Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Bio ovoce
anonym
| 28. 2. 2007 08:42
Ahoj holky, pravidelne ctu vasi diskuzi a zajimalo by me jedno. Kupujete v biokvalite i ovoce, ktere ma slupku (banany, pomerance, mandarinky, ...)? Vetsina lidi mi rika, ze kdyz ma ovoce slupku, tak se bio kavlitou nezabyva, ale ja si myslim, ze pesticidy se sice pouzivaji na postrik, lae stejne tak dobre se mozna muzou dostat pres slupku a take i pres korenovy system do plodu. Jaky je na to Vas nazor? Dekuju a pekny den preji!
bioprodejny
zuzu
| 25. 2. 2007 14:51
já myslím, že je to zábava obcházet více obchůdků, aspoň člověk okoukne ceny a může se podle toho zařídit..v centru je i CountryLife a tam si myslím sežene každý kdo se chce stravovat bio všechno...až na maso...ale to mi vubec nevadi
reklama
anonym
| 25. 2. 2007 10:51
Pane Tomáši, už zase?
bio nakupování
anonym
| 25. 2. 2007 10:45
Ahoj Holky, při vyhledávání na internetu o aktuálních tématech k biopotravinám a k bio vaření jsem náhodou narazila na vaší diskuzi. Stravuji se bio již 5let a cítím se skvěle. Mám pro vás skvělý tip na výborný bio obchůdek. Mám už za sebou to neustálé běhání od prodejny k prodejně jako šílenec shánějící něco bio a v každém obchodě jsem sehnala pokaždé opravdu jen něco, takže mým snem bylo přijít do prodejny a nakoupit v jedné prodejně vše potřebné v bio kvalitě, od masa po mléko až k čokoládě a čaji. Nyní již to není problém. Objevila jsem bezvadnou prodejnu v centru Prahy, ve Školské ulici, má i příznačný název Biotop a je to opravdu ráj pro bio nadšence. Mají zde čerstvé bio maso, biozeleninu, takový výběr mléčných produktů a řadu dalších bio delikates. Nechybí zde ani ekologicky šetrnné čistící prostředky, přírodní kosmetika a dámské hygienické prostředky z biobavlny. Já jsem zde našla opravdu vše pro mou bio domácnost. Pokud využijete mého tipu a prodejnu navštívíte, podělte se se mnou o své zážitky z bio nákupu.
Přeji vám všem hodně nadšení z biopotravin. Stojí to za to.
dýně
zuzu
| 24. 2. 2007 13:12
ajo Vendy, ja si to spletla, ty placky, promin ..ted jsem pojedla tu dyni, byla dobra, ale zbylo ji taaak moc, ze ji dam asi do mrazaku..delala jsem ji na ten zpusob z kuchatky HZ, s celerem a troskou medu, nechala dusit pod poklickou a byla OK, ale nejak moooc syta ..takze se ted zvednu a jdu na prochazku s psikem ..tak ahoj!
pro Zuzu
vendy
| 24. 2. 2007 09:21
Zuzu ten recept na ty placičky jsem hledala já, ne Lenka - našla jsem ho - díky , předtím jsem ho přehlídla.
Dneska zkouším dělat jáhlové placičky a králíčí perkelt, tak jsem zvědavá jak se mi to povede.
Ty biotvarohy taky kupuju, jsou moc dobré .
Jo a na dýni Hokkaido už mám semínka, tak se už těším na úrodu. Zuzu napiš jak ti dýně chutnala !
kaše
zuzu
| 24. 2. 2007 09:19
škoda míchat do bramborové kaše, lepší samotná pohanková
zdravá výživa
anonym
| 23. 2. 2007 17:33
Ahojky. Já bych také chtěla zdravě jíst, ale moc mi to nejde. Někdy když mě to chytne, tak něco zdravého udělám. Teď mám nové ,drahé hrnce, kde se nemusí používat tuk. Tak to už bude také zdravější. Z dřívějška mám hodně vyzkoušenou špaldovou polévku, z knihy Žijeme podle měsíce. A dost často používám pohanku. Míchám ji i do bramborové kaše.
bio
zuzu
| 23. 2. 2007 16:36
ahoj holky,
ja taky dneska byla nakupovat v bioprodejne, v CountryLifu, taky jsem Leni nakoupila tofu, s morskou rasou, je dobry a biotvarohy, ty jak jsme uz psala jsou uzasny, ale maji je jen v Praze, koupila jsem tu dyni Hokkaido, tak ji zkusim, nemusi se loupat, coz je super, tak ji jen poradne vydrhnu..Leni nasla jsi ten recept na ty placicky?
jáhly
lenka
| 23. 2. 2007 15:11
Já jsem ty jáhly taky spařovala...ono se to má dělat ne prot, aby se tím nějak čistily nebo tak, ale proto, aby se jáhly zbavily hořkosti. Jinak ty švestky na buchtu jsem koupila normálně mražené, snad to s nima bude dobré, mražené mám poprvé.
bio-výrobky
vendy
| 23. 2. 2007 14:50
Holky já jsem se dneska v prodejně zdravé výživy zase rozšoupla . Sortiment bio-výrobků tam mají stále širší a širší , paní prodavačky říkala, že jim ta prodejna za chvíli nebude stačit .
Koupila jsem můj oblíbený Poběžovický kozí sýr - bio, šestizrnnou instantní bio kaši - tu hlavně na zahušťování a také tam měli nové bio koření od Terezia Company - vzala jsem na zkoušku s hlívou a taky Grill Veggi.
Pak ještě tofu a nějaké mlsky, aby měli radost i děti .

Tak to je super, že se ty jáhly nemusí spařovat, já se řídila návodem na obalu a tam říkají 2x spařit, tak to tedy zkusím vařit rovnou.
chleba
Petra
| 22. 2. 2007 18:00
Když jsem objednávala na biosféře, tak jsem objevila pšenici kamut. Tak
jsem ji na zkoušku objednala. Má být zdravější - vypadá moc dobře, i ta
cena tomu odpovídáPíší
o ní: že byla poprvé objevena v egypt. pyramidě. Pro vysoký obsah
selenu, který posiluje imunitní systém, je velmi ceněna. Obsahuje
třikrát více bílkovin, minerálů a stopových prvků než běžná pšenice.
Jinak se připravuje běžně jako pšenice. Tak manžel ji dnes namlel a
bude z ní kváskový chleba Tak až bude, tak dám vědět, jaký je
jáhly
Petra
| 22. 2. 2007 17:55
Ahojky , jo, jahelník jsem taky dělala a povedl se .
Dokonce jsem ho jednou kupovala jako hotovou směs, stejně jako
prodávají bulgur s čočkou a bylo to zbytečné, protože namíchat
ingredience na jahelník není složité. Já jáhly taky nespařuji.
jáhly
zuzu
| 22. 2. 2007 16:47
já teda pokaždé co jsme jáhly vařila, tak jsem je ani jendou nespářela, jen propláchla vodou, pokuď ksou v biokvalitě, tak spářet ani nepotřebují, si myslím..
Jáhly
vendy
| 22. 2. 2007 13:54
Jáhly na slano můžeš udělat podobně jako rizoto, jen místo rýže jáhly - já používám hodně také kuskus, to je rychlejší - jáhly musíš nejméně 2x spařit a pak uvařit.
A nebo udělat nákyp na slano - třeba s mraženou zeleninou a posypat strouhaným uzeným tofu.
hlíva
zuzu
| 22. 2. 2007 13:37
tak jsme si dneska k obedu posmakla na hlíve ustricne, jen tak jsme si dala do alobalu, navrch jsem nakrajela kolecka cervene sibule a pokapala ol.olejem, trochu koreni a 20min zapekla, s testovinami to bylo moc dobre
jinak recept na jahly se urcite nejaky najde v kucharce, na sladko jsou moc dobre ty sisky s makem z biokucharky HZ, opravdu, vydrzi i nekolik dni v lednici, pukd jsou uvarane..pa
pro lenu
zuzu
| 22. 2. 2007 12:24
LENI je to strana 141, delam je ale naslano, ruzne druhy seminek..ale to je tam taky psano, doporucuju, jeste tam pridavam lzicku Fenyklu a Anyzu a jsou dobre .
Celaskon
Dasa
| 22. 2. 2007 11:12
Ten celaskon se přídává do celozrnného chleba, aby lépe vzešel, protože je "línější" než bílá mouka. Ten jablečný ocet se taky někde přidává, já ho nedávám, bojím se, aby nebyl chlebík kyselý. Ale zkusit se to může
????
ryba
| 22. 2. 2007 11:10
Asi bych měla projet na Viktorce biokuchařku,co?
recept
ryba
| 22. 2. 2007 11:08
Bioholky,nemáte nějaký dobrý recept na jáhly? Ten jahelník,jak psala Lenka zkusím,ale viděla bych to raději s nějakou zeleninkou nebo tak..
pro Lenku
vendy
| 22. 2. 2007 11:04
Na jehelník se taky už delší dobu chystám, možná to zvládnu o víkendu . Recept na tvou buchtu vypadá lákavě, dej potom vědět jestli se povedla ! Jen švetky nemám, ty máš ještě mražené nebo používáš sušené ? Loni u nás bylo švestek strašně málo, tak snad to bude letos lepší.
pro Dašu
vendy
| 22. 2. 2007 11:01
Ten recept vypadá dobře ale překvapuje mě ten celaskon - možná by se to dalo nahradit lžičkou jablečného octa. Díky za typ určitě ho zkusím
Domácí chleba
Dasa
| 22. 2. 2007 10:52
Já jsem včera taky pekla doma chleba, 325ml vody, 1 polévk.lžíce oliv. oleje, 1 tabl celaskonu, 150g žitná mouka, 250g celozrnná pšeničná jemná, 100g obyčejná hladká, pak 1 čajová lžička suš droždí, 1 1/2 čaj lžičky soli a 1 čaj lžička kmínu drceného. A byl dobroučkej, ani se nepropadl to už se mi dlouho nestalo. Jen bych možná přidala ještě trošku víc koření-soli né, ty je dost. Tak ho zkuste, taky je to vyčtený z internetu. Mně se ty chlebíky doma taky pořád nedařej, tak zkouším pořád dokola
Zdravé dobré papání
anonym
| 22. 2. 2007 10:45
A holky,
co kdybyste někdy nějaký svůj zdravý výtvor vyfotily (třeba ty buchty nebo chlebík) abychom si taky pošušňali?

Já jdu jíst dnes hrozně nezdravě (ani tu nebudu psát, že to je řízek a bramborový salát )
ale je to od maminky a tak to mám bez práce, pro dnešek.
Mějte se krásně!
Pa!
pečení
lenka
| 22. 2. 2007 10:37
Já se zítra chystám péct buchtu z celozrnné mouky, medu, rostlinného tuku, mléka a vajec, na to dám náplň z máku a nahoru ještě půlky švestek, tak snad to bude konzumovatelné . Jinak jsem dělala jáhelník, někdy ho vyzkoušejte, je to moc dobré. Jen uvaříte jáhly ve vodě a mléce (já místo mléka použila syrovtáku), dáte tam dvě vejce, sníh , sušené a čerstvé ovoce a zapečete to.
Chleba
vendy
| 22. 2. 2007 10:25
Včera jsem pekla celorznný chleba, podle nějakého receptu z internetu, byl ze směsi celozrnné, žitné a pšeničné mouky, přidávala se tam orestovaná cibule a sýr Cottage, nakynul krásně, taky se pěkně pekl a úžasně voněl ale když jsem ho vytáhla z pekárny ven, tak se začal prodatat, a vevnitř byl takový nedopečený - prostě kyžlinec . Ach jo - děsně mě to mrzelo - mouky byly bio. Tak ho nasuším alespoň pro babiččiny slepice
pro Zuzu
vendy
| 22. 2. 2007 10:18
Ahojky Zuzu, já sem občas mrknu ale je tady poslední dny nějak mrtvo. Zuzu které placky z kuchařky H.Z. děláš, můžeš mrknout na které jsou straně ? Dík
ahoj!
zuzu
| 22. 2. 2007 10:08
no kde vsichni jste???
bio
zuzu
| 21. 2. 2007 08:09
ahoj bioholky,
tak jsem si vcera koupila Hlivu a zkusim ji, podle rady ..chleba ason jsem jeste nemela, snad se k nemu dostanu, ja si pecu placky z kucharky HZ z vlocek a seminek a ty jsou moc dobre a vystacim si s nimi ..koukam, ze nas zvou tady na strankach na BIOstyl do Holesovic, to je fajn ..no co je u vas noveho?
Ason
Dasa
| 20. 2. 2007 15:33
Já jsem si o ten chleba psala, ale nepřišel mi, ani nikdo neodpověděl. Tak nevím, jestli byla správná adresa Taky bych ho ráda ochutnala, ještě jsem ho u nás ve zdravý neviděla. Asi se budu muset pozeptat. Ale dneska si chci zase upíct doma, tak uvidíme, jak se povede

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
24. 5. 2025 10:05
14347
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55