Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

kuchařka
lenka
| 2. 1. 2007 14:37
Ahoj Zuzu, tak kuchařku už mám tak letmo prohlídnutou ,dneska se pouštím do vaření prvního receptu, tak dám vědět, jak dopadl. Jinak jsem dělala těstoviny se sójovou smetanou a byly dobré, bylo to poprvé , co jsem tu smetanu použila a povedlo se. Zatím pa, jdu kuchtit.
chleba
Petra
| 29. 12. 2006 20:51
Nejdříve dávám vše tekuté -vodu,olej,ocet,pak mouku, koření,sůl,semínka a nakonec sypané kvasnice. Oleje dávám 1 polévkovou lžíci a stačí
Chleba
micka
| 29. 12. 2006 19:25
Koření dávám hned na začátku a semínka po signálu.
Chleba
vendy
| 29. 12. 2006 15:49
Moc děkuju za rady , teď jsem zkoušela dát polovinu mouky celozrné pšeničné a druhou část špaldové a chléb byl takový hutnější - nedala jsem tam žádný tuk - podle receptu a to byla asi chyba - byl takový suchý. Holky a všechny ty ingredience jako semínka, ořechy , bylinky - to dáváte hned na začátku do těsta nebo až po hnětení ?
chleba
Petra
| 29. 12. 2006 11:05
Ahojky! Já peču nejvíce ze špaldové mouky. Občas přidám trochu
pohankové, žitné.Ale když jsem zkoušela dát na půl špaldovou se
žitnou,tak jak píše Micka, byl chleba takový hutný a lepivý.
Osolím, dám trochu oleje, jablečného octu, cukru, koření do chleba,
drcený kmín, sušený česnek, semínka - dýňová, lněná, slunečnicová,
vločky,...(nedávám všechna najednou - ale základ je len a k tomu třeba
ta slunečnice)Jinak jsme teď zkoušeli přidat nakousky nakrájenou
cibuli a nakostičky slaninu a byl vynikající - jen s tou slaninou
opravdu svátečně Je to skutečně o tom zkoušet, zkoušet,...člověk nemá co zkazit
Domácí chleba
micka
| 28. 12. 2006 16:44
Ahoj,já peču chleba nejvíce z celozrnné pšeničné mouky nebo ze špaldové.Můžeš přidat i žitnou. ale já dávám jen trošku, protože chleba je pak moc hutný, Jinak se dají přidat všechna semínka nebo i ořechy, všechny druhy vloček nebo pšeničné otruby.Chce to zkoušet a kombinovat a najít si to co vám bude chutnat.Z koření dávám nejvíce drcený kmín.Prodává se i směs chlebového koření.Pakárna je bezva, dneska peču housky.
Chleba
vendy
| 27. 12. 2006 20:23
Peťo díky za podporu chlebík nám taky moc chutnal, jedli jsme ho jen tak holý ... Ale prosím Tě nebo i ostatní holky co sami pečou o radu - jakou mouku používáš a co všechno se dá do chleba přidávat ? Vm že se přidávají semínka a možná nějaké koření ale potřebuju trochu inspirace.
chleba
Petra
| 27. 12. 2006 13:53
Šikovná Křupavá kůrka bude určitě dobrá

Pamatuji si, že můj první chleba byl málo slaný, bez koření a stejně
jsme si pochvalovali jak je vynikající, že se s kupovaným nedá srovnat Dnes už to má člověk v oku a ví co a jak....

Je zvláštní, že náš pes domácí chleba baští i suchý a kupovaný nechce
Pekárna
vendy
| 27. 12. 2006 13:16
Tak už mám svůj první chleba upečený napoprvé jsem zkusila klasický kmínový, po skončení programu se mi zdál ale ještě moc světlý tak jsem nastavila ještě další pečení pro zhnědnutí kůrky ale možná jsem ho měla vytáhnout trošku dříve, kůrka je hodně křupavá - možná až moc, no ale myslím, že na první pokus dobrý těším se až vyzkouším nějaký celozrný
Pekárna
vendy
| 27. 12. 2006 09:11
Holky tak právě se chystám vyzkoušet poprvé pekárnu, nastudovala jsem návod a jdu na to - tak doufám, že se mi chlebíček povede - pak dám určitě vědět .
bio
Petra
| 26. 12. 2006 20:05
Zuzu, s kořením se moc nevyznám. Kupuji bio od Sonnentonu - koření do
salátu, chleba,....teď poslední bylo koření do perníku, nádherně voní,
můžu jen doporučit.

U nás bylo dost biodárečků. Udělaly mi velkou radost, sama bych si je
jen tak nekoupila. Několik druhů krásně voňavých sprch.gelů od Lavery,
těl.mléko, oční krém, tonikum,pleť. krém - vše od Lavery - nádherně
voní a jsou moooc příjemná Dostala
jsem kuchařku Babiččiny recepty, jsou v ní recepty na klasická česká
jídla z obilnin, luštěnin, ....Určitě napíšu do biokuchařky. )

Radost mi také udělala knížka od Fořta - Moderní výživa pro děti,
těhotné a kojící ženy(miminko plánujem až tak za dva roky, ale už
sbírám informace) Autora považuji za naší kapacitu ve výživě....
bio
zuzu
| 26. 12. 2006 13:48
zdravím všechny bioholky v povánočním čase, tak se pochlubte co kuchařky a sušičky a vlastně i domácí pekárna, že....já jsem dostala encyklopedii zeleniny a jsou v ní také recepty, je moc pěkná, celkem jsem koukala, že určitý druh banánu se řadí mezi zeleninu a taky jsem nevěděla, že avokádo je taky zelenina....teď mám v troubě z biokuchařky vločkové placičky, dělám je na slano, jen ořísky a semínka, žádné sušené ovoce, tak snad budou dobré, jen jsem nevěděla čím to okořenit, moc se v koření nevyznám, čím kořeníte vy?(takovéhle obilné dobrůdky, myslím)....tak užívejte volna a papa..
přání
Petra
| 24. 12. 2006 15:32
Přeji všem bioholkám šťastné a zdravé Vánoce, krásné (bio)dárečky!
Užijte si krásné chvíle s Vašimi blízkými! Nezapomeňte brzy
poreferovat co nového
přáníčko
zuzu
| 23. 12. 2006 16:40
já se přidávám k Lence, přeju veselé Vánoce a pěkné dárečky! ....jsem zvědavá Leni, jak se Ti bude kuchařka líbit a hlavně ,,vysněná,,sušička, viď. Já jsem už nasušila takovýho ovoce, no paráda...včera jsem koukala, jak všude v obchodech nabízejí sušený ovoce a je tak šíleně drahý, jablka za 18kc 10dkg a navíc nejsou vůbec dobrý, fuj..no ale strašně drahý...tak papa, užívejte volna!
přání
lenka
| 23. 12. 2006 09:58
Všem bioholkám přeju hezké a veselé bio Vánoce a ať se tu ve zdraví potkáme zase příští rok. No, příští rok, to spíš asi dřív, protože zítra dostanu tu biokuchařku a budu to chtít určitě s vámi probrat .
kucharka
zuzu
| 22. 12. 2006 07:19
ahoj,
to vis, ze vsimla, uz jsem i soutezila , no oni zvetsi obchod ale zmensi restauraci a zuží sortiment jidel, ale zase to budou casteji obnovovat, no uvidime ....chtela jsem se zeptat, na Kombuchu, zda pijete nebo mate zkusenosti, dala jsem si s prichuti zeleneho caje a bylo to moc dobre, ale nevim jak casto se to muze pit....pa
bioprodejna
Petra
| 20. 12. 2006 11:17
Přesně tak Vendy, taky bych si takový obchod u nás přála. My máme
pidiprodejničku, kde mají tofu,paštiky, pár věcí z pro-bia a jinak
koblihy, čokolády, pivo,...

Jak u vás holky vypadají biopříravy na Vánoce ?
Nová Bio prodejna
vendy
| 20. 12. 2006 10:47
Holky zrovna včera jsem narazila v magazínu Mladé fronty na zmínku o
nově otevřené Bioprodejně - bohužel v Praze, což je pro mě
nezajímavé ale pro vás možná ano.

Je to prodejna Biotop na Školské ulici č. 34 v Praze 1. Nabízí pečivo,
zeleninu, maso, mléčné výrobky, čaje, kosmetiku a další zajímavé "bio"
zboží. Je tam prý i hrací koutek pro děti aby maminky mohly v klidu
vybírat . Takový obchůdek bych u nás taky potřebovala.
olivová kuchařka
lenka
| 20. 12. 2006 10:12
Ani se nevidím, že to Albio budou rozšiřovat, přišlo mi to vždycky docela malé na to, jak je to známý obchod. A co sis dala v restauraci tentokrát? Jo, všimla sis, že tady na Viktorce probíhá soutěž o tu Olivovou kuchařku, jak jsme o ní mluvily?
kava
zuzu
| 20. 12. 2006 08:23
ohledne te kavy, tak jsem si koupila tu Yannoh, co doporucuje HZ v BIOkucharce a je moc dobra, opravdu, lepsi nez spaldova, ale take za jinou cenu, no ale ono za kvalitni kafe da clovek taky dost penez, ze...no a prihlasila jsme se do te pro- bio ligy, tak ted jen cekam, zda mi poslou slibovanou biokucharku...a uz jsem byla zase dvakrat v Albiu, a budou to tam predelavat, budou zvetsovat obchod a zvysovat sortiment a restauraci ale bohuzel zmensi, ale opet jsem si pochutnala, paradapapa
kava
anonym
| 18. 12. 2006 21:50
ahoj, ja uz jsem to tu asi nekde psala, ale nejhorsi je pry instantni
kafe a to obilne pry taky pri prepalovani-prazeni neni dobre..ze
nakonce je nejlepsi klasicky turek, ktery vetsine vadi jen kvuli logru.
slysela jsem to vickrat a tak se podle toho snazim ridit a je fakt, ze
se citim lepe po klasicke kave, ikdyz doma si rada dam meltu..
ekostopa
zuzu
| 15. 12. 2006 10:27
ahoj bioholky, uz jste zkousely si zmerit svoji EKOSTOPU?, tady je adresa:
http://hraozemi.cz/ekostopa/
je to zajimavy, zkuste to , papa.
kafe
zuzu
| 14. 12. 2006 19:02
jj zkouskove je drsny, ale abych rekla pravdu tak to nijak neresim, jako myslim nejake ty stimulanty, vim ze se o tom hodne pise a mluvi ale ja proste jedu svuj,,zabehlej rad,,a ucim se, ucim se stejne pres den a kdyz vecer tak mi to nijak nevadi, takze v tomhle neporadim.... .
káva a čaje
Petra
| 14. 12. 2006 17:14
Mám ráda čaje i kávu. Nebio ovocné mi ale nechutnají, jsou strašně kyselé. Kupuji, jak Zuzu od Sonn. Teď jsem si koupila Adventní kalendář - je tam 24 druhů různých čajíku, takže piju podle momentální chutě
Jak můžu čaje, tak můžu i kávu. Vím, že není zdravá, tak jsem zkoušela různé náhražky - ajurvédskou, caro, špaldovou, meltu. Ale klasika je klasika. Jednu denně jsem si povolila (jen často jich je víc).Káva je prostě můj každodenní hříšekAlespoň se snažím pít bio - Vídeňské pokušení(nejsem si jistá názvem, ale něco s Vídní tam je )jenže ta je turecká, instantní jsem bio neobjevila, tak tu piju nebio
káva a zkouškové
anonym
| 14. 12. 2006 14:09
Hele Zuzko napadlo mě ty jsi taky student jako já, jak řešíš zkouškové bez kafe? já piju maté a zelené čaje... sice vím, že se nemá nic nechávat na poslední chvíli, ale někdy to prostě nevyjdea pak je z toho stres a jeste beze spanku Jaké máš metody ty?
kava
zuzu
| 14. 12. 2006 14:03
jjj ja jsme taky cajova, ovocny caj mam ted bioovocny a je fakt ze skoro vubec neobarvi vodu a tim padem neni ani kysely ani barevny, ale chut ma vybornou, ale samozrejme slabsi nez umele caje, zkus ho, od fi Sonnentor ....ja mam zkusenosti jen s tim spaldovym kafem a chutna mi, rada bych ale vyzkousela i nejake jine, no popsat chut je obtizny, ale ma lehce oriskovou chut a jelikoz ja nesladim ani nepridavam mleko nebo smetanu, tak si tu chut vychutnam prirozene, nestoji moc, to je taky vyhoda, ale verim ze ty drazsi obilne kavy stoji za to, zkusim ten yannoh a pak pisnu papa.
káva a čaj
anonym
| 14. 12. 2006 10:44
Čaje piju hodně, hlavně bylinkové, občas zelené taky mi moc chutná rooibos, ale vubec mi nechutnají čaje ovocné, přijdou mi hodně barvené a kyselé...
Co se týká kávy, jsem hříšník káva mi bohužel moc chutná a teď ještě navíc bydlím s Italkou která každý den začíná den silným espressem a jak to voní tak někdy taky neodolám... ale třeba bych mohla zkusit obilné kávy... měla jsem k nim vždycky nedůvěru, jak vlastně chutnají?
čaj
vendy
| 13. 12. 2006 21:45
Leni čaje mám taky strašně ráda, každý den v práci si vařím 2 konvice a pak ještě večer doma nějaký ten dobrý čajíček - mám ráda zelené čaje, bylinkové, roibos - doma mám vždycky velký výběr
káva
lenka
| 13. 12. 2006 15:17
Já pořád pokukuju to někajých těch zdravých náhražkách kávy, ale vždycky si místo toho nakonec donesu nějaký čaj Mě totiž káva ta klasická stejně nikdy nechutnala, já jsem byla odjakživa čajová. Teď mám nový bio čaj - šípek plus ibišek a je moc dobrý.
kava
zuzu
| 13. 12. 2006 14:08
jojo tak o te jsem uz take slysela, no na pamet a soustredeni to budu hodne v pristim roce potrebovat ....koukam na biosfere.cz, ze nabizeji i vice druhu

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55