Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Dáša
lenka
| 16. 3. 2007 12:04
Dášo, tak jsi náš velvyslanec na Biostylu za Viktorky-bioholky ...tak měj uši i oči otevřené, budeme natěšené na informace
pro Zuzu
vendy
| 15. 3. 2007 16:45
Zuzu, já jsem ten tvůj recept přehlídla, asi mi tam chyběla ta tvoje ikonka - ale už jsem si to našla, vypadá to zajímavě, možná se to toho někdy pustím

Užij si to v Holešovících
Vendy
Dasa
| 15. 3. 2007 16:28
Vendy, moc děkuju jsem zvědavá, jestli vstupenka dojde. Martule taky psala, že mi ji pošle, tak snad budu mít nakonec dvě
Pak napíšu, jestli došly včas.
Moc děkuju, přeju krásný sluníčkový den a v pondělí poreferuju
biostyl
zuzu
| 15. 3. 2007 15:07
ahoj holky,
tak uz jsem doma ..do Holesovic se takz chystam, jeste uvidim jestli sobota nebo nedele, asi ale nedele..moc se tam tesim..
pro Vendz- dyt uz jsem to napsala, ten receptik, to nestaci takhle?zuzu.
pro Dasu
vendy
| 15. 3. 2007 11:50
Tak Dašenko, vstupenku jsem ti poslala hned ráno , tedy v 9 hodin, když jsem si přečetla tvůj vzkazík, tak jsem fičela na poštu. Uvidíme jak jsou rychlí, buď to zítra dorazí, nebo ne !
Doufám, že nám pak všem napíšeš své zážitky z Bio-stylu !
Přeji ti hezký den !!!
Biostyl
Dasa
| 15. 3. 2007 10:06
Lenko, já jdu určo když se nic nestane. Andílky nám pohlídá mamka, tak vyrazíme i s manželem. Je tam zrovna Matějská, tak to spojíme a uděláme si hezký den. Už se moc těším, hlavně na ten veletrh
Doufám, že si něco koupím (beru velkej batoh ) a taky že se dozvím něco nového. Letáky beru všechny
tak budu pak referovat.
Pá pá
biostyl
lenka
| 15. 3. 2007 09:30
Hokky, jde teda vůbec někdo z nás na ten Biostyl? Ať vím , koho pak mám otravovat s tím, jaké to tam bylo, co viděl, co koupil a podobně
take poslu - pro Dasu
Martule
| 15. 3. 2007 07:30
ahojky Dasenko, ja si take myslim,ze bych ti ji mohla jeste dnes poslat z hlavni posty a mohla by zitra dojit, jestli chces napis adresu na dashing@centrum.cz, jsem na mailu cca do 15:00
krasny den preje Martule
Vstupenka
Dasa
| 15. 3. 2007 06:40
Vendy, písla jsem Ti na vzkazík svoji adresu, kdyby se Ti náhodou povedlu tu vstupenku poslat. Snad jsem to dobře poslala.
Když né, tak nevadí
Díky moc, ahojda
pro Dasu nebo někoho jiného
vendy
| 14. 3. 2007 21:43
Holky já myslím, že zase tak pozdě ještě není pokud mi někdo písne adresu tak vstupenku hned ráno pošlu a snad by mohla do druhého dne dojít. Za zkoušku to stojí .
vstupenka :-)
Dasa
| 14. 3. 2007 16:19
Ahoj bioholky, já měla rozbitej počítač, konečně je to snad o.k.
Koukala jsem, že nabízíte vstupenky na víkend. Já se tam chystám, přemluvila jsem i manžel , na ty vstupenky už je ale asi pozdě škoda, že jsem tu nebyla aspoň včera.
No, nedá se nic dělat, v pondělí písnu, jaký to bylo
jo jo konecne
Martule
| 14. 3. 2007 13:42
ahoj Vendy, budu se snazit to dovest k dokonalosti, ale to vis prace me trapne brzdi
Mela jsem stejny napad jako ty, mam cestnou vstupenku na biostyl a chtela jsem zadat stejnou nabidku,ze okamzite poslu, je to fakt skoda to nechat propadnout, ale vidim,jaky mas "neohlas"
Tak preji aspon krasny bioden
jinak tu knizku od P.Momcilove jsem sehnala ve zdrave vyzive, v knihkupectvi nevim, ale kdyby se ti nedarilo,tak ti ji u nas muzu koupit a poslat postou
Tak konečně
vendy
| 14. 3. 2007 13:36
Ahojky Martule, tak se ti konečně povedla ta registrace !
Ještě by to chtělo nějakou veselou ikonku
RE:Martule-registrace
Martule
| 14. 3. 2007 13:31
Dekuji za pomocnou ruku, ale jiz se podarilo, compu byl zrejme prepracovany . Preji krasny den. Martule
pro anonymní Zuzu
vendy
| 14. 3. 2007 12:32
Moc mě mrzí, že čestnou vstupenku nemůžu využít . Program je moc zajímavý, určitě bych si taky vybrala !!!
Příspěvek o sushi jsem četla, čekám až písneš ten recept a pak to určitě vyzkouším.
Přeji ti šťastnou cestu domů !!!
Bio- styl
vendy
| 14. 3. 2007 12:27
No tak bio-holky Lenko, Peťo ..... kde všechny jste, já snad ten lístek neudám !
od zuzu
anonym
| 14. 3. 2007 12:18
ahoj,
nejde mi se prihlasit, tak pisu anonymne..
na veletrh se chystam, snad o vikendu..dnes jeud domu z te F tak uvidim jak vse budu stihat..jelikoz jsem taky clenkou probioligy, tak mi to asi taky prislo domu; doufamto je moc fajn mit vstup zadarmo..jen skoda ze je to tak z ruky, cetla jsem i jaky tam jsou prednasky a kazdy den bych nejradsi sla na neco, ale asi az v nedeli tam vyrazim..jinak cetli jste muj prispevek o sushi, co tomu vendy rikas, zkusis to?
Biostyl 2007
vendy
| 14. 3. 2007 07:08
Holky chystáte se některá na veletrh do Holešovic ? Já jsem členkou Pro-bio ligy a dostala jsem čestnou vstupenku - je to na celé 3 dny zdrarma. Já se na veletrh bohužel nedostanu a je mi líto to nechat propadnout. Nabízela jsem ji nejdříve Petře, ale neozývá se. Máte některá o vstupenku zájem, zaslala bych ji hned poštou.
Martule-registrace
anonym
| 13. 3. 2007 17:10
Martule, pokud vám nejde se zaregistrovat, tak mi napište na hanka@victorie.cz , jaké jméno a heslo zkoušíte zaregistrovat a určitě to nějak vyřešíme.
Pro Vendy
anonym
| 13. 3. 2007 13:54
Zítra jdu k lékařce na kontrolu, tak snad to bude dobrý...už se cítím lépe.
Nemám ráda, když do sebe musím cpát nějaký prášky, a nejvíc mně pak mrzí, když mám takový pocit, že mi to ani moc nepomohlo. Na kašel užívám jitrocelový sirup a velice s ním jsem spokojená.
Já jsem taky trpěla na akné a musím říct, že když jsem začala jíst biopotraviny, tak se to opravdu zlepšilo. Samozřejmně ne ihned, ale možná, že v tom měl velký podíl ten změněný styl života. Já jsem teda byla prý vždycky takový "přírodní typ" mi říká mamka, ale od té doby co žiju s přítelem a můžu si vařit a jíst dle svého výběru, tak jsem mnohem vyrovnanější a prostě se cítím celkově mnohem lépe.

Myslím, že by ty biopotraviny měl zkusit.
Teď jak jsem nemocná, tak teda ale nemám ten obličej moc hezký (mám vyrážku, udělal se mi zřejmě opět absces) a myslím, že to je po antibiotikách a dalších tabletách!

Už se těším až budu zdravá a budu moci jít ven na vzduch a na procházku s naší paní pejskovou. Ještě, že mně chodí navštěvovat naše míci mazlivý (miluju zvířata)

Tak krásný zbytek dne.
recept uz hazim :-)
anonym
| 13. 3. 2007 11:06
dekuji mnohokrate za hezke privitani a recept na u nas nejcastejsi (protoze nejrychlejsi ) chlebik uz hazim -snad bude vyhovovat - nikdy nespadl a vzdycky chutnal (a je ze 3/4 bio )
tak papa - stale jeste nezaregistrovana (nejak to nefunguje )) Martule
pro Dadu
vendy
| 13. 3. 2007 11:05
Tak to je smůla, že jsi nemocná a musíš ležet, zrovna když je venku tak nádherně. Přeji ti brzské uzdravení !!!
Já mám sušičku od podzimu a také jsem ji již hodně využila, převážně na ty sušené jabka, na houby, rajčata a bylinky .
Je fajn, že to máš kousek do Prahy, tam je přeci jen výběr biopotravin asi největší !

Zrovna včera byl můj 18-ti letý bratranec u kožní lékařky, trpí na děsné akné, zkoušel snad už úplně všechno a nic mu na to nepomáhá, 2x změnil lékaře a včera mu paní doktorka řekla, že by mu doporučovala zcela přejít na biopotraviny. Byl z toho úplně vedle, protože o bio-potravinách zatím nic neslyšel, jen něco malinko ode mě, tak hned přišel na radu. Ale je to těžké, on toho spořádá hodně, zatím si nevydělává... a jeho rodiče nechtějí o bio-potravinách ani slyšet . Velmi by mě však zajímalo, zda by přechod na zdravou a bio stravu jeho problém vyřešil.
pro Martuli
vendy
| 13. 3. 2007 10:51
Ahojky, proč bychom tě měly ukamenovat, naopak vítáme každého nováčka, čím více lidí se zajímá o biopotraviny, tím lépe .
Chleba si také peču svůj, i když je nás pět, takže občas nějaké to pečivo koupit musím, jinak bych snad nedělala nic jiného než pekla . Knížku od Pavly Momcilove neznám, zkusím se na ni mrknout v knihkupectví. Jestli máš nějaký dobrý osvědčený recept, tak ho písni do rubriky Domácí pekárna v sekci Vaření .
Taky jsem členkou ProBio ligy, i když teprve krátce (od ledan) - měsíčník dostávám, ale inzerátu na prodej bio-mrkve jsem si ještě nevšimla. Dík za dobrý typ .
Doufám, že se brzo zaregistruješ a příjdeš sem pokecat častěji .
Dboré ráno
anonym
| 13. 3. 2007 10:26
Přeji dobré ráno všem. Teda takový pozdější ráno.
Já si biopotraviny objednávám přes internet (už asi 2 roky,přes dobrý krámek-bioobchod). Jinak tady kousek od naší vesnice je takový městečko a tam je obchůdek, kde tyhle potraviny prodávají a musím říct, že za poslední dobu, co jsem tam byla, tak tam chodí čím dál tím více lidí.........což je super. A každý týden jezdíme do Prahy (s přítelem podnikáme) a takže občas zajdu do nějakýho obchoďáku pro pár věcí (biojogurty atd.), ale zhruba tak před rokem se mi objevila alergie na laktózu, tak papám sojový jogurty a různý náhražky a teda abych pravdu řekla, chutná mi to víc a hlavně ......což je pro mně strašně důležitý........žádný zažívací potíže a vyrážky!

S pečivem to řeším tak, že si peču doma své vlastní ........mám také pekárnu (pro mně nejlepší investice, protože přítel se může po pečivu utlouct) a sušičku ...takže přes léto a podzim suším jako divá a křížaly máme ještě teď

Docela mně ale mrzí, že se tady u nás nedá sehnat více biopotravin.......ovoce a zeleninu máme ze zahrádky a tak se snažím, když je toho dostatek to namrazit nebo jinak sterilovat. Rajčata, houby a bylinky třeba suším, ale musím říct, že syrové je to fakt nejlepší.

Díky moc za takový milý přijetí do diskuze. Já jsem tak strašně ráda, že si můžu s někým o tom pokecat, protože mně od toho dost všichni odrazují! Prý jsou ty potraviny strašně drahý, ale můj názor je, že do svýho zdraví jsem ochotná investovat cokoli.

Užijte si krásný jarní den i za mně, protože jsem nemocná a vůbec se mi nelíbí, že musím ležet v posteli!
chlebik z pekarny a biomrkev
anonym
| 13. 3. 2007 09:56
ahojka vsem, take se omlouvam,ze se vam sem tak nabouravam (snad me neukamenujete za tu doternost ,a jeste navic anonymne,ale registrace je docasne nedostupna a ja jsem prave docetla tuhle uzasnou diskuzi a jen bych chtela poskytnout svoji zkusenost - pecu v pekarnicce uz "vsechno" (nekupujem chleba ani rohliky -mame vlastni mnam-manzel je pravidelne ji jeste teple a na recepty je uzasna knizka od Pavly Momcilove o peceni v aut.pekarnach -recepty mam vyzkousene a fakt funguje!! a misto tablety celaskonu davam jednu pol.lzici bio jabl.octa - nejl.je od Alnatury (vim - globalizacne blbe ale fakt dobry a vydrzi!) a neni v teste vubec citit! (taky jsem mela strach -pach octa nesnasim a biomrkev -kdo jste cleny ProBio ligy,tak dostavate bionoviny a tam jsou inzeraty a obcas tam je nabidka na zaslani postou primo z farmy a vychazi kilo biomrkve cca na 15,-Kc,coz mi prijde uzasny! my se vetsinou domluvime v parte a podelime se i o postovne,a pak se jen vztekam,ze supermarkety ji maji za 69,-za kilo!! takhle se bio nikdy nerozsiri Tak snad jsem trochu pomohla, preji krasne slunecne bio a eko jaro a je super,ze je takovych "silencu"jako ja vic Martule
Vegetariánství
anonym
| 12. 3. 2007 20:45
Ahoj:) Jsem vegetariánkou už asi 4roky.Tahle strava mi naprosto vyhovuje. Jen je mi líto,že se občas setkávám s netolerancí mého postoje vůči zvířatům. Nastává tu otázka kdo a proč je vegetarián. Ale nebudu zabíhat do detajlů. Byla jsem veganem přes půl roku. Bohužel jsem s tímhle stylem stravování musela přestat. Stále chodím na střední školu, a tak pro mě bylo dost obtážné jíst potraviny bez živočišných přísad. A vzhledem k tomu,že bydlím v menším městě,kde poslední obchod se zdravou výživou zavírá v 17hod(ostatně jako zbylé obchody) Mi to moc nepomáhalo,protože se běžně dostanu domů,právě těsně před 17hod:( Takže alespoň to vegetariánství mi zůstalo!:)Doufám,že bude víc lidí vegetariánů,víc lidí,kteří nekupují kožené oblčení...Vždyť to není potřeba!:( A doufám,že UBYDE LIDÍ,CO ŘÍKAJÍ..JSEM VEGETARIÁN,ALE JÍM KUŘECÍ MASO!!!Tak za tohle zabíjím.Kuřata,brojleři,jsou nejvíc trpící zvířata.
Interspar
vendy
| 12. 3. 2007 20:02
Supermarketů máme v Opavě jako hub po dešti, ale Interspar bohužel ne.
Interspar
lenka
| 12. 3. 2007 19:37
Dneska mě mile překvapilo, když jsem byla nakupovat v Intersparu, že měli novinku -bio chleba a bio bochánek- myslím tím čerstvě napečený, ne nějaké pečivo zabalené s dlouhou trvanlivostí.. Vzala jsem to na zkoušku, nebylo to špatné,ale můj chleba z domácí pekárny je samozřejmě lepší. Ale je to opravdu bezva že už dělají i pečivo - tolik lidí zase doma pekárnu nemá, aby si mohli péct svůj vlastní chleba. Taky mají hodně sýrů a mléčných výrobků v bio kvalitě, ovoce a zeleninu mají taky, takže je chválím, v tomto jsou podle mě nejlepší ze supermarketů.
pro Petru
vendy
| 12. 3. 2007 19:09
taky si čas od času pročítám staré příspěvky, a vždy mě tam znovu něco zaujme !
Já mám Billu kousek od domu, takže tam bio zeleninu a ovoce nakupuju pravidelně, myslím že co se týče biopotravina a supermarketů je na tom Billa nejlépe
pro Dadu
vendy
| 12. 3. 2007 19:06
Ahojky zdravím novou bio Victorku ! To je moc fajn, že nás tady přibývá, alespoň si můžeme navzájem vyměňovat své zkušenosti !
A jak si tedy bio potraviny zajišťuješ - jezdíš nakupovat do města, nebo si objednáváš přes internet, a nebo s biopotravinami teprve začínáš ?

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
24. 5. 2025 12:56
14349
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55