Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

špaldová káva
lenka
| 31. 7. 2007 13:26
Tak hlásím, že tu špaldovou instantní kávu jak jsme se o ní bavili jsem už koupila v obchodě, takže už je v obchodní síti. Ale měli ji jen jednu poslední, tak snad se to zásobování zlepší.
Biovína
lenka
| 31. 7. 2007 13:24
Biobobi, tak my jsme měli červené víno bio, ale nevím, jaká to byla značka....skoro myslím, že to bylo taky z Pálavy, že mají bílé i červené...bylo dobré, ale to bílé mi přijde trochu sladčí a lepší. Ono se ani moc značek stejně doporučit nedá, protože těch bio výborců vína zase tolik není.
Vendy
lenka
| 31. 7. 2007 13:22
Teda Vendy a co takhle po příjezdu z tábora přijít pořádně pokecat na Třicítky?
Pár tipů
cumperlik
| 31. 7. 2007 11:57
Děkuji za isnpiraci,zuzu.Holky,mohla bych vás požádat o zápis toho,co tak asi jíte?Moc by mi to pomohlo,snažím se stravovat zdravě,ale nějaký chybičky tam určitě budou. Já se snažím mít v jídelníčku hodně obilovin a hodně celých zrn,hodně luštěnin,které vařím vždy s mořskou řasou,hodně ovoce,zeleniny,štˇávy,semínek
........A snažím se nakupovat v kvalitě bio.
Z jídelníčku jsem úplně vyškrtla všechny průmyslové sladkosti,nápoje s cukrem,mléčné výrobky(nahrazuji sojovými),kávu a maso.Už rok jsem veganka.Předem moc děkuji.Přeji krásný slunečný den.
Stravování dětí
vendy
| 31. 7. 2007 09:03
Ještě se vrátím k tomu stravování dětí, myslím, že je to fakt docela katastrofa - čím dnes většina rodičů své děti krmí. Nejen že na tom táboře kde jsem byla byl podle mě jídelníček úplně katastrofální, ale když přijeli rodiče na návštěvu za svými dětmi, přivezli jim hromady sladkostí, chipsů, litry sladkého barevného pití a děti se tím pak nekontrolovaně cpaly, pak si daly na večeři párek a bylo na malér zaděláno. Pak večer kňučely, že jim je špatně . Ach jo, kdyby jim ti rodičové přivezly raději nějaké ovoce .
Jak už jsem psala, připadalo mi, že základem jídelníčku byly levné párky, které se prakticky přidávaly téměř do všeho - do hrachovky, do zelňačky, do bramborového guláše...a na večeři pro zněmu párek v rohlíku. 9x ze 14 dní bylo k obědu kuřecí maso, v těch šílených vedrech, byly omáčky a knedlíky nebo guláš. Jak já toužila po zeleninovém salátů . Nějakou zeleninu jsem tam měla svoji z domu, a když jsem třeba nakrájela čínské zelí, tak se děti hnedka seběhly a po zelí se jen zaprášilo. Takže myslím, že kdyby kuchař připravil v těch horkých dnes místo omáčky nějaký salát, tak by to děti jen uvítaly (alespoň tedy některé). Moje dcera za mnou chodila téměř při každém jídlem s tím, že je jídlo příliš ostré a slané - doma solíme velmi málo, a ta přesolená jídla se mi zdála téměř nepoživatelná ......
snidane
zuzu
| 31. 7. 2007 08:40
jinak k te snidani, ja si bud delam pohankovou, ryzovou nebo kukuricnou kasi kterou rozmicham se sojovym mlekem a pridam jeste kdyz to varim susene ovoce a k tomu potom jim jeste cerstve ovoce a zeleny caj nejcasteji, konvicku..nebo nejaky od sonnentoru, ted jsme si koupila sypany citronova trava a je vyborny ..a hlavne snidam vlocky, menim to, pohankove, spaldove, zitne, jecne, sojove, ovesne, jahelne, z quinoi bio a pridavam susene ovoce(nej ze svoji susicky anebo kupovane biofiky, rozinky, merunky, ale vse jen v bio kvalite)a primicham jogurt, ten taky menim, nejcasteji bily, sojovy, kozi(st.pierre, nebo ten v modro-bílých obalech )a hoooodne cerstveho ovoce, jak ze zahradky, tak co mam doma koupeneho..miluju mango, banany, cerstve fiky, nooo vlastne asi vsechno..ted jsme meli na zahrade broskve, merunky, ostruziny,maliny takze to bylo fajn..slanou snidani jsme uz nemela ani nepamatuji, ale ovoce se snazim jist jenom dopoledne a vecer zeleninu..
Billa
zuzu
| 31. 7. 2007 08:35
ahoj, ja obcas v Bille kupuji ty jejich biobanany, nic jineho jsme zatim nezkousela, ale myslim, ze jen tak by je jako BIO oznacit nemohly, nevim, zase takovy odbotnik nejsem ,abych to poznala treba podle chuti, ale prijde mi ze se mnohem rychle kazi, takze asi zadna chemie pouzita nebyla

http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…
koukni tady na ten odkaz, zde pisi o tech bananech
Ahoj Vendy
Biopavla
| 31. 7. 2007 08:08
už jsem Ti chtěla napsat včera, ale nějak to vůbec nešlo. To jsem ráda, že už jsi zase tady. S tím stravováním dětí je to děs-běs nejen v kolektivu. Uvedu taky tři příklady. Kamarádka má dítko něco přes rok a jako děsně vtipné uváděla, že zrovna měla doma párky, kterým už brzo měla projít lhůta a udělala k nim nějakou kořeněnou omáčku podle její chuti a brambory. To dítku rozmixovala a moc mu to chutnalo!

Maminčina kamarádka zase vyprávěla, že když dělala kuchařku v jeslích, tak dětem smažené řízky mleli, protože děti by je nemohly rozkousat. A jak prý jim to chutnalo, rýžovou kaši s jablky nechtěly.

Potkala jsem kamarádku s malinkou holčičkou, seděly v čínské restauraci, tatínek donesl dva různé obědy a holčička si ukazovala co z kterého talíře chce papat...

Není se co divit, že jim to chutná, protože od útlého dětství si na ty chutě zvyknou a nic jemnějšího potom vlastně ani necítí. Přitom takové strouhané jablíčko plné šťávy je taková dobrota, přidáváme si třeba trochu sušených biobrusinek a mlsáme s manželem u TV.
Zdravá strava
cumperlik
| 30. 7. 2007 21:04
Holky,chci se vás zeptat,kupujete někdo ovoce a zeleninu v bille?Má prý být bio,ale nějak se mi to nezdá.Taky bych vás chtěla poprosit o pár tipů na zdravou snídani,já jsem s fantazií už u konce.
jídlo
zuzu
| 30. 7. 2007 18:10
Vendy a timhle krmi deti to je hrozny ze! ja kdyz vidim co jedi muj bratranek a sestrenka(oba na ZS), tak sestrenk do sebe za pul minuty nacpala coko pribinak a hned potom si sla pro bilej rohlik, to se mi taky nelibi..a ovoce a zelenina, z toho se jim zveda zaludek, to dat ji broskev tak se zblazni. ale cokolady ty muze..njn je to spatny..a kde jsi byla na tabore??
Zase doma
vendy
| 30. 7. 2007 11:19
Ahojky holky, všechny vás moc zdravím po 14 denním "dovolené" - kdy jsem fungovala jako vedoucí na dětském táboře. Bylo to psychicky i fyzicky hodně náročné, ale děti si to myslím skvěle užily . Ale z čeho jsem byla úplně vedle - byl jídelníček , kdybych neměla nějakou svou zásobu z domu...tak bych tam asi umřela hlady - a to tam o jídlo nebyla nouze ...ale o jaké jídlo párky, párky a zase párky, samé bílé a sladké pečivo, knedlíky, přesolené polívky - téměř žádná zelenina a ovoce
dekuji za radu
zuzu
| 28. 7. 2007 17:22
jejej diky za radu uz jsem na to koukala, diky! zkusim sehnat
vejce
sylvik
| 27. 7. 2007 21:35
ahoj zuzu jestli nechceš používat vajíčka tak mrkni na aspczech.cz.vyrábí náhražku vajec ze sóji a kukuřice.-VAJAHIT.Jinak to určitě seženeš ve zdravé výživě
biovíno
biobobi
| 27. 7. 2007 16:19
Ahojte bioholky! Chutná vám biovíno? Já jsem objevila Pálavu od Abrlových a to je lahůdka! Červeného se trochu bojím, zkoušela jsem Merlot Pizzolato Piave, které dováží Pro Bio, a to mi vůbec nechutnalo .... Nemůžete nějaké dobré biočervené doporučit?
vejce
zuzu
| 27. 7. 2007 12:08
no varim si sama a vejce nepouzivam, varim si totiz si myslim docela nizkotucne a vejce je docela bomba, aspon teda zloutek, takze bych se mu rada vyhnula..vejce
pro Zuzu
Petra
| 27. 7. 2007 09:52
Ahoj Zuzu!

Jak ses ptala, čím nahradit vejce...znamená to, že vejce nejíš??nebo jen domácí
biokucharka
zuzu
| 27. 7. 2007 08:24
recept je v biokucharce!..
Peto diky, urcite ji co nejdrive zkusim a taky vynecham tu ogaru..tak jeste jednou dikas!
ted is pochutnavam na zelenem cajiku, jak jsme uz psala z te kolekce Simon Levelt, organic tea
Petra
Viki
| 27. 7. 2007 00:58
prosím, napiš recept, díky.
pohanková sekaná
Petra
| 26. 7. 2007 22:37
dělala jsem ji podle toho receptu, ale bez té okary. Vyšlo to na dva
špalíčky (nerozmazávala jsem to do formy), pěkně se upekly, vše by bylo
v pořádku, jen jsem přidala více vegety než je v receptu a byla příliš
slaná
diky!
zuzu
| 26. 7. 2007 20:05
diky moc! a ty jsi ji uz delala podle toho receptu, asi ne ze? kdyz pises o te jedne surovine, ze nevis co to znamena..
pohanková sekaná
Petra
| 26. 7. 2007 08:38
Ahoj Zuzu,

recept vkládám do biokuchařky!!
kokos
zuzu
| 26. 7. 2007 08:35
ja osobne bych pri stravovani s ***ovym olejem a vubec ***em postupovala opatrne, driv jsme si ho pridavala do musli, ale ted uz ne..je hodne tucny, a navic jsem nekde cetla ze obsahuje i ,,skodlive,, polynenasycene mastne kyseliny, no proste ty, kterym by jsme se meli vyhybat..na telo a na plet ale bude jiste super a na vlasy take, ale v ramci jidla bych to neprehanela..to uz radsi poradny olivovy, avokadovy..
receptík
zuzu
| 26. 7. 2007 08:32
ahoj Peto,
kdyby jsi mi ten recept napsala, byla by to super!
nemam ho, ja jsem chtela zkusit tu smes hotovou, ale urcite lepsi bude ukuchtit si ji sama a navic bez vajicek , tak predem dekuji..
jinak o spaldove kave nevedi kdy bude, ja osobne si myslim, jak to nemaji ani na strankach jako novinku, ze si jeste chvili budeme holky muset pockat..
kokosový olej
jarucka
| 26. 7. 2007 08:15
Dobrý den, chtěla bych se vás zeptat, jak využíváte v kuchyni ***ový olej. Včera jsem si ho koupila v bioprodejně s tím, že ho budu používat na vlásky a tělíčko. Po přečtění jsem zjistila, že má skvělé vlastnosti i v rámci stravovávní. Tápu ale k čemu a jak ho využít, kam přidat................
pohanková sekaná
Petra
| 25. 7. 2007 20:36
Ahojky.

V pondělí jsem dělala pohankovou sekanou. Jen se mi nepovedla - moc
jsem ji přesolila.Bála jsem se, že bude nevýrazná a přehnala jsem to V receptu byly místo vajec 2 polévkové lžíce lněného semínka namočit do půl šálku vody asi na 15minut.

Zuzu, máš na tu sekanou recept nebo jej chceš napsat??
Zuzu
lenka
| 25. 7. 2007 20:31
Zuzu, s těmi vejci nevím. Ale chtěla jsem se zeptat, když ses ptala na tu kávu, jestli ti neřekli, kdy bude v prodeji. Za chvíli mi dojde a tak bych ráda věděla, kdy si ji budu moct zase koupit.
pohanka
zuzu
| 25. 7. 2007 20:17
ahoj holky, mam prosbu, poradite mi jak nahradit v priprave pohankove sekane od probia vejce??
je to instantni vyrobek, zkusila bych nejaky ,,vytvor,, z pohanky sama, ale nevim jak na to..ochutnala jsem tu sekanou v country lifu(v jidelne), a moc mi chutnala, jen nevim jak na ni a v te hotove smesi mi vadi pridani toho vajicka..
jinak jsem dnes bloudila po Praze, country life a albio..shanela jsem tu ,,vychvalovanou,, spaldovou kavu, tu novinku a jeste to nemaji nikde ale ulovky nejake byly:
susena bio rajcata rapunzel(ty jsem zaboha strasne dlouho nemohla nikde sehnet, tak hura ), sojove vlocky, sypany zeleny caj Simon Levelt (nova znacka bio caju)a jeste porcovany skoricovy s jablkem, dale quinou a bio susene merunky, na nic chlazene jsem si netroufla, v tomhle vedru..a jake novinky u vas?
pro Zuzu
Petra
| 18. 7. 2007 17:50
Ahoj! Mně ta špaldová s henědo cerveným obalem spíš odradila, až budeš
mít možnost tak si tuhle kup. Má moc pěkný obal - tu nepřehlídneš

Koukala jsem na ten biojarmark a taky mě láká. Uvidíme, jestli bude
manžel v září doma, tak bych taky ráda jela. Láká mě, že tam kromě
biopotravin budou i řemeslné výrobky. S manželem si dlouho
slibujeme, že něco podobného bychom rádi navštívili.
spalda kava
zuzu
| 18. 7. 2007 12:15
ahoj, ta spaldova kava zni dobre , koukala jsme na stranky pro-bia a jeste ji tam neinzeruji jako novnku..ja mam zkusenosti jen se spaldovou instantni, hnedo tmave cerveny obal, ale nic moc..pak jsme si koupila obilnou kavu yannoh(kterou vychvaluje p.Zemanova v biokucharce)a piji ji, moooc dobra, ale kdyz objevim v obchode tuto vasi novinkuzkusim ji..diky za info z bioslavnosti, ja se chystam na ten Jarmark v zari...
| 18. 7. 2007 08:36
Bio holky, krásné nové příspěvky, zase nějaká inspirace. Chtěli jsme jet na tu bio slavnost, ale vlakem a to by jsme museli hned za hodinu jet zpátky. Tak někdy příště. Mějte se dobře.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55