Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

biohypermarket
lenka
| 17. 10. 2007 19:44
Moc by se mi líbilo, kdyby vznikl nějaký bio hypermarket...prostě jako je třeba Tesco, Billa atd., ale byly by tam je bio věci....to bych se vyžila Mohlo by to být spojené s bio restaurací, barem s čerstvými fresh džusy, kavárnou na různé kávy.- špaldové atd., pak by tam mohla být speciáln čajovna a pak třeba rovnou i nějaký sportovní areál a poradenské centrum.....takový bio ráj
Ameli
lenka
| 17. 10. 2007 19:40
Ta u Měnínské brány není špatná, ale nemají tam zdaleka takový výběr jako v tom Zdravém restaurantu a taky tam mají málo míst k sezení. Ale divím se, že těch zdravých restaurací nevzniká víc, protože všechny jsou vždycky úplně plné, takže je vidět, že je o to zájem. Brala bych hlavně nějakou, co má otevřeno i večer, to tady chybí.
Pekárna
Dasa
| 17. 10. 2007 19:31
Holky, jsem moc ráda, že se vám stránky na Dámě líbí Já tam chodím téměř denně a dočítám si diskusi, co tam píšou pekařinky. Jsou hrozně šikovný, dávaj i fotky, co upekly (taky jsem něco dávala) a když potřebuju poradit, zeptám se a vždycky rády odpoví. Je tam spousta výborných, a hlavně vyzkoušených receptů. Sama jsem si vytvořila vlastní soubor čísel receptů, které tam doporučují, že jsou nejlepší Něco už jsem zkusila, na další se chystám. Ale manžel toho moc nesní a já bych zase neměla sladký, tak spíš zkouším celozrnný rohlíčky a tak. Na ten kvásek se taky chystám.
Tak krásné pečeníčko
lenka, Candys
Ameli
| 17. 10. 2007 15:07
Taky to mohlo byt Rebio u Meniske brany - to je zase moje oblibena restaurace :)
Candys
lenka
| 17. 10. 2007 10:15
Podle toho, cos tam jedla, jsem poznala svou oblíbenou restauraci Zdravý restaurant (nebo také Vitalité) .....všechno co tam vaří je moc dobré , tu bramborovou palačinku taky často kupuju - mívají i s marmeládou nebo tvarohem a ovocem. Kdo je z Brna a okolí, tak určitě zajděte:
http://www.zdravyrestaurant.cz/
brno
Candys
| 17. 10. 2007 10:07
včera jsem byla částečně pracovně v brně a s kolegyní jsme navštívily vegetariánskou bio restauraci v centru. naprosto úžasné - příjemné prostředí, výborné jídlo, milá obsluha a dobré ceny (v porovnání s prahou jsem se nestačila divit). Ochutnaly sme bio kávu bez kofeinu, perníkový koláč se semínkama a na cestu sme si ještě vzaly bagetku s tempehem a bramborovou palačinku s bio povidlama. zvlášť ta bageta byla naprosto úžasná, čerstvá a domácí, vůbec netuším z jakého těsta ji dělali, ale byla to dobrůtka
pro Dasu
vendy
| 17. 10. 2007 10:00
Díky za ten odkaz na stránky o pečení chleba na "dámě" - jsou naprosto úžasné , z té spousty receptů mi jde hlava kolem , už jsem si vytiskla ty co mě nejvíce zaujaly a hned je začnu zkoušet. Láká mě pečení z kvásku, už jsem to jednou zkoušela a podařilo se, jenže příprava kvásku je dost pracná, zabere to dost času ....ale přesto se do toho asi zase pustím .
pomooooc
kuchticka
| 16. 10. 2007 20:34

koukla jsem na stránky www.dáma.cz jak jste mi radily,holky,zatím tam je jen 799 receptů o chlebě a pečení v domácí pekárně.TO JE MAZEC jak teď mám teda péct,když si nemůžu ani vybrat.Ale jde vidět,že pekárna nadchla spuostu lidí.No nic jdu se na to vyspat.Tak dobrou.
Pro Vendy
kuchticka
| 16. 10. 2007 20:18
no to máslo psali v tom receptu.Ale taky se mi to zdálo dost divné ani nenapsali,jestli rozpustit nebo jen tak.
Já mám ráda chlebík hodně semínkový tak budu péct zítra,zkusím sezam,lněné a dýni.Tak jsem zvědavá.Určitě se pak pochlubím.
irsky chleba
vilitajemstvi
| 16. 10. 2007 17:18
Tak my domaci ekarnu nemame,ale muj milacek pece normalne ve staricke remosce po babicce a uz nekolikrat upekl uuuuzasny irsky chleba(celozrny s oriskama) a to je mnamka.Ja moc vareni a peceni neholduju,ale muj pritel je do toho cely vasnivy a pry mu do toho alespon nekecam,jedine co dela,ze se snazim co nejvice vyrobku kupovat v biokvalite,ale sme studenti a ne vzdy se to podariale milacek se pro to taky nadchnul,tak vyber surovin nechava na mea on kuchti,sme oba vegetariani letity a tak prirozene jime zdrave a hlavne hodne ovoce a zeleniny.Tak se ted na podzim chystame na velky nakup brambor a podobne na nejakou ekofarmu pobliz brna,tak se moc tesime jo a kdyz uz teda mlsam,tak vzdy cokoladicky FairTrademnam
Pekárna
vendy
| 16. 10. 2007 15:18
Já mám pekárnu Etu Siestu a jsem s ní spokojená . Ale kdybych si pekárnu vybírala příště tak si vyberu takovou, která má jeden samovolitelný program, který bych využila při pečení chleba z kvásku, kdy je potřeba nastavit delší dobu kynutí.
pekárna
Petrance
| 16. 10. 2007 14:58
Jé¨, holky, to je náhodička, zrovna jsem se taky chtěla ptát na domácí pekárny . Už o ní uvažuju asi 2 roky, ale furt nějak nebylo kdy ji koupit a taky nebyl prostor, kam jí dát, ale teď už prostor je a taky mě navnadil kolega, který si jí pořídil a s přítelkyní řikali, že už normální chleba vůbec nekupujou, jen pečou doma, i chlebíky s olivami, sýrem, rajčaty, mňam . Oni si koupili Domo Bieldemaier, ta má super design a prej nezabere tolik místa, má tvar jako toustovač. Jakou máte vy? Viděla jsem bio směs na chleba v DM drogeriii, v Alnatuře, vypadala nadějně! Tak asi napíšu ježíškovi o pekárničku
Domácí pekárna
Dasa
| 16. 10. 2007 12:53
Taky mám doma pekárničku a je to super věcička. Do chlebíku přidávám asi 2PL oleje, je pak vláčnější, a z celozrnné mouky jsou většinou takový hutnější chleby. Já to trochu míchám s bílou, nebo s pšeničnou chlebovou. Teď jsem si zvykla, udělat v ní jenom těsto, pak vyndat, umotat housky nebo rohlíky a dát upéct do trouby. Nějak víc mi to chutná. Taky jsem už dělala houskový knedlík, perník, vlastně skoro všechna těsta tam jdou umíchat, i s práškem do pečiva. Nevím, jestli tady můžu napsat jiný intern stránky, ale zkusím. www.dama.cz tam je diskuse přímo o domácích pekárnách a je super. Ta diskuse žije, takže se tam můžeš přidat a na cokoliv se zeptat a holky poradí. Je tam taky strašná spousta receptů na všechno. Tak hodně zdaru v pečení
krumlov
zuzu
| 16. 10. 2007 10:22
taky se pridavam k obdivovatelkam Krumlova, je nadherny, a ten odkaz na ten penzion je OK, diky za typ! ty ceny vypadaji OK..jinak taky me ty vyrobky v tescu nijak neoslnili, proste me tyhle ,,hyper a super,, marketovy biovyrobky nelakaji, zlate pro bio a country life..ale je urcite fajn ze maji ovoce a zelninu a v tom tescu si mylsim i za dobre ceny ..
pro Kuchtičku
vendy
| 16. 10. 2007 07:30
Tak to je super - že nám tady přibyla další pekařka ! Já mám pekárnu doma skoro rok a jsem moc spokojená. Ono to chce ze začátku trpělivost a zkoušet a zkoušet . Brzo určitě příjdeš na to, který z receptů ti nejvíce vyhovuje. Bohužel se musíš smířit s tím, že se občas třeba nějaký ten experimet nepodaří...já jsem byla vždycky hrozně zvědavá, jaký ten chleba bude, chodila jsem stále kolem pekárny a kontrolovala, jak to s chlebíkem vypadá. Teď mám své tři oblíbené recepty, které střídám. Takový ten měkký nadýchaný chlebíček - to taky není můj favorit . Máslo jsem ještě na žádný chleba nepoužila, dávám většinou špaldovou, žitnou nebo pšeničnou celorznou mouku, vodu, olivový olej, trošku jablečného oceta, sůl, chlebové koření nebo kmín, někdy přidávám lžičku medu a pak podle chuti semínka nebo třeba sušené rajčata. No a samozdřejmě sušené droždí. Držím palce ať se ti pečení daří - doufám, že nás budeš průběžně infromovat .
Ahoj holky
kuchticka
| 15. 10. 2007 19:09
Taky se musím pochlubit-Petr mi koupil domácí pekárnu!!!!Už jsem pekla chleba podle návodu na obalu,z žitné mouky celozrné,z pšeničné,z vody a z másla.Připadal mi moc jemný na můj vkus.Já nevím,kde je chyba,tak mi prosím poraďte.
Dala jsem tam všechno ve správném pořadí,suché droždí nakonec nahoru a ....peču.Jen ten chleba je takový jako toustový grahamový.Moc se drolí a je dost suchý.Už mám stáhnutý i recept od Vendy,ale doma mi zase chybí mouka špaldová a dneska ji v obchodě měli vyprodanou.Tak se těším na vaše rady.No představu mám:chleba tmavé barvy,plný zrníček,a hlavně aby byl takový "mokrý"Tak mi pisněte vaše zkušenosti.Škoda jen,že nejde vzorek poslat po netu.Tak aspoň potom přidám foto.Tak papa
laiboon
sylvik
| 15. 10. 2007 16:56
ta jemná čajovna.musím se pochlubit že patří členovi rodiny:)
pro Lenku
vendy
| 15. 10. 2007 11:01
U nás ve městě Interspar nemáme, teď v sobotu jsem ale byla v Tescu a koukala na ty jejich bio výrobky. Vůbec mě to nenadchlo - výrobky nejsou v regálech vůbec pořádně označené, takže jsem měla problém je vůbec najít....na zelenině mají tu zelenou bio známu jen tak nalepenou - což mi příjde že můžou nalepit klidně na cokoli ...prostě tomu Tescu nějak nedůvěřuju a raději si pro bio výrobky zajdu do obchůdku se zdravou výživou. Ale koupila jsem si u nich také tu ekologickou tašku ...bezvadná náhrada igelitek
Český Krumlov
Petrance
| 15. 10. 2007 10:26
Pro me je Krumlov srdecni zalezitost, proste to tam miluju, ale ted poprve jsme tam byli mimo sezonu a to je nesrovnatelne lepsi!
V lete to ani nema smysl tam jet, je tam hromada vodaku a turistu a vsude davy lidi...ted to byla pohoda. Taky na Silvestra to tam musi byt krasne . Je to hrozne inspirativni mesto, pokud mate treba domecek jako ja, tak tam vsude uvidite spoustu napadu na rekonstrukce starych domu, na zahrady, podzimni dekorace...maj to tam proste vymazleny, vsechny hospudky a kavarny jsou udelany vkusne, vse ze dreva, no nadhera! A je tam obrovsky obchod Botanicusu, kde by clovek cuchal vune cely den
Interspar
lenka
| 15. 10. 2007 10:07
Hlásím nákup novinky bio čaje Natur pure z Intersparu, je moc dobrý. Taky jsem koupila tu bio nákupní tašku biologicky rozložitelnou v přírodě, akorát mě štve, že ji neměli volně u pokladny, ale na vyžádání
pro Petrance
vendy
| 15. 10. 2007 09:27
Teda to zní lákavě - hned bych se do Krumlova taky rozjela - ještě nikdy jsem tam nebyla - takže je to dobrý tip na dovolenou.
Český Krumlov
Petrance
| 15. 10. 2007 09:18
Tak to si uzijete, podzimni Krumlov je uzasny a neni tam tolik turistu, jako v lete. Bydleni uz asi mate zajistene, ale pokud by nekdo chtel doporuceni, my bydleli v Penzionu Merlin www.hostelmerlin.com a spokojenost! Je to uzasny stary domecek, s krasnou staroceskou zahradou a moc roztomily! Ten penzion je trosku stranou centra, takze je tam klidek a fakt moc prijemne.
Jinak v tom Rakousku jsme byli ve meste Freistadt, coz je fakt kousek od hranic a na kdyz projedete timto mestem, je tam nakupni zona, kde si urcite uzijes bioradovanek!
A taky me prekvapilo, ze v tech vesnickach vsude prodavaji cestve mleko od krav, kravicky se tam pasou vsude, to u nas bohuzel uz moc nikde neni...
Akorat v Krumlove neni moc moznosti nakoupit si jidlo, pokud nemas zaplacenou polopenzi, taksi neco vemte s sebou. My chodili na obed a nekdy i veceri do restaurace, ale kdyz jsme si neco chteli koupit na pokoj, byl to problem.
Tak si to uzijte a dej pak vedet zazitky .
Český Krumlov
Markytka
| 15. 10. 2007 08:33
Jůůů, to je náhoda!
Příští rok se totiž chystáme s manželem do Českýho Krumlova na dovču a odkaz na tuto restauraci jsem našla o víkendu v časopise. Takže už se nemůžu dočkat. TO menu....no lahoda.
Takže díky za odkaz a doporučení. Doufám, že se zkusíme podívat i do toho Rakouska.
bio dobrotky
Petrance
| 14. 10. 2007 19:24
Ahoj holky bioholky, dlouho jsem tu nebyla a koukam, ze se tu diskuse celkem pekne rozjela .
Chci se s Vami podelit o cerstve zazitky, byli jsme ted s manzelem a pejsem na 4 dny v Ceskem Krumlove, coz je podle me jedno z nejkrasnejsich mest CR a pokud se tam z Vas nekdo vyda, doporucuju uzasnou vegetarianskou restauraci a cajovnu Laibon, http://www.laibon.cz/cz/, kde jsem si pochutnavala na indickych dobrutkach, pak jsem zas ale musela s manzelem na rizek nekam jinam, haha... Ale hlavni zazitek je, ze jsme se vydali kousek za hranice do Rakous, do maleho mestecka a ja cubrnela, ze BIO tam maji na kazdem kroku a ceny jsou stejne, jako u nas. Nevim, jestli nekdo z vas ¨bydli takhle blizko u hranic, me ted skoro mrzi, ze bydlim tak daleko, jinak bych tam byla pecena varena... . Jsem asi blazen, ale hrozne me bavi v cizich zemich koukat, co maji k jidlu jineho nez my a kazdopadne neco vyzkouset, hlavne teda bio...

V kazdym supermarketu maji obrovsky regal a v nem vse, na co si vzpomenete, v bio kvalite. Taky jsem byla v rakousky DM drogerii a regal Alnatury byl asi 10 m dlouhy, tak jsem neodolala a koupila si nekolik tech vybornych pastik (maji i u nas, ale tady meli vic prichuti) a horcici a nakej sirup, caj atd...snad to vse k nam taky brzo dorazi...Taky tam bylo moc krasny, ze asi maji nejake dynove slavnosti a vsude vidite na prodej dyne, i u parkoviste u obhcodu je meli vystavene a to vypadalo uzasne...no, koupila jsem si taky jednu
A jak tady vychvalujete to spaldove kaficko s cikorkou, tak uz ho taky asi mesic popijim, doma i v praci a zda se mi chutove skoro lepsi, nez Yannoh, mnam!
barma
zuzu
| 12. 10. 2007 22:27
ahoj holky, vim ze se to sem sice moc nehodi, ale vlozim sem odkaz na pomoc Barme, juknete na to a muzete podepsat i petici, ja o tom cetla v lidovkach, tak jsem se pripojila, tak kdyz budete chtit udelat dobrou vec, ale stejne asi tim clovek nic nezmuze a chudaci tam si to musi ,,vybojovat,, sami:

http://www.petitiononline.com/barma/

http://www.burma-center.org/…ties/updates.php
pro Kuchticku
vendy
| 12. 10. 2007 07:34
Já myslím, že 3 kg jsou super pro organismus je lepší hubnout pomalu !
Jak jde škola ? Máš můj obdiv - vím, že vrátit se do školy...po takové době a navíc s malým dítětem není žádná sranda...tak držím palce ať se daří !!!
Zboží z tupperware také používám, některé věcičky jsou fakt bezva - jsem s nimi moc spokojená !
Ahojky
kuchticka
| 11. 10. 2007 21:23
jsem tu jen na skok.Musím se pochlubit,když jsem začala Petrovi do kmionu vařit a doma mrazit jídla,tak shodil už 3kg!Není to moc,ale musí pomalu.Jinak jsem zkoušela bulgur,jak mi radila Dousabel.Mi chutnal,Petře taky a malý prcek ochutnal.Jo a z pohanky jsem dělala rizoto s kuřecím masem a mrkví-no,to se mi moc nepovedlo.Jinak ta ajudvérská káva je dobrá,taky mi chutná.Ale je třeba oběhnout více obchodů,rozdíly v ceně jsou kolikrát i 15kč na krabičku.Což se mi zdá dost.
Jinak jsem znovuobjevila misky a systém tupperware,jsem nadšená!!!!!!!!Kdo to zná,jistě bude souhlasit.Tak pa holky já jdu šprtat matiku.
Yannoh
zuzu
| 11. 10. 2007 20:49
jeste doporucuji nahradu kavy- obilnou kavu Yannoh, take jsme uz o ni tady xkrat psaly, je trosku drazsi, ale dobra, doporucuje ji i Hanka Zemanova v biokucharce.. .jinak vitej v nasi diskuzi!
manžel
Markytka
| 11. 10. 2007 13:36
Manžel naštěstí souhlasí a dobrovolně to hamkuje se mnou... je to miláček.
Ale párase (tak říkám párku nebo klobáse na nějakých slavnostech) si vždy s chutí dá. To má po své mamce, ta je na ně úplně ulítlá. Ty tchýně

Důležité je ale to, že chce, abych vařila zdravě a pochutnává si. To je pro mě zásadní.
Nějak si totiž nedokážu představit, že bych musela vařit 2 jídla. S mým kuchařským uměním.....
Víš co u nás je největší problém to, že nemáme možnost nakupovat bio každý den, protože jak jsem psala, jsme z menšího města, ale taky jako asi u většiny peníze. Kdybych měla víc peněz, tak by to bylo vůbec o něčem jiným. Škoda no....
Teď přestavujeme chalupu, ve které bydlí rodiče a už se těšíme, až tam budeme ve stáří vegetit my. Vlastní zeleninku, ovoce, kozu třeba:) To jsou ale ještě hodně daleké vize.
pro Markytku
vendy
| 11. 10. 2007 12:34
No ale není špaldová káva jako špaldová káva - moc dobrá je teď ta novinka - Špaldová káva s cikorkou - je v bio kvalitě. Pak je taky výborná Ajurvédská káva - měli by ji mít v každé prodejně zdravé výživy. Caro jsem taky kdysi pila, ale ta ajurvédská nebo špaldová mi chutná daleko více
Jo Markytko a co říká na zdravou výživu a biopotraviny tvůj manžel ?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55