Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

kosmetika
Petra
| 24. 1. 2007 18:44
Já si to přesně nepamatuji, ale myslím, že to tak bylo - vím, že
odpísmene A. My ve městě DM nemáme, ale až pojedu v pátek do školy,tak
se kouknu a dám vědět. Když jsem tam byla, tak jsem neměla moc čas to
studovat.Mě překvapilo, že by přírodní kosmetika byla tak levná.Jen si
říkám ono je přírodní a přírodní. Někdy když je ve výrobku jen výtažek
z bylin,...tak už píšou přírodní.
pro Petru
anonym
| 24. 1. 2007 18:28
Peťo, prosím tě, jakou jsi našla tu přírodní kosmetiku v dm drogerii? Já našla jen značku Alverde a koukala jsem na ni, ale přijde mi to trochu divné. U nás totiž píšou, že je to přírodní kosmetika a netestovaná na zvířatech, ale tady v Rakousku o tom ani zmínka, žádný certifikát nebo něco takového... přijde mi to trochu jako podfuk nebo jsi myslela jinou značku?
Alnatura
anonym
| 24. 1. 2007 18:24
Alnatura v drogériích v Rakousku má dost široký sortiment, nevím jestli je tomu tak i u nás. Já tu kupuji koření, mají velký výběr, taky rýžové mléko a chystám se vyzkoušet (hlavně ze zvědavosti) jejich bio houbové torteliny
Alnatura
Petra
| 24. 1. 2007 16:57
V DMdrogérii jsem koupila několik druhů těstovin( spíš různé tvary) a jsou skutečně vynikající Líbí se mi,že se nerozváří, vadí mi, když třeba dělám salát a ty těstoviny "šlichtovatí"
Klarinela
lenka
| 24. 1. 2007 14:28
Já bych tu kůru normálně usušila a když ztvrdne, ta bych ji nastrouhala na struhadle a skladovala normálně jako třeba koření.
voda
lenka
| 24. 1. 2007 14:27
Péťo, my máme namontované na bateriích takové válečky na čištění vody, ale nevím, jaká je to značka. Já to mám hlavně kvůli chloru a amytí ruko a celého těla, ten chlor mi nedělal dobře na kůži. Jinak kupujeme balenou vodu - vůbec totiž nevěřím těm starým potrubím, kterými ta voda teče.
jogurt
lenka
| 24. 1. 2007 14:25
Jéé promiň Vendy ,já jsem věděla, žes to psala ty, takže vůbec nechápu, proč jsem napsala, že Zuzu Ještě jsem tam koupila takový oříškový oplatek, je to takové malé, tvar čtverce, jsou tam dva malé oplatky na sobě a na obalu je namalovaná ta oplatky a lískové oříšky, bylo to dobré. Jinak já pořád kupuju je ty bélí jogurty a když mám chuť, tak si je ochutím:
http://www.victorie.cz/…ovy--ovocny.aspx

Třeba ten kakaový nemá chybu.
pro Lenku
vendy
| 24. 1. 2007 14:07
o Alnatuře v DM jsem psala já ne Zuzu, ten výběr bio potravin je tam docela velký, že ? .... mile mě to překvapilo .

Dneska jsem si poprvé koupila jogurt od St. Pierre z kozího mléka - tak jsem moc zvědavá jaký bude. Bohužel stojí skoro 20 Kč
kvásek
Petra
| 24. 1. 2007 13:58
Ahoj Leni,
jednou jsme zkoušeli ten kupovaný kvásek, ale brali jsme ho jako startovací a postupovali jsme podle toho návodu, jak jsem jednou psala. Kvásek je u nás činnost manžela já se mu do toho nepletu Udělal kvásek a teď ho každý den "přiživuje". No a peče teď jen kváskový chleba.

S těmi sušenými mléky jsem taky četla a na obalu viděla, že to je nic moc a hlavně mi vadí ty plísně, které nejsou vidět. Zvykla jsem si kaši a co jde dělat z vody - je to o zvyku.

Jakou piješ vodu a z jaké vaříš?Kupuješ balenou nebo máte čističku,...My máme čističku Dionelu, kvalita té vody by měla být lepší než kvalita Dobré vody. Je pravda, že když uvařím čaj, tak se na povrchu neudělá takový ten opar.Jsme s ní spokojení.
droždí, kvásek
lenka
| 24. 1. 2007 13:03
Zuzu, díky moc za tip na tu Alnaturu, vůbec jsem nevěděla, že tahle značka existuje...já totiž do drogérie vůbec nechodím, čistící prostředky kupuju ve zdravé výživě a kosmetiku si objednávám přes internet, takže nemám důvod tam chodit. Hned jsem koupila to bio droždí i kvásek...ale pořádně nevím, jaký je teda rozdíl mezi droždím a kváskem, když jsou oba sušené? zatím jsme vyzkoušili to droždí a chlebík byl dobrý.
Pohankový nápoj
lenka
| 24. 1. 2007 12:58
Tak jsem se podívala na internetu po tom pohankovém nápoji od firmy Zajíc, jak jsme se tu o něm bavili a jak jsem ho sháněla, ale musím říct, že teď když jsem se podávala, co obsahuje, tak si ho nekoupím, mimo jiné:
fosforečnan draselný, emulgátor lecitin a E 471, protispékavá látka oxid křemičitý, barviva E 160b a E 100. To mě teda dost odradilo.
kandovaná pomerančová nebo citrónová kůra
anonym
| 23. 1. 2007 16:12
Ahoj bioholky,
mám dotaz... má některá z vás zkušenosti s vyráběním kandované kůry? Je mi totiž líto vyhazovat kůru s bio pomerančů a bioctrónů, když bych je třeba mohla zužitkovat později třeba na pečení. Poradíte?
kaše
zuzu
| 22. 1. 2007 09:33
ahoj Vendy,
když dělám kašičky, ať už máčím rýžové vločky, oves apod vločky, tak v lepším případě kupuji sojové mléko, normální vůbec nepiju, sice to sojové je docela drahé, ale zase ho doma piju jen já, tak mi dlouho vydrží..sojový mléko je prostě k nezaplacení! kupuju to dražší co je na trhu, teď přesně nevím jak se jmenuje, ale mají různé, tohle má barevnou krabici, červenou, modrou, podle toho jestli je ochucené nebo ne, ja kupuju neochucené a většinou i neslazené, to si doma osladím až ovocem, které do toho dám s tou kašičkou , je dobré že obsahuje vápník apod minerály, tak je to fajn....jinak jsem si koupila sojové vločky, dneska jsem je měla poprvé, nemusí se máčet, jako třeba rýžové a jsou moc dobré...snažím se ty ovesné obměňovat nebo dát pů těch a půl třeba pohankových, jahelných apod..jinak doporučuji Kombuchu telený čaj, taky moc dobrý k pití, kvasinkový nápoj, objevila jsem ho i v Tescu, a levnější, než v prodejnách zdravé výživy..a jak jsem psala zkus Pohankové mléko, to je sušené, ale moc dobré, jinak sušená mléka moc nekupuji, ona to ani HZ v kuchřce moc nedoporučuje..
pohankový nápoj
zuzu
| 22. 1. 2007 09:23
ahoj Leni,
já jsem koupila minulý týden pohankový nápoj, jmenuje se to Pohankový nápoj , je to v takové větší krabici a v tom je pytel se sušeným práškem, firma ZAJÍC, ale myslím, že to bude dělat i někdo jiný, 400g balení, ale opravdu mi to moc chutná, je to jako teplé mléko, když jsem to zalila horkou vodou, ale samozřejmě mnohem lepší a zdravější ..a určitě to můžeš použít jako mléko či smetanu do kávy či čaje, píšou to tam...tak papa, a snad to seženeš.
nová kampaň svobody zvířat
anonym
| 21. 1. 2007 19:40
Ahoj bioholky, jestli budete mít čas a náladu, tak se podívejte na tohle: je to nová kampaň Svobody zvířat a já myslím, že stojí minimálně za zamyšlení... http://www.svobodazvirat.cz/obetimody06.htm
zajímá mě, co vy na to? já teda jsem všema tlapkama proti kožichům!!!!
Alnatura
Petra
| 20. 1. 2007 12:35
Ahoj Vendy. Taky tam obcas nakupuji. Minule jsem tam koupila
biocelozrn. těstoviny a jsou moc dobré. Jinak tam kupuji bio***ové
plátky a biobanány. Ten vinný kámen jsem tam taky kupovala. Teď jsem
objevila, že tam mají i přírodní kosmetiku - jen si nepamatuji jak se
ta značka jmenuje, chtěla jsem se na ni nejdřív kouknout na netu, co o
ni píší, zda-li je skutečně přírodní jako Lavera nebo Weleda. Potěšila
mě, že byla za mnohem nižší ceny.

Hezkou sobotu
pro vendy
anonym
| 20. 1. 2007 10:12
Ahoj Vendy, ta Alnatura je docela fajn, maji ji i tady v Rakousku vlastne ve vsech dm drogeriich, stejne jako u nas. Ja si od nich kupuju caje a nekdy biohorkou cokoladu....
Jinak prijemnou sobotu
Alnatura
vendy
| 19. 1. 2007 12:04
Holky já vím, že jsem za vámi krůček pozadu a že stále objevuji již
objevené, nicméně mi to nedá abych se s vámi nepodělila o radost z toho
jak široký výběr biopotravin mají v DM drogerii. Všechno je sice od
německé firmy Alnatura, ale ten výběr mě fakt překvapil - koupila jsem
bio kečup, protože děti ho milují a ten klasický teda moc zdravý není,
bio směs semínek které přidávám do chleba, sušené droždí a prášek do
pečiva - obojí obsahuje právě ten vinný kámen, mořskou sůl a ještě
nějaké mňamky .
bio
Petra
| 18. 1. 2007 17:51
Konopná semínka taky občas jím, u nich je nezvyk ta tvrdá slupka - díky za odkaz - hned jsem si oživila, jak jsou prospěšná

Kaši dělám z vody nebo z toho instantního sojového nebo jiného mléka.
Na druhou stranu jsem ale četla, že by se to s nimi také nemělo
přehánět, protože prý taky zahleňují a mohou obsahovat plísně, Dříve
jsem tyto náhražky používala hojně, ale už i ty jsem dost omezila.
Člověk si zvykne, že ta kaše je z vody

V létě, když jsme se rozhodovali co si pořídíme za svatební dar, když
jsme dostali peníze, tak jsem uvažovala o tom přístroji na výrobu
rostlin.mléka. Nepořídili jsme si ho. Říkám si, mléko nepijem a tu
trochu co potřebuji k vaření, tak koupím v prášku. Uvidíme až budou
děti....

Lenko, jednou jsem četla, že jsi z mandlí chtěla dělat mléko(ale bylo ti jich líto, tak jsi je snědla - vzpomínáš )Jak bys to mléko dělala??
Kaše
vendy
| 18. 1. 2007 17:39
Holky když děláte ovesnou nebo jinou kaši, jakou dáváte tekutinu - já normální mléko téměř vůbec nepiju a nevím čím to mám nahradit. Nějakým sojovým sušeným ?
semínka
lenka
| 18. 1. 2007 17:28
No ty krabičky jsou fakt moc pěkné,navíc mají tu výhodu, že mají rovné dno a proto hezky stojí, na rozdíl od klasického pytlíku. Ta pražená dýňová semínka chutnají mnohem líp než ty normální, ale já jsem to koupila spíš jen tak na oživení, protože čerstvá jsou určitě zdravější než nějak upravená. Jinak ty ostatní semínka taky baštím, snažím se jíst taky ta konopná semínka, ty jsou moc zdravá:
http://www.victorie.cz/…pne-seminko.aspx
bio
Petra
| 18. 1. 2007 17:19
Ano, ano, krabičky se mi taky líbí, taky mi přijdou pěkně přírodní a taky je mám vystavené Zelený čaj s citronem určitě vyzkouším. Já si do čaje nic nedávám, maximálně jednou za čas med.

Dýňová semínka - vím, že jsou moc zdravá, dřív jsem je jedla, ale už
tak rok je nemůžu. Nechutnají mi a je mi po nich špatně. Do chleba je
dávám minimálně. Je mi to líto, vím, že jsou tak zdravá. No, tak je
kompenzuji slunečnicovými, sezamovými, lněnými

Koření - nečetla jsem knížku tak dobře, že se ozařuje nevím. Ale určitě si to přečtu.
Ozařování koření
vendy
| 18. 1. 2007 10:29
Ale nikde jsem nezjistila, proč se to klasické koření ozařuje - víte to někdo ?
Pro Lenku
vendy
| 18. 1. 2007 10:26
Já vím, o tom ozařování jsem se dočetla už v bio kuchařce, až mi
dojde koření co mám doma, tak budu kupovat už také jenom od Sonnentoru,
u nás ve zdravé výživě mají velký výběr . Na jaře bych si chtěla začít pěstovat nějaké své bylinky za oknem.
koření
lenka
| 18. 1. 2007 10:01
Vendy, já kupuju všechno koření jen od nich, nejenom chlebové koření. To koření klasické, co se prodává v normálních obchodech, je ozařované a jsou tam přidávány různé protihrudkovací látky.
pražená dýńová semínka
lenka
| 18. 1. 2007 10:00
Včera jsem koupila ve zdravé výživě pražená dýňová semínka - jsou loupaná, bez soli a pražená pouze horkým vzduchem, takže bez tuku, no a můžu vřele doporučit.
pro Lenku
vendy
| 18. 1. 2007 09:54
Ty jejich krabičky se mi taky moc líbí , koupila jsem si od nich chlebové koření a voní nádherně !
Ryba
lenka
| 18. 1. 2007 09:48
Rybičo, ty mořské řasy jsme tu už párkrát probíraly, tak trochu zalistuj nazpátek. Což mi připomíná, že jsem si dneska ještě nedala svou dávnu řasy, tak jdu honem na to.
Sonnentonu
lenka
| 18. 1. 2007 09:44
Moje řeč, u mě taky jednoznačně vede Sonnenton, čaje i koření...moc se mi líb i ty jejich krabičky, ve kterých to mají, takové přírodní...mám je doma vyskládané a i hezky to vypadá. Ten zelený čaj piju s citronem, ale bez slazení...mám ráda trochu kyselejší věci a s tím citronem je to moc dobré, tak to vyzkoušejte taky.
ajurvédské čaje
Petra
| 18. 1. 2007 09:29
Já jsem si taky jednou koupila aj.čaj - na lepší paměť a koncentraci( co bych neudělala ve zkouškovém, aby se mi líp učilo ),ale
na mě byl strašně aromatický až mi z něho bylo špatně. Mně skutečně
vyhovují čaje od Sonnentonu. I koření - když otevřu balíček třeba s
kmínem, skořicí ....to je vůně

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
rozvita.ruze
23. 5. 2025 07:53
14338
..Magda
22. 5. 2025 12:34