Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

pro Vendy
Dasa
| 3. 9. 2007 11:11
Jo jo, místečko jsme hledali dlouho, nakonec jsme vybrali to nejhezčí a máme baráček postavený nejvýš z celé vesnice
pro Dasu
vendy
| 3. 9. 2007 10:36
Teda - takový dřevěný domeček - to je nádhera . Ale chce to určitě najít místo, do kterého se takový dřevěný domeček hodí. Vzpomínám si, že když jsem byla poprvé v Rakousku tak jsem tam tyto dřevěné domky hrozně obdivovala.....
Baráček
Dasa
| 3. 9. 2007 10:22
...ještě z druhé strany ...
Dřevěný baráček
Dasa
| 3. 9. 2007 10:18
Nedávno jsme tady psaly o dřevěných baráčcích, slíbila jsem, že dám fotky. Teď teprve jsem stáhla fotky z foťáku . Tak vkládám pro inspiraci. Žije se tam krásně...
díky
Petra
| 2. 9. 2007 20:48
Ahoj holky

ještě jednou díky, jak jste mi to v Hradci pěkně popsaly. To by bylo, abych tu zdravou výživu nenašla U nás nic nemají a mně dochází zásobyPotřebuji
semínka, ovoce, vločky, špaldu,....a teď s chladným počasím i nějaké
čajíky. Sypaných máme dost, ale sáčkované - jsou praktičtější do práce
salus
zuzu
| 2. 9. 2007 20:03
jojo ten ylang-ylang jsem mela take, do aromalampy a ma mpoc prijemnou vuni ..tad mam na oblicej od salusu olej tea tree- manuka a taky dobre
pro Zuzu
vendy
| 2. 9. 2007 19:43
Já krém od Saloosu používám ten - bio Karité 100% bambucké máslo - je sice pravda že se hůře roztírá, ale já ho používám hlavně na noc protože mám dost suchou pleť a dělá mi moc dobře. A protože jeho vůně je nevýrazná spíše nijaká kombinuju ho ještě s regeneračním obličejovým olejem - teď mám zrovna Ylang-Ylang, ten mi voní moc pěkně
Bio v Hradci
Dasa
| 1. 9. 2007 10:46
Holky, koukám, že se bavíte o Hradci, já si tam taky tak jednou za půl roku vyjedu, hlavně kvůli tý zdravý výživě. Co psala Zuzu, ta prodejna je tam novější, taky jsem tam byla, moc pěkná (asi dvacet metrů za ní v tý ulici je ještě jedna zdravá malá), ale je tam ještě hezčí. Je to trošku dál od vlakáče, na hlavní Gočárově třídě. Stačí se zeptat, kde má optiku Panenka, to tam ví každej. Celá ulice je zavřená, dostaneš se tam jen pěšky, ale od toho Panenky po tý zavřený ulici na druhý straně asi dvěstě metrů je ta zdravá výživa a ta je fakt supr. Maj tam svoje bio pečivo, bio zeleninu, kosmetiku, čaje, spoustu chlazených výrobků, i bio pamlsků a pak tu klasiku, ale fakt stojí ta prodejna za to. A pak kdyby ses vracela zpátky od tý prodejny zpět k Panenkoj, tak první odbočka vpravo, tam je jídelna Bazalka a ta je taky supr. Taky tam něco prodávaj, ale hlavně tam vařej. CHodí tam spousta lidí, ale pěkně to tam frčí a fakt moc dobře vařej. Maj tam zvlášť pro vegany napsáno bez vajec a mléka, i koláče, prostě supr. Tak kdyby ses tam někde pohybovala, tak se na to určitě zeptej. Stojí za to se tam juknout
bio
zuzu
| 1. 9. 2007 06:05
OK , Usti na Orlici je od nas kousek, vlakem je to co kamen dohodis , je to tam moc hezky, ty lesy, rozhledny, jak tam jezdi ty motokary, ted nevim jak se ta rozhledna jmenuje, ale vim, ze kdyz jsem tam byla, tak me v Usti dostaly ty husty lesy..snad to v HK najdes, opravdu jsem koukala jak to maji vybyvene, bohaty sortiment..ja se dnes chystam do Prahy, ikdyz je seredne, tak treba tam zase neco objevim, skoda jen ze je zavreno v jidelne v Country Lifu..pa a hezky prsici vikend
díky
Petra
| 31. 8. 2007 21:36
Zuzu, děkuji za podrobné infoChápu a kdyžtak se doptám

Já jsem přesně nepsala odkud jsem, protože jsem z malého města a líbí se mi být v anonymitě Jsem z východních Čech, okres Ústí nad Orlicí.
HK
zuzu
| 31. 8. 2007 18:18
Peto a odkud vubec jsi?? asi jsi to tu psala, ale nejak jsme to nepochytila..posilam odkaz na tu prodejnu, ja tam byla poprve dnes a je to pet minut od nadrazi, kdyz se vydas rovne po te tride od nadrazi tak je to(kdyz mas nadrazi za zady) poleve strane, dojedes ke krizovatce pred Tescem, ona to neni uplne krizovatka, svetla tam nejsou, no mas pred sebou Tesco a ted se to tam krizi,nalevo je nejaka,, maringotka,, s hot dogama, tak zahnes do te ulice vlevo a hned asi 3 parak nalevo to je, nemuzes minout, nebo se zeptas, ale je to kousek nadru..
http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…
pa
Zuzu
Evi
| 31. 8. 2007 18:09
Ahojky Zuzu, krém od Salusu Biokarité jsem si koupila, ale je strašně tuhý, témeř neroztíratelný (asi jako máslo z ledničky), jinak žádná chemie, ale použitelnost nic moc
pro Zuzu
Petra
| 31. 8. 2007 17:24
Ahoj Zuzu,

právě jsem se Tě chtěla zeptat, jestli nevíš, kde je v Hradci prodejna se zdravou výživou Jedu
tam v týdnu do nemocnice na kontrolu,tak bych si tam při zpáteční cestě
ráda nakoupila. Pokud možno, aby ta prodejna byla blízko vlakového
nádraží. Děkuji.

Ten krém od Salusu jsem viděla v reklamě v časopise, taky mě zaujal, ale "naživo" jsem ho ještě neviděla Tak jestli si ho koupíš, tak dej vědět jaký je!!
bio
zuzu
| 31. 8. 2007 17:07
AHoj holky,
tak uz jsem objevila to spaldove kafe s cikorkou, maji ho u nas v Globusu, je tam docela dobry biokoutek a i dobre ceny ..dnes jsme byla navic v Hradci Kralove a narazila na moc pekny kramek se zdravou vyzivou, meli tam i eko kosmetiku, praci prostredky, no vsechno..a to spald.kafe taky ..navic tam meli strasne moc surovin z toho projektu Rapunzel, susene ovoce a zeleninu, tak jsme koupila do zasoby susena rajcata, u nas ve meste je nemuzu nikde sehnat..holky uz jste nektera meli od Salusu ten biokarite krem, maji vice druhy, nejvice propaguji ten s tim bambuckym maslem, je to takova ovalna krabicka, malinkata kulata..
eko
zuzu
| 30. 8. 2007 08:31
jj to mate urcite dobr,e to ja jsem zase koukala, a u nas na vychode Cech zadny eko farmar a farma neni, vse je spise na Morave nebo v jiznich Cechach..ale doufam, ze mi vyjde aspon ta akce Biodozinky u Prahy, je fajn, ze se tam da dostat MHD z Prahy..
pro Zuzu
vendy
| 30. 8. 2007 08:26
Zuzu díky za odkaz - že je září měsíc biopotravin to vím, koukala jsem na seznam akcí, všude se něco děje, jen u nás v Severomoravském skoro nic . Ach jo ...ale jsem ráda, že tady máme alespoň tu eko farmu, a můžeme nakupovat jejich zeleninu přímo ze dvora .
sus.rajcata
zuzu
| 30. 8. 2007 06:44
ja kuouji susena rajcata Rapunzel a vubec je nenamacim, proste primicham do hotoveho jidla..ryze, testovin apod..a uchovavam je ve spizi, lednici bych moc nedoporucovala, myslim, ze kdyz je das do papiroveho pytle, tak neudelas chybu..uzij si dovolenou!
sušená rajčata
anonym
| 29. 8. 2007 20:37
Ahoj bio holky. Já teď jedu do Itálie na Ischii a tam jsem vloni viděla sušená rajčata viset na niti. To jsem ještě nevěděla, že to je dobrá věc.Tak letos si je přivezu. Ale kam je mám pak doma dát? Do ledničky? A jak se sušená používají, namáčejí se?Snad mi ještě stihnete odpovědět. Vendy, já ve všech mých materiálech, od různých autorů, mám jejich názor, že pro zdravý životní styl je nutná dělěná strava a bio potraviny a pohyb. Asi začnu také uvažovat o dělence.
sušení
Petra
| 29. 8. 2007 19:55
jak kdy - podle toho jak je teplo. Když je teplo, tak bylinky nakrájím
a suším na plechu. Třeba maliník půjde snadno. Ale třeba květy, ty jen
tak lehce neproschnou, tak ty buď nechám chvíli na plechu a pak dosuším
v sušičce. Protože kdyby nebyly dostatečně proschlé, tak ve sklenici
zplesniví.

Na novinách bych určitě nesušila - tiskařský tisk může do těch bylinek nasáknout.
zari- mesic biopotravin
zuzu
| 29. 8. 2007 19:19
holky, vite ze zari je mesic bipotravin, posilam odkaz:

http://www.mesicbiopotravin.cz/

koukam, ze i u nas ve meste, je akce v zari v restauraci Spalda:
Přednáška na téma: „Zdraví z Japonska“ (moř.řasy, miso, umeboshi + další)
tak to asi zajdu pro nejake info
tak juknete co se chysta u vas, kdyz mame ten bio mesic
suseni
zuzu
| 29. 8. 2007 19:15
dekuji ..a susis to normalne v pokojove teplote na novinach?? zitra nasbiram a nasusim
bylinky
Petra
| 29. 8. 2007 16:43
Ahoj Zuzu, já bylinky suším, že je nakrájím na kousky, pak se lépe prosuší a na přípravu čajíku tj. i lepší.
malinik
zuzu
| 29. 8. 2007 13:28
ahoj holky, prosim Vas, poradte mi, jak mam ususit listky maliniku a ostruziny, abych je pak mohla puzit jako cajik, asi jen natrhat a nechat uschnout, co? diky za rady..
Vendy
anonym
| 27. 8. 2007 19:51
Je mi to Vendy jasné, čas není. Mě to napadlo v tu chvíli, když jsem četla, že jsi byla nakoupit na farmě. Já to zatrávním a nechávám si jenom malinký kousíček na sázení. A bude to relaxační zahrada. Stejně tam na práci zůstane dost kolem krajů. A není nad vlastní kopřivy a pampelišky. Mějte se a pište a také foťte výrobky pro nás, nováčky v bio potravinách.
pro Marianu
vendy
| 27. 8. 2007 12:27
Jé to jsi hodná, děkuju za nabídku, ale my zatím zahrádku neplánujeme. Děti jsou ve věku, kdy by je jezdit s námi na zahrádku vůbec nebavilo a druhá věc je ta, že na to nemáme zatím vůbec čas. Když je třeba tak jezdíme pomáhat rodičům, kteří mají chalupu se zahradou. Pokud ti zahrádka přináší radost, tak ji neprodávej
Pozdrav
anonym
| 25. 8. 2007 18:46
Zdravím vás bio holky. Opět prima počteníčko. Vendy a kde je ta farma. A teď mě napadá, nechceš moji zahrádku? To bys měla úplně bio. Nehnojené, nestříkané, zalévané podle Měsíce. Ale já ji zatravňuji, nestačím na to. Pořád ji chci prodat ale když tam přijdu, tak je tam tak božsky, že vždycky couvnu. Ale tobě bych ji asi prodala.Ale když já nemám čas, tak ty už asi vůbec ne. Ale zase je vás více. Mi tam nikdo nepomůže, tak nestíhám. Fotky mám v deníčku. Třeba tě tady holky navedou.
prací a čistící prostředky
Evi
| 24. 8. 2007 20:07
Milé bioholky, ráda bych se vás zeptala na vaše zkušenosti s ekologickými pracími a čistícími prostředky. Tady jsou mé dosavadní postřehy:
Donedávna jsem prala v Arielu, pak jsem "uvědoměle" přešla na Ecover, ale prádlo dostává šedou patinu, skvrny nemizí a ten zápach podobný mýdlu s jelenem mě vážně smrdí. Po půlroce se vracím k Arielu.
Čistící prostředky mě také moc neuchvátily, konkrétně zase Ecover, mýt nádobí a používat čistidla stejně musím v rukavicích, protože jsou mnohem agresivnější k mým rukám než Jar. A ještě k tomu jsem dnes viděla na ČT1 na Testoviny (mrknout se můžete v archivu ČT), že ekologicky odbouratelné jsou všechny stejně dobře, ať je to Ecover, Sodasan, Jar, Pur a další (celkem 20 vzorků), co se týče kvality za danou cenu to ale na celé čáře projel Sodasan, Ecover asi také nedopadl nejlépe. To by mě tedy zajímalo, za co platíme?
Co vy na to?
bio
zuzu
| 24. 8. 2007 18:20
ahoj, ja piji YANNOH, obilna kava, je trosku drazsi, ale zase zadny ,,patok,, prave ji doporucuje H.Zemanova ve sve kucharce, tohle obsahuje:

Výrobek s certifikátem BIO. Z jednoho balení lze připravit 80 šálků obilné kávy bez kofeinu.
SLOŽENÍ: ječmen, žito, sladový ječmen, čekanka, plody dubu

spaldove taky neni spatne, ale rozhodne nekupuj to ve sklenene lahvy s tmave cervenym obalem, to neni vubec dobre, ale to co tady ,,opevuji holky,, to nove od pro- bia bude asi vyborne, zatim ani v Praze jsme ho nesehnala, bohuzel..
s tim mase je to na tobe..ja jsme si zvykla ho nejist, ale rybu si davam to jo..
jinak v Praze je super Albio, ale ja si ted vice zvykla na vege restauraci(kde si naberes co chces)Country Life, je to dole pod Mustkem, v Melantrisce, je tam i obchod a super, fakt si mylsim ze v surovinach ted lepsi nez Albio, no uvidis, doporucuji obejit oboje a koupit vsude neco, hehe..tak pa!
Evi
angelwoman
| 24. 8. 2007 10:07
Čauky Tu biokuchařku Hanky Zemanové si pokusím sehnat, když ji tak všichni chválíte Jinak mě zajímá hlavně biostravování a celkově zdravé jídlo, ale masa se asi nevzdám-ne, že bych bez něj úplně nemohla žít, ale myslím si, že jsme od přírody všežravci a nechci svému tělu upírat důležité živiny. A takové výborné přírodní kuřecí maso, nebo vepřová panenka nebo roastbeef-mňam Mluvím samozřejmě o kvalitním masu. Já razím heslo:všeho moc škodí. Takže je třeba jíst vyváženě a od všeho trochu... Tak díky všem moc za rady-tohle objevování mě moc baví! A už se nemůžu dočkat, až v Praze zajdu do Albia a nakoupím na celý rok
Jo, ještě jsem se chtěla zeptat-psaly jste tu o nějakém dobrém kafi-to bylo ajurvédské kafe nebo špaldové? Teď si to nemůžu uvědomit a chtěla jsem se na něj v obchodě podívat...
Angelwoman
Evi
| 24. 8. 2007 08:59
Ahojky, vyznat se v počátcích v surovinách, názvech a postupech v bio, makrobio, vege je obtížné, ale jinak docela zábavné objevování, nejlépe je nechat si poradit od zkušenějších: kromě rad, které ti poskytují "naše" bioholky doporučuji zakoupit Biokuchařku Hanky Zemanové (s ní jsem začínala i já). Až si ji pořádně nastuduješ, budou ti docházet určité souvislosti (třeba jako mě, do té doby jsem nejedla skoro nic jiného než kuřecí a šunku, a když jsem si přečetla, jak to zvíře vlastně roste, přešla mě na něj chuť a od té doby maso vůbec nejím).
Poté doporučuji přečíst si Radost z jídla (MUDr. Strnadelová, Zerzán, 199Kč), je to vlice přehledné a jasné.
A ještě jedna moje začátečnická zkušenost: když jsem nezkušená a neznalá bloumala obchodem zdravé výživy, měla jsem pocit, že bych tam umřela hlady, že je to samé zrní a samé nechutnosti. Dnes právě to zrní moc a moc miluji, mám ráda rizoto na 1000 způsobů, takže pestrost je zaručena.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
22. 5. 2025 10:09
14328
tepu
22. 5. 2025 10:45
73355
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55