Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

sushi
anonym
| 12. 3. 2007 18:47
ahoj,
no to sushi je pomerne jednoduchy ale pracny; my do toho davali salatovou okurku, z ryb- krabi tycinky, samozrejme nechce to koupit ty nejlevnejsi, to je jen obarveny a lososa- ten si myslim ze je na to super v nasich podminkach, se koupi platky lososa, treba maji i uzene apod a sup tam s tim, potom jsme tam dali turin; to nevim zda je u nas bezne k sehnani, ja se s tim setkala az tady..no a vlastne se na plat rasy naplaca, rozetrete ve slabe vrstve uvarena ryze, tak do pulky toho platu a dale se daji ty suroviny nakrajene na delku toho platu, aby se to dalo zabalit a sroluje, konec, aby drzel a byla to rolka, jsem trosku jakoby prilepila bilkem z vajicka, jen tak 3mm kraj a pekne to drzelo; no a potom se to jen nakraji..delalo se i s masem, ze se nakrajeli platky a dali do toho, ale ja teda brala rybkovy ,no a jeste ta ryze je dobre ji ochutit, my tam dali lzici sezamoveho oleje,krasne vonela a trosicku vinneho octa, aby mela chut no a dovnitr co je vam libo..hlavne aby to bylo na dleku te rasy aby se to zabalilo, kdyz ten losos nevyjde, je dost krehky na krajeni na nudle, tak se da vice dilu..jeste by tam urcite sla cuketa, mrkev nakrajena na platky ale asi trochu povarena, no proste co je libo; ale ten losos je nej ..jsem zvedava az ted dojedu domu zda se mi to povede jako tady, a doufam ze vy to zkusitz taky..navic vydrzi dlouho v lednici, tak je to fajn..jo a my meli platy rasy Nori....
jinak s tou Billou je to pravda, mam ji kousek od baraku tak tam chodim; pro pierra- kozi jogurt, bio banany, ale potom maji i jine, ale to je fakt dost drahy, to si zase rikam, koupit bio karotku trikrat draz to nejde..tak at se sushi povede, pripadne dotazy rada zodpovim. zuzu.
bio
Petra
| 12. 3. 2007 18:04
Dnes jsem byla na semináři ve vedlejším městě a tam mají i Billu. Byla jsem překvapená tím , že jsem tam koupila biomrkev, biorajčata, biotvaroh, biokysané mléko, biotvrdý sýr a další "suché"potraviny . To u nás není a to máme Albert a neustále se kasají tím, že jsou market roku.
pro Dadu
Petra
| 12. 3. 2007 18:00
Ahoj, vítám tě!

Taky to znám, že se nejde odsud odtrhoutMoc ráda příspěvky od holek čtu a někdy i opakovaně se vracím ke starším - relaxuji u nich Tak ať se ti tu líbí
pro Zuzu
Petra
| 12. 3. 2007 17:57
Zdravím do daleké Francie!Ty píšeš o sushi a my nedávno dostali "nádobíčko"k pojídání sushi Jen já nevěděla co s tím, tak prozatím talířky používám jako talířky na dobroty a hůlky jsem strčila do šuplíku Tak se pak s námi pak poděl jak na to Jen si taky říkám jako Vendy, kde se seženou ty čerstvé ryby.
Náhoda?
slunko
| 12. 3. 2007 16:35
Nic není náhoda .
Já jsem na tom stejně, nebýt netu, tak jsem "zakrnělá" a to ve spoustě věcí. Až si budu vydělávat, taky chci, aby převažovalo bio ... a zahrádka, to je studna zdraví :)
Bio
anonym
| 12. 3. 2007 16:28
Ahoj všem,

doufám, že nebude vadit, když se přidám do vaší diskuze
Už pár let se snažím jíst zdravě, ale jelikož bydlím na malé vesnice, tak je to kapánek problém, ale ještě že existuje internet. Včera jsem na tuhle diskuzi narazila úplně náhodou (bylo asi 19,30 hod.) a vůbec jsem se nemohla odtrhnout a jít spát (do postele jsem se dostala asi v půl jedné!!!!).

Jinak díky moc za rady, které tu jsou, protože konečně si tu můžu přečíst a prodebatit věci, které mě zajímají a bohužel v mém okolí není moc lidí, kteří se stravují bio.

Přeji hezký den
pro Zuzu
vendy
| 12. 3. 2007 09:00
Zuzu tak to se na ten receptík už těším , a co všechno se dává dovnitř, já vím jen o syrové rybě, a z toho bych měla docela strach, u nás člověk nikdy neví, jestli je ta ryby opravdu čerstvá ....
Francie
zuzu
| 11. 3. 2007 19:57
Ahoj Vendy, tady je taky hezky, rekla bych jeste lepe nez u nas..neee delam si srandu; ale asi ***i jo..ve stredu uz frcim domu..s temi biopotravinami to nebude asi tak strasny, jak jsem to popsala; ale asi jsem ,nenarazila na ty spravne obchody..ale ty vlocky me mrzi a divim ze to nemaji v tech supermarketech, vse je uz ochucene..sushi neni slozite, ani na suroviny ani financne si myslim, ale da to praci..az budu doma a mit vice casu tak to sem napisu,ju..chci to doma zkusit i sama, zaklad je vlastne ryze rozetrena na rasy, do toho si clovek zamota co chce, zabali se to a nakraji na zname sushi kousky, fakt ty rasy tomu daji hodne..pisnu to sem ..tak ahoj!
pro Zuzu
vendy
| 11. 3. 2007 18:05
Ahojky Zuzu a jaké je v Marseille počasí ? U nás dnes bylo nádherně, sluníčkově, no prostě jaro je tady . Takže s bio potravinami ve Francii - žádná sláva, no hlavě, že u nás se začíná ten sortiment pěkně rozšiřovat !
Sushi jsem ještě nikdy nejedla, ale chtěla bych ho ochutnat !!! Ale u nás ho ani v žádné restauraci nedělají. A dělat ho doma je jak píšeš asi hodně složité.
Zuzu měj se hezky a zase se ozvi - pa pa
ahoj
zuzu
| 11. 3. 2007 12:47
ahoj; zdravim z Marseille..tak jsem okukovala obchody a docela me ty suroviny v beznych supermarketech nenadchly, myslela jsem, ze toho bude vic.. je to jako u nas, bio ovoce zelenina; ale samozrejme drazsi, potom takove koutky jako u nas, a jogurty bily bio a kozi jsem videla..ale shanela jsem vlocky, treba ovesny nebo jakykoliv jiny a vse jen takove to slazene, se susenym ovocem, corn flakes, cerealie pro deti s prichuti, ale klasika jen tak jsem nevidela..asi to chce specialni obchod s temihle vyrobky, ale na ten jsem zatim nenarazila..coz u nas maji i v takovyhle velkych obchodech, coz je fajn ..v lekarne jsem videla Laveru, panejo; ale na prepocet na nase vse pres 500kc..jsem u znamych v rodine kde pani je francouzska a pan korejec, vcera me ucil sushi a teda holky, mnam mooooc dobry, umite? nebo chcete poradit , je to pracny, ale nijak moc narocny na suroviny a hlavne zdravi ..papa .
Pro Petru
vendy
| 11. 3. 2007 09:02
Peťo ten sprchový gel jsem si objednávala z Eden shopu - náhodou jsem na něj narazila a měli tam taky ty slevy a velký výběr zboží ! Jestli ho neznáš tak mrkni
pro Vendy
Petra
| 10. 3. 2007 20:59
Ahoj!

Děkuji za pochvalu, taky se mi líbí. Však jsem si dala načasTo jsem ráda, že se ti zadařilo a máš ten správný gel a hlavně že ti voní. Já můžu i ten medovýAle ta čokoláda mě ani neláká a ještě je mnohem dražšíA objednávala jsi z biosfery nebo bioobchodu?
pro Petru
vendy
| 10. 3. 2007 18:50
Máš moc krásnou ikonku !
pro Petru
vendy
| 10. 3. 2007 18:48
Peťo teď jsem si znovu objednávala nějaké zboží a konečně jsem si objednala ten správný sprchový gel od Lavery - to pečené jablko - měla jsi pravdu - voní moc hezky ! Taky jsem si objednala nějaké čistící prostředky od firmy Ecover a jsem s nimi moc spokojená .
pro Zuzu
vendy
| 8. 3. 2007 11:08
Ahojky Zuzu, taky tě moc zdravím , pěkně si to v té Francii užij . U nás teď bylo sice dva dny krásně, ale už se to trošku pokazilo a dnes tam prší, ale navadí, sluníčka se určitě brzy zase dočkáme.
Taky jsem zvědavá jak jsou na tom s biopotravinami ve Francii, tak určitě napiš !
Bon jour zuzu,
ryba
| 8. 3. 2007 10:55
Comment ca va? Už si to moc nepamatuji. Kde přesně jsi ? Obchody okoukni a napiš. Měj se hezky
ahoj
zuzu
| 8. 3. 2007 10:32
ahoj holky;
zdravim Vas z Francie..je tu pekne, ale u nas pry uz taky jaro zacalo..chystate se pristi vikend do Holesovic?..musim okouknout zdejsi obchody se zdravou vyzivou,abych mohla informovat , mejte se aurevoir
Bioobchody
anonym
| 6. 3. 2007 11:13
Ahoj holky, zdravím a chci se zeptat, jestli neznáte nějaký bioobchod v Praze, ve kterém by bylo možné platit stravenkami. Dostáváme je na obědy, ovšem já v závodní jídelně ty jejich tučné blafy s knedlíkama nejím a nosím si své vlastní jídlo.Bylo by moc fajn, kdybych za stravenky mohla nakupovat nějaké zdravé potraviny a ingredience.
Předem díky a hezký den. Peťule
pro Zuzu
Petra
| 4. 3. 2007 20:41
Tak to Zuzu přeji šťastnou cestu a ať se daří
olej
zuzu
| 4. 3. 2007 20:10
No Peto myslim, ze na oleji se fakt nevyplati setrit..ja myslim, ze je to zrovna ten zaklad zdrave vyzivy, ktery je nejvic znat..tak nevahej a jdi do toho jinak ja ted na tydne odjizdim pryc, tak se s Vami loucim, ale hned,jak prijedu vse tu prectu a poinformuju se, ahoj!.
pro Zuzu
Petra
| 4. 3. 2007 19:33
Tak jsi mě Zuzu, přinutila k zamyšlení nad oleji Najednou
mi ten můj bioslunečnicový přijde divný a nevoní mi. Už párkrát jsem si
říkala, že je z jídla moc cítit a ono to asi bude tím, že je sice bio,
ale nejlevnější, tak není tak dobrý jak jinéNo, poohlídnu se po jiném - lepším
avokádový olej
anonym
| 4. 3. 2007 17:19
Já už jsem avokádový olej vyzkoušela. I když je cenově náročnější, vyplatí se zakoupit si jej. Vydrží vám daleko déle a ta chuť je opravdu nenahraditelná. Můžete jej použít naprosto všude. Jak na studenou, tak na teplou kuchyni. Navíc předčil olivový olej v oblíbenosti u mé rodiny. Jelikož u dříve používaného olivového nebyla oblíbena jeho tzv. pachuť, která je v jídle znatelná.
Velkým pomocníkem v kuchyně je avokádový olej ve spreji.
Já jsem jej koupila ve své oblíbené bioprodejně ve Školské, kde jsem od prodavačky získala úžasné informace. Ale jsou k němu i internetové stránky.
pro Zuzu
vendy
| 4. 3. 2007 15:52
Zuzu víš za co , ale příště si to po sobě raději nejdříve přečtu.

Já používám nejvíc olivový olej a střídám ho se sezamovým.
Dnes jsem pekla jablečný závin, podle Bioreceptáře tady na Victorce, myslím že je od Karetky. Dává se do něj jen celozrnná mouka, vlažná voda, olivový olej, jablečný ocet a troška soli. Není špatný ale je hodně tuhý, možná že se do zítřka trošku proleží. Holky nepekly jste ho některá ?
avokadovy oleja
zuzu
| 4. 3. 2007 13:11
a co avokadovy? je hooodne drahy, snad nejdrazsi, co jsme videla v obchode, po olivovem a vlasskem, ale bude asi hooodne dobry, mas zkusenosti? ono samo avokado je moooc zdrave..jinak placicky upeceny, dneska se povedly i tvarove
oleje
Vlada
| 4. 3. 2007 10:18
Já už jsem vyzkošela snad všechny bio oleje, co jsou na trhu...paradoxně nejmíň mi chutná olivový - bude to asi tím, že jsem ho používala při očistné kúře, kde se pije olivový olej a citronová šťáva - očistné účinky skvělé,ale chuť hrozná ....teď střídám z dýňových seme a sójový.
pro Petu
zuzu
| 4. 3. 2007 10:17
tak to ja na oleji nesetrim , koupila jsem si bio olivovy olej Salvagno, je z Italie, primo v takove te lahvy, jak vypada jak vinko, kulate..jinak na teplou upravu davam ten sezamovy..ja mam ted zadelano na slane placicky, tak za chvili me ceka pekne ,,patlani,, ..jeste chci zkusit nekdy pinie, ty jsou snad jedine, ktere jsem do tech placek nedala, ale jsou dost drahy..navic mi ted uz dochazi domaci vlassky orechy, nooo a kdyz jsem koukala kolik stoji pytlik v obchode, uz aby zase byla sklizen, ale to si jeste chvili pockam ..ahoj!
pro Zuzu
Petra
| 4. 3. 2007 08:30
Vidíš, to mě nenapadlo, normálně je dávat celá Vdyť jsou to jsou stejně jako slunečnicová,....-semena, tak proč ne

Olej používám bioslunečnicový od Rapunzelu. Občas koupím nějaký lepší z Biolinie - třeba sezamový,ale ten si pak šetřím
placky
zuzu
| 4. 3. 2007 07:50
semena davam cela, jak je koupim, tak dam ..ten oves mam presne jako ty, jeden hrnecek dam normalnich vlocek a druhy tech ovsenych s klicky, taky mam zasobu
kakao
Petra
| 3. 3. 2007 20:10
Koupila jsem biokakao, tak aby se mi nezkazilo - moc ho nepoužívám
Placičky dělám z ovesných vloček, momentálně máme doma velkou zásobu
těch mletých s klíčky(manžel není troškař, koupil jich 10 balení )Tak jsem je dělala z nich.

Zuzu, ty semínka vojtěšky,...klíčíš anebo je dáváš do jídla normálně celá
kakao
zuzu
| 3. 3. 2007 19:23
a nebo zkus Peto misto kakaa jeste karob, nebo pravou cokoladu, tu jak doporucuje HZ, to by mohlo byt taky moc dobry..

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
24. 5. 2025 12:56
14349
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55