Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

bio
zuzu
| 20. 8. 2008 09:03
ahoj bioholky, jak se mate? susite, sbirate a trhate letni plody?..ja jsem zatim nasusila jen par jablek..ale je to parada, ze je hodne ovoce, v zime to bude zase drahe a bida..koukala jsem jak blazen, jak nam zdrazili spladu, jak vlocky, tak zrno..videla jsme dokonce takove male bio avokado za 70kc.
Herbalife
Nut
| 15. 8. 2008 01:12
..to jsem si taky myslela..proto se na to prám
děkuju
Herbalife
Biopavla
| 14. 8. 2008 22:37
Zapomněla jsem napsat jak se to pozná. Je dobré se trochu vyznat a přečíst si složení. To aby se člověk vyznal chce hledat na internetu a udělat si přehled. Chvíli to trvá, ale určitě se to vyplatí.
Herbalife
Biopavla
| 14. 8. 2008 22:34
Herbalife nemá s přírodností společného nic je to jen byznys.
ještě ke kosmetice..
Nut
| 13. 8. 2008 14:10
Slyšeli jste někdo o kosmetice Herbalife? Je opravdu zalozena na prirodni bazi..? Jak to clovek vubec pozna?
Děkuju..
kombucha
sylvik
| 11. 8. 2008 20:17
ahoj vendy jsem ráda že jste si ten kurzík s manželem užili a že se vám tam líbilo
já cukr taky nepoužívám,ale četla jsem že jde použít i med a dokonce by to mělo jít i bez cukru.kombucha se ale nebude tak rychle rozrůstat.no zkusím to.jinak jsem úplně náhodou objevila zdroj kozího mléka,tvarohu a sýru a taky jsem konečně pila čerstvou kozí syrovátku
Pro sylvik i ostatní
vendy
| 11. 8. 2008 08:39
Všechny moc zdraví po kratší odmlce, byla jsem na týdením kurzu paní Lužné "Vařime podle pěti elementů" a vrátila jsem se nesmírně nadšená, sešla se tam bezvadná parta lidí, získali jsme tak zásadní a důležité informace nejen ohledně zdraví, vaření, ale také mezilidských vztahů, zažili jsme spoustu legrace i dojetí...no prostě samé pozitivní zážitky. I manžel, který tam jel se mnou, hlavně proto aby mi udělal radost byl taky velmi spokojený . Všem vřele doporučuju !

Sylvi, kombuchu jsem také velmi ráda kupovala, ale protože jsem se rozhodla ze své stravy úplně vyloučit cukr, tak ani kombucha, která roste na cukru už pro mě není aktuální. Ale z finančního hlediska se ti učitě vyplatí mít kultury kombuchy doma a dělat si ji sama, pokud tomu chceš věnovat čas.
vendy,petrasan
sylvik
| 10. 8. 2008 15:06
ahoj holky prosím poraďte mirozhoduju se jestli si mám koupit domů kulturu kombuchy.babička jí dřív měla a teď si jí občas koupím hotovou.pořád nevím jestli do ní jít
Oprava
Tatu
| 29. 7. 2008 17:35
Samozřejmě ...z Modeny...
Omlouvám se
BIO kvalita je jen pro ten pocit že žiju zdravě
Tatu
| 29. 7. 2008 17:26
Je to dražší, ale žaludek to nemůže poznat. Bůh ví, jestli to pozná organismus jako celek a odmění snahu BIO-fandy delším věkem a životem bez nemocí. Na hubnutí ale nemusí přece být nutně BIO-potraviny. A dále, tam kde není přístup k dietní stravě je nutno vyfasovat malý talíř a dávat si poloviční porce. Hlad potom zahánět mlsáním zeleniny. Taková mrkev a celer se skladují celou zimu a nekazí se. Takže vydrží i jeden turnus letního tábora. Celer každý nemusí, ale dá se na něj zvyknout. Když se posolí, lehce popepří čerstvě mletým pepřem,stříkne octem z modeny a lehce pokape olejem (olivovým samozřejmě, volím značku Minerva nebo Lyrakis) je to docela bašta. Mrkev se dá chroupat jen tak a kdykoli.
A co se týče české kuchyně je výtečná. Ale bohužel i vydatná. Chce to najít způsob, jak se obejít skoro bez tuků a volit libové druhy masa. Někdy méně znamená více. Vepřová kýta pečená jen podlitá, kysané syrové zelí a knedlík je naprosto vyvážená strava. V mase jsou bílkoviny (i trochu toho sádla samozřejmě, ale mluvím o vyvážené stravě a tuky tam taky patří), v knedlíku sacharidy a kysané zelí, toť zdraví samo a s vlákninou. A když si nandám zelí trojitou porci, nedostanu hlad celé odpoledne. Takových příkladů je spousta, zvolil jsem jen tu klasiku. Takže! Dá se jíst zdravě, hubnout a nemít pocit hladu. Navíc se dá všechno spočítat, aby se celkový příjem joulů nepřehoupl přes limit.
Ale tahle diskuse je o BIU, takže se omlouvám, že jsem trochu mimo mísu , většina mého příspěvku spadá asi do Hubnutí. Ale začal jsem k věci, ne?
jeste k memu..a k zuzu
Nut
| 29. 7. 2008 13:59
..tak takovy pokusy byly, ze tka budu jist..navezla jsem si tam ryzovi mliko, a takovy blboviny..ale ono kdyz je clovek celej den s detma a kdyz ne s nima, tak pro ne pripravuje program..ono to dost dobře nešlo..připravovat si 3x denne jidlo, kdyz v nejblizsi vesnici maji taky prd no jo, vymluvy, rikate si treba
ale což..stalo se...včera jsem si byla konečně nakoupit a už si zase začínám zvykat tomu lepšímu..
druhy stravy
Este
| 29. 7. 2008 10:53
taky s tím mám svoji zkušenost. doma vařím hodně lehká jídla a i když chodím na obědy, tak si vybírám. v podstatě už ani nesmažím. zato když přijedu k našim a vaří babička ty svoje houskový knedlíky a smetanový omáčky, je mi z toho zle. mamka to nechápe, že jsem to přeci dřív jedla. jenže dřív byl můj jídelníček o dost jiný. žaludek si na tyhle věci už prostě odvykl.

když chce člověk zdravě jíst, tak se mnohdy ani nenají. když jsem před lety byla se školou na exkurzi na Slovensku, tak jsem si tam jakožto vegetariánka mohla dát akorát smažák. teď už bych si nedala ani to. fakt nevím, co bych jedla...
spatny pristup
zuzu
| 29. 7. 2008 10:01
ahoj, tak to je nejhorsi zpusob jaky muze byt..zjednodusene receno stridat tlacenku, burty a uzeniny, bile pecivo s biostravou je desne...myslim, ze to uz je o zpusobu zivota, preci neni problem si zabalit svoji stravu s sebou..clovek skodi stejne jenom sobe a svemu zaludku...ja uz to mam tak ze bych ,,chleba, rohlik, knedlik, a tak(jak pises) nepozrela....tak zkus nakoupit zasoby, at nemusis hresit tim, ze je nemas, ze je vikend a nemusis resit prechod..tak pevne vuli zdar!
a odznova
Nut
| 27. 7. 2008 18:29
Milé dámy a dívky .. to jsem zase já
chtěla jsem jenom říct, že na začatku měsice jsem opravdu najela na stravu, která mi vyhovovala..a bylo to super..za 14 dní 3 kila dole, ano já vim, nic moc za 14 dní..ale bylo to prirozene, nekonalo se zadny sedreni kuze na spinningu apod..a co vic, citila jsem se skvele...na obliceji ani pupinek...naaaadhera..ale pak jsem odcestovala na tabor, kde jsem najela na tamni stravu - chleba, rohlik, knedlik, a tak..no prvni dny mi bylo tak zle...radsi ani nemluve a taky jsem mela hlad..ale pak jsem si zvykla..a nakonec prijedu dom a dve kila nahoru..ale coz o to, cert to vem, co jsou dve kila
ale citim se proste spatne uz uz jsem se tesila az najdeu na to sve...ale mam druhy den moznost jist uz po svem a stale to nejde...ale treba je to tim, ze pres vikend maji biopotraviny zavreno a az si tam pujdu nakoupit...bude vsecko jako predtim..
ale prechod nebude moc prijemnej asi
Bioslavnosti
vendy
| 14. 7. 2008 10:49
Na bioslavnostech ve Starém Městě pod Sněžníkem bylo moc fajn . Slavnosti se konaly v areálu Pro-Bia, byly tam stánky s různými bio specialitami třeba pohankové palačinky, pečený beran, bio klobásy a párky, pečivo, jáhelník, pečení pstruzi a spoustu dalších dobot. Manžel, přesto že uzeniny již delší dobu vůbec nejíme, neodolal bio klobáse a moc si ji pochvaloval . Mě nejvíce zaujalo a potěšilo vystoupení folkové skupiny Light Soul Peace...byl to opravdu skvělý zažitek. Využili jsme možnosti podívat se na farma Agrisen, která se zabývá chovem ovcí. Moc zajímavé bylo předvádění práce pasteveckého psa. Také jsme si nakoupili biopotraviny za příznivé ceny v provizorní prodejně Pro-Bia. Ve 3 hodiny však bohužel průběh slavností narušil hustý déšť...čekali jsme ještě hodinu, jestli se počasí neumoudří, ale pak jsme to vzdali a ubírali se cestou k domovu. Ale protože jsme na slavnostech byli už od 10 hodiny dopolední, tak nám to příliš nevadilo
pro Sylvik
vendy
| 14. 7. 2008 10:29
Díky za odkaz, vypadá moc zajímavě, hned si ho zařadím mezi své oblíbené .
Já také stále hltám informace ze všechn možných knížek...od Jonáše jich mám více...dobrá je ta jeho kuchařka pro zdraví. Kamarád má velmi dobře vybavenou knihovnu makrobiotickou literaturou, tak teď mi půjčil knížky od Kushiho...je to moc zajímavé čtení...třeba ta Orientální diagnostika. Kamarád je vážně nemocný (má rakovinu jater, jícnu a lymfatických uzlin) kombinuje chemoterapii s makrobiotikou a je přesvědčen, že se díky makrobiotice drží. Spoustě lidem to pomohlo, tak pevně doufám, že mezi ně bude patřit i on !
vendy
sylvik
| 13. 7. 2008 14:59
ahoj vendy před chvílí jsem narazila na tyhle stránkyhttp://www.makrobio.wbs.cz/Recepty.html
.taky moc zajímavé.jinak mám půjčenou ajurvédskou kuchařku,pak knížku od Jonáše a ještě od Str. a Zerzána Radost z jídla očima lékaře a pacienta
Bioslavnost
anonym
| 12. 7. 2008 18:07
Vendy informuj prosím o Bioslavnosti. Jak jsem četla tvůj příspěvek, hned jsem se dívala, jak bych se tam dostala a ono tím vlakem by to byla delší cesta, tak jsem to vzdala. S manželem nemohu počítat, po té operaci si nikam netroufne. Tak alespoň informuj, jak bylo.
bábovka
sylvik
| 11. 7. 2008 17:31
vendy dík že si receptík napsala za mě.nějak poslední dobou nestíhám
já tam chodím jen pročítat a občas se inspiruju
pro Sylvik
vendy
| 11. 7. 2008 12:03
Na makro jsi mě odhalila , poslední dobou jsem si tam hodně pročítala diskuze, něco se mi líbí, něco ne...nemám ráda fanatismus. Už jsem zkoušela hodně receptů z kuchařky paní Lužné a téměř vše byla mňamka . Jsem fakt zvědavá, co všechno se na kurzu přiučím .
pro Candys a Sylvik
vendy
| 11. 7. 2008 11:27
Bábovku jsem ještě nestačila vyzkoušet, ale chystám se na to . Recetp pro Candy :

Nepečená bábovka s třešněmi

1hrnek jáhel
0,5 hrnku polenty (1min.)
2,5 hrnku vody
2 hrnky jablečného moštu (tedy 1:3 - obilí:tekutiny)
špetka soli

Vše
na mírném plameni pomalu asi půl hodiny vařit, nemíchat. Nakonec
vmíchat třešně (dala jsem kvůli dítěti vypeckované), které předtím
krátce podusíme se šp. soli (bez vody - šťávu to trochu pustí), a dát
do bábovkové formy vychladnout a utuhnout. Mňamka!
pro sylvik
Candys
| 11. 7. 2008 10:16
jáhlová bábovka s třešněma? to zní výborně - sem s receptíkem prosím prosím smutně koukám
vendy
sylvik
| 10. 7. 2008 20:17
ahoj vendy zkoušela jsi tu jáhlovou bábovku s třešněma z makrobiotiky?koukala jsem že tam občas přispěješ
ta restaurace v CK bude asi Laiboon jak už jsem jednou psala tak to patří mému švárovi
jo já zkoušela z makra tu zeleninovou pomazánku,placky z pohanky a makové kuličky,ale ty jsem pak udělala trošičku jinak.všechno mi moc chutnalo
Bioslavnosti
vendy
| 10. 7. 2008 10:05
Ahojky, po delší odmlce vás všechny moc zdravím v tom dovolenkovém čase . V sobotu se chystáme s rodinkou do Starého Města na Bioslavnosti a už se móc těším snad výjde počasí. A co vy holky, chystáte se tam některá ?
První týden v srpnu jedeme s manželem na týdení pobyt s paní Lužnou, autorkou kuchařky "Nedělní makrobiotické vaření" tak jsem moc zvědavá, jak se nám to bude líbit ,ale určitě nám to přinese spousty nových informací a inspirace.

Jinak na trhu se objevují stále nové a nové bio výrobky, což je paráda !

Markytko díky za typ na ubytování a restauraci v ČK .
Český Krumlov
Markytka
| 10. 7. 2008 09:37
Ahoj ženy ,

nějak nám tu ta diskuze upadá, tak Vám alespoň napíšu, jak jsem byla v Českém Krumlově. Velmi jsem byla spokojena s ubytováním....byl to penzion Tillia, vše čisté, voňavé, snídaně obrovské...spokojenost.

Vegetariásnká restaurace v ČK a jejich denní menu bylo úžasné. Byli jsme tu každý den na obědě a velmi nám chutnalo i manželovi.

Jo a ještě jsem Vám chtěla napsat, že jsem začala používat od Salusu Vanilkový masážní a tělový olej a že prostě nemá chybu. Každý den se těším, až se s ním večer zase namažu.:) V objednávce na biosféře už mám daný i meruňkový, tak doufám, že to bude stejný zážitek.:)

A co vy a dovolený?
www.vodaeco
Tatu
| 7. 7. 2008 16:14
To je ale, s prominutím, hovadina.
BIO voda
Misaaacka
| 7. 7. 2008 12:07
Zdravim!
Kdyz uz sme u toho BIO... vite ze i voda muze byt BIO? :)
Vrele doporucuju revitalizatory vody, funguji na prirodnim principu, a nevyzaduji ani elektrinu ani udrzbu...
Voda
je vyrazne mekci, chlor z vodovodu nezapacha a nedrazdi oci (a pry
prestava byt karciogenni), je treba mene chemickych prostredku (lepe se
rozpousti a vic peni). A hlavne revitalizuje a posiluje ogranizmus,
fantasticka vec. Jsme z ni doslova hotovy :)))
tady je odkaz http://www.vodaeco.cz
je
tam toho vice a co vse s tim da delat...od osobniho revitalizatoru
(super na pivo :)) az po ruzne reseni pro prumysl nebo bazeny...

Schvale kdo tady s tim ma taky dobre zkusenosti? :)
Pro Nux -
Regina
| 25. 6. 2008 08:08
je to Houpačka života - ať nemusíš nic hledat -
Krásné Dobré jitro vám všem -
Regina
| 25. 6. 2008 08:06
zdravím vás všechny -
Nux - vložila jsem Ti článek do mého deníčku - snad Ti něco napoví - je z loňska a jsou tam i mé připomínky -přečti si jej a pak si můžeme povídat více !!!
to Regina
Nut
| 24. 6. 2008 11:55
Nebo o jaké složení šlo?
mohla byste o tom něco napsat..? děkuji...

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 15:57
14331
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55