Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

myti ovoce a zeleniny
Petra
| 11. 1. 2007 17:49
Ten vegiwash tenkrát stál asi 180Kč, tak čert to vem. Je to něco jako
jar. Kartáček neznám, schválně si tu kuchařku prolistuju, abych věděla.
Kolik to v té prodejně stálo? Taky jíme hodně mrkev a tak já ji slabě
okrajuju. Stejně tak salátové okurky - domácí jím se slupkou, jen
ji umyju, ale teď v zimě, když je kupuju, tak mě ta slupka nechutná,
tak ji okrajuju(z toho má radost morče )
myti ovoce a zeleniny
zuzu
| 11. 1. 2007 17:24
njn obcas se clovek necha napalit, ale to je ve vsem, bohuzel....ja jsem koukala v bioprodejne na takovy specialni kartacek na zeleninu a ovoce, je taky dost drahy, ale asi to neni ono o cem tady pisete, je to takova vylepsena ,,stetka,,na myti(prirodni),tak o ni premyslim, ja mam rada mrkev, jen tak neloupanou a preci jen to chce poradne vydrhnout a tuhle vecicku jsme videla i v biokuchrce HZ, znate to?
vegiwash
Petra
| 10. 1. 2007 22:25
Takže jen reklama No, nechala jsem se zlákat . Tak aspoň holky víte, to nekupovat.
vegiwash
anonym
| 10. 1. 2007 22:06
No osobní zkušenost s tím nemám, ale mám dost kamarádů veganů a vitarianů a ti si ho pořídili, ale nepoužívají kvůli stejnému důvodu, který jsi popisovala. Navíc jsem četla, že jestli že je ovoce chemicky ošetřené (hlavně citrusy) tak je ta chemie i vevnitř...
vegiwash
Petra
| 10. 1. 2007 20:59
Na normálně kupované ovoce jsem si asi před rokem koupila připravek k
omývání vegiwash. Má zbavit ovoce a zeleninu všech chemických postřiků.
Nevím, je-li to reklama, ale tenkrát jsem tomu neodolala, protože jak
jsem psala normálně bio nemám možno koupit. Jen se musím přiznat, že
jsem ho použila jen párkrát, protože jsem po jeho použití z těch plodů
cítila jar a tak mě nechutnalo. Nevím, jestli jsem to málo
omyla,....snažila jsem se, jak psali na návodu. Máte s vegiwashem někdo
zkušenosti??
bioovoce
lenka
| 10. 1. 2007 20:08
Já musím říct, že to bio ovoce a bio zelenina v obchodech mě dost zklamalo - už mockrát jsem ho koupila a bylo nahlinilé, takže bio kupuje teď hlavně cibuli, česnek, mrkev, brambory, mrkve, jablka a červenou řepu.....ale třeba rajčata, papriky, banány, citrusy už nemám odvahu, protože jak jsem psala, už ho nemám odvahu kupovat. Proto mám tu sušičku, abych si vždycky na zimu nasušila bio ovoce, ale stejně se nákupu normálního nevyhnu, protože já jím ovoce a zeleniny opravdu hodně....ale snažím se kupovat buď nedovážené a když už je z dovozu, tak aby mělo tlustší kůru, protože pak mám pocit, že se přes ní tolik chemie nedostane - rozhodně bych s teď nekoupila třeba jahody.
maso
lenka
| 10. 1. 2007 20:02
Já vím jen ryby (a to jen občas)a chodím do posilovny a svaly se mi dělají také...vůbec si nemysím, že by člověk musel mít maso, plno bílkovin je v ovoci a zelenině, v semínkách, v máku a podobně - navíc v čistí formě bez hormonů na rozdíl od masa.
Vegetarianstvi a sport
anonym
| 10. 1. 2007 19:39
Ahoj vsichni, chci se s vami podelit o me zkusenosti. Jsme s pritelem vegetariani asi 5 let. On je jeste k tomu kulturista, ale jde to pribirat svaly i bez jedeni masa. Hodne lidi nas ma za cvoky, ale ja si myslim, ze zakladni zasada je neublizovat. A proc zabijet zvirata, kdyz se daji jist rostliny. Je pravda, ze jsou taky zive, ale neco se jist musi a rostliny jsou niz nez zvirata. V kazdem pripade si vazime i tech rostlin a dekujeme bohu, ze mame co jist. Vsem kdo pochybuji o vegetarianstvi chci rict, ze ma smysl a neni skodlive, pokud vite jak na to. Jak jist rostl. stravu atd. Hodne radosti vsem!
sušené ovoce
Petra
| 10. 1. 2007 17:04
Zuzu, vidíš to a mně ty biofíky moc nechutnají. Nedávno jsem si je koupila a mám ten sáček pořád otevřený, ubyly asi 3 U mě vedou meruňky a švestky od babičky Z
ořechů mám nejraději kešu. K Vánocům jsem dostala biobalíček ovoce a
oříšků a první byly kešu pryč. Byly tam i piniové oříšky, ty jsem jedla
poprvé a ty mě taky ani nechutnaly - obejdu se bez nich
suseni
zuzu
| 10. 1. 2007 14:54
Peto susim normalni ovoce, kdyz uz koupim bio, tak to snim cerstve, to by mi bylo lito to susit...no ja ani ty bio susene banany nekupuju, od te doby co si je susim sama, tak mi prijdou ty susene jinak nez mnou uplne jine a nepochutnam si na nich jako na svych , ale kupuju bio susene rozinky, fiky(ty jsou nejlepsi ), svestky. A hodne seminka, hlavne dynove, neloupany sezam, slunecnice..vlasaky mame z nasi zahrady, to proste muzu .
Billa
vendy
| 10. 1. 2007 10:36
Jé nevšimla jsem si že už to té Bille psala Zuzu - my ji máme taky kousek od domu, takže z toho mám velkou radost .

Právě jsem si uvařila ten čaj z jablka s troškou medu, je skvělý, jen
mě mrzí že jsem to nevěděla dříve, když jsme měli ještě plno
jablíček ze zahrady !
Biocitróny
vendy
| 9. 1. 2007 20:09
Biocitróny jsem teď také koupila jsou super u nás v Bile mají v zelenině nové oddělení bio - mají tam brambory, rajčata, cibuli, česnek, citróny - no prostě paráda
cizrna
anonym
| 9. 1. 2007 19:02
Teda bioholky vy tak o té cizrně mluvíte, že se snad do ní taky vrhnu jen ještě musím zjistit, jak se cizrna řekne německy
biocitróny
anonym
| 9. 1. 2007 18:56
Musím vám napsat, že jestli budete mít šanci neváhejte a ochutnejte. Zrovna jsem si udělala salát jablíčko s mrkví a poprvé použila biocitrón, ten tak krásně voní jako byste ho snad pravě utrhli ze stromu.... mňam mňam
cizrna ve smetanové omáčce
Petra
| 9. 1. 2007 18:43
Lenko, dnes ses mi úplně strefila do vaření. Ráno jsem si namočila cizrnu, že ji k večeři nějak udělám Přišla
jsem z práce prošla příspěvky za celý den a ty chválíš cizrnu ve
smet.omáčce. Koukla jsem do kuchařky, jestli mám ingredience, měla jsem
je, tak jsem se do toho pustila. Přidala jsem ještě červenou papriku.
Děkuji za tip - opravdu vynikající. Měla jsem od včerejška zbylou rýži,
tak jsem si ji k tomu dala, nemělo to chybu Zítra do práce k obědu ji budu mít s chlebem, protože bude studená, ale myslím,že to bude taky dobré
pro Zuzu
Petra
| 9. 1. 2007 18:07
teda to máš fajn - kousek od domu jasně cena je vyšší, ale tak si místo čtyř koupíš dva a tak sušíš biobanány nebo normální banány? Já kupuji sušené biobanány , ale ne často, protože je hned sním
bio
zuzu
| 9. 1. 2007 17:45
jojo v Bille maji bioovoce a zeleninu, ja ji mam kousek od domu, tak je to fajn, minuly tyden jsem si kupovala biobanany , je fakt zajimavy sledovat jak ma to ovoce uplne jinou barvu slupky nez klasicke, takova spis nahnedla barvicka, ale nejde preci o barvu, ze. az na to cenu je to prima.
sušička
Petra
| 9. 1. 2007 16:38
Já taky suším v létě přebytky ovoce a houby. Lenko, kupuješ ovoce a
zeleninu přes zimu bio nebo normálně v obchodě? Když jsem byla v
Bille,tak jsem byla překvapená, že tam mají i bioovoce,biozeleninu Bohužel, v našem městě Billa neníJednou jsem si objednávala biobrambory přes internet, byly mooc dobré Skutečně nesrovnatelné s těmi co prodávají v obchodě.
recept
zuzu
| 9. 1. 2007 16:33
teda ja susim i pres zimu, zimni jablka, ktere mi dava deda ze sve zahradky, ktere ma uskladnene a pak si kupuju na suseni kiwi a banany, preci jen je primichat rano k jogurtu a vlockam je , nebo treba do pohankove kase, sice cerstve je OK, ale to susene se hodi si myslim prave do tech kasicek apod.
Leno ja mam moc rada z biokucharky ty placicky, delala jsme je z ovesnych a taky zitnych vlocek, zatim jen na slano, dala jsem tam ruzne druhy orechu a seminek, sul a fenykl a moc dobre.
jinak ty jahelne kulicky doma taky chutnali...papa
restaurace
zuzu
| 9. 1. 2007 16:13
Leno no ja tam byla a oni meli otevreny jen ten obchod a teprve vse rozjizdeli a tu restauraci jeste dodelavali, psali na strankach, ze bude otevreno od 2.1, byla jsem tam 3.1a nestihali,ale ja myslim, ze to bude zmensene o dost, jen ta zadni cast bude, nebot jak jsi tam vesla, tak v celem tom prednim prostoru podel oken je obchod...no s tim psem to ti nevim, ale asi bych rekla ze ne..preci jen hygiena...ja taky beru naseho psa kde se da, ale tahle restauracka si myslim, ze to asi nepujde.
sušička
lenka
| 9. 1. 2007 10:37
Péťo, zatím nesuším a ještě dlouho nebudu. Teď přes zimu totiž mi přijde zbytečné sušit, protože co koupím, to raději hned sním čerstvé....sušičku mám až na přebytky ze zahrady- máme vždycky plno jablek, švestek a tak podobně, takže co nesmím, to usuším. Teď jsem dostala na Vánoce pytel sušených jablek,tak si vždyck yuvařím čaj a k tomu to pojídám.
restaurace
lenka
| 9. 1. 2007 10:27
Zuzu a o kolik je ta restaurace zmenšená? Ona ani předtím nebyla nějak moc velká, přišla mi tak akorát. Tak mě napadá, nevíš, jestli se tam může se psem?
biokuchařka
lenka
| 9. 1. 2007 10:26
Takže z biokuchařky jsem zatím pořád jen u prvního receptu, ale moc se povedl. Dělala jsem Cizrnu na paprice ve smetanové omáčce, strana 111. Můžu s klidným srdcem doporučit k vyzkoušení .
odkaz
zuzu
| 8. 1. 2007 15:27
Probioline
vendy
| 7. 1. 2007 18:46
Zuzu já jsem měla od Probioline slunečnicový chléb a byl moc dobrý, snad se ti ten tvůj povede i v troubě, Potom dej vědět jak to dopadlo !
prodejny
Petra
| 7. 1. 2007 18:02
To by se mi také líbilo jet do country lifu - byla jsem tam asi jen 2x, v takovém obchůdku to na mě dýchá moc příjemná atmosféra V
Albiu jsem ještě nebyla. Až budu mít dovolenou, tak chci jet do Brna do
té prodejny jak tady chválí s biopotravinami a biokosmetikou.

V naší prodejně nic moc nemají, tak jsem včera objednávala z biosfery. Už se těším až mi přijde balíček
ahoj
zuzu
| 7. 1. 2007 13:06
ahoj bioholky
tak pecete a susite? ja jsem pres svatky hodne susila, koupila jsem si smes na chleb probioline, ale nejak na nej nebyl cas ho upeci, ale co nejdrive se do nej pustim, jsem zvedava jak se povede v troube....byla jsem se podivat v Albiu, rozsirili prodejnu a zmensili restauraci, tak jenom doufam, ze se tam vsichni lidicky vejdou, nebot tam behem obeda bylo opravdu narvano, tak snad tam nebude bitka o mista, prodejna bude OK, rozsiruji sortiment, tak je to fajn.
No jinak jsem se prihlasila do te pro- bio ligy, a uz jsem dostala nejake letacky a jeden me zaujal a to ze :16--18.3 2007 je v Holesovicich v Praze veletrh BIOstyl.
http://www.biostyl.cz/main.php?…
tak si myslim, ze by to mohlo byt zajimave se tam jit podivat, na novinky a info....
Lenka
Petra
| 5. 1. 2007 21:02
Ahoj Lenko.Tak co biokuchařka? Zkoušela jsi něco nového? A co sušička - sušíš nebo až bude domácí ovoce?
Clebík
Dajka
| 3. 1. 2007 18:41
Dobrý večer dámy.Přeji hodně zdraví a štěstí v novém roce. A ten chlebík: přidala jsem pivo.Nejdřív jsem dala místo vody,ale to není ono.Jen trochu.A taky jsem přidala rozmarýn,ale opatrně-je aromatický.To jsou jen obměny chleba.Tak dobrou chuť.a Ať se povede.
nový rok
anonym
| 3. 1. 2007 08:04
Ahoj Bioholky doufám, že jste svátky prožily v klidu a podle svých představ a do nového roku vstoupily úspěšně. Jinak jsem chtěla poděkovat za recept dělala jsem dort Vitarian (přítel má totiž 31.12. narozeniny) a byl moc moc dobrý, takže ještě jednou děkuji za inspiraci

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55