Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Ason
vendy
| 20. 2. 2007 12:49
Holky tak co už jste některá zkusila ten žitný chléb Ason ? Já jsem si pro něj dneska byla a je o něj takový zájem, že jsem si ho pro jistotu nechala na příší týden odložit.
Jinak jsem si všimla, že u nás v prodejně zdravé výživy už mají k dostání i bio šunku a bio uherák. S přítelem plánujeme že si ten bio-uherák koupíme na velikonoční svátky (sice uzeniny téměř nekupujeme, ale chceme ho zkusit )
pro Petu
zuzu
| 19. 2. 2007 08:11
AhoOJ,
me se v te Francii taky moc libi, moc ce tesim, ale predtim musim napsat tu bakalarku, tak jsou to trosku nervyco jsi vybrala za tema?nejake bio ?jojo mlynek to je vec, tak jsi ho taky dostala od babci, no vidis, ja taky, pamatuje Zizku, ale je super tak pa z.
Biostyl
ryba
| 19. 2. 2007 06:13
Ahoj holky,nevím jestli to už někdo psal, ale koukněte na
www.biostyl.cz je tam pozvánka atd.

Teď o víkendu měla dcera u nás svoji kamarádku a při jednom hovoru z ní vypadlo,že oni doma jedí věci téměř jen ze zdravé výživy.Maminka je vegetariánka a zbytek rodiny si to masíčko dá .Tatínek té holčiny má problémy se srdcem a od té doby ,co takhle jedí,tak se mu problémy upravily.
U nás je to trochu horší,musím na ně pozvolna a nenásilně.
pro Zuzu
Petra
| 18. 2. 2007 17:17
Ahoj Zuzu ,

no to se máš, že jedeš do Francie! Ta se mě moooc líbí Tak budu držet pěsti, aby vše dobře dopadlo a ty ses jim líbila O
psaní práce mi ani nemluv, mě to čeká příští rok, v pátek jsem si
vybrala téma, asi jsem se ale ukvapila a už teď nevím, co budu psát

Jinak mlýnek na mák jsem babičky dostala asi před týdnem , a to potom jak jsme doma mleli mák na makovec v ručním mlýnku na kafe. Než tak ho mlít, to si radši nechám zajít chuť

Na ty šišky se taky chystám, tak jsem ráda, že se povedly a mám doporučení
šišky
zuzu
| 18. 2. 2007 14:17
ahoj Vendy
tak sisky chutnaly! Podelila jsem se s maminou a chutnaly ji, sice si je poradne posypala cukrem a polila maslem, ale chutnaly....ja jsem je slupla samotne, jen tak posypane makem,,nasucho,,ale i tak me moc chutnaly, na to ze na ne neni potreba moc surovin, tak jsou chutove moc dobre i bez toho sirupu, ale to by asi tvym detem takhle nesladke nechutnalo , no uvidis, ale doporucuju jen ten mak v biokvalite za 60kc je dost, ale je ho 500g, tak vydrzi dlouho, babca mi dala takovy stary moooc hezky mlynek na mak, tak jsem si pekne namelala, pry ze si ho muzu nechat do vybavy
šmakouna jsem jeste nikdy nemela, ale na to taky prijde casem rada, nemuzu stihnout vsechno
presne jak pises, krasne je, ale za oknem , venku je pekna kosa..ja se ted jedu projet na kole a pak budu pokracovat v psani bc, tak pekny zbytek vikendu!pa
pro Zuzu
vendy
| 17. 2. 2007 22:11
Ahojky Zuzu tak to je bezva že šišky drží pokupě jsetli ti budou chutnat tak je asi udělám příští víkend. Já jsem dneska vařila podle kuchařky H.Z. bramborovou polévku s pohankovou lámankou a na druhé jsem měli koupy s česnekem, šmakouna a k tomu zelí s červenou řepou .
U nás bylo dneska moc hezky - svítilo sluníčko tak jsme byli po obědě na delší procházce, ale když sluníčko zašlo tak se hned hodně ochladilo a domů jsme došli docela vymrzlí.
jahelné šišky
zuzu
| 17. 2. 2007 19:31
tak jsem si dnes dala práci s těmi šiškami z kuchařky HZ , ale tvarově se povedly, i po uvaření drží a to je základ , nechám je v ledničce pěkně stuhnout, zítra namelu mák a snad budou i chuťově dobré dneska se ta diskuze tady moc nehybe, njn o vikendu je zajimavejsi prace nez sedet u pocitace, co? aspon jsem si tady sama se sebou trosku popovidala..ahoj!
bio
zuzu
| 17. 2. 2007 08:28
Ahoj Peto
taky jsem psala, ze je to fajn, kdyz nam pribyvaji dusicky, aspon se tu neco deje a kazdy prida svou trosku do mlyna
dneska u nas kraasne sviti, ale je pekne bilo, pres noc mrzlo, jsem chtela vytahnout brusle in-ine, ale asi bude jeste zima, ono se to nezda, brrr..
jinak do Anglie, nene, tak me jen tak nekdo nedostane , ale frcim do Francie, mam tam znamy a shanim tam na prazdniny praci, tak to tam ted jedu omrknout, spis teda aby oni omrkli me a snad neco vyjde, ale tesim se tam moc, navic je to ji, Marseille, tak tam je to uzasny..s tim vlakem je to sila, strasne drahy,a ja myslim, ze na pendolino ani tyhle skupinovy slevy nejsou, tam musi mit kazdy tak jako tak koupenou rezervaci, myslim za 200kc plus jizdny, takze je to des..to me skoro vyjde autobus do FR jako pro dva cesta do Prahy(trosku vic teda, ale stejne je to nepomer)..tak preju hezky prosluneny den!
ja se snazim psat bakalarku, ale je to des
bio
Petra
| 16. 2. 2007 18:19
Ahoj holky,

přijela jsem ze školy, najedla se a hned jsem sedla k počítači, abych zjistila co pěkného jste za ten den probraly.

Vendy, ten vlak je skutečně síla. Když pojedete2, tak jste jako skupina
a už máte slevu, další sleva je, když si zároveň koupíš i zpáteční.
Když toto vše uděláš najednou, tak ty slevy jsou skutečně výrazné -
nevím jak je to s pendolinem.

Zuzu, kam se chystáš do ciziny? Zase do Anglie? To se ti asi moc nechce, viď

Bludičko, je fajn, že tu máme novou dušičku a že se rozrůstáme, víc hlav víc ví a zase se něco přiučíme
pro vendy
bluddicka
| 16. 2. 2007 15:23
S tím ani nepočítám, že budu hned kupovat vše bio, to by mě přítel asi
zazdil. Musím svoji peněženku i jeho na tu myšlenku nejdříve nechat
zvyknout .

Do knihovny se teprve chystám a asi to dnes nestihnu. Dala jsem malou
pozdě po obědě spinkat a pořád chrní, tak nevím, jestli se do čtyř
vzbudí. Asi ne tak budu muset vystačit přes víkend s internetem a počkat na pondělí.

a máš tam taky vzkazík
pro bluddicku Báru
vendy
| 16. 2. 2007 14:19
Ono se určitě nedá hned kupovat všechno bio, jednak ten sortiment zboží není ještě tak široký a finančně by to bylo hódně náročné, ale když budeš bio-výrobky do jídelníčku postupně zařazovat, tak určitě uděláš hodně pro své zdraví a finanční rozpočet zase tolik nezatížíš.
Pak dej vědět jak jsi dopadla v knhovně .
písla jsem ti vzkazík
vendy
bluddicka
| 16. 2. 2007 13:28
Tak to je prima, v Opavě jsem každý týden několikrát, takže to určitě
prozkoumám. Mám pocit, že na dolním náměstí už jsem kdysi párkrát byla,
takže si osvěžím paměť.

Jen mám docela strach, že mi ty biovýrobky zatíží hodně rozpočet, přeci jen nemáme na rozdávání, tak doufám že to bude ok!

Jak tu finanční zátěž zvládáte vy? Je ale pravda, že když jsem
porovnávala ty biovýrobky jako je mouka, těstoviny a tak v prodejně
zdravé výživy byly třeba i o deset korun levnější než v marketech. No
přinejhorším bubu muset omezit výdaje na parádu.

Barča
potravinové doplňky
Peg
| 16. 2. 2007 13:28
Chci se zeptat: jíte nějaké potravinové doplňky, které vám doplní B12 a omega-3 mastné kyseliny? Dočetla jsem že to jsou dvě věci, které při vegetariánské stravě chybí. Co se týče béčka moc se mi nechce jíst tabletky. Ve druhém případě vím, že mohou dobře posloužit konopná semínka, ale na to kolik se jich má denně sníst jsou docela drahá.
A ještě jeden dotaz - jsem silně ulítlá na mléčné výrobky. Nevíte zda existuje přístroj, pomocí kterého by se dal doma vyrábět jogurt? Sním i dva nebo tři denně, takže bych ho uživila.
Zuzu
lenka
| 16. 2. 2007 13:15
Zuzu, ty už přeci nejsi žádný začátečník, ale bio veteránka . Jo, normálně to zaliju studenou vodou. Když to zabalíš do chleba, tak je to trocu jak chleba s rybí pomazánkou Já už to do chleba ale nebalím , na tu chuť už jsem si zvykla takže ten kousek rozkoušu samotný.
pro bluddicku Báru
vendy
| 16. 2. 2007 13:02
Díky za informace, budu se těšit na další až to tam trošku prozkoumáš . V Opavě je prodejna zdravé výživy jmenuje se Bobaja a je na Dolním náměsti (jestli trošku znáš Opavu) mají tam široký sortimet, bio-výrobky taky, ale nevím jestli méně nebo stejně jako v bio-prodejně. Ale sušeného ovoce tam mají opravdu hodně, vše je na váhu, taky dobré pečivo, různé druhy tofu, no jestli budeš mít cestu do Opavy, tak tam určitě mrkni. A docela pěkný výběr bio-potravin mají také v DM drogerii na Ostrožné, ale výrobky jsou od německé firmy a jsou dražší.
řasy
zuzu
| 16. 2. 2007 12:51
OK Leni, takze Wakame, ne Nori, ikdyz ty doporucuji pro zacatecniky , přepokladam, že to zaliješ studenou vodou..díky.
:-) zuzu, vendy
bluddicka
| 16. 2. 2007 12:49
Ahojky,

no jo sušička musí být naprosto báječná věc. Myslím, že budu muset doma
oznámit, že " nutně " potřebujeme sušičku a taky pekárnu na chlebík, tu
bych moc moc chtěla, protože takový domácí chlebík mňam. Téma pekárna
jsem už doma nadhodila a celkem se ten nápad ujal, tak uvidíme.

Zuzu v té prodejně jsem byla včera poprvé, moc jsem toho nezkoukla,
protože malá ( má dva roky )tam běhala jako utržená ze řetětu, takže
jsem jí musela spíš hlídat než prohlížet, ale zdá se mi, že bio výrobků
tam měli opravdu hodně. No ale nejsem schopná to objektivně posoudit,
protože zatím jsem byla zvyklá jen na bio koutky v supermarketech .

Ale kouknu ti tam ještě jednou, nebude to sice hned, protože musím dělat něco do školy a ještě si přečíst něco o biopotravinách ,
takže o víkendu ani přes týden moc nevytáhnu paty z domu, ale ve
čtvrtek jdeme s malou do kuřátek a to je hned vedle, takže tam skočím
na pečivo a všechno zjistím. V Opavě žádná bio prodejná není, já myslela, že ano! Chtěla jsem se tam vydat na výzvědy. No to je škoda.

Barča
Zuzu
lenka
| 16. 2. 2007 12:34
Opravdu stačí ty řasy wakame je namočit...ráno si vždycky kousek odlomím, dám to do hrnečku, zaliju vodou a za 10-15 minut je to úplně měkké. Opravdu stačí jen kousíček, obrovsky to nabobtná.
pro Bluddicku Báru
vendy
| 16. 2. 2007 12:26
Báro koukám, že jsi z Krnova, to je kousek od nás, já jsem z Opavy a do Krnova se pořád chystám, abych tam prozkoumala sortiment bio-výrobků v Bio-prodejně Robi. Byla jsi tam někdy ? Jestli tam chodíš, mohla by jsi se prosím mrknout co všechno tam v biu mají ať tam nevážím cestu třeba zbytečně. U nás v Opavě totiž přímo bio-prodejna není . Díky
pro Zuzu
vendy
| 16. 2. 2007 12:19
Tak to jsem zvědavá jak ti bude Asan chutnat, já už ho kupuju pravidelně, k nám ho vozí v úterý, tak pro něj vždycky hned běžím . Vydrží prý až 10 dní, ale nám ne my- ho stejně vždycky sníme dřív, protože nám s přítelem chutná oběma, nejraději ho máme suchý, nebo jen s máslem. Zrovna dneska jsem ho měla k snídani - mňam, mňam .

Já ty Nori taky používám, přidávám vždycky kousek do polévek, nebo do nějakého tepelně upravovaného jídla. Chuťově jsou překvapivě dobré.

Zuzu tak to máš velkou výhodu, že máš vlak zdarma, ceny jízdenek jsou dnes opravdu vysoké - jezdím vlakem málo, takže mě to dost překvapilo
pro Vendy
zuzu
| 16. 2. 2007 11:54
tak jsme dneska byla u nas v Pardubicich v prodejne zdrave vyzivy a maji tam taky ten chleb Asan , sice dnes ne, ale vozi jim ho, tak ho zkusim, kdyz jsi ho tu tolik vychvalila ..
jinak jsem se ptala na morske rasy(vim ze jsme uz tady o tom mnohokrat diskutovaly)ale chtela jsem si koupit ty Nori rasy, ktere jsou uz pripravene na sushi, jsou to takove platy, z kterych jde snadno ustrihnout kousek, ale kdyz jsem se radila s pani prodavackou, zda to staci jen namocit a snist, tak rikala, ze to chce varit, a to se mi kazdy den nechce varit ten kousek jen tak..Leno ty to opravdu jen namocis a pak sníš?
pro báru
zuzu
| 16. 2. 2007 11:48
toje moc fajn , to susene ovoce nesyrene je nejlepsi, ja si poridila v listopadu susicku a susim si sama, je to super a treba banany se nedaji s temi kupovanymi vuuuubec srovnat..jestli mas malou holcicku, tak od firmy Slunecni brana(Sonnetor)maji vyborne biodetske caje, jmenuji se usmrkanek, nebojsa apod..jsou ovocne a moc dobre..zeleninove pyrozky jsem nemela, tak dik za typ, kouknu po nich papa
pro Bluddicku
vendy
| 16. 2. 2007 11:27
No myslím, že na začátek jsi toho nakoupila docela dost , sušené ovoce je super mám ráda hlavně meruňky a jablíčka, ty si suším sama v sušičce.
Jak stará je tvoje holčička ?
Je bezva, že tvůj přítel není zásadně proti, protože když člověk musí vařit na dvakrát, tak je to hodně náročné. Až si budeš nějaké ty informace číst, tak mu sem tam něco přečti a třeba ho to pak začne také zajímat .
zuzu
bluddicka
| 16. 2. 2007 11:12
Krásný den,

no zatím jsme toho moc nenakoupily, jen nějaké zdravé sušenky, hodně
sušeného ovoce, protože ho mám moc ráda. A nesýřené broskve a meruňky,
to jsem nemohla odolat. A taky jsem si koupila pečivo na ochutnání a
měli tam opravdu výborný zeleninový pyrožky, takže pečivo tam začnu
nakupovat hned. A taky jsem si koupila bylinky, heřmánek apod...

Docela mě překvapilo, že tam byl opravdu velký výběr, ale moc jsem to
zatím s nákupem nepřeháněla, počkám až něco načtu a pak se teprve
rozjedu.

Dokonce do toho obchůdku přijel za námi i můj přítel a sice ho málem
porazila částka, kterou jsem platila, ale doma jsme to pak něják
rozebírali a né, že by ho myšlenka biostravování nadchla, ale rozhodně
nebyl proti což je poloviční výhra.

No už se těším až si odpoledne půjčím nějáké ty knihy a budu celý víkend jen číst.

papa Bára
peníze
lenka
| 16. 2. 2007 10:57
To je fakt děsný, kolik ten vlak stojí...to k tomu musíš ještě připočítat jízdné za městskou dopravu, abys mohla dojet přímo na ten veletrh....no a hlavně bys asi ještě utratila za nákup nějkaých těch bio věcí - když už tam člověk bude, tak je škoda si něco nekoupit. Možná by bylo levnější, kdybys ses domluvila ještě z někým z Opavy a jeli byste třeba 4-5 lidí autem a peníze za benzín byste rozpočítali.
pro Vendy
zuzu
| 16. 2. 2007 10:42
tak to je síla!(ty penize)to uz by byl za 2000nekde pekny vikend a ne cesta vlakem..ja mam dobre, ze mam rezijku, mamka dela na draze, tak si jezdim skoro zadarmo a moc si toho vazim, nebot vim kolik usetrim a i do ciziny se takhle podivam..njn tak snad vam to nejak vyjde
pro Zuzu
vendy
| 16. 2. 2007 08:53
Já vím že IC/EC rychlík je o něco levnější , ale to pendolinum zase jede ve skvělý čas o půl 5 od nás a o půl 9 bych byla v Praze Holešovicích. Ale cesta by mě stála necelých 1000 Kč - tam i zpět a kdyby jel přítel se mnou tak dvojnásobek ach jo, ale přemýšlíme o tom .
veletrh
zuzu
| 16. 2. 2007 08:38
joo Vendy to nevim, nikde jsem o tom necetla nebo neslysela, takze bych si troufla rict, ze nebude..ale bylo by to dorbe vid ..njn ale bude to stat asi za to, ja jedu znovu do ciziny a vracim se 15.3, tak doufam,ze to potom taky nejak stihnu dostat se do Prahy, ale moc bych chtela..tak hezky den!
a vendy to pendolino je dost drahe, to si myslim ze IC/EC rychlik je levnejsi, stejna pohoda a rychlost si mylsim je podobna..
pro Zuzu
vendy
| 15. 2. 2007 20:49
Zuzu nevíš jestli pro členy Pro-bio ligy nebude nějaká sleva na vstupné ?
Bio-veletrh
vendy
| 15. 2. 2007 20:47
Holky vy jste mě tak s tím veletrhem navnadily, že i když jsem to zpočátku zamítla, jako že je to nemožné se tam dostat, tak už jsem koukala na jízdní řády, pendolinem (pokud tedy pojede ) bych byla v Praze za necelé 4 hodiny, což by se dalo.(do Prahy je to od nás asi 380 km ) Musím to propočítat ještě finančně, jestli by jsme to zvládli.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
helena.07
24. 5. 2025 10:05
14347
..Magda
24. 5. 2025 10:17
73371
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55