Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Hani
Biopavla
| 15. 4. 2007 17:52
tak to jsi napsala přesně, taky se tu cítím dobře proto, že se dozvídám zajímavé věci a hlavně že většina lidí nemá pro zdravý styl pochopení. Tady je člověk jako ryba ve vodě.
díky
hanicka
| 15. 4. 2007 11:19
Ahoj! Tak děkuji! - moc jste mě potěšili. Bála jsem se totiž, že mě mezi sebe nebudete chtít vzít, což by mě mrzelo, protože je to tady super. Ráda sem často chodím a dozvídám se spoustu zajímavých věciček, pro které většina lidí v mém okolí nemá bohužel pochopení. Tak teď už strach nemám
Haničce
Biopavla
| 15. 4. 2007 07:36
Ahoj Hani,
vidíš, když jsem si Tvůj příspěvek přečetla v duchu jsem si řekla to je supééér a začala jsem se pídit po info o Plusu.
Je pravda, že by si to člověk neměl říct jen v duchu a svou radost dát najevo. Nejsem tu dlouho, ale všichni mi tu připadají prima, takže snad přijmeš alespoň dodatečně můj dík, protože Tě samozřejmě počítám mezi všechny prima holky. Nebýt Tebe, tak bych to totiž vůbec nevěděla!!!
pro Hanicku
vendy
| 14. 4. 2007 20:23
To si vůbec neber osobně, třeba já jsem ten tvůj příspěvek o výrobcích v Pulsu prostě přehlídla . Určitě se nenech odradit, čím více bioholek sem chodí, tím lépe !
.
hanicka
| 14. 4. 2007 14:38
To já nevim. Když se na něco zeptám, nikdo mi neodpoví. Když sem něco napíšu, nikdo na to nereaguje a když to napíše někdo jiný, je k tomu plno příspěvků. No možná si to moc beru, ale mrzí mě to.
??
zuzu
| 13. 4. 2007 18:52
a proc Te nevnimame?
tak nic no
hanicka
| 13. 4. 2007 17:56
vřele děkuji, že mě vnímáte
PLUS
zuzu
| 13. 4. 2007 15:11
ahoj,
ja tam dnes byla v tom Plusu a teda me to nejak nenadchlo..testoviny maji klasicke, sice bio, ale psenicne, zadne celozrnne, z ovoce jsem si koupila citrony bio, ty jsou pekne 4ks za 15kc, jinak moc te zeleniny a ovoce neni a kdyz tak 2.trida, ani treba vlocky klasicke nemaji, to maji slazene bio musli s prichuti, kukuricne lupinky a spise uz takovehle ,,hotove,, kombinace..to ja preferuju koupit si ruzne druhy vlocek, susene ovoce,ci sama si nasusit a udelat smes sama, nez prislazovane a tvarit se ze je to racio a zdrave, ikdyz bio..ale mleko, vejce, tvaroh a jogurty hodnotim kladne, to je fajn ze maji..ale treba tvaroh jsme nekoupila nebot mam ten svuj oblibeny od MILKA BIO TVAROH, jak o nem tady bylo napsano uz hafo veci a ten je fakt neprekonatelny ..takze nejak z te nabidky nadchnuta nejsem, ale urcite je to plus pro ty vejce, brambory a pro ,,masozrouty,, nebot tyhle veci se v biu tezko shaneji..
Plus
vendy
| 13. 4. 2007 14:51
Nabídku v Plusu vypadá fakt dobře , u nás máme snad celou síť hypermarketů, jen ten Puls ne - teď mě to docela mrzí !!!
Plus
Biopavla
| 13. 4. 2007 13:22
Zdravím všechny.

Pokud chcete znát sortiment Plusu, najeďte si na www.plus.cz a koukněte se i na letáček ke stažení, jsou tam výrobky i ty, které mají přijít na trh až později včetně zmrzliny! Byla jsem tam dnes, ceny fantastické Vejce např. za 24.90 6 ks no prostě paráda.
Pa,pa.
Plus
vendy
| 13. 4. 2007 07:51
Reklamu na bio výrobky v Plusu jsem viděla, ale u nás bohužel žádná jejich prodejna není..... Až zjistíš, co tam všechno mají, tak dej vědět
bio
ryba
| 13. 4. 2007 07:02
Ahoj bio holky, včera se mi dostal do ruky letát plusu.
Nevím jestli jste ho už viděly ,ale ode dneška tam mají mít biovýrobky. Odpoledne se tam chci stavit a zjistit,co to je.
Jen jestli jste už něco nekoupily a v jaké to je kvalitě.
Biokuchařka
Lindule
| 10. 4. 2007 14:32
Vendy, dokonce do ní nahlédl i můj manžel, začal v ní listovat a pak mi četl některé pasáže, které ho zaujaly. A už pokládá za samozřejmé, že když jde do nebo z fitka, tak se staví ve zdravé výživě a koupí mi tam čerstvé pečivo.A na sebe už také nezapomíná. Minule to nestihl a tak si koupil makový hřeben v normální pekárně. Stěžoval si, že ho tolik nezasytí jako špaldový loupák s hrozinkama ze zdravé výživy.
pro Zuzu
vendy
| 10. 4. 2007 13:42
Zuzu quinou jsem ještě nezkoušela, ale když ji tak chválíš tak ji také vyzkouším !
pro Linduli
vendy
| 10. 4. 2007 13:40
Bio-kuchařka od Hanky Zemanové je moc fajn, taky ji mám a často v ní hlednám ispiraci - všechny recepty, které jsem už zkoušela byly moc dobré a taky je tam spousta zajímavého čtení .
quinoa
zuzu
| 10. 4. 2007 11:56
ahoj bioholky,
znate quinou? ja ji mela koupenou uz strasne dlouho ale nevedela jsem co s ni, tak jsme si nasla ze se vari normalne jako ryze 1:2, do vyvareni vody a byla moc dobra!!
kouknete na:
http://gurman.centrum.cz/…ave/clanek.phtml?…
dala jsem si do ni nakrajene tofu a zeleninku, a moc dobre..chut lepsi nez kuskus, ale priprava obdobna..takze doporucuju!
Velikonoce
zuzu
| 7. 4. 2007 09:07
Ahoj holky,
preji Vam vsem vesele Velikonoce, pa.
biokuchařka
Lindule
| 6. 4. 2007 16:17
Sedím v knihovně a vedle mne leží Biokuchařka Hanky Zemanové. Právě jsem si ji půjčila a strašně moc se těším, až si v ní budu zítra číst a hledat inspiraci.

Hrášek na pučálku už mi klíčí, takže o chlebu a soli nebudeme. (i když takový čerstvý chlebíček je taky mňamka)
klíčení
micka
| 5. 4. 2007 11:56
Zuzu, já klíčím mungo v PET láhvi od vody.Mungo nejprve na noc dám do misky s vodou, ráno ho scedím a dám do PETky, kterou pod hrdlem uříznu a těsně nad dnem udělám několik děr, dvakrát až třikrát deně ho propláchnu čistou vodou, za dva až tři dny je naklíčené.
pučálka
zuzu
| 5. 4. 2007 11:26
no to drzim palce, snad se to povede, pak dej echo ..ja jsem se jeste neodvazila neco klicit, kupuju jiz napucene mungo, ale urcite to chci zkusit, jsem videla v albiu ze maji i ty specialni zarizeni na puceni..ale nevim ani kolk stoji, jsou to takove plastove nadoby, vypada to jako mala susicka, mate nekdo s timhle zkusenosti jak to v tom jde ci nejde?
pučálka
Lindule
| 5. 4. 2007 08:20
Děkuji.Určitě ji zkusím udělat na slano. Sladkou by mi manžel nejedl . Teď jen aby mi vyklíčil hrách, jinak budeme mít chléb se solí.
pučálka
zuzu
| 5. 4. 2007 08:13
Ahoj,
zrovna tento tyden mi prisel BIOmesicnik a tam pucalku rozebiraji..
pisi ze se jidala oprazena na suche panvi solena a peprena..nebo nasladko s hrozinkami..
nebo opekana na rozehratem masle..do zruzoveni, slupky co se oddeluji se mohou odstranit nebo nechat, dale se ochuti medem, rozinkami, skorici..
tak tohle pisi v mesicniku, je to takove lehke, ale treba nekdo zkusi .
pučálka
Lindule
| 4. 4. 2007 14:58
Ráda bych o Velikonocích připravila pučálku. Hrách jsem již dala naklíčit. Jen se mi k tomu nechce dávat uzené maso. Asi ho nahradím uzeným tofu nebo šmakounem. Neděláte někdo také pučálku? Nemáte šikovný recept? díky L.
med
lenka
| 4. 4. 2007 14:20
Martule, já taky používám při pečení jen med...ale přesný poměr ti neřeknu, chce totiž odzkoušet na vlastní kůži....dělám to tak, že prostě těsto uchutnávám. No a když třeba dělám koláče a dávám med nahoru, tak před dopečením kousek ochutnám a případně všechny koláčky ještě trochu medem zakápnu.Jinak rozdíl mezi koláčem slazeným medem a klasicky nevidím vůbec žádný, teda myslím v chuti.
med misto cukru
Martule
| 4. 4. 2007 14:13
ahojka vsem, moc prosim o radu - moc rada pecu -jsem totalni sladkomil a vsude zatim pouzivam hnedy cukr, ale moc rada bych zacala pouzivat do peceni i med -ovsem nevim,kolik? mate nejaky vyzkouseny pomer? kolik lzic medu na kolik dkg cukru? za odpovedi predem velmi dekuji a preji krasne velikonoce plne slunicka Martule
Recepty
Dasa
| 4. 4. 2007 10:45
Rádo se stalo
až přijdu na nějakej zajímavej receptík, tak ho zas napíšu
pro Dasu
vendy
| 3. 4. 2007 22:26
Dášo, díky za zajímavé recepty těstoviny na sladko dětem určitě udělám !
Kynuté pohankové knedlíky
Dasa
| 3. 4. 2007 18:56
Tak tady je receptík:
500g pšeničné celozrnné nebo polohrubé mouky
300g pohankové mouky
5 lžic ovesných vloček nebo ovesné mouky
3 lžíce sojové mouky
3 lžíce pomletého lněného semínka
1 lžíce pomletého neloupaného sezamu
5 lžic oleje
lžíce medu
lžička soli
asi 8 dcl vody
1 kostka droždí
Vypracovat vláčné těsto, nechat vykynout, různě tvarovat (my měli delší tyčky, čtverečky-asi 2x2cm, rohlíčky-velikostí asi jako vanilkové na vánoce) a dozlatova upéct. Ty rohlíčky při tvarování vyválet některé v maku, některé v semínkách. Ty další byly s přidáním drceného římského kmínu a poslední potřené česnekovou vodou s kmínem.
Ale vynikající byly fakt všechny. Já mám pohanku taky moc ráda, takže to určitě vyzkouším.
Preclíky nejsou tvrdé, ale měkoučké.
Jo, ještě paní říkala, že z tohohle těsta dělá i normálně kynuté buchty plněné náplněma.
Tak takhle, pak napiš, jestli jsi zkoušela a jak chutnaly. Přeju hezký večer
pohanka
anonym
| 3. 4. 2007 18:03
Ráda bych požádala o recept na ty pohankové preclíky poněvadž mám pohanku ráda a myslím že je i dost zdravá,hodí se na různé nemoci a taky myslím že to bude zdravější než z bílé mouky,díky MILA .
Lollo - kuskus
Kloa
| 3. 4. 2007 17:39
Vlastně se dá kuskus kombinovat s mnoha věci - zelenina, ryba, vejce, maso, tofu ...
Já poprvé ochutnala kuskus na Djerbě, je to tam jejich tradiční jídlo a ti ho teda umí připravit Hlavně ho umí dochutit. S tuňákem mi nejvíc chutnají těstoviny, kupuju tuňáka se zeleninou.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 18:59
14345
..Magda
23. 5. 2025 21:23
73364
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55
441
vlasta kandracova
5. 5. 2025 23:48
8780
ajax4502
19. 10. 2012 16:28
5
Dana Zummerová
15. 4. 2025 19:30
279
Marie77
1. 11. 2015 22:42
34
Zuki1
20. 3. 2025 06:40
440
Uivatel_5412851
16. 3. 2020 18:38
24
Killinka
28. 5. 2010 17:33
217
thatsme
25. 2. 2014 16:07
59
Pavol Szentivanyi
21. 2. 2025 09:48
21
DaTu
19. 2. 2025 19:56
100
Ka hov
7. 1. 2025 15:24
20
Libuse Pavlisova
1. 1. 2025 17:07
16832
strelenkalenka
22. 12. 2022 08:28
198
mazlik
1. 9. 2008 10:25
12
Petr Jakoubek
5. 5. 2023 10:18
283