Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

veletrh
zuzu
| 15. 2. 2007 20:42
ten veletrh je 16-18.brezna, snad se tam dostanu, ale doufam ze jo, uz jsme poslala i anketni listek do pro-bio ligy na biovyrobek roku, u me vede biotvaroh , zatim jsem ho ale videla jen v Country lifu v Praze,ale je moooc dobry..
http://www.biospotrebitel.cz/index.php?…
Nováčci
vendy
| 15. 2. 2007 20:06
Vítám tady všechny nováčky , jak už psala Zuzu je to moc fajn, že tyhle naše diskuze - můžou někoho ovlivnit a přivést ho na cestu zdravé výživy .
Z vlastní zkušenosti vím, že je nejlepší přečíst si základní informace o biopotravinách a zdravém životním stylu a taky nenechat se hned odradit vysokou cenou biopotravin. Cena je sice vyšší než u klasických výrobků ale investovat do vlastního zdraví, to je myslím moc dobrá investice .
pro Zuzu
Petra
| 15. 2. 2007 20:05
To víš, že o bioveletrhu přemýšlím, s manželem jsme plánovali, že když
nebude v zahraničí, tak pojedem. Jen já zjistila, že v tom termínu -
17.3(pamatuji si to snad správně )máme
ve školce karneval, tak budu muset jít tam. Leda v neděli, jenže to už
asi bude končit. No, uvidíme, jak se to vyvrbí. To že bychom se tam
mohly sejít, mě taky napadlo

Jinak když objednáváš, tak poštovný a balný neplatíš, když máš
objednávku za nějakou jimi stanovenou cenu. Mně to objednávání
vyhovuje, protože u nás bio potravin je velmi málo a kosmetika vůbec
kosmetika
zuzu
| 15. 2. 2007 19:46
Hauschka je draha kosmetika, ja vim, ale je fakt, ze vetsinou mam ty pripravky dost dlouho, protoze staci male mnozstvi a vydrzi, tak mi zase neni lito do nich investovat..ono v lekarnach ta kosmetika, je taky draha, treba s Vichy mam dobre zkusenosti a pletove vody si kupuju v lekarne, preci jen mam jeste porad trosku ,,neposlusnou,,plet a ten normaderm je fajn ..njn v Praze sezenes vsechno, ale je fajn, ze ted pres ten internet se da nakoupit taky hafo veci, akorat to balny a postovny..a Peto nechystas se na ten bioveletrh do Holesovic v breznu?jsem tady navrhovala, kdyby jste tam vy bioholky jely , dat tam nejaky sraz
není zaco
zuzu
| 15. 2. 2007 19:40
děkuju za všechny bioholky co tady klábosí , to potěší, když se podaří ovlivnit i jiné osubky, je fajn, že jsi dala čas tomu si zde tu diskuzi přečíst..copak jste s malou nakoupily dobrého? jen tak dál a hlavně se v začátcích nenech odradit..držím palcehezký večer!
bio potraviny
bluddicka
| 15. 2. 2007 18:54
Ahoj všechny bioholky,

tak jsem půl dnešního dne strávila tím, že jsem pročítala vaši diskuzi,
no a zaujmulo mě to tak, že jsme s Natálkou hned šli na procházku do
obchůdku se zdravou výživou.

A pěkně jsem si tam popovídala s panem prodavačem a přinesla si pár maličkostí.

Moc bych Vám chtěla poděkovat, protože jste mi opravdu nasadili broučka
do hlavy, a já se zamyslela nad tím, co jím a hlavně, co dávám jíst své
holčičce. A rozhodla jsem se postupně přejít na biopotraviny a změnit
svůj životní styl, hlavně co se stravy týče. Takže hned zítra běžím do
knihovny pro chytré knížky.

Tak ještě jednou děkuji a držte mi palečky

Krásný večer Barča
pro Vendy
Petra
| 15. 2. 2007 18:14
To mě mrzí,že nemáš ten jablečnýTen
vyrovnávací krém používáme s manželem už přes rok, je strašně fajn a
krásně voní. A k Vánocům jsem k tomu dostala tonikum a peeling, tak
jsem měla a mám radost, že mám sadu. Ten měsíček opravdu krásně voní.
Mám mastnou pokožku, tak mi moc vyhovuje.
pro Zuzu
Petra
| 15. 2. 2007 18:07
no, to je super, že jsme tě taky navnadily O
té kosmetice dr.Hauschky jsem taky četla, jen dřív se nedala na netu
koupit, teď jsem objevila na stránky nově vznikajícího obchodu s
přírodní kosmetikou, který má vzniknout v OD Kotva a bude mít možnost
objednávat i přes internet - což je pro mě, když bydlím 250km od Prahy
fajn Určitě bych z té kosmetiky ráda něco zkusila, jen ty ceny jsou děsivéale to neznamená, že bych si jednou neudělala radost... anebo budou narozeniny nebo Vánoce
HOKAIDDO
zuzu
| 15. 2. 2007 16:22
já mam taky moc ráda tu vuni citrusu a zeleny caj taky, moc moc ..zkusim asi ten cerveny pomeranc..no a to vis, kdyz uz se tady o tom tak ,,vasnive,,mluvi, takze to musim taky zkusit , chtela bych zkusit neco do dr.hauschky(snad se to tak pise )..a omluva za tu dyni, neni to wakame, ale HOKAIDDO(nemusi se loupat), me se popletla dyne s rasami, njn je toho moc
bio
nika2411
| 15. 2. 2007 15:29
Ahojky, já si myslím, že biopotraviny nás jako lidstvo stejně během času neminou. Lidé se zkrátka budou muset učit jíst zdravěji a konečně pochopit, že potraviny, které obsahují jen samá éčka nejsou pro naše tělo to pravé ořechové. Já jsem sice ještě neměla možnost ochutnat něco bio, ale ráda bych to vyzkoušela. Vegetariánka taky nejsem, spíš kvasivegetariánka - snad to píšu dobře - tzn., že z masa jím jen drůbež a ryby. Vepřové už jsem neměla 5 let a hovězí padne vážně zcela výjimečně. Já vlastně ani moc maso nemusím, je mi po něm jaksi těžko a mám pocit, že ho trávím snad celý den. Já radši mléčné výrobky, celozrnné pečivo a tak... rybičky mám taky moc ráda.
nováček
hanicka
| 15. 2. 2007 15:21
Ahoj! Ráda bych se k vám přidala, ale přiznám se, že bio jsem objevila teprve nedávno, a to díky dietě...nebo spíš zdravějšímu životnímu stylu. Zatím bio jen "oťukávám" a zkouším, ale časem bych ho chtěla začlenit do jídelníčku více. Ráda bych se dozvěděla nějaké nové informace a ráda se s vámi zkušenými poradila
pro Petru
vendy
| 15. 2. 2007 15:05
No já jsem si omylem objednala místo pečeného jablka - medový , je fajn, ale úplně nejlíp mi nevoní , asi si ještě to pečené jablko přiobjednám - Jinak to mini balení krému na ruce jsem si taky objednala, je super a pak ještě ten vyrovnávací krém, ten voní moc krásně .
pro Vendy
Petra
| 15. 2. 2007 14:53
Vendy a jak jsi spokojená s těmi gely od Lavery? Voní ti to pečené jablko Mně moc A
zkusila jsem i mini balení krému na ruce a ten je taky fajn, uděla
příjemný film na rukách. Já je mám přes zimu dost suché a rozpraskané
Salus
Petra
| 15. 2. 2007 14:51
Zuzu, do koupele jsem měla eukalyptus s tymiánem, červený pomeranč a
rozmarýnu a byla jsem moc spokojená. Teď mám ylang ylang, ale ta vůně
mi nějak nejde, je dost výrazná. No a do aromalampy dávám olejíčky od
Salusu a prý ty které mají označení Salus hnědě jsou jen do aromalampy
a ty kde je označení zeleně jsou nejen do aromalampy, ale i na masáž,
do koupele,....U mě vede vůně citrusů - líbí se mi ta svěžest a vůně
zeleného čaje.

Jejich pleť. kosmetiku jsem nezkoušela, ale viděla jsem, že mají
všelijaké olejíčky. Tak už Zuzu pomalu přestupuješ taky na přírodní
kosmetiku?
wakame
vendy
| 15. 2. 2007 14:39
Zuzu, dýni wakame jsem bohužel ještě nikde v obchodě neviděla, jinak bych ji už dávno koupila, ale chci ji zkusit letos u našich na zahradě vypěstovat... tak uvidíme jestli z toho něco bude
jáhly
zuzu
| 15. 2. 2007 14:28
mám sice ten obličejový olej chvíli, ale je moc příjemný..myslím, že je to moc dobrá značka, ještě bych ráda koupila od nich něco do koupele..já ty noky chci zkusit o víkendu, tak pak písnu, akorát je nebudu cukrovat, jen noky a mák, mají se po uvaření trošku opéci na pánvi, tak snad nebude vadit když nepoužiju máslo, ale trošku oliv.oleje..já už se těm máslů, tukům apod, snažím vyhýbat, lepší kvalitní olej, mám olivový a včera jsem si koupila už podruhé sezamový, ten je moc dobrý a dá se na něm i tepelně upravovat..
Vendy, nedělala jsi dýni, moc ráda bych ji zkusila, ono se to nemusí ani loupat, ta wakame, a příprava je celkem nenáročná a dýně moc dobrá..papa
pro Zuzu , Petru
vendy
| 15. 2. 2007 14:01
Zuzu, ty jahelné noky s mákem jsem zatím nezkoušela, ale taky se na ně už chystám

Peťo Salus má velký výběr olejů - v několika řadách, já znám regenerační obličejové oleje, rostlinné oleje - mnohé z této řady jsou v bio-kvalitě a esenciální oleje, ty se právě používají jen po kapkách.
Salus
zuzu
| 15. 2. 2007 13:20
ahoj holky,
chci se optat zda jste nedelaly z biokucharky ty jahelne noky s makem?..a co ta dyne?..ja jsem si vcera koupila pletovy olej od Salusu, na oblicej, levanduly a jsem zatim moc spokojena, pekne se hned vpije a clovek nema pocit, ze je cely omasteny..
vlasy
Petra
| 15. 2. 2007 12:39
To jsi mě překvapila, že máš taky mastící se vlasy a myješ si je oleji. Jak vidím, tak to mám pěkný předsudek, že olej nemůžuJaké
kupuješ éterické oleje - u nás je k dostání jen Salus, ale na obalu je,
že to je vonný olej. Tak nevím, nevím, je éterický to samé jako vonný?
vlasy
lenka
| 15. 2. 2007 11:52
Ten olej od Hádka se používá jako šampon, takže nemastí vlasy...akorát to dlouho trvá, než si s tím umyju vlasy, protože nepění jako šampon. Ten éterický olej, tak toho jsem tam dala jen dvě kapky pro vůni, takže to taky neomastí hlavu. Jinak já mám hodně se mastící vlasy, musím si mýt vlasy co dva dny - ale rozhodně to není tím šamponem.
ořechy
Petra
| 15. 2. 2007 11:48
Tak to jsi rychlík Jaké máš vlasy? Jak jsem četla, že jsi tam kápla dva druhy olejů, to já bych je měla hned omaštěnéMám hodně jemné a mastné vlasy, tak já to radši zkusím zítra nebo v sobotu
ořechy a vlasy
lenka
| 15. 2. 2007 11:04
Tak hlásím výsledek po mytí vlasů...musím říct, že jsem vyměkla, ale protože jdeme večer na návštěvu, tak jsem chtěla mít záruku,že budu mít vlasy umyté a kdyby ty ořechy nezabraly, tak se mi nechtělo vlasy mýt znovu...čili jsem do toho odvaru kápla trochu mycího vlasového oleje od Hádka, ale mnohem míň než používám normálně...výsledek jsou moc hezky umyté vlasy, jsem nadšená, akorát teď nevím ,jestli by to bylo tak i kdybych tam ten olej vůbec nedala....čili zkuste to někdo taky jen s těmi ořechy, ať to můžeme porovnat. Jo, taky jsem tam kápla trochu mátového éterického oleje pro vůni. Jinak upozorňuju, že to skoro nepění, tak ať vás to neodradí.
bílé prádlo
Petra
| 15. 2. 2007 10:47
Já jsem v nich prala světlé jednou. Prala jsem na 30stupňů, ale jak jsem psala už prádlo nemám bílé ale smetanovéale
to spíš,že jsem dlouho používala ecover na barevné a prala jsem bílé.
Teď už světlé peru jen v ecoveru na bílé. A ořechy používám na barevné.
ořechy
lenka
| 15. 2. 2007 09:55
Tak absolutně nechápu jednu věc...zrovna vařím ten výtažek a je úplně hnědý, takže nechápu, jak se můžou ty ořechy používat na bílé prádlo? Vždyť by ho musely hned zabarvit?
Ořechy
lenka
| 14. 2. 2007 22:16
Tak jsem nevydržela čekat, až jak za mě někdo vyzkouší si těmi ořechy umýt vlasy a koupila jsem je dneska . Hlavu si budu mýt až zítra, tak dám vědět....akorát mě dost překvapilo, že hodně smrdí - tak nějak octově - je to normální, má to být tak cítit?
pro Petru
vendy
| 14. 2. 2007 21:39
Peťo díky za info - zní to zajímavě, asi si ty mýdlové ořechy na zkoušku objednám, nejdříve bych je vyzkoušela na barevné prádlo
mýdlové ořechy
Petra
| 14. 2. 2007 20:38
Mýdlové ořechy mi kamarádka koupila v obchodě se zdravou výživou v
Praze, ale nevím ve kterém. Jinak vím, že se dají objednat přes
internet, nabízí je třeba i www.biosfera.cz

Vendy, praní v ořechách je dost ekonomické, dáš pár slupek do sáčku a
sáček do bubnu s prádlem, pokud prádlo není moc znečištěné, tak je
klidně můžeš použít víckrát. Je ale rozdíl v jemnosti prádla. Jak v
nich nejsou změkčovadla a aromata, tak je prádlo hrubé a voní neutrálně
- tak přidávám na sáček pár kapek éterického oleje. Prádlo se vypere,
na barevném a tmavém prádle to není nijak znát, ale musím uznat, že od
té doby co peru v přírodních prostředcích(ořechy střídám s ecoverem na
bílé a barevné prádlo), tak nemám bílé prádlo 100% bílé, ale spíš
dosmetanova Nejsou v
nich různé bělící prostředky co jsou ve standartních prášcích, tak tak
nebělí. Nicméně už mě ta bělost nedonutí k tomu, abych kupovala ty
chemické prášky.
recept na využití mýdl. ořechů
Petra
| 14. 2. 2007 20:26
Lenko, děkuji za tipy jak využít ořechy!!Potěšily nejen mě, ale i manžela, který na takovéto experimentování je Líbí se mi, že nejsou nikterak složité Jakmile vyzkouším, dám vědět.
i=y
zuzu
| 14. 2. 2007 19:47
omlouvam se za hrubku, u dine=dyne..... .
pro Lenu
zuzu
| 14. 2. 2007 19:46
ahoOj holky, tak jsem dneska byla v Albiu v Truhlarske v Praze a Leno, jak jsi se ptala, jak zmensili tu restauraci, tak teda o hodne..je to tak o pulku mensi, ja jsem prisla a byla jsem rada ze jsem chytla jeden volny stul, slecna servirka mela co delat aby vse stihala , ale dala jsem si duenou mrkev a dyni, s ryzi a bylo to moc dobre..co vy a dine, varili jste doma?ja bych chtela zkusit, ale jeste jsem nenasla odvahu pa.z.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 18:59
14345
..Magda
23. 5. 2025 21:23
73364
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55