Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

kosmetika
Petrance
| 21. 11. 2007 12:50
Ahoj Petro, s tím třezalkovým olejem nemám zkušenosti, ale Hádek vždy píše u produktu upozornění, pokud by nebyl vhodný pro těhotné a kojící, takže asi bude OK.
Ale nevím, jakou má třezalka vůni, jestli by ti třeba nevadila...
Weledu taky používám, tak nějak to střídám, mám těch olejů velkou spotřebu, mažu si večer celý tělo, tak tak weleda by se dost prodražila a hlavně v prvním trimestru mi vadily všechny vůně a ten mandlový olej od Hádka je bez vůně a velmi kvalitní...
trošku mi otejkaly nohy, po celodenním sezení v práci, tak jsem měla od weledy olej arnikový a ten je taky super, hodí se i na bříško.
Na mimi plánuju ze začátku welledu a budu to střídat s Hádkem. Koupila jsem tu dětskou weledu dárkem jedné kámošce s mimi a nemůže si jí vynachválit . A Petro, chodíš někam cvičit?
kosmetika
Petra
| 21. 11. 2007 11:20
Ahoj Petrance.
Díky za rady. Našla jsem olej mandlovo-třezalkový, je také vhodný na strie? Já používám těhotenský olej od Weledy a jsem také moc spokojená. Weleda má celou řadu pro těhotenskou péči.

A jakou kosmetikou budeš mazat miminko Líbí se mi Weleda, ale teď mě zaujal i Hádek. Takže to budu kombinovatNa biosféře dokonce prodávají ekoplenky
Hádek
Petrance
| 21. 11. 2007 10:33
No, já mám teď trošku sušší pleť na určitých místech a když si obličej umyju hydrofilním růžovým olejem od hádka a na ještě vlhkou pleť dám pár kapek toho ***ového, tak je pleť krásně jemná a není suchá ani mastná. Myslím, že na zimu jsou olejíčky bezva. A ten ***ový nádherně voní, mňam!
kokos.olejíček
lenka
| 21. 11. 2007 10:18
To jsem ráda, že chválíš ten ***ový olejíček, právě jsem totiž přemýšlela, že si ho objednám, tak jsem ráda , že je dobrý.
kosmetika Hádek
Petrance
| 21. 11. 2007 10:05
Ahoj holky, které používáte kosmetiku od Hádka,
tak teď mají na webovem obchodě slevy, 20% na všechny
výrobky, já už jsem u nich nakupovala a teď jsem si objednávala s tou slevou měla jsem dokonce slevu 25% a ještě jsem dostala jako dárek malý ručníček, což potěší.

Vyzkoušela jsem nové ***ové mléko a ***ový olej na obličej a je to moc příjemné, krásně voní a nemastí.
Taky od nich používám olejíky na rostoucí bříško těhotenské a nemůžu si vynachválit, hlavně čistý mandlový olej, přidávám si do něj aromaoleje a je to bezva, zatím nemám žádné strie. A strašně příjemný je mandarinkový olej do koupele.
http://www.originalatok.cz/
cukroví
Markytka
| 19. 11. 2007 06:50
Jak dlouho vydrží cukroví, když do něho nepřidáváte cukr, ale pouze med?
mungo
Markytka
| 15. 11. 2007 07:11
Tak jsem také neodolala a vyzkoušela. Teď se tady tím cpu
Dělala jsem to tak, jak to píšou na druhé straně, ale vyklíčilo mi to až za 4-5 dnů.
bio
zuzu
| 14. 11. 2007 21:26
holky, díky za rady ke klíčení...jeste jsem na obalu munga narazila na typy na kliceni na adrese:
http://www.probio.cz/…/naklicovani.htm
tak se do toho urcite pustim..
jinak jsme dnes byla v knihkupectvi a vzala si katalog podzim/zima nove knizky a opet se tam v rubrice pripravujeme objevuje knizka bioabecedar od Hanky Zemanove, a pisi ze do ledna urcite vyjde..obal a cena temer stejna jako biokucharka a o knizce pisi:
Kompletni pruvodce nakupovanim biopotravin, predstaveni malo znamych surovin, rady pro vareni, informace o lecivych vlastnostech potravin a o rozdilech mezi potravinami..tak se tesim az vyjde, skoda ze ne pod stromecek
dnes jsem byla na joze a byla tam holcina co prodava pro fairtrade, tak rikala, jak to maji ,,osefovane,, aby opravdu ty pracujici lide nebyli vykoristovani, coz je moc fajn..snad se vyroba bude porad vice rozsirovat.. .
pro Reginu
vendy
| 14. 11. 2007 17:20
Ty pečené brambory na sucho taky děláme a docela často, schválně jsme na to koupili 10 kg těch malých brambůrků a když máme chuť tak šup s nimi do trouby a máme bezvadnou večeři - mňam !
Pečená jablíčka jsem ještě nezkoušela, ale když je tady tak chválíte, tak asi neodolám a vyzkouším - dětem to bude určitě chutnat ....
jablíčka
Petrance
| 14. 11. 2007 16:57
Ahoj Regino, to mi mluvíš z duše, tyhle teplý jablíčka taky miluju, vylepšuju je ještě skořicí a mandlemi, někdy jsem do toho přidala i mletý mák nebo *** a nakonec pokapala medem a super!
Ty pečený jablka jsem taky dělala, ale nějak ¨jsem to přehnala a trochu se "rozblemcly", což chuti nevadilo, ale nevypadaly tak hezky.
Taky je výbornej ten klasickej kompot z jablek zatepla, s hr¨řebíčkem a skořicí, ten už navodí přímo vánoční atmosféru
Klíčení -
Regina
| 14. 11. 2007 16:46
zdravím a jsem ráda, že se vrháte na klíčení tak houfně. Zdravá strava - základ zdraví. mě dnes honila mlsná a tak jsem se vrhla na jablíčka. -
Dělala jsem dušená v Jeně - a protože jsem měla i některá zelená - přidala jsem do nich trošku Natural cukru a oříšek másla - byla výborná - a v té zimě báječná odpolední svačinka - teploučká, slaďoučká a dobroučká. Když byly děti malé pekly jsme je v troubě, a protože byly 4 - tak jeden plech nestačil - když se vypích jadřinec a dovnitř nasypaly rozinky - taky fajn mňamka - A jestě m
jsem si vzpomněla - když nám přivezli brambory na uskladnění - tak jsme ty maličké dávali stranou a pak je pekli nasucho v troubě a byly "skoro" jak z ohýnku - taky rychlá a teplá večeře - ohřáli jsme se nadvakrát - jednou od trouby a pak při jídle a s takovou syrovátkou, kyškou či kefírem výborné -
pro Vendy
Candys
| 14. 11. 2007 15:09
no já sem taky neodolala a vyzkoušela to na základě vaší diskuze
pro Zuzu
vendy
| 14. 11. 2007 15:00
Zuzu, to jsi mě fakt pobavila...tou hláškou, že se tomu tlaku tady nedá odolat že se vrháš taky na klíčení . Tak držím palce, ať se klíčky povedou a ať si na nich pochutnáš !
mungo
Candys
| 14. 11. 2007 13:48
já sem to nechala klíčit podle návodu. použila sem obyčejný talířek, nejdřív sem mungo namočila tak cca na 12 hodin, pak jsem ho proplachovala tak 2x-3x denně a vždycky to nechala na stole na tom talířku. jednoduché a fakt mńamka tak doufám, že ti taky bude chutnat
mungo
zuzu
| 14. 11. 2007 12:47
takze se take vrham do kliceni, to se neda odolat tomu tlaku tady ..o vikendu s ena to vrhnu a taky napisu zazitky a porovnam s kupovanym, pokud se mi to teda povede..candys jak jsi na to sla ty?
Pro Candys
vendy
| 14. 11. 2007 12:44
Nemáš zač , jsem ráda, že ti naklíčené mungo taky chutnalo, v zimě, kdy není dostatek čerstvé zeleniny je to fakt super alternativa
naklíčené mungo
Candys
| 14. 11. 2007 11:19
Tak jsem podle vašich rad dala naklíčit bio mungo a je to fakt mňamka Dřív sem si taky občas koupila už naklíčené v obchodě, ale tohle mi příde mnohem lepší. A to jsem použila obyčejný talířek a cedník Takže díky za tip.
Ohřívání pokrmů -
Regina
| 14. 11. 2007 10:28
Já myslím, že tak jako jde napařit knedlíky , jde napařit i jiné jídlo. -
bez mícháýJá to taky tak dělám - Jinak vařím na páře vše - brambory pokrájim na plátky, rovněž tak zeleninu, včera jsem dokonce vařila kuřecí křídílka a krčky - spolu se zeleninou - Jen polévky a omáčky se musÍ vařit zvlášť bez míchání by to jaksi nešlo -
Parní hrnec
Biopavla
| 14. 11. 2007 09:15
Ahoj Regino,
to jsem ráda, že jsi načala toto téma. Úplně souhlasím, že je škoda vylévat vodu, která z parního hrnce zůstane k nepoužití. Taky vařím zeleninu na páře a využívám i vývar. Ale mám jiný dotaz ohledně toho hrnce. Dají se v něm ohřát už uvařené pokrmy? Přemýšlím už dávno nad tím jak jednoduše bez mikrovlnky ohřát jídlo z předešlého dne. Mikrovlnku sice máme, ale dá se říct, že jí nepoužíváme.
Četla jsem o parních troubách, kde se jídlo dá krásně ohřát, ale troubu máme funkční, takže výhledově měnit nechceme. Tak jsem si myslela, že když bych jídlo dala do parního hrnce a nechala prohřát, možná by to bylo fajn...Jenže nechci kupovat něco co bych pak nevyužila, protože vařit bych v něm nechtěla.
Díky za odpověď.
Díky za typ -
Regina
| 13. 11. 2007 13:49
díky a prima - našla jsem si stránky a postupně si je prohlédnu - já teď co jsem sama, tak mám vše pro 1 - 2 osoby. - Více nepotřebuji a tak si koupím jen to co se mi líbí a co mi vyhovuje - na netu jsem našla obchod v Ostravě - Zábřehu a tak až bude nějaký vhodný temín tam s vnučkou zajdu -
pro Reginu
vendy
| 13. 11. 2007 13:21
Ta miska, co tě zaujala je od firmy Tupperware, nevím jestli to jejich zboží znáš...je kvalitní ale poměrně drahé. Jmenuje se to "síto k servírování", objem 3 l a existuje i větší 4 litrová. Dají se v tom i vařit těstoviny, zelenina..jenom zaliješ horkou vodou a necháš určitou dobu stát..a hotovo. Já to používám taky k rozmrazování, omývání a ke klíčení, nebo taky k úschově pečiva....
Díky za recepty
Vendy i ostatní -
Regina
| 13. 11. 2007 12:54
žasnu co vše je dnes možné koupit. mě upoutala ta miska co vyfoti,la Vendy - s vloženám sítkem. -já jsem krabičková !!! - Jaký má obsah?
Nevím jak vám, ale když mi mungo nabobtná - pak teprve jej dám na plochou misku - mám takovou tu nerezovou misku se sítem a tak to jde i pod tekoucí vodou -
S těmi novinkami je to u mne asi takto: dostala jsem od nejstarší dcery parní hrnec - prima - ale voda se vylévá a není k potřebě -
A tak jsem se opět vrátila ke svému osvědčenému způsobu : hrnec + pařák + poklička . je to rychlé - za 12 minut mám uvařeno, zelenina má svou barvičku a ještě mi na dně zbude kvalitní vývar - na polévku. Tak které vaření je lepší to v parním hrnci , nebo to moje???. Já myslím . že moje, pro obsah minerálů a vitamínů, které se také dostanou do těla a ne do výlevky. nezžavrhuji novinky a v nerezu a jenském skle vařím již bezmála 50 let - počítám-li svá "léta učednická" - A abych vám taky byla přínosem posílám vám něco z mých receptů:
Pohankové placky:
0,25 pohanky - 0,05 mléka - sůl - pepř - česnek - majoránka - 2 vejce - 0,02 polohr.mouky - 0,03 olej na pečení -
Pohanku uvaříme v mléce do měkka až na kaši. okořeníme, přidááme vejce mouku podle potřeby a umíícháme těsto.
Pečeme v lívanečníku do zlatova -
vhodné jako příkrm nebo se saqlátem jako večeře -

Pohankové lečo -
250 g pohanky, 150 g paprik, 150 g rajčat, 3 velké cibule, 1 vejce -
Oplácjnutou pohanku zalijeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. -
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme nadrovno nkrájenou papriku a rajčata a pomalu dusíme. ke konci úpravy přidáme nabobtnalou pohanku, vejce a osolíme. - ev. kořeníme dle chuti .
Po zhoustnutí podáváme. -
Dobrou chuť -

Klíčení + hrách celý
Biopavla
| 13. 11. 2007 09:25
O tom, že mám automatické klíčidlo píšu asi o stránku zpět já, Peťo Taky píšu, že nechávám přes noc a ráno je hotovo. Čti pozorněji Přes den je předmáčím ve vodě (aby to ve stroji nemuselo být zbytečně o to déle) a přes noc nasypu do stroje a nechám pracovat.
Co se týče obyč.naklíčovacích misek, tak mi to v nich taky hnilo a bylo to zdlouhavéa proto jsem si pořídila přístroj se kterým jsem spokojená. Samozřejmě trochu práce dá ho po klíčení umýt, protože po čase se tam tvoří takový hnědý povláček v otvorech v sítu a v různých místech. Ale když to dobře myješ, tak nemá povláček šanci. Já přístroj zpočátku jen tak vyplachovala a pak jsem zjistila, že na to musím důkladněji - kartáčkem "přešmrdlat".

Silviku, dík za typ na celý hrách, ale to není ten o kterém mluvíme, hledám hrách zelený, ne žlutý. Ale přesto ještě jednou díky.
omluva
Petra
| 12. 11. 2007 21:12
Zuzu, prosím Tě, promiň, já přehlídla ten první řádek, že cituješBrala jsem to, že píšeš o svých zkušenostech no, teď jsem si to přečetla podrobně a stydím se, stydím
??
zuzu
| 12. 11. 2007 20:25
Péťo já po tvém odkazu vůbec nechápu..prosím Tě, přečti si to ještě jednou, já psala, že jsme četla na biosfere o tom ze to hnije, to neni muj nazor, dyt pisu ze cituju a elektricke klicidlo(ze mam)o tom pisu kde?? diky za vysvetleni
klíčení
Petra
| 12. 11. 2007 09:51
Taky jsem si koupila klíčící misky, stály kolem 400Kč, ale děs. Jak píše Zuzu nepříjemná manipulace s výměnou vody, místo klíčení mi semena hnilyTak rázná jako Zuzu jsem doposud nebyla s vyhazování misek, ale vezmu si příklad já je pro změnu dala naspod do kuchyňské linky,ale mám stále málo místa, tak ho udělám na věci potřebnější a ty misky taky vyhodímJinak jsem si koupila od Sonnentoru klícící mix a vojtěšku - jenže zatím stojí na poličce téměř netkutné

To jak píšeš Zuzu, že máš elektrické klíčidlo,tak to čtu poprvé, že existuje - to je superJak dlouho v tom ty klíčky klíčí??
pro Zuzu
vendy
| 12. 11. 2007 08:45
Zuzu já nemám přímo klíčící misku, ale používám na to takovou misku se sítem z Tupperware. Je to uplně snadné a klíčky munga mám za 2 dny krásné, zatím mi nic neshnilo . Vypadá to takto - viz. foto
názor z Biosféry
zuzu
| 11. 11. 2007 18:28
holky tohle jsem si precetla v nazoru na ten klicici pristroj...ten levnejsi...takze cituju:

Asi Vás nepotěším, když Vám napíšu, že jsem kdysi měla podobné klíčící
misky, ale přesně jak píšete stále to hnilo, manipulace s výměnou vody
nepříjemná, můj závěr - již nikdy. Misky letěly do odpadkového koše -
byly o něco dražší než tyto, to Vás možná potěší , nechala jsem si
jen spodní díl na drobná semínka, které naklíčí na vatě a investovala
jsem do elektrického klíčkovače zde na Biosféře. Vím, je mnohem dražší,
ale perfektní. Naliji vodu, dám to co chci naklíčit, zapnu do zásuvky a
dál se o nic nestarám - jen sklízím. Chutné, křupavé, bez jakýchkoli
závad. Je třeba ale dávat destilovanou vodu, aby se přístroj nezanesl
kamenem.
...
co tomu rikate, vam to taky hnije?
kličící miska
zuzu
| 11. 11. 2007 18:26
Vendy a ostatni holky, co mate zkusenosti s klicenim..to mate prosim Vas tuhle misku??
http://www.biosfera.cz/…/products_id/129

asi to nepujde zase jako odkaz, tak to budete muset zkopcit..
koukam ze neni tak draha, necele 400kc to bych do ni taky sla..pak tam maji nejake automaticke klicidlo za 3000, to je uz o necem jinem..diky..z.
klíčení
sylvik
| 11. 11. 2007 15:01
ještě mají třeba klíčící směs,vojtěšku,alfu taky bio.je to určeno přímo ke klíčení

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
29. 10. 2025 19:05
15411
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40