym v te GM verzi.. a taky hodne hnojenym a strikanym tusim. no ale to uzeny je uzeny :)
pro Marianu
vendy
| 31. 1. 2008 13:59
Ahojky, no u tatínka také nic moc...stále čekáme na výsledky..a objevily se tam nějaké komplikace, takže ho domů ještě nepustí, zítra ho přeloží z Ostravy do Opavy...a stále se jen čeká...
Držím palce ať je u vás zase líp
pro Letoslavu
vendy
| 31. 1. 2008 13:57
vítám Tě tady na našich bio diskuzích ! Nad tím tofu jsem se párkrát už také zamýšlela, ale já jsem na bio tufu ještě zatím nenarazila. Kupuju to od Sunfoodu...jednak mi nejvíce chutná a také znám majitele firmy Sunfood pana Dvořáka osobně a prostě jeho výrobkům věřím...
Nejraději mám tofu lahůdkové a s řasou mňam
pozdrav
anonym
| 31. 1. 2008 07:36
všem bio-holkám. Vendy, jak se daří? U nás doma nic moc.
biotofu?
Letoslava
| 30. 1. 2008 20:22
Ahoj postupně jsem přečetla celou tuhle diskuzi (fakt!:) a připojuju se tímto k diskutování. Napadá mě jedna věc - když kupujete tofu, tak je to to od Sunfoodu, co není bio? a navíc na něm ani není napsáno, že není vyrobeno z geneticky modifikovaných surovin - což mně se právě nelíbí.. nebo kupujete jiné tofu..? Nedávno začali v Plusu prodávat BioBio tofu, ale mají jen to obyčejný, a já ráda uzený nebo jiný.. : )
Vendy, Mariano,
Biopavla
| 25. 1. 2008 16:02
Přeju Vám oběma hodně síly, když to člověk neprožívá a zamyslí se, cítí jak Vám je a jak život najednou je někde jinde.
ahoj
anonym
| 25. 1. 2008 14:03
Dobrý den bio holky.Vendy, ještě to bude dost těžké, ale musíte to vydržet. Je to náročné pro všechny. Já to teď zažila. Dnes manžel přijel domů, vypadá hrozně, ale je soběstačný. Jelikož se mu bude potrava vstřebávat o hodně méně, potřebuji rady na hodně výživné potraviny. To miso bude asi dobré. Napadá vás ještě něco? Díky.
pro Petrance
vendy
| 25. 1. 2008 11:39
Petrance, díky za podporu , včera tatínkovi přestali dávat kapáky, které mu zdřejmě hodně tlumily bolesti...takže se necítil moc dobře a byl rozmrzelý...také zase začíná pracovat psychika, když už se brzy dozví výsledy z histologie...ach jo, to jsou opravdu hrozné starosti, celé naší rodině to rázem úplně změnilo život..ale věřím, že zase bude líp .

Díky za recept na miso polívku vypadá lákavě, určitě ji vyzkouším. A určitě časem zkusím i to bílé miso .

Přeju Ti hezký den
miso
zuzu
| 25. 1. 2008 11:08
ahoj, ja taky miso nepouzivam, videla jsem ho v obchode, ale nevedela jsme co s nim, aha tak ted uz vim, ze do polevky, ale jelikoz polevky si nevarim, tak to asi nevyuziji..ale chystam se na houbicky shitake, maji je cerstve balene v Albiu, holky myslite, ze jsou pouzit jen tak, neuprave, myslim nakrajet je treba do testovin, ryze apod...
Miso
Petrance
| 24. 1. 2008 17:45
Ahoj Vendy, taky pořád moc a moc držíme palce! to je bezva, že za tatínkem jezdíte každý den, v nemocnici čas moc neutíká a podpora rodiny je nejvíc!

Jinak zrovna jsem si uvařila miso polévku a vy tady povídáte o misu .
Já mám miso hrozně ráda, do polévky, nebo i do luštěnin. Musí se ale používat v rozumné míře, uvádí se, že
cca půl kávové lžičky na porci.
Miso je vlastně fermentovaná pasta jejímž základem jsou sojové boby a další obiloviny. Obsahuje enzymy,vitamíny (B12), bílkoviny, stopové prvky, vlákninu. Skvěle čistí a posiluje organismus. Já mám nejraději miso rýžové a ječmenné, čistě sojové je dost slané.
A lahůdka je bílé miso, to má jemně nasládlou chuť a hodí se do bílých jemných polévek - třeba do celerové, pet¨rželové. Miso se nemá vařit, aby se neničily enzymy, takže se přidává do jídel až ke konci vaření a nechá se lehce táhnout.

Když jsem třeba nemocná nebo na mě něco leze, dělám si jednoduchou miso polévku, která skvěle zahřeje a celkové posílí -
do vody namočit kousek řasy wakame nebo kombu, přivést k varu, lehce osolit, přidat zelený hrášek, nakrájený pórek nebo jarní cibulku, kapku shoyu, oleje a chvilku povařit. nakonec přidat trošku misa, šťávu z čerstvého zázvoru a nechat chvilku stát.

Zde je dobrý recept na miso polévku
http://www.apetitonline.cz/…olevka_miso.html
miso
anonym
| 24. 1. 2008 16:34
A co to je, to miso? Dochucovadlo ? Zrovna pojídám Mungo klíčky,poprve jsem si je koupila. Není to špatné.
miso
sylvik
| 24. 1. 2008 16:12
ahoj vendy já jsem před časem koupila sojové miso ale zatím jsem ho použila jen jednou na ochucení pohanky.málo solím takže mi to pak přišlo předolené a od té doby jsem neměla odvahu ho použít.jinak se taky připojuji k přání aby se tatínek brzo uzdravil
:-)
vendy
| 24. 1. 2008 08:30
Holky jste moc hodné, že na mě myslíte , taková podpora opravdu potěší

Chtěla jsem se zeptat jestli některá používáte miso ? Já jsem na miso už mockrát četla chválu, ale nikdy jsem neměla odvahu ho koupit, až teď...koupila jsem miso rýžové, používám ho zatím jen do polévek, ale je to opravdu super výborně polévku ochutí
Vendy
anonym
| 24. 1. 2008 07:53
Vendy drž se, raději ať zůstane nějakou dobu v nemocnici, ale hlavně ať to je dobré. Můj manžel již asi půjde dnes domů. Ať vám vyjdou dobré výsledky.
vyborne!
zuzu
| 23. 1. 2008 20:04
to je fajn , uz jsem si taky rikala, ze nepises, myslela jsem na to..tak mas stesti Vendy, ze jsi se ozvala(vidis, ze uz se po tobe taky shanelo vic lidicek)..kazdopane drzime vsichni tady z viktorky palce!
pro Marianu
vendy
| 23. 1. 2008 19:26
Ahojky, tatínek se po operaci cítí docela dobře, ještě leží v Ostravě v nemocnici a čeká na výsledky z histologie...měly by být začátkem příštího týdne...tak hrozně moc doufáme, že budou dobré !!! Střídáme se s bráchou a za taťkou každý den jezdíme a moc nás těší, že je v dobré náladě a optimistický . Na nic si nestěžuje..všechno chválí..doktory, sestřičky..péči, jídlo..a to můj tatínek není zrovna z těch co by chválili jen tak pro nic za nic. Kéž by výsledky dopadly dobře a měli jsme tatínka zase brzo doma !!!

A jak je na tom manžel ? ...psala jsi, že už je to lepší...už je mimo nebezpečí ?
ahoj
anonym
| 23. 1. 2008 16:59
Holky nevíte někdo jak to má Vendy s tatínkem?
mlýnek na obilí
Petrance
| 18. 1. 2008 19:36
Vendy, moc a moc drzim palce, at je tatinek co nejdriv fit! Drz se, verim, ze to je obrovsky stres pro celou rodinu, ach jo, zdravi je opravdu nejdulezitejsi.

Petro, zaujalo me, ze mas doma mlynek na obili, to je taky muj sen, jaky mate? Koukala jsem, jak jsou ty kamenne mlynky drahe, stoji 7 - 14 tisic , ale musi to byt bomba,
mit cerstve namletou mouku!
byla jsem parkrat na letnim jogovem soustredeni, kde se varila sama uzasna indicka vege jidla a meli tam prave mlynek, ktery delal i vlocky atd...kase nebo placky capaty z teto mouky nemely chybu! Tak pry ta cerstva mouka ma uplne jine vlastnosti, nez "stara" - vice lepku a lepe drzi pohromade.

Jinak prave od pristiho tydne uz jsem doma, nejak mi to ale nedochazi, haha. To sezeni v praci 8 hod uz mi vadilo, brisko prece jen potrebuje spis chodit nebo lezet. Ted ti pupik zacne rust primo pred ocima .
Holky, musim vam jeste rict jeden novy postreh... Bydlim za prahou, ale pracuju v praze a obcas jedu MHD...a i kdyz je bricho na me fakt uz hodne videt, tak me jeste nikdy nikdo nepustil sednout.
A jednou jsem dokonce ja, tehule, poustela sednout starou babicku! Nevim, jestli jsme takovi ignoranti, ale je to dost smutny ...
:-)
vendy
| 18. 1. 2008 13:02
Holky, děkuju moc všem za podporu, tatínek má za sebou těžkou operaci, operovali ho včera odpoledne, večer byl stabilizovaný, operace proběhla dobře, bez komplikací...doktoři se snažili odebrat co nejvíce té "špatné tkáně"..a jak se jim to povedlo..to ukáže magnetická resonance...na a nejdůležitější budou výsledky z histologie...
Včera jsem prožívala strašné napětí...dnes se mi trošku ulevilo..i když vím, že vyhráno tatínek ještě zdaleka nemá...ale věřím to to bude zase dobré !

Pro Millik : Já mám doma pekárnu, takže s pečením v troubě Ti bohužel neporadím....

Pro Marianu : Jsem moc ráda, že to s tvým manželem vypadá lépe....určitě to zvládne !
babyvaky
zuzu
| 18. 1. 2008 11:52
holky ty babyvaky jsou krasny! moc rada koukam na mamci, kdyz nosi ty maly clobrdiky v satcich, je to neco jineho nez ty kocarky, to jsme zvedava, jak budete psat za pul roku, az se vam narodi peti kilovy cvalda, jak je budete tahat ...jinak na spladu take nedam dopustit..spalda a pohanka nej nej ..jinak jen takova info, cetla jsem na strankach biospotrebitel.cz, ze jak jsou na trhu ty dva kozi jogurty, jeden st.pierre a jeden z Ratiboric(ja tedy preferuji a jim ten), tak v tom prvim ac je to kozi, je susene mlecne mleko, se to tim zahustuje, proto je to tak husty jogurt, naopak ten s modrymi pruhy je ciste 100% ,,kozi,,
a take vice tekuty(coz nepovazuji za horsi), takze jsem docela cucela, ze kdyz kozi jogurt, tak je tam stejne kravs. mleko na zahusteni...tak jsme rada ze volim to lepsi, aniz bych o tom vedela, proste kozi jogurt z Ratiboric nejlepsi .
Mariana
Petra
| 17. 1. 2008 12:55
No, tak to je hezké, že máš vnuka 5., třeba se taky tak strefíme Taky
si říkám, že ten šátek bude fajn, že bych ho určitě využila i při
venčení psa, mohla bych jít k blízkýmu poli a nemusela bych se drncat s
kočárkem
pečivo
anonym
| 17. 1. 2008 11:52
Já nedám dopustit na špaldu. Asi bude fakt nejlepší pořídit tu domácí pekárnu. Zuzu, tak to jsi dobrá, že vůbec nejíš pečivo. Petro, ty máš termín 4.5. Náš vnuk se narodil5.5. Teď bude mít dva roky. Šátek je fajň, jsou obě ruce volné. Výborné, když musíte jet nějakou hromadnou dopravou. Vendy, dej vědět, jak je.Můj manžel dnes mohl první rohlík.
Vendy
Petra
| 17. 1. 2008 11:13
Vendy, držím palečky, ať tatínkovi operace dobře dopadne a vše je v pořádku!!!
Petrance
Petra
| 17. 1. 2008 11:12
To věřím, že bříško pěkně roste, já mám termín až na 4.5.a říkám si, že teď je tak akorát, víc by nemuselo Začalo
růst až kolem Vánoc a až teď to lidi začínají poznavat, ale je jim asi
blbý se ptát, jestli jsem pod tou bundou tolik ztloustla nebo čekáme
mimi Když píšeš, že chceš používat biobavlněné tak taky budeš prát, viď

Už jsi doma nebo ještě chodíš do práce?

Jinak k pečení, asi před více než 2 lety jsme si pořídili pekárnu a
před rokem kamenný mlýnek na obilí. Je fajn, že si obilí nameleš přímo
čerstvé, ale je hrubší, takže při pečení na to musíš pamatovat a přidat
více tekutin, pojme jich více.
pečivo
Mullik
| 17. 1. 2008 10:52
A chtěla jsem se zeptat, jestli to pečeš v domácí pekárně nabo v ošatce. Já jsem si právě koupila směs na pečení chleba, jenže doma jsem sjistila, že nemám ošatku na pačení a kdybych to dala jen na plech, tam mi přijde, že se to musí rozjet. Tak se chci zeptat, kam na takovou ošatku jít, jestli musí být nějaká spešl nebo jen nějaká obyč, Aby to třeba nezhořelo, nebo já nevím...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
28. 10. 2025 18:22
15406
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40