Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

bio
zuzu
| 7. 2. 2007 16:47
aha, no ja jsem myslela ty palacinky z HZkucharky, no neva, ja tam totiz nechci davat vajicka..jinak ohledne tech reakci, tak mas pravdu, ja taky nikomu nevnucuju, kdyz varim tak jen pro sebe, ale vubec mi to nevadi..spis mam doma brachu(17)ktery ji pravy opak nez ja a navic ji strasne moc(no je ve vyvinu)a ten me casto,,vytaci,,...nejlepsi je kdyz si delam ty ovesne placky a on prijde a rekne,,co to placam a podobne negaticni reakce, jakoze orechy jakoze zob apod,, mrzi me to, ale co se da delat..asi jedine se stat proti temhle narazkam imunni....ale musim rict ze kdyz ted chodim v Praze do tech obchudku CoutryLifu tak je tam vzdy narvano, v restauraci taky, takze zajem stoupa a ta skupina lidi je taky ruzna, tak to me vzdycky potesi....njn hold jsme v ocich jinych,,tak trochu blazni,,alespon ja to tak citim, ale co, hlavne ze mame dobry pocit my, neahoj
Biopotraviny
vendy
| 7. 2. 2007 15:42
Holky jaké jsou vaše zkušenosti s reakcemi okolí na zdravé a bio stravování ? Já své názory nikomu nevnucuju ani záměrně o tom moc nemluvím, ale když přeci jen na to příjde reč, tak většina reakcí je negativních. Dnes jsem se o tom bavila se svou dobou kamarádkou, a její názory mě docela mrzely, protože ona si myslí, že bio-potraviny jsou jen další trik jak z lidí vytáhnout peníze, tvrdí že oni jí ty podle mě nezdravé věci a jsou zdraví... a tak dále. Myslím, že hodně lidí má podobný názor, no ale co naplat, každý svého štěstí strůjce.
pro Lenku
vendy
| 7. 2. 2007 15:22
Lenko co je s tebou ? Ten výpadek internetu se nějak protáhl.... doufám, že se zase brzy do našich diskuzí přidáš !!
pro Zuzu
vendy
| 7. 2. 2007 15:14
Zuzu já jsem dělala palačinky podle Biokuchařky tady na Viktorce, recept tam dávala Lenka. Je to jen celozrnná mouka, vajíčka, voda a med .
palacinky
zuzu
| 7. 2. 2007 13:55
ahoj vendy,
koukam v kucharce na ty palacinky a vypadaji moc dobre, ale asi je udelam na slano, dam tam to pesto a mozna nejaky orech, kazdopadne jakou jsi tam dala mouku, spaldova a pohankova mi je jasna a ta bila??to je normalni mouka?a taky HZpise ze na slane se ma dat sojove mleko, tak doufam, ze mi testo bude drzet
pro Dasu
vendy
| 7. 2. 2007 12:16
Tak to jsem taky zvědavá jestli ti chleba dorazí (pak dej vědět). S poštovným to ale příjde asi ještě dráž ne ?
Na ty stránky "telatko bloguje" jsem se už koukala, ale je to dost složité a pracné s tím kváskem a navíc je potřeba pekárna která má program u kterého si sama nastavíš časy... kynutí a tak - a to ta moje ETA bohužel nemá. Doba kynutí u tohoto chleba je dlouhá, myslím, že až 6 hodin.
Dneska jsem si dala "Ason" na snídani, jen s máslem a moc jsem si pochutnala
Kváskový chléb ASON
Dasa
| 7. 2. 2007 11:29
Vendy, ten chleba mě zaujal, tak jsem koukala na stránky a objednala si ho poštou. Tak uvidíme, jestli ho pošlou
Ještě tam psala nějaká holčina, že to není tak těžké, udělat si ho doma a dala odkaz na její stránky.
Je to http://telatko.bloguje.cz Ještě jsem na to nekoukala, takže nevím, co tam je. Tak se tam zkus juknout, třeba něco najdeš
mléko
ryba
| 7. 2. 2007 10:12
Vendy, četla jsem to. Věděla jsem,že to není moc dobrý,ale že je to takhle
Zkusila bych to Aloe,nezkoušeli jste to někdo ?
Mléko
vendy
| 7. 2. 2007 09:54
Holky četly jste na Viktorce články Pravda o mléce ? Vím, že už se to obecně ví, že mléko je pro většinu lidí úplně nevhodné, ale tento článek mě utvrdil v tom, že se budu snažit i dětem mléčné výrobky hodně omezit
Pro Zuzu
vendy
| 7. 2. 2007 09:31
Ovesné placky sem zase ještě nedělala já, ale určitě je brzo zkusím . Do bio-ligy jsem už poslala přihlášku, tak čekám kdy mi něco příjde.
Ten chleba je fakt zajímavý, vyrábí ho nějaký pak Kolinger v Českém Brodě a rozesílá ho po republice. U nás ve zdravé výživě ho mívájí jen jednou týdně. Ale vydrží až 10 dní, je vyráběný ručně, z bio žita a píšou o něm že redukuje váhu, oživuje trávení, uvolňuje zácpu, pročišťuje tělo,zvyšuje odolnost a zlepšuje kondici ale hlavně mi hrozně chutná . Bohužel je strašně drahý stojí skoro 50 Kč, ale je hodně sytý takže ho člověk nesní hodně a vydrží fakt dloho.
bio
zuzu
| 7. 2. 2007 08:39
ahoj,
Vendy, tak to tě stála ta Amálka stejně jako mě, to je fajn , mě teda moc chutná..palačinky jsme ještě nedělala, ale určitě se do nich pustím, já mam z té kuchařky oblíbené ty ovesné placky, nedělám je ale na sladko, ale naslano s ořechy..včera mi přišel měsíčník na únor z pro- bio ligy, jsou tam novinky v biu, hlavně tam píšou o té novince od Olmy, ten biotvaroh, je fakt moc moc dobrej, ale asi ho ještě nemají všude..předtím než začali s tím biotvarohem tak přišli s eidamem Mandava, to si myslím, že už je docela v obchodech rozjetý..jinak ten chleba neznám ale myslím, podle toho co píšeš, že bude moc dobrý..ty kysaný věcičky jsou vůbec dobré..tak papa.
chléb Ason
vendy
| 6. 2. 2007 20:34
Holky znáte kysaný žitný chléb Ason ? Já jsem ho dnes koupila poprvé na zkoušku a moc nám chutná, chtěla bych si umět sama takový upéct, ale s tím kváskem je to dost složité. Nemáte s tím někdo zkušenosti ?
Palačinky
vendy
| 6. 2. 2007 20:26
Dnes jsem dělala poprvé palačinky podle receptu z biokuchařky (myslím, že je od Lenky) a byla jsem mile překvapená, jak dobré můžou být palačinky bez mléka celá rodina si moc pochutnala takže hned recept zařadím mezi oblíbené .
Syrovátku Amálku už jsem si také koupila (stála 115 Kč)
pro Vendy
Dasa
| 5. 2. 2007 14:27
Vendy, zkus si tam zavolat na ten Klub zdraví. U nás to funguje jednou za dva měsíce, každej tam může přinýst svůj zdravej výtvor a většinou u nás to je tak, že oni sami tam maj připravenejch tak deset jídel (pomazánky, kaše, hlavní jídla,...) Trvá to tak dvě hodinky a u nás je to hlavně o tom jídle. Teď teda bude nějaká novota, že jeden měsíc o duševnu (to ale asi chodit nebudu, to mě nebere) a jeden měsíc jídlo. Probírali jsme tam už snad skoro všechno, ale pořád je co Odtamtud mám i tu veganskou kuchařku a fakt strašný množství receptů, musela jsem si na to založit zvláštní sešit
Jinak ta cizrna u nás chutnala i manželoj, to je co říct. Tak už jsem si vyčlenila další receptíky, tak uvidíme. Včera jsem si dělala zdravej bramb salát a byl taky dobrej.
S těma řasama nevím, já si jednou jedny koupila a hrozně mě to smrdělo, tak jsem je vyhodila a už to nekupuju
Tak hezký den
pro Dasu
vendy
| 5. 2. 2007 13:23
Tak jsem koukla na mapku a Klub zdraví u nás ve městě je, ale vůbec nic jsem o něm neslyšela. Napsala jsem si adresu a zkusím se na to informovat.
V sobotu jsem dělala tu cizrnu na paprice s celozrnou těstovinou, chutnalo mi to, přítel sice prohlásil, že už jedl lepší věci, ale snědl to také .
Dnes jsem poprvé koupila řasy, vybrala jsem Nori a budu se snažit je propašovat do polévek .
Kluby zdraví
Dasa
| 5. 2. 2007 12:44
Holky, ještě mě tak napadlo, jestli chodíte do Klubů zdraví. Je to většinou v každém větším městě, ale moc se o tom asi neví. Já tam chodím už snad tři roky, a získala jsem tam spoustu bezvadných receptů Vaří se tam (aspoň u nás) většinou vegansky. Kluby zdraví vlastně propagují Country life. Je to tam bezva, tak jestli to náhodou nevíte, tak jukněte na www.countrylife.cz a tam pod Kluby zdraví je mapka a podle toho si najdete ten nejbližší od vás. Ahoj
Kuchařka
Dasa
| 5. 2. 2007 12:40
Klarinelo, jsem ráda, že jsem pomohla Pak dej vědět, jestli jsi ji sehnala. Ale myslím, že s tím nebude problém
bio
zuzu
| 5. 2. 2007 08:08
dobrý ranko bioholky
s tou syrovátkou je to celkem rozdíl, o 40kč to už je dost, já myslím, že seženeš levnější..je ale opravdu dobrá..já mám osobně lepší pocit, když kupuji české biovýrobky, těm něm.a rak. se vyhýbám, když můžu koupit český..Léňo chtěla jsem se zeptat jestli sušíš? já jsem ještě nezkoušela ty placky, jak je tam ten plát na to, nevíš jak na to? se asi rozmixuje ovoce a nějak zpracuje, ne?
s těmi supermarkety je dobré, že ty biovýrobky se snaží rozšiřovat, já tedy hlavně Billu a Tesco, tam je to snad úplně nejlevnější, hlavně sojové mléko a ořechy.tak papa.z.
Delvita
vendy
| 4. 2. 2007 19:58
Docela široký výběr bio-výrobků mají v Delvitě, je to sice všechno nějaká belgická firma a výrobky jsou dost drahé, ale mají moc dobré bio-čaje a ty jsou za slušnou cenu. Koupila jsem tam jeden zelený a jeden bylinkový a oba jsou moc dobré .
Alnatura
lenka
| 4. 2. 2007 17:30
Jinak můžu ještě vřele doporučit od alnatury ořechovou oplatku, je to takový malý balíček, ve kterém jsou dvě oplatky, jmenuje se to Haselnuss Schnitte.
tvaroh
lenka
| 4. 2. 2007 17:27
Ten biotvaroh znám, už jsem tu o něm myslím i dokonce psala, ale teď si nejsem jistá. Jinak jsem kouila v Intersparu bio podmáslí, tak jsem zvědavá, dám si ho zítra na snídani.
syrovtáka
lenka
| 4. 2. 2007 17:26
Zuzu, tak to je docela cenový rozdíl, musím se podívat ještě v jiné zdravé výživě, kolik stojí jinde. Jinak jsem z ní dělala kakao, rozmíchala jsem ji v teplé vodě s kakaem a lžičkou medu, bylo to dobré a pak jsem v ní ještě vařila celozznou krupičnou kaši, to už tak dobré nebylo, ale manžel to snědl celé.
syrovátka
zuzu
| 4. 2. 2007 16:32
panejo Leni, to je pěkně drahý, ja ji mám za 117 a jinak v Pze jsme ji viděla kolem 130kč max, jinak já právě myslím,že zase tak dlouho nevydrží, píšou tam 6/8lžic na 500ml, no já si dávám velkou sklenici a lžice dvě, ale když to je každý den, tak to ubývá docela rychle..jinak už jste měli ten biotvaroh od firmy Milko, je moc moc dobrej , soutěží taky o výrobek roku..
http://biospotrebitel.cz/biostyl2007/
tak papa
maso, potravinové doplňky
Kloa
| 4. 2. 2007 12:44
Zdravou výživu vám neberu, rozhodně je to lepší než se živit tlačenkama a uzeninama
Člověk je všežravec a když se tělu odpírá nějaký druh potravy, jistě mu bude to na co byla ta potravina bohatá chybět. Jen jsem chtěla upozornit na to, že když se zdravá výživa vezme za špatný konec, že to nemusí mít pro tělo ty nejlepší následky.
Maso a živočišné produkty jsou významný zroj bílkovin a vitamínů, který větší množství obilovin a luštěnin určitě nenahradí. Tak se vždy pokud nějaký druh potravy naprosto vypustíte zajímejte o to, na co byl bohatý a nahraďte to potravinouvým doplňkem, i když to není pro zdravou výživu zrovna to nejvhodnější. Nejlepší je všeho s mírou. Vlastně se zde zabýváte zdravou výživou, jak vám do toho sedí potravinové doplňky v podobě tablet? Je to přeci chemie, která má do zdravé výživy daleko.
Maso mi také moc neříká, ale často jsem koukala na "Jste to co jíte" a paní doktorka tam často doporučovala lidem krůtí maso, které je snad ze všech dostupných druhů mas nejvhodnější. Nedostatek B12 tedy doplňuju droždím, krůtím masem, mlékem, vejci, lososem a tuňákem.
re: maso
anonym
| 3. 2. 2007 18:57
Nektere vitaminy pri nizsi konzumaci budou chybet, kdyby vas to zajimalo tak se podivejte na tenhle odkaz, pisou tam o tom docela zajimave.
http://www.svobodazvirat.cz/b12.html
A jinak se mejte hezky
syrovátka
lenka
| 3. 2. 2007 16:35
Tak dneska jsem koupila tu bio syrovátku, tak jsem zvědavá, jaká bude. Chystám se vyzkoušet, jestli z ní udělám třeba i kakao. Stála 150 kč,ale je jí hodně, takže to určitě dlouho vydrží.
hotovka
zuzu
| 3. 2. 2007 13:53
Vendy dekuju ..byla to jedna z lepsich, ted uz to bude mnohem tezsi, njn musim pojist vic orechu na nervy ..jinak Bulgur byl fakt dobry, ty placky zkusim priste, je to dobre, kdyz clovek nema moc cas vyvarovat, tak je to hnedka, zdrave a neni to ani nijak drahe..ty sladke hotovky me ani nelakaly, ten jahelnik se da udelat primo a pohankovou kasi si delam z krupice..me uz prisla ta Česká biokuchaka z pro- bio ligy, jsou tam taky zajimave recepty, zkusim neco napsat do kucharky..myslim ze to byla prvni kucharka tehle kategorie u nas ahoj!
maso
zuzu
| 3. 2. 2007 13:42
njn co na to napsat, je jasny, ze asi neco cloveku bude chybet, ale na druhou stranu zase neco obohati, tim, ze ho prestane jist a nahradi vice obilov. a lust. a orechy, nevim...ja teda jim ryby ale maso a uzeniny, ted vubec..kazdopadne beru lecitin s pridavky vitaminu B, tak snad to bude OK..
Maso
Kloa
| 3. 2. 2007 13:35
Maso bude asi bez odezvy ... Jen doufám, že jste o tom zapřemýšlely. Ale opravdu si s tím nezahrávejte.
pro Dášu
anonym
| 3. 2. 2007 11:24
Teda Dášo děkuju za tip na kucharku, uz dlouho shanim primo veganskou kucharku a prestala jsem doufat, ze neco takoveho existuje, tak snad ji jeste sezenu.
Vsem hezkou sobotu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 18:59
14345
..Magda
23. 5. 2025 21:23
73364
rozvita.ruze