Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Kuchařka - pro Vendy
Dasa
| 3. 2. 2007 10:50
Myslím, že bylo víc vydání, já mám z roku 2001. Je to takový sešitek, asi 80 stran a kroužková vazba (jako je na kalendářích). Ale fakt moc pěkná. Vydal ji Country life, tak jukni na jejich stránky - www.countrylife.cz - třeba tam něco bude. Ale ve zdravých výživách ji mívaj na prodej.
Jo, ještě, je to veganská kuchařka, ten autor je totiž taky vegan. Pá pá a hezký víkend všem
pro Dašu
vendy
| 3. 2. 2007 10:35
Tu kachařku jsem nikde neviděla, ve kterém roce vyšla ? Zkusím se po ní podívat
Gratulace
vendy
| 3. 2. 2007 10:33
Zuzu - moc ti gratuluju ke zkoušce
zuzu
micka
| 2. 2. 2007 19:43
Ahoj Zuzu, já namočím do rána mungo do misky s vlažnou vodou, ráno scedím a dám do PET láhve která má odříznuté hrdlo a těsně nad dnem je nožem propíchaná.Mungo se musí 2 x až 3x deně proprat v pitné vodě aby nesplesnivělo, nejvíce nám chutná když má klíčky tak asi 3 mm.Dobrá na klíčení je tajé cizrna, zkoušeli jsme i čočku.
Je to zdravé mlsání třeba k televizi.
pro Zuzu
Petra
| 2. 2. 2007 19:21
Ahoj Zuzu. Bulgur s červenou čočkou jsem taky vyzkoušela. Dělala jsem ty placičky - byly moooc dobré Když
jsem neměla moc času, tak jsem udělala tu kaši - jen jsem to uvařila a
ochutila a bylo to taky dobrý, ale placičky byly lepší
Jinak jsem zkoušela všechny tři polotovary co mají - jáhelník, ten byl
taky dobrý, ale na ten mám recept(dávala jsem ho do biokuchařky),tak ho
nekupuji, je to zbytečné. A třetí pohankový desert - ten mi moc
nechutnal. Myslím, že mi přišel moc sladký a říkala jsem si, že to je
vlastně kaše. Tu si člověk může udělat sám a dát do ní víc sušeného
ovoce - moc ho tam nebylo.
Maso
Kloa
| 2. 2. 2007 16:38
Holky a jak to máte s masem? Protože to je pro tělo taky hodně důležité! Zrovna nedávno jsem měla takový problém (malinové skvrny na jazyku) a příčinou byl nedostatek vitamínu B12, který je zejména obsažen v mase. Samozřejmě i jinde, ale ve zdravé výživě je ho nedostatek a samotným problémem vitamínu B12 je jeho vstřebávání, tělo ho jen těžce získává. Takže pozor na to! Pokud jste třeba se zdravu výživou začaly, tak se jeho nedostatek hned neprojeví, protože trvá až tři roky než se sníží jeho zásoby.
Přidávám pár odkazů. http://www.zhubnout.wz.cz/…_b12_hubnuti.php
http://www.bezlepku.info/view.php?cisloclanku=2005041410
Jinak do zdravé výživy chodím hlavně v létě, pro mrkvovou šťávu, ohromně mi chutná
bio
zuzu
| 2. 2. 2007 16:20
ahoj bioholky, tak jsem dneska byla na nakupech v Praze, v CountryLifu a v Albiu, a koupila jsme si oliv.olej, pravy BIO italsky, pry nejlepsi , tak jsem zvedava..jinak jsem zkusila koupit od firmy BIOLINE Bulgur s cervenou cockou, je to v krabicce, uz hotova smes na pripravu(sice nemam moc polotovary rada),ale je to nominovano na neoblibenejsi biovyrobek roku, tak jsme si rikala, ze to zkusim..tak zitra bude bulgur ..jinak jak jsme se bavili o te Amálce- syrovátka, tak jsme objevila i bonbony, což si myslím může bát taky hodně dobrý, je to v malinké krabiččce jako tic tac asi a má to obal jako velká krabice Amálky, ten zelený. jinak jsem si koupila mungo, že zkusím klíčení, ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti, co vy??..a ještě se pochlubím, dneska jsem s úspěchem dala zkoušku ..tak ahoj!
Vendy
Dasa
| 2. 2. 2007 15:28
Dvojčátka jsou super. Nikdy by nás nenapadlo, že je budeme mít a taky jsme nechtěli. A teď bysme neměnili jsou to zlatíčka, i když s rohama Člověk to pozná, až když je má, jaká je to krása vidět dvě děti vyrůstat nastejno spolu.

Jinak k tomu vaření, já hodně vařím z kuchařky Romana Uhrina - Biokuchařka. Tam jsou jednoduchý a moc dobrý receptíky. Je to bejvalej šéfkuchař z restaurace Country life. A je fakt dobrej.
zdravá výživapro děti
Dasa
| 2. 2. 2007 15:22
Tady pořád přemýšlím, co dát dětičkám, aby to pro ně bylo nej nej. Když jsem začala přikrmovat, tak jsem hodně kupovala hotové skleničky, ty jsou snad v pořádku. Teď už jim většinou vařím. Dávala bych jim nejradši celozrnné potraviny, co si vařím sama, ale zase jsem někde četla, že to pro malé děti není zdravé, kvůli množství té vlákniny. Ale když obědvám, a oni somrujou, tak jim vždycky kousek dám a moc jim chutná Já sama moc na maso nejsem, manžel zase jo, takže uvidíme, až povyrostou, co jim bude chutnat
Jonášova kuchařka
vendy
| 2. 2. 2007 14:19
Já jsem si dneska koupila novou kuchařku - jmenuje se "Jonášova kuchařka pro zdraví" autorem jak už název napovídá je Mudr. Josef Jonáš a je v ní spoustu zajímavého čtení a skvělých receptů
pro Dasu
vendy
| 2. 2. 2007 14:16
Jmenuje se to vlastně Biokuchařka ne receptář a je v sekci vaření
Dasa, Vlada
vendy
| 2. 2. 2007 14:13
Přibyly sem další biodučičky - to je super, alespoň si můžeme vyměňovat své zkušenosti !
Dášo tu zelňačku jsem už taky dělala a moc nám chutnala, mě osobně chutná uzené tofu taky více než tempeh, ale i tak byla polívka moc dobrá, děti se mě ptaly co to je za maso, co je té polívce .
Pak jsem ještě dělala polévku z červené čočky - taky výborná ! A často dělám pomazánku z tofu, s různýma obměnama.

Roční dvojčátka, to musíte mít radosti sice určitě i spoustu starostí, ale krásných !
A jestli máš nějaké dobré recepty a šup s nimi do Bioreceptáře !!!
zdravá výživa pro děti
Vlada
| 2. 2. 2007 11:58
Dasa, moc by mě zajímalo, jaké jídlo budeš dávat svým dvojčátkům. Děti ještě nemám, ale určitě je plánuju a taky žijeme s manželem zdravě, takže budeme chtít zdravě vařit i dětem...na začátku je samozřejmě několik měsíců jen kojení - ale co pak dál? Čím přikrmovat?
cizrna
Vlada
| 2. 2. 2007 11:56
Ahoj, já se taky přidávám k vám, které jste vařily tu cizrnu. Já ji měla s celozrnými těstovinami a moc jsem si pochutnala.
pro Vendy
Petra
| 2. 2. 2007 11:48
Ahojky. Já jsem k té cizrně měla jednou chleba a podruhé rýži. S rýži
mi chutnala víc!! Manžel ji měl taky s rýží a pochvaloval jak je to
dobré.
Pro Vendy
Dasa
| 1. 2. 2007 14:15
Vendy a už jsi z té kuchařky zkoušela taky něco jinýho ? Já jsem zkoušela tu zelňačku s uzeným tempehem. To byla taky mňamka, ale ten tempeh mě moc nejede, takže příště tam dám asi uzený nebo marinovaný tofu .

Jinak mám doma receptů hafo, manžel mi říká, že už bych mohla vydat svoji kuchařku , jenže jemu to moc nejede a tak musí bejt většinou maso. A ještě máme skoro roční dvojčátka, tak je to vaření natřikrát ale nestěžuju si
Dáša
pro Dášu
vendy
| 1. 2. 2007 14:08
Díky tak já to s tou těstovinou zkusím, pak dám vědět jak nám to chutnalo . Ahojky
Cizrna
anonym
| 1. 2. 2007 14:01
Ještě malý dodatek,
sojovou smetanu jsem nepoužila, i když ji doma mám. Dala jsem jen sojové mléko (sušené) rozmíchané ve vodě a bylo to taky moc dobrý.
Dáša
Cizrna
anonym
| 1. 2. 2007 13:56
Ahojda,
já jsem si dělala tu cizrnu asi před 14 dny a jako přílohu jsem si uvařila celozrnné těstoviny a bylo to tůůůze dobrý Ony se mají kombinovat luštěniny a obiloviny spolu, pak využijeme co nejvíce vitamínků.
Akorát jsem místo pórku dala pekingské zelí a byla to mňamka . Tak dobrou chuť
cizrna
vendy
| 1. 2. 2007 13:37
No právě že H.Z. v kuchařce uvádí, že jako příloha můžou být těstoviny a to se mi právě zdálo divné, tak jsem se chtěla zeptat holek s čím to jedly . A když k tomu nic neudělám, tak to zase nevím jestli to bude Markovi jako sobotní oběd stačit. Já bych si k tomu asi nejradě vzala kousek pečiva....
cizrna
zuzu
| 1. 2. 2007 13:27
ja jsem ji jeste nedelala, ale zda se mi to ,,divny,,jeste prilohu k tomu? dyt ta cizrna sama o sobe je prilohova lustenina, nenapada me jinak co k tomu
pro Zuzu, Lenku, Petru
vendy
| 1. 2. 2007 10:39
Holky v sobotu se chystám vařit tu cizrnu na paprice podle kuchařky H.Z. - myslím, že jste psaly že už jste ji dělaly - nevím co k tomu jako přílohu - co se k tomu nejvíce hodí ?
Brusle
vendy
| 1. 2. 2007 08:29
Zuzu brusle mi taky moc chybí - už se nemůžu dočkat až na jaře zase vyrazíme už aby to bylo ! Ale v neděli vyrážíme na lyže, tak to bude určitě taky fajn, pokud nám ovšem do té doby všechen sníh neroztaje
bikram
zuzu
| 1. 2. 2007 07:34
ahoj, já jsem o tom také četla, musí to být velký mazec, hodně toho člověk vypotí, ale mě je osobně sympatičtější ta ,,normální,,jóga, třebas i fitness..to bych se šla spíš vypotit do sauny a do těla si dala třeba squashem nebo něčím podobným ..taky by mě zajímalo jaký to má vliv na tlak, já mám nízký, tak si myslím, že ta teplota by asi taky nedělala dobrotu, ale třeba se mýlím..každopádně kdyby sem někdo napsal zkušenosti bylo by to OK ..tak biu zdrar! papa.
jóga
ryba
| 31. 1. 2007 13:03
nezkusila jste některá bikram jógu. Hodně jsem o tom v poslední době četla a je to asi dost dobrý. Jen nevím jestli bych hned vydržela v místnosti při 42 stupních a k tomu cvičit. Ale tímto cvičením se dostanou všechny škodliviny z těla ven.
jóga
zuzu
| 31. 1. 2007 12:14
jjj to je pravda, chce to spojit s necim dynamictejsim, rychlejsim, ale jako doplnek k jinym mdruhum sportu je to idealni, ono se clovek ale u toho zapoti a svaly me boli obcas taky, tak joze zdar!
uz aby bylo pocasicko na brusle, ty mi moc chybi
jóga
vendy
| 31. 1. 2007 09:48
Já jsem na jógu několik let chodila, bylo to moc fajn, ale pak jsem přešla na rychlejší cvičení, protože jsem potřebovala spálit více kalorií, aby šlo nějaké to kilo dolů.
Na pilates jógu chodí jedna má kolegyně z práce a moc si to pochvaluje .
syrovátka
ryba
| 31. 1. 2007 09:13
Včera jsem si také koupila syrovátku,a musím říct,že mi docela chutná. Jedna moje kolegyně ji pije v práci a moc jí to nejede. Paní ve zdravé výživě mi říkala jak je hrozně zdravá a že má hodně vitamínů... Tak uvidíme,co to se mnou udělá
syrovátka
zuzu
| 30. 1. 2007 16:45
tak jsem sehnala Amálku, to mám radost , u nás v jedné prodejně zdravé výživy:
http://www.spalda.cz/
hned jsem si udělala pití a musí říct, že je i dobrá, opravdu, mnamky ..ještě jsem pokoupila kombuchy s kopřivou, to je taky dobrůdka a ještě se musím pochlubit, zašla jsem do knihkupectví a nadchla mě knížka: pilates jóga, tak už ji mám doma a budu ,,studovat,,(teda teď momentálně musím na zkoušku). Je to tam pěkne popsáno a vysvětlono, tak jsem zvědavá..nějak mě ta jóga chytla, super protaženíčko a zpevněníčko a ta psychická relaxace, jsme zvědavá, jak tam bude zapojeno to pilates..cvičíte jógu? papa.
listerioza
zuzu
| 30. 1. 2007 12:23
njn to je pekny hnus, znama cekala mimco a najednou dostala strasny horecky, vzali ji plod. vodu, zjistili ze je ,,spatna,,a tak hned sup porod, bylo to docela smutny, bojovali oba aby vydrzeli, ale nastesti vse OK a holcicka se ma cile k svetu a co myslis, cim to bylo...listerioza, no hnus! ja vubec nejim naky takovy salaty a takovy hnusy, no ale to tady co jsme v diskuzi asi nikdo, kazdopadne je do desny.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
2112Hana
23. 5. 2025 17:16
14343
..Hanka
23. 5. 2025 16:29
73361
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55