Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

dm
sylvik
| 7. 9. 2007 19:34
ještě tam kupuju rozinky.500g za asi 54kč a ten čajík je roiboos a kakaové boby.je vynikající a chutná lehce po čokoládě
dm bio
sylvik
| 7. 9. 2007 19:29
je to ve všech dmkách v rámci měsíce biopotravin.no jo je to německá značka ale já tam občas nakupuju.dneska jsem si koupila quinou,semínka,čajík,sušený meruňky a šťávu ze zelí .taky mi chutná jejich polenta
diky za radu
zuzu
| 7. 9. 2007 18:28
je diky za typ, to se tam zitra stavim, maji tam dobre spaldove testoviny..jen mi vadi ze ty potraviny jsou z ciziny, myslim nemecka, ja teda preferuji ceske od pro- bia nebo country lifu..ale testoviny tam maji ok..tak snad to bude i u nas ta akce
sleva v dm
sylvik
| 7. 9. 2007 18:12
dneska a zítra je v dm drogerii sleva 25% na bio a bezlepkový potraviny.u pokladny jsem ještě dostala kuponovou knížku se slevama.noviny už neměli ale už jsem si tu přílohu vyprosila u tchána
Pro Vendy
Biopavla
| 7. 9. 2007 17:24
To jsem ráda, že se Ti ta sůl líbí, uvidíš, zkusíš jednou a jinou už nebudeš chtít přesně tak jako já, pak moje maminka, kamarádka...
Dnes jsem zakoupila ty Umebosky a musím říct, že mi chutnají (měla jsem jen ten malý kousíček, jsou stejně slano-kyselé jako Umeocet, jen koncentrovanější chuť.
Je jich v kelímku docela dost (odhadem 10 za cca 100,- Kč. Jsou od Country life, ale nejsou BIO. Tak po nějaké době snad poznám nějaký pozitivní účinek a dám vědět.
pro Biopavlu
vendy
| 7. 9. 2007 08:25
Díky za odkaz na tu himalájskou sůl - už jsem si to všechno pročetla a vypadá to zajímavě - asi si ji na zkoušku zkusím objednat .

Zuzu - přílohu o biopotravinách už mám na stole !
MF DNES
zuzu
| 7. 9. 2007 07:09
ahoj bioholky,
tak musim napsat, ze jsem ted prisla z ranni prochazky s psikem a stavuji se pro noviny a co na me nekouka z mlade fronty, priloha o biopotravinach , jeste jsem to neprecetla ale jdu na to..takze sup do trafiky pro noviny
seitan
zuzu
| 6. 9. 2007 18:21
holky a jak je ten seitan v ramci kcl a tuku, nevite?? treba na baleni tofu se to doctu, ale tady ne..tak nevite??jinak umeocet taky mam moc rada, pouzivam ted hodne, svesticky jsme taky jeste neochutnala, odradila mne cena, Vendy susim taky ostoset, je to parada
Umešvestičky
Biopavla
| 6. 9. 2007 17:20
Vím, vím Vendy cena je vysoká, ale jí se každý den jen kousíček z jedné švestičky, takže by měly vydržet dlouho.
Máš pravdu s tím octem a solením, není třeba solit, když člověk použije ten ocet, což je moc fajn, protože jak jsem to ještě šířeji studovala, tak jsem vyčetla, že sůl, kterou obsahuje umeocet nebo švestičky působí jinak než normální sůl a to že nezadržuje tekutiny v těle a organismus nezatěžuje jako obyč. sůl.
Jinak používám himalájskou růžovou sůl pokud solím, je taky dražší, ale mnohem zdravější než např. mořská sůl - více na www.solnelampy.cz Je jiná i chuťově, normální bílá (mořská) nám už nechutná. Na chleba s biomáslem moc dobroučká a taky stačí trošičku - mnohem víc ochucuje, je bohatá na minerály.
Umeocet
vendy
| 6. 9. 2007 14:54
Tak to mě moc těší, že jsi si umeocet oblíbila...já na něj nedám dopustit , používám ho všude tam kam bych normálně dala klasický ocet. Jen se nesmí zapomenout na to, že je slaný - takže jídlo solit až po ochutnání.
Až ochutnáš ty umešvestičky, tak dej vědět jaké jsou ...já už jsem se na ně taky párkrát dívala...ale ta cena .
pro Petru
Biopavla
| 6. 9. 2007 14:01
Ahoj Petro,
chtěla jsem Ti napsat něco k tomu železu. Jak jsem tady od šikulek děvčat vyčetla, že je výborný Umeocet, tak jsem si ho taky koupila a vyzkoušela a zjistila, že je fakt super na dochucování salátů,dochucovala jsem s ním i dušené zelí, no moc dobrý. A tak jsem si ještě pročetla něco o švestičkách umeboshi, které jsou vlastně největší koncentrací všeho možného dobrého pro organismus (z nich je ten ocet) včetně železa a vápníku a odkyselují organismus - takže si je chystám koupit.
Amerika
Kloa
| 6. 9. 2007 12:49
Mohu se s vámi podělit o zkušenost mamčiného přítele. Žije v Americe, ale teď je na nějaký čas v ČR u nás. Amerikou je docela znechucený i když říká, že už jsme jako oni, to když vidí zprávy a všechno to co se v naší republice děje, tím myslí hlavně politiky, nesmyslnost některých zákonů, jednání soudů atd. Ale od doby co tady je, tak bere útokem místní zdravou výživu On žije tím zdravějším stylem, v Americe má v úplné pustině dřevěný srub. Není ještě tak biodokonalý jako vy, to ne, ale na chlapa dobrý
pickles
vendy
| 6. 9. 2007 08:13
Já mám pickles taky moc ráda - kupuju ho docela často, takže už jsem taky přemýšlela, že si ho zkusím sama vyrobit....až mi zbude nějaká volná chvilka, tak se do toho pustím. Teď máme doma sezónu sušení - sušička jede naplno (to zase budu účet za elektřinu ) ale výsledek myslím stojí zato. Už máme docela slušné zásoby na zimu . Sušíme švestky, jablka a hruška. Taky černé jeřabiny ...mám je moc ráda.
Seitan taky kupuju - nejraději mám se zeleninou. A šmakouna mám v lednici téměř stále - používám ho stejně jako tofu...přidávám ho k rýži, těstovinám, nebo ho používám místo masa - ochutím ho stejně, jako bych dělala maso - nejraději bylinkama, osolím - osmahnu na olivovém oleji ..chuťově je skvělý
šípky
Evi
| 6. 9. 2007 08:12
Ještě k čajíkům: mám ráda kvalitní, nejlépe sypané čaje. Co však miluji, je šípkový čaj. Teď je totiž sezona šípků a je jich všude opravdu plno. A taky mám o důvod víc podívat se do přírody. Píši to proto, že už suším první várku a krásně mi voní celý byt. Už se moc těším. Čaj vařím tak, že třeba večer zaliji šípky litrem vařící vody, nechám luhovat přes celou noc a další den mám fantastický čaj.
Vychytala jsem i takové mouchy, jako jsou nepříjemné chloupky: suché šípky nejlépe venku na dvoře roztluču paličkou na maso, šípky jsou zabalené v igelitce. Šípkovou drť pak přesiji přes velké drátěné síto, těch chloupků je pěkná hromádka. Tyto chloupky se zapichují všude, takže po tomto procesu musí oblečení do pračky a já do sprchy. Dělám to jen 1x za rok (až mám všechny šípky nasušeny), stojí to za to. Vloni jsem nasušila 4,5kg šípků, už 2 měsíce je mám spotřebované, a tak se těším na novou várku. Letos mám v plánu aspoň 8kg.
A co vy? Máte nějaké fígle či vychytávky? Sem s nimi
pickles
Evi
| 6. 9. 2007 07:59
Ahoj bioholky, nedávno jsem dělala pickles ze zelí, měla jsem strach, jestli se to povede, ale je to jednoduché a skvělé. Napíšu recept: zelí nakrájejte (nebo nakrouhejte v robotu), přidejte sůl (na 1kg zelí 10-15g soli), můžete přidat třeba i kmín. Promíchejte, nechte odležet (ca 1hodinu), až to pustí šťávu, pak pečlivě napěchujte do 4l sklenice od okurek. Zelí musí být ponořeno ve šťávě. Překryjte mikrotenovým sáčkem a do otvoru vložte plnou pet láhev, aby se zelí zatížilo. Sklenici dejte do mísy, šťáva bude během kvašení vytékat. Nechte při pokojové teplotě kvasit (ale ne na přímém slunečním světle) asi 3-5 dní, až bude šťáva čitá, kvasící proces je tímto ukončen. Napěchujte do malých sklenic, dejte do lednice, tam to vydrží i několik měsíců (mě ale nevydrží, protože to furt baštím).
Měla jsem z té výroby napoprvé strach, ale je to jednoduché, a to zelí je jemnější než klasické kvašené. Pickles můžete dělat z jakékoliv zeleniny, ale zelí je asi jednička. Zkoušela jsem pickles z mrkve, ale nějak mi to nechutná. Tak přeji hodně zdaru
pickles
Petra
| 5. 9. 2007 21:34
Máš pravdu, je recept na pickles v biokuchařce, jenže když tam to už měli hotové...

Šmakouna ani robi maso nepoužívám a vlastně ani ne sojové. Ale o
Šmakounovi jsem slyšela, že je zdravý, je tuším z vaječných bílků,viď?
Určitě vyzkouším, ale musíš mi poradit co s ním Robi
maso jsem párkrát koupila, ale měla jsem tu smůlu, že jak jsem si už
párkrát stěžovala, že u nás ve zdravé výživě nic moc nemají, tak když
už mají, tak třeba zkažené. U Robi masa se mi to už asi dvakrát stalo,
že jsem si domů přinesla prošlé, tak mě příště na něj přešla chuťSójové
maso nekupuji, protože jsem četla, že obsahuje dost plísní. Maso jíme
"živočišné"(ne hovězí)ale omezeně. Maso jím hlavně kvůli železu. Nějaký
čas jsem jej nejedla a cítila jsem se malátná,slabá. Mám nedostatek
železaDoplňuji jej i meruńkama,suš.meruňkama,piniema,mandlema...

Seitan mám moc rádaJe
to kombinace pšenice, vody, koření a oleje.Prodávají natural, speciál,
se zeleninou. Nejčastěji kupuji speciál. Strašně mi chutná, ale
nedokážu přirovnat chuť k čemu je podobná. Přimíchám ho třeba do
zeleninové směsi k rýži, jáhlům, těstovinám. Nebo udělám smetanovou
omáčku k bramborám. Zeleninový seitan kupuji, když nemám čas vařit - je
to taková hotovka. Uvaříš třeba rýži a vmícháš obsah sáčku - hotové raz
dvaa dobré, skutečně doporučuji
pickles
zuzu
| 5. 9. 2007 21:08
pickles si taky kupuju, je to vyborne, nakysla chut, takze treba k lusteninam idealni ..jak jsme tu psala nedavno, tak jak jsme si koupila tu vegetarianskou kucharku, tak tam je receptik, ale to chce hodne casu a chuti vytvorit si vlastni, vlastne v biokucharce je ten recept myslim take, ale kdyz si to muzeme koupit, ze..clovek je linej..yannoh je vybornej, ja ze ho nepiju kazdy den, tak mi dlouho vydrzi, ale i presto ty penize nelituji..pro caje budu muset take zajit, ted v te kose uz vidim ze nebudu pit nic jineho, naposledy jsme si koupila sypany citronova trava a je dobry..susene ovoce ted nekupuji mam zasoby jeste co jsme nasusila, hlavne krizaly a svestky, susila jsme i hrusky, ale po tech se uz zaprasilo ..seminka nejcasteji pouzivam dynova seminka, sezamova a konopna..a k zelenine k veceri obcas pridam par mandlicek a vlasaku, ale bohuzel ted jeste neni sezona, tak uz nemam, mame na zahrade velkej vlas.orech, tak na podzim budeme zase loupat ostoset, vlas.orechy nekupuji to jsou snad jedine, ktere jedine domaci..Péťo používáš v kuchyni Šmakouna? ja jsme si ho docela oblibila, vedle tofu, ma malo kca a tuku, takze idealni ..jak pises o Seitanu, tak ten jsme snad jeste nemela ani jednou, muzes mi ho nejak priblizit? pouziti slozeni? ja vim ze si to muzu najit na netu, ale preci jen z vlastnich zkusenosti se clovek lepe pouci..dikas! jdu cucat na Postu
líbilo
Petra
| 5. 9. 2007 20:09
jojo, líbilo se mimoc pěkný krámek. koupila jsem si nějaké čajíky od Sonnentoru - v tomto počasí se budou hodittaky
biošpaldovou kávu s cikorkou do zásoby, vím, že je těžko sehnatelná,
pokoupila jsem sušené ovoce, semínka, seitan se zeleninou a nazkoušku
zeleninu pickles - HZ o ní píše v biokuchařce, má hodně vitamínů, takže
pro toto počasí superJinak jsem držela v ruce kávu jannoh, jak o ní píšeš, ale ta cena - tak zase příště
pro Péťu
zuzu
| 5. 9. 2007 19:41
amalku piji jen tak, neochucenou, micham ji s neperlivou vodou , ted jsem si tu cetla, ze holky z ni delaji i masky na oblicej, uz jsem ji delala dvakrat a fakt muzu rict ze to citim, zlepseni, dam trosku vody a rozmicham amalku, udelam smes a napatlam se, fakt si mylsim, ze pravidelne ji pouzivat ze se plet zlepsi..ale zase mi je lito pouzivat amalku na oblicej, takze koupim asi obyc v lekarne, to je tak o 70%levnejsi...tak fajn ze se ti tam libilo
pro Vendy
Candys
| 5. 9. 2007 16:58
díky, určitě se po té bio verzi podívám
pro Zuzu
Petra
| 5. 9. 2007 16:14
Tak jsem dnes byla v Hradci, zdravou výživu u Tesca jsem našla a pěkně pokoupilaKoupila jsem si i neochucenou Amálku - Zuzu, piješ ji jen tak nebo ji do něčeho přidáváš?
pro Candys
vendy
| 5. 9. 2007 10:28
Já kupuju v prodejně zdravé výživy - bio hořtici - v té žádné éčka nejsou a je moc dobrá - dokonce tam mají výběr ze 3 druhů - různě ochucených
rada
Candys
| 5. 9. 2007 10:10
Ahoj holky, nevíte o ňáké zdravé náhradě za hořčici? Občas ji používám do salátů spolu s bílým jogurtem. Teď jsem ale zjistila, že je v ní spousta éček, kterým se snažím v poslední době vyhnout. předem dík
Jo a na vaši radu jsem si koupila ten Umeocet, je to do salátů fakt mňamka
pro Dášu
Candys
| 4. 9. 2007 11:38
Máte nádherný domeček, taky bych podobný někdy chtěla. Pěkně v přírodě, nejlépe na samotě u lesa To se to musí bydlet. Jinak vám přeju ať jste pořád tak spokojení a šťastní jako teď.
Děkuji všem :-)
Dasa
| 4. 9. 2007 10:25
Holky, díky vám všem, je to příjemný číst, jak se vám baráček líbí
Ještě toho spoustu nemáme hotovýho, zahrada ještě zbývá dodělat, první patro taky ještě není komplet, ale všechno hold najednou nejde, i když bych chtěla
Manžel má moc práce, doma máme rok a půl malá dvojčátka, tak je skoro na všechno sám. Ďáblíci mě nenechaj skoro nic udělat
Ale jsme moc spokojení a šťastní (to bych snad ani neměla psát, abych to nezakřikla )

Tak ať se vám všem taky moc daří
Dáša
Evi
| 4. 9. 2007 09:09
Ahoj Dáši, také se musím přidat se svým obdivem, to je zkrátka sen nás všech bioholek
pro Dášu
Petra
| 3. 9. 2007 20:45
Dášo, máte mooc krásný domeček!!
pochvala
zuzu
| 3. 9. 2007 20:22
ja se pridavam s obdivem, opravdu moc pekne ..tatka je truhlar, takze mam drevo take moc rada, a ta vune, jeje..tak pekne bydlenicko
Pro Dášu
Biopavla
| 3. 9. 2007 17:17
Teda to je sen. Úplně cítím tu pohodu, tu sílu přírody...
Tam se musí bydlet jako v Ráji. Kdybys někdy přidala fotečku ještě třeba kuchyně nebo jinou, určitě se všichni tady rádi podíváme.
Přeju Ti krásné pobývání.
domeček
biobobi
| 3. 9. 2007 14:54
Dášo, to je nádherný domeček, ten musí být tak útulný! Moc Ti závidím, takový baráček je i mým velkým snem! Přeji, ať se vám tam krásně bydlí!

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
22. 5. 2025 10:09
14328
tepu
22. 5. 2025 10:45
73355
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55