Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Klub zdraví
Dasa
| 3. 4. 2007 15:30
Včera jsem byla zase v Klubu zdraví. Téma bylo Jak vytvořit nový návyk, tak jsem zjistila, že nový návyk se tvoří 21 dní. Takže když někdo přestane třeba kouřit a nekouří týden a řekne si, to je v pohodě, tak není. Základ je těch 21 dní.
Byly tam zase zdravé ochutnávky, no bašta.
Moc mi chutnaly těstoviny nasladko. Nevím, jestli to tady už někde je, tak jen stručně:
V malém množství vody uvařit jakékoliv těstoviny (my měli celozrnné žitné), přidat ovoce - čerstvé nebo mražené (my měli v jednom receptu jablka, třešně a v druhém jablka, jahody), pak sušené sojové nebo jiné mléko, *** a chvíli povařit. Trošku osolit a zahustit ovesnou moukou nebo pomixovanými vločkami. Když se těstoviny víc rozvaří, ani se zahušťovat nemusí. Nakonec osladit medem, dát nasekané sušené ovoce a oříšky, i vanilka jde.
No, a je to tůůůze velká dobrota Ještě tam byly mooooc dobré pohankové kynuté preclíky, tak když by chtěl někdo recept, tak písnu
kuskus
Lolla
| 3. 4. 2007 12:31
Kloa: Děkuji za recept, určitě ho co nejdřív vyzkouším. U nás v čajovně dělají moc dobrý tuňákový kuskus: do hotového kuskusu přidávají tuňákovou pastu(dá se běžně koupit v supermarketech), tuňáka, vajíčka a pak spoustu zeleniny
kuskus
zuzu
| 3. 4. 2007 11:10
kuskus lze pouzit studeny i teply, dobry je jen jako priloha s cim te napadne, treba s tofu nebo na studeno- az vychladne po zakladni uprave tak ho smichat se zeleninou, to je klasicky tabuleh- to delaji ve Francii, Africe..da se i zapekat, no proste klasicke pouziti jako treba brambory nebo podobny, s cim te napdane, recept nejaky najdes jiste v biokucharce..
recept na kuskus
Kloa
| 3. 4. 2007 11:02
Snad se to zobrazí v příloze...
kuskus
Lolla
| 3. 4. 2007 10:45
Hezký den, občas si s chutí pročítám Vaši diskusi o zdravé stravě. Sama se snažím do jídelníčku zařazovat co nejvíc zdravých věcí, i když občas se neubráním a zahřeším si Nedávno jsem jedla v kavárně Vesmírna moc dobrý celozrnný bio kuskus, tak jsem si hned jeden v Country Lifu koupila...nemáte nějaký vyzkoušený recept na tohle jídlo?sama jsem ho doma nikdy nezkoušela, tak budu ráda za každou radu
pro Vendy
zuzu
| 30. 3. 2007 18:12
ahoj,
ja jsem taky agar jeste nepouzila. tak pak nas nezkusene poucis..ten aspik by mohl byt moc dobry ..ja dnes byla v Praze tak jsem si sla nakoupit nejake suroviny a shanela ty suseny rajcata a pry ze zbozi vyprodano, tak jsem mela peska..obhlizim ceny tech ras na sushi, hodne se to lisi, uz jsem jednu varku doma delala, no moc neuspela- tatka, mamka, ale babca si pochutnala, tak jsme si dala apson spolu do nosu ..a co treba susene houby, pouzivate v kuchyni?pampala
další bio
hanicka
| 30. 3. 2007 16:38
Ahoj! Nevím, jestli už to víte, ale obchody Plus budou zavádět svoji novou značku BIO ! Sice to budou nejspíš výrobky německé, ale aspoň něco. V místě mého bydliště není totiž žádný market, ve kterém by bylo možné sehnat bio (až na tvaroh, nápoj a nějaké vločky). Takže nové bio s radostí uvítám ! Doufám, že je to i pro vás dobrá zpráva
agar
lenka
| 29. 3. 2007 21:44
O agaru se píše i na Viktorce:
http://www.victorie.cz/…vyziva/agar.aspx
agar
lenka
| 29. 3. 2007 21:40
Já jsem ho ještě neměla, takže je fajn, že ho můžeš vyzkoušet a pak mi říct. Já jsem si totiž neuvědomila, že se z něj dá připravit nějaký zeleninový aspik a ne jen sladké pokrmy. Určitě pak dej vědět.
agar-agar
vendy
| 29. 3. 2007 21:31
Holky používáte některá želírovací prostředek agar-agar ? Já jsem ho dnes poprvé koupila, chystám se vyrobit nějaký zeleninový apik a jsem zvědavá jak se mi to podaří ,
pro Marianu
vendy
| 29. 3. 2007 19:31
O té pleti sice psala Lenka v deníčku, ale já jsem se na to ptala tady na v debatě, že s ní mám teď problém, nějak se mi poslední dobou zhoršila, ale Lenka mě uklidnila, že je to normální po přechodu na zdravou stravu.
Uzené tofu používám jak už psala Zuzu, do těstovin, rýže, ale i klidně na chleba a obložím si to zeleninou a taky z něho dělám výbornou pomazánku. Recept jsem psala do svého deníčku.
:)
slunko
| 29. 3. 2007 19:07
I já jsem dnes narazila na Country life a nechala tam dost peněz :). Koupila jsem ten bio tvaroh od Milka, myslím, že jste tu o něm psali a taky bio pečivo (dalamánky konkrétně), kterým jsem neodolala a snědla je oba dva jak byly výborné! Poprvé jsem dnes zkusila i jáhly a koupila cizrnu. Už se nemůžu dočkat, až všechno zkusím. A představte si, přítel včera volala, že si koupil pohanku (sám od sebe) a udělal si z ní k večeři kaši. Takže mám radost, že je tomu otevřený a že to budu moci vnést i do společné kuchyně :). Takže si ted vymýšlím recepty, které myslím, že by mu mohly chutnat a hurá do zkoumání :). Na víkend chci dělat tu pomazánku z tofu a kvasnic, jak o ní píše (tuším Vendy) v deníčku :). Ještě že vás holky "mám", zkoušet ozkoušené a osvědčené recepty - to se to hned líp začíná :). Papa Katka
kůže
anonym
| 29. 3. 2007 19:07
Dobře, díky. O té kůži to má v deníčku Lenka. Já v tom mám trochu chaos. Nás důchodkyně znám, ale vás mladé si pletu.
tofu
zuzu
| 29. 3. 2007 19:04
ja si tofu pridavam do testovin, ryze, proste vsude , vlastne ho muzem pouzit do vseho..a jen tak, bez upravy
Vendy
anonym
| 29. 3. 2007 18:52
Tak jsem si dnes ty řasy koupila. Ať už tě o tom neotravuji v deníčku. Jsou krásně zelené a pak už tam mají samé černé. Nakoupila jsem tam za 400kč a uvidím co z toho použiji. Pohanku znám, tu používám, ale vzala jsem nějakou instantní pohankovou kaši a musím tady pročítat vaše staré články, ať se poučím. Jenomže číst diskuze, deníčky a ještě psát, to dá zabrat. Tak aŤ to nemusím teď hledat, koupila jsem uzené tofu. A co s tím? Jinak o té kůži jsem ti tam dnes přidala komentář, co jsem dnes četla. A víte, že špalda je vyloženě lék. O tom jednou budu psát v Luně, až dojdeme na výživu podle Měsíce. Zdravím vás tady všechny .
Zuzu
Dasa
| 29. 3. 2007 17:04
Děkuju Zuzu , já se ke zdravému stravování jenom vracím. Před těhotenstvím jsem byla dokonce asi půl roku vegan a moc mě to vyhovovalo. Teď se na to ale necítím, takže baštím i maso i mléčné výrobky. A jsem spokojená. Ono není tak těžké zhubnot (i když někdy je to fuška ), ale horší je pak v tom vytrvat. Já mám tu výhodu nebo nevýhodu, že mi chutná úplně všechno. Takže ze zdravé výživy jsem zatím nenašla skoro nic, co by mi nechutnalo
pro Dasu
zuzu
| 29. 3. 2007 16:24
Daso tak drzim palce at v tom vytrvas! a cvalici at ti rostou! .
Vendy
Dasa
| 29. 3. 2007 15:14
Vendy, já v těhotenství moc nepřibrala - asi 9 kilo. První tři měsíce mi bylo špatně, takže jsem asi 4 shodila. V porodnici jsem všechny kila nechala. Ale za těch 9 měsíců, co jsem byla s dětma doma jsem 12 nabrala Dětičky jsou docela živí, takže když byla náhodou volná chvilka, sedla jsem si a snědla tabulku čokolády na posezení. Měla jsem strach změnit jídelníček, že budu unavená, nervní a budu mít chutě, ale asi jsem to vzala za správný konec a fakt mě to baví a jsem plná energie snad to vydrží. Já mám pak takový období, že to všechno zahodím a třeba za měsíc mám zas všechno nahoře ale teď to bude určitě jinak

S těmi recepty, já to mám všude možně, v knížkách, sešitech, blocích, internetu,... všude a moc už se v tom nevyznám
zuzu
lenka
| 29. 3. 2007 14:41
To víš, to jsme my, co máme třičítku za sebou, paměť holt slábne
osloveni
zuzu
| 29. 3. 2007 14:35
11:04 jsi psala: "zuzu je to presne tak jak pises"..o te pleti..ale ja nic nepsala, to psala Vendy, ale to je fuk, to byla jen takova mala ,,vytka,..znas to o nas bez nas .pa.
Zuzu
lenka
| 29. 3. 2007 11:36
Zuzu, teď jsem trochu zmatená -kde tě oslovuju?
pro Lenu
zuzu
| 29. 3. 2007 11:34
to jsem se neptala ja, ale Vendy, ja jen ze oslovujes me
pleť
lenka
| 29. 3. 2007 11:28
Trochu jsem tohle téma ještě rozebrala ve svém Deníčku.
Vendy, pokud budeš mít problémy s pletí na svatbě, tak si prostě nesundáš závoj a je to .
pro Dasu
vendy
| 29. 3. 2007 11:26
Dašo 10 kg od ledna to se ti to podařilo opravdu rychle shodit, to je super . A kolik jsi v těhotenství přibrala ?
Mě zkoušení nových receptů taky moc baví, doma pořád něco opisuju, stříhám a lepím , mám na to různé sešity, abych se v tom trošku orientovala .
pleť
vendy
| 29. 3. 2007 11:19
Tak jo holky, to jste mě uklidnily, že je to normální projev - jen doufám, že do svatby se mé tělo s tou životní změnou srovná, a pleť bude zase v pořádku
pleť
lenka
| 29. 3. 2007 11:04
zuzu, je to přesně jak píšeš....za ta léta, kdy jsme zdravě nežily, se v těle nashromáždilo tolik"boredlu", že si to těžko umíme představit. Teď, kdy tělo dostává zdravou výživu, tak má sílu s tím bojovat a začíná se čistit. Ten nepořádek jde ven z těla mimo jiné přes kůži. Zhoršení pleti je naprosto normální ,sice to člověku na radosti nepřidá, ale na druhou stranu je aspoň vidět, že se tělo oprav du čistí a že ta zdravá výživa se začíná projevovat.
Změna
Dasa
| 29. 3. 2007 11:04
Vendy, já se teď stravuju zdravě od ledna, konečně jsem se po porodu do toho zas dostala. S tou pletí máš pravdu, já ji mám chvíli pěknou a pak se mi to zase vyrojí (hlavně, když máme někam jít ), ale hodně to poznám, když jím třeba dva dny nezdravě, to mám pleť hroznou. Ale zase se to srovná. Hlavně, že se cítíme lépe Já jsem od ledna dala dolů 10 kilo, tak se cítím bezvadně ještě teda tak 7 potřebuju Ale zatím si nestěžuju, fakt mě to baví. Chodím do těch klubů zdraví a mám spoustu receptů, tak v tom ležím každou volnou chvilku - těch teda ale moc není. Zrovna včera jsem si dělala k obědu cizrnu na zelenině a k tomu pohanku, mám ještě na dnešek a byla to tůůůze velká dobrota. Manžel má dneska jen špagety, protože meju okna, tak nemám čas ještě vyvařovat. Na Viktorku si teda čas udělám vždycky Tak hezký den
Změna
vendy
| 29. 3. 2007 10:36
V poslední době jsem hodně změnila svůj jídelníček - co je možné kupuju v Bio- kvalitě a některé potraviny, jako uzeniny a jídla, které obsahují barviva, konzervanty atd. jsem úplně vyřadila.
Cítím se dobře, ale zhoršil se mi stav pokožky, hlavně na obličeji, někde jsem četla, že když se tělo čistí, tak se to někde projeví, právě třeba na té pokožce. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti ? Hlavně holky které se stravují zdravě už delší dobu - Lenka, Zuzu, Petra ......
pro Linduli
vendy
| 28. 3. 2007 11:02
tak to mě hrozně moc těší ! A když už chutnala i manželovi, tak to je co říct !
Pohanková polévka
Lindule
| 28. 3. 2007 10:53
Vendy, včera jsem vařila pohankovou polévku, o které píšeš v deníčku. A manžel mi oznámil, že je VÝBORNÁ. Díky.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
24. 5. 2025 10:05
14347
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55