Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

tvarůžky
lenka
| 30. 1. 2007 08:37
Olomoucké tvarůžky jsem měla ráda, ale taky v nich zjistili tu baktérii listéria, takže už je nekupuju.
sója
zuzu
| 30. 1. 2007 08:24
jojo Leni, to mi taky doporučil, sojové boby a používat sojovou mouku v tom máš pravdu , tofu taky používám, mléčné výrobky taky, ještě mi doporučil olomoucké tvarůžky, tam je jen 0,1procent tuků a hodně bílkovin, tak je to dobré..pěkný den.
pohankový nápoj
lenka
| 29. 1. 2007 15:44
zuzu, jJá to zase tak striktně neberu,ale pokud šlo o ten pohankový nápoj, tak ten mě opravdu po přečtení toho, co obsahuje, vážně odradil. Tu bio syrovátku jsem v obchodě už viděla, ale něja mě nenapadlo ji koupit...jinak ten vápník přijímám hlavně ze sóji, tofu, máku a je i v zelenině. Jo, taky jím hodně jogurtů.
amálka
zuzu
| 29. 1. 2007 14:56
Leni tu syrovátku mi doporučil jeden pán, odborník na výživu, byla jsme si nechat poradit..říkal každý den si rozmíchat ve vodě dop. dávku, aby mi nechyběly bílkoviny apod., když jsem se vzdala masa apod...jinak si myslím že místo mléka moc vhodné nejsou..sojové mléko lepší .
syrovátka
zuzu
| 29. 1. 2007 14:51
Leni, ona i ta Hanka Zemanová píše, že tyhle obilné nápoje zatím nejsou v biokvalitě, ale i tak je doporučuje, ono najednu stranu já si osobně myslím, že vše brát takhle striktně, stejně se té chemii nevyhneš, prostě v ní žijeme..ta syrovátka jsou bio, takže je jasný, že to bude ok.
syrovátka
lenka
| 29. 1. 2007 12:04
Musím tu syrovátku nastudovat....abych nedopadla jak s tím pohankovým nápojem, který teda moc zdravý nebyl
dáša
lenka
| 29. 1. 2007 12:03
dášo , ty pracuješ pro tu společnost Probio, že? Měla jsi to v emailu. Napsala jsem Hance, ať tu zbytečnou rubriku zruší. Byla by to vážně škoda to rozstřelit na stejná témata.
Syrovátka
vendy
| 29. 1. 2007 11:51
Já tu syrovátku do vaření místo mléka používám, ale je moc dobrá i na pití a někdy si ji přidávám do kávy. Jen jsem ji prozatím neměla v bio kvalitě ... takže mě potěšilo, že se dá koupit i bio
syrovátka
lenka
| 29. 1. 2007 10:50
Holky myslíte, že se ta syrovátka dá používat místo mléka při vaření? Nebo proč ji vlastně chcete koupit, jen tak na pití?
bioreceptář
lenka
| 29. 1. 2007 10:49
Dášo, taky mi přijde zbytečně dělat nové téma, když už máme na bio věci dvě tématy, zbytečně se ta diskuze rozstřelí. skoro si říkám, jestli nenapsat Hance, ať ten bioreceptář zruší, co říkáte?
biosyrovatka
anonym
| 29. 1. 2007 10:20
Ahojki, biosyrovatku Amalku vim, ze distribuuje obchodni spolecnost PROBIO (mozna i Country Life, Natural, PROVITA pan Mada ), a ti zavazi prodejny zdrave vyzivy, tak staci rict pani prodavacce, at Vam ji pres ne objedna. Nevim to jiste, ale kdyz si budete objednavat pres internet, plati se postovne, coz je zbytecne platit, kdyz je moznost koupit pres zdravou vyzivu.Dobrou chut
pro Zuzu
vendy
| 29. 1. 2007 09:41
Zuzu díky za typ pokusím se tu syrovátku sehnat u nás a když nepochodím, tak si ji objednám přes internet.
Jinak napsala jsem si bioDáši o ten Bio-receptář - tak jsem na něj zvědavá !
amálka
zuzu
| 29. 1. 2007 08:29
no Vendy koukni na rozmarynu.cz,
http://www.rozmaryna.cz/…product_info.php?…
maji to v obchodech bio, ale i zdrave vyzive, je to mnohem drazsi nez v lekarne klasicky pytlik syrovatek, ale ta biokvalita me laka..ja jsem to videla v obchodu Albio v Praze a jiste to sezenes i ty, ja jsem se na tom ptala i u nas ve zdrave vyzive, ale meli ji vyprodanou, tak to zkusim v Pze..tak papa.
RE: anonymní - kosmetika
anonym
| 27. 1. 2007 20:47
Vyšší cena u Hádka si myslím, že je kvůli tomu, že Hádek používá opravdu přírodní složky, Salus neznám, takže asi nemůžu říct, nezkošela jsem. Ale Hádek získal i certifikát "Organic product" a pokud vím, tak Salus ne, možná je tohle ten důvod. Ale já Hádka může jen doporučit, mám atopický ekzém a jeho regenarační krém Attopic je VYNIKAJÍCÍ!!!
kosmetika
anonym
| 27. 1. 2007 19:15
Ahoj,
pročítala jsem Vaši diskusi, je vidět, že jste orientované. Také preferuji přírodné kosmetiku, pročítala jsem katalog od Hádka a od Salus. Jejich podukty (na bázi přírodních,za studena lisovaných olejů a éterických olejů) se mi zdají skoro stejné, akorát Hádek má daleko vyšší cenu. Nevíte proč? Používáte někdo oleje od Salus? Taky mají masážní, na obličej, jednodruhové, éterické atd.....
Syrovátka
vendy
| 27. 1. 2007 18:27
Jé Zuzu to mě zajímá, kde jsi tu Amálku sehnala - my doma hodně pijeme klasickou syrovátku, moc nám chutná a mě dělá dobře na zažívání.
Dneska jsme dětem koupily Bio nutelu - a je mňam, mňam
syrovátka
zuzu
| 27. 1. 2007 17:06
aoj bioholky,
nemáte zkušenosti se sýrovatkou?, koukala jsem že se dá sehnat BIO, Amálka se to jmenuje, což je moc dobře..dostala jsem radu začít pít syrovátka, tak asi koupím právě tuhle a jsem ráda, že bio
pro Biodasu
Petra
| 25. 1. 2007 19:49
Překvapilo mě, jak píšeš, že biojáhly a biopohanka jsou z Číny. Když
kupuji jáhly a pohanku z pro-bia, tak se jedná o české produkty, ne?
české výrobky
Petra
| 25. 1. 2007 19:45
Jo jo, taky se snažím kupovat české produkty, nejen potraviny, ale i
oblečení. Teď si ale uvědomuji, jak používám Laveru a Weledu, tak ta je
německá Lenko, vlastně Hádek, je česká kosmetika, viď?U potravin - co u nás neseženu bio, tak mě těší, když má označení Klasa.

Manžel si jednou v Brně koupil biouherák, tak mi nedalo a ochutnala jsem. Byl skutečně vynikající Jinak u mě stále vedou sušené biomeruňky.
Pro bioDasu
vendy
| 25. 1. 2007 15:51
Dášo a dá se ten váš receptář někde získat ?
Bio šunku ani biouherák jsem zatím také neochutnala, neměla jsem příležitost, u našem město to s bio výrobky moc slavné není, ale pokud na ně někdy narazím, určitě ráda ochutnám .
bidasa
lenka
| 25. 1. 2007 15:19
Já se taky snažím kupovat české produkty, hlavně pak ovoce a zeleninu, ale i další samozřejmě. Moc se mi líbí tvoje přezdívka - BioDáša, že bych se přejmenovala na Bio Lenku? Jinak bio uherák a šunku jsem neochutnala, protože já kromě občasné kunzumace mořských řas maso nejím.
Bio strava a vegetariánství
anonym
| 25. 1. 2007 15:07
Dobry den, zavitala jsem na stranky Victorie, ktere jsem objevila po zadani slova BIO do vyhledavace. Prohlizela jsem si recepty z biosurovin. Jsou fajn, i kdyz by chtelo doladit oznaceni suroviny, ktere je mozne sehnat v biokvalite. Je pravda, ze v dnesni dobe uz lze koupit sirokou skalu bioproduktu, ale napriklad sul bio neexistuje (sul je nerost, proto se nemuze certifikovat jako bioprodukt) a ani nevim jestli seitan se da v biokvalite koupit. Jestli ano, tak super Nekupuji totiz sojove produkty, tzv. nahrazky masa, protoze, kdyz neni BIO, nemam jisty puvod, zdali se napr. nejedna o soju GMO a jsem navic clovek, ktery kupuje mistni domaci produkty, nemusi to byt ani BIOpotraviny, vime napr. ze biopohanka, biojahly se dovazi z Ciny, cizrna z Francie!!!co je to za ekologii, kolik energie se spotrebuje, nez doputuje z cizich zemi do nasich zaludku, premyslime o tom vubec? kupuji tedy pohanku a jahly z Cech, vypestovane doma, nejvic mne u srdicka zahreje, kdyz si na produktu prectu, ze zeme puvodu je CR.....k diskuzi - jsem rada za moznost vlozit svuj nazor. Vim o biopotravinach hodne, pracuji v neziskovce, ktera eklogicke zemedelstvi podporuje a propaguje. Vydali jsme s kolegy receptar z bio a domacich produktu, u receptu jsou spotrebitelske otazky a odpovedi ke konkretnim surovinam. Myslete na puvod potravin, na ceske farmare, na zdravi nasich deti. Vzdyt prave konecny zakaznik hodne ovlivni dalsi produkci...dam si jablko nebo syr z Polska, Nemecka, Holandska nebo z Cech? a co cesky biouherak a biosunku, uz jste ochutnali? je famooozni ahoj Biodasa
Linda
lenka
| 25. 1. 2007 14:50
ahoj Lindo, ono jde u těch řas hlvaně o množství, já toho jím jen kousíče každ den...chci si hlídat, abych měla jód, sice se klasická sůl o jód obohacuje,ale já tu klasickou nepoužívám. O té drcené Nori jsem slyšela,a le zatím jsem ji neměla...prý se hodně používá místo soli, to je tak slaná?
kosmetika
lenka
| 25. 1. 2007 14:48
Ten olivový jsem měla taky, je dobrý, teď mám levandulový, protože jsem začala nějak ulítávat na levanduli....dřív mi moc nevoněla, ale nějak se mi změnily čichové buňky a tu rostlinu prostě miluju. Mám ji usušenou ze zahrádky, takže ji dávám do koupele, jinak mám od Hádka taky levandulové mléko a levandulový masážní olej.
Bio
Linda
| 25. 1. 2007 10:26
Ahojky, přečetla jsem si vaše příspěvky a děkuji za dobré rady. Já už se nějaký ten pátek také zajímám o bio, tak se ráda podělím o zkušenosti. Trochu se vrátím k mořským řasám. Koupila jsem si drcenou řasu Nori a sypu ji třeba do polévky nebo do bramborové kaše, ale nedoporučuji jíst řasy každý den, obsahují totiž kyselinu šťavelouvou, která znesnadňuje vstřebávání vápníku, tělo si pak vápník bere z kostí.
hádek
ryba
| 25. 1. 2007 09:22
Lenko díky, Hadka znám a občas si tam něco objednám,ale krém jsem ještě žádný nezkusila. Ten olivový olej vyzkouším,
krém
lenka
| 25. 1. 2007 09:13
Rybičko, jákýkoli od Hádka měla jsem jich už hodně různých a všechny výborné, jinak si normáně kápni na ruku trochu olivového oleje, přidej trochu vody (to aby to bylo řidší a ne tolik mastné) a pak si to dej na tvář nebo celé tělo. Neb s vyrob svůj vlastní, dobrý návod je v tématu Přírodní kosmetika.
rada
ryba
| 25. 1. 2007 09:02
Ahoj holky,psaly jste tu i o kosmetice. Poradily by jste mi nějaký přírodní krém na citlivou pokožku,\určitě máte něco vyzkoušeno.díky
pro Zuzu
vendy
| 24. 1. 2007 20:02
Tak jogurt mi moc chutnal , ani jsem do něj nic nepřidávala, mám jogurty nejraději neslazené. Já ho koupila za 19.50 - to u vás mají tedy lepší ceny .
jogurt
zuzu
| 24. 1. 2007 19:57
ahoj Vendy,
ten jogurt kupuju docela pravidelne, s tech kozich co jsem zatim vyzkousela mi chutna nejvic, ten st.Pierre, zrovna dneska jsem si ho taky koupila, u nas ho teda maji za 15 .

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 17:16
14343
..Hanka
23. 5. 2025 16:29
73361
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55