Diskuze

Zpět na výpis diskuze

Bio strava a vegetariánství

Diskuze

Káva
vendy
| 13. 12. 2006 13:59
Tak já piju většinou Ajurvédskou kávu - je to instantní kávovina s
himalájskou bylinou brahmi a s přídavkem čekanky. Jednak mi moc chutná
a pak má skvělé účinky na zažívání, játra a paměť. A taky mám moc ráda
obyčejnou meltu .
pejsek
jannie2001
| 13. 12. 2006 13:57
No pokud ma tchyne rada zvirata a s cizimi psy se mazli. kupte ho. pokud je odmerena k psum radej nic nepodnikejte a dejte na ni. prece jen je vhodne kupovat veci zadane :)
obilne kavy
zuzu
| 13. 12. 2006 13:51
holky pijete obilne kavy? Ja mam spaldove a je celkem dobre, ale v biokucharce jsem cetla ze HZ doporucuje,,kavu,, Yannoh, je sice teda drazsi, ale za to asi kvalitnejsi, tak uvazuju o koupi, tak si chci nechat poradit diky.
imunita + pes
jannie2001
| 13. 12. 2006 13:28
Ahoj Klarinelo,
imunita je veci vice faktoru. Ctu ze zijes asi ve Vidni. Obecne velka mesta a jejich prasnost neni na imunitu nic moc hezkeho.
Ja doiporucuju pravidelne denne uzivat 1 tbl. Vit C s dlouhodobym ucinkem (Celaskon, Cetebe) Vit C. je to nejlepsi na posileni imunity. Pomaha obnovovat bunky atd. je toho moc co umi a hlavne se s nim neda predavkovat!
Jinak jeste doporucuju pres zimni mesice uzivat Zinek ten taky podporuje imunitu a vit E. To ti pomuze. Ja Vit.C uzivam celorocne a Zinek s vit.E pres zimu.
Jinak opravdu je nutne zmenit zivotospravu a sportovat ale to je beh na dlouhou trat. Uzivej vit. a zacni se zmenami., pokud si nemocna, nestaci cesnek jednou tyden. Deda mijej vzdy dal na chleba s maslem kazdy vecer. Cesnek je lepsi nez cibule na nemoc. Jen se pak nesmi na nikoho mluvit :)
Ryma a kasel muzou byt priznaky alergie!
bio
zuzu
| 13. 12. 2006 10:49
ahoj bioholky, koukam, ze se nam ta diskuze rozsiruje na vselijaka temata ....vcera jsme procitala docela dobre stranky:
http://www.dia-potraviny.cz/index.html
jsou tam i recepty, popis surovina, no docela dobry pro inspiraci ....ja se chci pristi tyden prihlasit do te pro- bio ligy, zatim sem nikdo nepsal, jestli neni taky clenem, tesim se na tu kucharku, co mi poslou(teda doufam )....papa.
pro Vendy
anonym
| 12. 12. 2006 22:05
S tím zvířátkem nevím, paní tchýně je pořád doma a pořád si stěžuje, že je sama, tak jsem si myslela, že zvířátko by ji vytáhlo ven, mohla by poznat lidi, ale... párkrát jsme to s přítelem navrhovali, ale vždy radikálně odmítla. A taky trochu přemýšlím, jestli by ten pejsek nakonec nebyl chudáček...
Astma a mléčné výrobky
anonym
| 12. 12. 2006 22:01
Mléčné výrobky mi myslím nevadí, zatím jsem nic nepozorovala, spíš mi vadí takové věci jako je benzoan sodný v limonádách, glutamany a takové ty umělé věci, které jsou nacpané všude, kde se dá
Pro Klarinelu
vendy
| 12. 12. 2006 19:56
No to jsem ji nepřesvědčila já, ale jejich druhá snacha, která se k nim přivdala a ta je velká milovnice zvířat, přivedla sebou jednoho pejska, kterému se pak narodily štěňátka a jedno z nich si nechali a navíc si pořídila ještě 2 kočičky . No a ta moje skorotchýně nejdříve protestovala, že je to hotový zvěřinec, ale pak si všechny zvířátka zamilovala a nedá na ně dopustit.
Jenže takhle to nemusí dopadnout vždycky. Někteří lidé nemají zvířátka rády a nic je nezlomí . No ale třeba by tvoje nastávající tchýně nad kouzelným štěňátkem roztála .
Klarinela
lenka
| 12. 12. 2006 18:37
Zkušenosti s Hádkem mám jen ty nejlepší, i když s tím olejem do nosu ne, protože jsem ho nikdy nepotřebovala. Určitě ti t do Vánoc dojde, teda pokud sis to objednávala přes jejich oficiální web...já si tam objednávám pravidelně a vždycky to do pár dnů přijde. A k tomu astma -nezhoršuje se ti po konzumaci mléčných výrobků? Někdo je totiž špatně tráví a pak mu to zahleňuje organismus.
posílení imunity
anonym
| 12. 12. 2006 18:30
Leni, děkuji za rady, česnek jím jednou týdně na chlebu a jednou týdně česnekovou polévku. Ale já bojuju s oslabenou imunitou od malinka, hýbat se snažím dle možností, ale jsem astmatik tak to někdy moc nejde (ale pilates můžu pravidelně, pořád se snažím běhat, ale nedělámi to dobře).
Jinak mi docela pomáhaj čaj z echinacei a jiné bylinky, teď čekám na objednaný olej do nosu od Hádka na posílení imunity, snad to dojde jak dojedu na Vánoce domů... Máš s tím zkušenosti?
nemoci
lenka
| 12. 12. 2006 18:21
K těm nemocem, ono to chce celkově změnit jídelníček a sportovat, ale to se na imunitě a zdraví neprojeví hned - ale je to asi jediná možná cesta, já jsem nebyla nachlazená, neměla chřipku ani rýmu už pár let.....jo a taky to chce utíkat rychle pryč, když potkáš někoho, kdo je nachlazený, dneska jsem taky kvůli tomu prchla z obchodu, kde asi tři lidi kašlali a kýchali na všechny strany.A s tím česnekem vydrž, ten je na tyto problémy jako dělaný - ale chce to jíst ho pravideně ,ne jen občas a nárazově.
zdraví v zimě
anonym
| 12. 12. 2006 17:58
Chtěla jsem Vás poprosit jestli byste mi poradily, co děláte abyste nebyly nemocné? Já jsem poslední měsíc skoro pořád nachlazená a nebaví mě to. Jím pravidelně chleba s česnekem, někdy i cibuli s medem a piju bylinkové čaje a nic... Nechci být pořád taková zdechlina. Pomozte prosím
zvířátka
anonym
| 12. 12. 2006 17:46
Ahoj holky, píšu po dlouhé době a už se nemůžu dočkat až pojedu domů na Vánoce, tady v Rakousku sice všechno svítí a bliká, ale chybí mi pravá vánoční nálada. Taky jsem měla pejska 16 let ale před 3 týdny umřel a já ani nemohla domů, ach jo
Vendy chtěla jsem se tě zeptat, jak si přesvědčila "skorotchýni" aby si pořídila pejska? Já bych totiž chtěla mojí "skorotchýni" přesvědčit, že pejsek je nejlepší kamarád ale nedaří se mi...
zviratka
zuzu
| 12. 12. 2006 16:57
to mas pravdu obohacuji, a ten kdo je zavrhuje, tak stejne nakonec zjisti, ze se bez nich neda byt, navic kdyz jsou cleny rodiny..podle me, dle vztahu lidi ke zviratum poznas hodne o povaze toho cloveka, ja si to uz nedokazu predstavit ho nemit....ale je pravda, ze predtim jsme meli andulku a tp nebylo vubec ono, proste kdyz ti to zviratko oplaci tu lasku a cit je to k nezaplaceni, a to jiste pes a kocka dokazi,vid
Lumpík
vendy
| 12. 12. 2006 15:16
Zuzu pejsek je to
moc krásný, moje kamarádka má velmi podobného. To je skvělé že si ho
tvoje maminka tolik oblíbila, alespoň měla doma společnost když tebe
měla tak daleko .

Moje skoro-tchýně si dříve taky nedovedla představit, že by měla pejska
v bytě - dnes mají doma 2 dlouhosrsté jezevčíky, kteří okupují sedačku a nedá na ně dopustit. Zvířátka mnohým lidem obohacují život a to je moc fajn
pejsek
zuzu
| 12. 12. 2006 13:10
to vis, ze nevadi, ja uz jsme si Te pridala hnedsnad taky neva....ja jsme o hafikovi uz psala, nekde v diskuzi, ze jsme si ho vzali z utulku, byli mu dva mesice, takze miminko ,nasli je v krabici se segrou a brachou nekde pohozeny na nejaky zahrade, je to teda orisek, ale hezky , jezevcik s kokrspanel, prilozim fotecku....to vis smutno mi po nem je moc, ale doma si ho hyckaji, to vis....,,nejhure,,kdyz jsme si vzali psa, tak to nesla mamka(my jsme se totiz s tatkou spikli a proste ho prinesli domu)moc na zvirata neni, ale dneska....no znas to uplny opak, stara se o neho nejvice, porad na prochazky, cese, krmi, no ma ho moc rada a je videt, ze on k ni ma ten spravny respekt a ma ji taky moc rad, jako panicku....no jo je to nas clen rodiny, uz se na nej moc moc tesim, darebaka jednoho
Pejsek
vendy
| 12. 12. 2006 12:36
Zuzu ty máš pejska ? O něm jsi tady nikdy nepsala - a jaká to je rasa ? To ti po něm asi muselo být docela smutno ?

Zuzu, já si tě přidám taky mezi kamarádky - snad ti to nevadí

Tak ať to utíká pa pa
dekuju
zuzu
| 12. 12. 2006 12:04
dik za podporu, mas ale pravdu ty posledni dny jsou nejdelsi, navic skolu uz nemame, takze tu jen tak travim volne chvilky a nejvic me mrzi ze se neda by moc venku, aby se clovek mohl jit aspon provetrat nebo tak....ale jen co zjistim,ze neprsi, tak hned vyrazim....koukam na novinky.cz a zase co lidi boura, to je hruza ta namraza...
tak si dnes uzij zpivani koled....ja jsem nejak mimo to vanocni deni tady, tak snad se do toho v Cechach dostanu, ono poslouchat v obchodech jak porad dokola hrajou ty jejich stejne koledy nic moc a jinak ta atmosfera moc vanocni neni, tak se moc tesim, v sobotu chci stihnout zajit kdyz uz budu v Praze na Staromak, podivat se na stromecek a trhy, aspon na chvili, nasat atmosferu....tak papa.
pro Zuzu
vendy
| 12. 12. 2006 11:47
Zuzu tak u nás to není dneska o moc lepší, taky je takové šero a od
rána prší - a je docela zima brrrrr. A to má Pavlínka dneska vystupovat
na náměstí - zpívat koledy - ach jo, no snad bude odpoledne líp.

však už se
dočkáš a za chvíli budeš doma ! Znám to ty poslední dny se táhnou
ze všeho nejpomaleji. Když jsem po roce a půl odjížděla z Německa tak
jsem ten poslední týden taky skoro nespala.
pro vendy
zuzu
| 12. 12. 2006 11:37
ahoj!nene jsem tu, ale jsme dnes nejaka presla, vse procitam, sleduju vas ,ale sedim u toho jak bezducha, zase tu leje a je takovy divny pritmy, ze se mi nic nechce....navic jak se blizi ten odjezd, tak uz se vidim doma a spatne spim, koukala jsem na tvoji holcicku a je to fakt kocka, moc hezka mlada slecna....ty novinky jsou moc hezke, mam z toho radost, je pekny jak to tu vylepsuji a jak to jde u vas dneska?
Zuzu
vendy
| 12. 12. 2006 11:30
Zuzu kdepak jsi dneska - tady na Victorce je tolik novinek a ty nikde ! Ale nejspíše už balíš
knedlíky
lenka
| 11. 12. 2006 15:37
Ty knedlíky jsou opravdu zajímavé, taky jsem si je už vytiskla a chystám je vyzkoušet -možná taky o víkendu, ještě uvidím...každopádně pak podej hlášení, jo?
pro Lenku
vendy
| 11. 12. 2006 15:26
Díky za odkaz - docela mě zaujaly ty dnešní celozrné knedlíky - asi je o víkendu vyzkouším
bábovka
lenka
| 11. 12. 2006 15:04
No já to dělala podle receptu, co je tady na Viktorce:
http://www.victorie.cz/…e-a-babovka.aspx
Je to ten první recept, akorát jsem to nevysypávala strouhankou, protože jsem ji neměla, ale jen tukem a celozrnnou moukou, ale šlo to hned a krásně vyklopit a místo oříšků jsem tam dala mandle. Jo a taky tam píšou, že se tam má dávat sníh jen ze dvou bílků, jenže jsem to přehlídla a dala tam všechny čtyři , ale povedla se, tak to snad nevadilo.
Bábovka
vendy
| 11. 12. 2006 14:56
Leni a dávala jsi recept na tu bábovku do Biokuchařky ? Jestli ne můžu tě o něj poprosit . Je to super, že se ti to s tím vinným kamenem tak povedlo !
bábovka
lenka
| 11. 12. 2006 14:11
Tak hlásím velký úspěch, moc dobrá, vzhledově taky a šla krásně vyklopit
bábovka
lenka
| 11. 12. 2006 13:30
Už se pečeeee, krásně to voní....jsem zvědavá, jak to naskočí, dala jsem tam půlku toho balíčku s vinným kamenem. Už aby byly Vánoce ,sice jsem tu kuchařku původně nechtěla, ale už se těším.
Vendy,
anonym
| 11. 12. 2006 13:21
s tim olejem delas opravdu DOBRE!!!!
bábovka
zuzu
| 11. 12. 2006 09:38
neni zac, aspon jeden dobrej skutek hned po ranu ...ja v sobotu frcim domu a mam v planu, kdyz uz budu v Praze zajit opet s maminou do Albia, tak se moc tesim, uz jsem si stahla jidelak a koukam predem co si vyberu, znas tu quinou(priloha)to je asi jako kuskus trochu ne?
tak at se babovka povede.
bábovka
lenka
| 11. 12. 2006 09:23
Zuzu díky ...já jsem si právě říkala, jestli když je to zdravá náhražka klasického prášku do pečiva, tak že to třeba není tak silné a musí se tam toho dát víc.....já už jsem tu bábovku jednou pekla, byla super, akorát že tehdy jsem tam měla všechno zdravé kromě toho prášku do pečiva....tak uvidím, jak to dneska dopadne, budu pak referovat.

Název diskuze
Vytvořil(a)
Poslední reakce
Reakcí
♥Jarka*Alice♥
22. 5. 2025 19:31
14337
..Magda
22. 5. 2025 12:34
73356
rozvita.ruze
6. 5. 2025 05:55