Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

hokaido
lenka
| 23. 5. 2007 18:59
Zítra budu poprvé zkoušet vařit z dýně hokaido, tak jsem zvědavá, jak se to povede. dám pak vědět.
červená čočka
zuzu
| 23. 5. 2007 09:02
ahoj bioholky,
nemate nejaky receptik na cervenou cocku? neco lehkeho, zdraveho? dik
Saláty na zahradní párty
vendy
| 22. 5. 2007 21:39
Holky nemáte nějaké osvěčené recepty na zeleninové saláty ? Chtěla bych několik salátů vyrobit na tu naši svatební zahradní party, třeba i těstovinové, fazolové ..... potřebuju nějakou inspiraci !
bioprodejna
Petra
| 22. 5. 2007 17:26
No, tak Lenko, ta je úžasná Věřím, že to je radost nakupovat.Upřímně závidím jak z jiného světa, kdybys viděla tu naši s koblihama a pivem, no děs
bioprodejna
lenka
| 22. 5. 2007 09:14
Tak jsem si dala do svého deníčku fotky bioprodejny, kam chodím nakupovat - kdo chce, ať se pokochá pohledem na zdravé dobrůtky
kosmetika
Petra
| 20. 5. 2007 21:10
Při posledním objevání z bioobchodu jsme narazili na nový druh přírodní kosmetiky, jmenuje se Ecocosmetik. Objednali jsme na zkoušku denní krém a je dobrý. Krásně se vstřebává, nezanechává mastnou pokožku.
K nákupu jsme dostali vzoreček těl. krému od Logony Oriental s granátovým jablkem a sezamem. Jak nemám příliš ráda orientální vůni, je na mě dost těžká, tak tohle voní úžasně Je silnější, ale v normě. Jen jsem se dívala do bioobchodu jaké produkty v této řadě mají a nenašla jsem je, tak to je asi novinka.
drink
Petra
| 20. 5. 2007 20:58
Lenko, tak ten drink vypadá moc zajímavě!!Určitě vyzkouším, jen musím sehnat biosirup - ten jsem ještě nikde neviděla - vlastně mě ho ani do této chvíle nenapadlo schánět
můj letní drink
lenka
| 20. 5. 2007 17:33
Tak já každé léto dělám toto, výborné pro teplé dny na osvěžení:
Vezmu půllitr (dělám to ve velkém, protože to vždycky rychle vypiju ). Na dno naliju bio sirup (je to bez cukru, v podstatě hodně koncetrovaná ovocná šťáva - nejlepší je jahody s malinou, prodávají to ve zdravé výživě), na to naliju vymačnakou šťávu z jednoho pomeranče a doliju matonkou. Přidám hodně ledu - drží to i ty barevné vrstvy dokud se to nezamíchá, takže to i hezky vypadá a fakt je to hrozně dobré.
Letní biodrinky
Petrance
| 20. 5. 2007 13:35
Ahoj kocky, dnes je tak kraaasne a zahradka dava takove dobrotky, ze me to inspirovalo k namichani dvou vybornych osvezujicich drinku, stoji za vyzkouseni!

Jablecny s matou
lze pouzit bud jablecny biomost nebo jablecnou koncetrovanou stavu od Sunfoodu, naredenou vodou.
Do sklenene karafy dame hrst cerstvych matovych listu, ktere lzici trochu rozdtime, zalijeme mostemst nebo tou jablecnou stavou a naredime trochu vodou nebo mineralkou. Muzeme pridat led a na platky nakrajene jablicko.

Citronáda s bezem
Vymackame stavu z citronu, nalijeme do karafy a pridame lzici medu nebo ryzoveho sirupu, smichame. Pak dolijeme vodou ci mineralkou a do karafy vlozime kvitky bezu (bez zeleneho stonku, ten nema dobrou chut) a nechame chvili macerovat, podavame.

Dobrou chut!

Mate taky nejake special letni drinky? sem s nimi!
nový internetový bioobchod
zuzu
| 18. 5. 2007 10:03
ahoj bioholky,
na strankach biospotrebitel.cz jsem se docetla ze je novy internetovy bioobchod, tak jen davam echo, abyste take vedely ..
www.biokvalita.cz....
jinak vcera jsem u nas v obchode se zdravou vyzivou dostala vzorecky kosmetiky, ktera se jmenuje Logona, znate ji? mela jsem nocni krem s ruzi a myslim, ze OK..ale je dost draha, krem skoro petistovku..mejte se.
chlebicky
zuzu
| 17. 5. 2007 07:44
tak to ty chlebicky taky zkusim, kdyz je tady tak chvalite, uz jsme je taky mockrat videla na pultech.. .
špaldové suchárky
anonym
| 17. 5. 2007 07:27
To jsou ty, co jsem přikusovala k tomu zelnému salátu.Používám je hodně, třeba při takovém neúplném půstu při úplňku. Namáčím si je třeba i do čaje.A normálně namazané čímkoliv jsou skvělé.
pro Vendy
Petra
| 16. 5. 2007 21:14
Děkuji za tip, vyzkouším..
ach jo ....
vendy
| 16. 5. 2007 21:13
Holky taky už se vám stalo, že jste psaly příspěvek sem nebo do deníčku a při odeslání se vám to prostě ztratilo ? Mi se to stalo zrovna teď, tak zuřím , psala jsem příspěvek do deníčku je celý fuč a už se mi to znovu psát nechce...jdu koukat na Jste to co jíte ......
pro Petru
vendy
| 16. 5. 2007 21:10
Jo jsou to takové malé hranaté suchárky, já jsem je jedla jen tak holé, jsou křehké a dobré ale na obale doporučujou je namazat nějakou pomazánkou a ozdobit zeleninou, to by pak byla určitě super mňamka, třeba jako zdravé pohoštění....
má lednice je chudák
anonym
| 16. 5. 2007 21:00
Tedy naše lednice je ve srovnání s vašema úplná popelka. Mám tam jen sojovou kyšku, sojový jogurt, dvě sýrové pomazánky a dva salámky pro manžela. Pak klasické tetrapakové mlíko a nějaká ta vajíčka. Máme totiž hloupý zvyk i při plné lednici, kupovat si další jídlo podle toho na co zrovna máme chuť. To co máme v lednici se nám pak zkazí , tak se snažím nakupovat málo, ale časteji. Jinak Tesco zavedlo nově chlaďák s bio a racio výrobky. A tak jsem si poprvé v životě koupila kozí jogurt, zatím jsem měla jen sýry. Peg
chlebíček
Petra
| 16. 5. 2007 20:51
Vendy, myslíš takové suchary v bílém sáčku ? Jesti ano, tak jsem na ně v obchodě koukala, ale neměla jsem odvahu je koupit přišlo mi, že budou tvrdé a suché. Tak když jej chválíš, tak je taky ráda vyzkouším
Špaldový chlebíček
vendy
| 16. 5. 2007 20:40
Holky znáte Špaldový křehký chlebíček od Pro-bia ? Já jsem ho teď koupila poprvé a je super
lednička
vendy
| 16. 5. 2007 19:51
Jé Lenko to je dobrý nápad s tou ledničkou, bezva inspirace ! Hned jsem se běžela mrknout co tam teda vlastně všechno mám. A mám tam bio tvaroh, bio kysaný nápoj, tofu pomazánku, mrkvovou svačinku, česnekovou svačinku, balkánský sýr, pórek, 5 rajčat, 3 papariky, čínské zelí, okurek, uzené tofu, bio smažený tempeh, seitan special, olivy, kombuchu, kozí sýr, lučinu, bio kečup, sojovou omáčku, umeocet, javorový sirup, jablkový koncentrát, 8 bio vajec, soj. smetanu, pomazánkové máslo, bio hořtici a pradědovu pochoutku s česnekem.
To by mě zajímalo, co by na ty naše ledničky řekla doktorka Kateřina .
biozásoby
Petra
| 16. 5. 2007 19:13
Ahoj bioholky !
Tak nevím jestli se s naší ledničkou momentálně chlubit, je před doplněním zásob. V našem městě moc chlazených věcí ke koupi není, tak je kupuji v pátek, když jedu do školy a stihnu odběhnout na koupit. V lednici máme meruňkové acidofilní mléko, 2x mozarella, 4x rajčata, asi 1kg mrkve, půl bílé ředkve, svazek ředkviček, půl salátové okurky, 4 červené řepy, asi 1kg jablek, cibule, česnek,sterilovanou kukuřici, hrášek, sklenici kysaného zelí, 2 balíčky biobujónu, biorajský protlak, biosoj. smetanu, rostlinou smetanu, Olma máslo, 2 skleničky sádla, biosterilovanou cizrnu, nebio sterilované fazole v chilli omáčce, domácí zavařené okurky, domácí zavařené houbydomácí cuketovou pomazánku na chleba, domácí rynglovou marmeládu, 12ks domácích vajíček, 2x tvaroh, 2x biohořčice, klasická kremžská a plnotučná hořčice, pro manžela 2x tatarská omáčka

Také mám spíš biopotraviny ve spíži jako biotěstoviny, biorýže, různé druhy bioluštěnin, hotovky - bulgur s čočkou, pohanková sekaná, biopohanka, biojáhly, biokoření,biosemínka, biosušené ovoce,biočaje, biorůzné druhy vloček, ....Tyto potraviny se dají nakoupit i třeba v Albertu, takže to není problém. Ale potěšili mě, včera jsem v Albertu objevila i 2 druhy biojogurtů od Olmy - na zkoušku jsem koupila. Já totiž mléčné výrobky moc nejím, protože mě dost zahleňují a už mi ze dvou různých vyšetření vyšlo, že pro mě nejsou vhodné - právě kvůli zahleňování.

No tak toto bylo příjemné zpestření během učení angličtiny, jdu pokračovat dále
Jídelníček pro kamion
kuchticka
| 16. 5. 2007 17:09
Holky mám tátu celý týden na cestách,řídí kamoin,má nadváhu a chce zhubnout. Stravuje se sám to co mu nabalím-většinou to jsou sendviče a pár konzerv. Taky miluje nezdravé čínské polívky-je to rychlé a na chvíli ho to zasytí.Tak mám pro vás bio holky výzvu- prosbu-jestli byste nesestavily týdenní jídelníček zdravých jídel-do ruky- co může jíst po cestě a taky teplé jídlo co mu můžu uvařit -zavařit-a on si to ohřeje. Díky moc pak kouknu-navařím a napíšu jaký to mělo úspěch.papa
na bio
kuchticka
| 16. 5. 2007 16:46
padne asi celá výplata.Jak tak koukám jen na poslední stránku tak mám co předělávat .Najvíc mě Leni zaujal ten salám jak to chutná?Už musím jdu dělat nebio kuře na zelí.papa
zásoby
lenka
| 16. 5. 2007 16:23
No spížku jsem vynechala, tak toho je hodně - spousta různých druhů bio těstovin, semínka, oříšky, vločky, rozinky, sušená rajčata, bio rýže, luštěniny, různé druhy bio olejů, Špaldoto, já už ani rychle nevím, co tam všechno je. Jo a v mrazáku mám několik balení bio zeleniny - směs, pak mražené tři balíky petrželky a jahody.
Lednička
biobobi
| 16. 5. 2007 15:49
Ahoj Leni! Teda, Ty máš vybavenou ledničku, přijedu na návštěvu! Já žiju sama, takže je to skromnější: svazek biocibulky, dvě biomrkve, kadeřavý salát, okurka, pár jablek, dva balíčky česnekového tofu, uzený šmakoun, robi plátky, velký bílý jogurt od Naturpur, sojové mléko Naturpur, rajčatová Passata od Alnatury, jeden kozí jogurt, fazolovou pomazánku, Tofu pomazánku, brokolicovou a mrkvovou pomazánku ... Vybavenou mám spíše spížku s těstovinami a jinými obilovinami a luštěninami ... Tam také ukládám Tamari a mnou nově objevený skvělý umeocet
lednice
lenka
| 16. 5. 2007 15:29
Bio holky, napadlo mě udělat takový průzkum- otázka zní- Co právě teď máte ve vaší lednici? Před chvílí jsem se tam snažila nacpat půlku melounu, ještě se tam vešel, jinak tam mám tři svazky tuřínku, lilek, papriky, citrony, asi deset balení řezů z bílků s mořskou řasou (vypadá to jako salám, manžel to jí ve velkém), klaso kostky na čínu, tofu sýry, bio vejce, bio margarin, omáčku tamari, deset bílých bio jogurtů, robi maso, sójovou smetanu, rajčatový protlak, bio hořčici, píorek, jablečný ocet, láhev bio vína, dvě balení tortelin plněných sójovým masem a pak ještě kosmetiku a balení bahna z mrtvého moře
Šmakoun - Lindule
anonym
| 16. 5. 2007 15:04
Ahojky, díky moc, už aspon vím,co si pod tím představit:) Dneska půjdu do obchodu, tak se tam na to určitě mrknuTerka
třídění
lenka
| 16. 5. 2007 14:49
U nás bohužel široko daleko nejsou kontejnery na plast, dokonce jsem psala na radnici, ať s tím něco udělají, ale zatím žádná změna
ještě třídění odpadu
anonym
| 16. 5. 2007 13:26
Ahoj bio holky. Třídění odpadu patří k životnímu stylu, ale u nás ještě pořád bohužel moc nezavedeme. Mám dceru, která teď promuje z ekologie a ta třídí úplně všechno. Ale kontejnery jsou bohužel jenom na něco, tak myslím, že hlavní chyba je v tom, že to není kam odnášet.Dcera hrozně chválí ty, co třídí, tak jste fajň, že nemyslíte jenom na svoje tělo.
Šmakoun
Lindule
| 16. 5. 2007 12:15
Terko, šmakoun je bílkovinový plátek - náhrada masa. Možná by se to dalo trochu přirovnat k tofu. Seženeš ho v krámcích se zdravou výživou nebo i v některých hypermarketech. Např. v Tescu je mají (v oddělení s chlazenou zdravou výživou)
Smakoun
Lindule
| 16. 5. 2007 12:12
Já si ho jen přidávám do salátu. Nebo jsem si ho přidala k naklíčenému hrachu (pučálka). V jídelně nám ho dělali zapečený s plátkem uzeného sýra a sardelovou pastou. Jinak na stránkách www.smakoun.cz jsou v kuchařce různé recepty. A vypadají dost lákavě.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
23. 5. 2025 10:31
14340
Elsa
23. 5. 2025 09:18
73358
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55