Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Stojí za přečtení
Biopavla
| 6. 10. 2007 14:35
Tak tohle jsem si přečetla o Bio medu z Plusu...

http://aktualne.centrum.cz/…sku/clanek.phtml?…
tescoa
zuzu
| 5. 10. 2007 19:48
ahoj holky,
tak jsem dneska drzela v ruce novy letak z Tesca, o BIOpotravinach, zavadeji novou znacku, svoji..Organic a vetsinou tmavy obal..od mouky, po maso..nejak me to s temi surovinami neoslnilo, ale to je spis tim, ze ja z tech ,,klasickych,, surovin vubec nevarim, ale pro ,,klasicke,, stravniky je to urcite plus (mouka, maso,pecivo, napoje, sladke vyrobky)..nejvic me zaujalo ze budou nabizet i ovoce a zeleninu, tak na tu se tesim..od 10.10 to inzeruji, tak tam vyrazim na pokuk..jinak holky chtela jsem se zaptat, kdyz u tu mluvime o zdrave strave a ekologii, nejste nekdo clenkou treba SZ? (snad to neni tak hloupa otazka).
voda
vilitajemstvi
| 5. 10. 2007 16:00
Tak my s pritelem si jezdime pro vodu ke studance(teda vicemene je to vzdy celodenni vylet,ale vyplati se to)Mam ,co se tyce vody mlsny jazycek a pramenita voda,primo ze studanky je pro me to nejlepsi
Voda
Tatu
| 5. 10. 2007 14:46
Samozřejmě že voda z veřejného vodovodu je nejlepší řešení. Pokud je nezávadná. A to třeba v Praze je. Navíc je i dobrá, což nebývalo vždy.
Co se týká tzv. pí-vody, k tomu mám jen pár poznámek:
Předně nechci nikoho urazit. Mohl bych tedy mlčet, ale moje lidská povinnost mi velí jinak. Probůh lidi používejte svůj mozek. Nenechte sebou manipulovat. Vzdělávejte se, ve všem, protože všechno souvisí se vším. Nečtěte jenom to, co chcete aby bylo napsáno, abyste si mohli hezky notovat jak správná je nastoupená cesta a váš způsob života. To už tu bylo, i ve velkém. Buďte kritičtí k předkládaným informacím. Svět je plný hochštaplerů, podvodníků a šarlatánů. Lidská hloupost a vodík jsou všudypřítomné. To oni vědí a zkouší to, kšeftují s lidským strachem ze stárnutí a ze smrti. Nebuďte za hlupáky. Nenechte si lhát. Když něčemu nerozumíte, tak poproste o vysvětlení někoho, komu věříte a kdo tomu rozumí. Pokud např. řekne, byť jen o části propagačního textu na cokoli, že tomu nerozumí, nebo naopak, že autor neví o čem mluví, jděte od toho. Vemte rozum do hrsti. Nebojte se zeptat. Není za hlupáka ten kdo se ptá. Ten touží po poznání. Za hlupáka je ten, který nezná, nerozumí, ve škole nedával pozor, nebo už zapomněl, po vysvětlení se nepídí, omráčí ho spatlanina odborných výrazů, má jasno a slepě věří. Na druhou stranu se říká : Věř a víra tvá tě uzdraví. Ale co když tenhle slepě věřící hlupák se dostane na post, kde může rozhodovat o věcech, které mě a mé blízké poškodí? Nebo celou společnost? Dějiny neznají dobrý konec. Ty jen jsou. A vesmíru je úplně ukradený, jestli tady budeme a jak. Když jsme u toho vesmíru-A.Einstein říkával :"Vesmír a lidská hloupost jsou nekonečné. A o tom prvním si nejsem tak úplně jist"
Buďte zdrávi.
Tatu.
voda
Candys
| 4. 10. 2007 13:11
Já piju taky nejčastěji vodu z kohoutku, jak už psala Peg, podle průzkumů je naprosto v pořádku a navíc odpadá problém s petkama. Když si představím na každý den dvě vypité vody, to je 14 za týden a 56 za měsíc brrrrr
koutkovou
Peg
| 4. 10. 2007 13:01
Ahoj, po všech možných pokusech s vodou jsem skončila u klasické kohoutkové. Je ze všech nejlevnější, podle řady průzkumů stejně dobrá a především petky jsou problém. Pokud se vystaví teplu, tak se z nich do vody uvolňují nebezpečné chemikálie způsobující neplodnost. Doma jsem je měla v chladu, ale kdo ví, co s nimi dělali při přepravě. Jen mě štve, že v restauraci není normální obejdnat si vodu z kohoutku. Dvacka za třetinku z lahve mi přijde moc.
piti
zuzu
| 4. 10. 2007 09:30
ja mam teda nejoblibenejsi magnesii, a zasadne piji neperlivou vodu, myslim ze ta magnesie je dobra v tom, ze tam je to magnesium a jelikoz ja nejim maso tak si mylsim, ze je to jen dobre ..taky je jedna z tech drazsich, ale jinak to obcas stridam s bonaquou, mattoni apod..jinak piji obcas kombuchu zeleny caj a delam si amalku, taky obcas, dobre je ji pit rano rozmichanou v teple vode, poporuje traveni..presne jak pises, jeste pred jidlem teplou sklenici vody s citronem..ale jinak co ja jsme cetla a slysela, tak behem jidla se pit muze, ale primerene!ono se na to nazory lisi, ale male ,,hlty,, behem soust jsou doporucovany..ono vypit sklenici najednou asi neni dobre pro zaludek kdyz ,,bojujej,, s prijmem potravy..ale male dousky jsou OK..ja piji vetsinou pred jidlem, pak chvili pauza(zaplnim zaludek) a potom zase po jidle treba 20min..ale behem snidane si male loky caje samozrejme dam..
pitný režim
vendy
| 3. 10. 2007 19:37
Na té přednášce, jak jsem o ní psala, jsem se dozvěděla, že by člověk měl den začínat pitím, ne jídlem ..optimální prý je sklenice vody s citrónem. Pít se má vždy nějakou dobu před jídlem, nikdy ne během jídla nebo těsně po jídle, protože se tím ředí trávící enzymy a trávení potom neprobíhá tak jak by mělo. Jsou to pro mě novinky, my jsme doma zvyklí pít během jídla....
pí-voda
vendy
| 3. 10. 2007 19:32
No my jsme začali o té pí-vodě hodně uvažovat, ale jsou i hlasy proti...takže pořád nevím... Holky jakou vodu pijete ? My kupujeme nejvíce Horský pramen nebo Rajec - nesycený. Zajímalo by mě jestli má některá z vás s tou pí-vodou dobrou zkušenost ?
ahoj
anonym
| 3. 10. 2007 19:01
Zdravím vás bio holky. Teď jsem se dodívala na prvním programu na Pod pokličkou. Dnes to bylo o bio.I když všechno již celkem víme, bylo to dobré. Kdo má možnost, zítra to opakují ve 13,40.
Vendy, pí- vodu jsem chtěla doma pořídit, ale dcera ekoložka mi to rozmluvila, prý tam pak není vůbec nic a to také není dobré. Já budu o vodě psát až zase začnu s Měsícem.
Dnes jsem hodně studovala stránky o klíčení semen. Klíčíte třeba i fazole?
Rostlinné mléko
Dasa
| 3. 10. 2007 11:15
Nám předváděli výrobu rostlinného mléka v Klubu zdraví. Taky se mi ten přístroj moc líbil, je to rychlovka. Samotný to mlíko není dobrý, ale když se dochutí, nám ho dávali s banánem jako koktejl, tak je vynikající. A samo do různých pokrmů místo kravského. Tam dělali teda jenom ze sojových bobů. Pak si ho vychladlé dá paní do PET lahví a do lednice a vydrží asi 10 dnů, jak říkala. Ale u nás doma by se to asi nechytlo. Mléko moc nepijeme a do těch pokrmů toho zase tolik nezpracuju, takže by se mi v lednici asi kazilo. Ale věcička je to pěkná pro toho, kdo to využije
Přístroj na výrobu rostlinného mléka
vendy
| 3. 10. 2007 10:22
Včera jsem byla na přednášce na téma "Jak připravit bio nápoje". Nejvíce mě tam zaujak přístroj na výrobu rostlinného mléka. Byla jsem překvapená jak je to snadné. Do přístroje se vloží namočené suroviny např. sezam, oves, mandle, ořechy, sojové boby....těch možností je hodně. Během několika minut přístroj vyrobí výborné mléko, které se pak používá k přípravě pokrmů jako náhrada kravského mléka a nebo se může dochutit třeba javorovým, rýžovým nebo ovocným sirupem a vznikne opravdu lahadný nápoj. Máte někdo s tímto přístrojem nějaké zkušenosti ?
Dále tam hrozně moc chválili pí-vodu, kombuchu a čaj banča. Kombuchu znám, sem tam ji kupuji, čaj banča je pro mě novinkou a o pí-vodě jsem toho už hodně slyšela - v dobrém i ve zlém.....
AlBio
zuzu
| 2. 10. 2007 15:18
ano, ja tam byla po te zmene asi trikrat a nemuzu si stezovat, jidlo zustalo stejne, jen zmensili menu a ten prostor se da, nepusobi to stisnene, jen si myslim, ze treba kolem poledne tam musi byt hodne narvano, ale nevim, ja tam byla spise odpoledne..ale nezavrhovala bych to, urcite ne ..jak pises ze je to odsunute, tak si nemyslim, je to prave takove ,,utulne,,..jinak trosku vice me to tahne do Country lifu, tam si preci jen clovek nanda co chce, ikdyz ta cena je dost velka..
Albio
Vlada
| 2. 10. 2007 09:48
Jedlyj ste prosím vás některé v té restauraci Albio od té doby, jak jí tak hodně zmenšili? Nedávno jsem tam byla a nějak mě to vůbec nelákalo tam jíst, dřív to bylo bezva, teď mi to přijde nějaké odsunuté do pozadí - to je velká škoda.
foto z dozinek
zuzu
| 29. 9. 2007 19:52
ahoj bioholky,posilam odkaz na fotky z tech biodozinek v Toulcove mastali, jak jsme uz o nich psala, jsou z ofic. webu, tak muzete juknout..
http://www.toulcuvdvur.cz/…rmark/index.html
pro Zuzu
vendy
| 24. 9. 2007 08:40
Ten vegertariánský talíř bych si také hned s chutí dala vypadá fakt lákavě !
Jinak podzim nám začal úplně nádherným víkendem, alespoň u nás bylo počasí úžasné. Byli jsme na houby a domů jsme se vraceli se 4 plnými košíky . Takže sušíme a sušíme .....
bio
zuzu
| 24. 9. 2007 08:10
jj napodobne , ale kkupuji si naklicene mungo apod..nepletes si to, Albio je taky OK, jen si musis objednat z menu, kdezto tady si to nakombinujes jak chces, takze samoobsluzna restaurace..pak ti to jen zvazi..takze co si das je na tobe..kramek mam taky moc rada..ted se chystam u nas ve meste na nakup, tak jsem zvedava, co zase noveho objevim..hezky den!
Zuzu
Dasa
| 23. 9. 2007 20:08
ten talířek vypadá báječně, hned bych si dala
Já když jsem v Praze, tak jdu jen do krámu Country life, v jídelně jsem ještě nebyla, jen v Albiu (doufám, že to nepletu).
Je vidět, jak je to jídlo rozmanité, krásné už od pohledu. Kdybych to tak uměla doma
Klíčit semínka, na to jsem moc líná, i když ta cizrna je výborná.
Ale snažím se
podzim
zuzu
| 23. 9. 2007 19:58
ahoj holky,
tak nam zacal podzim..zase ty chmury..snad jeste to hezke pocasi, jako dnes, jeste chvili vydrzi..jinak jsem chtela poreferovat o cajicich, koupila jsem si od slun.brany tu jejich poznavaci sadu a je super, jak si clovek muze vyzkouset vse pojednom, dnes jsem koupila sypany slu.brana rooibos s prichuti vanilky, pry je moc dobry, tak jsem zvedava..jinak prilozim foto z veget.restaurace Country life ..hezky prvni pracovni podzimni den!
Jak na omacky?
Ameli
| 21. 9. 2007 23:09
Zdravim vsechny bio-priznivce! Nejsem moc dobra kucharka a proto bych potrebovala poradit od zkusenejsich :) Vubec nevim jak bych udelala omacku nebo neco jako ragu, ale bez masa. Zrovna dnes jsem to jedla v biojidelne - bylo to oranzove a byla v tom dyne hokaido, houby, mini kukurice a vic uz si nepamatuju. Poradite, prosim?
biojarmark
lenka
| 21. 9. 2007 14:05
Tak jsem dneska byla na Biojarmarku na Zelném trhu v Brně a hlásím, jaké to tam bylo Bylo to celkem fajn, ale v podstatě jsem si uvědomila, že všechny ty produkty co se tam prodávaly už vlastně znám, takže to pro mě nebylo nic nového. Takže jsem koupila jen nějaké pečivo a pomazánku, ale to jsou věci, které můžu koupit běžně. Nicméně kdo nemá bio produkty tak "prolezlé" jako já, tak se mu tam muselo líbit, i když to nebyla nijak velká akce.
pro Dasu
vendy
| 19. 9. 2007 12:45
No to víš, že jsem byla moc překvapená, ani věřit jsem tomu nechtěla ! Ale dovolená to byla úžasná, poprvé v životě jsem letěla letadlem, ubytování v luxusním hotelu s polopenzí, kousíček od moře - mám krásné vzpomínky, jen škoda že Pavlínce byly 2 roky a moc si toho nepamatuje....
Časopis Betynka je bezva....taky jsem ho pravidelně kupovala. Až zase vyhlásí nějakou soutěž tak neváhej..a určitě jednu ze svých krásných fotoček pošli - třeba budeš mít zase štěstí .....
Vendy
Dasa
| 19. 9. 2007 11:04
Téda, tos musela bejt překvapená
a jak bylo na dovče? Postarali se tam o vás?
Já měla z týhle výhry taky moc radost. Člověk má asi z každý výhry.
Já odebírám taky Betynku, máme dvojčátka 1,5 roku, takže pěkných fotek máme dost, jen se nemůžu dokopat tam nějakou poslat
A souhlasím, největší výhrou je pro mě stoprocentně můj manžel, andílci a rodina
pro Lenku
vendy
| 19. 9. 2007 08:20
Leni fotku sice mám, ale v albu ne v PC a skener doma nemám...na té fotce bylo Pavlínce asi 8 měsíců, tatínek jí krmil nějakou kaší, že od ní byla celá upatlaná od ucha k uchu a moc pěkně se tam smála
vendy
lenka
| 18. 9. 2007 17:33
Tak ta výhra Mallorky je vážně úžasná, tos musela být nadšená. A nemáš ještě tu fotku, cos posílala do Betinky?
ach ty překlepy !
vendy
| 18. 9. 2007 15:14
tak koukám kolik jsem tam nasekala překlepů - takže mělo tam být "teda" - a "vyhrála"
pro Dasu
vendy
| 18. 9. 2007 15:11
Dášo, taková výhra se tada hodí , jak je vidět, někdy se soutěžit opravdu vyplatí ! Já jsem před časem taky vyplnila nějaký anketní lístek a vyprála jsem obrovskou krabici plnou müsli a různých výrobků od firmy Semix.
A když byli mé dceři 2 roky, tak jsem poslala do časopisu Betinka její fotku jak se krmí kaší a vyhrála jsem tenkrát dovolenou na Mallorce v hodnotě 50 000 Kč. To byla úžasná výhra. Ale stejně největší výhrou mého života je můj manžel .....
Výhra :-)
Dasa
| 18. 9. 2007 11:06
Ahojda holky,
tak mi dneska přišla ta výhra z rádia
Je tam sypaný bio čaj Pro lepší náladu (tyhle čaje mám moc ráda a zrovna tenhle jsem ještě neměla), dále směs na pečení domácího chleba - pekárnu mám, teď zrovna se míchají houstičky, takže taky určo vyzkouším, biobujon zeleninový, ten používám, celozrnné špagety, taky z nich vařím a špaldové kafe s cikorkou. Kafe nepiju, takže to bude asi dárek
Jsem moc ráda, pěkně mi rádio přilepšilo
Přeji hezký, i když u nás upršený den
pro Vendy
zuzu
| 17. 9. 2007 19:25
Vendy tleskam za vydrz..nekdy je to na nervy, ze..taky obcas slysim narazky, ale myslim, ze jsme uz ,,holky za tu dobu obrnene,,ze ..me take nekdy udivuje, co lide jedi, ale zase naopak je videt hodne lidi, kteri uz premysli nad tim co strci do pusy, treba ty dozinky me prekvapili jaka ruzna ,,smes,, lidi tam byla..ted se tam chci jet podivat na vege.den, ktery pripada na 1.10, tak snad to vyjde..jinak fajn, ze jsi zase zpet..uz se tesim az napises neco do denicku
Ahojky
vendy
| 17. 9. 2007 09:16
Ahojky bioholky, já jsem tady teď 5 dní nebyla, tak pročítám všechny
nové příspěvky (a že jich teda přibylo).

Zuzu díky za úžasné fotky z biodožínek, je to bezva, že
se ti tam tak líbilo ...to tričko "Žeru bio" mě teda fakt pobavilo .

Dášo tobě moc gratuluju k výhře !

Tanio, to je dobře že nám tady přibyla zase další bio dušička. V našem městě máme celkem dobře zásobenou prodejnu zdravé výživy...takže velké problémy s nákupem bio potravin nemám. Pro zeleninu si jezdíme přímo na eko farmu. Větší problémy mám spíše s reakcemi okolí, a to bohužel i v rámci rodiny a přátel . Zrovna teď jsem byla na 3 denním zájezdě z práce a byla jsem tam za černou ovci..protože jsem se jako jediná nedávala k obědu v restauraci grilované steiky, či jiná masa s hromadou hranolek a tatarkou....ale zeleninový salát. K snídani ve formě švédských stolů jsem si nosila vlastní pečivo...a neřídila jsem se heslem, když už je ta snídaně v ceně ubytování, tak sním, co se do mě vejde. Nevěřícně jsem zírala když jsem viděla co všechno jsou mí kolegové schopní spořádat a splácat dohromady. Párky, vajíčko, salámy, sýry s bílým pečivem k tomu pak ještě koláče či koblížky...vše řádně zapít šíleně silnou kávou a pro jistotu i kvanty džusu . Já která jsem snídala jen vlastní pečivo se zeleninou jsem pro ně byla úplný exot....

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 15:57
14331
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55