Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Vendy
Petra
| 26. 10. 2007 14:03
Musím receptík pochválit, chutnalo nám moc
perníčky
Markytka
| 26. 10. 2007 13:52
Zkoušely jste péct medové perníčky z celozrnné mouky a medu? (bez cukru)
pro Petru
vendy
| 26. 10. 2007 12:31
Peťo, snad se ti oběd povedl a chutnal i mamince . Mojí mamku bych pohankou asi taky neuctila...snažím se ji sice trošku vést ke zdravé výživě, ale moc se mi to nedaří...
Vendy
Petra
| 26. 10. 2007 11:02
Vendy,tak to je moooc fajn, že jsi s lávovou zemí spokojenáTaky si ji určitě objednám,ale asi až příští měsíc.Dívala jsem se, že Urtekram má šampon s lávovou zemí.

Sehnala jsem hlívu, tak ji vařím-krásně voní,už se moc na ní těším. Jako přílohu jsem zvažovala jáhly,rýži, brambor,vyhrála rýže.Přijde na oběd i moje mamka a ona by si na pohance asi nepochutnala
Lávová zem
vendy
| 26. 10. 2007 07:36
Holky, tak jsem včera tu lávovou zem vyzkoušela - prášek se smíchá s teplou vodou a vytvoří se takové blátíčko, musím říct, že to moc vábně nevypadá ani nevoní. Děti se tvářily docela zděšeně, co s tím blátem jako zamýšlím, ale když zjistili, že to nemám v úmylsu pít, tak se uklidnili .
Pak se tato směs nanese na mokré vlasy a jemně masíruje. Blátíčko mi z vlasů stékalo po těle a vypadalo to, jako bych se čerstvě vykoupala v kaluži. Chvíli jsem to nechala působit a pak opláchla a pak jsem ještě použila kondicionér od Lavery. Po umytí byly vlasy úplně jiné než běžně, takové těžší jako by mastnější. Měla jsem strach jestli nebudou mastné i po uschnutí ale vůbec ne. Dneska mám vlasy krásně lesklé a konečně mě hlava nesvědí. Snad se mi díky lávové zemi podaří zbavit se lupů a získat příjemný pocit z vlasů. Navíc jsem si ještě objednala vlasovou kosmetiku od Hádka - tak to by bylo, aby to konečně nezabralo .
pro Sylvik
vendy
| 26. 10. 2007 07:19
Já myslím že jestli máš dobrý sklep tak by hokaido mohla vydržet dloho, mám ji takle uskladněnou prví rok, tak jsem sama zvědavá, ale doufám, že vydrží nejméně do vánoc
pro vendy
sylvik
| 25. 10. 2007 21:29
červený zelí mě taky napadlo.zkusím do něj dát křen aby mělo šmrnc a další várku udělám klasickou směs.ta eta mě docela odradila takže asi koupíme domo.já měla polívčičku dneska k obědu.ještě jsem jí vylepšila kouskem wakame,kterou jsem povařila s grunkernem a navrch jsem si nasypala lžičku parmezánu.
jak dlouho myslíš že hokaido vydrží uskladněná?chci si koupit do zásoby a sklep máme
Vendy
Petra
| 25. 10. 2007 20:04
No, to se mášTak napiš,jak jsi byla spokojená Mně dneska přišel od Weledy těhoteský pěstící olej proti striím.Po sprše jsem se namazala,voní krásně a pěkně se vsakuje.Měla jsem strach, že budu celá omaštěná,to nemám ráda,ale dobrý Voní krásně po bylinkách. Manželovi jsem už k Vánocům objednala vodu po holení s citrusy od Lavery a taky krásně voní-tak svěže
Lávová zem
vendy
| 25. 10. 2007 18:33
Holky dneska mi přišla ta lávová zem od Logony . Chystám se, že ji večer vyzkouším . Do objednávky jsem si zaškrtla, že chci poslat vzorky zdarma - a přišlo jich opravdu hodně - tak mám co testovat .
Vendy,
Biopavla
| 25. 10. 2007 17:48
už jsem zase přišla pozdě, ale přesně jako Ty mám radost, že nemám za co utratit v hypermarketu a pak to ve zdravé výživě dohoním. Dnes jsem byla v Tescu, ale nic z té jejich nové řady mě až tak nenadchlo. Zuzu má pravdu, taky nemusím ty hotové směsi apod., raději mám jednodušší věci a vytvářím pak kombinace sama. Je fakt, že je to pracnější a náročnější na čas, ale je v tom kousek mé pozitivní energie . Jinak umeboshi švestičky doporučuju, jestli si je koupíš napiš jak Ti chutnají.
teda
Petra
| 25. 10. 2007 17:19
Teda!To máš postavu jak modelkaJá na 165cm měla 53kga teď mám 55kg,ale to kulacení mi není moc příjemné Sice nejím za dva,ale váha pomalu nahoru jde a půjde Jsem zvědavá jak to pak budu schazovat
strava
zuzu
| 25. 10. 2007 17:05
az moc..52kg/173cm...ale proste mam hruzu z tuku..
pro Petru
vendy
| 25. 10. 2007 14:20
Peťo k té směsi se rýže určitě hodí
Zuzu
Petra
| 25. 10. 2007 13:21
Zuzu,opravdu ta cizrna s omáčkou je hooodně sytá,ale mooc dobráJá Tě obdivuju, když čtu jak si hlídáš tuky, přílohy,cvičíš,...To musíš být štíhlá jako proutek
hlíva
Petra
| 25. 10. 2007 13:16
Vendy,ta směs s hlívou co máš v deníčku vypadá moc pěkně.Určitě ji brzy vyzkouším(jen co seženu hlívu).Děláš ji jen s pohankou?Myslíš, že by se k ní hodila rýže?Určitě,viď.
cizrna
zuzu
| 25. 10. 2007 13:13
jojo cizrna je nej, ja ji jen uvarim a nakrajim do ni zeleninu a to je vse..smetanova omacka, to ja nee, ja se snazim jist ,,netucne,, takze nejake omack y navic smetanove pro mne nepripadaji v uvahu (teda klidne bych mohla ale nechci), jo a ja ji beru tedy jako prilohu, jeste k tomu ryzi, noo to by bylo uz moc..cocku taky delam, cervenou a zelenou, a nakrajim do ni treba kousek smakouna ..hlivu jsme delala jednou, je tuzsi, nez jine houby, delala jsme ji v troube, proste jsme ji upekla ze zeleninou v alobalu a OK...ja vubec nesmazim, takze trouba je pro tohle nejidealnejsi..
pro Nux
vendy
| 25. 10. 2007 12:01
Já používám hlívu hodně často, dělám z ní polívku a taky takovou zeleninovou směs (recept mám ve svém deníčku). Hlíva chce opravdu déle povařit, jinak je tuhá. Takové ty úplně tuhé konce odkrajuju.
luštěniny
Petra
| 25. 10. 2007 11:34
Zuzu, taky nejvíce dělám cizrnuMně nejvíce chutná recept od HZ z Biokuchařky cizrna ve smetanové omáčce-s těstovinama či rýží. I když je pravda, že ta cizrna je dost sytá,takže by příloha být nemusela-jenže co s tou omáčkouA taky mám moc ráda červenou čočku-taky recept z Biokuchařky na polévku, ta je úplně jednoduchá. Nebo tu červenou čočku přidávám do bramboračky-když se rozvaří,tak místo jíšky. No a mám moc ráda saláty z fazolek, ať už bílých či barevných. Vím, že dobře stravitelné jsou i fazolky adzuki.Znáte nějaký dobrý receptík?
Bioholky,
anonym
| 25. 10. 2007 11:33
Vy jse tu zkušenější, chtěla bych se zeptat, jak se dá využít Hlíva ústřičná.
Kupujete živou, nebo sušenou? Já koupila malý sáček za 79 Kč (!!!) ve zdravé výživě a dala to do polévky.
Musí se to asi vařit dlouho, neboť to bylo tužší. nevadí, požvýkala jsem, a supr.
Chtěla jsem koupit namletou na prášek, ale neměli, pouze pilulky, to nechci.
Jak to zpracováváte vy?
Děkuji.
sul
zuzu
| 25. 10. 2007 09:27
Vendy tu sul take pouzivam, je vyborna, ja moc nesolim, vlastne vubec, takze obcas pouzivam tuhle smesku a je fajn, ze tam ta sul je ..hodne ji v obchode chvalili, ja byla vcera na nakupu v Biotopu ve Vodickove ulici, a to jsme se zase rozsoupla, meli zlevnene nejake vecicky od Lavery, tak jsme koupila pomadu na rty a je vyborna , s OF a trezalkou, no super, takovy zluty obal, asi znate..jinak jsme pokoupila lusteniny, rozhodla jsme se ze je musim vice zapojit do jidelnicku- mungo, adzuki, cizrnu(tu delam nejvice, jen tak smaotnou)..tak mam do Vanoc ,,nalusteninovano,, ..jeste musim koupit Nori, mi uz dosly, ty jsou taky docela draha, a hlavne v ruznych obchodech se ceny ras hodne lisi, treba i o 40kc takze musim obehnout a vybrat..jeste jsem pokoupila cajiky, zensenovo- guaranovy bio, hned jsem ho k snidani ochutnala a je fakt dobry, snad me nakopl na cely den, v tomhle sychravu je to potreba..tak hezky podzimni den!
recepty
Markytka
| 25. 10. 2007 08:45
na www.eccklub.cz je každý týden biorecept (koukám se většinou hned v pondělí a už tam je)....
Tak pro inspiraci.....žádná reklama!!!
pro Sylvik
vendy
| 24. 10. 2007 20:31
Já mám doma Etu Siestu a jsem s ní moc spokojená je cenově dostupná a Eta je myslím docela spolehlivá značka ...
pro Sylvik
vendy
| 24. 10. 2007 20:25
Já jsem do pickles přidávala ještě kedlubnu gigant, vím že Pavla dělala pickles jen s ředkve a taky si to chválila. Teď mám doma červené zelí tak chci pickles vyzkoušet z něho. Já mám dýně hokaido ještě ve sklepě z vlastní zahrádky používám ji do všeho možného, polívku taky zase brzo udělám .
stránky
sylvik
| 24. 10. 2007 20:21
dneska jsem narazila na moc pěkné stránky foodlife.cz a zzbrno.cz.pěkné recepty nebo inspirace.ještě bych chtěla poprosit o radu.chceme koupit babičce pekárničku,protože už přes 20 let peče bráškovi bezlepkový chleba v klasické troubě tak aby měla pomocníka.poradíte někdo jakou a má někdo zkušenosti s GF pečením v pekárně?prošla jsem spoustu diskusí ale fakt nemůžu vybrat žádnou značku.
vendy
sylvik
| 24. 10. 2007 20:03
vendy já jsem si koupila sojové miso ve sklenici.je to taková pasta a zatím jsem si tím jen jednou ochutila zeleninu.dneska jsem si šla pro jablečnou vlákninu a v krámku mi nabízeli miso v takovém neprůhladném sáčku se zipem.vlákninu neměli,ale dotáhla jsem dom 4 kilovou hokaido dýni takže si zítra udělám k obídku polívčičku .zkoušela si pickles s nějakou jinou kombinací zeleniny nebo se držíš osvědčeného zelí,mrkve a cibule?
pro Biopavlu
vendy
| 24. 10. 2007 19:34
Pavli, z toho mám vždycky taky dobrý pocit, když většinu regálů v supermarketu prostě míjíme, a člověk tam naštěstí ani nemá za co ty peníze utratit , ale zato to pak doháníme v bio obchůdku . Už jsme si s manželem říkali, co si asi dobrého koupíme na svátky, když všichni nakupují uzené, čabajky, uherák....no my si asi koupíme umešvetičky už se na ně delší dobu chystám .
Holky používáte některá miso ? Já jsem dneska poprvé koupila kuzu, na zahušťování polévek a zeleninových směsí a taky 12-ti bylinnou sůl od Sonnentoru - je výborná
pro Sylvik
vendy
| 24. 10. 2007 19:23
Mi se taky pickles ve sklenici povedlo, jednu sklenici už jsme snědli a teď mám už naloženou novou. Ale ten mini kvašák se mi líbí, chtěla bych ho spíš pro radost
pro Vendy
Biopavla
| 24. 10. 2007 18:01
Jo, jo to moc dobře znám, když se nakupí různé výdaje a ještě se pomalu blíží Vánoce...
Ale když jdu po některém hypermarketu a vidím kolik věcí mě absolutně nezajímá, tak z toho mám radost. Ostatní sotva funí pod narvanými vozíky a my máme většinou jen ovoce a zeleninu, protože je v bio kvalitě málo dostupná a dost drahá. Ostatní kupujeme ve Zdravé výživě nebo přes internet.
lavera
sylvik
| 24. 10. 2007 16:35
dneska jsem byla v DMku pro sušený banány a puding a v novém letáku mají info o rozšíření kosmetiky o laveru.předělávali i regál Bio takže možná rozšíří i nabídku potravin:)
vendy mě se pickles povedlo i jen v té sklenici a zatížené minerálkou.už jsem skoro vše zbaštila takže budu vyrábět ve větším množství.už jsem chutnala i to od sunfoodu,bylo dobrý ale málo křupavý
pro Biopavku
vendy
| 24. 10. 2007 10:47
Pavli, tak to jsem moc ráda, že se ti mini kvašák osvědčil snad se ho k vánocům taky dočkám, i když by se mi hodil už teď, ale v září a říjnu jsme měli s dětmi tolik výdajů, že si na kvašák opravdu budu muset počkat....
Včera jseme byli s manželem na takové přednášce o tom co jíst a vařit v zimních měsících. O pickles se tam hodně mluvilo - moc ho chválili. A taky jsme ho tam dostali ochutnat - smíchané s tatarskou omáčkou od Sunfoodu a jako příloha to chutnalo fakt skvěle

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
30. 10. 2025 20:00
15415
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40