Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

caro x špaldová káva
Markytka
| 11. 10. 2007 11:47
Díky moc holky, jste zlatíčka

Jak jsem si četla včera ty Vaše dřívější příspěvky, tak jsem narazila na to, jak vychvalujete špaldovou kávu. Tak jsem to včera hned líčila manželovi, protože ten hledá nějakou náhradní variantu místo kafe.....tak to určitě vyzkoušíme.
Říkal taky něco o Caru...ale to není bio si myslím. Co vy na to?
pro Markytku
vendy
| 11. 10. 2007 10:17
To je velká škoda, že ti olivový olej vadí, já ho používám téměř na všechno. On má sice svou specifickou vůni, ale já už jsem na něj tak zvyklá, že to vůbec nevnímám. S jinými oleji moc zkušeností nemám, takže tady ti moc neporadím...
Na chleba používám buď rostlinné bio máslo, nebo klasické máslo. Margaríny nepoužívám vůbec..... ale jak už psala Juja - super jsou všelijaké pomazánky...třeba z tofu
pro Markytku
vendy
| 11. 10. 2007 10:10
Tak vidím, že holky už byly rychlejší, že už ti s bujónem poradily - tak ať se polívka podaří. Fazolačku už jsem taky dlouho nedělala, tak jsi mě inspirovala k tomu, že ji udělám asi k večeři .
Leni
Juja
| 11. 10. 2007 10:04
Leni, to jsme se hezky minuly . Alespoň to má Markytka z více zdrojů
Markytka
Juja
| 11. 10. 2007 10:03
Používám na vaření olivový olej, ten ty nemáš ráda, tak pak ještě např. bio slunečnicový, sezamový apod.
Margarín nepoužívám, když už je někde potřeba, tak používám bio máslo, ale spíše do jídla, než mazat na chleba. Na ten si radši mažu pomazánky.
Jinak k tomu bujónu. Neprošla jsem si ten recept úplně detailně, ale obecně na rozpuštění Ti stačí vody opravdu málo. Spíš bych se řídila tím, kolik je vody potřeba dle množtví ostatních přísad, jak hustá má být polévka a kolik jí má být. V tomhle receptu bych nejspíš dala vody tolik, aby se rozředily ty namixované fazole a vznikla z toho polévka tak hustá, jak máte rádi. My rádi hustější .
bujon
lenka
| 11. 10. 2007 09:56
To záleží na tobě, pośle toho, jak tu polévku chceš hustou nebo naopak řídkou. ....prostě ho rozmíchej v troše vody, aby se nedělaly hrudky a pak podle potřeby vodu dolej. Ono jde stejně o to, že pokud by fazole budeš rozmixovávat v mixéru, tak bez vody se ti nerozmixují, protože to ten mixéer nepobere...takže tam budeš muset dát tolik vody, aby to začalo mixovat.
pro Vendy
Markytka
| 11. 10. 2007 09:44
tehto recept jsem myslela...
http://www.victorie.cz/…ym-jogurtem.aspx
Potřebuju info co s tím bujónem:)
pro Sylvik
vendy
| 11. 10. 2007 09:03
Tak to se naprosto shodneme - moje pickles je taky moc dobré, jen té soli dám příště určitě méně asi těch 15g na kilo. A co jsi s ním udělala - dala do menších skleniček a do lednice ? Já se na to chystám dnes...
nová
Markytka
| 11. 10. 2007 06:18

Ahoj bio holky, říkala jsem si, že než si s Váma začnu psát, nejdřív pročtu všech 184 stránek........skončila jsem vyčerpaná po 25té. Tak si to budu číst průběžně a zároveň z Vás už vytahovat info, které mě zajímajá.
Bio krámek máme malinký asi 16 km od místa bydliště, takže tam jezdím tak 1 za týden nebo 14 dní. Ale chybí tam bio margaríny roztíratelný na chleba.......a vůbec víc věcí. Je hrozně malinký.
Chtěla bych vědět, jaký margaríny nebo másla používáte na mazání na chleba, jaký používáte oleje na např. čínu, prostě na pánev. A vůbec nejlepší by bylo, kdybyste mi poslali odkaz nebo přesný název, abych si ho mohla koupit. Bádám, bádám.......jo...hlavně ne olivový....nemám rád:) Vadí mi ta pronikavá vůně, olivy totiž nemusím ani normálně.
Jinak já vařím jáhly a naprosto je zbožňuju, tak kdyby někdo nevěděl jak na ně, poradím:)
vendy
sylvik
| 10. 10. 2007 16:13
tak dneska jsem ochutnala moje domácí pickles.soli mohlo být míň,ale jinak je to moc dobré
fazolová polévka
Markytka
| 10. 10. 2007 15:10
V bio receptech je recept na fazolovou polévku a je tam bujón Wurzl rozmýchaný ve vodě.....ale údaj o vodě tam nikde nevidím....
fazolová polévka
vendy
| 10. 10. 2007 14:29
A o který recept se jedná ? Bojón se prostě přidává do polévky, před dovařením, dávám ho vždycky do teplé...teda spíš už do horké
rada
Markytka
| 10. 10. 2007 14:04
Prosím o radu....u toho receptu na bio fazolovou polévku jsem nějak nepochopila ten bujón. V jakém množství vody jí rozpustit? V teplé?
díky
Petra
| 9. 10. 2007 21:21
Děkuji za gratulace!!

Daso, toho volného času moc není. Mám před sebou poslední rok vyšší školy,takže řeším absolventskou práci . Když jsme se s manželem rozhodovali jestli se už začneme snažit o děťátko - tak jsem se školou počítala

Taky mám strach, abych moc nepřibrala, ale zatím spíš za mě tloustne manžel. 9kg přibrat je nádhera a ještě ke všemu u dvojčátek, tak to jsi měla fajn!!
Petra
Dasa
| 9. 10. 2007 19:57
Petro, taky moc gratuluju
Tak se šetři, odpočívej, volný čas můžeš věnovat i sbírání nových informací o biu
Tělo si samo řekne, na co má chuť. Já měla hroznej strach, jak se budu přejídat a nakonec to bylo úplně v pohodě, chutě jsem měla celkem zdravý a přibrala jsem 9 kilo (dvojčátka).
Tak přeju hodně zdravíčka
gratulace!
zuzu
| 9. 10. 2007 19:12
tak to je super!!! tak zbyva jen poprat krasne a pohodove tehotenstvi ...hlavne opatrne a nech se unaset chutema, ono to ais jinak ani nepujde...jeste jednou jsi hodna ze jsi se tu s nami o tu zpravicku podelila!
ahoj
Petra
| 9. 10. 2007 15:57
Ahoj bioholky!!

Ráda bych se s Vámi podělila se zprávičkou - čekám miminko! Ohledně bia
musím přiznat, že jsem si takto své těhotenství nepředstavovala Ze
začátku mi bylo hodně špatně a klidně jsem si k večeři jedla bílý
rohlík s máslem, na nic jiného jsem neměla chuť. Už se mi pomalu zdravé
chutě vrací Ale
ráno ovesnou či rýžovou kaši jím spíš z důvodu, že je zdravá a výživná
a ne, že bych si pošmákla jak tomu bylo dřív. V poledne obědvám klasiku
ve školní jídelně, ale to mi najednou chutnáVždy jsem byla hodně na sladké, to kupodivu teď vůbec nemusím
Diskuse
Tatu
| 9. 10. 2007 11:48
Jistě že jsem to nemyslel zle. Někdy psaný text vyzní trochu jinak než kdyby se přímo vyslovil.
pro Zuzu
vendy
| 9. 10. 2007 10:58
Zuzu sušička u nás jede pořád na plno - tedy když jsme doma , střídavě suším jabka a houby - obojího máme letos velké přebytky.
Jinak díky, že jsi se mě zastala - on to Tatu zřejmě nemyslel špatně, ale já jsem cítila potřebu se proti tomu jeho příspěvku ohradit, protože každopádně nikdy jen tak něčemu nevěřím (nějakým reklamám už vůbec ne) vždy se snažím sehnat co nejvíce informací a nejvíce dám na osobní zkušenosti.
voda
zuzu
| 9. 10. 2007 10:36
koukas ze tady je trosku ,,dusno,, myslim, ze by chtelo vyvetrat..dekujeme ti Tatu, ze nam prejes vse nejlepsi, ale myslim, ze kazda mame svoji hlavu a vime cim se nechame ovlivnit a cim ne, ono to v dnesnim svete ani jinak nejde, jsme manipulovani porad a neustale, reklama je vsudypritomna..ale proto tu Vendy rozvedla tu diskuzi, ne ze ,,veri,, vsem povidackam, kde se co docte, ale prave naopak..takze se ji zastavam...

a jinka Vendy jak jde suseni? co jablicka, jsi psala, ze jich mate hodne..nam se uz zasoby pomalu krati, ted jsme s mamkou susily houby..tak hezky den
pí voda
Tatu
| 9. 10. 2007 09:15
Přečetl jsem si na netu článek propagující přístroj na výrobu pí-vody. Možná, že to nějak může upravit vodu a možná, že ta voda může mít příznivý vliv na organismus člověka, ale jestliže někdo v takovém textu píše nesmysly o věcech kterým rozumím, samozřejmě že pak nevěřím i věcem o kterých mě chce přesvědčit. Buď budou předkládané materiály fundované, podložené výsledky zkoušek, testů, a nebo alespoň pozorováním na dostatečně velkém a reprezentativním vzorku populace, nebo ať takové slátaniny nikdo nepíše a neškodí možná dobré věci. Osobně si myslím, že to žádný zázrak nebude, a počítá se zde s obyčejným placebo efektem. Něco jako předměty z dílny doktora středy. Bohužel teď nemůžu uvést odkaz na stránku, protože jsem nepočítal, že bych se tím ještě někdy zabýval a je to pro mě mrtvá záležitost. Život je na takové nesmysly moc krátký. Text pana doktora Fořta bych musel číst v originále. To, že něco doporučí ho nic nestojí. Navíc nevíme jestli za to nedostal zaplaceno. Nic bych mu nevyčítal, tak to ve světě chodí.
Stálé zdraví všem a Vendy zvlášť.
pro Tatu
vendy
| 8. 10. 2007 08:39
Tvůj příspěvek ohledně pí-vody mi nedává žádný smysl - nabádáš mě k tomu abych někomu slepě nevěřila a pídila jsem se po informacích. No vždyť to je ale přesně to co dělám..psala jsem sem, že jsem na přednášce slyšela chválu na pí-vodu, tak jsem se o to začala blíže zajímat, abych měla co nejvíce informací, proto jsem se také tady v diskuzi ptala, jestli má s pí voudou někdo nějakou zkušenost, přečetla jsem si informace dostupné na internetu.... Také mě zajímal názor odborníků a např. RNDr. Petr Fořt, CSc. pití pí vody doporučuje a naopak varuje před pitím vody z kohotku. Takže tvůj příspěvek o slepě věřících hlupácích nebyl vůbec na místě.
Bio
Biopavla
| 7. 10. 2007 08:10
Ahoj Zuzu a ostatní,

přesně ten med co jsi poslala kupuju a je výborný, nejlepší ze všech medů co jsem kdy jedla. Ještě jsem měla Pošumavské včeličky z Biosféry, taky dobrý, ale tento je prostě jednička.
Vždycky se dívám odkud potravina pochází, ten med z plusu byl z Kuby, tak to bych nebrala, ale ten fakt, že když má něco známku Bio a pak je to vadné...no dobře, ten med je choulostivá potravina, Ale Alnatura - kupuju rýžový nápoj a nenapadlo by mě, že třeba taky nemusí být O.K.
Vždycky jsem si myslela, že známka Bio zaručuje nejen kvalitu, ale i nezávadnost. Co mě nejvíc rozladilo, že vlastně člověk si nemůže být jistý nikde.
med
zuzu
| 6. 10. 2007 20:39
jo a jeste jsem chtela pripsat, ze ac jsou tyhle vyrobky z ,,hyper, super a kdovi co jeste marketu,, BIO, rozhodne bych po nich sahla jako po poslednich, nejdriv ceske country life a biolinie a potom nejake dovazene..dyt v tom odkazu take je, ze ten med je odnekud z jizni ameriky, takze bych is ho ani nekoupila...proste chce to sahat po ceskych biovyrobcich ....jukni na:

http://www.biolinie.cz/katalog.htm

tak potom bych urcite sahla, kdyz uz bych med kupovala..
medik
zuzu
| 6. 10. 2007 20:32
jojo Vendy, mame stesti, ale je hodne tech, co ho musi kupovat, rekla bych spis vetsina..ale myslim, ze pokud ten med neni bylo a je oznacen tou znamkou Klasa, jak maji ceske vyrobky, tak si myslim, ze je to taky dobre..tak at ziji cesti vcelari a pilne vcelicky
Pickles
vendy
| 6. 10. 2007 20:32
Dnes jsem poprvé zkoušela vyrobit domácí pickles podle kuchařky Hanky Zemanové, tak jsem moc zvědavá jak se podaří. Máte s tím někdo nějakou zkušenost ?
pro Zuzu
vendy
| 6. 10. 2007 20:30
Zuzu, já mám med naštěstí také přímo od zdroje - můj tatínek je včelař, takže kvalitní med u nás doma nikdy nechybí
med
zuzu
| 6. 10. 2007 19:39
jojo to nic moc, ja nastesti tohle neresim, mame dedu ,,vcelare,, takze odchazim s ladhvickou s medem primo ze stacirny, to je snad nejlepsi, co muze byt
Oprava odkazu biomed
Biopavla
| 6. 10. 2007 14:47
A další - Alnatura
Biopavla
| 6. 10. 2007 14:44
http://www.bezlepkovadieta.cz/?…

jsem z toho docela v šoku

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí