Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

bio
zuzu
| 23. 10. 2007 21:26
ahoj,
ja teda tomuhle ,,hotovymu,, musli moc neverim, je to zbytecne preslazene, doslazovane, susene ovoce tam je kdovijake, ja si kupuji vlocky, ruzne druhy a ovoce si susim sama nebo kupuji bio merunky a micham si to do jogurtu sama..sice je to ,,pracnejsi,, nez si nasypat ze sacku hotovou smesku, ale o to vic to cloveka tesi..zbytecne moc cukru ..sojove jogurty jsou dobre, dobra volba ..v Tescu jsme zatim kupovala to bio ovoce, hlavne kiwi ..4ks za 15kc krasna cena..jinak ty caje apod me vubec nelakaji, vsechno je proste uz ,,hotove,, jen bud zalit nebo nasypat a ja osobne preferuji ten pristup koupit suroviny a pekne si ,,vytvorit,, sama..tak ahoj!
Pro Vendy
Biopavla
| 23. 10. 2007 16:02
Tak jsem dnes vyndala z minikvašáku po čtyřech dnech nastrouhanou ředkev. Až na to, že mi nedošlo, že ředkev jako taková má dosti výrazný odér je výsledek bezva.
Je trochu nakyslá, plná šťávy, kombinovala jsem ji dohromady (část) s čerstvě krájeným čínským zelím a umeoctem. Výsledek - vynikající. Pracnost s hrncem - nulová. Zbylou ředkev ještě nějak ochutím (dala jsem zbytečně málo soli, ale myslím, že solit je lepší vždy méně.
Teď ji mám už ve sklenici v lednici.
pro Peg
vendy
| 23. 10. 2007 15:43
Peg, černá ovce určitě ne , i já si myslím, že je fajn, že už se bio výrobky dostaly i do hypermarketů, tam si jich jistě všimnou i lidé co do malých bio obchůdků vůbec nechodí, a také je moc fajn, že se stále rozrůstá jejich sortiment. Ale v hypermarketech se prostě necítím dobře...no leda bych to Tesca šla opravdu v noci, kdy je tam minimum lidí ale to jsem zatím nezkoušela.
Když jsi psala o těch salámech, já občas kupuju manželovi bio-uherák a ten je opravdu výborný .
Tesco
Peg
| 23. 10. 2007 14:53
Holky asi budu černá ovce, ale díky bohu za biovýrobky v Tescu i jiných hypermarketech. Malé obchůdky jsou sice fajn, mají pěknou atmosféru, ale jejich otevírací doba se shoduje s mojí pracovní dobou. Navíc ve městě, kde pracuji mají v bio obchodě jen sušené věci. Pokud chci jogurt, sýr nebo pečivo musím do sousedního města. Bohužel málo kdy to stíhám. V Tescu nakupuji často, protože mají otevřeno nonstop (nejčastěji tam chodím až kolem osmé, kdy je tam klid) Z té jejich série pravidelně kupuju grahamový křehký chlebík a sojové mléko, které mám hrozně ráda do melty (piju dvě denně) a které je tam z toho, co jsem viděla jinde bezkonkurenčně nejlevnější. Tším se na biosalámy, protože ty jsem zatím viděla jen v Plusu a ten nemám při ruce.
tesco
vilitajemstvi
| 23. 10. 2007 14:10
No ja to v tescu taky uplne nesnasim,jenze sli sme s pritelem po skole vecer domu a zjistili,ze doma nic nemame a potrebujem neco k jidlu koupit,no a tesco bylo otevrene a pri cestetak sme si rekli,ze alespon vyzkousime tu organic radu vyrobku,teda zatim jen to musli a to je vazne mnamka(jsou tam obrovsky hrudky slepeny a velky platky jahudek nastesti tam nebyl skoro nikdo,zadna fronta a biovyrobky maji hned u vchodu,takze sme se jednou nemotali ale do hyper tesca neee nikdytam sem mela brigadu pred vanoci na pokladne a malem sem se psychicky zhroutila

Sojade vazne doporucuji,ja zatim ochutnala jen lesni ovoce,ale maji velky vyber i dalsichmne to vazne moc chutna,jedina nevyhoda je ze to neni cesky vyrobek,ale zas jednou za cas jako mlsnou snidani

Jo a k te lavove zemi:me sedlo spousta prirodnich samponu(asi take diky tomu,ze vlasky olejuju ***ovym olejem nebo jojobovym olejem) a ta lavova zem se mi vymyva jeste lepe nez sampony a je to takove zvlastni prijemne a silene me bavi klohnit to bahynko vzdy pred sprchou(o no to jde i dopredu do krabicky,ale me bavi si to delat vzdy zovu cely)ale pokud mas problemy se suchymi vlasky(jako ja) a nebo jeste k tomu preschlou vlasovou pokozku,tak rozhodne do blaticka pridej par kapek oleje,ja pridavam jojobovy cirka 4 az 5 kapek a k tomu malinko medu a vlasky sem po umyti vzdy mela moc pekne
pro vilitajemstvi
vendy
| 23. 10. 2007 13:49
Tak to jsi mě moc potěšila s tou lávovou zemí - že s ní máš takovou dobrou zkušenost , už se nemůžu dočkat až ji vyzkouším, snad se mi taky osvědčí, i já mám strašně vysušenou pokožku hlavy a ani žádné přírodní šampóny moc nepomáhají .
Já jsem zatím ještě bio výrobky Tesca nezkoušela, já tam totiž strašně nerada nakupuju, pokaždé je tam strašně moc lidí, neorientuju se tam, co kde najdu a vždycky mě tam rozbolí hlava. Takže dávám přednost raději menším marketům a hlavně obchůdku se zdravou výživou.
Bio špaldové chlebíčky mám taky moc ráda , ale ten sojový dezert sojade, jsem zatím ještě nezkoušela ...
lavova zem
vilitajemstvi
| 23. 10. 2007 12:59
Ahojky tak s lavovou zemi mam jen vyborne zkusenosti Vendy nedam nani dopustit myju si s ni vlasy(mam je dlouhe,vlnite) ,cele telo i oblicej a je uzasna poprve v zivote zazivam pocit po sprse prijemny,vzdy sem trpela na vyschlou kuzi a nebo vyrazku a i mnoho prirodnich pripravku(jako oleje hydrofilni, a sprchace od lavery)mi je zmirnily jen neznatelne nebo znatelne,ale jen kratkodobe.Po lavove zemi mam krasnou plet i vlasy

Tak k tem tesco organic vyrobkum,jsem byla take skepticka,ale s pritelem sme se rozhodli,ze jim dame alespon malou sancino tak sme koupily jejich jahodove krupave musli a teda prekvapilo me,ale je moooc dobry,tak myslim,ze si ho obcas koupim
Ale,co me v posledni dobe vylozene sedlo(znate to,jak podle rocnich obdobi malinko menite chute),tak bio sojovy dzert sojade,je to sice francouzsky produkt,ne cesky,ale je vyborny,mnamdoporucujijinak prakticky vubec nejim pecivo a ani mi to nevadi ,ale skvele se mi osvedcily biospaldove nebo ryzove chlebicky pod pomazanku ,jedne balicek mi vydrzi tyden az ctrnact dni a nebo si proste dam malou misticku kuskusu
pro Markytku
vendy
| 23. 10. 2007 10:52
Markytko to je těžké poradit ti nějakou pomazánku, když nevím co má tvá švagrová ráda. Pomazánek je děsná spousta. My třeba doma máme moc rádi drožďovou - recept mám ve svém deníčku
http://www.moje.victorie.cz/…o-i-nebio-vareni?…
Nebo taky celerovou - celer uvařím nechám vychladnou a pak nastrouhám na jemno na struhadle, přidám tofunézu, nastrouhaný bio sýr Mandavu, trošku umeoctu nebo citrónu, osolím, opepřím a hotovo. Místo tofunézy můžeš použít i pomazánkové máslo. Jinak pomazánky dělám většinou podle své fantazie a taky podle toho co mám zrovna v ledničce .
pomazánky
Markytka
| 22. 10. 2007 11:53
Bioholky, potřebuju poradit s nějakou dobrou pomazánkou (a rychlou), v pátek má přijít švagrová.....
pro Peg
vendy
| 22. 10. 2007 11:23
Peg vánočku jsem sice ještě z celornné mouky nepekla, ale jinak ji používám na všechno pečení místo hladké mouky a bílý cukr nahrazuju buď medem nebo třtinovým cukrem. Také jsem dělala pizzu z kynutého těsta z celozrnné mouky a nebyl to problém. Divím se, že se ti palačinky nepovedly, já je běžně dělám a jsou vždycky výborné . Ale těsto dělám vždy nějakou dobu dopředu, nejméně půl hodiny , s těstem se pak lépe pracuje a líp drží
celozrnné pečení
Peg
| 22. 10. 2007 10:01
Ahoj, máte někdo zkušenosti s pečením vánočky s celozrnné mouky a slazené medem? Půjde to? Vánočku a podobné pečivo miluji a chtěla bych si ji a vánoce udělat jinak. Trochu se ale obávám, když jsme ale dělali třeba palačinky z celozrnné mouky skončily v koši. Ta placka absolutně nešla obrátit, hned se rozpadala. bylo to jak kaše.
Lávová zem
Petra
| 22. 10. 2007 09:12
Ahojky!
O té lávové zemi jsem si také přečetla, vypadá to zajímavě Na www.bioobchod.cz mají několik výrobků a i velké "rodinné" balení za nižší cenu!
pro Biopavlu
vendy
| 22. 10. 2007 08:46
Pavli díky za odkaz a za skvělý typ - asi si o mini kvašáček napíšu Ježíškovi , ale ještě počkám, až ho odzkoušíš, takže pak dej určitě vědět, jak jsi s ním spokojená.
Tu lávovou zem jsem si už objednala, tak jsem moc zvědavá - snad budu taky spokojená
susicka etaa
zuzu
| 19. 10. 2007 19:24
ahoj,
jojo ETU doporucuji, ja mam tuhle:

http://www.eta-elektro.cz/popis2.php?…

a jsme s ni maximalne spokojena, susila jsme uz kupu ruzneho ovoce a fakt si nestezuji, bezi jak ma...myslim ze pokud nechce investovat tisice, tak tyhle od ETY jsou vyborny a navic cesky.
Pro Dášu a Vendy
Biopavla
| 19. 10. 2007 15:20
Děvčátka, promiňte, až teď jsem se dostala počítači.
Minikvašák jsem objednávala zde:
http://www.minikvasak.adv.cz/
Ještě nedorazil, ale cena s platbou přes účet a balné je 510,- Kč. Pokud by to bylo na dobírku, bylo by to dražší.

Jinak já jsem nedávno zakoupila lávovou zem od Tautropfen na Biosféře (www.biosféra.cz) a jsem tak nadšená, vlasy jsou úplně jiné než ze šamponu (používala jsem Weledu. Až to zkusíte, myslím, že budete zírat stejně tak jako já jaký je to rozdíl.
pro Lenku
vendy
| 19. 10. 2007 13:21
Leni, díky za odkaz - už mám objednáno . Jsem zvědavá jestli těm mým vlasům ještě něco pomůže nedávno jsem si koupila od Lavery šampón pro citlivou pokožku, párkrát jsem se s ním umyla a hlava mě začala svědit daleko víc než dříve, takže jsem s jeho používáním musela přestat.... snad budu mít s tou lávovou zemí lepší zkušenost ...
pro Markytku
vendy
| 19. 10. 2007 13:17
No pokud je správně usušeno, tak vydrží opravdu dlouho - ale u nás teda bohužel ne, protože děti nám na sušené ovoce stále tajně chodí - takže mizí jako pára nad hrncem .
Ale musíš ho mít taky dobře uskladněné aby se ti do něj nepustili moli nebo nějaké jiné breberky, já ho skladuju ve sklenicích s víkem na závit.
vendy
Markytka
| 19. 10. 2007 13:08
Děkujiii holky,

jak dlouho se může to usušené ovoce skladovat?
pro Markytku
vendy
| 19. 10. 2007 13:05
Ta sušička, kterou jsi vybrala vypadá dobře , já mám doma sušičku ABC a jsem s ní taky spokojená. Jinak nákup sušičky ti schvaluju, je to moc užitečná věcička . Já už mám letos nasušenou velkou zásobu jablek, hrušek a švestek - je to supr mlsání !
sušička
lenka
| 19. 10. 2007 12:52
Markytko, já mám sušičku Ezidri a jsem s ní spokojená, s jinou zkušenost nemám. Jinak v tématu Vaření je diskuze přímo Sušičky ovoce, tak se zkus kouknout ještě tam.
sušička
Markytka
| 19. 10. 2007 12:18
Holky....nebudu si brát k srdci, že jste mi nenapsali nic k té sušičce

Našla jsem si tuto, co na ní říkáte?

http://www.eta-elektro.cz/popis2.php?…
Vendy
lenka
| 19. 10. 2007 11:34
Vendy, já kupuju toto:
http://www.biobeauty.cz/…gorie/detail.php?…
Je to Laverde prášek 300 g za 205 kč. Ten tvůj nekupuju, asi to bude to samé, jen nevím, proč se to jmenuje Bílý Laverde...asi bude rozdíl jen v barvě.
pro Lenku
vendy
| 19. 10. 2007 11:23
Leni, díky za informace - hned jsem na stránkách Logony pátrala a našla jsem tam - Bílý Lavaerde prášek, 150 g - je to ono ?
lávová zem
angelwoman
| 19. 10. 2007 09:13
mě tady na lávovou zem před pár dny upozornila Vilitajemství (na diskuzi Přírodní kosmetika) a už před 2 dny jsem si ji od Logony objednala - takže už se na ni těším a jsem zvědavá
lávová zem
lenka
| 19. 10. 2007 08:33
Já ji používám, teprve krátce, ale je výborná. Chtěla jsem o ní napsat do deníčku,ale tady na Viktorce mě předběhli s tím článkem. Myju si tím vlasy, respektive to střídám s tím, jak si vlasy myju tou mou směsí,co popisuju v deníčku. Jak tam píšou, tak taky přidávám jedno celé vejce, ta směs se pak mnohem lépe nanáší. Taky si lávovou zem dávám na pleť jako masku. Sehnat se to dá běžně na internetu, třeba na stránkách www.logona.cz.
Lávová zem
vendy
| 19. 10. 2007 08:15
Holky dneska je v magazínu Victorky zajímavý článek o lávové zemi, která je čistě přírodním prostředkem pro péči o vlasy a pokožku. Vypadá to hodně zajímavě , ale zatím jsem nikde na lávovou zem nenarazila. Už jste o ní slyšely ? Nevíte kde se dá koupit ?
pro Biopavlu
vendy
| 19. 10. 2007 07:57
Pavli, ten kameninový hrnek mě zajímá prosím Tě kde se dá objednat a kolik stojí. Já nakládám pickles do 3 l sklenic a zatížila jsem to sklenicí od šťávy naplněnou vodou, která do toho otvoru přesně pasuje. Funguje to sice, ale kameninový hrnek, by se mi líbil víc.
Jinak pickles jsem teď dělala už podruhé a s výsledkem jsem byla nadšená - také mám tyhle nakyslé saláty moc ráda a je to výborná náhrada za zavařeniny nakládané v octě
pro zuzu
Markytka
| 19. 10. 2007 07:06
Ty musíš mít postavu jako modelka s takovouhle stravou....fakt Tě obdivuju a doufám, že do tohoto stádia se někdy také dostanu.
sušička
Markytka
| 19. 10. 2007 07:04
Včera jsem tak seděla u TV a dostala hroznou chuť na sušený banány, jenže ty cukrový z krámu nechci.........
tak jsem si říkala, mít tak doma sušičku.....
a pak - vždyť vlastně budou Vánoce........

Takže Vás prosím o doporučení, čeho se vyvarovat, cenová dostupnost, jakou znaku, vlastní zkušenosti...děkuji
jogurt
zuzu
| 18. 10. 2007 19:56
ja myslim ze zmenili obal, je porad zeleny, ale tak jinak, takovy vyraznejsi a napisek je taky jinym pismem, ale myslim, ze urcite se splest neda..ja tedy kupuji od Olmy Siluetu, neni sice bio, ale je nizkotucny ..obcas kozi jogurt z Ratiboric(za odmenu) a v Intersparu maji z dovozu tu jejich bio znacku a navic je nizkotucny, tak ten je taky OK..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
30. 10. 2025 20:00
15415
Petu La
15. 10. 2025 17:29
3
Ivan Zeman
3. 10. 2025 16:40