Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

šťávy
lenka
| 22. 3. 2007 15:13
Pomeranče se do odšťavňovače moc nehodí, protože se ti vymačkají i ty bílé slupečky, kterými jsou obalené jednotlivé dílky, tím pádem ta šťáva není tak dobrá jako když to uděláš v lisu na citrusy, který ty slupky nechá být. Já si dělám v odšťavňovači tuto kombinaci: jablka, mrkve a červená řepa - červené řepy míň, je dost výrazná. Je to moc dobré.
Ovocné šťávy
anonym
| 22. 3. 2007 14:57
Ahoj, moc se mi líbí Váše diskuze, ale bohužel nemůžu pročítat celých 100 stránek. Možná se tu to téma už probíralo, ale co vy čerstvé ovocné šťávy? Koupila jsem si odšťavňovač a právě dorazil, tak se těším, jak ho vyzkouším. Máte nějaké oblíbené kombinace ovoce nebo zeleniny? Asi začnu tradičně pomerančema nebo jablíčkama.
Petra
Pod pokličkou
Kloa
| 22. 3. 2007 11:24
Taky jsem se dívala. Jo, říkali, že B12 je i v obilovinách. O tom chmelu vím, ale užívám ho jen jako doplněk v podobě pivovarských kvasnic. Ale asi se dám i na pivo tekuté
tvaroh
Kloa
| 22. 3. 2007 11:21
Právě, mě se to zdálo divné, ta cena, ale celý jsem ten tvaroh prozkoumala a je to on, o kterém tady zuzu psala a stál 6,90,- tak jsem se se svým úlovkem musela pochlubit
Ale nijak zvlášť mi nechutnal, to možná bylo tou marakujou, s ní mi nechutná snad žádný jogurt. Ale kupovala to mamča, já pro něj došla jen do ledničky. Ještě mám doma jeden, ale asi zůstanu věrná Activii i když není bio
Pod pokličkou
lenka
| 22. 3. 2007 08:35
Včera jsem se dívala na pořad Pod pokličko a tam říkali, že vitamin B12 je i v sóji, vojtěšce a chmelu.
Rybka
lenka
| 22. 3. 2007 08:34
Rybko, nemyslím,že bys přibrala proto, že jíš biopotraviny, protože ony jsou na tom kaloricky stejně jako normální, akorát jsou bez chemie.
hmotnost,Lenka
ryba
| 22. 3. 2007 05:57
Od té doby,co chodím sem na Viktrorku jsem začala jíst více zdravějších jídel. Jedla jsem i před tím,ale ne tolik.
Všichni jse tu psaly jak jste začaly hubnout a já naopak přibrala. Tak nevím jestli je něco špatně.
To by mi mohla poradit Lenka jako odborník ?

Dneska mám s sebou ten bio tvaroh bez příchuti.Ostatní dva druhy už jsem měla a kupuji ho za 16 ,- Kč.
6,90 Kč je trochu zvláštní
tvaroh
Kloa
| 21. 3. 2007 21:25
Já právě čisté jogurty ani tvarohy nejím, tomu jsem na chuť ještě nepřišla. Ta maracuja byla nic moc, ta jahoda by byla určitě lepší
Ta cena mě právě taky zarazila, vím, že jste tady vždycky psali ceny kolem 20 Kč. Ale vážně jsem za něj zaplatila 6,90 Kč a prošlý určitě není, to bych nekoupila. Tak jsem udělala dobrý kup Přitom určitě bude k dostání i v jiných městech, ten obchod je řetězec.
seminka
zuzu
| 21. 3. 2007 21:17
ja taky radsi bez prichute, clovek si pak k tomu muze dat cokoli a dochutit na co ma chut..takhle k tomu prislazenemu je to slozitejsi..takze me ani ten jahodovy napoj nelaka, ale pro prirodni tvaroh zitra vyrazim ..je divny ze jsi prehlidla ty seminka..meli loupane nebo neloupane..ja tedy seminka kupuji neloupana, maji vetsi vyzivovou hodnotu, treba sezam kupuji neloupany tak i ty konopny jsem koupila neloupany, takze maji tuzsky slupku, ale to mi nevadi..dneska jsem si je pridala do zeleninoveho salatu, je fakt ze kdyz maji tu slupku, tak t chce vice rozkousnout, ale to neni na skodu..kustovnici mam doma, nejak mi ale zvlast nejede, ne ze by nebyla dobra, ale nejak vyrazna chut to neni..
tvaroh
zuzu
| 21. 3. 2007 21:13
jj maji broskev a maracuju a druhy jahodu, jsou dobre..ale bily je proste nejlepsi zkus ho, je prirodni a neni slazeny a proste je to lahudka..u nas ho kupuju v Hypernove nebo Bille asi za 16kc, coz jde.Ta cena co pises ty mi prijde ale dost,,podivna,, skoro zadarmo ..tak snad bude k dostani cim dal vice..mrzi me ze nevyhral vyrobek roku a byl az treti, treba ten kysany napoj byl prvni a to bych teda s tim tvarohem ty pricky vymenila hnedka .
Biotvaroh
Kloa
| 21. 3. 2007 19:37
Lidičky, Zuzu, sehnala jsem biotvaroh od Milka (broskev a marakuja) v obchůdku kde mám brigádu za 6,90 Kč a před chvílí jsem si na něm pochutnávala. Broskev ale moc nemusím, tak snad seženu i jinou příchuť.
Biotvarohy
Dasa
| 21. 3. 2007 16:12
No, já si koupila všechny tři ty biotvarohy, ale taky mi asi nejvíc chutná ten bílý Já si ho dávám ráda ráno na chlebík, trošku ho dosolím a posypu strouhanýma oříškama a k tomu zeleninku. Je to bašta. Takže vyhrál ten bez příchuti.
Ty semínka jsem musela přehlídnout, to mě mrzí U ty kustovnice jsem ale čumákovala celkem dlouho
Ty kysané nápoje bych taky chtěla vyzkoušet, ještě jsem ten jahodový neměla. Musím kouknout ve zdravý výživě.
Díky za info
bio kysany napoj
zuzu
| 21. 3. 2007 12:09
Daso koukam na ten kysany napoj, ja jsem mela ten klasicky jak pises(vyhral vyrobek roku ) a ten ochuceny je novinka..
http://www.mlekarna-valmez.cz/…odukt_kysane.htm
v tom klasickem je 3,6%tuku..o tom jahodovem pisi zde:
http://www.biospotrebitel.cz/page.php?…

Základem je při výrobě kysaného nápoje mléko z ekologické farmy z
oblasti Valašska, doplněné ovocnou složkou v biokvalitě (cukr, jahodová
dřeň a aroma tvoří 13% celkového obsahu) a kulturami: mléčná kultura a
ABT kultura (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus
Thermophilus).Stejně jako jeho předchůdce BIO kysaný nápoj
bez příchutě je i ochucený BIO nápoj obohacen o probiotické kultury
příznivě působící na lidský organismus. Probiotické kultury
mikroorganismů chrání zažívací trakt, mají regulační vliv na střevní
mikroflóru, přispívají k její přirozené rovnováze, harmonizují zažívání
po léčbě antibiotiky a pomáhají snižovat hladinu cholesterolu.
..takze doslazovany je, to je jako ty BIOtvarohy, takze kaloricka hodnota je o neco vyssi..stejne podle me ty kalsiky neochucovane jsou nejlepsi, co myslis? a kdyz uz tak dat svoje cesrvte ovoce .
konopne seminko
zuzu
| 21. 3. 2007 12:02
jo meli ho tam jen tak, u dvou stanku jsem ho videla, jeden jen specialni pro to a druhy tam byl s tou goji kustovnici..to jsi musela prehlidnout..meli tam i maste apod...firma LIVEON, jsem je treba videla na Smichove v Praze v Rozmaryne, ze je meli, 30kc balicek, co je pekna cena..chut je moc dobra, ja nevim k cemu to prirovnat, nema to nejak extra vyraznou chut, ale fakt moc dobry..zkus se!

http://www.biosfera.cz/…ufacturers_id/37

tady je vse co ta firma LIVEON dela, maji i odstavnovace koukam a ***ovy olej..no juknete na to .
Zuzu-konopné semínko
Dasa
| 21. 3. 2007 11:22
Zuzu, chtěla jsem se Tě ještě zeptat na to konopné semínko. To jsem na výstavě asi neviděla To měli jenom tak samotný, nebo s něčím míchaný? A jak to chutná, jako třeba lněné semínko? Děkujííííííííí
Vendy-kysaný nápoj
Dasa
| 21. 3. 2007 11:17
Vendy, koukala jsem, že jsi psala do deníčku ke snídaním, že jsi objevila jahodový kysaný nápoj. Mohla bys mi prosím napsat, jestli je doslazovaný? Nebo jaká je kalorická hodnota vůči tomu neochucenému? Díky
kamut
zuzu
| 21. 3. 2007 11:14
koupila jsme si KAMUT a neni tam zpusob pripravy, nevite jak dlouho varit, kdyz ho nechci nechta klicit, pisou jako psenici, ale to taky nevim..poradite? diky.
tvaroh
zuzu
| 21. 3. 2007 10:29
jeee ja jeste chtela pridat obrazek a ono se mi to uz ulozilo, tak pokracuju ..zajimalo by me zda se da u vas sehnat..ja jsme ho objevila uz i v Bille a Hypernove, tak je to fajn..jinak vcera jsem delala sushi a docela se mi to povedlo, i doma chutnalo..holky co delate z bulguru, jak ho vyuzivate?
tvaroh
zuzu
| 21. 3. 2007 10:27
tak jsem vcera ochutnala ten novy biotvaroh od polabskych mlekaren, jak maji ty nove prichute, maji jahodu a broskev s maracujou: http://www.milko.cz/…biotvaroh_B.html
je dobry , ale ten obyc bez prichute je proste NEJ
pro Dasu
zuzu
| 21. 3. 2007 07:18
Ahoj!
nene lnene krekry jsem nemela, to se nedalo ochutnat vse..ale moc mi chutnaly ta konopna seminka jinak vse bylo super..uz se tesim na pristi rok.papa.
Deníček
lenka
| 20. 3. 2007 13:35
Holky, nějak mě chytl ten deníček, tak nestíhám psát sem . Než si člověk přečte nové články na Viktorce, nové diskuze, pošle pár tajných zpráv,napíše pár příspvěků do diskuzí a teď ještě píšu ten deník, tak mám najednou nějak moc práce
B 12 atd.
Kloa
| 20. 3. 2007 11:57
Ahojte.
Zdravou výživu zatím otukávám, spíše tím kompenzuji těch pár nezdravých věcí, kterým zatím neodolám A zatím pročítám vaše zkušenosti.
Mé první setkání se zdravou výživou bylo během střední školy, když jsme se s kamarádkou toulaly během volné hodiny po městě, tak jsme našly prodejnu zdravé výživy, tehdy to nebylo ještě tak rozšířené, tak jsme koukaly co to vlastně je. Prodejna myslím stále funguje - v Opavě na Dolním náměstí, jestli to tam někdo znáte. A bio prodejnu máme už i v městě, ale výběr není velký, zatím tam kupujeme jen oleje (různé - lněný, z vinných semínek, olivový atd.), basmati rýži, občas nějakou tu sladkost, kuskus, v létě tam chodím pro mrkvovou štávu.

Zpozorovala jsem, že zde probíráte i vitamín B 12, s tím mám problémy, mám ho nedostatek, špatně jej vstřebávám. A pokud se chci uzdravit (protože mi jeho nedostatek dělá problémy), tak jsem zařadila do stravy i jídla, které jsem jedla málo a také potravinové doplnky (b12 a pivovarské kvasnice)
Tak jsem vám chtěla říct at tento problém nezanedbáte, dohnat to pak je velmi náročné. Upozorněte svého praktického lékaře, že jste např. vegetariáni nebo, že maso a živočišné produkty nejíte a nechejte si zkontrolovat hladinu tohoto vitamínu.
Vložím zde jeden odkaz o B12 a zkopíruji i část textu.
http://www.ordinace.cz/…n-b12-kobalamin/

Proč je tak důležitý

Vitamín B12 má v těle několik funkcí - nejznámější je jeho účast na tvorbě červených krvinek, nezbytný je také pro funkci nervového systému a tvorbu buněčných membrán. Bez vitamínu B12 jsou červené krvinky příliš veliké a nedokážou správně plnit svou funkci - předávat kyslík buňkám.

Kde ho najdu

Hledejte hlavně v živočišných produktech, jako je maso, vejce, mléko a mléčné výrobky. Ve velkém množství je obsažen v játrech, ledvinách a srdci. Pokud jste vegetarián, máte možnost získat ho ze zakvašovaných potravin, také se v malém množství nachází v některých mořských řasách. U zdravého člověka pokryje denní potřebu vitamínu B12 běžná strava. V neposlední řadě se na tvorbě vitamínu B12 podílejí střevní bakterie.
pro Dašu
vendy
| 20. 3. 2007 11:37
Dašo díky za informace to je bezva, že se vám na veletrhu líbilo !
Já mám ale smůlu, říkala jsem si, že když už mi nevyšel veletrh, tak bych se vypravila na Bioslavnosti, ale 14.7. nám zrovna začíná tábor - ach jo !
pro Lenku
ryba
| 20. 3. 2007 11:11
Lenko ,jsi šikulka
BIOSTYL
Dasa
| 20. 3. 2007 10:55
Tak plním taky slib a píšu o veletrhu
No, bylo to super. Nevím, kde začít. Byli jsme v sobotu, takže hned na začátek jedno zklamání, Country life nebyl, adventisti v sobotu nepracujou a já si to neuvědomila. Na ty jsem se moc těšila
Ale jinak všeho dost, potraviny, kosmetika, prostě všechno, o čem se tady bavíme.
Já jsem odjela s pěkně těžkou taškou plnou letáků a časopisů, už se těším, až budu mít čas na jejich studium.
Koupili jsme si hlavně hodně čajíčků, těch tam byl velkej výběr, pro našeho andílka, který má atopický ekzém jsem zkusila krém z marihuany, tak uvidíme, pro oba andílky zubní kartáčky a antibakteriální složkou.
Samozřejmě ty biotvarohy, co psala Zuzu v nových příchutích jsem ozkoušela, zaujaly mě taky výrobky z Robi masa, měli i kuchařku, výborná byla pomazánka z dýně Hokaido, taky jsem si koupila tu kustovnici čínskou, samou chválu jsem slyšela, tak ji průbnu.
Vynikající byly lněné krekry, Zuzu měla jsi je? Prej ještě nejsou v prodeji, ale do měsíce by být měly. Mně nejvíc chutnaly s jablkem a skořící. Nejsou doslazované a jsou výborné. Na letáčku je adresa www.lifefood.cz ale ještě jsem tam nekoukla, jestli o nich píšou.
Byla tam upoutávka na bioslavnosti. Budou 14.7.2007, kdybyste náhodou ještě nevěděli ve Starém Městě pod Sněžníkem.
Maso tam taky měli, ale to mě moc nebere, takže jsem moc nekoukala. Ale koupila jsem si i nějaké pečivo a moc dobré. Sice si peču doma, ale tady jsem neodolala.
Potkala jsem tam paní Květu Fialovou, je to moc šarmantní paní. Ta Hanka Zemanová mě mrzí, taky mi je moc sympatická, škoda, že jsem ji neviděla.
Esoteriku jsem taky proběhla, ale to mě zrovna moc nebere, takže jenom tak okrajově. Měli tam nádobí Tupperware, slyšela jsem o něm, ale ještě neviděla, tak to mě tam zaujalo. Pošlou mi nějaké datumy, kdy bude kde jaká předváděčka.
Nakonec ještě jednou díky Marťuli a Vendy za vstupenky. Jinak vstupenka prý stála 250,-- což se mi teda zdá docela dost. Takže jsme pěkně ušetřili díky moc
tak to je asi tak vše, kdyby mě ještě něco napadlo, nebo Vás, tak písněte
přeji hezký den všem
deníček
lenka
| 20. 3. 2007 09:21
Tak už jsem siho založila a postupně si ho budu plnit článkama. Bylo to lehké, čekala jsem to složitější. Tak, honem honem další bio deníčky, ať je co číst .
deníčky
lenka
| 20. 3. 2007 09:02
Já to zrovna studuju,jak se to dělá....akorát jsen narazila na první problém ,nemůžu najít tu svou fotku co mám v ikonce. Tak nevím, zkusím ještě hledat a když ne, dám tam jiného ko***
Deníčky
vendy
| 20. 3. 2007 08:58
To je myslím dobrý nápad , už jsem přemýšlela co bych asi tak do deníčku zapisovala, ale s těmi bio zkušenostmi by to mohlo být zajímavé pro mě i pro ostatní ! Leni tak začni - ať máme inspiraci !
Deníčky
lenka
| 20. 3. 2007 08:51
AHoj holky jšimly jste si, že se tu dají ode dneška dělat Deníčky? Tak mě napadlo, kdyby každá z nás si udělala takový Bio deníček, kde by si shromažďovala své články a zkušenosti na toto téma že by to bylo bezva, hezky všechno na jednom místě, to by bylo dobré počteníčko, co říkáte?
B12
lenka
| 19. 3. 2007 19:46
Pavli, Vitariána znám a mám ho taky dost pročtený, takže vím, že sice tohle píšou, ale sami tvrdí, že z toho moc B12 není...takže to celkem moc neřeší a spíš to nechávají plavat.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
24. 5. 2025 12:56
14349
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55