Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

kvašák
Petra
| 7. 1. 2008 13:05
Chtěla bych se zeptat ohledně toho kvašáčku, to je takhle jedna velikost nebo se dělá i větší?Dívala jsem se na netu a jiné jsem nenašla. Manžel o něm před pár dny mluvil, že by si ho přál, tak si říkám,že by to byl bezva dárek k únorovým narozeninám
pro Biopavlu
vendy
| 7. 1. 2008 12:27
Jé Pavli, tak koukám, že si s tím kvašákem protiřečíme...já mám pocit, že se do ledničky vejde, hned to dnes doma vyzkouším .
To mě mrzí, že se ti pickles nedaří...já ho mívám tak 3 dny při teplotě okolo 21 stupnů...a žádný problém jsem ještě neměla. Ale musím uznat, že na podzim bylo pickles daleko lepší, protože zelenina byla více šťavnatá.
pro Lenku
vendy
| 7. 1. 2008 12:23
Ahojky Leni, delší dobu jsem na Tebe nikde v diskuzích nenarazila, neobjevila jsem ani žádné nové příspěvky ve tvém deníčku.. tak už jsem si říkala, co je s tebou ... proto mě to dnes potěšilo, když jsem uviděla tvoji ikonku
Jinak děkuji za útěchu ohledně tatínka ...věříme, že svůj boj vyhraje.

K tomu kvašáčku...on je právě docela malý (1l) , myslím, že se vejde v pohodě i do té ledničky. Ale pokud se pickles dělá, tak ho mám stát v kuchyni (3 dny) při pokojové teplotě a pak se může hotové pickles přenat do skleničky na závit a dát do leničky, ale to já nedělám protože ho většinou hned během dvou dní sníme

http://www.minikvasak.adv.cz/
pickles
Biopavla
| 7. 1. 2008 12:12
Vendy, taky moc držím palce s tatínkem je dobře, že neztrácíte naději.

Ještě k pickles. Jsem z toho nešťastná. V podzimním období jsem dělala salátky jedna báseň a teď v zimě, když se v bytě topí, tak jsem 3x udělala salátek a dala ho do chladné předsíně. Pokaždé se zkazil a museli jsme ho vyhodit Tak si už vůbec netroufám dělat dál. Přitom ale ve velké zumě by být taky neměl, protože se prý nenastartuje kvasný proces. Takže nevím nevím ta lednice a ještě k tomu je vysoký, takže by se tam opravdu nevešel.
Jsem z toho moc smutná. Poraďte prosíííím.
pickles
lenka
| 7. 1. 2008 08:18
Já o tom soudku taky přemýšlím, protože mi to moc chutná, akorát pořád váhám proto, že nevím, kde bych ten soudek pak skladovala - do lednice se předpokládám nevejde a nevím,jak dlouho by pickles vydrželo v pokojové teplotě. Kde ho máš ty? A kolik zeleniny se ti tam vejde? Já bych taky potřebovala nějaký menší.
Vendy
lenka
| 7. 1. 2008 08:16
S tou rakovinou je mi to moc líto. Před páru dny jsem viděla reportáž o Petru Vlasákovi, je to takový známý mladý podnikatel,našli mu zničehonic loni taky nádor na mozku a dávali mu šanci pět 1procent. Teď po roce už se vrátil do práce a rakovnu nemá, tak snad to tak dopadne i u vás.
Dárky
vendy
| 7. 1. 2008 07:43
Ahojky holky, moc vás všechny zdrvím v novém roce . Když už jsme u těch dárků, tak se musím také pochlubit . Já jsem dostala "mini kvašáček" na výrobu pickles. Už jsem ho stačila i vyzkoušet a jsem s ním moc spokojená. Potom jsem dostala sprchové gely od Lavery - jablíčkový a medový, oba jsou fajn, ale ten jablíčkový mi více voní.

Bohužel jsem si ty letošní vánoce moc neužili, protože mi vážně onemocněl tatínek, druhý svátek vánoční jsme ho vezli do nemocnice, kde si ho hned nechali a na magnetické resonanci mu našli nádor na mozku . Teď ho čeká velmi těžká operace, ale neztrácíme naději.....
nový instinkt
zuzu
| 5. 1. 2008 09:53
ahoj holky,
v novem vydani Instinktu je clanek, rozhovor s Hankou Zemanovou, tak urcite stoji za precteni ..jinak ma mimoc, trimesicni dceru a pise dalsi knizku..

jinak ja k Vanocum jsem si nadelila z kosmetiky od Salusu bio rakytnikovy kremik, ten jejich kulaty, jak ma tvar jak nivea..je vyborny..a jinak co se tyce samponu, tak ja ted jedu tu radu co prodavaji v lekarne,na regeneraci vlasu na bilkovinovem zaklade- Revalid....potom jsem si poridila z DM z te jejich bio rady- Alverde mesickovy kul.deodorant a merunkovy peeling..no a potom vecicky ale uz ne eko ci bioale klasicke znacky..ale babce jsem koupila k Vanocum z fair trade kafco a fair trade rucne delany pleteny slameny kosik .
Dárky
Dasa
| 4. 1. 2008 19:36
Tak když jsi s tím začala, tak se taky přídám
Já měla největší radost z pomalého hrnce. Už jsem o něm hodně četla - hlavně na diskusích na Dámě a myslím, že je to dobrá věc. Protože jsem s dvojčátkama na mateřské, tak se mi každá volná chvíle jinak strávená u sporáku hodí. Dále jsme dostali s manželem akvárko, to jsme si taky přáli, tak budeme studovat, co do něj
Pak také kuchařku, ale obyč, to spíš pro manžela, nevím, kde mám pořád brát novou inspiraci.
S tím šamponem jsi mi dala brouka do hlavy, zrovna dneska mi došel, tak přemýšlím, jakou značku bych vyzkoušela.
No, a k tomu cukroví. Nepekla jsem, manžel to nejí a pak to sním vždycky stejně já tak jsem si koupila tři sáčky biocukroví, je vynikající, ale samo jsem taky zhřešila a snědla víc toho nebio od maminy Ale nevyčítám si to, tak nějak jsem s tím stejně počítala, a od včerejška jsem zase najela na tu správnou kolej
Mějte se holky a napište
dárky
Markytka
| 4. 1. 2008 14:35
Tak nejdřív chci popřát všem vše nej do roku 2008.
Jelikož je to tu zase nějaké tiché, chci se s Váma podělit o dárky, které jsem dostala k Vánocům.
A doufám, že se také podělíte.....
Tak dostala jsem sušičku na ovoce, která v kuchyni zatím jen stojí, protože na sušení ještě nic moc není.
Pak jsem dostala od Lavery sprchový gel Lesní plody a jsem z té vůně docela zklamaná. Něco se mi na ní nezdá. Potom šapmon také od Lavery Vital, ten je dobrý, voní nádherně přírodně:)
Mám po něm takové zvláštně hrubší vlasy. Ale jak moc nepění, tak musím mýt dvakrát, jinak mám pocit, že jsou vlasy nedostatečně omytý. Ale to je možná jen pocit.
Potom knížku o bylinkách, která mi taky udělala radost. S našima chceme letos založit na zahradě bylinkovou zahrádku, tak jsem zvědavá.
No a zbytek už jsou věci, které by Vás asi nezajímali.
Pekla jsem 4 druhý zdravého cukroví ze špaldové mouky a medu, ale jak se říká, nejlíp chutná u jiných, tak jsem hřešila a dlabala mamčino nezdravé. Ale nebudu si to vyčítat, to se nemá!
přání
Candys
| 2. 1. 2008 10:00
tak se trošku se zpožděním přidávám a všem bioholkám přeju v novem roce peníze, protože jsou potřeba;
úspěch, protože je příjemný;

zdraví, protože je nenahraditelné;
přátelství, protože je vzácné;
štěstí, protože se nedá koupit;
a lásku, protože bez ní nemá nic
smysl....
ať je ten letošní rok prostě úžasný
přání
Petra
| 1. 1. 2008 13:00
Všem bioholkám spousty zdravíčka, štěstíčka, lásky, pohody a splnění i těch nejtajnějších přání!!Ať se Vám všem daří po celý nový rok 2008
Nový rok
Petrance
| 1. 1. 2008 09:49
Preju vsem bioholkam krasny Novy biorok a hodne biodobrot kazdy den!
Přáníčko
Dasa
| 21. 12. 2007 19:33
Ahojda holky,
taky se přidávám s přáníčkem.
Přeji moc moc všeho hezkého, pohodu ve svátky, žádný stres a hlavně hodně sluníčka u srdíčka
A těhulkám krásně rostoucí a kopající bříška
Mějte se krásně, pá pá
Přání
vendy
| 21. 12. 2007 11:14
Zuzu, máš pravdu ten čas strašně rychle letí
Také přeju všem bio holkám, ale i všem ostatním krásné, pohodové vánoce, ať si ten sváteční čas příjemně užijete, každá podle své vlastní představy
A vše dobré v tom novém roce
přáníčko
zuzu
| 21. 12. 2007 10:18
ahoj bioholky,
tak si tak uvedomuji, ze uz je to vice jak rok, co tu navstevuji biodebatu, to jsem jeste byla v anglii, pamatujes Vendy a ted uz mam zase dalsi semestr za sebou..no leti to jak voda, proto Vam vsem chci od srdce poprat vesele a klidne Vanoce, pekne darecky, hezkou pulnocni a hlavne zdravicko do noveho roku 08..tak se mejte moc hezky..ja jeste dnes a zitra v praci, ale nemam rada nic nedelani, tak mi to ani nevadi..ahoj a uzivejte!!.
pro Petrance
vendy
| 20. 12. 2007 12:50
Žádný přesný recept na celerový salát nemám...dělám ho jen tak podle oka, a tak je pokaždé trošku jiný. Základem je vařený celer, který nastrouhám na tenké nudličky a pak přidám kousek vařené mrkve, hrášek, nebo taky nějaký ten vařený brambor, ale ne moc aby z toho nebyl salát bramborový, někdy přidám kousek červené kapie, aby to hezky vypadalo, nebo jedno nakrájené jablko. Salát ochutím umeoctem, nebo citrónem a solí a pepřem. Když mám chuť tak přidávám nasekané vlašské ořechy .
Na Štědrý den se tak úplně nepostíme, hrachovou polívku jíme už k obědu a večeři pak máme už bez polívky.
štědrý den
Petrance
| 18. 12. 2007 16:32
Vendy, jaký děláš ten celerový salát, úplně jsem na něj dostala chuť ! Já dělávám z uvařeného celeru s tofunézou a citronem, ale ráda zkusím novou variantu!
a co jíte k obědu, nebo se postíte?
Štědrovečerní večeře
vendy
| 18. 12. 2007 13:07
Tak já budu na Štědrý den vařit klasicky hrachovou polívku a pak dělám celerový salát bez úplně bez majonézy a trošku bramborového s tofunézou. Smaženého kapra si dám, ale bude to letos mé první a poslední smažené jídlo. Dělám pro každého jen jednu porci, spíše tak symbolicky a pak také smažím celer, ten máme celá rodina moc rádi .
košík
zuzu
| 18. 12. 2007 12:39
jojo v Praze, v obchode, ktery se jmenuje BIOTOP, maji i web stranky, muzes juknout:
http://www.ebiotop.cz/
tak hezky predsvatecni dny..ja jsme ve skole ale odpo se chystam do viru mesta jeste pro nejake darky, to bude blazinec.
Vánoce vánoce
Petrance
| 17. 12. 2007 21:45
Ahoj holky, tak aby nám ta diskuse tady nestála, tak povídejte, co dobrého bio budete papat na štědrý den a co budou papat vaše rodinky?

Já půst asi nevydržím tak chystám určitě k obědu kubu a večer budeme mít lososa na másle a citronu a já k tomu biosalát z biokuchařky od Hanky Zemanové - z bulguru se zeleninkou a tofunézou.
Manželovi ovšem musím dělat pravý bramborový s majolkou, to já ale nemusím. Kapra nějak nemáme rádi a smaženého už vůbec ne.
A já těhule k tomu asi svařený jablečný mošt s kořením, mňam. Tuhle jsem dělala manželovi domáci vaječný koňak a musela jsem se držet, měla jsem na něj děsnou chuť .
Pro milovnice marmelád nebo jako dárek mám dobrý tip na eko marmeládu, kterou mají v oddělení jídla v Ikea - pomeranč s bezinkami, fakt moc dobrá a bio .

Zuzu a kde jsi koupila ten košík, někde v Praze?
Vánoce
zuzu
| 17. 12. 2007 20:08
Ahoj bioholky,
tak koukam, ze nam to tu nejak stoji ta diskuze, nejspis jste vsechny v jednom kole, darky, vanoce, uklid, vareni..njn utece to jako voda a prehoupne se rok a bude tu zase leden a vse nanovo..zitra se chystam na predsvatecni nakup do Rozmaryny, trosku zasoby nez uplne zavrou..min tyden jsem koupila k Vanocum babce biokafe z fair trade, tak z nej mamm radost a jeste rucne pleteny slameny kosik, tak se snad take bude hodit a co vy, jak se mate? a co vy tehulky, jak je?.
bio
Petra
| 13. 12. 2007 13:33
Tak mi dneska přišel balík pro změnu z Biosféry. Objednala jsem nějaké
dárečky k Vánocům-běžné věci šampóny s lávovou zemí, balzámy na
rty(mají od LaveryBasic v akci 2ks za 89Kč), lávovou zem a pro denní
potřebu zubní pastu, od Ecoveru prostředek na mytí nádobí. No a hlavně
biodupačkyjsou v krémové barvě a velice příjemné, určitě si ještě nějaké přiobjednám
šampony
Petra
| 12. 12. 2007 18:04
U nás zase pro změnu vedou šampony od Unterkamu a to hlavně s lávovou
zemí. A zase co jsme zkoušeli od Lavery a Logony, tak jsme moc
spokojení nebyli. Koukám co člověk to názor, ale hlavně záleží na typu
vlasů. Ještě jsem se nedostala do DMka, kde Petrance psala, že mají
Laveru, tak jsem ještě z té nové řady šampony nevyzkoušela, ale chystám
se,protože ty jejich stylingové přípravky jsou moc fajn,tak věřím, že
budou i šampony.
Lavera
Petrance
| 12. 12. 2007 14:38
Ahoj Markytko, já už jsem měla několik šampónů od Lavery (z řady Basis) a musím říct, že mi vyhovují.
Teď mám ten citronový z nové řady a super !http://www.lavera.cz/…produkty/sampony
Jinak bezvadné jsou taky šampony od Logony, tak nějak ty biošampony střídám a Logona a Lavera se mi jeví jako nejlepší. A mému tátovi zase nejvíc vyhovuje rozmarýnový od welledy, který moc pomáhá na lupy.
Jednou jsem měla i šampon Sanoll s lávovou zemí a taky dobrý, ale byl hnědý a měl divnou konzistenci, takže třeba manžel se ošklíbal .
Lavera
Markytka
| 12. 12. 2007 07:37
Tak koukám, že Hádek stojí určitě za vyzkoušení....
Jinak máte holky nějakou zkušenost s šamponama od Lavery?
holení a sirup
Petrance
| 11. 12. 2007 17:33
Mariano, díky za tip, zkusíme ten olejík od Hádka . Manžel má taky dost tvrdé vousy, tak jsem zvědavá, jak mu to pomůže, občas se chudák dost pořeže...

Ohledně toho javorového sirupu - v Pulsu si to možná spletli s medem (u něj je nejdražší ten tmavý, lesní) , opravdu je to u javorového sirupu tak, že čím světlejší, tím dražší, ale taky¨na jiné použití:

Javorový sirup se známkuje podle barvy, a tím i chuti. Čím světlejší barva, tím jemnější méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup.:
- Grade A (Canada No. 1 Light) je velmi světlý jemný a luxusní sirup, vhodný jako dárek.
- Grade B (Canada No. 2 Medium) je světlý javorový sirup, méně intenzivní javorové chuti.
- Grade C (Canada No. 2 Amber) je nejoblíbenější mezi Evropany a má příjemnou javorovou chuť.
- Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný na pečení a pro gastronomii.
holení
anonym
| 11. 12. 2007 16:11
Zdravím bio-holky. Petrance. Holicí olej od Hádka manžel používá už tři roky. Před tím měl problémy s tvrdými vousy / je už hoodně ve starším věku / a teď je nadmíru spokojený. Není pak potřeba již ani žádná voda po holení. A strašně dlouho vydrží. Mějte se fajň. Jo, onehdy mi tady někdo vysvětloval, jak je to s javorovým sirupem. Že čím světlejší, tím kvalitnější. A já teď četla v Pulsu, opak. Tak jsem si to vyjela na netu a někde píšou tak a jinde opačně. Pak jim věřte. Ahoj.
Petrance
Petra
| 11. 12. 2007 15:27
Jojo, už se zase cítím fajn. Objednala jsem si CD pro těhotné a ještě
pro maminky a malé děti na uklidnění a opravdu mě uklidňují Jsou velice příjemná, relaxační. Mám je jako hudební kulisu během dneNa
ultrazvuk jdeme 27.12.Už se začínám zakulacovat, sice mám 3kg nahoře,
ale kalhoty mi už jsou dost těsné. A co Ty? Ty už musíš mít bříško

Manžel na holení používá holící krém od Lavery a po holení má
uklidňující krém po holení. Používá to už ale 2roky a je moc spokojený.
Věřím, že ten holící olej od Hádka bude super. Já zase přemýšlela, že
mu objednám pleť. krém od Hádka Galant - no, neobjednala jsem,
říkala jsem si, že on na ten svůj nejoblíbenější měsíčkový od Lavery
nedá dopustit a teď zjišťuji, že mi ten ***ový krém z kelímku pěkně
ubývátakže by asi byl pro změnu.

Ty stíny a ostatní ještě prozkoumám a sepíšu, i kde objednat, no a uvidíme jak bude Ježíšek štědrý
:-)
Petrance
| 11. 12. 2007 14:53
Ahoj Petro, tak to jsou veselejsi zpravy, nez minuly tyden! Tak drzime palecky, kdy jdete na UZV?
Ohledne te kosmetiky - ja mam i make-up od Hauschky, translucent Make-up, ale pouzivam jen obcas. Je moc pekny, vubec neni na pleti videt, nektere make-upy delaji masku...tenhle ne.
no a pudr hezky pokozku zmatni a pokud nepotrebujes neco prekryvat, tak by mel stacit, jen si ho nos s sebou a jednou za den se jeste prepudrujes.

Ty stiny v tuzce se mi nezdaji mastne a rekla bych, ze pekne drzi. Stiny od Hauschky perlet maji, ty hnede maji takovou jemnou do zlatova...urcite nejsou matne. Ale nejsou ani nijak moc trpytive, jsou takove jemne.
Ty levandulove jsem nevidela, ale myslim, ze to bude podobny efekt jako u hnedych.

Ten Hadek je fakt super, ja jsem u nich jeste objednala i vanocni darky pro segru a kolegyne, tak je treba trosku obratim na prirodni kosmetiku!
Premyslela jsem i zkusit objednat holici olej manzelovi, holky, nezkousel ho parn¨tner nektere z vas?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
29. 10. 2025 13:16
15409
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40