Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Ajurvédské bylinné čaje
ryba
| 18. 1. 2007 09:09
U nás ve zdravé výživě jsem koupila ajurvédský čaj je výborný Paní mi k tomu dala i leták,je jich asi 33 druhů. Koupila jsem nějaký proti únavě a celkem to funguje. Znáte tyto čaje ?
ještě jeden dotaz .Nevím jak konzumovat mořské řasy,mám je poprvé a do čeho je používáte při vaření.
pohankový nápoj
Petra
| 18. 1. 2007 08:59
Ahoj Lenko ,

ten pohankový nápoj prodávají ve zdravé výživě, většinou i v lékárně.
Mívají i ovesný, sojový,s vlákninou, rýžový,... Je to instant. prášek -
sušené mléko. Já z těchto mlék vařím, dávám je do kávy,...
ovocný koláč
lenka
| 18. 1. 2007 08:56
Já jsem dneska měla na snídani ovocný koláč, hrozně dobrá věc...koupila jsem ho včera ve zdravé výživě, vypadá to podobně jako ovocný táč a prodává se to po čtyřech zabalených kouscích....složení je: celozrnná špaldová mouka, kukuřičná mouka, rostlinný tuk, obilný slad, obilné mléko, ovoce (švestky a borůvky), skořice, strouhaný ***, vinný kámen a mořská sůl....určitě byste s taky moc pochutnaly.
polenta, tortilly
lenka
| 18. 1. 2007 08:50
Já jsem dělala polentu jen jednou, ale ne jako kaši, ale jako tuhou vysokou placku, co se pak krájí na kostky...no ale moc mi to nechutnalo. Nemáte náhodou někdo náhodou recept ns tortilly? Takové ty kukuřičné placky, co se pak dají naplnit různými věcmi a pak se to sroluje?
pohankový nápoj
lenka
| 18. 1. 2007 08:47
Holky, já včera sháněla ten pohankový nápoj a neúspěšně...můžete mi prosím říct, jak to vypadá, jak se to přesně jmenuje, nebo třeba výrobce? A z čeho je to vlastně složené? A dá se to používat normálně místo mléka?
pro Zuzu
Petra
| 18. 1. 2007 08:00
Ahojky , vidíš to, to mě nenapadlo udělat z té polenty kaši ,
já tyhle kašičky dělám z inst. kaší kukuřičných, rýžových,
jáhelných,...Máme je taky moc rádi k snídani. Nejvíc vede s čerstvým
banánem nebo se sušenými meruňkami.
bio
zuzu
| 18. 1. 2007 07:32
ahoj bioholky,
tak albio v praze nam zmensili, restaurace je o hodne mensi,ale obchod je zase rozsireny, maji tam i drogerii, domaci saponaty apod. Byla jsem se podivat v prodejne CountryLifu, a maji to tam levnejsi ney v Albiu a jeste vice veci, takze parada , hned vedle maji restauraci, vegetarianskou, takova samoobsluzna,ze si clovek nalozi co hrdlo raci, same salatky apod, vcera meli dyni nejak zahadne zapekanou, tak jsme ji zkusila a bzlo to moc dobre ..jinak jsem si koupila ten is¨nstantni pohankovy napoj, jak jsme o nem debatovali a muzu taky doporucit, moc dobry!, ja se dneska chystam na jahly, jen tak se zeleninovym salatem, tak snad se to povede....k tem cajum od toho Sonnentoru, vyborny je i Zazvorovy a vsechny zelene..jeste jsem se chtela zeptat zda pijete Kombuchu, ja si ji obcas kupuju a to je lahudka...tak ahoj!
kukuricna polenta
zuzu
| 18. 1. 2007 07:27
ahoj peto,
no ja si delam kukuricnou kasi, z instatni kukuricne polenty, je to za 3minutkzy hotove, a moc dobre, ale davam do toho jen na slano orisky, nebo susene, cerstve ovoce, k snidani..jinak chce to hodne vody, ku,urica hodne saje a je to vzdy hodne husty, jinak pohankova kasicka y¨z pohankove krupice je taky moc dobre a rychla!
poděkování
Petra
| 17. 1. 2007 20:07
Děkuji za držení palečků a gratulace!

Pohankový čaj mám také ráda, zkoušela jsem i se šípkem - taky dobrý. Mě
už ty klasické čaje od Jemči, Pikwiku,...nechutnají, příjdou mi
obarvené, navoněné,....

Polévku z červené čočky taky zkusím. Luštěniny vařím aspoň 2x týdně,
když moc nejím maso a téměř vůbec mléčné výrobky. Mám moc ráda salát z
bílých fazolí s čerstvou nebo steril. paprikou a cibulí.
pro petru
renu
| 17. 1. 2007 19:49
ta gratulace patřila tobě,ale já vím,že jsme tu všechny holky chytré,takže ještě jednou gratuluju
gratulace
renu
| 17. 1. 2007 19:47
Tak super,gratuluju,zase o krok blíž,viď
Pro Lenku
vendy
| 17. 1. 2007 19:10
No to máš Leni pravdu, chytlo mě to fakt hodně, takže rujnuju rodinný účet , v supermarketech se nemůžu od regálů s bio potravinami odtrhnout, přítel už si ze mě dělá srandu ! Dnes jsem objevila v Hypernově bio špagety, víš jakou jsem měla radost - a dokonce za slušnou cenu
Polévka z červené čočky
vendy
| 17. 1. 2007 19:04
Dneska jsem dělala na večeři polévku z červené čočky s koriandrem a citrónem, podle Bio kuchařky H.Z. a moc nám všem chutnala . Dokonce ani děti neremcaly - chuťově je fakt výborná - doporučuju !
Pro Petru
vendy
| 17. 1. 2007 19:01
Peťo tak to je super - moc gratuluju alespoň vidíš, že jsem ty palce držela poctivě .
Já jsem si teď koupila pohankový čaj s mátou - taky od Sonnerntoru i ten je moc dobrý !
bio
Petra
| 17. 1. 2007 17:53
Tak se musím pochlubit, že mám zkoušku za sebou a hlavně uzavřený celý semest Za
odměnu jsem byla nakoupit v obchodě se zdravou výživou a koupila jsem
si pár čajíků od Sonnentonu - zatím jsem z nich zkusila Brusinkový sen
a doporučuji. Také jsem si koupila bioracionální chlebíčky v čokoládě s
***em - mňam

Holky, chtěla bych se zeptat, máte některá zkušenosti s polentou? Co z ní dělátě? Děkuji.
Vendy
lenka
| 17. 1. 2007 14:17
Vendy, to my staří bio harcovníci dávno známe . Ale je radost tě pozorovat, jak tě to chytlo a jak začínáš sama pátrat a objevovat. Uvidíš, že tě to chytne a bude tě to bavit , já už se o zdravou výživou nějakou dobu zajímám a moc mě to baví.
Probio
vendy
| 17. 1. 2007 13:20
Holky nevím jestli znáte stránky probia - já jsem tam teď narazila na
spoustu zajímavých receptů - tady je odkaz
http://www.probio.cz/recepty
Biofarmy
vendy
| 15. 1. 2007 11:24
No snad se nám podaří nějakou biofarmu najít, u nás v okolí jich bohužel moc není .
Ale dozvěděla jsem se že pole okolo naší chalupy obhospodařuje jedna
firma ekologicky. Pěstuje pohanku a dodává ji do bioprodejen. Mám z
toho velkou radost protože taťka tam má včely, on je včelař - letos měl
spoustu pohankového medu, sice úplně krásně nevoní ale hodnotově prý je
skvělý
(obsahuje mimo jiné rutin, který je skvělý na cévy) a
navíc je z pohanky, která není chemicky ošetřená - to mám fakt
radost

S uskladněním zeleniny v bytech je to asi fakt problém, my máme
celkem dobrý sklep - jablka a brambory tam skladujeme a vydrží celkem
dlouho !
biofarmy
Petra
| 15. 1. 2007 09:08
Taky jsem o tom přemýšlela, mrkev, brambory, cibuli si nakoupit z
biofarmy. Jen zatím to nejde, nemáme místo na uskladnění.Já si myslím,
že i když vezmeš menší množství, tak by to problém nemusel být. Určitě
záleží na domluvě. Dej vědět, jak to dopadlo
Biofarmy
vendy
| 14. 1. 2007 19:46
Holky máte některá zkušenosti z nákupem biopotravin tedy hlavně biozeleniny přímo z biofarmy ? Projíždím na netu přehled biofarem a hledám které jsou tady u nás v okolí - hrozně ráda bych kupovala zeleninu - (třeba hlavně brambory, cibuli atd. ) tam, ale nevím jestli jsou někde ochotní prodávat takhle v malém.
HZ
zuzu
| 13. 1. 2007 13:30
tak to je fajn, ze jsme o tom necetla jen ja , zkoumala jsem kdy ma vyjit a hledat to na internetu, ale nic jsem nenasla, tak kdyby jsi na neco narazila, dej vedet, ale asi to nebude kucharka, ze?myslim, ze obecne, knizka o zapomenutych a znovuobjevenych surovinach, myslim..
kuchařka
Petra
| 12. 1. 2007 18:58
Zuzu, taky jsem četla, že HZ má vydat v blízké době novou knížku. Už se těším
zdravá výživa
Petra
| 12. 1. 2007 18:57
Naprosto souhlasím s Lenkou. Pojem o zdravé výživě by měly mít i děti.
Dřív jsem učila ve škole a když jsem viděla co maminky dávaly dětem na
svačinku o půl deváté(řízky, majonéz.saláty,...)No, nechápala jsem. V
hodinách přírodovědy jsem se snažila děti informovat o zdravé výživě -
dokonce paní prodavačka z našeho obchodu zdravé výživy z toho měla
radost, protože tam chodily nakupovat, že jim to poradila paní učitelka

Sama zatím děti nemám, ale říkám si, jak je povedu a budu vychovávat....
kucharka
zuzu
| 12. 1. 2007 18:35
no to jsme Vendy nevedela, to je prima , no ona je i moc hezky udelana, ty fotecky apod, snad vyjde nekdy druhe vydani, nekde jsem cetla,ze HZchysta nejakou dalsi knizku, tak snad to bude brzy.papa.
Bio
vendy
| 12. 1. 2007 14:19
Holky víte že ta Biokuchařka H. Zemanové vyhrála jako nejlepší kuchařka roku 2006 To je super !

Leni s tou osvětou už na školách úplně souhasím, ve vyšších třídách teď
mají předmět Rodinná výchova - a o té zdravé výživě by se mohly
užčit třeba tam. Takhle děti vůbec nemají představu co je zdravé a co
ne -a diví se když jim nechci kupovat takové to levné barevné
sladké pití - fuj fuj
zdravá výživa
lenka
| 12. 1. 2007 13:56
Víte holky, co je škoda? Že se třeba už na záladních školách nevyučuje zdravá výživa, aspoň nějaké ty základy...protože jinak se k tomu člověk dostane většinou až v pozdějším věu, což je škoda, jak já bych teď byla ráda, kdybych s tím začala dřív. Kromě toho bych už na základních školách zavedla povinný předmět ohledně cigaret, alkoholu, drog a bezpečného ***u.
řasy
lenka
| 12. 1. 2007 13:53
Jak už jsem psala, teď jím Wakame a ještě dlouho budu, protože v balíčku je jich hodně a protože se má jíst jen malý kousek, tak to vydrží hrozně na dlouho. Ta rybina je právě cítit z každých řas, ale z některých míň a z některých víc...no a ta wakame jsou takové, kde je to cítit míň a stačí asi jen deset minut, aby se ve vodě namočily a dají se hned jíst. Snažím se každý ráno ten kousek si dát, ale někdy zapomínám.
kartacek
zuzu
| 12. 1. 2007 13:38
aha, tak tohle je kartacek, ma specialni tvrde stetiny, stal asi kolem 150, vim ze to neni tak hrozny, ale na to ze je to ,,jen kartacek na zeleninu,,..ale on asi zase tak obycejny nebude , tak ho asi koupim, cistota predevsim ze, kdyz uz kroupeme tu zeleninu syrovou.
bio
zuzu
| 12. 1. 2007 13:34
tak to je prima Vendy! ..ja jsem taky byla ,,unesena,,z toho zacatku, zajimavy info a tak cloveku se jeste vic rozsviti a uvedomi si to a ziska info..kazdopadne ja jsme si momentalne nejvic oblibila ty vlockove placicky, nic tezkeho ale moc mi chutnaji proste jen se syrovou zeleninou, na ty slozitejsi recepty jsem jeste nemela tak nejak cas, ale prijdou na radu taky..ted mi ma prijit biokucharka z te pro- bio ligy, kam jsem se prihlasila, tak jsme na ni taky zvedava, vznikla drive nez ta od HZ, tak treba tam budou taky nejake info apod, no tesim se.
jinak je tam peknu povidani o rasach, jsme is koupila NORI vlocky a zatim jsem je pouzila jednou, pridala jsme je do ryze, kdyz jsem si varila, ale asi jsem tam toho dala moc, ta ryze byla jak z ryb, nic moc na cmuch ,ale snedla jsem to, co neudelat pro zdravi ze, ale chci si zkusit koupit ,,normalni,,rasy a kazdy den snist kousek, ale porad nevim kterym druhem zacit....Lena tu tehda psala, ze ma s rasami zkusenosti, tak treba poradi, co?diky, papa a Vendy pisej zkusenosti s recepty, ju.
Biokuchařka
vendy
| 12. 1. 2007 12:33
Holky já jsem nakonec tu Biokuchařku na vánoce nedostala, protože jsem
dostala tu pekárnu a ještě nějakou kosmetiku, takže na kuchařku nezbylo
- ale teď jsme měli nějaké odměny, tak jsem si pro ni hned fičela a už
ji studuju . Pro
mě jako pro začátečníka je moc zajímavý i ten úvod - to povídání
o biopotravinách - a většina těch repeptů vypadá taky moc dobře

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce