Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

ještě dekorativní kosmetika
Petrance
| 25. 11. 2007 20:03
Petro, ještě - ty stíny od Logony jsou tyto http://www.biobeauty.cz/…gorie/detail.php?…

a řasenku od Hauschky mám černou
http://www.yinyang.cz/rasenka-cerna/
dekorativní kosmetika
Petrance
| 25. 11. 2007 19:56
Petro, já mám od Hauschky stíny Novum Solo 02
http://www.yinyang.cz/…i-stiny-solo-02/

ty jsou takově světlounce hnědé zlatavé
a od Logony oční stíny v tužce Santé, odstín Coffee 64,
ty jsou taky světle hnědé zlatavé, ale trošku tmavší, než ten Hauschka. Pak můžu jen doporučit kompaktní pudr od Hauschky, ten používám už snad 3 roky a je nejlepší!
Tak uvidíš, ale ze zkušenosti vlastní i ostatních holek vím, že kdo vyzkouší přírodní dekorativku, tak u ní zůstane, je velice příjemná.
Petrance
Petra
| 25. 11. 2007 16:12
Ahojky, teda mooc díky za tipyUž dlouho jsem přemýšlela, že bych měla i dekorativní kosmetiku vyměnit, ale po jedné zkušenosti s řasenkou jsem to vzdala Oboje stránky s výrobky vypadají dobře - škoda, že ty barvy nejsou lépe zřetelné. Které číslo máš těch stínů s perletí a řasenku máš kterou??Mám tmavě hnědé vlasy a oči jenže nevýrazná víčka,která právě potřebují zvýraznitMně by se líbily stíny hnědé s perletí, ale ne rezaté, můžu mít i tm.fialové, ale zase s perletí.Tak asi mám vybráno co si budu přát pod stromečekDo Prahy se dostanu těžko, takže bych to asi riskla přes net
dekorativni kosmetika
Petrance
| 25. 11. 2007 12:21
Petro, zkus mrknout na Dr Hauschku, myslim, ze maji
moc pekne stiny

http://www.drhauschka.cz/www/index.php?…

nebo logona

http://www.biobeauty.cz/…egorie/index.php?…

ja mam rasenku a stiny od Hauschky a myslim, ze lici pekne a od Logony mam stiny v tuzce a jsou perletove a vydrzi hodne dlouho...ale chce to vyzkouset v nejakem obchode. Az budes nekdy v Praze, tak v OD Kotva je dole v prizemi obchod 100% Natura a tam maji uplne vsechno na vyzkouseni.
A neboj, myslim, ze jen hodne malo holek ma to stesti, ze by si nemusely licit ani oci .
A jeste ma logona moc krasne lesky na rty.
Kdysi jsem byla na prezentaci Dr. Hauschky a tam rikali moc zajimave veci, mimo jine, ze do konvecnich rtenek se pridava karmín, což je barvivo z brouků a to mě totálně odradilo. Jinak ted taky v praze v tom novem Palladiu otevreli prvni Body Shop v CR, ja znam Body Shop z Anglie a ta jejich kosmetika je taky o neco lepsi, nez konvencni, nevim, asi nebude uplne prirodni, ale urcite neni testovana na zviratech.
dekorativní kosmetika
Petra
| 25. 11. 2007 10:46
Přiznávám se, přiznávám, že dekorativní kosmetiku používám normální z drogérieJsem zvyklá jemně,ale výrazně si líčit oči, protože tím prokouknu a když jsem zkoušela řasenku od Lavery, tak ty řasy tak pěkně nezvýraznila jako klasická řasenka třeba od MaxFactor. Dívala jsem se i na stíny od Lavery ale jsou matné a já potřebuji s perletí, protože jinak vypadám mrtvolně
No takže tak, závidím výrazným typům od přírody co se nemusí líčit. Když jsem to párkrát zkoušela jít do práce nenamalovaná, tak na mě koukali co se mi stalo, že jsem tak nemocná
odlicovac
Petrance
| 24. 11. 2007 09:18
Zuzu, kdyz das na navlhceny tampon jen par kapek, urcite se ti olej do oci nedostane, na tamponu se vlastne vytvori takova emulze, chce to vyzkouset, kazdymu vyhovuje neco jineho...ja jsem toto odlicovani s ricinovym olejem vycetla v knize o prirodni kosmetice, tam autorka psala, ze ricinovy olej zaroven vyzivuje rasy, tak jsem to zkusila a vyhovuje . Ale musi se samo jen par kapek...
Oci mam hodne citlive, vadi i normalni rasenky, pouzivam jen od Dr.Hauschky,
nojo, to je vlastne taky tema, holky, jakou pouzivate dekorativni kosmetiku? Ja prave Dr.Hauschku a je bezva, sice drazsi, ale zase vydrzi dlouho a pleti nevadi.

Hadek prodava i primo olej na odlicovani, ale ten jsem nezkousela
http://80.188.76.98/ProductCard.aspx?NodeCode=N01030200002

Petro, to jsem na ten lak od Lavery zvedava, dam pak vedet, jak vyhovuje!
Petrance
Petra
| 23. 11. 2007 18:40
Tak ten zelený lak můžu jen doporučit. Dělá pěkný objem My zase krémy od Lavery máme moc rádi. Vede vyrovnávací krém měsíčkový(ale ten je na mě teď málo mastný, tak se těším na ***ový krém od Hádka) a když máš ráda krém na ruce od Lavery z řady Basic, tak mají i denní krém a ten podobně příjemně jemně voní - ale je spíš na léto, je také málo mastný. No a z té řady Basic u nás ještě vede balzám na rty. A teď jsem koukala, že na Biosféře mají akci, že objednáš 1 a druhý dostaneš zdarmaTakže uděláme zásobu
olej na oci
zuzu
| 23. 11. 2007 17:06
no ja bych ten olej moc nedoporucovala..zalezi asi jak je clovek haklivy na to mit olej v ocich..ten odl.krem spec. na oci se hned vpiji a odlicuje dobre, ono jde o to, ze by se nemelo ani jedno ani druhe dostat do oci, to potom pali vse, at je to nactlive nebo ne..
Lavera
Petrance
| 23. 11. 2007 13:13
Petro, ano, ta vlasova kosmetika je zelena a maji lak, gel a tuzidlo. Taky je chci vyzkouset, jsem zvedava, protoze uz jsem jednou mela jedno tuzidlo na bazi cukru od Logony a to mi ale moc nevyhovovalo, vlasy po nem byly zplihle.

Sortiment Lavery videla uz asi ve ctyrech DM v Praze, takze predpokladam, ze ji zavedli vsude. Koupila jsem si od nich biosampon s citronem a jsem spokojena. I kdyz treba kremy od lavery mi moc nevyhovuji, zdaji se mi nejak moc vonave...ale treba krem na ruce z rady Basic je skvely.

Evi, odlicovac na oci - ja mam hodne citlive oci a vetsina odlicovacu (i bio) me pali a nejvic se mi osvedcil cisty ricinovy olej (z lekarny nebo od Hadka) nebo muzes asi pouzit i olivovy z lekarny. Na navlhceny tampon das par kapek oleje a setres licidlo. Olej ti pekne osetri i pokozku kolem oci.
alverde z DM dogerie
zuzu
| 23. 11. 2007 12:41
ahoj, na oci jsem si koupila odlicovac v drogerii DM, maji tam bio kosmetiku Alverde, mesickove odlicovaci mleko na oci i pro citl. oci, stoji kolem 70/80kc, takze OK a neni spatny..
ahojky
Evi
| 22. 11. 2007 20:45
Ahoj bioholky, vyzkoušela jsem lávovou zem, kterou jste tu tak chválily, a dopadla jsem katastrofálně. Mám mastné vlasy, musím je mýt každé 2 dny, po umytí lávovou zemí byly ještě mnohem mastnější a hlavně plstnaté, nemohla jsem je rozčesat, moc mi jich zůstalo v kartáči. Trpělivě jsem počkala do druhého dne, ale to už jsem měla takové plstnaté dredy, že jsem okamžitě musela použít starý dobrý šampon. Kd eje chyba. Je ta lávová zem jenom pro suché vlasy?

Dále bych se chtěla zeptat, jaký je váš osvědčený tip na odličovač citlivých očí. Poradíte mi, co požíváte, a je to fakt super?Díky moc
Lavera
Petra
| 22. 11. 2007 18:52
Teda to nevím, že v DMku mají Laveru. No tak to je skvěléa hlavně to, že mají vlasové přípravky. Petrance, mají ty přípravky zelenou barvu?? Pokud ano, tak lak beznadějně scháním manželovi k Vánocům. Na internetových obchodech jsem jej nenašla. Zelený lak od Lavery si koupil na bioslavnostech a nedá na něj dopustit. A jelikož není k sehnání, tak bych překvapila Tak je možné, že když mají v DM drogerii Laveru, tak že tam od ní budou mít i pastu na zuby
Ještě k Hádkovi
anonym
| 22. 11. 2007 16:10
Dnes už mi přišel také balík, asi jim už došly malé krabice, protože ta moje byla obrovská. Mám i kalendář a je krásný, ***ový olej je skvělý. Z té zimy byl zakalený, ale už je čirý. Poslali mi 17 vánočních časopisů, to nechápu, já dostávám jejich časopisy pravidelně. Kdyby měl někdo zájem, pošlu, jinak vyhazuji.Vendy na vlasy používám od nich i komonicové tonikum. A na ruce je skvělý Marre, je s třezalkou. Zahojí i záděrky.No prostě mají všechno výborné.Tu zubní pastu o které tady píšete, si také pořídím. Ten olej je skvělý, ale ráno, když se spěchá, tak raději pastu.
Jeětě se vám chci pochlubit, teď jsem přišla z kontroly a opět výsledky o 1,20 lepší a to opět díky bylinkám. Nedám na alternativu dopustit. Takže biopsie ledvin už nehrozí a budu ve svoji léčbě pokračovat. A krev je úplně dobrá, včetně cholesterolu. Tak mám velkou radost a musela jsem se o ní podělit.
anonym
| 18. 2. 2013 09:30
TO Ahoj,moc gratuluju k výborným výsledkům z krve,zajímavý je ten cholesterol,můžeš se podělit,jak jsi toho dosáhla?Díky moc.:
kosmetika
Petrance
| 22. 11. 2007 14:52
Holky, ten mandarinkový olej je bomba a hlavně pro těhulky a děti - v aromaterapeutické knize píšou, že mandarinkový esenciální olej je nejbezpečnější a nejvhodnější právě pro těhulky a miminka. Některé esence nejsou vhodné, mohou být i nebezpečné.

Když někam cestuji, beru si s sebou sprchovací oleje, ty jsou taky bezva, nevysuší pokožku a ani se po sprše nemusíte mazat.
Taky jsem úchyl na balzámy na rty, vyzkoušela jsem snad už všechny bio a nejvíc mi "chutná" Everon od Weledy , ten krásně voní vanilkou. Teď mám regenerační od Lavery s bambuckým máslem a je skvělý pro lidi, co mají rozpraskané rty, krásně hojí.

V DM drogerii začali prodávat Lavera kosmetiku a mají tam i nové vlasové přípravky - pěnu, gel a lak, nezkoušely jste to některá?

Myslím, že kdo jednou vyzkouší přírodní kosmetiku s certifikátem, tak už se nikdy k normální nevrátí...třeba, když čtu složení normálních dětských olejů, tak vidím ten chemický koktejl
Přírodní kosmetika
vendy
| 22. 11. 2007 12:41
Holky už jsem sice objednávku odeslala, ale teď jste mě ještě nalákaly na ten mandarinkový koupelový olej a ten ***ový regenerační ...já si to snad ještě přiobjednám .

Leni, díky za radu ohledně toho kondicionéru, nepoužívám ho sice pravidelně, ale asi ho přeci jen úplně vynechám.

Na zubní pastu od Lavery jsem si už tak zvykla, že klasické pasty už také vůbec nemůžu používat, dělá se mi z nich špatně..a totéž říká má 9-li letá dcera .
pasta
Petra
| 22. 11. 2007 12:19
Dobrá, v blízké době budu objednávat z biosféry, tak si objednám i pastu
pasta
lenka
| 22. 11. 2007 11:21
To je opravdu jen o zvyku - kup si tu Laveru, používej ji měsíc a pak tě ani nenapadne, abys to vyměnila za nějakou jinou pastu
Od Hádka mám ještě sprchovací olej Flirt, ten voní naprosto nádherně.
kosmetika
Petra
| 22. 11. 2007 11:18
Tak to jsem ráda, že jsem vybrala dobřeNa balzámy na rty jsme doma experti , u nás vede od Lavery a Eca, tak rádi vyzkoušíme zase jiný. Musíme je mít všude možně, aby byl vždy po ruce - no, závislost Mandarinkovou vůni mám moc ráda, není těžká a je svěží, právě mám mandarinkovou esenci v aromalampě

Je pravda, že cítím, že klasická pasta mi nedělá dobře - často mě po ní natahuje...Jen mám takový hloupý předsudek - na těch přírodních pastách mi chybí, že nepění a já pak mám pocit, že si málo vyčistím zuby.
Hádek
lenka
| 22. 11. 2007 10:55
Ten mandarinkový koupel. olej je moc dobrá volba, krásně voní. Jinak ta vyrážka se často dělá od klasické zubní pasty. Já používám od Lavery, ty jsou moc dobré, nebo i ten zubní olej od Hádka je fajn. Jo a ten balzám na rty taky používám, je taky super, hlavně teď, když je venku zima.
objednávka
Petra
| 22. 11. 2007 10:52
Tak jsem také neodolala a objednala jsem si kosmetiku od Hádka. Tak jsem mooc zvědavá a na balíček se těšímObjednala
jsem si mandlový olej,***ový olej, ***ový krém, mandarinkový
koupel. olej, balzám na rty, přípravek na úpravu vlasů, krém na oči s
růží, pleťovou vodu.

Mám teď strašně vysušenou pokožku, na nohou mě až svědí jak je suchá,
tak se olejem mažu ráno a večer. A v obličeji kolem pusy se mi udělala
červená suchá vyrážka - tak snad to ten ***ový krém promastíNo
a ruce mám taky děsně vysušené, hrubé jak struhadlo, když se namastím,
je to lepší, ale jak se máchám ve vodě, tak jsou suché znova - takže
mažu a mažu.
Vendy
lenka
| 22. 11. 2007 10:28
Vendy, ten Lupulan jsem kdysi používala taky...ale pak jsem zjistila, že fakt úplně stačí vynechat ty tenzidy a používat na mytí vlasů čistě přírodní věci a že to úplně stačí. Jinak pokud používáš ten kondicionér, tak si ho nedávej až ke kořínkům- myslím jako na pokožku hlavy. Nebo ho vynechej raději úplně- aspoň do té doby, než se ti vlasy spraví.
pro Petrance
vendy
| 21. 11. 2007 20:17
Já ten vlasový olej střídám s lávovou zemí a ještě navíc používám od Atoku vlasový balzám Lupalan. Ještě nedávno mě děsně trápilo svědění pokožky hlavy a lupy, ale co jsem začala používat pouze tyhle přírodní prostředky tak je to o hodně lepší. Takže klasický šampón už nepoužívám, jen kondicionér od Lavery.
očista
anonym
| 21. 11. 2007 19:26
Biobobi, moc děkuji. Zase jsem chytřejší, ještě musím zjistit jaký mají u nás. Já neříkám, že se do toho pustím hned, ale asi ano. Zplodiny potřebují ven průběžně. A to mám recept z tibeťanů a zdá se mi dost výhodný. Pro zajímavost vám ho tady napíši, kdo by měl zájem.
- Vytlačte šťávu z 1 a půl citrónu a dejte ji do 1 l vody.
- Přidejte 3-5 polévkových lžic javorového sirupu / stupeň C / a špetku caynnského pepře.
- Všechno dobře promíchejte a po dobu dvou týdnů vypijte každý den litr tohoto nápoje.
Mariana
biobobi
| 21. 11. 2007 18:57
Ahoj! S tím javorovým sirupem je to tak, že se známkuje- stupňuje podle barvy, která předurčuje i chuť. Jsou celkem čtyři stupně : Grade A (Canada No.1 Light)- velmi světlý jemný, luxusní a nejdražší; Grade B (Canada No.2 Medium)- světlý, méně intenzivní javorové chuti; Grade C ( Canada No. 3 Amber)- v Evropě nejoblíbenější, příjemná javoŕová chuť; Grade D (Canada No.4 Dark)- tmavý, vhodný na pečení, pro gastronomii. Obecně platí, že čím světlejší barva sirupu, tím jemnější a méně intenzivní vůně a chuť, a tím dražší sirup. Tedy obdivuji Tvou vůli dělat na začátku zimy detox! To já spíše hromadím podkožní zásoby ... Měj se pěkně a a´t Ti javorový sirup zachutná!
Atok
anonym
| 21. 11. 2007 18:30
Ahoj, holky. Teď ta sleva 20% je super a 5% ještě za objednávku přes net. Také mám objednáno. Já už používám výrobky dlouho a mám skoro všechno. Teď vyzkouším novinku ***ový regenerační olej, mám ty oleje raději než krémy i když to střídám.Doporučuji vám zubní olej, ze žádné pasty nejsou zuby tak hladké a lesklé. Vy co čekáte miminko, nezapomeňte na nosní olejíček baby. Je skvělý jako prevence a také se může použit na čištění uši.
A také si od nich beru přírodní práškový vitamín C. Já mám větší denní potřebu, tak si dám denní dávku do láhve s vodou a popíjím celý den.
Holky bio, potřebuji poradit. Mám jednoduchý recept na očistu těla a patří tam javorový sirup, stupeň C. Víte něco o tom, že je ten sirup nějak stupňován?
Petrance
Petra
| 21. 11. 2007 15:20
Děkuji za radu, už jsem mandlový olej našlaCena je nádhernáVečer nebo zítra si výrobky v klidu prostuduji a určitě také objednám.
olejíky
Petrance
| 21. 11. 2007 13:36
Petro, ten mandlový olej a vůbec i další čistě rostlinné oleje najdeš na netu v sekci Rostlinné oleje. Super jsou i rostlinná másla, ale je s nimi víc práce, koupila jsem si kakaové a to vždy ztuhne a musí se před použitím nahřát...ale voní taky úžasně, moje pejska mě chce pořád olizovat, když se namažu, moc jí to chutná, haha.
Jinak někdy si míchám dohromady směs olejů - slunečnice s mandlovým a meruňkovým a do toho třeba kapku citronu nebo mandarinky.

http://www.originalatok.cz/?…

Vendy, ten vlasový olej mám taky a je fajn, používáš ho jenom nebo to střídáš se šamponem?
Kosmetika Atok od Hadky
vendy
| 21. 11. 2007 13:13
Já jsem si kosmetiku od Hadka taky hodně olíbila, nedávno mi přišel jejich časopis Aromaterapie 2007, je tam seznam všech jejich výrobků . A zrovna dnes ráno jsem si na jejich stránkách objednala vlasový mycí olej na mastné vlasy (ten už mám doma a jsem spokojená), pak jsem si objednala sprchovací olej meduňkový, masážní olej skořicový a olej do aromalampy Harmonie. Už se na balíček moc těším .
Petrance
Petra
| 21. 11. 2007 13:05
Dívala jsem se na produkty od Hádka a mandlový olej jsem nenašla, jen mandlovotřezalkový, ale to není ten co používášMáš pravdu s mazáním jen od Weledy se to hodně prodraží, proto si ráda nechám poradit i jinou levnější, ale efektivní variantui když si myslím, že náchylnost pokožky ke vzniku ke strií je individuální - ale mazáním si můžeme hooodně pomoct Taky mám teď pokožku strašně vysušenou a to ji jinak mám dost mastnou.

Na miminko taky zpočátku plánuji Weledu a pak ji střídat s Laverou, Hádkem.

V našem městě cvičení není, ale je plavání pro těhotné, tak chodím, zrovna dnes jdu, už se těším Člověk se krásně protáhne. Můj hlavní pohyb je chůze, chodím hodně se psem ven, nejezdím autem,takže si vše musím oběhat

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 10. 2025 19:05
15411
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40