Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

zamena
zuzu
| 18. 10. 2007 19:50
jojo ja si rikala, ze je to asi pro me..no to vis, telo si zvykne na vse, ale je fakt, ze nekdy jsem uplne ,,vyzdimana,, navic se snazim kazdy den sportovat, neco proste delat...ono kdyz clovek neji tucne a sladke tak je to potom znat..proste jim, ze musim..naco se cpat zbytecne temi kcal .
Biopavla
Dasa
| 18. 10. 2007 19:13
Pavlo, kolik ten hrnek na tu zeleninku stojí? Taky mám ráda kvašenou, občas si pickles kupuju, ale nevím, jesli bych to užila.
K biohypermarketu se přidávám
Pickles
Biopavla
| 18. 10. 2007 16:04
No se zpožděním jsem se dala do pročítání deníčků a vidím, že Vendy i Lenka už mají své zkušenosti. No snad nevadí, když jsem se předtím tak nadšeně rozepsala.
Jogurty
Biopavla
| 18. 10. 2007 14:23
Holky a už jste zkoušely od Olmy bílý jogurtový nápoj?
My jsme ho měli a moc nám chutnal, ale ať jsem hledala jak jsem hledala přesné složení se mi v tom malinkatém a nepřehledně rozházeném textu najít nepodařilo. Jen jsem vytušila, že by tam měl být laktobacilus.

No a ten sen o biosupermarketu by se mi taky strašně moc líbil. Ještě bych tam udělala oddělení s odšťavňovači a dalšími přístroji jako např. ten na výrobu rostlinného mléka, přístroje na úpravu vody atd...

Jo a objednala jsem si minikvašák, to je takový kameninový asi litrový hrnek s těžítkem a dá se v něm kvasit zelenina. Úplně jsme totiž propadli nejen umeoctu, ale i umešvestičkám o kterých jsem tu psala (ta výborná slano-kyselá chuť). Dáváme si teď vždy kousek po obědě a člověku to tak nádherně srovná chutě, a vůbec i duši. Není pak už chuť na sladkosti a ještě je to tolik zdraví prospěšné.
No a abych se vrátila k tomu hrnci. Má přijít snad zítra a dá se tam dávat jakákoli zelenina, případně další koření, česnek., zázvor..zatíží se tím těžítkem a pak se nechá od několika hodin do několika dnů stát a vznikne výborný nakyslý salátek, který je obsahově prospěšný asi jako kyselé zelí (kyselina mléčná). Ještě nemám zkušenosti, později napíšu víc.
jogurt
Markytka
| 18. 10. 2007 13:59
Já jsem pro Holandii, protože má i zdraví prospěšný lactobacily..
biojogurt
Peg
| 18. 10. 2007 13:48
Ahoj, potkali jste se už s biojogurtem v hypermarketech? Jde mi o ten nejběžnější z Mlékárny Valašské Meziříčí. Hodně jsem ho kupovala, protože na jogurtech jsem závislá. Teď jsem zjistila, že do nej přidávají škrob a tuším že ještě sušené mléko, což se mi moc nezdá. Taky se mi z něj moc nedařilo "vypěstovat" si vlastní jogurt (naopak od Holandie, která sice není bio, ale zato obsahuje jen mléko a kulturu) Co si o tom myslíte?
pro Markytku
vendy
| 18. 10. 2007 11:27
Ze záměny jmen si nic nedělej, to se stává, my jsme to se Zuzu pochopiy . Já sice nejím moc, ale tak vzorná jako Zuzu zdaleka nejsem, to pečivo si prostě neumím odpustit - i když takové 2 kg dolů by se mi hodily .
Ahoj děvčata -
Regina
| 18. 10. 2007 11:12

- až otevřete ten Váš Báječný - Zdravý - Biosupermarket , dejte mi taky vědět - něco takového by bylo jistě fajn - a co třeba "Společnost pro návrat k přírodě s využitím všech nových poznatků vědy a techniky" - sehnat si nějakého sponzora a nějaký ten grant - V tom případě se hlásim jako dobrovolník - to by se mi líbilo! - -
Pamatuji si, že první krámek se Zdravou výživou se objevil na Praze 6 v průchodu z Vátězného náměstí - Kulaťáku - do ulice tuším Th"elmanové, tak jsem tam byla denním zákazníkem, jestli je některá z Prahy je to stanice M Dejvická - měli jsme ordinaci v domě a tam dováželi výborné pečivo - další byla Jídelna někde na Malém rynku - já jsem se odstěhovala z Prahy v roce 1996, ale vždy když jsem šla do města jsem se tam stavila - Zdalipak tam ješte jsou??? -
zpět
Markytka
| 18. 10. 2007 10:34
Jejda, záměna jmen....myslela jsem zuzu. Promiňte mi holky
pro Vendy
Markytka
| 18. 10. 2007 10:33
Teda tak to Ti závidím, takhle málo jíst. Já jím sice zdravě, ale hodně...:) Taky proto mám pořád stejnou váhu i přes přechod na zdravější stravu.
pro Lenku
Candys
| 18. 10. 2007 09:25
Tak jsem z odkazu poznala ten Zdravý restaurant. Je to tam vážně supr, byla sem naprosto nadšená, jak z výběru, tak i z cen. Tady v Praze mi to přijde výrazně dražší a hodně často už taky mají věci rozprodané. Hned sme s kolegyní začaly básnit o tom, že by nám podobnou restauraci mohli otevřít i na Andělu Tvůj nápad na biohypermarket nemá chybu s jógou, aromaterapií a přírodní kosmetikou. Nádhera. Jenom doufám, že to někdo brzo zrealizuje. Jak už ale někdo psal, chce to vytvořit příjemnou atmosféru a aby do toho šel někdo, pro koho to bude srdeční záležitost a ne jenom pro peníze.
Zuzu, včera sem taky byla v Rozmarýně, tak jsme se možná potkaly . A co jóga, už chodíš?
syrovatka
zuzu
| 18. 10. 2007 09:21
jojo jak pise Vendy, syrovatku v biokvalite sezenes pod nazvem Amalka asi 125kc, zelena kulata krabicka, obcas ji piju nebo delam masku a oblicej, rozmicham v trosce vody, do takove kasicky a sup na oblicej, plet je potom jemnoucka, doporucuji .
pecivo
zuzu
| 18. 10. 2007 09:19
vendy nejim, hlavne jim ovoce a zeleninu a pak proste k obedu nejakou tu prilohu(ryze, lusteniny, ,,zrni,, apod) a do toho nakrajim tofu, smakouna, soj.kostky apod..no uprimne snazim se jist netucne, mozna za moc..ale hold je to tak a pecivo nejak behem dne uz nemam kam zaradit, rano vlocky (zitne, jecne) s jogurtem a ovoce, k obedu treba tu ryzi s kouskem tofu a zeleninu a k veceri uz jen mrkvicku, jablicka, hrusky a treba grep, nebo obcas(za odmenu) si dam par seminek dynovych nebo par mandlovych seminek..
pro Zuzu
vendy
| 18. 10. 2007 08:58
Zuzu, ty vážně nejíš vůbec žádné pečivo ? Já se snažím pečivo také omezovat, ale že bych byla úplně bez pečiva to si zatím vůbec neumím představit. Takový čerstvě upečený chleba...hm ..těžko odolat. A proč to pečivo nejíš - hlídáš si váhu nebo ti vadí lepek ?
pro Markytku
vendy
| 18. 10. 2007 08:52
Já myslím, že rýžový sirup i ječný slad dostaneš koupit v každé dobře zásobené prodejně zdravé výživy, ale sama to ještě odzkoušeno nemám, kupuju nejčastěji javorový sirup - jeho cena je sice vyšší, ale nám doma docela douho vydrží a chuťově je vynikající - nejčastěji ho přidávám do obilných kaší.
Syrovátku kupuju, tu bio v takové zelené kulaté krabičce, u nás ji pijou hlavně děti, teplou - místo mléka.
Syrovátka -
Regina
| 18. 10. 2007 08:18
Nazdar ,
o syrovátce se tady píše ledacos- ˇDej do "vyhledávače" - heslo "syrovátka" a vyleze dosti příspěvků i s datem sepsání. Já sama jsem přívržencem syrovátky a moc doporučuji !!! - Totéž zkus s dalšími produkty - Dobré pořízení !!! -
sen
Markytka
| 18. 10. 2007 07:07
Tak ten biosupermarket včerně jógy a přírodní kosmetiky by byl vážně můj sen...

Můžu se Vás zeptat, jestli používáte syrovátku?
Potom jsem si tady pročítala nějaké receptíky a dá se koupit ten rýžový sirup nebo ječný slad?
biohypermarket
zuzu
| 17. 10. 2007 21:15
a jeste tam holky budeme cvicit jogu co rikate, pak zajdeme do te cajovny a nechami si udelat nejakou aromasaz..no uuuzasnnnnyyy ..myslim, ze neco takoveho ale za chvili nekdo postavi, ale je blby ze to lidi berou tak aby na tom co nejvice vydelali, ale ot je v dnesnim svete jasny...jak nam dneska rikali ve skole...hodne penez znamena nezavislost (mysleno v medialnim svete- prodej tisku, velky prodej, velky zisk tzn nezavislost)....jinak Vendy k te nemocnici, jsme to cetla jako vtip, jsi me rozesmala, njn hodne lidi ma jeste takove predstavy, ale hodne lidi si na tom ale frci..myslim ze cim dal vice a vice..
jinak Leni ja teda nevim nepletes si Albio pekarnu s Country lifem( asi ne vid) ale co ja vim, tak jak zmensili to Albio a predelali na tu restaracku spojenou s obchodem, tak si mylsim, ze toho peciva tam tolik nemaji, ja si teda nejcasteji vsimam, ze maji prave v Country lifu vzdy napece hooodne...ja teda pecivo nejim, tak si toho moc nevsimam, ale co jsme videla, tak to na me takhle pusobilo...
jinak jsem, holky, ted uz v praze, kvuli skole a praci, pres tyden tu mam podnajem, tak chodim do bioobchudku, dneska jsem byla v Rozmaryne, koupila nejake koreni, umeocet apod..to co jsme nevezla z domu a potrebuji to ..pak jsme koupila Ceria platky, asi znate ze? a smakouna, tu novinku, uzeneho, tak jsme zvedava, jak mi bilkovina bude chutnat a ma stejne mnozstvi kcal jako klasicky, tak je to fajn ..jeste jsem z tramvaje videla obchod Biotop ve Vodickovi, to bylo rozhodovani zda vyskocit, ale unava z ,,blaznive,, prahy byla tak silna, ze tam vyrazim urcite brzy jindy...ale do Country lifu, Rozmaryny(maji tam nejlevneji treba kozi jogurt 14,50 a v Country lifu 19 kc, to uz je docela rozdil) a Albia budu chodit jiste previdelne..

jo a k te joze bych jeste pridala nejaky koutek s vyrobou susi a nejake ty asijske lehke, zdrave speciality, co rikate?
Vendy, jsme zvedava co manzel bude rikat na obchudky v Praze--hlavne at pocita s tim, ze polovina veci bude rozprodana, casto se mi to stava, hlavne prave koncem tydne a predevsim chlazene veci, jogurty tofu apod...tady v Praze je znat za vetsi poptavka nad nabidkou, predevsim teda v tech ,,nejznamejsich,, a v centru umistenych obchudku..tak hezky vecer...
Albio
vendy
| 17. 10. 2007 20:37
Leni, díky za radu, už jsem ho zaúkolovala - tak jsem zvědavá s čím přijede ....
Albio
lenka
| 17. 10. 2007 20:26
Jestli jede do Albia, tak mu řekni, ať přiveze hlavně nějaké pečivo - nejenom chleba, ale nějaké koláče a buchty, jen tak na ochutnání, ty u vás k dostání asi nejsou, mají je výborné, nebo třeba jejich štrúdl je skvělý.
pro Lenku
vendy
| 17. 10. 2007 20:23
No jo - já to přehlídla.....Já bych hned to takové centra zdraví vyrazila ...manžel jede zítra na školení do Prahy tak říkal, že to zajde omrknout do Country Life a do Albia, ještě jsme tam nikdy nebyli. Tak se alespoň těším, že doveze něco..co se u nás nedostane koupit
knihy
lenka
| 17. 10. 2007 20:20
A ještě by tam mohlo být velké knihkupectví, kde by se prodávaly jen knížky s tématem zdravý životní styl
čajovna
lenka
| 17. 10. 2007 20:19
O té čajovně už jsem psala na začátku
pro Lenku
vendy
| 17. 10. 2007 20:17
Jé, Leni ty máš geniální nápady , já už to úplně vidím . A také nesmíme v tom našem biohypermarketu zapomenout na nějakou útulnou čajovnu
ještě další nápad
lenka
| 17. 10. 2007 20:16
A taky by tam mohlo být kadeřnictví a kosmetický salón, kde by používali jen přírodní kosmetiku
biohypermarket
lenka
| 17. 10. 2007 20:15
Ještě k tomu biohypermarketu - hned u vchodu by se mohla provádět nějaká aromaterarie, že by tím byl provoněný celý obchod....pak by tam nesměly chybět masáže, aby to prostě byla taková relaxace nejenom pro žaludek, ale i duši. Pak by se tam ještě dělaly různé kurzy vaření z bio potravin a všechny jídla v té biorestauraci by vám dali společně s jídelníčkem, jak se ta věc vaří a kdyby vám to chutnalo ,mohli byste si rovnou nakoupit věci na vaření a pak si to doma ukuchtit
pro Zuzu
vendy
| 17. 10. 2007 20:15
Už jsem si taky říkala, že až jednou vyhraju ve Sportce, tak bych do něčeho takového určitě šla..u nás ve města taková pořádná bio - nebo vegetariánská restaurace chybí jako sůl. Asi budu muset začít sázet
:-)
vendy
| 17. 10. 2007 20:09
Dneska mi manžel vyprávěl veselou historku z práce . Pracuje v nemocnici jako správce PC sítě a tak byl na nějakém oddělení ,kde delší dobu nebyl něco opravovat a sestřička mu říká - pana Svoboda vy jste nějak zhubnul - snad jejíte to "bio" ?? A manžel říká - a vy víte co to "bio" je ? a ona na to "nó to nevím, ale vím, že je to stáášně drahé !! Je vidět že ještě spousta lidí má o biu úplně zkreslené představy a vůbec neví o co vlastně jde...
A sestřička pak na manželovi vyzvídala, co to vlastně jí..že by také chtěla nějaké to kilo shodit. Tak tak jí manžel vykládal, jak úplně změnil jídelníček....jak už vůbec nejí žádné uzeniny, bílé pečivo, nepoužívá bílý cukr atd. jak mu chutná kuskus, tofu, tempeh, jáhly, pohanka, cizrna. ..
Sestřička se úplně vyděsila a řekla, že to s tím hubnutím není zase tak akutní ....
reklama
zuzu
| 17. 10. 2007 20:02
Leni, za takovy rady by jsi mela vybirat, jeste se toho nekdo chyti a vydela miliony ..ja bych do toho hned sla a podnikala v tomhle ohledu, dyt i H.Zemanova si myslim udelala neco podobneho a pak vydelali na prodeji Albia..tak se tu dame holky dokupy a vytvorime nejaky takovy mega vsehochut obchod, co rikate?.
pro Lenku
vendy
| 17. 10. 2007 19:58
Leni o takovém biosupermarketu s bio restaurací také sním - to by bylo něco, ale takhle když je člověk odkázaný vždycky na jeden poloprázdný regál, tak je to těžké. Ale musíme být rády za to, že sortiment bio výrobků roste a že už i v těch hypermarketech jsou výrobky v bio kvalitě k dostání...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
30. 10. 2025 20:00
15415
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40