Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

dotaznik
zuzu
| 16. 9. 2007 21:05
holky prikladam dotaznik, ktery mi prisel s emailem z ceske vegetarianske spolecnosti, pokud budete mit chut vyplnte ho, je to pro nejakou slecnu, ktera dela diplomku.. ..jinak vite ze 30.9 je vegetariansky den,resp 1.10 a 30.10se to bude ,,slavit,, v Toulcove dvore, tak tam jiste vyrazim, pokud bude cas, je to tam moc hezke..a jeste jedna poznamka 22.9 je den bez aut, takze hura na kolo!! ..tak dotaznik prilozit nejde, ale pokud byste meli ,,zajem,, preposlu mailem, staci pisnout na makepeace84@seznam.cz..
Nádhera
anonym
| 16. 9. 2007 12:14
Zuzu, to byl krásný zážitek. Fajň, že jsi dala fotky, to si hned každý lépe představí, jaké to tam bylo.
Zuzu
Dasa
| 16. 9. 2007 10:45
Tak to mohlo být zajímavé
Taky jsem se chystala, ale nějak to nedopadlo.
Tak snad příště.
Aspoň máš nové zážitky a nové čajíky
U nás v Trutnově otevřeli nový bioobchod, tak jsem moc ráda, jinak to tam byla hrůza. Tak aspoň tam můžu zajít
deti pracuji..s celorzn. moukou
zuzu
| 15. 9. 2007 20:07
foto
foto
zuzu
| 15. 9. 2007 20:02
podium..
fotka
zuzu
| 15. 9. 2007 19:58
dyne..
foto
zuzu
| 15. 9. 2007 19:54
dalsi fotecka..
Toulcův dvůr
zuzu
| 15. 9. 2007 19:49
ahoj!! tak Vam musi jeste dneska napsat jak bylo ,,skvele,, na dozinkach..v podvecer jsem se vratila..a plna dojmu, fakt moc pekny, byli tam hodne mladi, rodice s detmi, psici, starsi, mladsi..a myslim ze hodne lidi, je fajn, ze ten Dvur je vlastne pod ,,ochranou,, Prahy, slouzi pro ekologicke prednasky pro deti ze skol a skolek po cele Praze, areal je moc hezky, ale kdyz kouknete za plot, tak vidite ty sileny panelaky v Praze, Opatov, Chodov..no ale aspon kousek ,,prirody,, na kraji blazince, ale je fajn ze tam jede MHD..zacatek byl deset, cimbalovka na podiu, vsude kramky s bio surovinami, vlnen.obleceni, kaminky, kytky, ruzne moznosti pro deti neucit se pect, tlouct obili, hodne zvirat, prasetko- blazenka a mnohooo dalsiho..stanky tam meli sonnentor( pokoupila jsem cajiky, se zazvorem, uz jsou potreba, aby se clovek prohral ze), pro -bia, bio zmrzlinu tam prodavali, konopne seminka predstavovali- life food, hodne stanku od fair trade..no ja myslim, ze si to dokazete predstavit, takova ta bio klasika, co jsou vsude pri nejakych slavnostech ci vystavach..ochutnala jsme tu spal.kavu s cikorkou, je dobra, tak az dopiji yannoh a dojde, vrhnu se na spaldove , meli ji tam za 72, tak nevim za kolik ji kupujete vy..prilozim par fotek, vsimnete si toho tricka ,,zeru bio,, ..tak to je vse z mych poznamek z biodozinek
Kniha
BioAndrea
| 15. 9. 2007 08:09
Ahoj holky,včera jsem si koupila knížku od Gillian Mckeith:Přepněte na zdravé jídlo- a neohlížejte se zpět. Zatím jsem jí jenom prolistovala,ale vypadá fantasticky.Jsou tam podrobné jídelníčky na pročištění organismu,potom pro samotný program....Je tam spousta receptů.Od této autorky jsem už četla knihu Jste to,co jíte a to byl vlastně můj podmět k tomu jíst zdravě. Zrovna dnes di budu vařit nákyp z fazolí adzuki podle jejího receptu,už se moc těším.
Evi
biobobi
| 15. 9. 2007 07:45
Těstoviny byly super U pana Weidenthalera také nakupuji, on je takový známější v biokruzích, znáš stránky www.biozelenina.eu? Lze si na nich objednat zeleninu a ovoce, pan Weidenthaler tam dává i recepty a má tam svůj zahradnický blog Zlínský trh je pro mě vůbec fenomén, tolika místních zemědělců na jednom místě Kam do Zlína se stěhuješ? Já bydlím na Jižních Svazích, jsem původně z Karlových Var, ale Zlín už je mým druhým domovem Mám tu své 1+1, ´můj malý bio prostor Třeba se v Prioru někdy potkáme, novou zdravou výživu otevírají také na Záramí a prý má vyrůst i někde pod radnicí a ve Zlatém jablku- od března 08- tam budu nejspíše pracovat ... Konečně to tu začíná žít Měj se pěkně a kdybys chtěla ve Zlíně s něčím poradit, tak se na mě obrať!
bio
Tania
| 14. 9. 2007 15:56
Všechny vás zdravím srdečně milé dámy,
jsem tady dnes poprvé a pohovořit o "jiném" způsobu stravování by mi snad ulevilo.
Připadám si někdy jako bizon mezi volavkama, když si například v práci vytáhnu svůj vlastní oběd či svačinu.
¨Nemůže mě to nijak ovlivnit, ať si každý baští co je mu zdrávo, ale také nikomu nevyvracím jeho bůček.
Máte taky někdy problémy s nákupem?
Vlada
lenka
| 14. 9. 2007 10:53
S tou zeleninou v zimě nevím,nezkoušela jsem,ale zase za pokus by to stálo.
biojarmark
lenka
| 14. 9. 2007 10:52
To my máme zase v Brně 21-22-září Biojarmark, je to na Zelné trhu. Určitě půjdu, tak pak taky poreferuju.
dožínky
zuzu
| 14. 9. 2007 10:48
ahoj holky,
zitra se chystam na ty biodozinky do Toulovcoveho dvora, tak jsme zvedava kdo a co tam bude, doufam, ze pokoupim nejakou zeleninku od vyrobcu..dam vedet az prijedu
zelenina v zimě
Vlada
| 14. 9. 2007 10:13
ahoj ,chtěla jsem se zeptat, jestli jste někdo nezkoušel vypěstovat něco v zimě v blízkosti topení - mám na mysli třeba cherry rajčátka apdobně - jestli by to vůbec šlo, jestli by jim stačilo teplo, nebo to rostliny prostě poznají, že je venku zima a nic by se vypěstovat nepodařilo? Hrozně mě totiž štve ten nedostatek zeleniny-myslím tím domácí- přes zimu.
Biobobi
Evi
| 14. 9. 2007 08:50
Ahoj Biobobi, také ráda nakupuji u pana Košaře ve Zlíně na tržnici pod Kaštany, naproti něho ještě prodává ve středu a v pátek pan Weidenthaler z Velehradu, oba jsou fajn. Ten receptík na zapečené těstoviny určitě vyzkouším, vůbec mě nenapadlo udělat z dýně "bešamel".
Za 14 dní se stěhuji do Zlína, budu to mít alespoň blíž Pod kaštany. A taky ráda nakupuji U zeleného stromu v Prioru, mají tam bezva ceny (např. oproti Krajince v UH).
bio
zuzu
| 13. 9. 2007 14:16
tak to gratulace..to urcite pisni s cim se radio ,,vytahne,, co ti poslou..tam budou jiste cajiky, suseny ovoce..zkusim naladit, ja myslim, ze bych to chytit mohla..dik za typ, ahoj!
Soutěž
Dasa
| 13. 9. 2007 10:49
Ahoj holky,
jenom jsem se chtěla pochlubit. Včerá jsem vyhrála v rádiu Hradec Králové tašku biopotravin
Pokud ho některá naladíte, celý týden, takže vlastně už jen dnes a zítra od 14-15 hodin mají tři posluchači možnost vyhrát tašku s biopotravinami od Probia. Otázky jsou jednoduchý, zatím jsem všechny věděla
Mají to k tomu měsíci biopotravin, snažila jsem se dovolat už od pondělí a včerá to konečně vyšlo
Jsem moc zvědavá, co mi pošlou, pak dám vědět.
Mějte hezký den
Terno biopotraviny
biobobi
| 13. 9. 2007 09:27
Ahojte holky! Včera jsem poprvé navštívila supermarket Terno a byla jsem docela překvapená, že tam mají poměrně velký sortiment biopotravin. Samozřejmě chybí biozelenina, biovoce, biopečivo, ale našla jsem například biotěstoviny maďarského původu, které jsem nikde předtím neviděla. Vůbec tam nabízejí dost biopotravin z Maďarska. Tak doufám, že se ty výrobky jen neprezentují jako bio, ale že opravdu bio jsou ... Dnes si budu vařit k obědu právě tyto maďarské špenátové biošpagetky zapečené s mangoldem (zelenina na způsob špenátu, ve Zlíně ji prodává pan biozemědělec z Lukova na trhu ) a pak si je přeliji hustým Hokkaido krémem Moc se těším! Hokkaido je také od pana biozemědělce z Lukova, má krásnou zeleninu a je to velmi milý pán! Ty maďarské biopotraviny jsou zde: www.bioteszta.hu, ale ještě jsem tam nekoukala, možná je to jen v maďarštině, to si moc nepočtu ...
ZUZU
sylvik
| 12. 9. 2007 17:39
dneska jsem koupila v dm ty špaldové těstoviny(trubky).budu je dělat v sobotu k obědu s cuketou,rajčaty a parmezánem
bruscheta
vendy
| 12. 9. 2007 09:30
Bruscheta vypadá hezky, já dělám doma často chléb s rajčaty a cibulí, ale s tím opečeným toustovým chlebem to může být ještě lepší...brzo to vyzkouším .
Včera jsem poprvé vařila boršč, ale pouze zeleninový - bez masa...a myslím, že se povedl výborně . Máme ho dnes k večeři, tak jsem zvědavá jak bude rodince chutnat....
ahoj
anonym
| 12. 9. 2007 08:20
Ahoj, všem. Ano, ta zelenina u nás ještě pořád není ono. V téhle diskuzi není moc fotek, tak přidám ještě jednu. Je to bruscheta. Já to již dělám i doma, trochu přizpůsobené. Toustový chléb, opečený, pak potřu olivovým olejem, na to nadrobno nakrájená rajčata a patří tam ten jejich bílý sýr Mozzarela. A okořenit a hlavně bazalka. Mají různé druhy, nám to dali bez sýru. Je to dobré, ale špatně se to jí příborem, rajčat tam je hodně. Oni dávají ty koktejlové.
foto
zuzu
| 11. 9. 2007 20:21
taky posilam jednu fotecku z trhu, tahle je z Chorvatska, ty rajcata no uzasny, to s nasimi chuti a barvou se nedaji srovnat
pro Marianu
vendy
| 11. 9. 2007 14:36
Vítám tě zpátky z dovolené . Ten stánek se zeleninou vypadá opravdu lákavě , zato u nás je to na zeleninu pořád docela slabé......
Pozdrav
anonym
| 11. 9. 2007 14:20
Zdravím vás bioholky, již jsem si přečetla vaše příspěvky a zase bylo co číst. Co se týká soli, já také budu psát do deníčku o soli. Názorů je hodně a každého zaujme něco jiného, co ho láká více. Ta himalájská je určitě dobrá, hlavně to musí být sůl kopaná nebo mořská, ne chemie. Z Ischie jsem si dovezla sušená rajčata na váhu, jsem sama zvědavá, kdy je použiji. Mějte se dobře a pište a také prosím občas přihoďte nějakou fotku bio výrobku, pro nás začátečnice. Já přidávám fotku se zeleninou z Ischie. A ještě jsem chtěla napsat, my tam měli na večeři mnoho druhů salátů, ty teplé mi nechutnaly, byly plané. Alespoň jsem tedy ochutnala, co jsem nikdy nejedla-zapečený fenykl, lilek, chřest a něco jsme ani nepoznali. Chřest byl nejlepší.
pro zuzu
Candys
| 11. 9. 2007 13:58
Já jsem sice taky původně z moravy, ale už delší dobu pobývám v praze. Mám spoustu oblíbených bio obchůdků, jak country life a albio (mimochodem v albiu by měli mít celé září zvýhodněné ceny, musím to zajít omrknout), tak menší obchůdky po celém městě - výborný a dobře zásobená je třeba malinká prodejna kousek od karláku, mám ráda rozmarýnu na andělu, bio market vítek kousek od míráku, ... Tak kdybys chtěla ňáký tip v konkrétní lokalitě, dej vědět.
seitan
zuzu
| 11. 9. 2007 13:34
ahoj holky,
tak jsme dneska koupila seitan, tak jsme zvedava na premieru , je to seitan special..a koukala jsme na ty kaloricke hodnoty a je to ok, tak dobry ..zitra se chystam do prahy, tak zase zajdu pro nejake dobrudky do country lifu..tady na diskuzi asi zadna ,,prazanda,, neni ze?? nebo se pletu? ja myslim ze je to spis MOrava atak ze?..chystate se na ty dozinky od country lifu v pa ci so? ja asi spise jo..
bio nanuk
lenka
| 10. 9. 2007 09:47
Tak jsem si teď koupila novinku v Intersparu- Bio nanuk - je v takové krabičce a velikost má asi jako ty nanuky od Magnum...stojí necelýc 30 kč, což je celkem dost, ale byl moc dobrý a hlavně je vidět, že se dá vyrobit zmrzlina bez všech těc barviv a éček. Líbí se mi, jak teď Interspar rozšiřuje sortiment bio, prý bude vyrábět i igelitky ,co jsou brz problémů rozložitelné v přírodě, to je bezva.
čaj
sylvik
| 7. 9. 2007 20:09
já taky nejím čokoládu ale ta chuť je moc příjemná.je v sáčcích ale pro mě je to rychlejší a navíc mám velkou spotřebu tekutin takže mi to vyhovuje.ve sparu jsem si kupovala jogurty s citrónovou příchutí a ty věci z plusu taky nekupuju.třeba ty jejich jogurty mi přijdou že nemají s jogurtem nic společného.teda podle složení.ovoce nesuším ale celé léto jsem chodila do lesa na maliny a ostružiny takže mám v mrazáku slušnou zásobu.
bio
zuzu
| 7. 9. 2007 19:58
aha ja kupuji rozinky od pro- bia, ale kouknu na ne ..ted si ale susim sama, takze susene ovoce nekupuji, leda tak merunky..caj je ale asi pytlikovy ze? to ja nekupuji, teda spis vyjmecne a cokoladu nejim, takze by me ani nelakal, ale roobois piju, moc dobry..podobny je hodne honeybush, zkus ho, je take vyborny..podobne jako DM je Interspar, tam to bio je tak ok, ale neni ceske, coz mi dost vadi, tak tam kupuji obcas kdyz se tam dostanu..a biobio v plusu me vubec nelaka, nejak sjem tomu neprisla ,,nachut,, co vy holky?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 15:57
14331
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55