Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

dýně
lenka
| 27. 4. 2007 08:55
Vendy, když nepřijdeš na to, co z ní uvařit, tak si ji někdy vystav jako dekoraci . mě se totiž hrozně líbí jak vypadá. Jinak myslím, že v Biokuchařce H. Zemanové nějaký recept na její zpracování bude, myslím, že jsem ho tam viděla, ale teď ji nejsem úplně jistá.
Hokaido
vendy
| 27. 4. 2007 08:28
Taky přeju všem krásné ráno, i u nás sluníčko svítí, z pelíšku mě vytáhlo už před šestou !
Dousabel - snad se ti podaří chřipajznu zahnat, je to drzost že tě otravuje, když je venku tak krásně !!!

Holky koupila jsem poprvé dýni hokaido a nevím co s ní, nějaké recepty jsem sice našla, ale namáte někdo nějaký odzkoušený ??
Dobré ranko,
anonym
| 27. 4. 2007 08:13
copak vás sluníčko netahá z pelíšků? Já mám dovču, ale kazí mi ji chřipajzna, už mne taky dohonila. Nasadila jsem homeopatika, tak doufám, že nepodlehnu úplně. Ikdyž teď tu sedím atupě zírám na obrazovku a ruce se mi vůbec nemohou rozeběhnout po klávesnici. Musím sebratu všechny síly a jít chvíli ven načerpat nějakou energii.
bioabecedář-vystopování - pokračování :-)
anonym
| 26. 4. 2007 20:46
omlouvám se, odeslala jsem to nechtěně předčasně, takže pokračování zde:
....v hlavním okně se objeví části katalogu, zvolit 4 řádek Chovatelství, Zahrada, Gastronomie. A jsme skoro u cíle. Na straně 26 je vyfocený Bioabecedář. Za povšimnutí možná bude stát i Bio-kuchařka, která je vyfocená v dolní části str. 26 nalevo.
Na podrobnější informace si asi budeme muset ještě chvilku počkat. Ale já se na Bioabecedář těším a spořím. Ahoj Petra
bioabecedář - vystopování
anonym
| 26. 4. 2007 20:41
Ahoj,
zadala jsem do vyhledávače seznamu Bioabecedář a k mému velkému překvapení nebylo NIC nalezeno. Ale vystopovat se dá na www.grada.cz, v levém sloupečku kliknout pod světlezeleným katalogem na stáhnout PDF,
pro dousabel
vendy
| 26. 4. 2007 07:19
Tak to je skvělé, že tě návštěva bioobchůdku tak nadchla, já jsem na tom byla podobně taky jsem byla z první návštěvy bioobchůdku nadšená, teď už jsem se tam rozkoukala a vím co kde najdu, ale při každé návštěvě tam vždycky objevím něco nového . Co jsi tedy nakoupila a co se chystáš zkoušet ? Mě chutnalo zatím snad úplně všechno, jen cizrně pořád nějak nemůžu přijít na chuť....
plus
ryba
| 26. 4. 2007 06:57
Opět jsme měli doma leták z biopotravinami ,které prodávají v plusu.

Mají už bio brambory,citrony,mrkev, čaje atd. Jogurty mají za 6,90 a jsou fakt dobrý,ale já se tam dostanu nejdříve ve čtyří odpoledne a nemám šanci ho vůbec koupit.

Překvapilo mě,že to lidi tolika kupují .Možná je to cenama,protože je to levnější než ve zdravé výživě. Mají tam ještě těstoviny a biosalámy,ale ty jsem nezkoušela.
Bio obchod
anonym
| 25. 4. 2007 23:30
Vendy,
ta dnešní ávštěva Bio obchůdku mne doslova nadchla. Bylo tam tolik věcí, o kterých jsem slyšela nebo četla a ještě více těch, které vůbec neznám. Naštěstí je to celkem v centru města, jen zastrčené v postranní uličce, takže tam budu jistě častým zákazníkem. Nakoupila jsem některé suroviny podle tvých receptů a od pátku do úterý mám volno tak budu testovat sebe i rodinu. Byla jsem tam s maminou a ta říkala, že počká až to ozkouším a pokud budu pět chválu i potom tak to začne také testovat na sobě a bráchovi.
balíčky
Petrance
| 25. 4. 2007 16:42
Hmm, tak balíčky vypadají lákavě, díky, za tip, zkusím.

Taky se chystám připravit bezmasé špízy - zeleninka+sýr nebo tofu a olivový olejík a koření.
Bohužel manžílek opravdu ulítává na uzeninách a špeku a tak...aspon, ze špek máme od rodičů ze zabíjačky a ten je domácí a takřka bio. Už jsem ho naučila aspon na zdravé pochutiny - biohořčice, biosójovka a tofunéza. Tyhle pochutiny jsou vůbec skvělé pro začátek i pro nedůvěřivce. Mají super chut a v těch nebio je opravdu hodně éček . z tofunézy dělám moc dobrý dip ke smaženým či pečeným jídlům - tofunéza se smíchá s troškou shoyu a nastrouhanou bílou ředkví daikon, může se ještě zakápnout umeoctem. Moc dobré a pomáhá na trávení.
:-)
vendy
| 25. 4. 2007 14:30
Jé nějak mi selhalo přihlášení, ten příspěvek ke grilování je můj !
Letní grilování
anonym
| 25. 4. 2007 14:29
My také u našich na chalupě grilujeme hlavně na žulovém kameni, já používám často jako alternativu masa šmakouna. Naložím ho stejně jako maso, nějakou dobu dopředu do směsi koření a chuťově je to pak naprostá jednička .
Jak už psala Kloa, také děláme různé balíčky do alobalu . A když je houbařská sezóna tak pečeme na grilu růžovky - to je úplná delikatesa .
grilování
Kloa
| 25. 4. 2007 14:15
Mám moc ráda grilované ryby. A co se týče té zeleniny, tak jsme si hodně oblíbili grilované balíčky. Psala jsem o tom v komentáři Vendy. Tohle prostě zbožňuju Tady je odkaz do deníčku Vendy (deníček se jí vážně daří)

http://www.moje.victorie.cz/…-velikonoce.html?…

A tady je zkopírovaný text, komu se nechce hledat:
My jsme jednou u známých ochutnali grilované balíčky a od té doby je děláme při každé grilovací příležitosti, i když těch příležitostí zase tak moc není ... Balíčky se připraví tak, že se do alobalu naskládá zelenina, popř. i další věci, každému dle chuti. No vím, že jste na to zdravé, ale já té anglické neodolám :) ovšem ne tučné, je třeba vybrat krásnou libovou. Takže na obdélníček alobalu se postupně pokládá anglická, doprostřed rajče a kolem další zelenina jako je paprika, pórek atd. ale co je na tom nejlepší je květák. Vlastně do těch balíčků můžete dát jakoukoli zeleninu, ale tyto se nejvíce osvěčily, celá ta hromádka se pak posype takovou bylinkovou vegetou (má oranžový obal) a pro bio verzi máme i koření od vegy :) A balíčky jsou hotovy jakmile uvnitř praskne rajče. Ale někdy to rajče ne a ne povolit a chutě už jsou velké, tak jakmile je zelenina měkká, tak je hotovo.
Každá porce se zabalí do alobalu jako balíček.

Petrance, takže když tam manželovi přidáš i pár koleček jeho oblíbené klobásky, bude to tak napůl, bude tam mít to své i to zdravé.
Letní grilování
Petrance
| 25. 4. 2007 13:42
Ahoj holky bioholky , chci se zeptat, jak jste na tom s letním grilováním? Máte nějaké tipy na alespoň zčásti zdravé alternativy plus dobroty k tomu? Já se tedy snažím vyhnout jídlu, připravenému přímo na ohni (spíš griluju na horkém kameni nebo aspon na nějakém podkladu), můj manžel ale zbožňuje ty klasické nezdravoty jako klobásy, steaky atd...takže se to snažím vykrejvat aspon grilovanou zeleninkou, toustíky a k tomu spoustu salátů a omáček. Budu ráda za každou novou inspiraci ! at zije jaro léto!
HanaK
Ivet
| 25. 4. 2007 12:53
Ano už jsem o tomhle skvělém obchůdku slyšela, ale do Valmezu bohužel nemám moc cesty.Ale Zrnko v Rožnově je pro mne zatím dostačujícíTakže jak tam budeš mít cestu tak ho určtiě taky navštiv. Hezký den Ivule
Ivet
anonym
| 25. 4. 2007 12:41
Díky moc, určitě se tam kouknu. Já nemám takový přehled, protože tam nejsem tak často. Je fajn, že bio v Rožnově vzkvétá ....ještě je celkem slušně zásobený obchod ve Valmezu, kousek od autobus. nádraží u řeky vedle mostu.
for HanaK
Ivet
| 25. 4. 2007 12:16
Ahojky Hani tak ted tě asi překvapím, nakupuji v Rožnově v Zrnku, Je to ve vchodě vedle mozaiky krásy(na náměstí za Droxi).A můžu říct že Mandragora se Zrnku zdaleka nevyrovná!Ikdyž je menší tak sortiment mají úžasný.A taky prodavačky umí skutečně poradit.A jsou velice ochotné.Takže doporučuji navšívit Zrnko je to otevřený teprve půl roku ale příznivců má už hodně.A taky je levnější než Mandragora.
Zatím pa pa
Ivet
anonym
| 25. 4. 2007 12:09
Ahoj Ivet, nakupujuš v Rožnově v Mandragoře nebo je v okolí ještě nějaká jiná zdravá výživa, která unikla mojí pozornosti?
rajčata
vendy
| 25. 4. 2007 11:15
Ano, výrobky bio jsou opravdu i chuťově mnohem lepší než klasické....třeba u rajčat je to hrozný rozdíl, dříve jsem přes zimu rajčata téměř nekupovala, protože jsou takové nijaké bez chuti, teď co jsem objevila v Bille bio rajčata, tak je můžu koupit kdykoli a chuťově jsou opravdu super
:o)
Ivet
| 25. 4. 2007 11:03
Ahojky holky vidím že ty Bio-obchůdyk berete hezky útokem Já taky chodím občas nakupovat do bia a musím říct že jsem tam objevila už tolik vynikajících věcí, kterým se jídlo z normálního obchodu nemůže vyrovnat.Tak třeba pečivo je tak skutečně celozrnné a fatk chutné Ale to asi vite ale včera sjem si koupila podle rady mé kamarádky jáhlovo-mandlový dezert s šlehaným ovocem,a řeknu vám něco tak dobrého sjem už dlouho neměla.Je to sice docela drahé 200g 47,- ale stojí to za to!!!Taky si kupuju různé sojové dezerty zn.ALA a jous taky super, těstoviny s mikrořasou, různé vločky, karobové tyčinky, no prostě člověk si tam koupí opravdu výborné věci.

Tak s chutí do bio výrobků
Plus
anonym
| 25. 4. 2007 10:33
Ahoj, dneska jsem se byla podívat v Plusu na tu jejich novou řadu biovýrobků. Je super, že mají biohovězí a biosalámy. Nadchli mě i biovajíčka. To jsou věci, které se v normálních obchodech i těch speciálních s biopotravinami nedají sehnat. Vím, že maso, alespoň částečně jíst chci, ale v biokvalitě od zvířat co nežili na dvou čtverečních metrech a nevyrostli na hormonech. Nabídka biomléčných výrobků je poslední rok stále víc a víc bohatší. Teď i tesco zavedlo bioregál s mléčnými výrobky, ale maso jsem pořádně ještě nikde neviděla. Petrích
amarant
zuzu
| 24. 4. 2007 19:46
ahoj,
ja jsem uz amarantove testoviny mela byly dobre, nejeli mi teda cizrnove, brrr, ale treba ktery miluju jsou pohankovo- spaldove a taky doporucuju grahamove(to jsem mela spagety), ted jsem si oblibila i quinou, pripravuje se jako ryze a chutna moc dobre, jsou to mensi zrnka nez ryze, ale fakt vynikajici..dnes jsme si koupila i vlocky z quinoi, tak jsem na ne zvedeva, jak budou chutnat v jogurtu..holky nevite jak na ty placky susene v susicce? je tam na to specialni plat, ale nemam s tim zkusenosti a v navodu to neni, jak pripravit treba ty placky, z jakyho ovoce..diky
pro hanicku
vendy
| 24. 4. 2007 15:48
Tak to je fajn, že má alespoň mamka pochopení . Pokud ještě nevyděláváš, tak to máš těžší.......ale je super , že jsi se o biopotraviny začala zajímat už takhle brzy
Uvidíš, třeba se vám podaří časem zlomit i taťku
bioabecedář
hanicka
| 24. 4. 2007 15:44
jo jo ten abecedář jsem už taky zaznamenala. viděla jsem ho v katalogu firmy Grada pod titulkem "připravujeme". Má to být něco jako průvodce nakupováním biopotravin a mají tam být informace o ne moc známých biopotravinách
já a bio
hanicka
| 24. 4. 2007 15:37
Ahoj!
Vím, že toho moc nenapovídám, protože si mezi vámi přijdu jako úplný amatér. Ale doufám, že se to časem zlepší.Zatím totiž studuji a doufám, že ještě dlouho budu, a tak nemůžu chtít po rodičích kupovat jen potraviny v biokvalitě. Asi bych je finančně zruinovala. Mamka má pro mě naštěstí pochopení, takže občas zajedem do Prahy navštívit pár bioobchůdků a nakoupit zásoby. S tátou je to ale horší, protože ještě nepochopil, v čem tkví kouzlo bio a myslí si, že je to celé podvod.....ach jo !
Každopádně až budu pracovat a sama si vydělávat, chci přejít na bio úplně!To bude jako sen !
Bioabecedář
Petrance
| 24. 4. 2007 09:35
Ahoj Petro, to je skvělá zpráva, kde jsi to přesně objevila? mě se info o knížce na stránkách Grady ani Smartpressu nepodařilo najít.
pro dousabel
vendy
| 24. 4. 2007 08:17
Tak potom dej určitě vědět, co jsi všechno v bio-obchůdku objevila !
zdravím nejen Bio holky, ale všechny co pracují na svém zdraví
anonym
| 24. 4. 2007 06:08
Tak vám musím říct, že jsem se tu pořádně "nakazila". Včera jsem si koupila těstoviny s amarantovou moukou. Doteď jsem amarant znala jen ve slakých tyčinkách, tak jsem zvědavá jak mi to bude chutnat a co moji kluci. Mamča objevila Bio obchod u nás ve městě, tak se tam zítra vrhnem při svých obvyklých pochůzkách.
pokračování biokuchařky
anonym
| 23. 4. 2007 20:49
Ahoj Petrance a ostatní bioholky! Našla jsem na netu, že další knížka Hanky Zemanové, která se bude jmenovat Bioabecedář, vyjde v červenci 2007. Dokonce je v nabídkovém katalogu vydavatelství Grada (můžete se kouknout na obálku). Petra
Obilné sirupy
Petrance
| 21. 4. 2007 23:10
Ahoj Lenko, možná jsi napoprvé ochutnala Sladěnku čili ječmenný slad, který má specifickou chut a každému nechutná. Rýžový, pšeničný nebo sirup agáve nemají pachuť a dají se použít všude místo medu nebo cukru. Já s nimi sladím skoro všechny moučníky a výborné jsou na polévání sladkých kaší . Obilné sirupy a slady jsou dobré právě i na oslazení různých dresinků, když se chceš vyhnout cukru. Pečení s nimi je trochu jiné, než s cukrem, protože jsou tekuté, ale dá se to vychytat a vyplatí se naučit s nimi péct. Nepřekyselují organismus jako cukr nebo med, takže pro zdraví jsou
Hanička
lenka
| 21. 4. 2007 19:39
Hani, ty mě tady všichni rádi přivítáme, ale musíš taky něco psát Zatím jsi se moc nerozpovídala

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 18:59
14345
..Magda
23. 5. 2025 21:23
73364
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55