Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

diky diky
Martule
| 28. 3. 2007 10:46
diky moc za rychlou odpoved - uz koukam!
hezky den preji Martule
Omlouvám se - placičky
vendy
| 28. 3. 2007 10:45
Martule - palcičky
vendy
| 28. 3. 2007 10:44
Recept na placičky z ovesných vloček je z bio-kuchařky Hanky Zemanové, pokud ji nemáš tak já jsem recept psala do svého deníčku v rubrice Bio i nebio recepty, tak tam koukni
placicky
Martule
| 28. 3. 2007 09:37
ahoj holky (Zuzu a Vendy), porad tu vychvalujete placicky a mne se pokazde pri cteni sbihaj slinyale nevim, kde mam hledat recept? Mohly byste me nasmerovat nebo mi ho sem hodit ? Byla bych vam moc vdecnadiky moc moc predem a preju vsem krasny slunecny jarni den s nejakou super bionamkou k svacince Martule
placky
zuzu
| 27. 3. 2007 08:59
ahoj Vendy,
ja je taky pecu dele, aby se poradne vyparila ta voda a kdyz je delam s orisky, takty orechy a seminka se poradne propekly, lepsi kdyz jsou krupavy..njn je to tak jednoduchy a tak dobry co? taky jsme rada ze se tam endava zadny tuk( jen teda ten olej) a podobny zbytecnosti ..
pro Rybu
vendy
| 27. 3. 2007 07:44
Tak to je super taky mám vždycky radost když dětem něco zravého chutná . Ty placičky jsou fakt bezva, líbí se mi že se dělají v trobě na sucho, bez tuku, peču je vždycky déle, aby byly křupavé .
pro Vendy
ryba
| 27. 3. 2007 06:05
Vendy včera jsem dělala dětem ty vločkové placičky s ořechy,medem a meruňkama a světe div se Filipovi hrozně chutnaly. Měla jsem radost,protože tyhle jídla většinou moc nechce.
německé výrobky
Lindule
| 26. 3. 2007 13:17
Já se také snažím kupovat především české výrobky. Např.německé jogurty a nápoje mi příjdou takové umělé a hodně sladké. Nedávno jsem si v hypru koupila německý bio nápoj (měla jsem hlad, tak jsem si říkala, že ho zkusím) a přestože byl bio,tak jsem v něm nějakou umělotinu stále cítila. Možná že jsem si tu chuť vsugerovala, ale podruhé ho zkoušet nebudu. Zůstanu u českých výrobků.
zemedelstvi
zuzu
| 26. 3. 2007 11:39
ahoj holky,
co rikate na to, ze zemedelci vytahli do boje za ceske maso, sice to jde mimo me, ale obecne by se melo ceske hospodarstvi vice podporovat..nechapu proc sem tahaji ty nemecky a rakousky suroviny, kdyzby jsme si vystacili sami, jen to chce vetsi statni pomoc, nemyslite? me treba osobne vadi i nemecke biovyrobky, kdyz si mam vybrat tak jasne saham po ceskym, treba ty nemecke maji v intersparu, nejak mam ale k tomu ,,odpor,, averzi proti nemeckym vyrobkum, tak je fajn, ze toho tady neni zase tolik, co se tyce bio a vystacime si z vlastni vyrobou..njn tak to jen takova otazka do diskuze, nebot me ta nemecka a rakouska iniciativa docela stve.
placky
zuzu
| 25. 3. 2007 11:20
no ja cesnek moc nemusim, nedela mi dobre, a jeste paprika..jinak zeleninu muzu nahusto jakoukoliv ..to je fajn, ja mam naslano taky moc rada, vcera jsem do nich dala jeste ty konopny seminka a alfalfu- vojteska, a koreni anyz a fenykl, pak krasne voni, doporucuju, Leni! ale to asi stejne davas do chleba, tak to znas...s temi mlecnymi vyrobky je fajn, ze se rozsiruje nabidka BIA, ale ja stejne nejvic kupuju ty neochuceny , tak peknou slunnou nedeli, pa.
pro Zuzu
vendy
| 25. 3. 2007 10:06
Já používám taky hodně tofu místo sýru, ten sýr jsem koupila spíše na zkoušku, byla jsem zvědavá jaký je, a chuťově je fakt super .
BIO tvaroh jahodový na mě čeká v lednici -( u nás ho mají za 16.90 )- tak si ho dám asi dnes na sváču

Jo Zuzu a ty placičky už u nás zdomácněli, děti je mají rády na sladko - mńam, mńam a přítel zase na slano - přidávám tam i česnek a majoránku, takže taky super.
int. obchod
zuzu
| 25. 3. 2007 08:55
ahoj,
presne tak, musis toho koupit vic, aby se ti vyplatilo to postovni a nemusela platit..ale ja si radsi kupuji osobne suroviny, si to omakam prectu dvakrat prehrabu ..ale ty rajcata maji snad jen v tom Albiu( a pak v tech internetovych obchodech)..takze az bude cesta to Prahy tak vezmu aspon celou krabici ..za denicky raky chvalim, je to prijemny to procitat, takova reality show..pa.
SÝR A TVAROH
zuzu
| 25. 3. 2007 08:53
ahoj Vendy,
nemela jsme ten syr, ale uz X krat videla, ja teda radsi nez syr pouziva tofu, treba do testovin apod..vyrabi ho ta firma co ty tvarohy BIO, jak je tady porad vychvaluju , firma meli i na veletrhu prezentaci..ty krekry zase prezentovala Hanka Zemanova( pekarna Zemanka), bylo u nich porad narvano . Vcera jsem si zase pekla placky z biokucharky, co ty? uz jsi je zkousela na to sladko?
Sušená rajčata
Biopavla
| 24. 3. 2007 23:35
Ahoj holky,
sušená rajčata mají na www.biosfera.cz kupuju je tam, ale je fakt, že toho tam pak musí člověk koupit víc, aby se to vyplatilo. Jinak jsem Vás chtěla pochválit, píšete moc hezky deníčky, nestačím to číst, ale určitě to všechno postupně přečtu.
Bio sýr
vendy
| 24. 3. 2007 21:54
Holky už jste měli BIO sýr Mandava ? Vyrábí ho Mlékárna Vansdrorf pro Palabské mékárny. Je výborný .
Prodává se ve vakuovaném balení po 20 dkg a koupila jsem ho za 46 Kč.

A ještě musím taky moc pochválit "Špaldové krekry s dýňovými semínky a česnekem" od biopekárny Zemanka
Sušená rajčata
vendy
| 24. 3. 2007 21:49
Já jsem se na sušená rajčata u nás taky ptala a bohužel ani u nás nemají. Mám ještě něco nasušeno ,ale zásoby rychle mizí, hlavně teď když ty rajčata přidávám i do chleba !
susena rajcata
zuzu
| 24. 3. 2007 19:35
Ahoj holky,
kupujete susena rajcata? jsou u vas k sehnani?
ja jsem je totiz sehnala jen v Albiu v Praze, jsou to bio susena rajcata- fair trade, moooc dobra, pekne ochuti treba samotne testoviny..ale nikde jinde jsem je nesehnala, ani u nas ve meste, tak me to mrzi, snad na ne jeste nekde narazim..

tak pekny vecer
deníček
Dasa
| 23. 3. 2007 15:32
Lenko, deníček asi né.
To už by na mě bylo asi moc. Já tak nakouknout, počíst, sem tam něco napsat. Já jsem spíš takovej příživník , sama toho moc nevyplodím. Ale každej jsme jinej a jsem ráda, že jste se do toho pustily
Krevety
anonym
| 23. 3. 2007 12:59
Zuzu,
já nevím!
Koupila jse zmražené. Jedla jsem to poprvé, vypadalo to jako takové půlměsíčky růžové a po rozmrazení to dost zapáchalo rybinou, nicméně po přelití citr. šťávou to bylo O.K.
A fykt to bylo dobré. takové spíše neutrální.
krevety
zuzu
| 23. 3. 2007 12:51
ahoj,
jojo krevety mam moc rada!..kupuji je a jim, pripravuji je buýd v troube, ze je zapecu se zeleninou, nebo jako ty na panvi poducim treba s rajcaty aj zeleninkou..zkus k nim treba jako prilohu kuskus, moc dobry .a mela jsi krevety vyloupane nebo nevyloupane s hlavickou .
Krevety
anonym
| 23. 3. 2007 11:41
Holky,
a co jako boiholky říkáte na krevety? Jedla jste to některá? Já jsem si je včera dala na oběd. a dobrý!
Jak je připravujete?
Já jsem si je udělala na pánvi se zeleninou (rajčata, brokolice, kukuřice,koření).
Přednáška
vendy
| 23. 3. 2007 11:32
Holky přítí týden se chystám na přednášku p. Milana Dvořáka je to majitel firmy Sunfood Dobruška. Přednáška se jmenuje 5 elementů, které ovlivňuní naše zdraví - tak jsem zvědavá co zajímavého se tam dozvím .

Jinak s vámi souhlasím, Victorka je opravdový žrout času, ale zase na druhou stranu je to příjemně strávený čas !
Dáša
lenka
| 23. 3. 2007 11:17
Dášo, buď v klidu, já jsem na tom stejně jako ty Už mě od čtení bolí oči . A co ty, deníček neplánuješ?
Deníčky
Dasa
| 23. 3. 2007 11:01
Jenom jsem chtěla napsat, že mi berete čím dál víc času nestačí, že chodím koukat dvakrát denně sem na Bio, ale holky si ještě založej deníčky, takže nestíhám číst a děti mi doma pláčou
No, to já jen tak, jen pište, máte to moooc zajímavý a člověk rád sbírá receptíky a nové poznatky. Tak jen tak dál Musím jít vařit, nebo bude manžel chůdě jedno o chlebu a vodě
šťávy
Kloa
| 22. 3. 2007 16:00
Ale jo, kdo si počká, ten se dočká A teď za něj nechci utrácet peníze, kde na to taky vzít. Taky nečekám, že ta svatba bude brzo, ale jednou snad jo. A nějak tu prodejnu zdavé výživy podporovat musím
Já psala, že to není nic pro mě, nedělá mi to dobře a stejně to pak ty další dny doženu. Ale komu to vyhovuje ať to praktikuje.
Ale jinak pozor, včera to říkali v Pod pokličkou, pokud má tělo moc fruktózy, tak se usazuje ve formě tuku v játře.
Moc tady nechodím, nežiju přímo bio, jen jsem teď tady párkrát přispěla ohledně biotvarohu a B 12, ale myslím, že zakázán vstup tady nemá nikdo, tak ani ty.
bio
zuzu
| 22. 3. 2007 15:59
nene tak to te vyhodime, haha..jasne ze jsi mezi nas vitana..ono s tim vegetarianstvim tady je asi pul na pul, si myslim..ja se teda ted masu vyhybam, ryby nevynechavam, preci jen ten zivocisny tuk je dulezity, ason trochu, a kdyz ho nemam z masa zviratek, aspon aspon tech ryb..tak vitej mezi nas.
šťávy
ppettraa
| 22. 3. 2007 15:40
Konečně jsem taky registrovaná!

Kloa:
Svatební dar, tak to bych se taky nemusela dočkat nikdy Sice mám stejného přítle už víc než 5 let a 2,5 roku spolu bydlíme, ale na svatbu to nevypadá. Takhle nám to vyhovuje.
Já jsem četla, že jednodenní půst, buď úplný nebo s pitím šťáv není pro tělo tak drastický jako půst dlouhodobý a že to tělu dost prospívá. Nechci to kvůli hubnutí. Zhubnout už se mi podažilo - zdravá strava a spousta pohybu.
Taky se přiznám, že vegetariánka nejsem (tak nevím, jestli si mě tu necháte). Ale jím myslím dost zdravě a mám ráda i typicky vegetariánská jídla, jako sojové maso, mléko, luštěniny moc moc ráda atd., různá semínka, oříšky, vločky. Mňam, mňam. A pokud mám možnost vybrat si mezi potravinou "normální" a bio, beru rozhodně bio.
očistné dny
Kloa
| 22. 3. 2007 15:32
Takové extrémy nejsou nic pro mě. Když se pak s kůrou přestane, tak je to pro tělo zátěž. Nejlepší je jíst a pít s mírou pořád, někdy trochu polevit, ale ne takový skok nebo na tu očistu jít postupně.
ovocné šťávy
anonym
| 22. 3. 2007 15:25
Dodavatel tvrdil, že se ten odšťavňovač hodí na všechny typy ovoce a zeleniny, kromě bobulí, trávy a listové zeleniny. Tak vyzkouším a uvidím. Praktikujete někdy jednodenní (nebo i vícedenní) očistné dny jen s pitím šťáv? Docela bych to zkusila, asi v sobotu nebo v neděli, jen si nejsem jistá, jestli to vydržím celý den bez jídla...
Petra
šťávy
Kloa
| 22. 3. 2007 15:22
Odšťavňovač si nechávám jako možný svatební dar takže zatím šťávy kupuju.
Vím, žes psala o ovoci, ale já nedám dopustit na mrkvovou šťávu, kupuju ji ve zdravé výživě a je to skvělá dobrůtka. Dokonce je moc zdravá a právě včera o tom taky mluvili v pořadu Pod pokličkou.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
24. 5. 2025 10:05
14347
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55