Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

šťávy
Petra
| 2. 8. 2007 17:23
Tak jsem přemýšlela a prosím o Váš názor. Co myslíte je lepší dělat si
šťávu z kupované standartní zeleniny nebo si koupit biošťávu a
odšťavňovat jen domácí ovoce a zeleninu. Bohužel letos ho moc nemámeKOupila
jsem v Albertu mrkev, odsťavnila ji, ale vůbec nebyla dobrá. Chutnala
agresivně štiplavě, úplně jsem tu chemii z níc cítilaTak jsem si dnes radši koupila biošťávu. Jen mě mrzí, že máme odšťavňovač ale ne materiál na odšťvňováníJO, každý rok nemůže být posvícení...
bydlení
Petra
| 2. 8. 2007 17:17
Nedá mi se nepřidat , taky třídím odpad, používám ekologické čistící přípravky, např. na univerzální čistič od Ecoveru nedám dopustit, je super V
bytě mám spousty květin, v každé místnosti zelenec na čištění vzduchu.
No a teď stavíme dřevěný dům, takže za pár let(kéžby už příští Vánoce)budeme celý život na chalupě, takže na dovolené Zdi budou natřené včelím voskem, jako izolace ovčí vlna a všude kolem vůně dřeva. Už se moooc těším.
bydleni
zuzu
| 2. 8. 2007 17:06
jelikoz bydlim u rodicu, tak zatim moc sama nejak neexperimentuju, ale vzdy kdyz vidim neco eko, nebo podobne, tak si rikam, ja si to dam do bytecku, az jendou budu treba zarizovat..doma jsme zatim zavedla trideni plastu(coz ma byt uz samozrejmost ja vim)ale naucit na to ,,chlapy,,v domacnosti, aby seslapli petku a hodili ji do tasky da zabrat..jinak aromalampy taky pouzivam..stejne ty PET lahve to je boj, tahat to ve skle by me nebavilo, ale zase to ma taky sve klady..slyseli jste jak Bursik chce zavest to trideni odbadu, bioodpadu? fajn, ze se neco deje, ale chtelo by to vetsi osvetu..planuju si koupit(v knihovne asi mit nebudou)tu knizku jak vysla od odpadech, myslim se to jmenuje Kam s nim?? podilela se na tom moderatorka z CT1 s nejakymi odborniky, tak by me docela zajimalo co tam je za info..jinak se taky snazim mit kolem sebe hodne zeleneho, kyticky, chodim na zahradku, zalivam ty nase skvosty ..ale verim, ze az budu bydlet sama a budu na valstnich nohou, tak do toho zabrednu jeste vic..navic ted me brzdi i ta financni stranka, ale to neni vymluva ja vim..jsme rada, ze si muzu aspon ty biovyrobky kupovat a navic ovoce a zelenina, to stoji strasny prachy v porovnani s temi komercnimi vecmi, ktery clovek koupi za pakatel, ale je to hnus..
Zonan
lenka
| 2. 8. 2007 15:52
Ahoj Zonan, vítej u nás bioholek, každá bio duše je tu vítaná
bio bydlení
lenka
| 2. 8. 2007 15:51
Holky -a co bydlení? Podnikly jste třeba poté, co jste přešly na bio i nějaké úpravy bydlení? Já jsem třeba vyházela všechny plasty koše a nádoby- nahradila jsem to proutěnými košíky nebo skleněnýma miskama. Plastové květináče jsem nahradila keramickými, všude mám hodně květin a používám ekologické čistící prostředky. A vůbec se snažím mít co nejméně věcí a víc volného prostoru. Taky hlavně přes zimu používám aromalampu a nad každou věcí co koupím do domácnosti přemýšlím, jestli ji vlastně vůbec potřebuju.
diky
zuzu
| 2. 8. 2007 12:49
dekuji za pochvalu, ale mozna ze jsem to vzala az moc ,,striktne,, fakt si vsimam vseho a celkem mam vsechno vypocitany, jenze si nejak nemuzu pomoci, ono to chce najit asi zlatou stredni cestu..kterou stale hledam..jinak jak pises o te masazni hoube, tak ja pouzivam drevenou, je to takove kolecko, ovalek a na ni jsou v gume ,,vsroubovany,, drevena ,,kolecka,,(vystupky) a ty masiruji telo, teda ja ji pouzivam hlavne na stehna, zadek a brucho(klasika)a je to vynorny, sice to trosku boli, drevo, ale pro krasu se musi neco strpet, ne..takze doporucuji..mozna je to ta sama vec o ktere piseme..zkusim najit obrazek a vlozit..ale chce to pravidlenost, kazdy den nevynechat a pak pekne namazat nejakym zpevnujicim kremikem ..ted jsem prisla z kola, pekny vedro venku..tak jsem koupila noviny a u Labe posedela kousek precetla, jinak 25kilacku
Pro zuzu
BioAndrea
| 2. 8. 2007 11:25
Zuzu,to vůbec nevadí,to přijde samo.Já jsem ze začátku dělala tu chybu,že jsem hrozně tlačila na pilu.Myslela jsem si,že do roku ze mě bude jogín a ono to tak nějak rychle nešlo.Potom to přišlo ani nevím jak.Bohužel pro mě,jsem velmi ve stresu a vím že tím tělu moc ubližuji.Ale joga mě vždycky tak nějak srovná.Moc tě obdivuji za to,že i když si takhle mladá,tak se tak staráš o svoje zdraví.To je obdivuhodné.Když jsi vzpomenu na sebe,že moje strava spočívala v litrech koly a u MCDonalda jsem bývala častěji než doma......Takže moc tleskám.K tomu,abych se cítila fit mi také moc pomáhají různé bio olejíčky,čajíčky,snažím se opravdu hodně spát......Prostě se snažím ten stres nějak vykompenzovat.....Jo a ještě bych vám chtěla doporučit jednu strašně šikovnou věcičku.Jako dárek jsem dostala takový masážní stroj na nohy,je ze dřeva a jsou na něm taková vroubkovaná kolečka.Prý posiluje orgány.Je to strašně příjemný.Tedy,já jsem se nějak rozepsala,taky musím někdy pracovat...
Ahojky všem,
zonan
| 2. 8. 2007 09:41
zatím jen kolem vás kroužím a moc se mi vaše příspěvky líbí. Na bio poli jsem zelenáč, takže teprve sbírám informace a vy mi hodně pomáháte. Děkuji za fajn recepty a za ukázku denního jídelníčku (cumprlik). Je fakt, že asi 3 roky hledám ten správný životní styl. To jsem přestala naráz jíst maso a vůbec netušila, čím to nahradím. Teď už vím . Ohledně pohybu, něco málo jsem vyzkoušela. Snad klasika: aerobik, posilovna, spening, ale nyní přišla joga. Snad první pohyb, který když velmi výjimečně vynechám, jsem celá nesvá a cvičím alespoň v duchu. In-line vypadá taky hodně lákavě, snad se k tomu ještě letos odhodlám.
joga
zuzu
| 2. 8. 2007 09:09
to mas s tou jogou prima ..ja ji mam taky moc rada, ale ty ,,taje,, teprve poznavam..nejak proste jsem nesladila tu mysl s tim fyzicnem, nebo jak to mam napsat, ale bavi me to moc..je jeste zapojit ten ,,mozek,, do toho..
Joga atd.
BioAndrea
| 2. 8. 2007 08:37
Zuzu tvůj příspěvek je velmi vyčerpávající.Ale takhle se mi to líbí tak to má být. Já osobně posilovny nesnáším. Mě joga chytla,jak jsem psala zhruba před 2 lety.Napřed jsem chodila třikrát týdně,potom čtyřikrát a ted jogu cvičím kadý den hodinu,protože to bez ní nevydržím. Joga mě naučila nejenom se mít ráda,ale také se ovládat,což považuji za velké plus,protože jsem bývala vzteklá a cholerická.To je naštěstí pryč. Jako ty,ráda chodím na procházku se svám pejskem,je to pro mě obrovská relaxace a perfektně si při tom pročistím hlavu.Na míči cvičím také,je to perfektní na pochroumaná záda.
sport
vendy
| 2. 8. 2007 08:17
Já sport ke svému životu taky nutně potřebuju. Teď přes léto to u mě vyhrávají in-line brusle. Když to jde tak vyrážíme s manželem skoro každý večer na takovou okružní jízdu, u nás jsou pro bruslení opravdu super podmínky
Mimo prázdniny chodím 2x týdně cvičit bodystyling, hrozně mě baví halový badmigton, ten chodím taky hrát pravidelně. Ráda jezdím na kole, v zimě lyže nebo běžky.... jediné co mi opravdu nesedí jsou míčové hry - takže volejbal ten opravdu nemusím.
sport
zuzu
| 2. 8. 2007 06:32
jo tak to je dobra otazka..nez se porad bavit jen o jidle..ja jsem sportu propadla, musim se porad hybat, jinak se to projevuje na me psychice..mam nove kole, trekingove, tak litam na nem, kdyz je hezky tak jedu na vylet, koupila jsme si novy tachac, tak to mam i spocitane ,mam brusle , chodim do posilovny- tam laskuji s rotopedem a s dalsimi ,,zenskymi,,stroji, ty panske posilovaci na ruce moc nemusim..koupila jsme si min.tyden balon, tak doma,,skacu,, ,ale jeste si chci pujcit v knihovne nejakou knizku a zkusit nrjake cviky s micem..videla jsem i knizku joga na mici..kdyz ti je rec o joze, tak jsme na ni taky asi 4mes chodila, mela jsem to stesti, ze jsem byla zim.semestr v anglii, tak tam..moc jsem si ji zamilovala, ale tady doma moc sanci ve meste neni, spise tu cvici pilates, tak jsme si koupila knizky(joga,jogapilates)a doma cvicim..pozdrav slunci ..jeste jsem ale tu harmonii tela a ducha poradne nepodchytila, tak to snad jednou prijde, ale moc me to bavi, ono stejne to cviceni s vahou vlastniho tela je pekna makacka ..jinak mam pejska, takze prochazka jsou taky prima, cloveka nuti byt porad v pohybu, i vecer a rano ..no a pak takove ty sporty jako squash, tenis, volejbal, lyze atd..nicemu se nebranim..jen tech sil nekdy neni tolik co by clovek potreboval..tak honem vstavat a jit vencit hafika pa!
Výborná večeře:)
BioAndrea
| 1. 8. 2007 21:16
Teda vendy,to musela být s prominutím žranice...Úplně se mi sbíhají sliny! Ještě děkuji moc za přivítání.Já jsem si dneska připravila bio rýži basmati jenom s naklíčenou sojou a taky jsem si moc pošmákla.Co miluji,je klaso,soju a tempeh.To bych jedla na všechny možný způsoby.Také jsem nedávno objevila fazolky jménem azuki,jsou výborné.A jak se jinak udržujete fit?Když pomineme jídlo.Určitě máte nějaký pohyb.Já jsem nedávno začala cvičit Pět tibetanů a moc doporučuju každému,kdo mají často stres,ale nejenom jim.A už asi 2 roky cvičím jogu.A vlastně díky ní jsem se naučila mít ráda své tělo.
Hokaido
Dasa
| 1. 8. 2007 19:45
Vendy, Ty už máš letošní dýni hokaido zralou? Já mám teprve malý kuličky tak to mi asi nedojde, letos máme špatnej rok na úrodu. A tak jsem se na ni těšila. Ale ten Tvůj receptík jsem si uložila a třeba zkusím jindy. Díky
vecere
zuzu
| 1. 8. 2007 19:35
to zni moc pekne, Vendy..ale ted by to chtelo na nejakou prochazku, co, po takovehle veceri..ja mam tu hokaido zaprazenou a kdyz neco pecu, tak ji soupnu do trouby, ja mela dneska k obedu zase peceny lilek mnamka to byla
super večeře
vendy
| 1. 8. 2007 19:13
Dneska jsme měli na večeři super mňamku . Pekla jsem dýni hokaido z vlastní úrody ! Nakrájela jsem ji na plátky - přidala pár na plátky nakrájených brambor - smíchala olivový olej s česnekem, tymiánem a saturejkou - touto směsí jsem dýni i brambory potřela, osolila a šup s tím do trouby na pečící papír. Těsně před dopečením jsem to ještě lehce posypala strouhanou bio mandavou a nechala dopéct. K tom rajčátka ze zahrady - ještě teď nám voní celý byt a manžel se jen olizoval
pro BioAndreu
vendy
| 1. 8. 2007 19:07
Ahojky Andy, vítám tě tady mezi náma bioholkama je fajn vědět, že je nás více - těch kterým není lhostejné své zdraví a zdraví svých blízkých
mungo
zuzu
| 1. 8. 2007 18:17
ahoj, ja se pridavam k dotazu ..dneska jsme je rovnala v pytliku ve spajzu, taky jsme je koupila asi pred dvema mesicema od pro-bia ale jeste jsem nemela odvahu, nevim jak na ne, spis co k nim..
MUNGO
BioAndrea
| 1. 8. 2007 15:41
Ahoj všechny bioholky!Úplně náhodou jsem našla tuhle dikusi.A jediné co mě napadá:konečně nějaké spřízněné duše! Snad nebude vadit,když odpovím na dotaz ohledně sypké sojové smetany.Já ji tedy používám také,ale na bio jsem zatím nenarazila.Kupuji sojový nápoj zajíc.Holky,připravuje někdo fazole mungo?Já jsem si je nedávno koupila a nějak nevím co s nimi.
palačinky
Petra
| 1. 8. 2007 14:02
Až dnes jsem dělala palačinky, které dala Lenka do biokuchařky. Lenko, jsou vynikající!!
bio
Petra
| 1. 8. 2007 12:45
Ahojky Vendy , vítám po táboře, už v plném pracovním procesu, viď? To musí být blázinec, když jsi tam tak dlouho nebyla.

No, to se máš, s obchody - závidím Objednávám
přes internet a jinak když se někam dostanu, tak nakupuju, jenže pak je
potíž,když jsem autobusem, tak nevím jak to pobrat Kdybych aspoň řídila auto, tak si zajedu do vedlejšího města(20km) jenže to nějak nejsem schopna
smetana
Petra
| 1. 8. 2007 12:36
Oni vyrábí sušenou smetanu i bio??Já si teď dávám do kávy ovesné mléko,
ale vůbec mi nechutná na konci ta nerozpuštěná vláknina - nevím jak to
nazvat
pro Petru
vendy
| 1. 8. 2007 12:31
Ahojky Peťo, to jsi opravdu ve velké nevýhodě, že už vás dostaneš koupit jen velmi málo bio potravin. U nás ve městě jsou dva obchůdky se zdravou výživou, a stále rozširůjí sortiment, v tom jednom teď začali dělat různé pomazánky a saláty, pečou své pečivo a uvažují že zavedou i obědové meničko - na to se moc těším .
Smetana
cumperlik
| 1. 8. 2007 12:03
Ano tu,ale tu používám vyjímečně,když se chci trošku rozmazlit.Jinak tu v suchém stavu,myslím že se jmenuje soja creamer.
bio
Petra
| 1. 8. 2007 11:38
No, to teda závidím, taky bych si dala Bydlím
na malém městě a u nás je problém koupit bio jak bych si přála. Ovoce a
zelenina a mléčné výrobky vůbec nepřipadají v úvahu, jen to základní
"suché"- těstoviny,luštěniny,...Já si právě jdu zalít špaldové kafíčkoJak jsi psala, že používáš biosojovou smetanu, tak to myslíš v takové malé krabičce od Promavelu??
Chutě
cumperlik
| 1. 8. 2007 11:33
Musím se ale přiznat,že všechny dny takhle vzorné nejsou. Ještě jsem tam tedy zapomněla napsat už zminˇovaný salát s vojtěškovými klíčky. Víš,já na ten hlad mám jednoduchej fígl.Chodim spát ještě před slepicema.

Když nemám mimimálně svých 8 hod.je to se mnou celej den špatný. A na večerní chutě mi hrozně pomáhá heřmánek.Ale zrovna dneska si dost dopřávám.Ve ZV jsem si koupila takový ten chocenský koláč z celozrné mouky,bez vajec,mléka a cukru.Je výborný.K tomu špaldový kafíčko a můžete mi všechno.
jídelníček
Petra
| 1. 8. 2007 11:10
Teda to je vzornéVidím,
že nejvíc energie přijímáš ráno a v poledne, odpoledne a večer už jen
zeleninu. Nemíváš večer hlad?Je to asi o zvyku, viď?Já mám potíže s
večerním jezením, už strašně dlouho. Vím, že to není zdravé.....ale
stále jsem to nedokázala změnit
Jídelníček
cumperlik
| 31. 7. 2007 20:05
Snad vám nebude vadit,když sem napíšu svůj dnešní jídelníček.
Tak snídaně:nalačno ovocná štˇáva z jablka,mrkve,pomeranču a hrušky, 20min.poté bio musli s jablky,medem,skořicí a oříšky.Potom čaj bancha a špaldové kafe s bio sojovým mlékem.
Svačina:bio celozrný rohlík s půlkou valašské svačinky a banán.
Oběd:Cizrna s mrkví a porkem a k tomu uvařené jáhly s lněným semínkem.
Sv.Nastrouhané jablíčko s červenou řepou.
Večeře:4 bio rajčata a půl bio okurky.
K tomu tak 2,5l neperlivé vody.
billa- mrkev
zuzu
| 31. 7. 2007 19:11
jeste se vracim k te Bille a zelenine..dnes jsem neodolala a koupila biomrkev..byla moc dobra..ale mrzi me u toho, ze je to dovoz, import z Italie..sice bio, ale ty kilometry..skoda ze tady v Cechach nejsme jeste tak rozjeti v tom biu co se tyce zeleniny a ovoce..
Vojtěška
cumperlik
| 31. 7. 2007 15:26
Právě jsem slupla ledový salát se spoustou klíčků vojtěšky.Vřele doporučuju!!!!!! Dočetla jsem se,že vojteška patří ke skupině zelených ultravin,které jsou zdravý nesmírně prospěšné.Navíc je velice dobrá,chutná podobně jako zelené fazolové lusky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 15:57
14331
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55