Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

omluva
Petra
| 11. 12. 2007 13:57
No, jak si to teď již odeslané po sobě čtu, tak koukám co jsem nasekala chyb - omlouvám se
Petrance
Petra
| 11. 12. 2007 13:54
Ahoj Petrance,

tak jsem nakonec na tu plodovou vodu nešla. S manželem jsme si to rozmysleli. Věřím, že vše bude dobré.

Blíží se Vánoce a já mám příležitost poprosit Ježíška,aby mi přinesl
nějakou tu dekorativní kosmetiku. Tak mám na Tebe pár dotazů

Psala jsi, že používáš kompktní pudr od Hauschky, pod něj nemusíš
používat make-up? Normálně jsem zvyklá dávat make-up a pak sypký pudr,
ale pleť mám pěknou, takže tj.možná zbytečné a stačil by jen pudr. A
ještě bych chtěla zeptat, zda-li ty stíny v tužce od Logony jsou mastné
a jestli drží? Měla jsem stíny v tužce od Avonu a jak mám mastnou pleť,
tak se mi po chvíli dělaly čárky na víčkách, kde se usazovaly stíny -
no, nic mocA poslední dotaz stíny od Hauschky mají perleť? Líbí se mi ty levandulové, ale na obrázku jsou matné - vím, že obrázek zkreslujeDěkuji moc za odpovědi

Jak jsme před časem probírali kosmetiku od Hádka, tak mi přišel balíček a jsem moooc spokojená Regenerační
***ový krém, růžový krém na oči,pleťová voda, mandarinkový koupel.
olej, mandlový tělový olej - vše je naprosto superDokonce mi po tom ***ovém krému zmizela ta ošklivá suchá vyrážka kolem pusy
bio štrůdl
Candys
| 11. 12. 2007 12:22
Ahoj holky, nemáte některá receptík na bio jablečný štrůdl? budu dělat vánoční párty pro kamarády, tak bych chtěla upéct něco zdravého případně uvítám jakýkoli jiný nápad na zdravý dezertík. Díky
čajíky
zuzu
| 8. 12. 2007 13:13
Evi dekuju! ono je to celkem logicke, ale stejne to asi s temi ovocnymi caji moc neprehanet..ahoj!
kalorie
Evi
| 8. 12. 2007 11:22
Ahoj Zuzu, zelený, černý a bylinkový čaj nemá na 100% žádné kalorie, ovocný sáčkový také ne, pak jsou sypané ovocné, kde bývá trošičku sušeného ovoce, ale kalorická hodnota je vcelku zanedbatelná. Takže žádný strach
čaje
zuzu
| 7. 12. 2007 20:13
holky mozna budu mit takovou hloupou otazku, ale nevite jak je to s caji a kaloriema?
myslim, treba kdyz jsou ovocny, nebo zeleny s nejakou prochuti ovoce, ci kousky mandli...ja vim ze se to louhuje, a neji , ale stejne je asi ,,dietnejsi,, treba obyc zeleny nez ovocny?? co myslite?
nepecu
zuzu
| 7. 12. 2007 14:44
ahoj,
vazne vazne, asi vsichni nakupuji, utraceji a pecou ..ja osobne nepecu, doma se pece, ale ja se nejak nepripojuji..nejak sladke nejim, takze to jde mimo me a branim se tomu..lepsi si vzit ovoce, takova vanocni jablicka.. .
cukroví
Markytka
| 7. 12. 2007 13:22
Tak nám to tady nějak vázne

Už máte napečíno holky? Já ještě nezačala, teprve zítra se chystám nakoupit ingredience, hlavně sladěnku ječmenou a ALSAN tuk. Doufám, že to u nás budou mít.
A v neděli se na to vrhnu.
bio vánoční dárky
vendy
| 4. 12. 2007 10:29
Petrance, ten regál v DM drogerii s výrobky Fair trade mě taky zaujal . Hned jsem tam bráchovi vybrala čaj "Bio Massala" je to směs černého čaje s kořením a dostane ho ode mě pod stromeček.
bio vánoční dárky
Petrance
| 4. 12. 2007 09:32
Ahoj holky, kupujete svým blízkým a známým nějaké bio vánoční dárky? včera jsem koukala v DM drogerii a zaujal mě regál s Fair trade výrobky - měli tam kakao, kafe, čokolády, čaj...vypadalo to moc hezky a hodilo by se na dárek. Máte nějaké tipy, co by byl hezký dárek? Mě připadá pěkný čaj od Sluneční brány - Adventní kalendář .
amc
Petrance
| 3. 12. 2007 16:34
Peto, aha, tak to jo, ja myslela, ze jsi vic...ja jsem ve 26.
těhotenství
Petra
| 3. 12. 2007 15:40
Skutečně mi u doktora říkali, že výsledky jsou za 3 týdny - kolegyně to
taky tak absolvovala. Když jsem řekla, že si to nechám projít hlavou,
jestli na amc půjdu, tak mi řekli, že je i možnost
"rychlého"řešení.Zjistila jsem si, že poblíž to dělají v Olomouci,
Brně. Objednala jsem se do Olomouce. Začínám 18.týden, výsledek budu
vědět v 19.týdnu. Ty jsi v kolikátém týdnu?
amc
Petrance
| 3. 12. 2007 12:37
Péťo, dobře jsi udělala, každej den bez nervů je dobrej! Ale to se teda divím, mám dojem, že v Praze je to tak, že pokud vyjde špatně tripletest a musis na AMC, tak by měly být výsledky do týdne a nic neplatíš..., hlavně ty teď jsi asi tak ve 21. týdnu? tam přece potom jde o každý den, už je to pokročilé těhotenství, tak nechápu, že by výsledky trvaly 3 týdny... Každopádně na tebe budu v pátek myslet! budete ok !
Petrance
Petra
| 3. 12. 2007 11:01
Ahoj! Měla jsem jít zítra, ale to by byly výsledky až za 3 týdny, čili
možná až po Vánocích, tak dlouho čekat bych nevydržela. Tak jdu v pátek
a v úterý by měly být výsledky, ale člověk to musí samozdřejmě
zaplatit. Ale za ty nervy to stojí. Nejdřív jsem byla rozhodnutá, že
nepůjdu, ale nějak se úplně nedá na to nemyslet...
Pro Petru
Petrance
| 30. 11. 2007 19:39
Ahoj Petro, kdy jdes na ty testy -AMC? Budeme moc a moc drzet palce! Dobre to dopadne, neboj!
pro Marianu
vendy
| 29. 11. 2007 13:39
No to víš, že jsem měla radost , objednala jsem si sprchový olej meduňkový (je super), skořicový masážní olej (nádherně voní), vlasový mycí olej a éterický olej Harmonie. Ten plakát Reflexní terapie nohou by mě taky docela zajímal, vůbec jsem si nevšimla, že ho mají v nabídce.
Já jsem si nedávno koupila knížku I. Dougansové "Reflexologie" - je to moc zajímavé. Zkouším reflexní terapií pomáhat sobě i rodině a už jsem tím párkrát od bolesti pomohla.

Cibuli už bohužel nemají, měli ji letos málo a tak už je všechna pryč.
pro vendy
sylvik
| 28. 11. 2007 20:29
koláč chutnal skvěle.nejdřív se mi ta dýně zdála taková mdlá,ale druhý den se koláč rozležel a byl šťavnatý.dneska jsem četla že dřív se perníčky pekly jen ze žitné mouky.jinak v pondělí v příloze MF ONA dnes byla spousta receptů na cukroví bez vajec,másla a tak.minule tam byl recept a těsto bylo jen z medu a ořechů.to se chystám vyzkoušet.jinak příští týden peču pro bráchu bezlepkový dort tak jsem zvědavá jak se mi podaří
Hádek
anonym
| 28. 11. 2007 20:03
Vendy, tak máš radost. Pochlub se. co sis ještě objednala. Já i plakát Reflexní therapie nohou. Jo a nevíš, jestli v té tvoji ekofarmě prodávají i cibuli?
pro Marianu
vendy
| 28. 11. 2007 19:53
Tak s těmi krabicemi jsi měla pravdu, asi jim opravdu ty malé došly, protože já dnes dostala zboží také ve velké krabici a byla plná novinového papíru až úplně na dně byly ty mé voňavé lahvičky .
pro Petru
vendy
| 28. 11. 2007 19:49
Peťo, držím moc palce , neboj určitě všechno dobře dopadne a miminko bude v pořádku !
pro Sylvik
vendy
| 28. 11. 2007 19:47
Jé ten koláč vypadá náramně , a jak vám chutnal ? Dej vědět, jestli je dobrý tak se do něj taky pustím .

Jinak jsem dnes pekla perníčky, ale byl to pořádná zkouška trpělivosti pekla jsem je totiž z žitné mouky a s těstem se strašně špatně pracovalo . Hrozně se to drolilo a tak jsem musela vyválet vždy jen malý kousek těsta. No ale nakonec se mi ta dřina vyplatila, chuťově jsou perníčky super a zcela bio - použila jsem bio žitnou mouku, bio vejce, bio rostlinný tuk, med, perníkové koření od Sonnentoru a vinný kámen.

Holky tak co vy, už některá pečete ?
dýňový koláč
sylvik
| 28. 11. 2007 16:04
O víkendu jsem konečně upekla dýňový koláč podle receptu tady z victorky.pekla jsem ze špaldové mouky a tuku stačilo 80g.k ořechům jsem přidala rozinky.
tip kosmetika
zuzu
| 27. 11. 2007 20:25
ahoj holky,
ja trosku odskocim od tematu..ale Peťo drzim moc palce, jako jiste vsechny bioholky!!hlavne klid, ono to nebyva tak horke, jak se na prvni pohled zda ,neboj to bude dobre...

dnes jsme byla v novem Palladiu tady v Praze a navstivila obchod BioBio, maji tam i kosmetiku a velky vyber..dali mi typ na tuto kosmetiku:

http://www.pacifika.cz/cat_reniu.html

pry je to moc dobre, maji to tam i za nizsi(trosku) ceny nez jsou uvedeny na netu..je to kosmetika zalozena na panenskem ***ovem oleji a s pridanymi parfemacemi nebo bez..
pry ten olej je nejlepsi, tak premyslim ze napisi Jeziskovi ..to velike baleni vyjde na 400 ale je to ekonomicky nej volba, nez kupovat male baleni..dali mi vzorecek tak jsme zvedava, ale co jsme zkusila tam, tak to moc hezky vonelo, rychle se vpilo a na zimni vysusenou kuzu uplne jednicka..
jeste jsem koupila od Salusu biokarite maslo- s rakytnikem..taky zadny lacina zalezitost, ale myslim ze ten rakytnik je dobry, byla jsme nejista, zda se to maslo bude vtirat, ale zkusila jsem a v pohode i na oblicej pry..tak schovam pod stromecek at mam radost dvojitou .
amnoicentéza
anonym
| 27. 11. 2007 20:14
Byla jsem na tom. to víš, jsou to šílené nervy, ale drtivá většina amnio dopadne dobře. Škoda jen zkaženého měsíce těhotenství. Nemohla jsem si to vůbec užít, jak jsem měla děsný strach. myslím, že ten stres dítě poznamená. tak pokud tto jde, buď co nejvíc v pohodě.
Samotný zákrok prožívá každá jinak. Mně to vylo hodně nepříjemné, ale vydržet se to dalo.
amnio
Petrance
| 27. 11. 2007 20:00
Petro, nestresuj se, vysledky tripletestu ma hodne holek spatnych a amniocenteza pak ve vetsine pripadu dopadne dobre. Chapu, ze to jsou desny nervy, ale pak zas budes klidnejsi. Zkus se mrknout na http://www.rodina.cz/diskuse125.htm,
tam se o tom holky bavi. A myslim, ze kdyz po amniocenteze te manzel hezky odveze domu a budes v klidu, ze to nebezpecne neni, musis jen na sebe davat pozor. Drzime palecky, at je vse ok - ty vysledky by ti meli rict snad druhy den.
Petrance
Petra
| 27. 11. 2007 13:56
Petrance, teď trochu od tématu snad ostatní prominou...

Dnes mi volala sestřička od doktora z gynekologie,že mi dopadl špatně
tripletest a mám příští týden jít na odběr plodové vody. Dost mě to
zaskočilo a jsem z toho smutná,mám strach. Na ultrazvuku doktorovi
Downův syndrom vyšel v pořádku, ale podle krve asi ne. Vůbec se mi na
ten odběr nechce, slyšela jsem ne moc pozitivního, jenže pak má člověk
jistotu...Nemáš s tím zkušenosti, musela jsi to také podstoupit?
Markytka
Petra
| 27. 11. 2007 13:50
Markytko, tak jsem šla "očichat" mléka a sprchové gely od Lavery a voní
stále stejně. A třeba 2těl. mléka (pomeranč s rakytníkem, mléko s
medem)jsem dostala od manžela vloni k Vánocům,takže je budu mít rok a
voní stále stejně.
trvanlivost
Petrance
| 27. 11. 2007 12:49
Markytko, to se mi zdá nějaké divné, mám doma od Lavery asi 6 výrobků, i jeden sprchový gel, koukala jsem na spotřebu a je to minimálně 2 roky, spíš 3. Krém už mám asi 7 měsíců a vůně je stejná...ještě jsem neslyšela, že by se někomu zkazilo něco od Lavery, Logony, Weledy atd...po 3 měsících. Možná to měla paní nějak špatně uskladněné (v teple nebo naopak mrazu) nebo měla prostě smůlu. Myslím, že se bát nemusíš.
Lavera
Markytka
| 27. 11. 2007 06:35
Holky, jak dlouho vydrží kosmetika od Lavery? Chystám se jí totiž koupit mamče k Vánocům a trošku mě zarazil na biosféře odkaz jedné nakupující, že po 3 měsících už se začíná měnit vůně....
Nejraději bych to objednala už teď, ale bojím se, aby se to tím dřív nezkazilo. Jedná se o sprchový gel a mléko.
díky
Petra
| 25. 11. 2007 20:33
Děkuji za tipymám o čem přemýšlet - který odstínOboje stíny co máš vypadají pěkně

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 10. 2025 19:05
15411
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40